Britisk diplomat voldtatt og drept av arabisk mann «fordi hun var pen og hadde kort skjørt»

Nå har det kommet frem nye opplysninger om hva som skjedde med den 30 år gamle diplomaten, Rebecca Dykes. En 29 år gammel drosjesjåfør, Tarek Hawchieh, er arrestert, mistenkt for voldtekt og drap.

Det var TV-kanalen CCTV som klarte å fremskaffe beviser mot drosjesjåføren, som de leverte til det libanesiske politiet. Det førte til at han ble arrestert. Nå skal han ifølge den engelske avisen Daily Mail har tilstått ugjerningen. Til politiet har han fortalt at han fant den unge diplomaten pen, iført et kort skjørt, og bestemte seg derfor for å voldta henne. Noe han mente han lett ville komme unna med siden hun var utlending.

FACEBOOK: Drapsmannen hadde blant annet lagt ut en bilde av seg selv med et automatgevær på sosiale medier. (Foto: Facebook/Privat).

Rebecca Dykes hadde vært på en populær turistbar i Beirut da hun tok drosje hjem. Hennes kropp ble dumpet langs en vei og lokale medier spekulerte på at hun hadde blitt voldtatt og deretter forsøkte å løpe bort, men ble innhentet og dratt med tilbake til bilen før hun ble dumpet.

Moren til den mistenkte Uber-sjåføren, Um Hassen, sier gråtende til Daily Mail at hun var både frustrert og deprimert over det som skjedde. «Jeg vet ikke hva som skjedde med sønnen min, jeg gjør det egentlig ikke. Hva Tarek skal ha gjort var veldig galt», sier hun.

FUNNET DREPT: Rebecca Dykes (30) ble funnet langs veien ved en søppelfylling dagen etter voldtekten og drapet.

En Facebook-profil for drapsmannen Hawchieh – hvis ekte navn har endret seg i rapporter på grunn av fonetiske oversettelser fra arabisk – gir et glimt av en kriminell personlighet, skriver den engelske avisen. På noen bilder besøker han religiøse monumenter. På andre bilder drikker han den alkoholholdige drikken Jägermeister.

I 2014 lastet drapsmannen opp bilder av seg selv iført en hvit veske med en halvautomatisk rifle. På ett bilde holder han pistolen i luften, mens han i et annet holder den over brystet. Senere samme år la han ut en video som viste seg å være en sex-handling som involverte en fisk.