Mange frivillige drar til flyktningleir for å ha sex med asylsøkere

I Calais-leiren bor det over 9.000 illegale innvandrere, hovedsakelig fra Afrika og Midtøsten. Innvandrerne prøver å komme over til Storbritannia gjennom kanaltunnelen. Majoriteten av innvandrerne er menn, selv om det også finnes mange kvinner i leiren.

Den illegale leiren lokker ikke bare innvandrere. En stri strøm av venstreaktivister og ulike typer frivillige søker også til leiren. Noen for å hjelpe innvandrere med forsyninger mens andre er involvert i å arrangere opptøyer og voldsaksjoner når myndighetene forsøker å hindre kriminalitet.

Nå slår imidlertid en varsler alarm på Facebook om at mange av de frivillige drar til Calais for å ha sex med innvandrere. Det skal særlig være de kvinnelige frivillige som er problemet, skriver Daily Mail.

Les også: Kvinnelig mottaksleder i Sverige hadde sex med asylsøkere på mottaket

FRIVILLIGE. Daily Mail avslører at mange av de frivillige som reiser til leiren har ulike motiver for å være der.
FRIVILLIGE. Daily Mail avslører at mange av de frivillige som reiser til leiren har svært ulike motiver for å være der.

Noen av kvinnene oppgis å ha «flere sexpartnere hver dag» og det finnes tilfeller der frivillige bes dra hjem ettersom de ikke klarer å «holde trusene på». I mange tilfeller er innvandrerne mindreårige.

Det finnes og tilfeller der mannlige frivillige har sex med kvinner i leiren. Blant annet ved å kjøpe sex av innvandrerkvinner som prostituerer seg.

Les også: Kvinnelig venstreaktivist gjengvoldtatt av sudanesere i asylleir i Italia – bedt om å tie stille av medaktivister

I følge britisk presse er synet delt blant aktivistene om det å ha sex med innvandrerne i leiren. Noen ser på det som «naturlig» at man passer på å ha sex, mens andre anser det som uprofesjonelt å ha seksuell omgang med personer i en utsatt situasjon.

Det har skapt furore på sosiale medier etter at varsleren har stått fram. Mange av de frivillige mener at informasjonen skulle vært holdt hemmelig.

Relatert:

Asylsøker fikk opphold etter massiv støtte – nå er han siktet for voldtekt

Tilbake i 2010 skulle den nå 31 år gamle asylsøkeren kastes ut av Storbritannia. Han ble satt 37 dager på et interneringssenter i påvente av å bli transportert ut av landet.

Men etter en massiv kampanje fra parlamentsmedlem Stephen Williams fra Liberaldemokratene fikk han derimot bli i Storbritannia. Williams sendte blant annet en underskriftskampanje med over 800 underskrifter til innvandringsminister Damian Green, for at Suganthan skulle få bli i landet.

LOKAL STØTTE. Ulike Refugees Welcome grupper jobbet for at asylsøkeren skulle få opphold i Storbritannia.
LOKAL STØTTE. Ulike Refugees Welcome grupper jobbet for at asylsøkeren skulle få opphold i Storbritannia.

Voldtekt

Fire år senere, i 2014, voldtok Sivarajah Suganthan en 21 år gammel kvinne i Bristol og risikerer nå opptil 19 års fengsel for forbrytelsen. Han har innrømmet overgrepet til politiet.

Angrer ikke

Stephen Williams møtte selv Suganthan etter at han slapp ut fra interneringssenteret, da det ble klart at han fikk bli i Storbritannia.

Williams uttalte etter møtet med asylsøkeren: «Det var fantastisk å få møte Siva ansikt til ansikt og se at han var lykkelig og smilte og var glad for å være tilbake hos sine venner i Bristol.

D
SIKTET FOR VOLDTEKT AV 21-ÅRIG KVINNE: Tobarnsfaren Sivarajah Suganthan (31) er nå siktet for voldtekt av en 21 år gammel kvinne mens han oppholdt seg på et overnattingshjem i 2014. Suganthan fikk stor oppmerksomhet i 2010 da ledende politikere og menneskerettighetsganisasjoner støttet ham i få opphold i England.

