Nesten en halv million utlendinger ettersøkt av politiet i Tyskland

Hvor trygt er et land? Hvor godt ivaretar et lands myndigheter innbyggernes daglige sikkerhet?

I Tyskland er dette spørsmålet nå ganske uklart.

Her er en kort oversettelse fra en tysk avis om situasjonen i landet: (Saken er hentet fra Snaphanen).

Regjerings- og forbundsministeriet er under økende press – årsak: fullstendig fiasko. I Tyskland har politiet over 643.000 mennesker som ønskes innbrakt, hvorav minst 450.000 er utenlandske statsborgere og migranter. Forbundsregjeringen har etter anmodning av det politiske partiet AfDs parlamentariske gruppe ikke nektet for disse tallene.

Den administrerende direktøren for AfDs parlamentariske gruppe, Jürgen Braun, forklarer: «Dette er et uttrykk for en total overbelastning av sikkerhetsmyndighetene. Vårt land lider under konsekvensene av en planlagt og uansvarlig åpning av grensene».

Saken fortsetter under bildet.

Bundestagskandidat for AfD, Jürgen Braun.

Tusener av salafister og farlige personer

De 450.000 utlendingene venter enten på arrestasjon, deportasjon eller på etterforskning av grunnlag for opphold i landet. Dette er forsiktige antakelser av sikkerhetseksperter. Braun fortsetter: «Hundretusenvis av utlendinger har forsvunnet. Ingen vet hvor de er. Hvis bare noen få av dem slår seg sammen i grupper, som på nyttårsaften i Køln (Der begikk over 1.000 ikke-vestlige migranter overgrep mot hundrevis av tyske jenter og kvinner, red. anm.), så er det umulig å kontrollere dem med en ordinær politistyrke».

Ved den såkalte «deadlinen», den 1. september, 2017, ble 280.000 utlendinger forsøkt pågrepet. Det var en økning på ca. 140 prosent fra året før. I september 2018 har tallet økt med nesten 300 prosent.

Forbundsregjeringen har ikke svart direkte på spørsmålene fra AfD. Den innrømmet imidlertid indirekte at tilbakesendelsen av avviste asylsøkere ikke fungerer. Behandlingen av mange saker vanskelig, at avvisning og hjemsendelse til opprinnelseslandene er umulig å oppnå. Jürgen Braun: «Myndighetene har rett og slett ikke noen midler for å stoppe asylsvindelen. Kontrollen av de tyske grensene som AfD har krevd i over tre år er den mest effektive og beste måten å avslutte dette kaoset på».

I Norge skal tallene ha ligget på 14.000 i 2014 og på 6.000 i 2018. Dette er betydelig lavere tall enn enn fra 2008, da Statistisk sentralbyrå opplyste at tallene lå på mellom 10.000 – 32.000 personer, men at det mest sannsynlige tallet var ca. 18.000 personer. En overvekt av disse skulle være asylsøkere med avslått søknad som oppholdt seg i landet etter utreisefristen.

Det er uklart hvordan 18.000 personer kan oppholde seg i Norge ulovlig, uten dokumenter, uten registrert boligadresse, uten arbeide, uten inntekt, uten bankkonto eller uten kontakt med helsevesenet.

Eller for den saks skyld hvordan nesten en halv million mennesker kan gjøre det i Tyskland.

HELG I OSLO: Skyting på åpen gate mellom innvandrere, masseslagsmål, kniver og påsatte bilbranner

Brann i flere biler på Godlia – NRK

Sommer i Oslo: Skyting på åpen gate, knivstikking, slagsmål og bilvandalisering

Muslimsk politikvinne i Danmark nekter å håndhilse på menn

Det brygger opp til religiøs storm i vårt naboland i sør. Den politiansatte Asmaa Abdol-Hamid er i åpen konfrontasjon med sin arbeidsgiver, justisminister Søren Pape Poulsen (Det Konservative Parti).

