Danmark viser vei – fortsatt stopp for kvoteflyktninger

Den danske regjeringen har bestemt at landet fortsatt ikke kommer til å ta imot flyktninger gjennom FNs kvoteflyktningsystem. Utlendings- og integrasjonsminister fra det liberale regjeringspartiet Venstre, Inger Støjberg, motiverer beslutningen med at for mange flyktninger i Danmark ikke forsørger seg selv, ikke minst de kvinnelige flyktningene.

Inger Støjberg (Foto: Venstre.dk).

Danmark ønsker blant annet å etablere såkalte utreisesentre utenfor EU, der migranter so har fått avslag på sine asylsøknader skal kunne sendes. Støjberg håper på denne måten å bremse den enorme flyktningstrømmen til Europa.

Vi skal ødelegge menneskesmuglernes business-modell slik at flyktningene ikke gir seg ut på fra land i nærområdet, og så videre til farlige reiser over Middelhavet, for deretter å asylhoppe rundt i Europa, skriver Højberg i en pressemelding.

Den nye politikken og uttalelsene har allerede gjort utslag og i 2017 søkte rundt 3.500 personer om asyl i Danmark, det laveste antallet siden finanskrisen i 2008.

Daværende innvandrings- og integreringsminister fra FrP, Sylvi Listhaug, sa følgende etter et besøk en flyktningleir i Kenya i begynnelsen av 2018.

– For den samme kostnaden som 1.000 kvoteflyktninger årlig i Norge, kan vi hjelpe flere hundre tusen her nede hvert eneste år. Dette besøket har gitt meg utrolig drivkraft til å stå på videre for å få endret denne forståelsen. Målet må være at vi hjelper flest mulig. Det er etisk riktig, sa Listhaug til avisen.

 

Lyver VG bevisst om «gassangrepet i Douma»?

Av Christen Krogvig – samfunnsdebattør

Det påstått gassangrepet i Douma 7. april 2018 er viktig. Dels fordi det ble brukt som begrunnelse (påskudd) for et amerikansk-fransk-britisk angrep mot Syria. Og dels fordi dette angrepet fant sted i et område der syriske myndigheter overtok kontrollen like etter angrepet. Når opprørerne har kontrollen på slike åsteder foretar ikke kontrollorganet OPCW FFM (The Fact-Finding Mission of the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons ) så vidt jeg har forstått åstedsgranskninger. Men i Douma var det endelig regjeringen som hadde kontrollen over åstedet. OPCW FFM ble derfor invitert inn til åstedsgranskning og det var derfor mulig å få foretatt en seriøs granskning av det påståtte angrepet.

Etter at Douma ble frigjort kunne innbyggerne fortelle om hva som egentlig skjedde 7. april. Og mange av de som deltok i videoene som skulle bevise at Assad hadde gasset innbyggerne i Douma har i ettertid vitnet om at det hele var satt i scene. Et skuespill for å rettferdiggjøre et angrep på Syria. (I følge denne videoen skal terroristene også ha forgiftet kristne barn som da hadde tatt til fange for å kunne vise frem lik av drepte barn.)

OPCW FFM gjorde imidlertid en rekke grundige undersøkelser. De skal også ha gravd opp lik for å finne ut om disse hadde blitt eksponert for giftgass.

I OPCWs pressemelding om granskningen av dette angrepet heter det: «The results show that no organophosphorous nerve agents or their degradation products were detected in the environmental samples or in the plasma samples taken from alleged casualties. Along with explosive residues, various chlorinated organic chemicals were found in samples from two sites, for which there is full chain of custody. Work by the team to establish the significance of these results is on-going. The FFM team will continue its work to draw final conclusions.»

Det OPCW FFM her skriver er at det ikke er funnet noen spor av nervegass i Douma. Men det er funnet klorforbindelser. Klorforbindelser oppstår i alle husbranner ettersom alle moderne hus inneholder bygningsmaterialer som inneholder klor. (Bla. PVC-rør). Pressemeldingen ble publisert 6. juli, 3 mnd. etter det påståtte gassangrepet. Der heter det at det at OPCW FFM vil fortsette å granske betydningen av klorforbindelsene. (I et større dokument som fra OPCW datert 24. august heter det at OPCW arbeider videre med hendelsen med påstått bruk av kjemiske våpen i Douma, og at OPCW akter å publisere en endelig rapport.)

Det vi vet er med andre ord: 1. Det er ikke funnet noen spor av nervegass i Douma. 2. Mange av de som deltok i videoene som skulle tjene som bevis for det påståtte gassangrepet hevder at det hele var skuespill. 3. Det er funnet klorforbindelser i Douma, og OPCW FFM har så langt, vel 5 måneder etter hendelsen, ikke hevdet at disse klorforbindelsene skiller seg fra klorforbindelsene som oppstår i alle husbranner. 4. Når vi vet at det ble arrangert et «gass-skuespill» i Douma 7. april vil det være et merkelig sammenfall om det tilfeldigvis også ble brukt kjemiske komponenter på det samme stedet på den samme datoen.

VG hevder noe annet

I et oppslag i VG 11. september skriver imidlertid journalist Amund Bakke Foss:

«VG intervjuet Beiraqdar den gangen, da slaget om Øst-Ghouta pågikk som verst. Det slaget tapte Jaish al-Islam, etter at det syriske regimet og deres allierte etter all sannsynlighet brukte kjemiske våpen i Douma, den største byen i Øst-Ghouta. Gassangrepet utløste massive internasjonale reaksjoner, og USA, Frankrike og Storbritannia angrep det syriske regimet som straff, men kun for en natt.»

«Nå forklarer Jaish al Islam også mer i detalj om hva som skjedde da de forlot Ghouta. De overga seg nemlig dagen etter gassangrepet mot deres kjerneområde, som drepte minst 40 mennesker.»

«Angrepet har vært omstridt. Assad-regimet og Russland hevder det er oppspinn, men «Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen» (OPCW) bekrefter funn av klorgass i Douma, brukt den dagen. Den FN-opprettede granskingskommisjonen for Syria, konkluderte også med det samme. FN sier også at enkelte av symptomene peker dessuten på at det også ble brukt en annen gass, mest sannsynlig nervegass.»

Det VG skriver står i så skarp kontrast til det som står i pressemeldingen fra OPCW om angrepet i Douma at det hele fremstår ikke bare som manipulativ journalistikk, men som blank løgn.

Jeg har for øvrig også tidligere i en blogg reist spørsmålet om VG lyver bevisst om gassangrep i Syria? Det dreide seg om det store (og relle) angrepet i Gouta i 2013.

Amund Bakke Foss farer med usannheter. Og det må han være klar over.

(Både VG og journalist Amund Bakke Foss er invitert til å komme med samtidig tilsvar. Henvendelsen med tilbud om tilsvar ble ikke besvart..)

BRUKT I PROPAGANDA. Det har blitt avslørt i ettertid at barna brukt i propagandavideoer mot Syria ikke var utsatt for gassangrep.

Store demonstrasjoner mot innvandrervolden i Chemnitz

Den siste uken har den tidligere østtyske byen Chemnitz opplevd at tusenvis av mennesker har demonstrert i gatene mot den økende innvandrervolden og drapene på tyskere utført av de nyankomne flyktningene og migrantene.

Voldtekter, overfall, ran og drap har blitt daglige hendelser i de tyske byene etter at rikskansler Angela Merkel og den tyske regjeringen åpnet landet på vidt gap for millioner av migranter fra Afrika og Asia.

Sist søndag kom det siste offeret, en 35-årig mann i den tyske byen Chemnitz ble knivstukket ihjel på gaten av to migranter fra henholdsvis Irak og Syria. Den tyske mannen skal ha blitt påført hele 25 knivstikk. Ytterligere to tyskere ble alvorlig knivstukket, men overlevde angrepet.

MANGE DRAP: Migranter og flyktninger står bak en rekke grufulle kriminelle handlinger i Tyskland de siste årene. Grove voldtekter, gjengvoldtekter, terrorangrep og drap mot etniske tyskere har jevnlig blitt rapportert ut fra Merkels nye Tyskland. Under demonstrasjonene i Chemnitz holdt demonstrantene opp store plakater med bilder og navn på mange av de drepte.

Ifølge opplysninger som er kommet ut fra drapet så skal de tre mennene ha forsøkt å stoppe en pågående gruppevoldtekt og seksuell trakassering av kvinner. Tyske myndigheter skal imidlertid ha nektet for disse påstandene.

En tjenestemann innen den tyske kriminaltjenesten skal ha lekket arrestordren mot irakeren som sitter siktet for drapet. Han skal ha blitt suspendert fra tjeneste, og uttalte til den tyske avisen Bild at han «ville at sannheten og bare sannheten skulle komme ut».

Anti-migrant rally in German Chemnitz faces off with police Courtesy: Ruptly

Geplaatst door RT op Zaterdag 1 september 2018

 

Russland til EU: «Dere kan sende hjem deres syriske flyktninger nå»

Russland og Syria har nå samtaler med Libanon og Tyrkia slik at syriske flyktninger skal kunne reise hjem til Syria.

Tyrkia er det landet som har tatt imot aller flest, med 3 millioner syrere.

Meget fremgangsrike samtaler pågår nå med Jordan og jeg tror vi kommer til å se resultat på kort sikt. Lignende samtaler pågår med Tyrkia, sier Russlands utenriksminister Sergey Lavrov.

Store mengder syrere har tilogmed tatt seg inn i EU, men derfra virker interessen om å sende dem tilbake å være laber.

Ifølge Lavrov burde EU være like interessente av å se de syriske flyktningene returnere, iallefall om EU hadde sine innbyggeres beste interesse som mål, sier han.

Fra Libanon har allerede tusenvis av personer reist tilbake og det syriske militærpolitiet hjelper dem nå med å etablere seg på nytt i hjemlandet.

Men fra FNs side er interessen i å hjelpe liten. Bare UNHCR skal ha vist interesse. Ifølge Lavrov kan det være slik at FN styres av Vestens uvilje mot å hjelpe den syriske regjeringen. De såkalte rebellene i Syria, som har forsøkt å styrte landets president Bashar al- Assad, har vært støttet av vestlige nasjoner. Blant annet har de «Hvite hjelmene», som av Russland og Syria har blitt klassifiserte som terrorister, fått millioner i finansiering fra EU-land. Da de hvite hjelmene ble truet med pågripelse av det syriske militæret, evakuerte USA og Canada, med bistand av Israel, dem ut av området. Hittils har ingen FN-ansatte dukket opp i regimekontrollerte områder for å hjelpe til med hjemkomsten til de syriske flyktningene, ifølge Russland.

40.000 syrere i Norge

I Norge bor det mellom 30.000 og 40.000 syrere og de er nå den syvende største folkegruppen i landet på kort tid. Det absolutte flertallet har kommet hit som følge av konflikten i hjemlandet. Over 70 prosent av de som har skolegang har kun grunnskole og de stiller således svært lavt kvalifiserte til å integrere seg på det norske arbeidsmarkedet. De er dessuten muslimer, som er en religiøs gruppe som i stor grad ikke integrerer seg i det norske samfunnet kulturelt eller humanistisk og dermed skaper en samfunnslig kløft mellom etniske nordmenn og dem selv. Når vi vet at det koster staten mellom 4.1 millioner og helt opp til 9 millioner for en ikke-vestlig innvandrer, så vil disse 40.000 syrerne potensielt koste mellom 164 milliarder kroner på det laveste alternativet og helt opp til 360 mililarder kroner for det høyeste. Det er en svært høy prislapp for den norske skattebetaleren som allerede betaler en betydelig del av inntekt og forbruk til staten i skatter og avgifter.

