Tagged: rasisme

Premier League: Muslimsk fotballspiller med rasistisk hets mot kvinne på flyplass

Den muslimske fotballspilleren Granit Xhaka er innblandet i et rasismebråk etter å ha ropt "Din jævla hvite tispe" til en hvit kvinnelig ansatt på Heathrow flyplass på mandag. Arsenal-spilleren med kosovo-albansk bakgrunn måtte i politiavhør etter hendelsen. Norske medier omtalte hendelsen men utelot at Xhaka er muslim og det kvinnelige offeret er ikke-muslimsk og hvit.

DAGENS VIDEO: Se venstresiden bli avslørt som de virkelige rasistene

Presidentvalget er endelig over og det telles nå bare ned til dagen Trump sverges inn. Men venstresiden klager ennå over resultatet. Ett av argumentene for at deres kandidat Hillary Clinton ikke vant, var at afroamerikanere ikke går med identifikasjonspapirer, ikke vet hvor valglokalene er eller ikke vet hvordan man skal komme seg til offentlige kontorer hvor man kan få identifikasjonspapirer. Se hva afroamerikanerne selv svarte da de ble konfrontert med Hillary-tilhengernes påstander.

Ap-politiker klager over kritthvitt kommunestyre

Arbeiderpartipolitikeren Jarle Heitmann kom med uttalelsen etter at representanter fra Høyre og Fremskrittspartiet var uenig i et forslag om å opprette et integreringsråd for Tromsø kommune.

VIDEO: Mytene om hvitt privilegium knuses – fakta vs følelser

"Rasisme", "hvitt privilegium", "forskjellsbehandling" og "diskriminering". Ordene er mange. Men har de rot i virkeligheten? I denne artikkelen legger vi ved to videoer laget om temaet. Den første er på ca. 5 minutter og den andre er på ca. 22 minutter. Vi oppfordrer på det sterkeste våre lesere - og politikere og journalister - å se på dem begge.

Dagens bilder: Anti-demokratiske opptøyer i USA og drapstrusler på Twitter

Hillary Clinton og hennes støttespillere oppfordret Donald Trump til å akseptere valget og godta en fredelig overgang til hennes presidentperiode. Da det viste seg at hun tapte, valgte hennes tilhengere å gjøre det motsatte. Opptøyer, grov vold, nedbrenning av biler, rasistiske angrep mot hvite mennesker, vandalisme og antidemokratiske demonstrasjoner har blitt organisert i flere store byer de siste dagene.

Angrep mot muslimer i USA avslørt som løgn

Etter at Donald Trump vant presidentvalget i USA på onsdag så har organiserte protestaksjoner betalt av mangemilliardæren George Soros dukket opp i flere store byer. Det har også vært rapportert fra venstreorienterte medier om angrep mot muslimer av Trump-supportere. Nå avsløres det imidlertid at flere av dem har vært løgn.

VIDEO: Hillary kalte afroamerikansk tjener for «ni**er»

Hillary Clinton skal ha kalt en afroamerikansk tjener for det svært nedsettende og rasistiske ordet "ni**er". Uttalelsen skal ha kommet under et offisielt møte med den franske presidenten Jacques Chiraq. Vitnemålet kommer fra Tracey Martin, en av de ansatte ved Det hvite hus som sørget for mat og reisearrangement for Bill og Hillary Clinton. Ifølge Martin skal Hillary jevnlig ha brukt svært nedsettende og rasistiske ord. - Ingen reagerte fordi det ikke var noen andre der, ingen presse, forteller Martin i et radiointervju på WBEN 930am i USA.

Svensk skole: «Din datter er blond og søt og derfor spennende å trakassere»

En jente på en barneskole i Eskilstuna har blitt tvunget å bytte skole etter at hun ble utsatt for seksuell trakassering. Jenta ble kalt "fitte" og "hore", samt ble mishandlet med sine bukser dratt ned. - Vi ble forklart av personell på skolen at vår datter var blond og søt, og derfor spennende å trakassere, forteller jentas mor til SVT.

Bergen: Antirasistisk restaurant serverte mat ulovlig

Den såkalte antirasistiske restauranten "Aktivisten" i Bergen måtte stenge ned matserveringen sin umiddelbart da innehaverne ikke hadde registrert seg hos Mattilsynet. Restauranten som er drevet av den kriminelle og voldelige organisasjonen Nye SOS Rasisme, fjernet matreklamen på nett da Bergensavisen avslørte den ulovlige matserveringen. Seniorinspektør hos Mattilsynet Margrethe Wold sier at de ser svært alvorlig på saken. "Det viktige er jo også at man etter Matloven fortsatt står ansvarlig dersom man serverer mat og noen blir syke. Det er noe å tenke på", sier Wold.

Video: Innvandrere sparker hjemløs hvit mann i London

En video er nylig lagt ut på nettet som viser hvordan en mørkhudet person brutalt angriper og sparker en hjemløs hvit mann. I det den hjemløse mannen slår hodet i bakken kan man høre angriperne le og hyle i bakgrunnen, som om de feirer det brutale angrepet. Videoen skaper naturlig nok sinne og fortvilelse blant de som har sett klippet. Flere som kommenterer spør de som sparker om de kan gi ut navnet og adressen sin, slik at de kan møte noen som ikke er så forsvarsløse som den gamle mannen.

Innvandrergjenger terroriserer Stavanger sentrum

Stavanger Aftenblad tok i dag opp den grove og blinde volden som nå har fått fotfeste i byens sentrum. Ifølge politiet skal det det dreie seg om ikke-etnisk norske personer i flokk som angriper ensomme nordmenn. Det siste offeret var en 45-årig norsk mann som ble både slått og sparket av en innvandrergjeng i nærheten av en 7-eleven kiosk. Det skal dreie seg om ungdom og menn i 17-20-års alderen. Politiet sier de vet hvem de fleste av personene er og at de har registrert dem for tidligere episoder.

VIDEO: Afroamerikanere angriper hvit person – «Vær så snill ikke slå meg»

En video tatt i en parkeringsgarasje i Charlotte, Nord-Carolina viser hvordan rundt et dusin unge afroamerikanske menn angriper en ensom, uskyldig hvit mann. Mannen ber om nåde og strekker hendene ut. Men afroamerikanerne angriper, sparker og slår mannen i hodet. De stjeler også mannens klær. Det hele utføres mens det ropes rasistiske ord mot den hvite mannen.

Å gi innvandrere lavere pris er «positiv diskriminering»

Frisør-sagaen tar ingen ende. TV2 kan igjen melde at frisørsalongen i Moss som tar dobbelt betalt fra nordmenn nå er anmeldt for rasisme. Men ifølge et leserinnlegg i Moss Avis er ikke dette rasisme, men "positiv diskriminering", ettersom asylsøkere har spesielle behov. Basima Abdualrazak ved Aran frisør i Moss hadde satt opp et skilt hvor hun krevde 180 kroner for en norsk person, mens en innvandrer slapp unna med 100 kroner. Ingen myndigheter eller statlige pressorganisasjon reagerte på dette.

Dobbeltmoral under frisør- og hijab-drama

Det foregår en større debatt i media og på sosiale nettverk om frisørsalongen i Bryne som nektet den norske konvertitten Charlotte Antonsen (Nå Malika Bayan) farging av hår. Frieord skrev i april i år om en muslimsk frisørsalong i Moss som krevde dobbel pris for nordmenn. Da ble det ikke noe oppstyr verken fra antirasistisk senter eller media. Eller rettssak.