91-årig svensk kvinne brutalt mishandlet på gaten av ulovlig innvandrer

Hvorfor stilles ikke politikere og myndigheter til ansvar for den alvorlige og brutale kriminaliteten som foregår i vårt samfunn? Skyting og drap på gatene, knivran, brutale eldreran, angrep på politiet? Statistikker og rapporter forteller oss at en stor overvekt av de som begår gatekriminaliteten er ikke-vestlige – mange av dem med falske bakgrunner. Den samme utviklingen har fått etablere seg i alle de nordiske landene.

Les også: Det nye Sverige – Elleve og tolvåringer ranet 65-årig kvinne – slo henne med murstein

Les også: Haiderat (28), Mohammad (20), Aladdin (18) og Mansour (18) dømt for grov hjemmeinvasjon hos 97-årig svensk kvinne

Hvorfor får det lov å eksistere – og fortsette i så enormt omfang?

I Sverige kommer det nå ut en nyhetssak som regelrett drukner i andre lignende saker. Endog er den ikke så grov engang at den skaper debatt eller opprør blant svenskene!

Den 10. august var en 91 år gammel kvinne ute og gikk tur med sin sønn på Skånegatan i Stockholm.

Les også: Kvinne overfalt og mishandlet av 20 menn på T-banestasjon i Stockholm midt på lyse dagen

Les også: Kraftig økning i antallet anmeldte voldtekter i Stockholm

SKÅNEGATAN/VITABERGSPARKEN: Det brutale overfallet mot den svenske 91-årige kvinnen fant sted midt i Stockholm, ved den kjente Vitabergsparken og Sofia kirke. (Foto: Google Maps).

Les også: Her er flyktningbarnet som forsøkte å knivdrepe en politimann i Stockholm

Les også: Her pågripes Mohammad (34) etter en overfallsvoldtekt i Stockholm

Plutselig dukket en ulovlig innvandrer med minst tre identiteter opp bak dem. Mannen som har nordafrikansk bakgrunn dro i kvinnens gullkjeder rundt halsen. Dette gjorde han med en så brutal kraft at kvinnen 91-åringen ble dratt i bakken.

Kvinnen fikk som følge av det brutale overfallet hjernerystelse, fingerbrudd, sårskader på albuer og den venstre hånden. Sårskaden på kvinnens venstre hånd måtte sys med åtte sting. 

VIDEO: Se hvordan eldre kvinner blir brutalt overfalt og ranet av migranter

VIDEO: «Stikk herfra» – innvandrer skremmer eldre svensk kvinne på trikk i Stockholm

Kvinnens sønn forsøkte å løpe etter gjerningsmannen, men mistet ham i en nærliggende park.

På mirakuløst vis klarte politiet å få tak i den afrikanske migranten som følge opplysninger fra sønnen. Da han ble identifisert og pågrepet av politiet skal han ha hånledd mot kameraet da politiet fotograferte ham.

«Ahmed» har med hundretusenvis andre afrikanere i Europa falsk identitet. Han søkte asyl i Sverige i februar 2017. Han opplyste da at han var født i mai 2001 og at han opprinnelig kommer fra Gaza. Ved kontroll av Ahmeds fingeravtrykk kommer det imidlertid frem at han har søkt om asyl i Østerrike den 31. oktober, 2015, samt i Danmark den 8. februar, 2017. I Østerrike har fingeravtrykkene blitt koblet opp mot en person ved navn Hassan Rikfi, født den 1. januar, 1998 og statsborger i Marokko, og i Danmark tilhørende en person ved navn Mostafa Loby, født den 3. mars, 2002, og statsborger i Syria.

Les også: 111 skyteepisoder og 17 drept i Stockholm i 2017 alene

Les også: Tredje verden i Sverige – kvinne som ble gruppevoldtatt ble nektet hjelp – «Du har sperm i ansiktet» – «Du er ekkel»

Under rettssaken i Stockholm etter det brutale overfallet på den svenske 91-åringen forteller «Ahmed» at han er født den 3. mars, 2002 og kommer fra Gaza. Altså at han er mindreårig. Dette gjøres med vilje, da migrantene vet at de slipper unna alt av papirarbeide og byråkrati – «barn» slipper nemlig rett inn i Sverige.

Rettsmedisineren har gjennomført en medisinsk aldersvurdering. Resultatet av undersøkelsene – tannrøntgen og lårbeinsrøntgen – viste at Ahmed er voksen. Som i 90 prosent av lignende tilfeller der siktede blir aldersundersøkt.

Les også: Skandale – svenske aviser innrømmer falske nyheter om flyktningbarn

Les også: Halvparten av flyktningbarna er voksne – mange har grått hår og skjegg

Tingretten i den svenske hovedstaden – som er oversvømt av lignende saker – mener at det sannsynlig at den siktede er over 20 år gammel. Han blir dømt til 10 måneders fengsel for ran og utvises til Marokko. Om fem år er han imidlertid velkommen tilbake til Sverige, ifølge dommen.

Spørsmålene er:

  • Hvorfor og hvordan fikk han komme seg inn i Sverige med så mange identiteter og uklar nasjonal bakgrunn
  • Hvorfor fikk han gå fritt rundt på gatene i Sverige uten klarlagt identitet og asylbakgrunn
  • Hvorfor fikk han kun 10 måneders straff for å lyve om sin bakgrunn og overfall på en forsvarsløs person og pådra henne mulige livstruende skader
  • Hvorfor får han lov å komme tilbake til Sverige i fremtiden selv etter å ha brutt så mange lover 

Og sist men ikke minst. HVORFOR TILLATER DET SVENSKE FOLKET SLIKE TILSTANDER I LANDET SITT.

Hva er galt med folk i Sverige?

Les også: Over 94 prosent av de gjengkriminelle i Stockholm er innvandrere

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Frieord har etterhvert skrevet så mange artikler om den grove kriminaliteten i vårt nabolands hovedstad at de ansvarlige for turismen og sosiale medier valgte å blokkere oss.

Les også: Over 500 politibiler vandalisert i Stockholm siden 2010

Les også: Eldre ektepar slått helseløse av innvandrere på gaten

Les også: Innvandrergjeng sparket ned enslig svensk kvinne på krykker

VIDEO: Se videoen Youtube frenetisk forsøker å slette – eldre kvinne brutalt overfalt på gaten av afrikaner i underbukse

Sverige befinner seg i borgerkrig – se videoene og bildene her!

Det har vært tøffe dager i nabolandet vårt etter at innvandrerungdom har startet bilbranner, angrepet politiet og utrykningstjeneste, samt begått omfattende hærverk i sine boligområder i minst seks byer. Tilsammen skal over 100 biler ha blitt påtent og ødelagt.

Stockholm, Gøteborg, Uppsala, Malmø, Helsingborg og Trollhättan er så langt på listen. Det kan raskt komme flere områder og byer ettersom utviklingen sprer seg.

Les også: Brannmenn og journalist angrepet med steiner og flasker i Sverige

Les mer: Ambulanser krever militærutstyr for å jobbe i innvandrertette områder i Sverige

Ifølge svenske myndigheter finnes det 55 såkalte ikke-go soner der politi, brannvesen og ambulanser ikke kan bevege seg uten beskyttelse og hvor man har «mistet kontrollen». Det har vært lignende bilbranner jevnlig i de innvandrertette områdene de siste årene i Sverige, men gårsdagens utbrudd skal være på et nytt nivå og med en større utspredelse enn tidligere.

Les også: Sverige anno 2018 – Skyting, drap, granater, drap, bomber og drap

Les også: DET NYE SVERIGE: Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjenter kjøres til jobb

Vårt nya Sverige Det händer just nu hos min syster i Göteborg 😡😡😡😡😡Dom har slagit sönder varenda bil på hela parkeringen Hennes lilla pärla med 😡😡😡

Geplaatst door Katarina Holmgren op Maandag 13 augustus 2018

Relatert:

SVERIGE ANNO 2018: Skyting, drap, skyting, drap, bomber, drap

19. mai, Malmø = 1 drept

28. mai, Malmø = 1 drept

7. juni, Stockholm = 5 skutt

18. juni, Malmø = 6 skutt – 3 drept

21. juni, Malmø = 1 drept

23. juni, Malmø = 1 skutt

30. juni, Helsingborg = 4 skutt

3. juli, Malmø = 1 skutt

3. juli, Örebro = 3 skutt – 2 drept

3. juli Malmø = 2 skutt – 1 drept

Kommentar unødvendig.

Relatert:

VIDEO: Afrikansk mann pågrepet etter brutalt knivran av kiosk i Stockholm (obs: sterke scener)

https://twitter.com/ElashkerNader/status/1002065558173573120

KIOSKEIER: Nader El Ashkar og hans ansatte opplevde sitt sjette ran i kiosken sin i Stockholm. Denne gangen fikk de holdt raneren ned til politiet kom. Det var dessverre etter et basketak som førte til at raneren knivstakk en av de ansatte så blodet fløt på gulvet. (Foto: Twitter).

Eldre svenske kvinner kjøper sex av flyktningbarn midt i Stockholm sentrum

Det er Sveriges Radio Studio Ett som i en kortdokumentar forteller om Amin, som påstår han er 17 år gammel. Amin er en av flere hundre såkalte «gatebarn» fra Marokko som oppholder seg ulovlig i Sverige og livnærer seg av ran, tyveri og prostitusjon.

Svensk politi har svært store problemer med å kontrollere de mange gatebarna da de verken kan putte dem i fengsel eller bekrefte deres identitet. Ofte må de slippes like raskt som de er pågrepet for kriminelle forhold.

Amin forteller til SR at han har vært i over 20 land før han kom til Sverige. Drøyt 13 minutter inn i innslaget innrømmer den påståtte 17-åringen at han og gjengen har funnet en ny måte å tjene penger på. De selger sex til middelaldrende svenske kvinner.

Sex-handelen foregår på blant annet Sergels Torg i Stockholm sentrum. Kvinnene vet hvor guttene oppholder seg, men det er uklart om det finnes en spesiell måte de kommer i kontakt på.

SERGELS TORG: På bildet kan man se en gruppe flyktningbarn fra Nord-Afrika. De har tradisjonelt livnært seg av å mishandle og rane uskyldige forbipasserende, selge narkotika, samt stjele fra butikker og bedrifter. Nå har man funnet en ny inntektskilde i form av eldre svenske kvinner som vil kjøpe sex. (Foto: Fria Tider).

Betalingen kan skje i kontanter, men også i form av klær, mat og en seng for natten.

Jeg har selv truffet flere eldre kvinner, mødre, enker, skilte kvinner, gifte også. De tilbyr penger, tak over hodet, en dusj og mat mot sex. Om man vil så blir man med dem, ellers er det bare å takke nei, oversetter Sveriges Radios reporter Abdelaziz Maaloum på gebrokkent svensk.

Amin forklarer også at sex-handelen tar seg opp på kvelden når flyktningbarna har avsluttet dagens salg av narkotika og stjålne varer.

Frieord har tidligere skrevet om hvordan eldre svenske kvinner har oppsøkt flyktningboliger og asylsentre hvor unge gutter og menn oppholder seg for å få sex.