Det vil nå som det er fred i hjemlandet være i Norges og norske skattebetaleres interesse at disse 40.000 syrerne får hjelp til å returnere til Syria hvor de kan bygge opp sitt land igjen. Landet trenger sårt mennesker som har ressurser og kan bistå i stable landets økonomi og infrastruktur på beina igjen.

Hvis Norge gir hver syrer 250.000 kroner i støtte ved hjemreise, så vil dette koste 10 milliarder kroner – en betydelig mindre engangsutgift enn det vil koste å ha dem her i all fremtid med en prislapp på flere hundretalls milliarder kroner.

Det er på tide å tenke med hodet og ikke bare hjertet.

Flyktninger som ble dømt for å ha voldtatt 13-åring får hundretusener i erstatning

Frieord skrev for første gang om saken 26. mars, 2017:

Tre flyktninger fra Syria ble den 18. januar dømt til fire år og tre måneders fengsel for å ha begått seksuelle overgrep mot to jenter som var under 14 år gamle. De tre er også brødre og den eldste er gift og har tre barn hjemme i Syria. Dommen er anket.

Påtalemyndigheten har fått medhold i Haugaland Tingrett om å holde de tre brødrene fengslet i åtte uker til.

Brødrene ble i tingretten den 18. januar dømt til fire år og tre måneders fengsel for å ha begått seksuelle overgrep mot to jenter under 14 år.

Overgrepene skal ha skjedd i en leilighet i Haugesund i fjor sommer etter at mennene kom i kontakt med jentene gjennom sosiale medier.

Det var i begynnelsen av sommeren 2016 at tre menn på 20, 21 og 25 år ble siktet for overgrepene. Brødrene er alle syriske statsborgere og kom til Norge som flyktninger. Eldstemann er gift i Syria og har tre små barn under fire år.

De tre ble også dømt til å betale erstatning på 100 000 kroner til den ene av jentene.

Og deretter igjen den 29. juni, 2017:

I mai 2016 skal de tre brødrene fra Syria ha fått med seg to 13 år gamle jenter inn i sin leilighet i Haugesund.

Der skal de tre flyktningene ifølge tiltalen ha voldtatt en av jentene, mens to av brødrene også var siktet for å ha begått en seksuell handling med den andre 13-årige jenta.

Politiet skal ha gått til pågripelse etter hendelsen og brødrene skal ha sittet i varetekt, før de ble dømt til fire års fengsel i tingretten i januar i år.

Dommen ble imidlertid anket og på mandag valgte juryen i Gulating lagmannsrett å frifinne alle de tre syriske mennene.

Fra NRK Rogaland:

– Min klient er veldig lettet og det var sterkt etter et år i varetekt. Det har vært en enorm belastning, og da også tilsvarende lettelse, sier advokat Sverre Hetland til NRK. Sammen med Erik Lea og Bjørn Andre Gulstad har han forsvart brødrene. (Sitat slutt).

Et av hovedpunktene i saken skal være at de tre brødrene ikke visste hvor gamle jentene var og at jentene selv skal ha sagt at de var henholdsvis 16 og 18 år gamle.

Haugesunds avis og journalistene Einar Thos og John Arne Bauge, skriver en følelsesladd artikkel om løslatelsen og forteller om en tårevåt rettssal etter frifinnelsen. Man fører også en fordømmende tone mot jentene, hvor leseren får inntrykk av at jentene selv har skylden i det som skjedde.

I artikkelen legges det stor vekt på å påpeke at jentene både røyket og drakk, samt brukte sminke.

Juryen som frikjente de tre syriske brødrene forklarte ikke årsaken til sin avgjørelse.

OVERRASKET: Bistandsadvokat Benedicte Storhaug mener dommen går mot høyesterettspraksis. (Foto: LinkedIn).

Men advokaten til en av jentene, Benedicte Storhaug, sier at dommen er stikk i strid med høyesterettspraksis, hvor overgriper ikke kan unnskylde seg med at man «ikke visste» om alderen til personen man hadde seksuell omgang med.

Hun sier også at hun oppfatter det som om juryen istedenfor har lagt «avgjørende vekt på at de tiltalte har hatt begrenset kunnskap om norsk kultur, lovverk og manglende språkkunnskaper», og dermed frifunnet dem med dette som bakgrunn.

Flyktningene får erstatning

I går kom altså avgjørelsen om at de tre syriske flyktningene skal få erstatning for å ha sittet i varetekt.

Fra h-avis:

Alle de tre tiltalte anket dommen til lagmannsretten, der juryen i fjor sommer frifant dem for overgrepene. Nå får de fra 75.850 til 80.250 kroner i erstatning fra staten.

Straffeprosessloven gir de som har vært siktet i en straffesak rett til oppreisning for krenkelse eller annen skade av ikke-økonomisk art som følge av pågripelse eller varetektsfengsling, dersom de blir frifunnet, slik de tre brødrene ble.

– Min klient får 80.250 kroner, sier advokat Erik Lea, som synes det er et svært lavt beløp for å sitte 391 dager i fengsel for et forhold som mannen faktisk var helt uskyldig i.

Advokat Sverre Hetland, som forsvarte den eldste av brødrene som har fått tilkjent 75.850 kroner i oppreisning, sier at det er viktig å minne om at de tiltalte har sittet mer enn et år i varetekt for et forhold de er frifunnet for.

– Det er lovens utgangspunkt at de tiltalte da skal ha erstatning for økonomiske tap, eller oppreisning for ikke-økonomisk skade etter et standardisert regelverk, sier Hetland. (Sitat slutt).

Flyktninger er sinte fordi de må vaske sine egne toalett – sier syrisk fengsel er bedre

De vil at vi skal vaske toalettene på våre egne knær, sier Ahmad fra Palestina.

En annen migrant sier følgende:

Tilogmed syriske fengsler er bedre!

Andre flyktninger ler av hele situasjonen.

Abu Barak fra Syria forteller til den nederlandske avisen at han er «sjokkert» og spør: «Er dette Nederland?»

TOALETT: Slik ser toalettene ut på flyktningmottaket i Alkmaar. (Foto: Volkskrant.nl).

Toalettene på flyktningmottaket har ingen toalettpapir ettersom flyktningene bruker vann for å rengjøre seg. De tar med seg vannkanner og som et resultat så sprer avføring seg rundt i rommet.

En talskvinne for mottaket, Alet Bouwmeester, sier den nye rengjøringspolitikken har med dårlig hygiene å gjøre på toalettene:

Ideen er at om man gjør brukerne ansvarlige, så vil forholdene forbedre seg. Når du kommer til et toalett så etterlater du det i ren tilstand, det er en del av vårt program.

BRUKSANVISNING: Mange av de som kommer fra Syria og Eritrea har ikke brukt et vestlig og moderne klosett. Derfor henges det opp bruksanvisning for flyktningene. (Foto: Volkskrant.nl).

Migrantene er også misfornøyde med mottakets nye nøkkelsystem. Waed, en kvinne med hijab, sier hun har to barn:

Noen ganger trenger de å gå på toalettet raskt, hvordan skal jeg klare det med en nøkkel?

Lederne på flyktningmottaket har bestemt seg for å bruke nøkkelsystem etter at migrantene begynte å gå gjennom hele bygget på jakt etter toaletter. Talskvinne Bouwmeester sier man kun skal bruke toalettet i sin egen seksjon.

Ahmad kaller det hele for en «diktatorisk beslutning«. Han fortsetter: «Vi protesterer nå på en sivilisert måte».

På to år har Nederland tatt imot over 32.000 asylsøkere. De fleste fra Syria og Eritrea.

USA, Storbritannia og Frankrike bombet Syria i natt – ingen bevis for kjemisk angrep fremlagt

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/985014738894622720

Venstreekstremister innrømmer: «Vi sto bak brannbombe mot moskè»

Den 25. mars klokken 05.30 på morgenen dukker fire maskerte menn opp utenfor en moskè i den tyske byen Kassel.

De knuser først et vindu på bygningen inn mot bønnerommet.

På overvåkingsfilm kan man se at de antenner og kaster tre såkalte molotov coctailer (flasker fylt med tennbar væske) gjennom det knuste vinduet og inn i moskeen. 

Tysk politi omtaler det hele som et brannattentat. Man antok også at angrepet var politisk motivert.

Les også: Tysk avis: «Venstresiden er de nye fascistene – opptøyer og vold i Hamburg – se bilder og videoer

Etter mye spekulasjoner og rykter om hvem som sto bak brannangrepet eller årsaken til det, så innrømmet nylig den venstreekstreme og voldelige gruppen Antifascistisk Aksjon at de sto bak. (Organisasjonen omtales noen ganger også kun som Antifa eller AFA).

Innrømmelsen kom på det venstreorienterte nettstedet Indymedia.

Etter mange spekulasjoner innrømmer vi at vi sto bak angrepet med molotov cocktaliene på møtestedet for tyrkiske fascister i Bunsenstrasse, skriver AFA.

De truer også med flere aksjoner.

Vi fortsetter med flere militante aksjoner hvis ikke Tyrkia stopper sine aggresjoner, skriver organisasjonen.

Omtrent samtidig med angrepet mot moskeen i Kassel, opplevde den tyrkiske ambassaden i København også et angrep med molotov cocktailer. Her ble fire syriske kurdere pågrepet og arrestert.

Les også: Kjent venstreekstremist og antirasist anklages for voldtekt, seksuelle overgrep, vold og «kvinnehat»

ANGREPET: Den tyrkiske ambassaden i København ble brannbombet av kurdiske aktivister sist måned. Samtidig brannbombet venstreekstremister en tyrkisk moske i den tyske byen Kassel. (Foto: Jyllandsposten).

Les også: Antirasister angrep kristne patrioter – da grep samoiske Tiny Toese inn

Ifølge det danske Ekstra Bladet så knytter man opp begge angrepene til Tyrkias nylige invasjon i det nordlige Syria, som i lenger tid har vært under kurdisk kontroll.

Antifascistisk Aksjon sympatiserer med kurderne i Midtøsten og en rekke vesteuropeiske Antifa-medlemmer skal ha reist til området for å delta i den væpnede konflikten.

Det har vært sammenstøt mellom etniske tyrkere og kurdere i de fleste europeiske land de siste årene. De mest alvorlige av dem i Tyskland, som har store grupper av de to minoritetene boende i landet.

Nå har altså venstreekstremister og antirasister for alvor involvert seg i konflikten, med brannbomber mot tyrkiske moskeer og forsamlingslokaler.

Det er uklart om noen oppholdt seg i moskeen da den ble angrepet.

I Norge har Antifascistisk Aksjon hatt tilhold i mange år på det beryktede kommunistiske Blitz-huset i Pilestredet i Oslo sentrum. Derfra har de begått en rekke voldelige og brutale overfall mot sine politiske motstandere, samt  i en årrekke utført hærverk mot blant annet restauranter, butikker, biler og bygninger.

BLITZ-HUSET: I tillegg til å selge vafler, drive feministisk radio og holde konserter, så har Blitzhuset også vært tilholdssted for Antifascistisk Aksjon, som i en årrekke har brukt grov vold og begått hærverk med politiske motiver på Østlandet. Nå innrømmer antifascister at de sto bak en brannbombing av en moske i den tyske byen Kassel. (Foto: Frieord.no).

