Tagged: skoleelever

Hvem står bak? Slagsmål og drapstrusler ved barneskole i Vadsø

NRK skriver i dag en artikkel med overskriften "Skolebussen har blitt skrekken selv: - Drapstrusler, slagsmål, biting og mobbing. Det er ved barneskolen i Vadsø at det nå har blitt som en "ubehagelig film" i følge en forelder. Men hvorfor har det blitt slik? Det informerer ikke NRK sine lesere om.

VIDEO: Slagsmål i flerkulturell skoleklasse

En video som har blitt lagt ut på sosiale medier viser hvordan skoleelever i Nederland angriper hverandre midt i en undervisningstime. Volden og aggressjonen er så stor at læreren ikke klarer å stoppe slåssingen. Det er hovedsaklig jenter som slåss.

Sverige forbyr julelys på handlegater

Dette året vil svenske familier og barn ikke lenger kunne gå langs sine torg og gater og beskue flott julepynt og julelys som er hengt opp. Ifølge SVT skal avgjørelsen om å forby offentlig julepynt være tatt av "sikkerhetshensyn".

Sjokkstudie: 25 prosent av muslimske elever i Norge støtter terrorgruppen IS

Hele ti prosent av de muslimske skoleelevene i Skedsmo og Fredrikstad forteller at de "I stor grad", eller "Svært stor grad", støtter muslimer som verver seg til den muslimske terrorgruppen IS. Ytterligere 15 prosent sympatiserer "i noen grad" med terroristene. Det betyr at hver fjerde muslimske skoleelev i en eller annen form sympatiserer eller støtter terror. Over 2.227 elever deltok i undersøkelsen.

Svensk skoledrapsmann skutt og drept av politiet

Anton Lundin-Pettersson, en 21 år gammel svensk mann har blitt skutt og drept av politiet etter at han gikk til angrep med sverd mot flere personer på Kronans skole i Trollhättan ved 10-tiden idag. Mannen angrep tilsammen fem personer, hvorav to er døde. Gjerningsmannen bar svarte klær og ansiktsmaske under angrepet og skal være fra lokalområdet hvor skolen ligger.

4. klassinger skal lære om sex i ny kampanje på norske grunnskoler

Seksualundervisning på grunnskoler i Norge har eksistert i mange år. Vanligvis starter denne på ungdomsskolen for elever fra 7 - 10. klasse. Men nettsiden Helseinfonett.no informerer nå på sine nettsider at foreningen Sex og Politikk har laget undervisningshefter om seksualitet for barn helt ned til 4. klasse. Kampanjen støttes økonomisk av Barne-, ungdoms og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet og Helsedirektoratet.