Les også: Tre kvinner ansatt på asylsenter innledet seksuelle forhold til «flyktningbarn»

Relatert:

Radikale muslimer pågrepet for forberedelse til terrorangrep i Sverige

Under mandag morgen gjennomførte det svenske sikkerhetspolitiet med støtte fra politiet flere raid mot adresser både nord og sør i landet.

Pågripelsene førte til at tre usbekiske muslimer ble pågrepet for forberedelse til terrorangrep.

Forberedelsene til det mistenkte terrorangrepet har foregått i en tid, men det finnes ingen indikasjoner om at attentatet skulle utføres i de nærmeste dagene, skriver myndighetene.

Ifølge svenske medier så skal de pågrepne usbekerne ha samme nasjonalitet som terroristen Akhmat Akilov, og minst en av dem skal ha hatt kontakt med Akilov tidligere.

Les også: Terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde i Stockholm – minst 4 døde – 15 skadet

Les også: Anti-norsk stand-up komiker avslørt – betalte Stockholm-terroristen for ulovlig arbeide

101-åring nektes plass på eldrehjem

Kvinnen er født i 1917, altså før første verdenskrig tok slutt, og er i dag 101 år gammel.

Men nå har hun fått avslag på sin søknad om å få flytte inn på en omsorgsbolig i Botkyrka utenfor Stockholm.

Les også: Eldre kastes ut av hjemmene sine i Stockholm – skal bli boliger for asylsøkere

Les også: 15.000 svenske pensjonister risikerer å sulte ihjel

Samtidig skal flere 90-åringer også fått nei.

– Det er kynisk at Botkyrka sier nei til de over 90 år som vil til et hjem. Man skal ikke føle seg enslig på sine siste dager i livet og når man sovner inn, sier Kia Hjelte (Moderaterna) i omsorgsnemnda, til Stockholm Direkt.

Man ønsker nå å legge inn et forslag på at alder skal være avgjørende når omsorgsnemnda fatter beslutninger. Dette innebærer at de over 85 skal garanteres en plass på eldrehjem.

Les også: Sverige: Gir 5 MILLIARDER til flyktninger – stenger sykehus pga pengemangel

Les mer: Sverige: Kreftsyke Solbritt (72) sendt hjem for å dø – «Sykehuset er dessverre fullt»

NEI TAKK: Sosialdemokraten Tuva Lund mener at 101 år gamle mennesker ikke skal ha garanti for plass på omsorgshjem. (Foto: Socialdemokraterna).

Dette imøtegås imidlertid av Socialdemokraternas representant Tuva Lund. Lund mener at det er omsorgsbehovet som skal være avgjørende for tildeling av plass.

I kommunen, der det bor mange såkalte flyktninger, så kan betydelig yngre mennesker ha større omsorgsbehov enn eldre, mener Lund.

I Botkyrka flytter i gjennomsnitt flere yngre mennesker på omsorgshjem enn i resten av landet, ifølge Stockholm Direkt.

Nå skal det imidlertid undersøkes om det tross alt skal innføres en garanti. Per i dag nektes 90-åringer i Botkyrka omsorgsplass hver eneste måned.

Les også: Svensk barnefamilie kastes ut for å gjøre plass til flyktninger – faren: «Jeg er helt tom»

Les også: Sverige: 72-årig ektemann lå ved siden av død kone i fire dager i egen avføring – ble nektet behandling og døde selv

Les også: Sverige: Kastet ut eldre og pleietrengende – flytter inn hundrevis av flyktninger

Les også: 90-åring fikk ikke plass på eldrehjem i Sverige – tok sitt eget liv

Les også: 91-åring kastes ut av eldrehjem i Sverige etter at kona (88) døde

Det er ikke bare i Sverige at eldre, syke og de svakere stilt blir utnyttet av politikere og kommuner. Også i Norge har denne sykdommen tatt plass i vårt samfunn.

Foreslo at afrikanere skal bo i Afrika – nå dømmes den 74-årige kvinnen

De politianmeldte innleggene ble publisert på Facebook-gruppen «Stå upp för Sverige» i april, 2017.

Aktor Katarina Bergström valgte å gå videre med å tiltale den 74-årige kvinnen.

Les også: 55-åring skrev at muslimer begår voldtekter – dømt i svensk rett

ALVORLIG: Aktor hos Stockholm tingrett, Katarina Bergström, sørget for at den 74-årige pensjonisten ble dømt. (Foto: Ulla Öhman).

Ifølge siktelsen skrev 74-årigen blant annet: «Hvorfor reiser ikke disse individene hjem til Afrika igjen» og «avarter av jungel-innfødte». Dette som en kommentar til artikler om kriminelle afrikanere i Sverige.

Den 74-årige kvinnen nektet for å ha skrevet innleggene, men innrømmet at hun var medlem av gruppen «Stå upp för Sverige» under rettssaken.

Stockholm tingrett skrev følgende før dommen falt mot kvinnen:

Gjennom aktors faktiske bevis sammen med den omstendighetene at den tiltalte har tilhørt Facebook-gruppen «Stå upp för Sverige», der det av de fremlagte utskriftene har kunnet leses, at innleggene i stor grad har vært mer eller mindre negativt innstilte til muslimer og innvandring, finner tingretten det sannsynlig at den tiltalte har skrevet de i siktelsen aktuelle innleggene.

– Forbrytelsen er ikke å anses som alvorlig, fortsetter dommeren, Thomas Wallèn, og dømmer den 74-årige kvinnen til betinget fengsel og dagsbøter for meningsforbrytelsen «Hets mot folkgrupp» (Rasismeparagrafen i Norge, red. anm.)

Les også: Sverige – 70-åring kalte innvandrere aper på Facebook – dømt i svensk rett

FACEBOOK-GRUPPE: Det var i denne Facebook-gruppen at kvinnen kom med de kriminelle ytringene. (Foto: Facebook).

Dommeren bedømmer at den aktuelle meningsforbrytelsen «ikke utløser en fengselsstraff».

SVERIGE: Kvinne overfalt og mishandlet av 20 menn på T-banen i Stockholm midt på formiddagen

Det var ved halv ellevetiden på torsdag formiddag at kvinnen selv ringte politiet etter å ha blitt overfalt og mishandlet av et 20-talls fremmede menn.

Det uprovoserte angrepet skjedde ved Fridhemsplans T-banestasjon en halvtime tidligere.

Politiet kategoriserer hendelsen som mishandling.

Kvinnen var på vei til den grønne linjen da hun ble angrepet av en større gruppe menn. Det handler om personer hun ikke kjenner og vi har bare vage signalement. Men på T-banen har vi ofte bra kameradekning og det finnes mange vitner, sier politiets pressetalsperson, Carina Skagerlind til StockholmDirekt.

FRIDHEMSPLAN T-BANE: T-banestasjonen i sentrum av den svenske hovedstaden har mer enn 50.000 reisende hver dag. Hvordan en kvinne kan ha blitt overfalt og mishandlet foran både vitner og overvåkingskameraer midt på formiddagen uten at verken vektere eller politiet klarte å gripe inn er et svakhetstegn i det svenske samfunnet. (Foto: Frieord.no).

Det er uklart hvorfor kvinnen ikke fikk hjelp av vitner hvorfor det ikke var verken ansatte eller vakter på T-banestasjonen som kom kvinnen til unnsetning.

Svenske medier har heller ikke ville gå ut med verken beskrivelse av gjerningsmennenes alder, bekledning eller etniske bakgrunn.

Ingen svenske medier har heller fulgt opp saken i uken etter at mishandlingen av kvinnen fant sted.

INGEN BESKRIVELSE: Politiets pressetalsmann i Stockholm, Carina Skagerlind, vil ikke gå ut med verken informasjon eller beskrivelse av overfallsmennene som mishandlet kvinnen på T-banestasjon sist torsdag. (Foto: Polisen).

TRE DREPT: Bildrap i Tyskland på årsdagen for det muslimske terrorangrepet i Stockholm

  • Det skal ifølge tyske myndigheter dreie seg om en etnisk tysk mann – 47 år gammel
  • Han skal ha en lang historie med psykiske lidelser
  • Han skal ha tatt sitt eget liv etter angrepet

Eldre kastes ut av hjemmene sine i Stockholm – skal bli boliger for asylsøkere

Svenske politikere og kommuner har nok engang vist hvilke mennesker som betyr mest i samfunnet. Og det er ikke de eldre som har jobbet og slitt et helt liv.

Det er i stedenfor de nyankomne innvandrerne fra ikke-vestlige land som skal kunne skumme fløten og bo fint og sentralt i «Hemmet for de gamla», som nå er omdøpt til «Hemmet for de nya».

– Behovet av gjennomgangsboliger for nyankomne er stort og vi jobber stadig med å få oversikt over hvilke lokaler som kan være aktuelle som midlertidige boliger og nå ble denne eiendommen aktuell, forklarer Anna Mölgård, som har tittelen «samordner for boliger til nyankomne» hos Stockholm by, til Stockholm Direkt.

Les også: Sverige: Handikappede kastes ut av boligene sine – erstattes av flyktninger

Les også: Sverige: Funksjonshemmede kastes ut – flyktninger flytter inn

Helt tilfeldig har også byens egen myndighet Arbeidsmiljøverket kommet frem til at eiendommen ikke lenger er egnet som eldrehjem. Med det argumentet kan man kaste ut de eldre og bygge om lokalene for nyankomne migranter. Hva som plutselig etter 130 år gjorde at bygget ikke lenger var egnet, informeres det ikke om.

Heller ikke hvorfor man ikke kunne bruke pengene på å gjøre bygget beboelig for de eldre istedenfor de nyankomne.

Saken dreier seg heller ikke om å etablere midlertidige asylboliger til migranter som venter på beskjed om oppholdstillatelse, men om leiligheter som gis til migranter som allerede har fått oppholdstillatelse og får disponere sine egne boliger i flere år. De kalles for «gjennomgangsboliger» ettersom tanken er at migrantene etterhvert skal finne og flytte til andre boliger.

Les også: Svensk kommune kansellerte julemiddagen syke og eldre fordi julaften falt på en lørdag

Les også: Sjokktall fra Sverige: 32.800 kroner i måneden i bidrag for en innvandrerfamilie

Problemet er bare at det omtrent er umulig å finne ledige boliger i Stockholm og vanlige skattebetalende svensker ikke sjelden står i både 10 og 20 år i såkalt boligkø for å få en leilighet i hovedstadsområdet. Prisene er også svært høye, noe som gjør dem omtrent uoppnåelige for yngre mennesker.

Men situasjonen er altså en helt annen for de nynakomne migrantene som i tusentallet innvilges oppholdstillatelse og får tildelt såkalte «gjennomgangsboliger» omtrent umiddelbart. Ettersom problemet med å finne migrantene permanente og egne boliger er omtrent umulig, blir migrantene boende i disse boligene i lang tid. Svenske myndigheter konfiskerer, kaster ut barnefamilier, eldre og syke, eller bygger deretter nye boliger til det neste kullet med nyankomne migranter.

