Tagged: romfolk

Arrestert: Sigøyner bak det brutale overfallet på T-banen i Tyskland

Frieord kunne den 8. desember dele en video med våre lesere der en kvinne blir sparket ned en trapp på en T-banestasjon i Berlin. En større politietterforskning ble igangsatt og nå er hovedpersonen bak overfallet funnet. Svetoslav Stoykov (27), en sigøyner fra Varna i Bulgaria, sitter nå arrestert hos tysk politi.

Utlendinger stjal julegaver ment for fattige barn i Stavanger

Det har lenge vært en tradisjon for innbyggerne i Stavanger å legge pakker under juletreet på Domkirkeplassen. Det er Frelselsarmeen som så deler dem ut til barn i fattige familier. I år skal imidlertid en varebil med utenlandske skilter ha stoppet ved treet og ukjente personer lesset gavene inn i bilen før den forsvant. Nå vurderer Frelsesarmeen om man skal avslutte tradisjonen. Stavanger Aftenblad forsøker i sin dekning å unnskylde tyvene med at "det er tvil om handlingen kan stemples som tyveri siden folk jo har lagt pakkene der frivillig".

Fire sigøynere stoppet av politiet i Drammen

Politiet stoppet tirsdag en bil som kjørte vinglete ved Drammenshallen. I bilen satt det fire rumenske statsborgere. Samtlige av de fire ble innbrakt av politiet, men en av dem ble også pågrepet. Mannen skal være etterlyst av politiet og det foreligger utvisningsvedtak på ham.

Romkvinner tatt med 22.000 reseptbelagte piller i Oslo sentrum

To romkvinner med rumensk statsborgerskap er varetektsfengslet av politiet etter en kontroll i Oslo sentrum. Da fant politiet over 22.000 narkotiske tabletter. Kvinnene hadde også 63.000 kroner i kontanter. Det er ingen hemmelighet at romfolk forsyner narkomane med reseptbelagte medisiner og narkotika i hovedstaden. Narkotikasalget foregår under dekke av salg av bladet "Folk er folk" og tigging på gaten.

VIDEO: Jubler da de slipper fengsel for å ha gruppevoldtatt 14-årig jente og etterlatt henne for å dø

Tre innvandrere med romanibakgrunn fra Serbia slipper fengsel etter en svært brutal gjengvoldtekt av en 14-årig jente i Hamburg. Den brutale voldtekten fant sted i februar i år. Fem ungdommer og menn forgrep seg på jenta i forbindelse med en bursdagsfest. Når de hadde gjort seg ferdig, slepte de jenta utendørs mens hun skrek og spydde og etterlot henne for å dø i vinterkulden. En forbipasserende fant jenta ved en tilfeldighet og hun ble tatt med til sykehuset hvor man konstaterte at hun hadde en kroppstemperatur på 35.4 grader. Dommen har fått stor oppmerksomhet i Tyskland da de tre sigøynerne og en etnisk tysker slapp unna med betinget dom som følge av sin lave alder. Den siste involverte som var voksen, fikk fire år i fengsel. Voldtektsmennene og familiene skal ha jublet i rettssalen da dommene ble forkynt.

Danmark: Innvandrerkriminalitet doblet på seks år

En ny rapport fra den nasjonale politikommisjonen i Danmark fastslår at organisert kriminalitet begått av innvandrere har økt betraktelig, blitt mer spesialisert og er en større trussel enn noen gang tidligere.

Politikvinne i bikini pågrep sigøyner som hadde stjålet mobiltelefon

Den tilreisende sigøyneren trodde han hadde lurt en svensk kvinne da han stjal mobiltelefonen hennes i en park i Stockholm. Lite visste han at kvinnen og hennes venninne var politibetjenter og mer enn kapable til å forsvare seg selv. Bildet av politikvinnen i bikini som pågriper den tilreisende tyven har fått stor spredning på sosiale medier over hele verden.

Sprøytespisser, narkotika og avføring – sigøynere ødelegger Botanisk hage i Oslo

Myndighetenes og politikernes manglende vilje og evne til å beskytte hovedstadens innbyggere er et kronisk problem for alle som bor i Oslo. Denne gangen er det Botanisk hage som trues med nedleggelse da man ikke lenger kan garantere besøkende eller ansatte sin sikkerhet. Tilreisende sigøynere bruker hagen som sentral for narkotikasalg og som offentlig toalett. "Situasjonen er svært alvorlig med forsøpling og kriminell aktivitet", sier ordfører i Oslo, Marianne Borgen fra SV.

Sigøyner tiltalt for voldtekt i Bergen

En 35 år gammel sigøyner med rumensk statsborgerskap er tiltalt for overfallsvoldtekt av en 21 år gammel kvinne på Nygårdshøyden i Bergen. Kvinnen var et tilfeldig offer.

