Tagged: USA

Kommentar: Ikke bare falsk, men også farlig journalistikk

Den kanskje minst balanserte og objektive valgkampen i amerikansk historie er over. Imorgen tar Trump over presidentvervet i Det hvite hus. Men det som skulle være en respektfull overtakelse og innsettelsesseremoni, har blitt overskygget av en venstreside med tidenes sandkasseoppførsel. Media har hisset opp befolkningen til de grader at man forventer opptøyer, demonstrasjoner og ulovligheter over hele USA. Ja, endog har det spredt seg helt til Europa. Hvem har ansvaret for at det har blitt slik? Media, selvfølgelig.

Bill og Hillary Clintons korrupte veldedighetsorganisasjon legges ned

Det har tidligere blitt avslørt at Bill og Hillary Clintons veldedighetsorganisasjon har blitt brukt av ekteparet for å tjene penger og der bestikkelser og korrupsjon har vært en sentral del av den daglige driften. Etter presidentvalget har de økonomiske donasjonene til organisasjonen tørket ut, som nå fører til at ekteparet Clinton tvinges til å avvikle store deler av virksomheten.

Operastjerne Andrea Bocelli må trekke seg fra konsert etter drapstrusler fra Trump-motstandere

Den verdenskjente operastjernen Andrea Bocelli hadde gledet seg til å opptre som artist under Donald Trumps innsettelse på fredag. Nå har den blinde 58-åringen måtte avlyse fremføringen etter å ha mottatt drapstrusler fra Trump-motstandere. - Andrea er veldig lei seg for å miste sjansen til å delta under en slik global tilstelning, men han har blitt frarådet det og at det rett og slett ikker verdt risikoen, forteller en talsperson for stjernen. Det er ikke kjent hvordan Trump sine politiske motstandere ønsket å drepe operastjernen hvis han hadde valgt å opptre.

Global oppvarming: Snøkaos og kulde stenger hoteller og skiløyper i USA

Skientusiaster har måttet avlyse sine planer denne uken etter en massiv snøstorm i fjellene i California og Nevada. Over tre meter med snø lavet ned på kort tid og førte til at både veier, hoteller og løyper måtte stenges. Det har vært en rekordsesong for de fleste vinterhotellene og feriestedene så langt, med mellom 5 og 8 meter snø siden november. Men nå har det altså kommet så mye snø at verken brøytebiler eller hoteller klarer å holde områdene trygge og sikre. Det er også varslet snøstormer som skaper strømbrudd.

Obamas arv: 1.044 drap og 5.742 skyteepisoder i Chicago og Los Angeles i 2016

President Barrack Obama vil avgå som en av de minst suksessfulle presidentene i amerikansk historie. Rekordhøy kriminalitet, raserelasjoner på bunn-nivå, dobling av gjelden og involvering i krig og konflikter uten sidestykke, resulterte i at Obamas parti tapte alle viktige posisjoner under valget i november ifjor. Inkludert presidentskapet.

VIDEO: Fullt intervju med Julian Assange 3.1.2017 – «Russland ikke bak data-angrep mot USA»

WikiLeaks-gründer Julian Assange ble i går intervjuet av TV-journalisten Sean Hannity. Her bekrefter han igjen at Russland ikke sto bak data-angrepet mot USA. Han snakker også om Hillarys valgkampanje og Obamas politikk under valgperioden. - Vi publiserte eposter skrevet fra og til Hillary Clinton. Da folket fant ut hva de holdt på med, valgte det amerikanske folket å ikke velge henne som president, sier Assange i intervjuet.

Julian Assange: «Russland sto ikke bak noe data-angrep på USA»

I et eksklusivt intervju med TV-journalisten Sean Hannity forteller Julian Assange at Russland ikke var kilden for informasjonen fra det demokratiske partiet eller epostene til Hillary og hennes medarbeidere. WikiLeaks-gründeren påpeker at Obama-administrasjonen sine påstander er feilaktige og et politisk spill for undergrave Trump som USAs neste president.

Trump ønsket kjærlighet og godt nytt år til sine «mange fiender»

USAs neste president, Donald J. Trump, twitret ut en nyttårshilsen til alle, også sine "mange fiender". - Godt nytt år til alle, inkludert mine mange fiender og de som har kjempet imot meg og tapt så mye at de ikke vet hva de skal gjøre. Kjærlighet! Hilsenen fikk på kort tid stor spredning og hundre tusenvis av mennesker har likt innlegget og spredt den videre. Ifølge nyhetsbyrået AP så feiret Trump det nye året på sin private Mar-a-Lago klubb i Palm Beach i Florida. Flere hundre gjester var til stede, inkludert filmstjernen Sylvester Stallone.