Les også: Sverige: Kastet ut eldre og pleietrengende – flytter inn hundrevis av flyktninger

Les også: 90-åring fikk ikke plass på eldrehjem i Sverige – tok sitt eget liv

IKKE EGNET FOR ELDRE: Da lokale myndigheter i Stockholm bestemte seg for å gjøre den tradisjonsrike og ærverdige bygningen til asylbolig, fikk man hjelp av Arbeidsmiljøverket som stemplet papirene og fikk kastet ut de eldre. Hvorfor man ikke valgte å pusse opp bygningen for de eldre vites ikke. (Foto: «Hemmet för gamla» i Enskedalen blir nå «Hemmet för de nya»).

Les også: Svensk barnefamilie kastes ut for å gjøre plass til flyktninger – faren: «Jeg er helt tom»

Les også: Kaster ut pensjonister, syke og småbarnsfamilier for å gjøre plass til asylsøkere

Hvor de gamle svenskene må ta veien når kommunen hvert år forsyner seg med eldreboligene og gir dem til de ikke-vestlige asylsøkerne er ikke klart. Eiendommen omtalt i denne saken er bare en i en lang rekke lignende boliger som nå huser de nyankomne.

Ikke sjelden blir både luksushoteller, herregårder og slott tatt i bruk (Les: Konfiskert/betalt ut/presset).

Les også: Sverige i krise: Svenske Lotti (52) måtte vente 50 timer for å få hjelp på akutten

Les også: Sverige: 72-årig ektemann lå ved siden av død kone i sin egen avføring i fire dager – ble nektet behandling og døde selv

At de eldre mister både bolig, trygghet, nærområde og sine bekjente på sine siste dager har ikke vært noe de folkevalgte og kommuneansatte har tatt i betraktning når de gjennomfører prosjektene. Mange spør seg nå hvorfor de eldre har blitt andrerangs borgere etter å ha slitt i tunge jobber og betalt skatt i et langt liv.

En mye omtalt valgkampfilm fra Sverigedmokraterna i 2010 har blitt mer aktuell enn mange tør å innrømme.

Les også: 15.000 svenske pensjonister risikerer å sulte ihjel

Les også: 500 asylsøkere innkvarteres på luksushotell i Sverige med spa-anlegg og nattklubb

Les også: Svensk bank advarer mot Sveriges masseinnvandring: «De gyldne tidene er over»

Les også: 91-åring kastes ut av eldrehjem i Sverige etter at kona (88) døde

Relatert:

Det er ikke bare i Sverige at eldre, syke og de svakere stilt blir utnyttet av politikere og kommuner. Også i Norge har denne sykdommen tatt plass i vårt samfunn.

 

Svensk bank advarer mot Sveriges masseinnvandring – «De gyldne tidene er over»

De gyldne årene på arbeidsmarkedet er over.

ADVARER: Sjef for Konjukturinstitutet i Sverige, Urban Hansson Brusewitz, advarer mot den «demografiske utfordringen» i Sverige. (Foto: Konjukturinstitutet.se).

Det var den svært skremmende meldingen fra Nordea da de la frem sin konjukturrapport Regionala Utsikter i går.

Ifølge rapporten kommer andelen unge og eldre i Sveriges befolkning de nærmeste åtte årene stige til de høyeste nivåene på minst 50 år. Dette skjer som følge av de store demografiske forandringene i landet.

I flere år har politikere mast på at Sverige trenger innvandring for å redde velferden og ta vare på de eldre. I virkeligheten har innvandringen bidratt til en ubalansert demografi med flere gamle og barn, og stadig færre mennesker som arbeider.

Mange kommuner vil få problemer med å finansiere barneomsorg, skolen, sykepleien og eldreomsorgen – Nordea bank, Sverige

Les også: Sverige – over tre millioner innvandrere

Les også: Svensk barnefamilie kastes ut for å gjøre plass for flyktninger – Faren: «Jeg er helt tom»

I går skrev SvD at det er «flere år av rekordhøy innvandring» som har fått landets befolkning å øke så mye og Konjukturinstitutets sjef, Urban Hansson Brusewitz, advarte mot en «demografisk utfordring» som gjør at kommunene kan tvinges til å øke skattene for å klare å betjene velferden.

Andelen i arbeidsfør alder havner på sitt laveste nivå på minst 50 år i alle regioner frem til år 2025. Det er dessuten et nytt normalnivå som ventes å bestå under de kommende tiårene, sier Nordeas senioranalytiker, Susanne Spector.

Les også: «Vi kommer ikke til å ha råd med så mye annet enn innvandring fremover»

Les også: Sjokktall fra Sverige: 32.800 kroner i bidrag for en innvandrerfamilie

Mange kommuner kommer derfor til å få problemer med å finansiere de investeringene i barneomsorgen, skolen, sykepleien og eldreomsorgen som kreves når antallet unge og eldre øker raskt, ifølge Nordea.

Om disse finansieres med økninger i kommuneskatten, risikerer det å minske antallet arbeidede timer og dermed vanskeliggjøre finansieringen ytterligere, skriver banken.

Forbedret integrasjon og forhøyet produktivitet burde stå høyest på agendaen for neste regjering om vi skal kunne møte befolkningsendringene på en fremgangsrik måte, sier Spector.

Les også: Svenskene er en minoritet om 10-15 år med dagens masseinnvandring

Les også: Somalisk familie flyktet fra krig til Sverige – nå krever de å få reise hjem på ferie

DYSTER SPÅDOM: Susanne Spector hos Nordea sier at Sverige nå går inn i en vanskelig økonomisk tid der man vil få store problemer med å finansiere grunnleggende ting som skole og omsorg for innbyggerne. Årsaken skal være den massive og ukontrollerte innvandringen som politikerne har ført gjennom mange tiår. (Foto: Nordea).

Les også: 15.000 svenske pensjonister risikerer å sulte ihjel

Les også: Asylsøkere ankom Sverige i privatjet med skinnseter og gullkraner

Ifølge Nordea senkes også konjukturutsiktene i stor grad i Stockholm. Sverige kommer til å gå inn i en ny fase der den innenlandske etterspørselen dempes mens den globale oppgangen allikevel vil sørge for en økning i eksportindustrien. Nedgangen på boligmarkedet synes tydeligst i Stockholms- og Mälardalsregionen.

Tilveksten konsentreres mer enn tidligere til de eksportavhengige regionene. Tilveksten til Stockholm dempes når pengebruken vokser langsommere, samtidig som boliginvesteringene faller, sier Susanne Spector.

Les også: Doktor og bedriftseier: Sverige er i ferd med å ødelegges

Les også: Det svenske folket er i ferd med å byttes ut i rekordfart

Les også: IS-terrorister som kommer «hjem» skal få gratis førerkort, arbeide og boliger i Sverige

Les også: 500 asylsøkere innkvarteres på luksushotell i Sverige med spa-anlegg og nattklubb

Jasmina (21) ville slå opp – da ble hun drept av sin 32-årige kjæreste Patrick Opiyo

Ifølge opplysninger skal motivet for drapet ha vært at Jasmina ville slå opp med Patrick. Drapet fant sted i midten av februar i Patricks leilighet i forstaden Vällingby rett utenfor Stockholm.

32-åringen ringte selv til politiet klokken 07.49 på morgenen og fortalte at han hadde drept kjæresten sin. Under avhør har han innrømmet drapet og har ikke nektet på fengsling.

Patrick Opiyo er innvandrer fra Uganda, som ifølge Migrationsverket ble innvilget permanent oppholdstillatelse i Sverige i januar, 1998. Han er ugift, men har to mindreårige barn som er født i Sverige.

I 2011 fikk Opyio svensk statsborgerskap, men har ifølge aktoratet fremdeles også det ugandiske statsborgerskapet. Det var derfor viktig for staten at 32-åringen måtte fengsles da man fryktet at han ville rømme landet.

Relatert:

SVERIGE: Uro over flysikkerheten når syriske flyktninger uten klar identitet ansettes på Arlanda flyplass

Det er det internasjonale selskapet Aviator som i Sverige har begynt å ansette syrere som savner svensk eller annet nordisk statsborgerskap. Selskapet bedriver blant annet med inn- og utlasting av bagasje, som fra et terrorperspektiv er et meget sårbart område som krever stor tillit og sikkerhet.

Ansatte på flyplassen, som er klassifisert som et beskyttelsesobjekt av svenske myndigheter, har kontaktet den svenske nettavisen Samtiden.se og uttrykt at man er bekymret for hvordan Aviator ansetter nyankomne krigsflyktninger fra Syria.

Det pågår i denne stund en rettssak der en migrant står tiltalt for terrorangrepet i sentrum av den svenske hovedstaden sist vår. Terrornivået i vårt naboland er også forhøyet.

De bekymrede arbeiderne på Arlanda peker i uttalelsen sin til Samtiden på det trusselbildet som finnes fra islamske terrorister i dagens vestlige samfunn. Terrorister som befinner seg i såvel Sverige som andre land i Europa og hvor mange av dem fryktes å ha tatt seg inn i Europa og Sverige med falske papirer og historier om å være flyktninger. Ifølge Migrationsverket så savner 9 av 10 personer som søker asyl i Sverige identitetspapirer.

BESKYTTELSESOBJEKT: Svenske myndigheter har klassifisert flyplassen i hovedstaden som et såkalt «beskyttelsesobjekt». Allikevel tillates firmaer som har kontrakter med flyplassen å ansette personer som akkurat har kommet fra konfliktsoner i Midtøsten. Personer som i følge svenske myndigheter svært ofte mangler reelle identifikasjonspapirer. (Foto: Frieord.no).

Ifølge det svenske sikkerhetspolitiet Säpo, så finnes det minst 2.000 radikale muslimer med voldspotensiale i Sverige. Terrorforskeren Magnus Ranstorp har uttalt at et nytt terrorangrep i Sverige i nærmeste fremtid ikke er usannsynlig.

Da Samtiden kontakter Aviator for å høre om de ansetter nyankomne flyktninger og den potensielle sikkerhetsrisikoen så får avisen følgende svar:

Vi har ansatte fra alle mulige land og diskriminerer ingen. De (nyankomne syrerne red. anm.) har samme rettigheter som alle andre til disse jobbene.

På sosiale nettverk tok det ikke lang tid før de første memet så dagens lys i forbindelse med nyheten.

Foto: Twitter

Venstreekstremist sparket mann fra Soldiers of Odin i hodet og kroppen – fikk 75 timers samfunnstjeneste

Sverige har de siste årene opplevd en lavineartet økning av overfall- og gruppevoldtekter av svenske kvinner på gater og torg.

Som en konsekvens av dette har enkelte personer valgt å danne såkalte borgerforeninger hvor man på kveld og nattestid patruljerer populære områder der mennesker ferdes på vei hjem fra restauranter og nattklubber.

En av disse natteravnlignende-grupperingene heter «Soldiers of Odin». Istedenfor å hylles for sitt frivillige arbeide med å skape et tryggere samfunn, så har venstreekstreme og venstreorienterte grupper angrepet borgerforeningen og kalt den «rasistisk».

