Tagged: rasisme

Hvem står bak? Slagsmål og drapstrusler ved barneskole i Vadsø

NRK skriver i dag en artikkel med overskriften "Skolebussen har blitt skrekken selv: - Drapstrusler, slagsmål, biting og mobbing. Det er ved barneskolen i Vadsø at det nå har blitt som en "ubehagelig film" i følge en forelder. Men hvorfor har det blitt slik? Det informerer ikke NRK sine lesere om.

Rasisme-jegere med nytt tåkeprosjekt

Kjønnsforskeren Anne Bitsch og samfunnsøkonomen Marit Elisabeth Klemetsen hevder med brask og bram at utenlandske voldtektsforbrytere får strengere straff enn norske. Det er derimot gode grunner til å stille seg svært kritisk til de to forskernes resultater.

Premier League: Muslimsk fotballspiller med rasistisk hets mot kvinne på flyplass

Den muslimske fotballspilleren Granit Xhaka er innblandet i et rasismebråk etter å ha ropt "Din jævla hvite tispe" til en hvit kvinnelig ansatt på Heathrow flyplass på mandag. Arsenal-spilleren med kosovo-albansk bakgrunn måtte i politiavhør etter hendelsen. Norske medier omtalte hendelsen men utelot at Xhaka er muslim og det kvinnelige offeret er ikke-muslimsk og hvit.

DAGENS VIDEO: Se venstresiden bli avslørt som de virkelige rasistene

Presidentvalget er endelig over og det telles nå bare ned til dagen Trump sverges inn. Men venstresiden klager ennå over resultatet. Ett av argumentene for at deres kandidat Hillary Clinton ikke vant, var at afroamerikanere ikke går med identifikasjonspapirer, ikke vet hvor valglokalene er eller ikke vet hvordan man skal komme seg til offentlige kontorer hvor man kan få identifikasjonspapirer. Se hva afroamerikanerne selv svarte da de ble konfrontert med Hillary-tilhengernes påstander.

Ap-politiker klager over kritthvitt kommunestyre

Arbeiderpartipolitikeren Jarle Heitmann kom med uttalelsen etter at representanter fra Høyre og Fremskrittspartiet var uenig i et forslag om å opprette et integreringsråd for Tromsø kommune.

VIDEO: Mytene om hvitt privilegium knuses – fakta vs følelser

"Rasisme", "hvitt privilegium", "forskjellsbehandling" og "diskriminering". Ordene er mange. Men har de rot i virkeligheten? I denne artikkelen legger vi ved to videoer laget om temaet. Den første er på ca. 5 minutter og den andre er på ca. 22 minutter. Vi oppfordrer på det sterkeste våre lesere - og politikere og journalister - å se på dem begge.

Dagens bilder: Anti-demokratiske opptøyer i USA og drapstrusler på Twitter

Hillary Clinton og hennes støttespillere oppfordret Donald Trump til å akseptere valget og godta en fredelig overgang til hennes presidentperiode. Da det viste seg at hun tapte, valgte hennes tilhengere å gjøre det motsatte. Opptøyer, grov vold, nedbrenning av biler, rasistiske angrep mot hvite mennesker, vandalisme og antidemokratiske demonstrasjoner har blitt organisert i flere store byer de siste dagene.

Angrep mot muslimer i USA avslørt som løgn

Etter at Donald Trump vant presidentvalget i USA på onsdag så har organiserte protestaksjoner betalt av mangemilliardæren George Soros dukket opp i flere store byer. Det har også vært rapportert fra venstreorienterte medier om angrep mot muslimer av Trump-supportere. Nå avsløres det imidlertid at flere av dem har vært løgn.

VIDEO: Hillary kalte afroamerikansk tjener for «ni**er»

Hillary Clinton skal ha kalt en afroamerikansk tjener for det svært nedsettende og rasistiske ordet "ni**er". Uttalelsen skal ha kommet under et offisielt møte med den franske presidenten Jacques Chiraq. Vitnemålet kommer fra Tracey Martin, en av de ansatte ved Det hvite hus som sørget for mat og reisearrangement for Bill og Hillary Clinton. Ifølge Martin skal Hillary jevnlig ha brukt svært nedsettende og rasistiske ord. - Ingen reagerte fordi det ikke var noen andre der, ingen presse, forteller Martin i et radiointervju på WBEN 930am i USA.

Svensk skole: «Din datter er blond og søt og derfor spennende å trakassere»

En jente på en barneskole i Eskilstuna har blitt tvunget å bytte skole etter at hun ble utsatt for seksuell trakassering. Jenta ble kalt "fitte" og "hore", samt ble mishandlet med sine bukser dratt ned. - Vi ble forklart av personell på skolen at vår datter var blond og søt, og derfor spennende å trakassere, forteller jentas mor til SVT.

Bergen: Antirasistisk restaurant serverte mat ulovlig

Den såkalte antirasistiske restauranten "Aktivisten" i Bergen måtte stenge ned matserveringen sin umiddelbart da innehaverne ikke hadde registrert seg hos Mattilsynet. Restauranten som er drevet av den kriminelle og voldelige organisasjonen Nye SOS Rasisme, fjernet matreklamen på nett da Bergensavisen avslørte den ulovlige matserveringen. Seniorinspektør hos Mattilsynet Margrethe Wold sier at de ser svært alvorlig på saken. "Det viktige er jo også at man etter Matloven fortsatt står ansvarlig dersom man serverer mat og noen blir syke. Det er noe å tenke på", sier Wold.

Video: Innvandrere sparker hjemløs hvit mann i London

En video er nylig lagt ut på nettet som viser hvordan en mørkhudet person brutalt angriper og sparker en hjemløs hvit mann. I det den hjemløse mannen slår hodet i bakken kan man høre angriperne le og hyle i bakgrunnen, som om de feirer det brutale angrepet. Videoen skaper naturlig nok sinne og fortvilelse blant de som har sett klippet. Flere som kommenterer spør de som sparker om de kan gi ut navnet og adressen sin, slik at de kan møte noen som ikke er så forsvarsløse som den gamle mannen.