VIDEO: Kjedelig, interessant eller skremmende? – robotene kommer!

Teknologien går utrolig fort fremover. Vil mennesker behøve å jobbe i det hele tatt i fremtiden? Selvdrevne biler, båter og fly, og selvdrevne fabrikker uten behov for menneskelige arbeidere – fremtiden kommer om vi vil det eller ikke. Se to videoer som gir et innblikk i hva vi har i vente.

Forskjeller mellom kjønnene allerede da barna er en måned gamle

Menn og kvinner er ulike – og det er ikke bare de åpenbare fysiske trekkene – men også psykiske, som foreksempel når det gjelder personlighet, interesser og kognitive evner. Men hvorfor dette finnes er det uenighet om. Er det medfødte egenskaper eller måten vi sosialiseres på?

Vestlig kultur overlegen – har funnet 219 nye planeter – forskere kan gi kreftpasienter nytt skjelett

Sosialdemokrater, vestlige medier og venstreorienterte aktivister har i mange år forsøkt å få Vesten og europeiske mennesker til å skamme oss over vår kultur, historie og vitenskapelige utvikling. Men hva har resten av verden å vise til sammenlignet med Vesten? Den siste uken kom to nyheter som kan forandre menneskeheten i all evighet.

KLIMAMYTE AVSLØRT: 27 prosent økning i antall isbjørner

Uansett hvilken side av miljødebatten man er på så kan vi alle enes om at en økning i isbjørnbestanden er en god ting. I går var nemlig den internasjonale isbjørndagen og den kunne man feire med de fantastiske tallene som viser at isbjørnbestanden har økt med hele 27 prosent fra 2005 til 2015. Les mer: […]

Klart for europeisk superteleskop

Konstruksjonen av kjempeteleskopet skjer i to faser. Den første fasen kommer til å levere et velfungerende 39 meter langt teleskop med en rekke kraftfulle instrumenter, skriver ESO. Man tror at at E-ELT vil muliggjøre en ny æra i astronomisk forskning, foreksempel karakterisering av såkalte eksoplaneter utenfor vårt solsystem med en masse lignende jorden sin. Man […]