Dette fordi så og si alle overfall- og gjengvoldtektene i både Sverige og Norge utføres av ikke-vestlige innvandrere og asylsøkere, mens så og si alle ofrene er nordiske kvinner. Det betyr at sannsynligheten for at en person som vil bli pågrepet for en slik forbrytelse vil være en innvandrer er svært stor.

At Soldiers of Odin også har valgt norrøne symboler og skandinaviske flagg er en rød klut i ansiktet på innvandringsforkjemperne.

Det var under en slik patrulje på gatene i den svenske hovedstaden at en gruppe fra Soldiers of Odin uten foranledning ble angrepet av en større gruppe maskerte og bevæpnede venstreekstremister.

En av venstreekstremistene, en 23-årig mann, slo ned et av medlemmene i Soldiers of Odin, slik at han falt i bakken. Det var imidlertid ikke nok vold for overgriperen, som deretter fortsatte med å sparke den forsvarsløse mannen i ansiktet og overkroppen mens han lå nede.

SLÅTT NED: Her ligger offeret på bakken etter å ha blitt slått ned av venstreekstremistene. Han skal i tillegg ha blitt sparket i hodet og kroppen mens han lå forsvarsløs på bakken. (Foto: Friatider.se/Youtube)

Noen av de andre medlemmene av borgerforeningen som ikke ble alvorlig skadet klarte å innhente den voldelige 23-åringen og holde ham nede til politiet fikk ankommet plassen. Resten av den maskerte og bevæpnede gruppen klarte imidlertid å rømme fra plassen de gikk til angrep.

Svensk politi rubriserte i utgangspunkt forbrytelsen som grov mishandling, men 23-åringen ble kun dømt til «mishandling av normalgrad», av Stockholms tingrett.

Han ble også dømt til betinget dom med samfunnstjeneste i 75 timer for det brutale angrepet, og må betale 10.000 kroner i erstatning til offeret.

Venstreekstremisten var også tiltalt for brudd på våpenloven, for å ha sprayet borgergruppen med pepperspray i forbindelse med det brutale overfallet. Men i følge tingretten går det ikke å bevise at det var 23-åringen som brukte sprayen og han ble derfor frifunnet fra dette tiltalepunktet. Dette skal imidlertid ikke være den første gangen 23-åringen har sett innsiden av en rettssal i Sverige. Rullebladet er fullt av mindre forbrytelser som brudd på narkotikaloven og skadeverk. I desember 2015 skal han også ha blitt dømt for vandalisering av trafikkskilt i Stockholm sentrum. Han skal også ha hatt flere narkotiske stoffer som cannabis og amfetamin på seg da han ble pågrepet.

PÅGREPET: Her sitter den da 21-årige voldsutøveren og venstreekstremisten, akkurat pågrepet av politiet for skadeverk på offentlig plass. Mannen skal også ha hatt narkotiske stoffer på seg da han ble tatt. (Foto: Politiet).

Da politiet fikk informasjon om 23-åringens boligadresse, så kom det fram at han delte denne med en mann som var aktiv i den nå nedlagte «Revolusjonære Fronten», en voldelig kommunistisk gruppe som har stått bak svært grove kriminelle handlinger mot politiske motstandere i Sverige.

Det er uklart hvilke skader og konsekvenser slagene og sparkene offeret fikk i hodet og kroppen har hatt for ham i hverdagen. Ved en tidligere anledning skal venstreekstremister i et lignende overfall ha slått og sparket, samt mishandlet et kvinnelig medlem av borgerforeningen med jernrør.

Anti-norsk stand-up komiker avslørt – betalte Stockholm-terroristen for ulovlig arbeid

Det er journalisten Katerina Janouch som først publiserte opplysningene på sin blogg, hvor hun konstaterte at Özz Nujens søster og far under høsten 2015 overførte 85.000 kroner til den mistenkte muslimske terrorister.

Det dreier seg i all hovedsak om svart vasketjeneste ved eiendommer som eies av Özz Nujen. I forundersøkelsen mot Rakhmat Akilov fremgår det at han aldri registrerte inntektene til svenske myndigheter.

Nujen er kjent for å være en svært aggressiv og rasistisk stand-up komiker som bruker sin etniske bakgrunn og påstanden om at Sverige er et rasistisk land for å tjene millioner av kroner.

Les også: Terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde i Stockholm – minst 4 døde – 15 skadet

DREPT: Ebba (11) ble hensynsløst kjørt over med en tung lastebil av den muslimske terroristen i april i fjor. Bildene viste at jenta ble delt i to. En ulovlig innvandrer, Rakhman Akilov, oppholdt seg ulovlig i Sverige og livnærte seg på å jobbe svart. Blant annet for den kjente kurdiske rasisten og standup-komikeren Özz Nujen. (Foto: Privat).

I avhør informerte Akilov også selv at han «jobbet der på Gotland svart i et par måneder», med å male og rengjøre.

Til den svenske avisen Expressen opplyser Özz Nujen allikevel at han «ikke vet noenting», og henviser til sine familiemedlemmer.

Jeg forstår ingenting, sier han.

På Twitter sier den radikale nasjonalistiske kurdiske komikeren følgende etter avsløringen:

Angående eiendommen på Gotland. Jeg vet ingenting om det. Alle kontrakter og kontakter med ulike firmaer, bygningsarbeidere og håndtverkere har blitt tatt vare på av min familie, som var prosjektledere der. Så jeg vet faktisk ikke mer og kan ikke heller svare på noen spørsmål om det.

Özz Nujen eier privat flere eiendommer på Gotland. Via sitt firma Nûjen Media AB kjøpte han i 2015 Gazeliegården i Tingstäde på Gotland.

Frieord skrev i april i fjor om hvordan den muslimske terroristen oppholdt seg ulovlig i Sverige da han begikk terrorangrepet i Stockholm:

Fra Frieord:

Skulle vært utvist

Rakhmat Akilov (39) kom til Sverige i 2014, men fikk avslag på asylsøknaden sin. Han fikk et utvisningsvedtak i 2016, men ble ikke tvangsutsendt og oppholdt seg ulovlig i Sverige.

Men det var ikke bare drapene, skadene og de fysiske ødeleggelsene som sjokkerte det svenske samfunnet og laget arr for all ettertid. Også kostnadene for pågripelse, arrest, advokater, legeundersøkelser, psykiatiske undersøkelser, mat, medisiner og livstid i fengsel vil koste svenske skattebetalere hundrevis av millioner av kroner.

Og Akilov er altså bare en av 2.000 jihadister med terrorpotensiale. Akilov var ingen ingeniør eller kriminell mesterhjerne. Han stjal en lastebil og kjørte den ned en gate.

MUSLIMSK TERRORIST: Rakhmat Akilov (39) har innrømmet i svensk rett at han kjørte lastebilen som drepte fem og skadet femten i Stockholm i april i fjor. (Foto: Privat).

Angrep Jens Stoltenberg på Skavlan

I Norge er Nujen mest kjent for sine angrep på tidligere statsminister Jens Stoltenberg under et Skavlan-intervju.

Han er også en radikal kurdisk nasjonalist:

– Jeg er villig til å dø for Kurdistan, skal han ha sagt under et intervju på TV3.se.

Det finnes også informasjon om at Nujen skal ha truet en kvinne på offentlig transport.

Bakary (29) og Roberto (23) jages for drapsforsøk sør for Stockholm

Det var den 3. januar rundt halv åtte på kvelden at en mann ble skutt på Skorpionens gata i bydelen Brandenbergen i Haninge. Mannen skal ha blitt skutt to ganger i det ene benet.

De to mistenkte, Bakary Binta «Fa» Dibba (29) og Roberto Rodriguez Ortiz (23) har blitt siktet i sitt fravær for drapsforsøk.

BOLIGFELT: Drapsforsøket skjedde midt i et tettbebygget boligfelt med lekeplasser og mange barn. Kriminelle innvandrere i Sverige tar ingen hensyn til verken hvor de begår alvorlig kriminalitet eller hvilke konsekvenser det har for samfunnet de bor i. (Foto: Google Streetview).

Nå ber svensk politi allmennheten om hjelp for å finne de to kriminelle innvandrerne.

Politiet vil komme i kontakt med alle personer som har opplysninger om drapsforsøket som skjedde på åpen gate og informasjon om hvor de to kan oppholde seg i landet.

Tips kan ringes inn til politiets nummer +46 114 14 eller på politiets hjemmeside.

Kom som asylsøker – fikk villa i Stockholm verdt 11.5 millioner kroner

Familien Al-Nawiri kom til Sverige i slutten av 1990-tallet. Først kom faren i familien som søkte asyl. I august 1998 fikk mannen permanent oppholdstillatelse av svenske myndigheter. Den svenske nettsiden Samnytt.se har fått innsyn i papirene og der kan man lese følgende:

 – De politiske grunnene som du har informert om er ikke tilstrekkelige for at du skal kunne klassifiseres som flyktning ifølge Genéve-konvensjonen av 1951.

Men til tross for mangelen på flyktningstatus fikk Ali allikevel bli i Sverige – fordi han var irakisk statsborger som hadde bodd og jobbet i Libya og en eventuell utvisning var umulig å gjennomføre. Tre måneder etter kom resten av Alis familie til Sverige.

Har ikke jobbet på ni år

Allerede i november 1999 flyttet familien inn i det staselige huset på Järneksvägen i Nacka, en forstad til Stockholm. En klassisk 1920-tallsvilla på to etasjer og kjeller. Med høy beliggenhet og utsikt mot hustak og Stockholm sentrum. Boligarealet oppgis å være 105 kvadratmeter med fire rom og kjøkken. Ifølge nettsiden Boolis, som gir priser basert på lignende hus solgt i det samme området, har eiendommen en dagsaktuell verdi på 11.5 millioner kroner. Hva mer kan man ønske seg for å starte et nytt liv i sitt nye land?

VERDIVURDERING FRA NETTSIDEN BOOLI.SE.

I debatten om integrasjon av asylinnvandrere i Sverige brukes ofte argumenter på dårlig integrering og jobbmulighet at migranter regelmessig havner i avsidesliggende kommuner uten større sjanser for å få jobb. I dette tilfellet lå hele Stockholms arbeidsmarket bare ti minutters bilvei unna.

Men til tross for dette viser Samhälssnytts gransking at ingen i familien arbeidet i noen større grad frem til år 2008, altså under de første ni årene i Sverige. I år 2007 registrerer Ali et firma som skal jobbe i taxinæringen. Ifølge inntektsopplysninger fra Skatteverket gikk inntekten fra firmaet opp og ned mellom 2008 og 2016 – fra så lite som 94.200 kroner i 2008 til 228.500 kroner i 2010.

Husholdningens inntekt har allikevel aldri vært over grensen for å miste retten til bostøtte og sosialhjelp under alle disse årene – noe som innebærer at familien, som i dag består av tre voksne, hele tiden har hatt rett til sosialhjelp for å oppnå minstekravet for inntekt.

