Svensk statsråd med hodet i sanden?

Uttalelsene fra den svenske politikeren har skapt oppmerksomhet i utenlandske medier.

Samtidig sier den svenske kriminologiprofessoren Leif GW Persson til Svensk TV at innvandrere og flyktninger er «voldsomt overrepresentert» i alvorlige forbrytelser.

Han påpeker også at Sverigedemokraternas resultat på februarmålingen til Sentios var på 26,9 prosent, noe som gjør partiet til det klart største i Sverige. Dette er en oppslutning som er 3,7 prosent høyere enn Ylva Johanssons eget sosialdemokratiske regjeringsparti, som er nest størst.

«Kriminaliteten er redusert med innvandring. Vi har vært et land med innvandring i 20 år og samtidig har kriminaliteten gått ned», sier den svenske statsråden til BBC. Om Sverigedemokraterna sier hun at det er et «rasistisk parti» som ikke lenger vokser i målingene. «Jeg tror ikke at rasistpartiet er så stort, og de stiger ikke i meningsmålingene lenger», sier hun.

Arbeidsministeren sier også at hun ikke forstår Donald Trumps kritiske kommentarer om Sveriges innvandringspolitikk. «Jeg ble veldig overrasket og det tror jeg at alle svensker også ble».

Men kanskje gjelder ikke det den fjerdedelen av svenske velgere som nå sier de vil stemme på Sverigedemokraterna ved neste valg. Deres partileder, Jimmie Åkesson, sier han ikke ble overrasket over president Trumps uttalelser og mener han har helt rett.

Den svenske statsråden har i ettertid blitt presset til å innrømme at hun ikke var oppdatert på voldtektsstatistikken. Tallene for 2016 viser i følge Breitbart en oppgang, og det har vært en klar øknig også over en tiårsperiode.

https://www.youtube.com/watch?v=It3EWyc608I