Tagged: politiet

DET NYE OSLO: To jenter ranet med kniv av seks pakistanere på Stovner

To jenter som befant seg på Stovner i Oslo skal ha blitt knivranet av en større gruppe på opptil seks pakistanske menn på fredag. Gjerningspersonene skal ha blant annet ha vært kledd i svarte jakker og enkelte av dem skal ha hatt på finlandshette. De beskrives av ransofrene som pakistanere, høyere enn 170 cm og minst en av dem skal ha hatt en kniv som ble brukt mot de to jentene.

TERROR I SPANIA: Mann skriker «Allahu Akbar» og åpner ild i supermarked

En bevæpnet mann skal ha skreket "Allahu Akbar" og begynt å skyte inne i et supermarked i Ourense-regionen nordvest i landet. Mannen skal også ha båret på bensin og våpenkrutt. Flere handlende skal ha vært i butikken, men ingen skal ha blitt drept. Mannen skal ha en historie med psykiske problemer og bor ved siden av supermarkedet. En ansatt bekrefter at mannen kom inn i butikken og ropte ut arabiske fraser før han begynte å skyte. Mannen skjøt også mot politiet med våpenet sitt. Hele situasjonen ble avverget av at mannen gikk tom for ammunisjon.

Cruiseskip tør ikke seile til Fredrikstad på grunn av muslimer

Det britiske rederiet Carnival Cruises UK har innstilt alle sine anløp til havnen i Fredrikstad etter at de ble informert om at Fredrikstad er hjembyen til minst syv muslimske terrorister som har kriget i Syria. Frykten for at utenlandske turister skulle bli et mål for muslimene gjorde at man valgte å ikke inkludere Østfoldbyen i 2018. Nå har politiet i byen sammen med turistnæringen fått hjelp av PST til å skrive et brev til cruiserederiet hvor man formaner om at byen er trygg å besøke.

Obamas arv: 1.044 drap og 5.742 skyteepisoder i Chicago og Los Angeles i 2016

President Barrack Obama vil avgå som en av de minst suksessfulle presidentene i amerikansk historie. Rekordhøy kriminalitet, raserelasjoner på bunn-nivå, dobling av gjelden og involvering i krig og konflikter uten sidestykke, resulterte i at Obamas parti tapte alle viktige posisjoner under valget i november ifjor. Inkludert presidentskapet.

Politibil vandalisert i flerkulturelt område i Oslo

Politiet i Oslo melder på sin Twitter-profil at noen skal ha kastet en handlevogn ned fra en bro og på en politibil. Politibilen sto parkert på det svært innvandrertette området Mortensrud, syd i Oslo. Bilen skal ha fått knust vindusruten, samt ha fått bulk i panseret. Politiet opplyser at de nå søker etter gjerningpersonene. Vandalisering av politibiler og utrykningskjøretøy er noe vi vanligvis leser om fra vårt mer innvandringsvennlige naboland, men mulig det er en kultur vi nå må venne oss til i Norge også.

Romjul i Oslo: Innbrudd med pistol, butikkran med pistol, butikkran med kniv, eldreran og grov gatevold

Romjulen gikk ikke helt fredelig for seg for hovedstadens politibetjenter. På Skullerud ble en eldre kvinne ranet av en falsk NRK-reparatør. Reparatøren hadde mulig pakistansk utseende og snakket dårlig norsk. I Heimdalsgata ble et bilvindu knust av en tyv som hadde en pistol i hånda. I Nordåsveien skal betjeningen i en dagligvarebutikk ha blitt truet av en raner med pistol. På Oppsal T-banestasjon skal to unge gutter ha blitt mishandlet og slått i hodet og overkroppen. Politiet har pågrepet to personer. I Skjelderups gate skal en person ha blitt overfalt og slått i hodet og måtte undersøkes av ambulanse. Voldsutøverne er pågrepet av politiet. Og på nyttårsaften ble Coop Prix i Sannergata ranet med kniv av tre gjerningsmenn. To av de tre ranerne ble funnet etter kort tid. Den tredje er ennå på frifot.

Innvandrergjeng knivhogg og knuste ansiktet til Lennart (80)

Tre unge innvandrermenn, to 17-årige irakere og en 19-årig somalier, siktes nå for et svært brutalt og hensynsløst angrep mot en 80-årig mann fra Västerås. Den forsvarsløse pensjonisten ble stukket med kniv og mottok både slag og spark, som resulterte i alvorlige skader.

Kvinne overfalt og lagt i bakken av ukjent mann i Sør-Trøndelag

En kvinne i 30-årene ble natt til onsdag overfalt da hun var på vei hjem fra fest i Hommelvik. Overfallet skjedde klokken 02 på natten ved Gammelløfta, ifølge politiet i Sør-Trøndelag. Kvinnen skal ha vært på vei hjem fra Cafe Rampa du hun ble overfalt og lagt i bakken av en ukjent mann. Kvinnen skal ha gjort motstand og ropt om hjelp, noe som førte til at folk kom henne til unnsetning. Dermed la gjerningsmannen på sprang i retning Malvikveien. Overgriperen skal være i 20-årene, men politiet har foreløpig ingen god beskrivelse av ham.

