Tagged: politiet

PARIS I FLAMMER: Turister advart å holde seg borte (video- og bildeserie)

Den koreanske ambassaden i Paris har gått ut med en offisiell advarsel til sine borgere etter at en buss med koreanske turister ble brutalt angrepet og ranet. Angrepet skjedde etter at turistene hadde besøkt Eiffeltårnet og var på vei hjem til hotellet. Ifølge franske medier skal fem større områder i hovedstaden nå være under angrep fra arabiske og afrikanske gjenger.

DET NYE OSLO: Mann slått i hodet med slagvåpen under gateran på Mortensrud

En person skal ha blitt slått i hodet med et slagvåpen og ranet av flere personer på Mortensrud i Oslo i kveld. Mannen måtte ha tilsyn av ambulanse og politiet informerer om at de søker etter ranerne. Mortensrud er et boligområde hvor etniske nordmenn er i minoritet. Den lokale skolen har mindre enn tre prosent etnisk norske elever.

Mørkhudet mann nektet å betale for tur – slo til taxisjåfør i Sandnes

En taxisjåfør skal ha blitt slått til etter en tur i Sandnes i natt. Ifølge politiet skal en 1.90 høy mann med bart og skjegg ha nektet å betale for turen. Da sjåføren kom ut for å snakke med passasjeren skal det ha ført til vold. Det skal også ha vært en jente sammen med den mørkhudede mannen. Taxisjåføren skal ha blitt "lettere" skadet og forholdet er anmeldt.

Vitne: Det var en ikke-norsk gjeng som angrep dørvaktene på Tonga Bar i Bergen

Sist fredag helg var et det svært voldsomt bråk utenfor Tonga Bar i Bergen sentrum da ungdommer bevæpnet med kniv angrep dørvaktene. Tilsammen skal det ha vært opptil 20 personer til slutt som gikk til angrep. – Jeg har aldri vært med på noe lignende. Når det er kniv med i bildet, sier det seg selv at det er svært alvorlig, sier en av de ansatte i vekterfirmaet PSS Securitas. Lokalavisene i Bergen har vært nøye på å ikke omtale gjengens etniske bakgrunn, men en person som sier han var vitne til hendelsen forteller at det dreier seg om en ikke-etnisk norsk gjeng.

DET NYE OSLO: Afrikaner ranet kiosk med kniv – forsvant sporløst

En kiosk på Tullinløkka i Oslo sentrum skal ha blitt ranet i 03-tiden i natt. Ifølge politiet leter man etter en afrikansk mann, ca. 170 cm. høy, med svart krøllete hår, mørke jeans, mørk hettegenser og tynn mørk jakke. Afrikaneren skal ha truet den ansatte med en kniv og fått med seg et ukjent beløp med kontanter. Politiet lette etter mannen uten resultat.

PST: Muslimer utgjør den største trusselen i Norge i 2017

PST (Politiets sikkerhetstjeneste) har laget sin ferske trusselvurdering for 2017. I den er de samme gruppene som har vært nevnt de siste årene. Muslimer er fremdeles den største trusselen mot rikets sikkerhet. Fulgt av høyre- og venstreekstreme. Det nye fokuset i år er på Russland og deres muligheter for å påvirke det norske valget. Ifølge PST skal Russland ha tre etterretningstjenester i Norge som bedriver politisk etterretning.

DAGENS VIDEO: Venstreekstremister får smake egen medisin av politiet

Venstreekstremister og kommunister som demonstrerte og blokkert trafikken i Portland, Oregon, fikk uventet motstand fra politiet. Trumps innsettelse har vist seg å sørge for mer resolusjon fra ordensmakten overfor maskerte yrkesdemonstranter. Der de før kunne knuse og herje fritt, får de nå muligens 10 år lange dommer etter opptøyene i Washington D.C. på fredagen før Trumps innsettelse. Denne gangen får demonstrantene beskjed om at det å forstyrre lovlydige og vanlige mennesker ikke aksepteres.

Premier League: Muslimsk fotballspiller med rasistisk hets mot kvinne på flyplass

Den muslimske fotballspilleren Granit Xhaka er innblandet i et rasismebråk etter å ha ropt "Din jævla hvite tispe" til en hvit kvinnelig ansatt på Heathrow flyplass på mandag. Arsenal-spilleren med kosovo-albansk bakgrunn måtte i politiavhør etter hendelsen. Norske medier omtalte hendelsen men utelot at Xhaka er muslim og det kvinnelige offeret er ikke-muslimsk og hvit.

DET NYE OSLO: To jenter ranet med kniv av seks pakistanere på Stovner

To jenter som befant seg på Stovner i Oslo skal ha blitt knivranet av en større gruppe på opptil seks pakistanske menn på fredag. Gjerningspersonene skal ha blant annet ha vært kledd i svarte jakker og enkelte av dem skal ha hatt på finlandshette. De beskrives av ransofrene som pakistanere, høyere enn 170 cm og minst en av dem skal ha hatt en kniv som ble brukt mot de to jentene.

