Dagens bilde

DAGENS BILDE: Kongelig bryllup, kjønnsroller og venstresiden

mai 20, 2018 Redaksjonen

Prins Harry og hans utkårede, Meghan Markle, giftet seg på lørdag i et overdådig kongelig bryllup. I venstreorienterte medier har det vært diskutert mye om Meghans mor skulle følge henne opp til alteret, da hennes far måtte være hjemme pga hjerteoperasjon. «Bryt kjønnsrollene» og «Hvorfor ikke», kunne man lese i spalter og kommentarfelt. Samtidig aksepterer de samme mediene og leserne åpenlys diskriminering av kvinner i sitt eget nærvær.

Utenriks

Betydelig andel av briter mener multikulturalisme har feilet

april 15, 2018 Redaksjonen

50 år etter den verdenskjente «elver av blod»-talen til politikeren Enoch Powell, så kommer det frem at en betydelig minoritet av briter mener at multikulturalismen har feilet og at ulike etnisiteter og religioner stort sett lever separate liv. En undersøkelse gjort av den venstreekstreme og antifascistiske gruppen «Hope Not Hate» fant at 43 prosent av de spurte mente at forholdet mellom samfunnsgrupper vil fortsette å brytes ned de neste årene. Bare 14 prosent tror at ting blir bedre. En Gallup-undersøkelse fant at 74 prosent var enige i innholdet i Enoch Powell-talen fra 1968, der politikeren forutså en svært dyster fremtid i et multikulturelt samfunn.

Utenriks

VIDEO: Britisk journalist: «Vi har et problem med sorte gjenger i London – og ingen tør å snakke om det»

april 7, 2018 Redaksjonen

Den britiske journalisten Katie Hopkins var på amerikansk TV nylig og snakket om hvordan London nå har flere drap enn New York. Hun fortalte også om hvordan man opplevde ni drapsforsøk på 24 timer og at det i all hovedsak dreier seg om mørkhudede mennesker som var involvert. Og hvordan ingen i Storbritannia tør å snakke om akkurat dette av frykt for å bli kalt rasist.

Dagens video

DAGENS VIDEO: Muslimsk jentekor synger islamsk sang i britisk katedral

desember 21, 2017 Redaksjonen

Kongefamilien og statsminister Theresa May var blant de som deltok på minneseremonien etter blokk-brannen i London tidligere i år, der 71 mennesker mistet livet. Det som imidlertid vekker oppsikt på sosiale medier er bruken av et muslimsk kor som synger en religiøs islamsk sang inne i katedralen rett foran den britiske kongefamilien.

Utenriks

Syreangrep i London – seks skadet

september 23, 2017 Redaksjonen

Politiet har pågrepet en mann etter at en gjeng sprayet syre mot en folkemengde i London. Store politistyrker rykket ut sammen med en rekke brannbiler og ambulanser til et kjøpesenter, rett ved undergrunnsstasjonen. Det skal

Politikk

Farage ler av FBIs søkelys

juni 13, 2017 Redaksjonen

Farage skal ifølge FBI muligens ha hatt «en interessant rolle» i relasjonene mellom Russland og Donald Trumps stab, skriver Jyllands-Posten, som siterer The Guardian. The Guardian understreker at Farage ikke har gjort noe ulovlig, men