Britiske aviser: Libysk mann ved navn Salman Abedi (23) står bak terroren i Manchester

En selvmordsbomber fra den muslimske terrorgruppen IS som tok livet av 22 og skadet 119 mennesker i går, har blitt avslørt som Salman Abedi.

Han skal være en lokal Manchester-mann, som har gått på skole i Salford og var en Manchester United-fan. De siste årene skal han imidlertid ha endret utseende, blant annet ved å gro skjegget.

Han skal være en av fire brødre som kom med familien sin som flyktninger til England fra Libya.

BARNEMORDEREN: Den muslimske terroristen Salman Abedi (23).

Den 23-årige libyske mannen har britisk statsborgerskap og skal ha detonert bomben midt blant besøkende på konserten i 22.30-tiden i går kveld.

En av de drepte var en 8 år gammel jente.

LES MER OG SE FLERE VIDEOER I FRIEORD SIN TIDLIGERE ARTIKKEL OM SAKEN HER.

DREPT: Åtterårige Saffie Rose Roussos ble drept av selvmordsbomberen etter konserten i går kveld.
DREPT: 18-årige Georgina Callander kom aldri hjem fra Ariana Grand- konserten i Manchester. Muslimsk terorrisme mot «skitne kristne» skal være årsaken til massedrapene på barna og ungdommene, ifølge terrorgruppen IS.

I dag påtok IS seg ansvar for bomben og truet med ytterligere angrep, hvor man påpekte at «en av kalifatets soldater plasserte en bombe blant en samling med kristne korsfarere».

Britisk politi jobber ennå med om selvmordsbomberen var alene eller en del av et større nettverk.

Opplysningene kommer mens dramatiske bilder kommer ut hvor man kan se anti-terror politiet foreta søk av tre eiendommer hvor man mistenker at medhjelpere kan oppholde seg.

GIKK INN I EIENDOMMER: Anti-terror politiet i Manchester gikk til aksjon mot flere muslimske miljøer i går og i dag. Minst tre adresser skal ha blitt gjennomsøkt. Det ble også foretatt en kontrollert detonasjon av politiet på en av eiendommene.

På en av eiendommene foretok politiet en kontrollert sprengning.

Naboer til selvmordsbomberen skal ha hørt ham komme med bønnerop bare uker før angrepet mot konsertarenaen.

Salman Albedi skal ha «vært kjent av myndighetene og anti-terror politiet skal ha gått gjennom hundrevis av timer med overvåkingsfilm for å finne ham på sin vei til arenaen før terrorangrepet.

Man mistenker også at Albedi skal ha vært i området i tiden før konserten for å finne ut hvor han kunne gjøre mest skade.

GRUFULLE SCENER: Bilder fra arenaen etter terrorangrepet viser mennesker strødd rundt og blodspor.

Etterforskere og politiet som studerer restene av bomben som er funnet så langt konkluderer med at den som lagde bomben hadde en «grad av sofistikasjon», noe som indikerer at personen hadde hatt trening og ikke lærte dette gjennom en instruksjonbok på internett.

En sikkerhetskilde sier at «det er usannsynlig at bomben var laget av selvmordsbomberen, da erfaring viser at terrororganisasjoner ikke ofrer bombeeksperter i et angrep, men heller sparer denne personenen til flere angrep». «Det er derfor sannsynlig at denne terroristen er en del av en celle, eller hadde støtte fra et nettverk og at disse nå er politiets prioritet å finne».

Man frykter også at de neste 48 timene er viktige, da flere terrorister fra den samme cellen kan stå klare til å gå til aksjon.

PÅGRIPELSER: Anti-terror politiet i Manchester gikk til aksjon mot flere muslimske miljøer i går og i dag. Flere personer skal ha blitt pågrepet og tatt med inn til avhør. Det er ennå uklart om det er foretatt flere arrestasjoner.

Etterforskere studerer også selvmordsbomberens kobling til Syria eller andre sentrum for jihadisme, for å se om han foretok reiser til utlandet.

Minst 16 dømte eller drepte muslimske terrorister skal ha kommet fra et mindre område i Manchester og sikkerhetspolitiet skal ha flere overvåkingsoperasjoner gående mot miljøet.

Man etterforsker også mulige koblinger til andre muslimske terrornettverk i Belgia, Frankrike og Sverige.

FÅR KRITIKK: Londons muslimske borgermester Sadiq Khans uttalelser om at «terrorfrykt er noe man må lære seg å leve med i storbyer» har blusset opp etter massedrapene i Manchester.

IS var raskt ute med å ta på seg ansvaret for terrroangrepet under konserten i går kveld og omtalte stedet der menneskene ble drept som en «æresløs konsertarena».

IS har de siste årene oppfordret muslimer til å angripe sivile og bruke alle tilgjengelige midler. Dette kunne være alt fra en kniv til et kjøretøy, noe som man opplevde i blant annet London og Stockholm nylig.

Eksperter påpeker imidlertid at gårsdagens angrep var mer «sofistikert» enn de siste terrorangrepene i Europa.

TV-personligheten Piers Morgan dekket angrepet på sitt morgenshow på britisk tv. Han forteller:

– Hver gang en slik sak hender så kan vi sitte her og applaudere våre sikkerhetsstyrker og de som rydder opp etter drapene. Men folk vil vite; hvordan kan vi stoppe disse angrepene. Når unge mennesker blir sprengt i filler, så må det kunne bli ordnet opp på en mer effektiv måte.