Tagged: Sverige

Sverige i krise: Lotti måtte vente 50 timer på akutten

Sveriges offentlige helsetjeneste er i ferd med å bryte sammen under den massive økningen av mennesker som har kommet til landet de siste tiårene. Dette bekreftes av historien om Lotti Berntsson (52) som ankom Sahlgrenska akuttmottak i Gøteborg denne uken.

Gruppevoldtatt kvinne forsøkte å rømme – ble brent med sigarett

En 22 år gammel afrikaner og en 19 år gammel araber er nå tiltalt for en gruppevoldtekt mot en kvinne i Örebro. Kvinnen skal ha blitt voldtatt av de to gjentatte ganger og da hun forsøkte å rømme gjennom vinduet, straffet de kvinnen ved å brenne henne med en sigarett.

Sverige: TV-journalist lagde innvandringskritisk program – fikk hvitt pulver i posten

Sveriges Televisions lokaler måtte evakueres i dag etter at en journalist skal ha mottatt et brev med hvitt pulver. Det var adressert til den kjente og profilerte journalisten Janne Josefsson står bak programmet "Uppdrag Ganskning". Programmet er svært populært og har blant annet vist lovløsheten i de innvandrertette forstedene. Ifølge STVs programsjef Ulf Johannsson, så blir det stadig vanligere at journalister forstyrres og trues på denne måten, men at det er ekstra alvorlig at det er et undersøkende program som trues.

Sverige: Innvandrergjeng kastet kinaputt inn i barnevogn hvor tre måneder gammel baby sov

Vi skrev i dag om hvordan Malmø lignet mer på en krigssone enn en by hvor man feiret nyttårsaften. Nå kommer nye historier fra Gävle om hvordan innvandrergjenger satte skrekk i boligområder under nyttårsaften. Blant annet kastet en gjeng en kinaputt inn i en barnevogn hvor en tre måneder gammel baby lå og sov. Pappaen lyktes ifølge politiet i all hast få tak på kinaputten og kastet den vekk før det smalt. Politiets pressetalsmann, Mikael Hedström, sier han ikke har vært med på noe lignende under sine 30 år som politimann. - Det er som det har sporet helt av, sier han til lokalavisen Hela Hälsingland.

VIDEO: Kaos i Malmø – nyttårsfeiring i bysentrum ser ut som krigssone

Nyttårsfeiring i Europa begynner dessverre å få en dårlig bismak i mange områder. Vi kan i disse dager lese om titusenvis av politifolk på vakt, tusenvis av bilbranner, terrorfrykt og angrep på politi og redningsvesen med nyttårsraketter. I Malmø så nyttårsfeiringen i sentrum mer ut som en krigssone enn enn hyggelig kveld ute med feirende og glade mennesker. Se videoen her.

Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av mindreårig gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Frieord skrev i desember om hvordan fem enslige mindreårige flyktningbarn skal ha gruppevoldtatt en mindreårig gutt i over en time i den svenske byen Uppsala. De skal også ha slått gutten mot hodet og kroppen og bitt ham i ryggen. Aktor skal ha ønsket utvisning hvis de ble kjent skyldige, noe dommeren avviste av hensyn til at de dømte voldtektsmennene alder, samt at de skulle "lide meget hardt av en utvisning til Afghanistan".

Innvandrergjeng knivhogg og knuste ansiktet til Lennart (80)

Tre unge innvandrermenn, to 17-årige irakere og en 19-årig somalier, siktes nå for et svært brutalt og hensynsløst angrep mot en 80-årig mann fra Västerås. Den forsvarsløse pensjonisten ble stukket med kniv og mottok både slag og spark, som resulterte i alvorlige skader.

Jul i Sverige: 23 biler vandalisert på lille julaften

På lille julaften skal flere personer ha begått grovt hærverk mot en bilforhandler i Gøteborg. Over 23 biler skal ha blitt vandalisert. Det dreier seg både om nye, brukte og kunder sine biler. - Man har trolig brukt en kniv for å skjære i stykker dekkene, sparket på sidespeilene og brukket bensinlokk, sier Göran Thunberg. De skal også ha knust front- og bakruter og ripet opp lakken på flere av bilene. Eieren av bilforretningen sier at det økonomiske tapet blir tungt etter angrepet, men at de vil fortsette butikken også på nyåret.

Sverige: Kommune kansellerte julemiddag for eldre og syke fordi julaften falt på en lørdag

Det ble rabalder i Hörby i Sverige da ledelsen i kommunen bestemte seg for å droppe julematen for de eldre og syke. Årsak? Julaften faller på en lørdag i år og da har man færre personell på jobb. Istedenfor skulle man servere omelett og kjøttboller. Da tok personalet saken i egne hender og startet et opprop på Facebook. Det førte til en storm av klager og en kokk tilbød seg å jobbe gratis på julaften. Til slutt måtte ledelsen i kommunen snu og nå får de eldre og syke kose seg med julemat i år også! God jul!

Sverige: 150 elever i masseslagsmål på innvandrertett skole

"Jeg har aldri sett noe lignende", sier skoleområdesjef i Ronneby, Knut Hahnsskolan til SVT. Det skal ha vært ulike grupper fra flere skoler som barket sammen og stemningen skal ha vært hatsk. - Det ble truet og mange slåss og det var veldig utrivelig. Det tok hele 20 minutter før politiet var på plass og det tok nesten 40 minutter før de fikk roet ned bråket. På sosiale medier blir det meldt at det skal dreie seg om to ulike religiøse grupper som slåss. Skolesjefen forteller at man bør satse på å ansette mennesker som kan ulike språk for å forhindre lignende hendelser i fremtiden.

Trodde Lucia-tog var Ku Klux Klan-møte – ringte politiet

Svenske medier og politikere har ropt ulv i så mange år offentlig at folk bokstavelig talt ser spøkelser på høylys dag. Dette fikk et utslag da politiet i Jönköping fikk en telefon om et Ku Klux Klan-møte i en kommunal kantine. Det viste seg imidlertid å kun være et Lucia-tog.

Asylaktivister pumpet ut oppholdstillatelser før lovendring

Migrationsverkets – tilsvarende det norske UDI – løsning for å få slutt på venstreekstremister som demonstrerte utenfor deres lokaler var å ansette dem. Og innen asyl-innstrammingene til den svenske regjeringen trådde i kraft, jobbet disse asylaktivistene på høygir for å innvilge så mange permanente oppholdstillatelser som mulig.

Eldre norsk kvinne fikk øks i hodet – ektemannen ble truet med kniv

Et eldre norsk ektepar ble utsatt for svært grov vold ved Töckfors handelspark på svenskegrensa i går kveld. Kvinnen skal blant annet ha fått kastet en øks etter seg med full kraft som var svært nære å drepe henne. Ektemannen skal ha blitt truet på livet med kniv. To menn og en kvinne var etterlyst for drapsforsøket. De skal også ha stjålet ekteparets bil. Svensk politi skal ha pågrepet to menn etter en storstilt aksjon, men har etter ny svensk lov innført dette året blitt nektet å gå ut med signalementet av de ettersøkte.

Aktor fortviler: «Innvandrergjengene driter i oss og våre verdier»

- To særskilte punkter gjør den moderne gjengkriminaliteten annerledes enn den vi kjenner fra før (les: monokulturelle Sverige). Gjengene driter i oss og våre verdier på ordentlig. Og brutaliteten. (les: flerkulturelle Sverige). Ordene kommer fra aktor i Gøteborg, Thomas Ahlstrand.