Gruppen har også samarbeidet med blant annet Antirasistisk senter og andre statsstøttede organisasjoner under demonstrasjoner og markeringer på Østlandet.

Les også: Skribent hos Antirasistisk Senter ønsket å bruke smørsyre mot politiske motstandere

Les også: Antirasistisk Senter deltar i voldelige demonstrasjoner med venstreekstremister

Les også: Antirasistisk Senter redd for vold fra sine egne demonstranter

I USA er bevegelsen klassifisert som en «terror-organisasjon» av myndighetene, etter at gruppen har benyttet seg av brannbomber, våpen og politisk terror mot sine meningsmotstandere.

VIDEO: Dokumentar om Antifa – se avsløringen av den farligste antidemokratiske bevegelsen i dag

Relatert:

DAGENS BILDE: Trump på Twitter – «Gjør dere klar, Russland»

GASSBRUKENDE DYR? Hva er sannsynligheten for at president Assad nå som han har vunnet konflikten mot terrorgruppen IS, samt USA og Russland har snakket om å trekke seg ut av landet helt ut av det blå skal ha gasset kvinner og barn?

Les også: Gassangrepet i Syria, John Bolton og mulig ny storkonflikt

KOMMENTAR: Gassangrepet i Syria, John Bolton og mulig ny storkonflikt

Nok en gang rapporteres det om gassangrep i Syria. Og vi vet at slike angrep flere ganger er brukt som begrunnelse for militære angrep. I denne forbindelse er et oppslag i RT om hvordan lederen for det internasjonale kontrollorganet mot kjemiske våpen, OPCW, ble skiftet ut før angrepet på Irak i 2003 særdeles interessant. Som vi husker angrep USA Irak i 2003 med den begrunnelse at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen, og at Saddam Hussain måtte forhindres fra å ta disse i bruk. Etter at Irak var okkupert fant ikke amerikanerne noen slike våpen. (USA burde kanskje heller ha lett etter slike våpen om bord på sine marinefartøyer i Den persiske gulf?)

John Bolton til OPCW-sjef: «Vi vet hvor barna dine er.»

Da man skulle gjøre en skrøne om slike våpen troverdig passer det selvsagt dårlig å ha en leder for OPCW som ikke trodde at Saddam hadde slike våpen. RT skriver at den første sjefen for OPCW, brasilianske Jose Mauricio Bustani, ble truet av John Bolton fordi Bustani nektet å gå av før krigen i Irak i 2003. (John Bolton er nylig utnevnt til nasjonal sikkerhetsrådgiver for president Trump.) Bustanin ledet organisasjonen fra 1997 til 2002. Bustani arbeidet med å overbevise Irak og Libya om å slutte seg til organisasjonen. Hvilket ville ha tvunget de to landene til å kvitte seg sine kjemiske våpen (hvis de hadde noen.)

FRYNSETE RYKTE: Trumps nye sikkerhetsrådgiver John Bolton er kjent for å være av den aggressive typen. (Foto: CPAC, 2017).

Bustani selv uttaler imidlertid at «det var åpenbart at alle kjemiske våpen ble ødelagt i forbindelse med den første krigen i Irak. (USA og dets allierte angrep Irak i 1991 etter at Irak invaderte Kuwait.) OPCWs inspektører hadde gjort undersøkelser i Irak i 2001, og resultatet var i følge Bustani vellykket. Men forsøkene på finne frem til en fredelig løsning var ikke populære i Washington ettersom USA hadde planer om å angripe Irak («They had plans already to take some action – military action – against Iraq.»)

Bustani hevder i intervjuet at John Bolton ringte ham og gav ordre om at han måtte gå av. Bustani nektet, og Bolton kom etter noen uker til Bustanis kontor i Haag. «Han kom på kontoret mitt og sa: «Du må gå av , og jeg gir deg 24 timer, det er hva vi ønsker. Du må gå, du må forlate organisasjonen, generaldirektør». Bustani svarte at han var valgt av alle OPCWs medlemsstater. Bolton skal i følge Bustani ha svart: «Ok, det vil bli gjengjeldelse. Forbered deg på konsekvensene. Vi vet hvor barna dine er.» Bustani forteller til RT at to av barna var i New York og et barn i London.

Bustani skal ha svart at barna visste hva som pågikk, og at de var forberedt på at det kunne bli konsekvenser. 21. april 2002 ble det holdt et møte i Haag der det ble besluttet at Bustani skulle avsettes. 48 representanter stemte for, 7 representanter stemte mot og 43 stemte blankt. I oppslaget heter det videre at Bolton var statssekretær for rustningskontroll og internasjonal sikkerhet i Bush-administrasjonen fra 2002 til 2004. Bolton har også vært USAs FN-ambassadør. Bustanin uttaler at «han er fordomsfull, han har kommet med flere uttalelser som vekker bekymring.» Dette skal i følge RT inkludere Nord-Korea, Irak og Syria. Bustani uttaler videre: «Det kan bli et nytt Irak med langt mer alvorlige konsekvenser og med ringvirkninger for hele Midtøsten.» Bustani avslutter med: «Og jeg tror at Dassh (IS), og andre fanatiske islamske bevegelser som river regionen i stykker, er konsekvenser av invasjonen av Irak.»

Man kan vel ikke med sikkerhet vite om Bustani snakker sant om Boltons opptreden. Men det at sjefen for Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen ble avsatt forut for en angrepskrig som ble begrunnet med påstander om kjemiske våpen som det etter hvert viste seg at ikke eksisterte, bør vekke bekymring.

Ørnen, bjørnen og dragen

Bolton selv valgte for øvrig å unndra seg tjeneste i Vietnamkrigen. Mange krigshissere er lite glade i selv å oppleve krigens redsler. Både russiske militære og israelske Debka (som er kjent for svært nære bånd til Mossad) har varslet at det var lagt planer om gassangrep med påfølgende amerikanske «straffeaksjoner» mot Syria. 10. mars 2018 varslet Syrias vise utenriksminister at opprørerne planla gassangrep i Øst-Ghouta. Når det i dag meldes om et gassangrep Ghouta (en forstad til Damascus) er det grunn til å frykte at denne planen nå er i ferd med å settes ut i live. (Man kan også tenke seg at gassangrepet på Skripal kan bidra til å gjøre påstander om gassbruk mer troverdige. Men jeg kan heller ikke utelukke at det er russerne selv som står bak angrepet mot den russiske dobbeltagenten.)

Det som imidlertid skiller 2018 fra 2003 er at Russland og Kina er langt sterkere militært.

Kinas forsvarsminister har uttalt at Kina vil støtte Russland. Og mye tyder på at NATO-landet Tyrkia i virkeligheten er alliert med Russland. USA vil derfor måtte være forberedt å betale en svært høy pris for et åpent angrep mot Syria. For Bolton og hans likesinnede er nok tapet av hundre tusen syriske liv underordnet. Tap av hundre millioner amerikanske liv er antagelig mer avskrekkende.

Syrisk flyktning dømt til fire og et halvt års fengsel for voldtekt av 16-årig norsk jente

Fra Haugesunds Avis:

Ett år av straffen er gjort betinget. Tingretten har også bestemt at mannen må betale 175.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta, som i dag er 16 år gammel.

Mannen erkjent å ha hatt seksuell omgang med jenta da de tilfeldigvis møttes på Eidevegen, men hevdet i retten at det var frivillig også fra jentas side.

– Like ved krysset på Eidevegen skubbet han henne mot et tre, hun ble lagt i bakken, han tok av henne buksen, dro ned bodyen og kysset henne, står det i dommen.

Deretter tvang han henne til oralsex, og hun turte ikke lenger å gjøre motstand. Deretter hadde de seksuell omgang, før han avsluttet med å si «Yes, ok, it’s good now».

– Fornærmede var livredd, tok på seg klærne og gikk fra stedet, skriver retten.

Overgrepet har satt sitt tydelige preg på jentas hverdag, og hun har hatt et betydelig fravær på skolen samt gått ned i karakterer etter hendelsen. Hun bruker også fortsatt medisiner for å kunne sove skikkelig om nettene.

En rapport fra Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) forteller at hun har klare tegn på posttraumatisk stressyndrom (PTSD).

Mannen var tre uker før sin 18-årsdag da han begikk overgrepet, og retten kan ikke se noen andre formildende omstendigheter enn hans unge alder når de skal utmåle straffen.

– Seksuallovbruddet er altfor alvorlig til det, skriver retten.

Den domfelte mannen er født og oppvokst i Syria, og kom til Norge i 2016. Han ble ikke varetektsfengslet før halvannen måned etter overgrepet fordi politiet mente først det ikke var grunnlag for det. Da oppholdt mannen seg fortsatt på Karmøy. (Sitat slutt).

SVERIGE: Uro over flysikkerheten når syriske flyktninger uten klar identitet ansettes på Arlanda flyplass

Det er det internasjonale selskapet Aviator som i Sverige har begynt å ansette syrere som savner svensk eller annet nordisk statsborgerskap. Selskapet bedriver blant annet med inn- og utlasting av bagasje, som fra et terrorperspektiv er et meget sårbart område som krever stor tillit og sikkerhet.

Ansatte på flyplassen, som er klassifisert som et beskyttelsesobjekt av svenske myndigheter, har kontaktet den svenske nettavisen Samtiden.se og uttrykt at man er bekymret for hvordan Aviator ansetter nyankomne krigsflyktninger fra Syria.

Det pågår i denne stund en rettssak der en migrant står tiltalt for terrorangrepet i sentrum av den svenske hovedstaden sist vår. Terrornivået i vårt naboland er også forhøyet.

De bekymrede arbeiderne på Arlanda peker i uttalelsen sin til Samtiden på det trusselbildet som finnes fra islamske terrorister i dagens vestlige samfunn. Terrorister som befinner seg i såvel Sverige som andre land i Europa og hvor mange av dem fryktes å ha tatt seg inn i Europa og Sverige med falske papirer og historier om å være flyktninger. Ifølge Migrationsverket så savner 9 av 10 personer som søker asyl i Sverige identitetspapirer.

BESKYTTELSESOBJEKT: Svenske myndigheter har klassifisert flyplassen i hovedstaden som et såkalt «beskyttelsesobjekt». Allikevel tillates firmaer som har kontrakter med flyplassen å ansette personer som akkurat har kommet fra konfliktsoner i Midtøsten. Personer som i følge svenske myndigheter svært ofte mangler reelle identifikasjonspapirer. (Foto: Frieord.no).

Ifølge det svenske sikkerhetspolitiet Säpo, så finnes det minst 2.000 radikale muslimer med voldspotensiale i Sverige. Terrorforskeren Magnus Ranstorp har uttalt at et nytt terrorangrep i Sverige i nærmeste fremtid ikke er usannsynlig.

Da Samtiden kontakter Aviator for å høre om de ansetter nyankomne flyktninger og den potensielle sikkerhetsrisikoen så får avisen følgende svar:

Vi har ansatte fra alle mulige land og diskriminerer ingen. De (nyankomne syrerne red. anm.) har samme rettigheter som alle andre til disse jobbene.

På sosiale nettverk tok det ikke lang tid før de første memet så dagens lys i forbindelse med nyheten.