DAGENS VIDEO: Se venstresiden bli avslørt som de virkelige rasistene

Presidentvalget er endelig over og det telles nå bare ned til dagen Trump sverges inn. Men venstresiden klager ennå over resultatet. Ett av argumentene for at deres kandidat Hillary Clinton ikke vant, var at afroamerikanere ikke går med identifikasjonspapirer, ikke vet hvor valglokalene er eller ikke vet hvordan man skal komme seg til offentlige kontorer hvor man kan få identifikasjonspapirer. Se hva afroamerikanerne selv svarte da de ble konfrontert med Hillary-tilhengernes påstander.

VIDEO: Facebook ansetter venstregrupper for å sortere vekk «falske nyheter»

Frykten for at høyresiden etablerer sine egne nyhetskanaler og har fått for stor makt på på sosiale medier, har gjort at blant annet Hillary Clinton ønsker å sensurere vekk uønskede stemmer. Dette følger nå Facebook og Twitter opp og jobber i disse dager med å fjerne politisk ukorrekte brukere og nyheter.

Slaget om Aleppo – hvem har rett?

Vestlige mainstream-medier har i det siste skrevet svært dramatisk om det som skjer i Aleppo i Syria nå. Overskriftene forteller blant annet om den verste krisen i det 21. århundret og om massedrap begått av syriske regjeringsstyrker med hjelp fra blant annet Russland. Men bakgrunnen og hvem som står bak blir imidlertid imøtegått av endel mediehus og journalister.

DAGENS VIDEO: Studenter i USA nekter å innrømme at det var terrorisme selv etter at IS påtok seg ansvaret

For å forstå hvor indoktrinerte og hjernevaskede studenter i dag virkelig er så må man se videoen ovenfor. Der blir studenter ved universitetet i Ohio intervjuet etter terrorangrepet sist uke, der en IS-sympatisør kjørte sin bil rett inn i en folkemengde og deretter knivstakk ofrene med en slaktekniv. Ni elever ble skadet, noen kritisk. Men selv om terroristen selv hadde skrevet om muslimske terrorangrep på sin Facebook-side og terrorgruppen IS påtok seg ansvaret, så nektet studentene ved skolen for at det var et muslimsk terrorangrep. En student sier tilogmed at terroristen sikkert ble utsatt for rasisme, og at det var årsaken til at han handlet slik han gjorde.

Tok feil om både Brexit og Trump – norske mediers kollektive selvmord

Hvordan kunne media og kommentatorer ta så feil om valget i USA? Hvordan kunne mennesker som har fulgt politikken i tiår ikke forstå verken kandidatene, politikken eller velgerne? Se skjermdumper av Dagbladets Marie Simonsen, NRK, Aftenposten og tilogmed Minerva sine journalister tråkke i den ene salaten etter den andre.

VIDEO: Mytene om hvitt privilegium knuses – fakta vs følelser

"Rasisme", "hvitt privilegium", "forskjellsbehandling" og "diskriminering". Ordene er mange. Men har de rot i virkeligheten? I denne artikkelen legger vi ved to videoer laget om temaet. Den første er på ca. 5 minutter og den andre er på ca. 22 minutter. Vi oppfordrer på det sterkeste våre lesere - og politikere og journalister - å se på dem begge.

Se videoen som har tatt millioner av amerikanere med storm!

En video laget av en cowboy med hatt - sittende i en bil - har blitt sett nærmere 16 millioner ganger på to dager. Texas-mannen Chad Prather har en to minutter lang (kort) video der han tar for seg de svært bortskjemte anti-Trump demonstrantene i USA. - Hva er det dere protesterer mot, spør han seg. Den politiske prosessen? De politiske valgreglene? Den amerikanske konstitusjonen? Hold på hatten, for her går det unna!

Twitter stenger og sletter kontoer som er kritiske til venstreorientert politikk etter Trumps seier

Den sosiale nettgiganten Twitter har begynt å masseblokkere kontoer på nettsiden sin. I USA er personer som Richard Spencer, Pax Dickinson, Ricky Vaugh, John Rivers og Paul Town kjente innen den konservative og høyreorienterte politiske sfæren. De har alle nå fått sine personlige og profesjonelle kontoer slettet. Richard Spenser kommenterer til nettsiden Daily Caller at han opplever det hele som en form for "stalinisme". - De er tydeligvis redde, men de kommer til å mislykkes sier han i et intervju. Twitter skal på tirsdag ha innført en ny rapporteringsfunksjon for å motvirke "hat mot rase, religion, kjønn eller seksuell identitet".