Muslim- og sigøyner-gjenger kjemper om makta i europeiske storbyer

«Brutale og hensynsløse» muslimske gjenger terroriserer gatene i et dusin europeiske storbyer sammen med «voldelige» sigøynergjenger, mens de kjemper om kontrollen over den lukrative svartebørshandelen. Den massive flyktningestrømmen gjør at de kriminelle gjengene nå står sterkere enn noensinne, rapporterer britiske og tyske aviser. Parallellsamfunnene øker i et massivt omfang i tyske byer og stadig flere nabolag står utenfor loven.

Sarpsborg-kvinne voldtatt av sigøyner i omstridt romleir i Fredrikstad

I 2014 fikk et rødgrønt flertall igjennom at det skulle opprettes en såkalt romleir på Kiæråsen på Lisleby i Fredrikstad. Fra denne leiren har organiserte tiggerbander tigget, stjålet, ranet og forsøplet Østfold-kommunene. En av de som sto på for å opprette romleiren var SV-politiker Camilla Eidsvold. Dette er den andre voldtekten på to år utført av sigøynere i Fredrikstad.

Martin (27) slått og forsøkt ranet av utlendinger på E18

Martin Hovin (27) fra Askim var på vei hjem fra Oslo da han ble vinket inn av to personer som så ut til å ha motortrøbbel. Men når Martin var i ferd med å se under panseret på bilen til de to utenlandske mennene, så skal de ha forsøkt å rane ham.

Romfolk bæsjet ned lekeplass for barn i Drammen

En lekeplass for barn i Drammensområdet ble på mandag brukt som offentlig toalett av en større gruppe romfolk med rumensk statsborgerskap. Avføringen kunne blant annet sees rett ved siden et lekestativ.

17 millioner kastet bort på handlingsplan for norske romfolk

I 2009 lanserte Oslo kommune og Arbeids- og inkluderingsdepartementet en handlingsplan for å bedre levevilkårene og diskrimineringen av romere i Oslo. Siden da har over 17 millioner kroner blitt brukt på prosjektet. Nå viser en rapport at alt arbeidet og pengene har vært bortkastet.

«Rasist», «hore», «fitte» – frivillige ble angrepet av romfolk

"FY FAEN", sier den frivillige arbeideren Linda Eriksson om romfolket i Gøteborg etter hennes opplevelser under en utdeling av klær og mat til byens hjemløse. Plutselig dukket det opp store mengder romfolk og andre utlendinger og tok for seg av det som var innsamlet til de hjemløse i byen.

Sigøyner dømt for å ha kuttet strupen på sønnen i Oslo – overlevde mirakuløst

En 58 år gammel sigøyner fra Romania er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i 5 år og 6 måneder for drapsforsøk på sin egen sønn (32). Det var i fjor sommer at 58-åringen tok en mora-kniv og skar sønnen fra midtlinjen av halsen og opp til kjeven. Hadde det ikke vært for at 32-åringen fikk rask medisinsk behandling hadde han omkommet. De to var i Norge for å tigge og plukke flasker.

Romkvinne angrep barnevogn og skadet 11-måneder gammel baby under ransforsøk

En nyankommet rans- og bedrageribande bestående av såkalte romfolk har i den senere tid herjet rundt i Sverige. Ved siden av å lure godtroende svensker gjennom å spille døvstumme og på den måten få penger, så skal de også stå bak personran av alt fra småbarnsmødre til hjelpesløse pensjonister. Dette fikk en mamma med barnevogn utenfor et kjøpesenter erfare.

Ville hjelpe tiggere – ble gruppevoldtatt

En kvinne i Örnsköldsvik i Sverige følte medlidenhet for tre sigøyner-tiggere og inviterte dem hjem til seg. I stedet for å vise takknemlighet skal de tre sigøynerne ha utsatt henne for en grov gjengvoldtekt.

Politiet: – Romfolk står bak økt narkosalg

Utenlandske tiggere selger nå ulovlige rusmidler åpenlyst i byparken i Stavanger. De pågående romfolkene sikter seg derimot ikke bare inn mot rusmisbrukere, men de prøver også å selge til unge personer i Stavanger. Allerede har det vært et overdosedødsfall som kan knyttes direkte til det økte salget.

Venstreekstremister bestjålet under sigøynergalla

I helgen arrangerte den venstreekstreme organisasjonen Cyklopen en støttegalla for tiggende romfolk sammen med HEM, foreningen for hjemløse EU-migranter. Men når de besøkende slappet av og hørte på venstreekstrem musikk, så ble mange av dem frastjålet sine mobiltelefoner.