TERROR I SPANIA: Mann skriker «Allahu Akbar» og åpner ild i supermarked

En bevæpnet mann skal ha skreket "Allahu Akbar" og begynt å skyte inne i et supermarked i Ourense-regionen nordvest i landet. Mannen skal også ha båret på bensin og våpenkrutt. Flere handlende skal ha vært i butikken, men ingen skal ha blitt drept. Mannen skal ha en historie med psykiske problemer og bor ved siden av supermarkedet. En ansatt bekrefter at mannen kom inn i butikken og ropte ut arabiske fraser før han begynte å skyte. Mannen skjøt også mot politiet med våpenet sitt. Hele situasjonen ble avverget av at mannen gikk tom for ammunisjon.

Cruiseskip tør ikke seile til Fredrikstad på grunn av muslimer

Det britiske rederiet Carnival Cruises UK har innstilt alle sine anløp til havnen i Fredrikstad etter at de ble informert om at Fredrikstad er hjembyen til minst syv muslimske terrorister som har kriget i Syria. Frykten for at utenlandske turister skulle bli et mål for muslimene gjorde at man valgte å ikke inkludere Østfoldbyen i 2018. Nå har politiet i byen sammen med turistnæringen fått hjelp av PST til å skrive et brev til cruiserederiet hvor man formaner om at byen er trygg å besøke.

Obamas arv: 1.044 drap og 5.742 skyteepisoder i Chicago og Los Angeles i 2016

President Barrack Obama vil avgå som en av de minst suksessfulle presidentene i amerikansk historie. Rekordhøy kriminalitet, raserelasjoner på bunn-nivå, dobling av gjelden og involvering i krig og konflikter uten sidestykke, resulterte i at Obamas parti tapte alle viktige posisjoner under valget i november ifjor. Inkludert presidentskapet.

Politibil vandalisert i flerkulturelt område i Oslo

Politiet i Oslo melder på sin Twitter-profil at noen skal ha kastet en handlevogn ned fra en bro og på en politibil. Politibilen sto parkert på det svært innvandrertette området Mortensrud, syd i Oslo. Bilen skal ha fått knust vindusruten, samt ha fått bulk i panseret. Politiet opplyser at de nå søker etter gjerningpersonene. Vandalisering av politibiler og utrykningskjøretøy er noe vi vanligvis leser om fra vårt mer innvandringsvennlige naboland, men mulig det er en kultur vi nå må venne oss til i Norge også.

Romjul i Oslo: Innbrudd med pistol, butikkran med pistol, butikkran med kniv, eldreran og grov gatevold

Romjulen gikk ikke helt fredelig for seg for hovedstadens politibetjenter. På Skullerud ble en eldre kvinne ranet av en falsk NRK-reparatør. Reparatøren hadde mulig pakistansk utseende og snakket dårlig norsk. I Heimdalsgata ble et bilvindu knust av en tyv som hadde en pistol i hånda. I Nordåsveien skal betjeningen i en dagligvarebutikk ha blitt truet av en raner med pistol. På Oppsal T-banestasjon skal to unge gutter ha blitt mishandlet og slått i hodet og overkroppen. Politiet har pågrepet to personer. I Skjelderups gate skal en person ha blitt overfalt og slått i hodet og måtte undersøkes av ambulanse. Voldsutøverne er pågrepet av politiet. Og på nyttårsaften ble Coop Prix i Sannergata ranet med kniv av tre gjerningsmenn. To av de tre ranerne ble funnet etter kort tid. Den tredje er ennå på frifot.

Innvandrergjeng knivhogg og knuste ansiktet til Lennart (80)

Tre unge innvandrermenn, to 17-årige irakere og en 19-årig somalier, siktes nå for et svært brutalt og hensynsløst angrep mot en 80-årig mann fra Västerås. Den forsvarsløse pensjonisten ble stukket med kniv og mottok både slag og spark, som resulterte i alvorlige skader.

Kvinne overfalt og lagt i bakken av ukjent mann i Sør-Trøndelag

En kvinne i 30-årene ble natt til onsdag overfalt da hun var på vei hjem fra fest i Hommelvik. Overfallet skjedde klokken 02 på natten ved Gammelløfta, ifølge politiet i Sør-Trøndelag. Kvinnen skal ha vært på vei hjem fra Cafe Rampa du hun ble overfalt og lagt i bakken av en ukjent mann. Kvinnen skal ha gjort motstand og ropt om hjelp, noe som førte til at folk kom henne til unnsetning. Dermed la gjerningsmannen på sprang i retning Malvikveien. Overgriperen skal være i 20-årene, men politiet har foreløpig ingen god beskrivelse av ham.