Etter at asylsøkeren ble pågrepet for voldtekten han begikk i 2014, hevder Williams at han har blitt utsatt for hets.

Han sier til Daily Mail at han ikke kunne ha forutsett at Suganthan skulle voldta noen etter at han fikk opphold i landet.

– Å implisere at asylsøkere er tilbøyelige til å begå seksuelle overgrep er latterlig.

– Det store flertallet integrerer seg med stor suksess i det britiske samfunnet og de bidrar, avslutter han med.

Ga husly til ulovlig asylsøker– ble voldtatt og drept

Det var arbeidsgiveren til kvinnen som fant henne blodig og med genseren trukket over hodet. 25-åringen var blitt voldtatt og så kvalt, skriver Daily Mail.

Les også: Kvinnelig venstreaktivist gjengvoldtatt av sudanesere – bedt om å tie stille av med-aktivister

LAUREN MANN. Den amerikanske kvinnen lot gambieren bo hos henne og hun ga han mat. Som takk voldtok og drepte han henne.
LAUREN MANN. Den amerikanske kvinnen lot gambieren bo hos henne og hun ga ham mat og trygghet. Som takk voldtok og drepte han henne. (Foto: Facebook).

25 år gamle Lauren Mann fra Colorado i USA, jobbet som au pair i Wien og hadde sin egen leilighet.

En gambisk mann som var utvist fra Østerrike bodde sammen med 25-åringen i leiligheten. Politiet har nå pågrepet mannen og identifisert ham som 24 år gamle «Abdou I».

Han ble pågrepet på et asylmottak i Bern i Sveits hvor han hadde søkt tilflukt, skriver den østerrikske avisen Kronen Zeitung.

Les også: Ville hjelpe tiggere – ble gruppevoldtatt

Sjarmerende

Lauren skal ha møtt mannen da hun jobbet som frivillig og delte ut mat og klær til nyankomne asylsøkere i Wien.

Han fortalte henne at han sto i fare for å bli utvist fra landet. Det var da kvinnen lot gambieren flytte inn i leiligheten hennes, hvor hun ga ham mat og husly.

Abdou I skal ha vært svært sjarmerende og følsom, sier vitner som kjente de to.

Det Lauren ikke visste var at Abdou I allerede var i politiets registre for å ha seksuelt misbrukt en mindreårig jente i Tyskland.

Les også: Ville hjelpe mørkhudet mann i Vestby – ble kidnappet og voldtatt

Mobiliserer til demonstrasjon for asylsøkere i Svolvær

Onsdag skal gruppen «Refugees Welcome to Norway» arrangere en demonstrasjon i Svolvær for å markere motstand mot behandlingen av asylsøkere.

ØRJAN ARNTZEN. (Bilde: Bo i Lofoten)
ØRJAN ARNTZEN. (Bilde: Bo i Lofoten)

Til Lofotposten sier Ørjan Arntzen som er lokalpolitiker for SV i Vestvågøy:

– Norge bryter folkeretten. Flyktningene risikerer å bli sendt videre til sine hjemland der de risikerer forfølgelse og død. Regjeringen sier de fleste har oppholdstillatelse i Russland. Men poenget er at norske myndigheter ikke undersøker hvor lenge oppholdstillatelsen gjelder for hver enkelt, om det er en måned en uke, to dager. Der er ingen individuell behandling.

Arntzen håper at folk fra Vestvågøy, Flakstad og Moskenes kommer til Svolvær for å delta i demonstrasjonen. Det er blant annet planer om å sette opp buss fra Vestvågøy.

Ørjan Arntzen er til daglig prosjektleder i «Bo i Lofoten», som er en paraplyorganisasjon som blant annet jobber for å få flere til å flytte til og finne arbeid i Lofoten.