«Vi trives veldig bra i huset»

Da Samhällsnytts journalist besøker adressen for å snakke med beboerne, var tomten søplet ned med gamle rustne bildeler, utslitte dekk og annet avfall. To parabolantenner som gir tilgang til nyheter fra hjemlandet pryder husfasaden. Det viser seg at nyheter på arabisk er en nødvendighet for familieoverhodet Ali, som med sine 20 år Sverige kun har en grunnleggende forståelse av det svenske språket.

Ali forteller til journalisten at de trives veldig bra i huset. Han henviser til sønnen sin for ytterligere spørsmål. Sønnen forteller at bare faren bor i huset nå. Moren skal være hjemme i Irak på besøk, mens sønnen selv bor et annet sted i Stockholm. Ali skal imidlertid ha gitt kommunen en liste over reparasjoner og nødvendige tiltak som behøves gjøres med huset. Det dreier seg om maling og behandling av yttervegger.

Kommunen er slitsomme og spør hele tiden når familien skal flytte ut. De kan ikke bare kaste dem ut, sier sønnen.

(Foto: Samnytt.se).

Og det stemmer. For familien har borett i huset. Kommunen har tilogmed bekostet en omfattende installering av varmepumpe for å minske familiens strømregninger – til en pris av 220.000 kroner. Ifølge Nacka kommune betaler familien kun 6.462 kroner i måneden i leie for å bo der.

Da Samhällsnytt ringer sjefen på Omsorgsenheten i kommunen, Elisabeth Axelsson, vil hun imidlertid ikke svare på følgende spørsmål:

Hvor rimelig er det at en familie på tre personer som i praksis er arbeidsløse i over 20 år, får borett til en villa verdt mange millioner?

Men det er ikke bare Ali og familien som sitter med slike eiendommer i Nacka kommune. Ifølge dokumenter Samnytt.se har fått innsyn i, skal det være ytterligere 30 villaer registrerte for «sosiale tiltak». I 16 av disse bor leietakere som har såkalt «borett» til husene. Dette betyr i praksis at de kan bo der til all tid.

Journalist Egor Putilov påpeker at menneskesmuglere markedsfører sine tjenester for potensielle migranter i Midtøsten med historier om at Sverige er et land som gir hus gratis til alle de familiene som kommer fra araberstatene. Det virker iallefall å være tilfellet med familien Al-Nawiri og flere med dem i Nacka kommune.

Frieord skrev nylig om Nacka kommune og hvordan man kjøpte inn hele tre ulike eiendommer til en arabisk mann med tre koner og 16 barn. Pris? 14 millioner kroner.

Kraftig økning i anmeldte voldtekter i Stockholm

Det viser nye tall fra Brottsforebyggende råd (Brå). Det handler om 782 anmeldelser i 2017, sammenlignet med rundt 605 året før. I 1996 ble det kun anmeldt 203 voldtekter.

Den foreløpige statistikken fra Brottsforebyggende råd, som tilsvarer vårt kriminalforebyggende råd, ble offentliggjort på torsdag og viste en markant økning i antall anmeldte voldtekter i Sverige.

Også andre former for seksuelle overgrep ser ut til å ha økt kraftig i vårt naboland de siste årene. I fjor ble totalt 21.500 seksuelle overgrep anmeldt over hele landet, en økning på 8 prosent eller 1600 lovbrudd i forhold til 2016. Antall anmeldte voldtekter økte med 10 prosent til 7.230 lovbrudd. Det er 663 flere voldtekter enn i tidligere år. Hvis vi går tilbake til 1996, er økningen i Stockholm gigantisk, nesten 400 prosent, skriver Fria Tider.

Her pågripes Mahammed (34) etter overfallsvoldtekt i Stockholm sentrum

Kvinnen hadde mellom natten den 5. og 6. august, 2017, vært ute ved det populære torget Stureplan i sentrum av Stockholm med en venninne. De hadde sagt farvel til hverandre ved Kungsgatan.

Ved 04-tiden på morgenen forsøkte kvinnen å ringe en mannlig bekjent. «Tenkte om du bare kunne holde meg med selskap i telefonen, går hjem. Sov godt», skrev hun i en sms, da personen ikke svarte.

Les også: «I’m gonna fuck you Swedish girl» – så overfalt og voldtok asylsøkeren henne

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Samtidig viser bilder fra et overvåkingskamera hvordan kvinnen passerte hotellet Scandic Anglais klokken 03.57.

Fem minutter senere synes en annen figur gå forbi hotellet i samme retning – det er Mahammad fra Somalia.

Mahammad fulgte etter kvinnen til Humlegården, der hun stoppet ved en benk for å tenne en sigarett.

Somalieren begynte å klå på kvinnen og hun skrek til ham at han skulle la henne være i fred.

Jeg går ikke herfra før jeg har fått slikke din fitte, svarte Mahammad.

Les også: Tredje verden i Sverige – kvinne som ble gruppevoldtatt ble nektet hjelp – «Du har sperm i ansiktet» – «Du er ekkel»

Les også: 111 skyteepisoder og 17 drept i Stockholm i 2017 alene

Afrikaneren tok deretter tak i kvinnens armer med et fast grep og slepte henne i vei til en del av parken med mye busker og trær, der han mens kvinnen gråt og skrek, voldtok henne. Hun forsøkte forgjeves å gjøre motstand, men Mahammad var for sterk.

Da kvinnen til slutt klarte å komme seg ut av parken, fulgte Mahammad fremdeles etter henne, men hun ble reddet av en taxisjåfør som raskt innså hva som hadde skjedd og latet som han kjente kvinnen når hun mimet «hjelp meg» til ham.

Taxisjåføren tok raskt kontakt med politiet, som kunne pågripe Mahammad kort tid etterpå.

I am the right man. You have the right man, forklarte somalieren da på engelsk til politiet, ifølge rettsdokumentene.

I met a girl, I stuck my finger in her pussy, fortsatte han.

Les også: Svensk jente (16) knivskåret i ansiktet av flyktning da hun nektet å ha sex

Les også: Flyktningbarnet Muhammad som knivhogg politimann er mulig 25 år gammel

HUMLEGÅRDSGATAN: Det var her i sentrum av Stockholm at den svenske kvinnen ble overfalt, dratt inn i parken og voldtatt sist sommer. Nå er er en 34-årig somalisk mann dømt for voldtekten. (Foto: Google Streetview).

Les også: Nye massive seksuelle overgrep under musikkfestival i Stockholm

Les også: Det brutale drapet på Elin Krantz (Obs: Sterke bilder)

Under rettssaken nektet han for voldtekten og påstod at kvinnen frivillig fulgt med ham til plassen voldtekten fant sted og hadde sex med ham.

Den forklaringen valgte Stockholms tingrett å avvise, og Mahammad er nå dømt til to og et halvt års fengsel for voldtekt.

Fra tidligere finnes den somaliske 34-åringen under hele seks avsnitt i strafferegisteret. Han ble dømt sist gang i juni, 2015, for mishandling. Straffen ble da to måneder.

Les også: Sjokkstudie – 96% av overfallsvoldtekter i Sverige begås av innvandrere

Les også: Syrisk flyktning tvang svensk kvinne å drikke toalettvann – filmet grov oral og vaginal voldtekt

Men selv etter den grove voldtekten og siste dommen så får Mahammad bli i Sverige. Aktor hadde ikke lagt inn utvisning hjem til Afrika som endel av tiltalen.

Den voldtatte kvinnen føler seg svært dårlig og har måttet gå til psykolog etter hendelsen. Hun forteller at hennes venner har måttet hjelpe henne med å stå opp om morgenen, ettersom hun da får sterke angstanfall som gjør at hun ikke har krefter til å gå på jobben.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Les også: Voldtektsmenn får fortsette på offerets skole – rektor: «De er også ofre»

Les også: Sverige: Dømt for brutal voldtekt av 15 år gammel jente – fikk to måneders fengsel

Les også: 10 år gamle svenske jenter voldtatt av muslimer på skolen

Les også: Hundrevis av politimikrofoner uplassert i svenske bydeler – skal høre kvinner skrike

Les også: 30 muslimer truet med å voldta kvinne og drepe hennes sønn på asylmottak i Sverige

111 skyteepisoder og 17 drept i Stockholm i 2017 alene

Hovedstaden i vårt en gang så trygge naboland har fått nye «rekordsifre» når det gjelder dødelig vold. 111 skyteepisoder, 54 mennesker skutt og 17 drept.

Det er resultatet for 2017 så langt.

Ler mer: Det nye Sverige – Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjentene kjøres til jobb

Så sent som den 20. november ble en mann skutt ihjel i Mariehäll og den 2. desember ble en person skuddskadet i Rågsved.

Dessuten er skyteepisodene verre i dag enn de var for noen år siden.

Les også: Multikriminell innvandrer bak drapsforsøket på politimann og familien hans

Tidligere skjøt gjerningsmannen for å advare offeret og siktet for eksempel mot beinet. Nå skyter man oftere for å drepe.

Ofte er det mange skudd og man skyter på steder på kroppen der man ikke overlever og som er vanskelige å beskytte, sier Manne Jönsson, sjef for grov kriminalitet i politiområdet Syd, til Mitti.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Ifølge politiet er det flere faktorer som sammenlagt nå har fått den dødelige volden til å stige, blant annet er det større tilgjengelighet på våpen og en økt konkurranse om narkotikamarkedet. Også en større «likegyldighet» blant de kriminelle har en betydning, mener Jönsson.

Dessverre er det ikke bare hovedstaden som opplever en slik negativ og skremmende utvikling. Andre storbyer som Gøteborg og Malmø følger tett etter.

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

Relatert:

BANANREPUBLIKKEN SVERIGE: Siktede i nok en gjengvoldtektssak frikjent

Södertörns tingsrett meddelte i går ettermiddag at man har besluttet å frikjenne samtlige ikke-vestlige innvandrere som var siktet for den svært brutale mishandlingen og gjengvoldtekten av en enslig kvinne i forstaden Fittja, utenfor Stockholm i august i fjor.

Flesteparten av de involverte skal ha hatt arabisk og somalisk bagrunn.

Les saken: Tredje verden i Sverige – kvinne som ble gruppevoldtatt av 20 innvandrere ble nektet hjelp

Frifinnelsen har vært ventet etter at de siktede ble satt satt fri rett etter at den ukelange rettssaken var over.

Domstolen var enige om at bevisene mot de fem siktede ikke var gode nok. Man anser også at offerets historie ikke henger sammen og derfor ikke kan anses å være troverdig for en fellende dom. Visse opplysninger som kvinnen har gitt har ifølge domstolen ikke vist seg å stemme.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Kritikk har også kommet fra domstolen mot etterforskningen av saken og omtales som «med store mangler». Blant annet har det blitt satt fokus på at saken under lang tid ble liggende hos politiet uten at noen etterforskning fant sted. I begynnelsen undersøkte også politiet feil gjerningssted.

