Utenriks

HIV øker i Sverige – innvandringen pekes ut som årsak

desember 1, 2017 Redaksjonen

Antallet personer som søker behandling for HIV i Sverige øker markant, rapporterer 24malmo.se. En viktig forklaring er den store asylinnvandringen, oppgir Folkehälsomyndighetene. De fleste nye tilfellene med HIV handler også om personer fødte utenlands, står det på myndighetenes hjemmeside.

Utenriks

TREDJE VERDEN I SVERIGE: Kvinne som ble gruppevoldtatt av 20 menn ble nektet hjelp – «Du har sperm i ansiktet» – «Du er ekkel»

november 26, 2017 Redaksjonen

Å være kvinne i dagens Sverige kan fortone seg som om man lever i den 3. verden uten verken lover eller medmenneskelighet. Det kommer nå ut informasjon om at en kvinne som skal ha blitt gruppevoldtatt av opptil 20 utenlandske menn i en trappeoppgang i en svensk bydel, skal ha blitt hetset av beboere og mennesker da hun ba om hjelp.

Politikk

Vil vite den etniske bakgrunnen til seksualforbrytere

november 20, 2017 Redaksjonen

Nå forsøker partiet å ta tilbake tapte velgere fra Sverigedemokratene. Deres siste forslag går ut på å kartlegge seksualforbryteres etniske bakgrunn. Det setter de svenske sosialdemokratene seg sterkt imot. «Det er menn som voldtar, ikke

Rasisme

Spilte Pippi Langstrømpe for barn – ble politianmeldt for rasisme

november 4, 2017 Redaksjonen

En eventyrstund på biblioteket i en svensk by førte til en politianmeldelse om rasisme, etter at uttrykket «negerkonge» ble lest opp fra en Pippi Langstrømpe-bok, skriver den svenske avisen GT. Førskolen som hadde tatt turen til biblioteket skal nå endre sine rutiner for at det ikke skal skje igjen.

Kriminalitet

DET NYE SVERIGE: Sabotasje mot brannmenn – skrur løs hjulmuttere og skjærer istykker dekk på brannbilene

november 1, 2017 Redaksjonen

Redningstjenesten i en kommune rett utenfor den svært flerkulturelle byen Malmø har blitt utsatt for flere angrep og sabotasje. Blant annet har ukjente gjerningsmenn ved flere tilfeller fjernet hjulmutrene på brannbilene, samt skåret istykker dekkene på utrykningskjøretøyene. – Det kunne ha fått alvorlige konsekvenser ved en utrykning, sier politiet i Skåne.

Utenriks

SJOKKSTUDIE: NITTISEKS PROSENT av overfallsvoldtekter begås av innvandrere

oktober 24, 2017 Redaksjonen

En omfattende undersøkelse av dommer utstedt mellom 2012-2017 viser en ekstrem overrepresentasjon av innvandrere blant seksualforbrytelser. Undersøkelsen oppgis å være et tilsvar på den svenske regjeringens motvillighet å gi BRÅ (Brottsförebyggande rådet) i oppdrag å offentliggjøre aktuell statistikk over kriminalitet utført av innvandrere.

Kriminalitet

SVERIGE: Kvinne overfalt og ranet – reddet av sin hund

september 23, 2017 Redaksjonen

En 27-årig svensk kvinne var ut og gikk tur med hunden sin, Kila, da hun ble overfalt og forsøkt ranet. Mannen utøvde grov vold mot kvinnen som fikk store blodutredninger i ansiktet. Heldigvis reddet hunden kvinnen ved å bite overfallsmannen i beinet, som gjorde at han løp fra stedet. Hendelsen viser en skremmende utvikling i vårt naboland.