Foto: Twitter

TYSKLAND: 34 flyktninger hentet inn 130 familiemedlemmer og ekstra koner

I det tyske distriktet Pinneberg kom en historie ut om en syrisk flyktning som fikk sin kone og fire barn hentet inn. Men det var ikke slutten på familiegjenforeningen. Han hentet nemlig ytterligere fire barn til Tyskland. Disse hadde han med kone nummer to i hjemlandet. Nå har han fått innvilget søknaden om å hente inn også denne kona. «Barna kan ikke bo i et fremmed land uten sin mor», sier den syriske flyktningen i sin søknad for at også den andre kona skal kunne komme. Dette kan skape problemer da polygami på papiret er forbudt i Tyskland.

Nylig slupne tall fra regionen viser at 34 flyktninger alene sto for at 130 ekstra personer kom inn på familiegjenforening.

Kostnadene for å hente inn koner og barn ligger på flyktningene selv. Men i det familiene setter sine føtter på tysk jord, er det Tyskland som er ansvarlig for alle utgifter og opphold.

Selv om krigen i Syria nå ser ut til å nærme seg slutten, så er det uklart om noen av de syriske flyktningene som har ankommet Europa og fått sine hender på velferdsgodene frivillig vil reise hjem igjen.

 

Syriske flyktningbarn bevæpnet med kniv angrep ektepar utenfor kjøpesenter

Byens ordfører Holger Kelch (CDU) sier til den lokale kringkastingen Lausitzer Rundschau at han er sjokkert. Hendelsen fant sted forrige fredag like etter klokken 16.00.

En 51 år gammel mann og hans 43 år gamle kone fra Cottbus var på vei til å besøke kjøpesenteret Blechen-Carré på Karl-Liebknecht-Straße, da de ble angrepet av tre syriske ungdommer i alderen 14, 15 og 17.

«De krevde forrang», sier politiets talsmann Ines Filohn. De krevde også at kvinnen skulle vise respekt for dem. Da kvinnen nektet å gjøre det, angrep ungdommene mannen hennes.

To av dem angrep mannen fysisk og prøvde å presse ham ned på bakken. En annen fra gruppen trakk frem en kniv. Men da grep en modig forbipasserende inn og hjalp mannen. «Med sin modige hjelp forhindret mannen at noe mer alvorlig skjedde,» sier Ines Filohn. Sikkerhetspersonalet som ble tilkalt grep de tre mistenkte og holdt dem til politiet ankom.

KJØPESENTER: Overfallet og knivangrepet på det tyske ekteparet skal ha skjedd her mellom kebab-restauranten og inngangen til senteret. (Foto: BZ-Berlin).

Borgmester Holger Kelch er sjokkert: «Det er forferdelig, og ikke akseptabelt for oss som en by, og en rettstat. Vold er ikke en måte å oppmuntre eller løse konflikter på,» sier han. Både ordføreren og politiet roser den forbipasserende mannen som grep inn i situasjonen.

«Vi vil gjøre alt i vår makt for å gjøre det klart for ungdommene hvilke verdier og regler som råder i Tyskland og Cottbus, og at de må følge dem. Vi vil også kontakte foreldrene for å gjøre det klart for dem at deres barns adferd ikke vil forbli uten konsekvens», sier byens ordfører. «Vi vil ikke ha vår bys framgang ødelagt av slike hendelser.»

Generelt synes angrep av utenlandske borgere å ha blitt hyppigere i det siste. «Det er i det minste inntrykket politiet sitter med», sier Ines Filohn. «For eksakte tall må vi vente på analysen av nye kriminalstatistikker.»

Nytt knivoverfall bare dager etterpå

I det denne saken blir publisert kommer nyheten om enda ett knivoverfall på det samme kjøpesenteret. Igjen er det en syrisk flyktning som har knivstukket en tysk innbygger. Hendelsen fant sted i går i 15-tiden. Denne gangen var offeret en 16-år gammel gutt.

På bildet under kan man se gutten få førstehjelp etter overfallet.

Syrisk flyktning knivstakk tolk utenfor vokseopplæringssenter – dømt til ti måneders fengsel

En syrisk flyktning ble denne uken dømt til 10 måneders fengsel og betale 4.461 kroner i erstatning, samt 50.000 kroner i oppreisning.

Bakgrunnen er en hendelse i august i 2017, da den 24-årige flyktningen var bevæpnet med kniv og forsøkte å drepe en tolk (40) ved voksenopplæringssenteret i Ølen. Hendelsen skal ha funnet sted klokken 12 på formiddagen. Han skal ha knivstukket tolken minst tre ganger, og ifølge Stavanger Universitetssykehus, så var det bare tilfeldigheter at tolken ikke døde av blodtapet, hvis han ikke fikk rask behandling. Et av knivstikkene skal også ha vært nære å være dødelig.

Det hele skal ha skjedd utenfor Helsehuset, som huser blant annet språkopplæringen til påståtte flyktningmenn fra Midtøsten. Bakgrunnen for drapsforsøket skal ha vært at syreren skal ha stjålet øl og penger fra tolken under et besøk på restaurant noen dager tidligere.

Da tolken konfronterte den syriske flyktningen med oppførselen sin, gikk han til angrep.

Fra Haugesunds Avis:

Den 24 år gamle mannen nektet straffskyld og hevdet i retten at han befant seg i en nødvergesituasjon da han dro fram kniven og stakk den andre minst tre ganger i ryggen og skulderen. En uttalelse fra Stavanger Universitetssjukehus slår fast at blodtapet kunne være livstruende uten medisinsk behandling. Det kunne også ett av stikkene ha vært, dersom det halle gått litt dypere.

Retten avviser derfor at tiltalte var i en nødvergesituasjon, som han hevdet, og finner for øvrig hele hans historie er en hjelpeløs konstruksjon i et forsøk på å unndra seg straff. Retten tror heller ikke på at han hadde kniven med seg fordi den tilfeldigvis lå i jakka hans fra en tidligere fisketur.

Retten opplever påtalemyndighetens strafforslag på ti måneders fengsel som mildt og har vanskelig for å finne formildende omstendigheter ved selve saksforholdet. Snarere tvert imot hadde mannen med seg kniv, og bare motvillig erkjent faktiske forhold og forsøkt å konstruere en nødvergesituasjon. Straffen ble satt til ti måneders fengsel. (Sitat slutt).

Frieord skrev om hendelsen i august i fjor:

Slagsmålet utviklet seg dramatisk da en mann i 20-årene stakk en annen mann på rundt 40 år med kniv. Det skal ha skjedd utendørs, skriver Grannar. Begge de involverte skal være av utenlandsk opphav.

Politioverbetjent Jørgen Torstveit ved Etne og Vindafjord lensmannskontor sier til Grannar at politiet var raskt på plassen siden lensmannskontoret ligger tvers over vegen for voksenopplæringen. Politiet væpnet seg og pågripelsen var udramatisk. «Jeg kan ikke si noe om hva som har skjedd i forkant av knivstikkingen, eller noe om motivet. Det må den videre etterforskningen vise,» sier han.

Les også: Unge jenter befølt og seksuelt antastet av asylsøkere i Ølen – «Ubehagelig og skremmende»

Den skadde ble fraktet med luftambulanse til Stavanger universitetssykehus. Tilstanden er foreløpig ikke kjent. Den mistenkte ble plassert i en tjenestebil frem til en patrulje fra Haugesund politistasjon kom til Ølen og hentet mannen. Han ble kjørt fra åstedet i 13.30-tiden, skriver avisen. Det skal være minst tre vitner til hendelsen.

«Vi har aldri hatt en slik hendelse før, og vi er like leie oss alle sammen, både elever og tilsatte. Vi forstår jo ikke helt hva som har skjedd. Det er jo hendelser som dette de har flyktet ifra,» sier flyktningkonsulent Grete Utstrand i Vindafjord kommune til Grannar.

Hun opplyser at det var rundt 30 elever i områder da knivstikkingen skjedde, men at bare noen få av dem så selve hendelsen som fant sted i en pause i undervisningen. Hun forteller at elevene, som er flyktninger, frykter at slike hendelser kan være med på å stigmatisere flyktninggruppen.

Relatert:

TYSKLAND: Kvinner får egne «sikkerhetssoner» de kan oppsøke hvis de antastes eller voldtas av innvandrere på nyttårsaften

Slik ser det ut ved Brandenburger Tor i Berlin. To hvite telt er satt opp, hvor jenter og kvinner som har blitt utsatt for seksuelle overgrep eller gjengvoldtekter, kan få psykologisk hjelp, samt få hjelp til anmelde hendelsen til politiet.

Teltene er et resultat av de massive overgrepene og voldtektene som muslimske og ikke-vestlige menn sto bak og som fant sted over hele Tyskland nyttårsaften i 2015. Angrepene har fortsatt de neste nyttårsfeiringene, om enn med mindre omfang. I år ønsker derfor myndighetene å være klare til å ta imot de overfalte og voldtatte kvinnene.

Les også: Hundrevis av kvinner seksuelt antastet av tusen muslimske menn i Tyskland

Les også: “Kvinner må endre oppførsel” sier kvinnelig tysk borgermester etter angrepene på nyttårsaften

Les også: Overgrepene i Køln og den øredøvende stillheten fra norske feminister

Politiet i den tyske hovedstaden har allerede har hendene fulle med «ungdomsgjenger» som skyter nyttårsraketter på både politiet og sivile på gatene.

Asylbarna i Norge fikk 15 000 ganger mer enn de krigsrammede menneskene i Syria

Av Christen Krogvik, samfunnsdebattant

I 2017 brukte norske myndigheter 6,7 milliarder kroner på unge enslige asylsøkere . I følge dette oppslaget er det i underkant av 6000 slike asylsøkere i Norge, og i gjennomsnitt kostet de oss drøyt 1,1 millioner kroner i 2017.

De som har krav om beskyttelse i henhold til FNs Flyktningekonvensjon, er imidlertid politiske flyktninger: Dvs. politikere, redaktører og andre som blir forfulgt av myndighetene på grunn av sin politiske aktivitet. Barn er sjelden aller aldri politikere eller redaktører. Og de fleste av asylbarna flykter heller ikke fra områder der det pågår krigshandlinger.

Det som kjennetegner dem er at de som regel har tatt seg ulovlig inn i Schengen-området (dvs. uten visum), og grunnen til at de blir ikke sendt hjem er at de hevder at de er under 18 år. Og alderen de oppgir er ofte for lav.

Asylbarna er i virkeligheten rett og slett mennesker som tar seg ulovlig inn i Norge for å utnytte vårt velferdssamfunn og oss som bor i Norge. Og hver av disse påførte oss som nevnt i gjennomsnitt 1,1 millioner koner i kostnader i 2017. Det er før familiegjenforeningen begynner. Da må man virkelig begynne å regne med kalkulator.

Samtidig vet vi at det er millioner av mennesker i krigsherjede Syria som lever i dyp fattigdom. I Syria er det i følge FNs kontor for koordinering av humanitært arbeid 6,3 millioner internflyktninger og 13,5 millioner mennesker med hjelpebehov. Til sammenligning opplyser regjeringen at Norge bevilget 1 milliard kroner på de 13,5 millionene syrere som har enorme behov for hjelp.

I gjennomsnitt fikk dermed hver syrer med hjelpebehov 74 kroner fra Norge i 2017. Når vi vet at hvert asylbarn kostet oss over 1,1 millioner kroner samme år betyr det at vi brukte 15 000 ganger så mye på hvert asylbarn som det vi brukte på hver krigsrammet syrer. Femten tusen!