De konservative har nettopp sammen med Dansk Folkeparti fremsatt et forslag om at man ikke kan få dansk statsborgerskap, hvis man under seremonien i hjemkommunen nekter å ta borgermesteren i hånden.

Les også: Nytt lovforslag i Danmark: Vil utvise muslimske ekstremister

Dette har skapt et anstrengt forhold til den fundamentalistiske muslimske politikvinnen, som tidligere har gjort seg bemerket ved å nekte å ta menn i hånden, som justisministeren tidligere har pålagt henne å gjøre som politiansatt.

Tvertimot har Asmaa kommet med offentlige uttalelser hvor hun direkte nekter å etterkomme justisministeren krav om å håndhilse som en del av sin arbeidshverdag.

Jeg setter hånden på hjertet. Det er slik jeg viser respekt. Det er et spørsmål om min personlige blyghet og intimsfære. Våre grenser ligger på forskjellige steder. Noens grenser går ved et kyss på kinnet og andre stopper når det skal gis en kroppsklem, sier Asmaa Abdol-Hamid til den danske avisen BT.

Les også: Kraftig vekst i antall moskeer i Danmark

Les også: Ayesha: «Jeg vil heller forlate Danmark enn å ta av nikaben»

KONFLIKT: Det har brygget opp til konflikt med den muslimske fundamentalisten Asmaa Abdol-Hamid og justisminister Søren Pape Poulsen. (Foto: Den Korte Avis).

Les også: Danmark innfører forbud mot burka og nikab på allmenn plass

Les også: Islamist som oppfordret til terror mistet sitt danske statsborgerskap

Men Asmaas forklaring om at det ikke har noe med religion å gjøre, passer ikke inn i de fundamentale kretsene hun beveger seg i og tilhører. Hun har blant annet vært på koranskole i jemen, som er et av de mest fundamentale islamsitiske landene i verden.

På Grimhøi-moskeen i Aarhus sammenligner imam og moskeens talsmann, Oussama El-Saadi, et håndtrykk med det samme som om å spise svinekjøtt.

For muslimer handler det ikke om manglende respekt. Det er vår religion, og det er faktisk full respekt fra oss, om man ikke håndhilser med en person av det motsatte kjønn, sier El-Saadi til Ekstra Bladet og understreker:

Vi kan heller ikke spise svinekjøtt. Men hvis valget var å spise det eller dø av sult, så ville jeg selvfølgelig spist det. Dette er det samme.

Les også: Nytt lovforslag gjør det lettere å kritisere islam i Danmark

Les også: Muslimske innbyggere fyller opp danske fengsler

Asmaa på sin side har vært ansatt som «koordinator» ved Fyns politi for å bygge bro mellom det svært invandrertette boligområdet Vollsmose og politiet.

Blekket var knapt tørket på ansettelseskontrakten før det internt i politite ble bråk rundt hennes islamistiske fremferd.

En evalueringsrapport som Den Korte Avis fikk innsyn i viste at «kolleger ved Fyns politi ga uttrykk for utilfredshet med nyansatt prosjektkoordinator (Asmaa Abdol-Hamid) ikke tok sine mannlige kolleger i hånden».

Justisministeren uttalte etter et møte med Folketingets integrationsudvalg, Pernille Bendixen at man som ansatt ved politiet skal utvise alminnelig høflighet og ta både menn og kvinner i hånden.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

VIDEO: Dansk partileder besøker dansk ghetto – da blir innbyggerne svært sinte

Eplet og treet

Nå er det ikke bare Asmaa som har havnet i danske aviser og fått problemer med politiet. Hennes bror, Tarek Abdol-Hamid, har tre dommer på seg for vold, tyveri og trusler.