For to av de tre siktede hadde politiet bedt om seks års fengsel for grov voldtekt. For tre av de medtiltalte var påstanden to års fengsel for medhjelp til grov voldtekt. Betydelig flere personer enn de som var siktet skal ha deltatt i den mistenkte gjengvoldtekten. Samtlige av dem inngå i et antisosialt gjengmiljø med ikke-vestlig bakgrunn i «utenforskapsområdet» Fittja, sør for Stockholm.

Les også: Sjokkstudie – 96% av overfallsvoldtekter i Sverige begås av innvandrere

Visse bevis for at seksuelle handlinger mellom de siktede og kvinnen har funnet sted eksisterer. Aktor har allikevel ikke ifølge domstolen klart å bevise at disse har foregått med tvang og uten samtykke. De siktede har innrømmet at de har hatt sex med kvinnen, men oppgitt at det skjedde frivillig og som betaling for narkotika. Det er uklart hvorfor mennene ikke i tillegg til voldtekten også var siktet for kjøp av sex og brudd på narkotikaloven.

Aktor i saken, Markus Hakkio, har ennå ikke tatt stilling til om de vil anke dommen.

Les også: Det nye Sverige: Kvinne nyoperert for livmorshalskreft ble mishandlet og voldtatt mens barna sov på naborommet

De siktedes forsvarere har forklart at de er fornøyde med frifinnelsen av sine klienter. Man vil sannsynligvis nå søke skadeerstatning på ca. 200.000 kroner per person for hver og en av de frifunnede mennene.

Kvinnens advokat, Elisabeth Massi Fritz, er derimot kritisk til domstolens beslutning. Hun kaller dommen «en skam for svensk rettsvesen» og oppgir at hun vil anke dommen.

Massi Fritz har tidligere sitert sin klient som blant annet har sagt at hun har kjent seg rettsløs og at hennes sjanser for å få rettferdighet undergraves av at hun er avhengig av narkotika og «ikke oppfører meg som det perfekte offeret som domstolen er vant med». Massi Frtiz har også før rettssaken sagt at hun betrakter saker av denne typen mer som et lotteri enn en rettsprosess.

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Flere frifinnelser

I oktober i fjor ble en rullestolbunden kvinne gjengvoldtatt i mange timer i en bolig for asylsøkere på Gotland. I den saken skal retten ha ment at kvinnen «ikke gjorde nok motstand», og at det derfor innenfor lovverket ikke gir grunnlag for fengsling.

I ettertid gikk alle fri.

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

Les også: Etterforskningen etter gjengvoldtekten lagt ned

Säpo-sjef: «Vi har 2.000 radikale jihadister i Sverige og det øker stadig»

Vi behøver tidlig hjelp fra lokalsamfunnet med å fange opp personer som har blitt radikalisert.

Ordene kommer fra Anders Thornberg, sjef for Säpo. (PSTs søsterorganisasjon i Sverige).

Når det handler om kriminalitet er det selvsagt at vi og politiet skal handle, men innen det skjer, så sender man oftest ut signaler og viser på noen måte at man sympatiserer med slike ting. Det er viktig at vi får vite det, sa Säpo-sjefen til SVTs Agenda special på søndag kveld.

Les også: Finsk professor: «Sverige er en større trussel enn Russland»

Les også: 150 IS-terrorister beveger seg fritt rundt i Sverige

Men hvordan skal lokalsamfunnet hjelpe til, spør programleder.

De ser mye og hører mye. Det er sosialtjenesten, kommunene, foreldre, skoler, idrettsorganisasjoner og andre. Man må finne disse individene og se når de begynner å skli ut av samfunnet.

Les også: Svensk politi hemmeligstempler kriminalitet begått av flyktninger og asylsøkere

Les også: Muslimsk legestudent bygde selvmordsbelte – arrestert etter politiaksjon

Ifølge Säpo så har det vært en «enorm» økning av radikale muslimer med voldspotensiale i Sverige. I dag anslås det at tallet er ca. 2.000 personer, som også inkluderer kvinner og personer under myndig alder.

Tallet er en TIDOBLING siden 2010, da Säpo hadde ca. 200 ekstremister på listene sine.

Det har vært en enorm økning. Det er et helt annet nivå enn det vi har hatt før, sier Thornberg.

Det innebærer ikke at vi har 2.000 personer som kommer å begå et terrorangrep. Det er individer som finnes i disse miljøene og som støtter ideén om kalifatet, som hjelper til med penger og logistikk. Vi må ha en oppfatning om disse miljøene for å kunne finne de få individene som vi tror er forberedt på å begå et attentat i vårt land.

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Tornberg sier de samarbeider med mengde ulike organisasjoner, både innenlands og utenlands og at man har et omfattende arbeide med sikkerhetstjenester og utveksler informasjon daglig.

Når Thornberg blir spurt om årsaken til den enorme økningen i antallet radikale muslimer i Sverige svarer han følgende:

Det kommer som følge av utenforskap. (Ghettofisering red. anm.). Det som gjør oss urolige er tilveksten i disse miljøene. Det er hardt for oss i sikkerhetstjenesten at det øker hele tiden, noe som innebærer at vi må følge med på enda flere personer. Alle gode krefter i vårt land må hjelpe for at ikke flere kommer inn i slike farlige og destruktive miljøer og virksomhet.

DET NYE SVERIGE: Noen sier 60. Noen sier 130. Noen sier flere hundre «utenforskapsområder». Faktum er at svenske myndigheter har mistet kontrollen over deler av landet sitt. Nå roper rikspolitisjefen «Hjelp oss! Hjelp oss!», på TV. (Skjermbilde/NRK).

VIDEO: Svensk politisjef under konferanse: «Hjelp oss, hjelp oss!»

I tillegg til de radikale muslimene, så skal man også ha ca. 1.000 personer involvert i de venstre- og høyreekstreme miljøene som holdes under overvåking.

Sverige opplevde et muslimsk terrorangrep den 7. april i år. Da kjørte en usbeker som oppholdt seg ulovlig i Sverige en lastebil ned en travel handlegate i Stockholm og drepte fem og skadet femten. En av de drepte var en 11 år gammel jente som ble delt i to av lastebilen.

Vi velger å ikke vise bildene av jenta på bakken, selv i pikselert form.

Les også: Muslimsk hatforbryter kjørte lastebil over uskyldige i Stockholm sentrum

Les også: Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

EBBA ÅKERLUND: Ebba ble bare 11 år gammel. Hennes liv ble tatt av en muslimsk terrorist i Stockholm i april i år. Ifølge Säpo finnes det rundt 2.000 radikale jihadister i Sverige som har potensiale for å utføre terrorhandlinger mot uskyldige mennesker. (Foto: Privat).

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Les også: Sverige – IS-terrorister får boliger, jobb og bidrag i Stockholm

Skulle vært utvist

Rakhmat Akilov (39) kom til Sverige i 2014, men fikk avslag på asylsøknaden sin. Han fikk et utvisningsvedtak i 2016, men ble ikke tvangsutsendt og oppholdt seg ulovlig i Sverige.

Men det var ikke bare drapene, skadene og de fysiske ødeleggelsene som sjokkerte det svenske samfunnet og lage arr for all ettertid. Også kostnadene for pågripelse, arrest, advokater, legeundersøkelser, psykiatiske undersøkelser, mat, medisiner og livstid i fengsel vil koste svenske skattebetalere hundrevis av millioner av kroner.

Og Akilov er altså bare en av 2.000 jihadister med terrorpotensiale. Akilov var ingen ingeniør eller kriminell mesterhjerne. Han stjal en lastebil og kjørte den ned en gate.

Les også: Säpo advarer: Stadig flere terrorister blant flyktningene som kommer til Sverige

Les også: Svensk politimann: 22 av 24 drap eller drapsforsøk er utført av innvandrere

MUSLIMSK TERRORIST: Rakhmat Akilov (39) har innrømmet i svensk rett at han kjørte lastebilen som drepte fem og skadet femten i Stockholm i april. (Foto: Privat).

Dette var det fjerde islamske terrorhendelsen i Sverige siden 2010.

Flyktningbarnet Muhammad som knivhogg politimann i Stockholm er mulig 25 år gammel

Det var forrige torsdag at to politimenn patruljerte den beryktede Medborgarplatsen i Stockholm. Området er kjent for å være tilholdssted for store innvandrergjenger og kriminell aktivitet.

Såkalte «gatebarnsbander» opererer i mindre og større grupper og begår alt fra seksuelle overgrep mot kvinner, narkotikasalg og til grove personran med våpen. Ikke sjelden blir ofrene utsatt for vold.

Les også: Her blir flyktningbarna pågrepet for seksuelle overgrep under festival i Sverige

«GATEBARN»: Politiet i Sverige sliter med store gjenger gatebarn fra blant annet Marokko og Afghanistan. De er svært voldelige og har liten sympati med sine ofre. Ikke sjelden angriper de kvinner og eldre. Her er politiets bilder på to slike gatebarn som i 2016 ble siktet for innbrudd og grov vold mot en 87 år gammel kvinne i Stockholm. (Foto: Politiet).

Les også: Skandale – svenske aviser innrømmer falske nyheter om flyktningbarn

Politimennene Ted og Marcus oppdaget plutselig «noe sort» i periferien. Plutselig får Ted et slag i bakhodet. Da han snur seg rundt ser han Hussaini Muhammad, som står med en stor kjøttkniv i hånden.

Ifølge et vitne drar knivmannen ned politimannens uniformskrage og hogger til med kniven.

Nettstedet Nyheteridag.se har fått tilsendt et bilde som viser såret på politimannen.

 – Denne personen ønsket å drepe meg, sier den svenske politimannen.

Les også: Flyktningbarnet som drepte ansatt på asylmottak i Sverige er voksen

BLE FORSØKT DREPT: En ulovlig asylsøker er nå siktet for å ha forsøkt å drepe den svenske politimannen. (Foto: Youtube).

Les også: Halvparten av flyktningbarna er voksne – mange har grått hår og skjegg

Knivmannen blir etterhvert overmannet og arrestert.

I ettertid har det kommet frem at Hussaini Muhammad ikke er et gatebarn fra Marokko, men mest sannsynlig fra Afghanistan. Dette da nettstedet fikk tak i rettsdokumenter som viser at tolken hans snakker Dari, som er en persisk dialekt, som er vanlig i Afghanistan.

Han skal heller ikke være 17 år gammel, men mellom 23 og 25 år gammel, avhengig av hva hans foreldre har sagt og hva han selv har uttalt til sosialtjenesten i kommunen der han er bosatt.

Les også: Enslige flyktningbarn søker om gjenforening med kone og barn fra hjemlandet

Som følge av det brutale drapsforsøket på den svenske politimannen, så har myndighetene omplassert Hussaini Muhammad fra et vanlig og åpent HVB-hjem, til en såkalt Sis-bolig, sammen med andre tvangsplasserte gutter og jenter. 

Et Sis-hjem er betydelig dyrere og vil koste svenske skattebetalere tusenvis av kroner hver dag.

Les også: Fostermor fikk sjokk da hun fant at ut at 12 år gammel flykting var 21 år gammel jihadist

FØRT BORT: Hussaini Muhammad blir pågrepet og ført bort av politiet etter drapsforsøket torsdag i forrige uke. (Foto: Informationskriget.se).