Hvis Norge hadde brukt de 6,7 milliardene som brukes på asylbarn, på syrere ville hjelpen til Syria økt fra 1 til 7,7 milliarder. For hver syrer med hjelpebehov ville vi da kunnet gi 570 kroner. Mao. ville vi gitt nesten 8 ganger så mye til hver syrer med hjelpebehov ved en slik omdisponering av ressursene. Det skal ikke mye fantasi for å forestille seg hvordan en slik dramatisk økning av hjelpen ville kunne gjort livene til disse 13,5 millionene langt bedre.

Senterpartiet, Venstre, KrF, MDG og Ap påtar seg et enormt ansvar ved å ta brødet ut av munnen på krigsrammede syrere for å sløse bort pengene på ulovlige innvandrere i Norge. Og denne prioriteringen viser med all mulig tydelighet at stortingsflertallet IKKE er opptatt av å hjelpe mennesker i nød. Det de ønsker er import av nye velgere.

UTNYTTET TRAGISKE SKJEBNER: Dagrun Eriksen poserer stolt etter at KrF vedtok å ta imot 10.000 Syria-flyktninger. FOTO: Ned Alley / NTB scanpix

Tine brutalt overfalt av syrisk flyktning da hun avslørte mobiltyveri

Det var sist fredag at Tine var på en privatfest i Bergen. Der befant det seg en syrisk migrant som også hadde blitt invitert.

Plutselig så Tine at syreren stjal en mobiltelefon fra en annen kvinne som ikke fikk med seg hva som skjedde. Mannen puttet mobiltelefonen i sin egen lomme.

Da Tine konfronterte mannen, som skal være fra den syriske byen Aleppo, nektet han å levere tilbake mobiltelefonen. Hun pekte da på lommen hans og sa at hun så at han stjal den og la den der.

Istedenfor å gi mobiltelefonen tilbake til den andre kvinnen, gikk han til brutalt angrep på Tine. Han slo henne blant annet flere ganger i ansiktet med knyttet neve.

Tine, som har forsvarskurs i den israelske kampsporten Krav Maga, var først uforberedt på det voldelige angrepet. Noen andre på festen fikk dratt syreren vekk, men da han klarte å komme seg løs og på nytt gikk til angrep, var hun klar.

Tine hadde nå et et nøkkelsett i hånden som hun slo ham med i ansiktet. Dessverre var mannen så sint og voldelig at han da både slo og sparket henne, til han igjen ble holdt tilbake av andre deltakere på festen.

Lokalavisen BA (Bergensavisen) valgte å omtale saken, men da kun under en nyhetsgjennomgang, uten å nevne overgriperens etniske bakgrunn eller tyveri.

BERGENSAVISEN: Ingen av journalistene i Bergensavisen ønsket å dykke dypere i det grove overfallet av kvinnen, hvem som sto bak eller hva som var foranledningen. (Skjermbilde/BA).

Tine blødde fra et kutt i hodet og det var uklart om hun hadde brukket nesen. Da politiet ankom ble hun sendt til legevakten, mens den syriske mannen ble pågrepet og siktet for mishandling.

Hun sier i ettertid at hennes hode fremdeles gjør vondt, men at hun er mest lei seg for at hun ikke klarte å ta igjen mer mot overfallsmannen.

Frieord har vært i kontakt med kvinnen som ble overfalt og fått bekreftet historien.

Muslimske menneskesmuglere LIMTE fast KVINNER OG BARN i lastebil

Muslimske menneskesmuglere tar i bruk alle mulige metoder for å smugle mennesker inn i Europa, inkludert å lime fast dører og lagerrom på lastebiler, hvor de putter migrantene.

Denne helgen kjørte en lastebil inn på en bensinstasjon i den engelske byen Warminster. De besøkende hørte skrik og bråk fra lasteplanet og kontaktet politiet. Da politiet ankom oppdaget de at noen hadde limt fast bakdørene. Man kontaktet da brannvesenet som måtte bruke en sirkelsag for å åpne dørene.

I lagerrommet fant man 11 migranter, inkludert seks barn. 10 av migrantene var fra Irak og en fra Afghanistan.

HJELPES UT: Migrantene hjelpes ut av lasterommet på lastebilen. Det er ikke umulig at migrantene har betalt opptil 10.000 euro per stykk for å komme seg inn i England. (Foto: Politiet).

Ambulanser og leger skal ha kommet til plassen for å undersøke migrantene, som hadde blitt gjemt blant det som beskrives som «svært dyr belgisk sjokolade».

Migrantene anses å være svært heldige da lagerrommet var kjølt, men den delen som var lagret med sjokolade hadde vanlig romtemperatur. Migrantene skal også ha kunnet spise av sjokoladen for å holde seg i live.

Barna som ble funnet skal være mellom seks og 15 år gamle, og politiet i den britiske byen Warminster informerer om at det også skal ha vært en baby blant migrantene.

  – Lastebilen har kommet fra fastlandet over natten og saken vil nå bli oversendt til migrasjonsmyndighetene, samt til politiet og barnevernet, forteller en talsperson for politiet i Trowbridge som fant migrantene limt fast bak i lastebilen.

BARN: Det var seks barn blant de 11 migrantene i lastebilen. Muslimske menneskesmuglere utnytter kynisk babyer, barn og kvinner for å tjene penger på smuglingen inn i Europa. Og europeiske rødgrønne politikere gjør det klart at de ønsker smuglingen velkommen gjennom sin politikk. (Foto: Politiet).

Muslimske menneskesmuglere har etterhvert blitt svært kreative i å smugle migranter inn i Europa, blant annet i gjemte rom i kjøretøy. Praksisen med å lime igjen dørene gjøres for at lastebilsjåføren – hvis de ikke vet noe – ikke skal kunne åpne dørene før han er fremme ved destinasjonen sin, det ønskede målet i Europa.

Menneskesmugling er en milliardindustri hvor snittprisen for å smugles inn i Europa starter på 3.000 euro. Ikke sjelden betaler migrantene 10.000 euro eller mer per stykk for en komplett pakke med garanti for å beholde livet, falske dokumenter og kontaktpersoner ved ankomst. Det estimeres at menneskesmuglere tjener 26 milliarder dollar årlig på fenomenet. Det er kun de rikeste og mest bemidlede migrantene som har slike summer. Men de vet at i det øyeblikket de setter foten i Europa, spesielt i land som Tyskland og Sverige, så har de sikret seg et livslangt opphold for seg og sine familier.

REISERUTE: Migrantene har en lang reise foran seg. Fra Syria, via De forente arabisk emirater, til Tyrkia, via Hellas, så gjennom Albania, Serbia, Ungarn, Østerrike, Tyskland og Danmark, før man endelig er trygg i Sverige. (Grafikk/Daily Mail).

Det er estimert at en enkelt menneskesmugler i Nord-Afrika kan tjene 50.000 dollar i uken på å smugle mennesker inn i Europa.

Bakgrunn for den massive migrasjonen som har sørget for at titalls millioner av migranter har kommet til Europa de siste tiårene er USA, NATO og rødgrønne politikeres invasjonskriger og drap på statsledere i blant annet Irak og Libya. Spesielt Vestens forsøk på å likvidere president Assad i Syria og finansieringen av terrorgruppen IS har skapt stor uro i Midtøsten.

General Mladić dømt for krigsforbrytelser – men hvorfor slipper Vesten unna?

Vi er vel alle enige at overgrep, tortur, massedrap og folkemord er alvorlig.

Og at alle, uansett hvem som begår dem, skal fengsles, gis en rettssak og så dømmes/frifinnes avhengig av bevisene som føres mot dem.

I nyere historie har vi Nürnbergprosessen, hvor lederne for det tredje riket ble dømt til døden eller lange fengselsstraffer for sin deltakelse i Hitlers diktatoriske maskineri. Men både Storbritannia, USA og Sovjetunionen slapp unna noen etterforskning, tribunal eller dommer. Selv om også de massebombet sivile, opprettet konsentrasjonsleire og drepte millioner av mennesker, inkludert svært mange uskyldige. Dette kunne skje fordi de vant krigen.

På 90-tallet blusset konflikten i Balkan opp. Det var det nærmeste total kaos man kunne komme. Det var serbere, kroater, bosniere og oppløsningen av Jugoslavia med sine seks nasjoner som imploderte i etnisk og religiøs rensing, krig om ressurser og grenser, samt tusenårig mistillit som bokstavelig talt eksploderte som en kruttønne.

Etter konflikten er det Serbia, både fortjent og ufortjent, som sitter igjen med svarteper. Dette fordi de tapte. Som under andre verdenskrig med Nazi-Tyskland. Og selv om det finnes tilfeller der albanere, kroater og bosniere ble dømt for forbrytelser, så slapp topplederne unna. Men altså, nok om det.

La oss se på hvilke andre som har begått krigsforbrytelser og folkemord. Som har invadert suverene stater, drept statsledere, stjålet råstoffer og verdier. Som har kastet hele nasjoner ut i borgerkrig og konflikter som aldri vil ta slutt. Som har ført til at ikke bare tusenvis av mennesker døde, som i tilfellet er med Mladic, men at millioner ble fordrevet og døde. Ja, millioner av mennesker.

Så, hvem har som Ratko Mladić sagt, «Jeg er har rett, dere har feil. Vi er de gode, dere er de onde». Som hevet seg over internasjonale konvensjoner, over menneskerettighetene, over retten de hadde fått av sitt eget folk, og startet krig og konflikter.

Barack Obama. Tidligere president i USA, Obama, fikk fredsprisen før han engang fikk startet sin første krig eller brutt sitt første løfte om å slutte umenneskelig behandling av fanger. Obama uttalte at han skulle trekke seg ut av Irak og Afghanistan. Han løy. Ikke bare trakk han seg ikke ut, han fortsatte krigene gjennom alle sine 8 år i Det hvite hus. Under Obama vokste også terrorgruppen IS frem som et direkte resultat av amerikanske myndigheters politikk i Midtøsten. Og han stoppet dem aldri. Obama har også utført flere droneangrep enn noen annen president i historien. Han har startet to uoffisielle kriger og bombet hele syv ulike nasjoner. For ikke å snakke om hvor mange amerikanske soldater som har mistet livet både under krigen, samt etter krigen som følge av sykdommer og selvmord.

OBAMA: Å gi Barack Obama fredsprisen kan i ettertid ha vært en smule forhastet. (Tegnestripe).

Bush senior og junior, og Bill Clinton. De tre presidentene før Obama startet, drev og økte krigene og elendigheten over hele verden. De invaderte og radbrekket land i Midtøsten og skapte så mye uro og ustabilitet at regionen sannsynligvis aldri vil hente seg inn igjen. Antallet drepte sivile siden George H. W. Bush og invasjonen i Irak i 1991 og frem til Obama gikk av, ligger vel i milliontallet. For ikke å snakke om at man ulovlig går inn med fremmede styrker i suverene nasjoner med statsledere.

Og så har vi generalene og ministrene. Utenriksminister Madeleine Albright, generalene Norman Schwarzkopf og Wesley Clark, samt Richard Cheney, Colin Powell, Condoleezza Rice, Donald Rumsfeld og Paul Wolfowitz. Og vi kan legge til Hillary Clinton til denne listen, etter fadesen i Libya under hennes tid som utenriksminister for Obama.

Her er et klipp av Madeleine Albright som mener at en halv million døde barn er en akseptabel pris å betale for hennes versjon av fred.