Helg i Oslo: Skyting på åpen gate, kvinne knivstukket, våpentrusler og masseslagsmål

Da var det tid for en titt på hva som skjer i Oslo-gryta igjen. Først ut var det en skyting i Hausmannsgate. Politiet brukte store styrker for å finne gjerningsmenn som befant seg i en bil, men søket var uten resultat. På Rodeløkka skal en kvinne ha blitt stukket med kniv og måtte kjøres til sykehus. Gjerningsmann skal være pågrepet. På Tåsen skal en beboer ha blitt truet med et skytevåpen. Politiet ankom stedet og fant en softgun. Mistenkte blir anmeldt for trusler med skytevåpen. I Storgata skal det i natt ha vært et større slagsmål. Mellom 20-30 personer skal ha vært involvert. Politiet har foreløpig ikke meldt om personskader.

Trodde Lucia-tog var Ku Klux Klan-møte – ringte politiet

Svenske medier og politikere har ropt ulv i så mange år offentlig at folk bokstavelig talt ser spøkelser på høylys dag. Dette fikk et utslag da politiet i Jönköping fikk en telefon om et Ku Klux Klan-møte i en kommunal kantine. Det viste seg imidlertid å kun være et Lucia-tog.

Oslo: Pistolran på Torshov, knivran på Kalbakken og Tøyen, samt slagsmål i stua med innbruddstyv på Grünerløkka

Politiets logger er sjeldent tomme for utrykninger og de siste dagene er intet unntak. På lørdag ble en mann fraranet mobiltelefon og lommebok i Stavangergata av to gutter. I går ble en gutt ranet med kniv på Kalbakken av tre personer. Det skal også ha oppstått en slåsskamp da en innbruddstyv plutselig sto inne i stua hos en beboer på Grünerløkka. I natt skal en somalier og en marokkaner ha brukt pistol under et gateran på Torshov. En time senere ble en mann knivranet på Tøyen av en gjeng med arabisk utseende. Begge de to siste sakene endte opp uten resultat for Oslo-politiet.

Helg i Oslo: Gateran med kniv ved Brugata, Akerselva..og Brugata igjen

Aldri en helg uten fargerike Oslo. Denne gangen startet man tidlig med et knivran igår ved 7-eleven i Brugata. Det fortsatte i dag da en person skal ha blitt ranet ved Akerselva av to ransmenn. Disse klarte politiet å pågripe raskt. I ettermiddag skal nok en butikk i Brugata ha blitt utsatt for et knivran. To butikkansatte skal ha blitt truet med kniv, usikkert om gjerningsmann fikk med seg noe. Han ble iallefall arrestert på Lilletorget rett før 19-tiden.

Somalier knivstakk kvinne på gaten i Moelv

En somalisk mann i slutten av 20-årene er arrestert etter å ha knivstukket en kvinne på åpen gate i Moelv i går formiddag. Kvinnen skal også være fra Somalia. Væpnet politi skal ha lett etter overgriperen etter at kvinnen ble funnet med omfattende skader rett ved en barneskole i Moelv midt i skoletiden. Kvinnen skal ha blitt påført alvorlige skader flere steder på kroppen, blant i ansiktet, hendene, magen og brystet, men er utenfor livsfare. Det er ikke klart om noen skolebarn var vitne til drapsforsøket.

Fire sigøynere stoppet av politiet i Drammen

Politiet stoppet tirsdag en bil som kjørte vinglete ved Drammenshallen. I bilen satt det fire rumenske statsborgere. Samtlige av de fire ble innbrakt av politiet, men en av dem ble også pågrepet. Mannen skal være etterlyst av politiet og det foreligger utvisningsvedtak på ham.

Oslo: Gateran med kniv og blind vold – politiet søker øst-afrikaner

En person skal ha blitt slått ned i Brugata i Oslo sentrum. Ifølge politiet leter de etter en øst-afrikaner i stor brun jakke. Afrikaneren skal ha fortsatt å slå offeret ansiktet mens personen lå på bakken. På Carl Berner skal en mann ha blitt knivranet av to menn skal ha tvunget fra ham dunjakken, mobiltelefoner og kontanter.

Oslo: Ung gutt slått og sparket av 15 nordafrikanske ungdommer under gateran

Politiet i Oslo meldte i kveld om at en ung gutt skal ha blitt omringet og slått og sparket av en gjeng på mellom 12-15 personer. Overfallet skal ha skjedd i nærheten av Dælenenga idrettsplass på Grünerløkka. Gjengen skal ha stjålet guttens mobiltelefon og deretter ha løpt bak idrettsanlegget. Gutten fikk førstehjelp av ambulanse på stedet, men måtte kjøres til legevakten for videre behandling.

Lørdag i Oslo: Politiet angrepet med øks på gaten, kvinne knivranet utenfor restaurant og mann slått til blods med batong i Brugata

Politiet i Oslo opplevde å bli angrepet med øks på gaten i går. Det var i forbindelse med et slagsmål på Torshov at en person vendte aggresjonen sin mot politibetjentene da de ankom åstedet. Politiet fant også kniver og narkotika da de pågrep slåsskjempene. På Grønland skal en utenlandsk mann i 20-årene ha forsøkt å rane en kvinne utenfor en restaurant. Han skal også ha truet betjeningen med kniv. I Brugata gikk en mann av asiatisk opprinnelse amok med batong og slo en person i hodet slik at denne begynte å blø.