Les også: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente – fikk to måneders fengsel

Les også: Mor lot «mindreårige asylsøkere» flytte inn i huset – datteren ble sexmisbrukt

Les også: Syrisk flyktning (19) voldtok 13-åring vaginalt og analt – fikk to måneders fengsel

DET NYE SVERIGE: Innvandrere drapstruer sykepleiere og jordmødre på sykehus

– Jeg skal drepe deg

– Jeg skal fikse deg

– Jeg skal fikse legen

Dette er dagligdagse uttalelser sykepleiere, jordmødre og leger ved sykehuset i Malmø får høre. Sykepleieren som forteller avisen om hverdagen sin ønsker å være anonym, da hun frykter for sitt liv.

Les også: Sykehus i Sverige må låse dører og innfører kameraovervåking

Hittil har drapstrusler og bråk vært et problem på avdelingene der gjengmedlemmer kommer inn med kniv og skuddskader.

Men nå har truslene og volden kommet til fødeavdelingen og kvinneklinikken.

Man har måttet flytte klinikkens plassering slik at vakter og politi raskere kan komme til unnsetning ved bråk.

Les også: Hundrevis av voldsepisoder ved sykehus i Malmø

Mange av de ansatte er redde for å gå på jobb, og sykefraværet er stort. Sykepleierne må fjerne sine navneskilt og blir kalt horer. Ikke sjelden blir de truet med å bli voldtatt. Det har også hendt at gjengene venter på de ansatte utenfor på parkeringsplassen og truer dem der.

– Når man skal hjem på kvelden så står det store gjenger og venter og truer dem. De har ingen respekt for de ansatte, sier en ansatt under et intervju med svensk TV.

Nå har sykehuset innført nye regler. De ansatte skal få egne overfallsalarmer.

 – Det er riktig. Her skyter de ikke hverandre, enn så lenge iallefall, sier Pia Teleman, som er driftssjef for kvinneavdelingen på Skånes universitetssykehus til Aftonbladet.

Det er mennene i innvandrerfamiliene som blir truende når de må vente, uroer seg over en kvinnelig slektning som blør, eller får beskjeder de ikke liker.

– Vi har mange pasienter og slektninger som har mye i bagasjen i form av traumatiske opplevelser, sier Pia Telemann som forklaring til trusselsituasjonen.

Les også: 60 personer inntok akuttmottak – spyttet på og truet ansatte på sykehuset

Kvinneklinikken er den første avdelingen som blir utstyrt med overfallsalarm, men diskusjonen pågår om det skal innføres på andre avdelinger, blant annet der pasienter blir behandlet for kniv- og skuddskader.

Også på avdelingene for røntgen og klinisk kjemi diskuterer man de samme problemene og hvordan de ansatte skal oppføre seg i truende situasjoner.

Ifølge Aftonbladet skal problemet være det samme på Karolinska universitetssjukhus i Stockholm, der ansatte allerede har fått overfallsalarmer.

ET LAND I FORVANDLING: I byer som Stockholm, Gøteborg og Malmø, opplever nå ansatte på sykehus at hverdagen er fylt av trusler og vold. (Foto: Frieord.no).

Der skal utrygghet, inkludert trusler og vold mot sykehuspersonalet beskrives som et stort problem. Det handler delvis om koblinger til kriminalitet, som foreksempel når opprørte slektninger til personer som har blitt skuddskadet har kommet seg inn på akutten.

Det er nå vanlig at politiet sperrer av akuttmottaket etter en skyteepisode, slik at ingen uvedkommende tar seg inn på sykehuset.

Les også: Kriminelle gjenger skyter hverandre – politiet må sperre av sykehus

Relatert:

DET NYE SVERIGE: Ni personer skutt på EN helg – tre drept

Bare på fredag fikk politiet inn rapporter om fire ulike skyteepisoder i Sverige.

Den første fant stede i 16-tiden i Västerås, der to personer ble skuddskadet. Den andre skyteepisoden skjedde rett etter klokken 18 i Uppsala. En mann i 30-årene ble hardt skuddskadet og ble senere meldt død på Akademiska sjukhuset i byen. Den tredje skyteepisoden fant sted ved 21-tiden i Tensta i Stockholm, der en person ble skutt og drept. Ved 22.30-tiden på fredag ble to personer skutt på Borgmästergården i Malmø.

Det var imidlertid bare starten på den flerkulturelle voldsbølgen.

På lørdag ble en mann skutt i Borås. Han døde på sykehuset av skadene han pådro seg. Natt til søndag ble en mann skuddskadet i Lysekils kommune, mellom Gøteborg og Strømstad, skriver SVT.

VIDEO: Svensk politisjef under konferanse: «Hjelp oss, hjelp oss!»

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Samme natt ble det avfyrt flere skutt mot et flerfamiliehus i Mølndal, utenfor Gøteborg. Ingen skal imidlertid blitt truffet eller drept.

På søndagskveld ble en 30-årig mann skuddskadet i Herrljunga. Det er i skrivende stund uklart om mannen overlevde.

Til sammen har ni personer blitt skadet, hvorav tre har mistet livet.

Les også: Finsk professor: «Sverige er en større trussel enn Russland»

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Nå lover socialdemokraternas statsminister, Stefan Löfven, å ta i bruk sterke midler mot skurkene.

– Det skaper en fryktelig utrygghet for menneskene i disse boområdene, sa Löfven under en pressekonferanse i Eskilstuna på søndag, i følge P4.

Statsministeren påpekte og at han vil bekjempe «nazisme, rasisme og fremmedfiendlighet», Skriver Aftonbladet. Ifølge Löfven er det alle innbyggernes ansvar at Sverige er et trygt land.

Les også: 94 prosent av gjengkriminelle i Stockholm er innvandrere

Les også: Krig i Malmø – fire skuddepisoder på en dag – mann skutt med 22 skudd – barnefamilie beskutt – bussjåfør beskutt på jobb

Les også: Svensk politi hemmeligstempler kriminalitet begått av flyktninger og asylsøkere

Videre gikk socialdemokraten hardt ut mot Moderaterna og partiets samarbeid med Sverigedemokraterna.

– Hvordan skal kampen mot antisemittismen fungere med en borgerlig regjering som er avhengig av et parti med røtter i nazismen? Vi kommer aldri til å samarbeide med SD, sa Stefan Löfven ifølge Aftonbladet.

Les også: Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

Les også: Ikke-vestlige innvandrere bak 9 av 10 skuddepisoder i Sverige

Det ble også opplyst under pressekonferansen at svenske myndigheter nå vil bevilge milliarder av kroner til politimyndighetene de neste tre årene.

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Kvalte og gjengvoldtok jente – slipper utvisning

Det var i midten av april at tenåringsjenta dro på en fest i en leilighet på Södermalm i Stockholm, skriver Fria Tider.

Der ble hun gjengvoldtatt av tre afrikanere. 19 år gamle Ali, 20 år gamle Nasir og 19 år gamle Christian.

Jenta hadde aldri tidligere møtt de tre mennene.

Hun hadde lagt seg for å sove i leiligheten med klærne på. Hun våknet av at noen mumlet. Hun ble så angrepet av de tre mennene som dro klærne av henne.

De tre tok kvelertak på jenta og trykte ansiktet hennes ned, mens de holdt fast armene hennes, samtidig som de byttet på å voldta henne.

Under voldtekten skrek jenta «slutt», «stopp», «nei!» og «jeg vil ikke». Hun var ekstremt redd og sjokkert, hun fikk angstanfall og begynte å gråte. Voldtektene skal ha vært ekstremt smertefulle for jenta.

På morgenen sendte jenta en SMS til sin pappa om hva som hadde skjedd. Han hentet henne og tok kontakt med politiet som raskt pågrep de tre afrikanerne.

Ali er somalisk statsborger, Nasir har svensk statsborgerskap og Christian er statsborger i Sierra Leone.

Ali var 15 år da han kom til Sverige som asylsøker og han fikk innvilget permanent oppholdstillatelse i mars 2014. Christian var også 15 år da han kom til Sverige som asylsøker og fikk innvilget permanent oppholdstillatelse i april 2015.

I følge rettsdokumentene har en av de tre lagt skylden på jenta for voldtekten. Han anser at jenta gjorde en stor feil ved å sove alene sammen med tre menn og at alt er hennes feil.

Stockholm tingrett dømte Nasir og Christian for grov voldtekt, til fengsel i tre år. Ali kommer unna med to år i fengsel for medvirkning til grov voldtekt samt et narkotikalovbrudd. De tre må også til sammen betale jenta totalt 165.000 kroner i erstatning.

Tingretten avviste aktors påstand om at Ali og Christian skulle utvises fra Sverige, med henvisning til «humanitære hensyn». Christian skal blant annet ha oppgitt å ha hatt en «vanskelig barndom» hjemme i Sierra Leone.

– Jeg kommer til å anke straffeutmålingen og kravet om utvisning. Jeg mener de ikke bør få lov til å bo i Sverige, sier jentas bistandsadvokat Elisabeth Massi Fritz til Expressen.

Over 94 prosent av de gjengkriminelle i Stockholm er innvandrere

Ifølge Expressens kartlegging av den organiserte kriminaliteten i Stockholm har det siden januar 2011 vært 552 skyteepisoder, hvorav 46 av disse med dødelig utfall.

Personene som kartlegges er enten medlemer i etablerte gjenger eller koblet til kriminelle nettverk i Stockholm gjennom dommer og etterforskninger.

Les også: Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

Les også: Ikke-vestlige innvandrere bak 9 av 10 skuddepisoder i Sverige

OVER 100 SKUDDEPISODER: Interaktive kart over skyteepisoder, bomber og annen kriminalitet har nå blitt populært i svenske medier.
IKKE BARE STOCKHOLM: Her er de 109 skyeepisodene registrerte i Malmø under året 2013. Det gir en frekvens på en skyteepisode hver tredje dag, året rundt. Tilstanden er lik for andre store byer. (Foto: Sydsvenskan).

95 prosent av personene er dømte for forbrytelser og 56.6 prosent bor i såkalte utenforskapsområder.

Gjennomsnittsalderen blant de kartlagde er 27 år. Men ekstra slående er det hvilken etnisk bakgrunn de har.

40.6 prosent av de gjengkriminelle er født i utlandet. 82.2 prosent har to utenlandsfødte foreldre.

Men regner man på hvor mange som har minst en utenlandsfødt forelder blir antallet med innvandrerbakgrunn hele 94.5 prosent.

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

GROV KRIMINALITET: Ifølge en gransking gjort av den svenske avisen DN, så er utenlandske personer svært overrepresentert ved skyteepisoder i vårt naboland. Det er vanlig for svensk politi å etterforske drap på åpen gate. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Les også: SwedenWatch: Ny nettside som avslører virkelighetens Sverige

VIDEO: «Det finnes ingen vei tilbake» – Sverige er ikke lenger svenskenes land

Det landet som skiller seg mest ut er Irak, men mange kommer også fra Bosnia, Libanon, Somalia, Syria og Tyrkia.