Og norske medier skriver side opp og side ned om Karadzić, Mladić og Milosević som har sittet på tiltalebenkene de siste årene. Men disse tre tilsammen har ikke ansvaret for flere døde eller kriger enn Obama på en dårlig uke i løpet av sine 8 år i det ovale kontor. Allikevel jetsetter Obama verden rundt med millioner av dollar på kontoen, privatfly, og har høy stjerne. På cella sitter Mladic og kan vel være berettiget harmfull over dobbelmoralen.

Dette innlegget kunne fort vært hundre sider langt, da hele Vesten er involvert, inkludert norske statsministere som har gitt sitt samtykke til de siste 30 årene med historisk brutalitet, krigføring, nervegass, klaseammunisjon, fosforbomber, tortur og massedrap. Hvis du kan tenke opp en grusom måte å dø på, så har Vesten sannsynligvis benyttet seg av metoden i det «godes» hensikt. Demokratisering har det også blitt kalt.

KRIGSFORBRYTERE? Det er ikke få kriger og konflikter disse presidentene har startet eller videreført. (Foto: Carter, Clinton, Bush Sr., Bush Jr., Obama).

En ikke så glamorøs tittel for deltakelse, medvirkning og ansvar for alle disse krigene og konfliktene må også tildeles mediene i Vesten. Uten dem ville det hele ikke kunne gjennomføres så glatt og uten spørsmål. Mediene var villige våpendragere for alle løgner, usannheter og propaganda som NATO, FN og Pentagon klarte å finne opp for å rettferdiggjøre ødeleggelsene.

Så mens norske og vestlige politikere sitter og nikker anerkjennende til at «Slakteren fra Bosnia» Ratko Mladić, nå sitter bak lås og slå, så sitter altså mennesker som forårsaket utallig flere ganger mer lidelse og nyter sin morgenkaffe i frihet hver dag uten frykt for å måtte stå til ansvar for sine ugjerninger.

Relatert:

Etnisk nordmann dømt til 7,5 års fengsel for terrorvirksomhet

Aktor i saken, Kim Sundet, hadde opprinnelig krevd ni års fengsel for 34-åringen fra Verdal i Nord-Trøndelag.

Kristian Michelsen skal ha rømt fra en psykiatrisk institusjon i i 2014 og deretter dukket opp i Syria, hvor han sto frem som IS-kriger med skjegg og maskingevær.

Han skal også ha hatt kontakt med en annen etnisk norsk konvertitt, Kim André Ryding (27) fra Moss. De to skal ha snakket med hverandre over telefon og ha møttes i den syriske byen Raqqa.

Les også: Kim André Ryding på internasjonal terrorliste

Det er ikke klart om Michelsen har drept, torturert eller voldtatt noen i Syria.

RUSPROBLEMER: 34-årige Kristian Michelsen fortalte retten om mobbing, rusproblemer og hvordan han ble rekruttert av en annen konvertitt. (Foto: Youtube).

Under rettssaken skal Michelsen ha fortalt om oppveksten i Verdal, der han påstår at han ble mobbet og begynte med narkotiske stoffer. Han skal også ha hatt problemer med familien.

I 2013 ble kjent med en 27-åring fra Levanger som hadde konvertert til islam og som fikk ham med til å reise til Syria.

Michelsen nektet for alle terroranklagene som påtalemyndighetene la frem for hans opphold fra 30. november 2014 til april 2016. Da ble han pågrepet av tyrkisk politi for ulovlig grensepassering.

Tyrkia utleverte ham til Norge i august, 2016 og han ble arrestert på Gardermoen av PST.

Politiet skal også ha beslaglagt 13.000 sms’er på hans telefon. I noen av disse skrev han blant annet:

– Jeg ønsker å leve under sharia-loven

– Jeg kjemper mot de som dreper muslimer

– Jeg er ISIS nå og er stolt av det

Les også: Hussain (31) dømt til ni års fengsel i Oslo tingrett – rekrutterte for terrorgruppen IS

ETTERSØKT INTERNASJONALT: Den norske muslimen, Kim André Ryding (27), er nå ettersøkt av både PST og Interpol for sitt medlemskap i terrorgruppen IS. Om han har vært med å myrde kvinner, barn og homofile som man vet gruppen gjør, informeres det ikke noe om. (Foto: Interpol).

Les også: Muslimer ville massakrere barnehagebarn i Oslo

Ifølge retten ble Michelsen dømt for «Å ha inngått avtaler med en eller flere personer tilknyttet IS om å ‘begå, eller medvirke til å begå, en eller flere straffbare handlinger, med den hensikt å skape alvorlig frykt i den syriske befolkningen og tvinge regjeringen til å gi fra seg makten'»

Han var også tiltalt for å deltatt i trening og opplæring i landet og sammen med andre bevæpnede personer ha deltatt i militære operasjoner.

Rettssaken startet 2. oktober og ble avsluttet sist fredag. I går kom altså dommen på syv og et halvt års fengsel for 34-åringen fra Verdal.

Retten fant det bevist utover rimelig tvil at han objektivt sett inngikk en reell avtale med IS om å begå straffbare handlinger som beskrevet i straffeloven, eller medvirke til dette.

To andre trøndere fra Levanger, skal også ha reist til Syria. De to andre skal ha vært gift og konvertert til Islam.

Mannen, som var i 20-årene, skal ha blitt drept under kamper.

Les også: Terrorekspert ved Politihøgskolen – nordmenn er en større trussel enn IS-terrorister

DREPT: Et ektepar fra Levanger skal også ha reist til Syria for å kjempe for IS. Ektemannen skal ha blitt drept under oppholdet. Det er uklart hva som har skjedd med kvinnen. (Foto: Privat).

Les også: Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

Til sammen er fem personer fra Norge dømt for å ha kjempet i den muslimske terrorgruppen IS.

Av 100 som skal ha reist til Syria, skal 40 ha returnert, 40 skal fremdeles oppholde seg der nede, mens 20 skal være drept.

Av uviss grunn så har NTB, TV2 og Adresseavisa valgt å hemmeligholde både bilder og navn på Kristian Michelsen.

Frieord har tidligere skrevet om tidligere miljøpartimedlem og blitzer, Anders Cameroon Østensvig Dale (35), er nå ettersøkt av de fleste europeiske etterretningstjenestene.

Les også: Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

Et tidligere medlem hos Miljøpartiet De Grønne, samt med fortid i det venstreekstremistiske Blitz-miljøet, står nå på terrorlisten til det amerikanske etterretningsvesenet. Det skal være Anders Cameroon Østensvig Dale (35) fra Nesodden som skal ha tilsluttet seg terrororganisasjonen al-Qaida etter å ha konvertert til Islam i 2007/2008 en gang. (Frieord.no).

Bombe i Oslo sentrum

Det er bare litt over tre uker siden en asylsøkende muslim (17) fra Ingusjetia ble dømt til ni måneders fengsel for å ha planlagt å sprenge en bombe i Oslo.

Les også: PST oppjusterer trusselnivået etter bombefunnet i Oslo – forventer islamsk terrorangrep mot sivile i 2017

Relatert:

STORBRITANNIA: Tilbakevendte IS-krigere får skattefinansierte boliger og terapi for ikke å begå ny terror

Planene, som har fått kodenavnet «Operasjon tilbakeholdenhet», skal sørge for at tilbakevendte IS-terrorister som har utført terror i Syria skal få boliger, arbeidskurs og terapi, slik at de skal integrere seg tilbake i det britiske samfunnet og ikke begå nye terrorangrep i sine lokale samfunn.

Planene vil ifølge den britiske avisen The Sun medføre at terroristene går foran vanlige briter i boligkøer for kommunale boliger.

Les også: Muslimsk terrorist (17) varetektsfengslet for to nye uker – ville sprenge bombe i Oslo sentrum

KAN BLI DIN NYE NABO: Britiske myndigheter vil nå tilby tilbakevendte terrorister som har drept, halshugget og voldtatt uskyldige menn, kvinner og barn, bolig og terapi. Om innbyggerne som får disse terroristene som ny nabo vet om deres bakgrunn kommer ikke frem i artikkelen i The Sun.

Les også: Hussain (31) dømt til ni års fengsel i Oslo tingrett – rekrutterte for terrorgruppen IS

Men det stopper ikke der. Ifølge artikkelen vil britiske myndigheter også hjelpe terroristene å finne seg en jobb.

Offisielle papirer som avisen har fått tilgang til viser at så mange som 20.000 muslimske ekstremister blir etterforsket av de britiske sikkerhetsmyndighetene, MI5. Ekstremistene skal nå motta «bestikkelser» for å ikke angripe og begå nye terrorangrep i Storbritannia.

Les også: Bombeterror i Manchester – 22 drept, inkludert flere barn – muslimer feirer på internett

Programmet vil ifølge dokumentene starte neste år og politiet og kommunene håper at myndighetene vil betale for tiltaket fra antiterror-budsjettet som er på nesten 10 milliarder norske kroner.

Programmet har imidlertid fått kritikk fra eksperter og politikere.

Terrorekspert og professor Anthony Glees ved Buckingham University uttalte at «Man ikke kan bestikke mennesker til å slutte å være terrorister».

Politiker for det konservative partiet, Andre Bridgen, la til; «Dette høres ut som en belønning for å være på listen over potensielle terrorister. Du kan ikke kjøpe menneskers lojalitet til dette landet.»

Les også: Europol: 5.000 muslimske terrorister oppholder seg i Europa

Les også: Britisk intergrasjonssjef: «Muslimer vil aldri integrere seg»

VIDEO: Muslimsk skole lærer elevene at ikke-troende skal drepes

Les også: Østerrike: Fengsel må bygge moské for fangene – 50 prosent er muslimer

Avsløringen kommer i kjølvannet av frykt for at radikale muslimer slipper gjennom sikkerhetskontrollene etter at Storbritannia opplevde to terrorangrep i London og Manchester, hvor terroristene var under overvåking av MI5.

Britiske sikkerhetsmyndigheter er nå bekymret for at så mange som 20.000 tidligere «mistenkte» som har vært overvåket tidligere kan planlegge nye rasistiske og fremmedfiendtlige terrorangrep mot hovedsaklig hvite og kristne briter.

Planer har blitt lagt av innenriksmyndighetene, politiet og lokale myndigheter for hvordan man skal avradikalisere og integrere rundt 360 IS-terrorister som har kommet eller er på vei tilbake til Storbritannia fra Syria.

Les også: Terror i London: Minst tre døde – terroristen skutt og drept – turister skadet

Les også: Britiske aviser: Libysk mann ved navn Salman Abedi (23) bak terrorangrepet i Manchester

GRUSOM IDEOLOGI: Radikale muslimer mener at homofile og ikke-muslimer må dø. Selv kvinner og barn blir drept uten omtanke for å gjenreise Kalifatet. Gjerne på de mest grusomme måter. Nå som IS-terroristene nærmest har blitt beseiret i Midtøsten ønsker de gjenværende å komme tilbake til Europa. I flere land, som Storbritannia og Sverige, kan de nå nyte gratis boliger, jobbkurs og terapi. Samtidig må etniske briter og svensker stille seg bak i køen for de samme tjenestene. (Foto: IS henretter homofile i Midtøsten).

Områder som har høy rekruttering til muslimsk terrorisme, som Birmingham, Manchester og London, får spesiell høy fokus mot seg og politiet i disse områdene vil få detaljerte planer for hvordan potensielle mistenkte skal møtes av antiterror-politi og MI5.

Hvis det ikke finnes konkrete boliger de kan huses i, så vil disse terroristene kunne få forrett til kommunale boliger og tilogmed få betalt leie av kommunen.

En kilde hos myndighetene avslører til britiske medier at «Vi planlegger flere muligheter for å snu disse individene fra terrorisme og ekstremistisk aktivitet».

Les også: London bygger «stålring» mot terror rundt skyskrapere og finansbygg

Frieord har tidligere skrevet om hvordan lignende tiltak blir gjennomført i Sverige.

Les også: Sverige – IS-terrorister får boliger, jobb og bidrag i Stockholm

Les også: SÄPO-sjef: «Vi har 2.000 radikale jihadister og tallet øker stadig»

Relatert:

Syrisk flyktning tvang svensk kvinne å drikke toalettvann og filmet grov oral og vaginal voldtekt

Kvinnen i den flerkulturelle byen Malmø hadde tidligere innledet et kjæresteforhold til den 24-årige mannen, som påstår å være flyktning fra Syria.

I mai 2017 skal den svenske kvinnen ha forsøkt å avbryte forholdet, men han ble da svært aggressiv og truet ved flere tilfeller å drepe henne, står det i tiltalen mot den arabiske mannen.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Den 7. juni kysset kvinnen en annen mann foran 24-årigens øyne, noe som gjorde ham svært opprørt, skriver Sydsvenskan.

TVANG: Syreren skal ha tvunget den svenske kvinnen til å drikke toalettvann før hun ble voldtatt. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Senere på natten skal araberen ha tvunget den svenske kvinnen å kalle seg selv for «hore» foran mobilkameraet, før han voldtok henne oralt og vaginalt. Deretter truet han å spre voldtektsfilmen til kvinnens familie og arbeidsplass, ifølge aktor.

Mannen skal også ha fornedret kvinne på andre måter, blant annet ved å tvinge henne til å drikke toalettvann, skriver 24Malmö.

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Den samme dagen skal mannen ha klart å ta seg inn i kvinnen internettbank ved å bruke hennes bank-ID og overførte totalt 64.000 kroner til sin egen konto, står det i saksdokumentene mot mannen. Han skal også ha tatt seg inn på hennes Apple-konto og ulovlig fjernet personlig informasjon på mobiltelefonen.

Les også: Svensk mor inviterte syrisk flyktningbarn hjem – da voldtok han familiens 14-årige datter

Dagen etter hendelsene ble den tidligere kjæresten pågrepet og den 11. juni ble han satt i arresten. I slutten av juni fikk han også kontaktforbud med kvinnen som gjelder frem til desember i år.

Ifølge retten så siktes 24-åringen for voldtekt, to tilfeller av trusler, bedrageri, og ulovlig datainnbrudd. Mannen er syrisk statsborger og er ikke tidligere registrert i det svenske strafferegisteret under den identiteten som brukes av ham nå.

Les også: Syrisk flyktning sparket svensk jente (9) i hodet – fikk 3 måneders fengsel

Aktor ønsker også å utvise mannen i 10 år fra Sverige hvis han blir dømt.

Relatert:

VINJE: Ulovlig asylsøker slo ansatt bevisstløs så blodet sprutet – fortsatte å sparke ham i hodet

120 dagers fengsel og 35.000 kroner i bot lyder dommen mot det påståtte enslige asylsøkerbarnet.

Volden fant sted den 16. november i fjor, men det har tatt retten i Telemark hele 10 måneder å dømme den muslimske mannen.

Barnet, eller mannen, alt ettersom hvilke dokumenter man leser i saken, gikk amok da han ble fortalt av miljøarbeideren å skru av internettet på mobilen sin og spise kveldsmat.

Les også: Mann alvorlig mishandlet av fire afrikanere i Porsgrunn – slått med planke i hodet

Les også: Innvandrermiljøer i Telemark smittet med tuberkulose

Asylsøkeren skal da ha reist seg brått og umiddelbart slått med knyttet neve mot fornærmedes ansikt.

Dette førte til at denne falt bakover og muligens slo hodet på kanten av peisen. Han skal ha blitt liggende bevisstløs umiddelbart etter den grove volden.

Fra ta.no:

Et vitne som befant seg i stuen da slaget traff observerte at mens fornærmede lå bevisstløs på gulvet, sparket tiltalte fornærmede gjentatte ganger mot overkropp og hode/nakke. Hun tok rundt tiltalte bakfra og fikk ham ut av huset. Da hun slapp taket i tiltalte snudde han og gikk tilbake til fornærmede som fortsatt lå urørlig på gulvet – og fortsatte å sparke mot hode og overkropp, skriver tingretten. (Sitat slutt).

Les også: Somalisk ungdomsklubb i Skien var narkosentral

Les også: Eritreisk asylsøker (21) gikk løs på parkerte biler i Skien

Miljøarbeideren fikk etterhvert tilbake bevisstheten. Han skal da ha hatt hukommelsestap og husket ikke hvem han var. Han skal også ha hatt sterke blødninger, kutt over venstre øye, brukket nese og hjernerystelse.

Marokkaneren, eller syreren, igjen alt ettersom hvilke dokumenter man har foran seg, har fortalt norske myndigheter at han i 2015 var 15 år gammel. Men en aldersundersøkelse året etter fastslo at han var ca. 18 år gammel.

Les også: Kommune i Telemark kaster ut demente – flytter inn flyktninger

HVEM, HVA, HVOR: Norske myndigheter vet ikke hvor gammel asylsøkeren er, hans ekte navn eller hvor han kommer fra. Allikevel fikk han komme inn til Norge, få oppholde seg på institusjon og ta seg til rette av det norske velferdssystemet. Nå er han attpåtil dømt for grov vold mot en ansatt ved institusjonen han bodde på. (Foto: Vest-Telemark tingrett).

Les også: Blir overkjørt av UDI – ordføreren på Notodden kaller det en okkupasjon

Mannen skal alt i alt ha operert med minst tre ulike identiteter og like mange ulike aldre.

UDI har fattet utvisningsvedtak mot den ulovlige asylsøkeren etter den grove volden. Mannen skal imidlertid ha klart å rømme til Sverige. Etter å ha blitt pågrepet av svenske myndigheter ble han fraktet tilbake til Telemark og er nå dømt for overfallet mot miljøarbeideren på barnevernsinstitusjonen.

Hvordan politiet og myndighetene lot ham rømme til Sverige, fremkommer ikke i dekningen av saken.

Les også: Fylkesmann i Telemark: Norske skoler plikter å følge islamske regler

Telemark kommune skal ha tatt imot over 1.200 enslige og mindreårige asylsøkere de to siste årene.

TELEMARK: Her er en oversikt for antall mottatte enslige mindreårige asylsøkere i Telemark i 2016 og 2017. (Kilde: Imdi.no).

Les også: Leserbrev: «Så hvis jeg voldtar hu blonde venninna di og kutter henne opp i småbiter, vil hun ha meg da?»

Storbritannia nekter 150 jihadister å komme «hjem» fra Midtøsten

Mer enn 850 britiske statsborgere reiste til Syria for å bli med i jihadist-grupper, hvorav omtrent halvparten returnerte, ifølge regjeringskilder.

Den britiske regjeringen har vedtatt å tilbakekalle statsborgerskapet til alle som reiste til andre land for å støtte IS eller andre tilsvarende terrorgrupper. Men fordi det er i strid med folkeretten å gjøre noen statsløse, er alle de som har fått sine britiske statsborgerskap tilbakekalt, også medborgere i andre land, skriver Clarion Project.

Hvor mange ekstremister er det i resten av Europa? Clarion undersøkte et tverrspekter av land for å finne svaret. De laget også en oversikt som inneholder offisielle estimater over personer som støtter den islamistiske politiske ideologien, men Clarion Project presiserer at estimatene er grove siden slik kartlegging er svært vanskelig. Videre kan hvert lands regjering bruke ulike kriterier for å avgjøre hvem som anses som en ekstremist.

Deres statistikk viser at det omtrentlig 40.000 islamistiske IS-tilhengere i Tyskland, 23.000 i Storbritannia, 18.000 i Belgia, 17.000 i Frankrike, 2.000 i Sverige, 1.000 i Sveits, 450 i Nederland og 250 Østerrike.

Alle disse jihadistene er altså bosatt i Europa, og har både mulighet og ressurser for å planlegge og/eller gjennomføre muslimske terrorangrep.

Mor inviterte flyktningbarn hjem – da ble familiens 14-årige datter voldtatt

Kvinnen er bosatt i et tettsted på Västmanland, sammen med sine barn. I huset skal et såkalt enslig flyktningbarn også ha bodd tidligere.

I november i fjor kom flyktningbarnet sammen med sin bror og tre andre menn i 20-25-års alderen på besøk til familien. De ble i to netter og etter oppholdet politianmeldte kvinnen at hennes 14-årige datter hadde blitt voldtatt av en av mennene, en 25 år gammel syrisk mann.

Les også: Flyktninger sex-trakasserer skolejenter i Malmø

Les også: Norske myndigheter ber familier åpne sine hjem for flyktningbarn

Mammaen: «Det er nok bare klining»

Voldtekten fant sted på 14-åringens jenterom etter at mannen hadde tilbydt henne sprit. Jenta var mer eller mindre bevisstløs av rusen og har bare svake minner fra hendelsen, men hun minnes hvordan hun ba araberen å slutte da han var i ferd med å voldta henne.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Les også: Voldtektsmenn får fortsette på offerets skole – rektor: «De er også ofre»

Mammaen, som sov under voldtekten, ble vekket av at jentas søster slo opp soveromsdøren og slo alarm om hva som var i ferd med å skje. Mammane nektet først å tro på det datteren sa, men da hun fikk se at et av flyktningbarna hadde skrevet om det på Facebook, gikk hun til jentas soverom og hørte «kysselyder». Flyktningbarnet sa da at «det bare var litt kyssing», ifølge dommen.

Men da moren åpnet døren til rommet, luktet hun «både svette og alkohol», og ut kom 25-åringen. Inne i rommet lå datteren naken, utslått og bevisstløs.

Les også: Svensk jente (16) knivskåret i ansiktet av flyktning da hun nektet å ha sex

Les også: Syrisk flyktning sparket 9 år gammel svensk skolejente i hodet – fikk tre måneder fengsel

VÄSTMANSLAND LÄN: Det grove overgrepet skjedde i et område i Midt-Sverige kalt Västmansland.

Les også: Svensk jente voldtatt med pistol i munnen av innvandrere

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

«Best å passe på»

Da araberen kom ned til de andre flyktningene etter å ha voldtatt 14-åringen oppfordet flyktningbarnet som tidligere hadde bodd hos familien araberen å gå opp igjen og voldta henne en gang til, «ettersom det var best å passe på». Dette forteller moren til retten ifølge domspapirene.

Les også: «I’m gonna fuck you Swedish girl» – så overfalt og voldtok asylsøkeren henne

Les også: Afghansk flyktning voldtok og drapstruet barn – fikk 30 dagers fengsel

Den 14-årige jenta har etter det grove overgrep følt seg veldig dårlig og vært borte fra skolen i flere måneder.

Västmanslands tingsrett har dømt den 25-årige syrieren til to år og ti måneders fengsel for voldtekt mot barn. Han må også betale 115.000 kroner i erstatning til jenta. Araberen nekter fremdeles straffeskyld.