Kriminologen Jerzy Sanrecki forklarer den ekstreme overrepresentasjonen med «fattigdom» og «sosial utsatthet».

– Når det gjelder grovt kriminelle så dominerer personer fra det vi kan kalle underklassen. Og underklassen i det svenske samfunnet består nå i svært høy grad av personer med utenlandsk bakgrunn, sier han til Expressen.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

NY POLITISTASJON I STOCKHOLM: Det beryktede boligområdet Rinkeby får ny politistasjon. Det vil imidlertid være fokus på mer enn handikapp-vennlige innganger og trivelige fellesarealer for de ansatte. Skuddsikre vinduer og metallplater i veggene skal beskytte politibetjentene fra lokalbefolkningens vrede. (Foto: e.l.e. arkitekter).

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Ifølge Sarnecki er dagens kriminalitet ikke verre enn på 1990-tallet og den dødelige volden ligger på omtrent samme nivå, hevder han.

Kriminologen Manne Gerell som er forsker med høyskolen i Malmø sier til Expressen at overrepresentasjonen kommer som følge av «strukturell rasisme» og at innvandrere kjenner seg «diskriminerte» av svenskene.

Les også: Krig i Malmø – fire skuddepisoder på en dag – mann skutt med 22 skudd – barnefamilie beskutt – bussjåfør beskutt på jobb

Les også: Svensk politi hemmeligstempler kriminalitet begått av flyktninger og asylsøkere

Expressens forsøk på å bortforklare tallene fortsetter med påstanden om at utenlandsfødte i USA begår færre lovbrudd enn de som er født i landet. Avisen nevner allikevel ikke for eksempel svartes overrepresentasjon på kriminalitetsstatistikken.

Et av Sveriges største partier, Sverigedemokraterna, kommenterer artikkelen med en annen innfallsvinkel.

– Ansvarsløs innvandring fører til kriminalitet. De øvrige partienes likegyldighet gjødsler den organiserte kriminaliteten, sier partiets riksdagsledamot, Adam Marttinen, i en kommentar om kartleggingen.

Les også: Svensk rekord: 123 års fengsel etter restaurantmord i Gøteborg

Les også: Svenske feminister flykter fra flerkulturelle bydeler på grunn av muslimer

DET NYE SVERIGE: Disse personene ble i fjor sommer dømt for drap i Gøteborg. Alle de store svenske byene har svært store problemer med innvandring og kriminalitet. (Foto: Politiet/Avpxilat).

Og mens Frieord skrev denne artikkelen, dukket denne opp i Twitter-feeden vår.

NOK EN DAG. NOK ET MORD I STOCKHOLM. En 35-åring skal ha bli drept på åpen gate i hovedstaden natt til søndag.

«Rasister!» – mann forsøkte å drepe svenske på toget da muslimsk kvinne måtte vise billetten sin

Det var under en togreise mellom Stockholm og Hallsberg den 22. april i år som Karim Alaa Hussain (25), bestemte seg for å agere mot den såkalte islamofobien i det svenske samfunnet.

Da toget befant seg i nærheten av stasjonen Bålsta ba den kvinnelige konduktæren en ung passasjer, en muslimsk kvinne med slør, å vise billetten sin. Kvinnen fortalte da at hun allerede hadde vist sin billett.

Les også: IS-sympatisør truet med massedrap på tog i Sverige

STOCKHOLM: Drapsforsøket skal ha skjedd på et lokaltog mellom Stockholm og Hallsberg i april i år. (Foto: Frieord.no).

De andre passasjerene oppfattet konduktøren som hyggelig og korrekt og det var ikke noen tegn på at hun hadde gjort noen feil. Irakeren Karim Alaa Hussain som befant seg i togkupeen var imidlertid av en annen oppfatning. Han var svært krenket av at den tildekkede kvinnen på nytt måtte vise sin billett og bestemte seg for å gå til angrep.

Les også: Svensk kvinne voldtatt av flyktning på tog – ville ikke anmelde da hun var redd han ville bli sendt tilbake

«Er du rasist, eller?»

25-åring krevde å få vite hvorfor konduktøren «plaget jenta». Da den kvinnelige konduktøren forklarte at hun  bare gjorde sin jobb, ble Alaa Hussain ekstremt truende, og flere svenske medpassasjerer forsøkte å roe ned den muslimske mannen.

– Hvorfor bryr du deg, er du rasist eller, krevde irakeren å få vite ifølge vitner til hendelsen.

Les også: Algerisk mann dyttet svensk 24-åring for toget

Mannen drapstruet deretter en av mennene og angrep ham med slag i ansiktet. Den svenske mannen forsvarte seg og fikk irakeren mot veggen og så på gulvet.

Alaa Hussain klarte imidlertid å komme seg fri og dro frem en stor kniv. Han knivhogg så den svenske mannen i siden og ryggen, som førte til livstruende sårskader på mannens bukhinne og tynntarm.

Les også: Bile Mohammed Elmi (18) og Abdirizak Nur Ali (21) dømt for voldtekt på tog mot norsk 14-åring

OPERERT: En svensk mann som forsøkte å roe ned irakeren på toget ble alvorlig skadet av flere knivstikk i siden og buken. (Foto: Politiet).

Les også: Asyldrapet som sjokkerte Sverge – «Det er blod over hele kjøkkenet!

Pratet om at «alle er like mye verdt»

Den knivstukne svenske mannen vitnet i retten at han mens han kjempet for livet så araberen gå rundt i togvognen, der det nå var full panikk blant passasjerene, «som om han hadde vunnet gullmedalje i et mesterskap».

25-åringen viftet med den blodige kniven, truet å knivstikke flere passasjerer og spurte en mann og hans datter om «også de var rasister», ifølge vitner som siteres i politiets etterforskning.

Les også: Mor og sønn brutalt knivdrept av utvist asylsøker på IKEA i Sverige

Et annet vitne beskriver hvordan araberen deretter begynner å holde en tale om at «alle er like mye verdt».

– Han sa at alle var like mye verdt og at de burde vise respekt. Han sa også at alle var rasister og at hvis politiet kom så ville de se hva som haddes skjedd, fortalte vitnet.

Les også: Mørkhudet mann slo sovende togpassasjer i Røyken

Da toget stoppet gikk Karim Alaa Hussain av toget og gjemtte seg i en hage ved et hus, der politiet fant ham. Han hadde da gjemt sin kniv i en blomsterkrukke.

I avhør hos politiet forklarte irakeren at han «var stolt» over at han hadde stått opp for «en liten jente». Han forsøkte også å forsvare seg med at han handlet i nødverge.

Les også: Svensk jente (16) knivskåret i ansiktet av flyktning da hun nektet å ha sex

«Jeg var ikke der for å knivstikke»

– Jeg var ikke der for å knivstikke mennesker for moro skyld. Jeg har jo ting jeg må gjøre, sa 25-åringen i avhør.

Men den forklaringen kjøpte ikke tingretten i Uppsala, som på mandag dømte Karim Alaa Hussain til åtte og et halvt års fengsel, for blant annet drapsforsøk.

– Mannen startet bruken av vold og offeret har hatt anledning å tro at han kunne bli utsatt for ytterligere vold fra mannens side, sier rådmann Eva-Lotta Johansson i en kommentar.

– Offeret har hatt små muligheter å unnslippe mannen eller å få hjelp. Den dømte har dermed ikke hatt rett til nødvern, til tross for den volden han ble utsatt for, fortsetter hun.

Les også: Muslim ropte «Allahu akbar» – drepte en og skadet tre med kniv på togstasjon i Tyskland

Langt rulleblad

Alaa Hussain ble samtidig som drapsforsøket dømt for grov mishandling, trusler, bruk av farlig våpen, grov uforstand i trafikken, kjøring uten førerkort, kjøring i beruset tilstand, samt brudd på narkotikaloven.

Det tungt kriminelle irakeren er registrert i strafferegisteret med hele 18 forhold. Han ble dømt sist den 27. august, 2015 av Svea Hovrätt for overgrep i rettssak, grov mishandling og flere mindre kriminelle forhold, til fengsel i tre og og seks måneder. Men allerede den 23. oktober, 2016 ble han sluppet fri, mens det gjenstod ett år, en måned og ti dager av dommen, og kunne således fortsette å begå forbrytelser.

Les også: Kvinne gruppevoldtatt av fem somaliere på togstasjon i Finland

Fikk statsborgerskap

Karim Alaa Hussein har fått innvilget svensk statsborgerskap og kan derfor med dagens lovverk ikke utvises fra Sverige, uansett hvor grove forbrytelser han begår.

Han fikk sitt statsborgerskap den 2. april, 2008 – til tross for at han allerede hadde blitt dømt for flere grove forbrytelser, noe nettsiden Fria Tider avslørte i april i år.

Svenske medier har som vanlig rapportert sparsommelig fra hendelsen og valgt å ikke omtale mannens etniske bakgrunn, navn, bilde eller detaljene rundt motivet for angrepet på toget.

Les også: Flyktningbarn angrep togpassasjerer med kniv og øks i Tyskland – ropte “Allahu Akbar”

Relatert:

Dramatisk bilkapringsvideo fra Sverige

https://www.facebook.com/simon.cash.96/videos/10154422306130825/

MIDT PÅ LYSE DAGEN: Bilkapringen skjedde midt på lyse dagen i sentrum av Stockholm. Den ble filmet av et vitne. (Foto: Facebook/Privat).

Et vitne som sitter og spiser lunsj skriver på Facebook at han ser hvordan en mørkhudet mann åpner døren til en bil som venter på rødt lys ved Skanstull i Stockholm.

Mannen slår gjentatte ganger mot bilføreren, drar ham ut av førersetet, setter seg selv i bilen og forsøker å kjøre avgårde.

To andre personer åpner da hver sin dør på den kaprede bilen, slik at gjerningsmannen ikke kan kjøre avgårde. Den mørkhudede mannen sparker den ene personen og velger å løpe fra plassen.

– Jeg løper etter og alle skriker «stopp ham», forteller vitnet på Facebook.

En modig mann i 60-års alderen stiller seg i veien for gjerningsmannen, som da gir ham et kraftig slag i ansiktet slik at han faller sammen.

– Mannen får et realt slag i farten og går ned med en gang, skriver vitnet.

SLÅTT NED: Den mørkhudede bilkapreren slår en 60-årig mann kraftig i ansiktet under flukten. (Foto: Facebook/Privat).

Gjerningsmannen gjemmer deretter sitt ansikt og løper enda raskere bort fra plassen.

– Alle er sjokkerte, politiet fikk akkurat se denne videoen og mange blir avhørt. Ambulansen er på plass. Helt sinnsyk hendelse!, fortsetter vitnet, som beskriver gjerningsmannen som en mørkhudet mann i 25-30-års alderen.

Ifølge politiets egen hjemmeside så kunne gjerningsmannen pågripes kort tid etter bilkapringen ved Blekingegatan. Det hele skal ha blitt bevitnet av mange personer som ble avhørt av politipatruljer på åstedet.

Hendelsen blir omtalt som ransforsøk, mishandling og innbrudd.