Les også: Somalier voldtok 12-år gamle Ida – fikk 22 timers samfunnstjeneste

Les også: Ida (13) trakasseres av somalisk miljø etter brutal voldtekt

OVERGREP: Såkalte flyktningbarn begår svært mange seksuelle overgrep i de landene de kommer til . I Sverige har voldtektsstatistikken gått gjennom taket. Mange av de som blir voldtatt er mindreårige jenter som må omgås med flyktningbarna enten i nærområdet sitt der de bor eller på skolen sin. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Les også: Ung kvinne ga husly til ulovlig asylsøker – ble brutalt voldtatt og drept

Les også: Innvandrere omringet mor og datter – slikket på datterens hals og mishandlet moren

Selv hevder han at han ikke har hatt sex med 14-åringen. DNA-spor i form av sæd ble forklart at han ble «opphisset» tidligere på dagen da jentene hadde danset i korte shorts mens han satt i sofaen. Han påstod at han deretter hadde berørt sitt kjønnsorgan mot et par truser – en forklaring tingretten helt avfeier.

Les også: Flyktningbarn dømt for grov gjengvoldtekt i Sverige

Les også: Kvinne åpnet sitt hjem for asylsøker – ble voldtatt mens hun sov

«Skal ikke utvises»

Den kvinnelige aktoren i saken har ikke krevd at 25-åringen skal utvises hjem til sitt hjemland.

– Det beror på omstendighetene i saken. Det fantes en uttalelse fra Migrationsverket og utifra det hadde aktor gjort en bedømmelse at det ikke skulle kreves utvisning, og jeg holder med henne i dette, sier fungerende påtalesjef Frieda Gummesson.

Les også: Khalid (21) dømt for voldtekt av 14-åring

Les også: Svensk kvinne voldtatt på tog: «Det er så synd på ham for han er flyktning»

VIL IKKE UTVISE VOLDTEKTSMANN: Frieda Gummesson mener at det er riktig at en flykting med midlertidig oppholdstillatelse ikke utvises etter å ha blitt dømt til voldtekt av barn. (Foto: Expressen.se).

Les også: Voksent flyktningbarn fikk bo på ungdomsklinikk – voldtok umiddelbart ung jente

Les også: Sverige: Småbarnsmor brutalt voldtatt på parkeringsplass utenfor kjøpesenter

Gummesson henviser til såkalte problemer med utvisning.

– Man kan rett og slett ikke utvise personer til enkelte områder, hvor de skulle ende opp om de ble utvist fra Sverige. Da blir de ikke utviste, sier hun.

Ifølge Migrationsverkets beskjed kom 25-åringen til Sverige fra Syria under asylkaoset høsten 2015. Han har fått bevilget tidsbegrenset oppholdstillatelse til den 23. desember 2019, og oppgir å ha hustru og datter i Irak.

Les også: Flyktningbarn pågrepet for voldtekt av mindreårig gutt

Les også: 10 år gamle svenske jenter voldtatt av muslimer på skolen

VIDEO: Her blir flyktningbarna pågrepet for seksuelle overgrep på festival i Sverige

SVERIGE: Syrisk flyktning sparket 9 år gammel svensk jente i hodet – fikk tre måneders fengsel

Den 24. mai var en 9-årig jente på veien hjem fra skolen i sentrum av den svenske byen Boden. Hun gikk og snakket med sin mormor på mobiltelefonen, da den 29-årige asylsøkeren Mohammed Yaser Derowish helt plutselig sparket henne i hodet.

Sparket traff jenta i haken.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Motivet til mishandlingen var at Mohammed akkurat hadde besøkt Migrationsverket og fått negativt svar på sin asylsøknad. Ifølge vitner skal Mohammed først ha skreket noe om å slå ned en gammel dame.

Mohammed nektet for overfallet og sa at han og jenta hadde «dultet» inn i hverandre, men aktor kjøpte ikke hans forklaring, ifølge nettstedet NSD.

Les også: Somalier voldtok 12 år gamle Ida fikk 22 timers samfunnstjeneste

Les også: Ida (13) trakasseres av somalisk miljø etter brutal voldtekt – ble slått i ansiktet

Syreren skal ha behøvd tolk under rettssaken og er statsborger i Syria.

Lulelå tingrett dømte Mohammed til tre måneders fengsel. 29-åringen må også betale 9.200 kroner i erstatning til jenta.

Den 9-årige jenta skal ha følt seg dårlig og hatt vondt i magen etter overfallet.

Les også: Tunisisk asylsøker slo småbarnsmor i ansiktet på T-banen i Stockholm

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Advokat: Syriske menn siktet for voldtekt mot 13-åring i Haugesund løslatt fordi de ikke kunne norsk

I mai 2016 skal de tre brødrene fra Syria ha fått med seg to 13 år gamle jenter inn i sin leilighet i Haugesund.

Der skal de tre asylsøkerne ifølge tiltalen ha voldtatt en av jentene, mens to av brødrene også var siktet for å ha begått en seksuell handling med den andre 13-årige jenta.

Politiet skal ha gått til pågripelse etter hendelsen og brødrene skal ha sittet i varektekt, før de ble dømt til fire års fengsel i tingretten i januar i år.

Les også: Utenlandsk mann arrestert i Haugesund – forsøkte voldta 50-årig kvinne på gaten

Dommen ble imidlertid anket og på mandag valgte juryen i Gulating lagmannsrett å frifinne alle de tre syriske mennene.

Fra NRK Rogaland:

– Min klient er veldig lettet og det var sterkt etter et år i varetekt. Det har vært en enorm belastning, og da også tilsvarende lettelse, sier advokat Sverre Hetland til NRK. Sammen med Erik Lea og Bjørn Andre Gulstad har han forsvart brødrene. (Sitat slutt).

Et av hovedpunktene i saken skal være at de tre brødrene ikke visste hvor gamle jentene var og at jentene selv skal ha sagt at de var henholdsvis 16 og 18 år gamle.

Haugesunds avis og journalistene Einar Thos og John Arne Bauge, skriver en følelsesladd artikkel om løslatelsen og forteller om en tårevåt rettssal etter frifinnelsen. Man fører også en fordømmende tone mot jentene, hvor leseren får inntrykk av at jentene selv har skylden i det som skjedde.

I artikkelen legges det stor vekt på å påpeke at jentene både røyket og drakk, samt brukte sminke.

Les også: Haugesund kommune vil putte eldre på dobbeltrom og hente inn flere flyktninger

Juryen som frikjente de tre syriske brødrene forklarte ikke årsaken til sin avgjørelse.

OVERRASKET: Bistandsadvokat Benedicte Storhaug mener dommen går mot høyesterettspraksis. (Foto: LinkedIn).

Men advokaten til en av jentene, Benedicte Storhaug, sier at dommen er stikk i strid med høyesterettspraksis, hvor overgriper ikke kan unnskylde seg med at man «ikke visste» om alderen til personen man hadde seksuell omgang med.

Hun sier også at hun oppfatter det som om juryen istedenfor har lagt «avgjørende vekt på at de tiltalte har hatt begrenset kunnskap om norsk kultur, lovverk og manglende språkkunnskaper», og dermed frifunnet dem med dette som bakgrunn.

Les også: Muslimske trossamfunn øker kraftig i Rogaland

Relatert:

 

PARIS: Algerisk student skrek «Dette er for Syria» – angrep politi med kniv og hammer

– Dette er for Syria, skrek den algeriske studenten og angrep tre politimenn utenfor Notre Dame-katedralen i Paris. Han skal også ha sagt at han var en soldat for terrorgruppen IS.

Hendelsen fant sted rundt halv fem-tiden på ettermiddagen i dag.

Bevæpnet med hammer og kniv klarte han å skade en av politimennene. Da trakk de to andre politikollegene sine våpen og skjøt den muslimske terroristen med to skudd i beina. Hendelsen  skapte panikk blant turistene som befant seg i området rundt katedralen. Mange løp og gjemte seg i nærliggende butikker og restauranter.

Les også: Fransk prest (84) fikk halsen skåret over i terrorangrep mot kirke – terroristene ropte «Allahu Akbar» i det de halshugget ham

SKUTT: Den muslimske terroristen skal ha blitt skutt i beina av politiet. (Foto: Facebook/Kyle Riches).

Les også: Flertallet av franskmenn mener islam ikke hører hjemme i Frankrike

Terroristen skal ha vært i live og blitt kjørt til sykehuset. Ifølge politiet skal han være i 40-årene.

Politiet og myndighetene i den franske hovedstaden har nå advart turister mot å holde seg borte fra plassen. Rundt 100 anti-terrorpoliti skal ha ankommet området og sikret at det ikke var flere angripere.

Les også: Islamsk terrorgruppe før valgkampen: «Gjør din plikt som muslim og drep dem!»

Les også: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

Les også: Britisk avis: Paris er et post-apokalyptisk helvete fylt med urin og søppel

Nesten 1.000 mennesker inne i katedralen

Det var imidlertid inne i katedralen at den største frykten og panikken oppsto. Der hadde nærmere 1.000 mennesker dukket opp til messen. De hørte skuddene og sirenene, men ingen visste hva som skjedde utenfor eller om det var et stort terrorangrep mot katedralen.

Les også: Politibetjenter i Frankrike forsøkt drept – fikk kastet molotovcocktailer mot seg

Les også: Paris: Soldater åpnet ild mot terrorist som skrek «Allahu Akbar» – hadde machete og kniver

Les også: Sjokkavsløring: Franske myndigheter skjulte grusom tortur av terrorofrene i Paris

På bilder tatt inne i katedralen så kan man tydelig se forskremte kristne mennesker med hendene i været. Dette etter at politiet var kommet inn for å gjennomsøke området og sikre at ingen flere muslimske terrorister befant seg inne blant forsamlingen. Det skal imidlertid ikke brutt inn panikk blant forsamlingen.

Etter ca. en times tid slapp politiet ut de første menneskene fra katedralen.

VIDEO: Frankrike i flammer: 26 biler satt fyr på i boligstrøk

Les også: Terror i Paris: Tunisier skjøt mot politiet og angrep soldat på flyplass – ble skutt og drept

Les også: Muslimer angrep brannmannskap på utrykning i Korsika – media løy om hendelsen

Politiet skal også ha stengt ned alle offentlige bygninger, inkludert skoler. Skoleelever måtte oppholde seg inne inntil situasjonen var avklart. Etterhvert begynte man å tillate folk tilbake i gatene igjen, mens man utførte ID-kontroller på veiene.

Den muslimske terrorgruppen IS gikk i går ut med nye meldinger om at deres soldater skulle drepe flere vantro i Frankrike.

Les også: Nytt terrorangrep i Paris: Tre politimenn skutt – en drept

Les også: Paris skremt av muslimsk terror – setter opp skuddsikkert glass rundt Eiffel-tårnet

Les også: Muslimer planla å sprenge Eiffeltårnet

Dette er ikke første gangen katedralen i Notre Dame har vært åsted for terror-relaterte hendelser. I septemeber i fjor ble seks gassbeholdere funnet i en tom bil i nærheten av bygningen og tre personer forbundet med islamske hat-bevegelser ble arrestert.

Katedralen i Notre Dame er en av de mest kjente kirkene i verden og besøkes av så mange som 13 millioner mennesker årlig.

Frankrike har vært i terror-modus siden 2015, etter at tre store terroangrep tok livet av over 200 mennesker.

Les også: Terrorangrep i Paris – 12 drepte – politmann henrettet av islamister

Les også: Muslimer bak terrorangrep i Paris – 130 drept – 368 skadet

Les også: Paris i flammer – turister bedt om å holde seg borte (bilder og videoer)