Under et diskotekbesøk i Svendborg skal den muslimske mannen ha befølt en dansk fotomodell, ‘Sofie’ som var ute med venninnen sin. Han tar henne blant annet på rumpa og brystene. Da hun dytter ham vekk kaller han henne en «hore» og «kjerring». Den danske kvinnen velger da å forlate diskoteket med sin venninne. Men Asmaas bror følger etter dem ut på gaten. Her roper han ut drapstrusler mot familien hennes og skal endog ha løpt opp til kvinnen og skreket henne opp i ansiktet.

Les også: Asylsøkere i Danmark må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

Les også: Danmark: Kaster ut innvandrerfamilier fra leiligheter

DØMT KRIMINELL: Asmaas bror, Tarek Abdol-Hamid er dømt for grov vold mot en kvinne utenfor et diskotek i byen Svendborg. (Skjermbilde/DR).

Les også: Dansk politi anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

Les også: Hver tredje dømt for voldtekt i Danmark er innvandrer

Tarek dytter deretter fotomodellen kraftig bakover, slik at hun faller og slår hodet i asfalten og besvimer. Asmaas bror fortsetter volden ved å slå henne i ansiktet og sparke henne i magen selv mens hun ligger forsvarsløs på bakken.

Tarek blir pågrepet og blir dømt til seks måneders fengsel, hans tredje dom siden 2003.

Det lange rullebladet forhindret imidlertid ikke den venstreorienterte lisensfinansierte statskanalen Dansk Radio i å bruke ham som sannhetsvitne om muslimsk vold og uro under Eid-feiringen i Vollsmose i 2012.

Les også: Muslimsk feiring i Norge og Danmark endte i bråk, slåsskamper og skyting

Lignende debatt i Norge

Frieord har tidligere skrevet om hvordan muslimer i det norske Forsvaret har nektet å hjelpe det motsatte kjønn under førstehjelpsøvelser.

Relatert:

 

SOMMER I OSLO: Pistoler, knivstikking, overfall, bussruteknusing, romfolk og ildspåsettelse i boligfelt

 

 

SOMMER I OSLO: Drapsforsøk, knivangrep, gateran, pistoler, macheter, bilbranner, masseslagsmål, beføling av kvinner og ran av turister

OXLO – Norges utstillingsvindu for de rødgrønnes multikulturelle utopiske eventyrland. Der alle raser, religioner, livssyn, seksuelle identiteter og sosialistiske politikk skulle smelte sammen og skape den rødgrønne globalistiske drømmeverdenen. Arbeiderpartiet og Gro Harlem Brundtlands visjon og ettermæle.

Slik har det ikke gått. Tvert imot har Oslo blitt et utstillingsvindu for hvordan man IKKE bedriver by- og innvandring/integreringspolitikk. Utenforskapsområder, hvit flukt, ghettofisering av skoler, gjenger, gatevoldtekter, terrorangrep, narkotikasalg og åpenlys bruk/rus på gatene, afrikanske prostituerte, bilbranner – eksemplene er like horrible som de er mange på hvordan det hele har feilet på grandios skala.

Under her er bare et lite utvalg fra den siste ukens arbeidsinnsats fra Oslopolitiet. Og det er det de faktisk legger ut. Vi vet det finnes endel alvorlig kriminalitet som aldri kommer ut offentlig fra politiet av «Hensyn til allmennheten».

 

Muslimske familier angrep politi og brannmannskap i Danmark under eid-fest – bråket og kastet stokker

Inntil 30 muslimer hadde slått opp telt i Gribskov på Nordsjælland hvor man feiret den muslimske helligdagen eid.

Man antente etterhvert et bål, selv om det var bålforbud i området på grunn av tørken. Flere dansker som gikk tur i området var bekymret og valgte å ringe brannvesenet.

Da brannvesenet ankom plassen forsøkte man å forklare for de 30 muslimene at et åpent bål med i tørketid raskt kan forårsake skogbrann og er en trussel mot både eiendommer og liv i området.

FARLIG: Besøkende i skogområder starter ofte bål og ild uten å tenke på at man kan miste kontrollen over ilden og skape farlige situasjoner. Her fra en annen situasjon. (Foto: Morten Pontoppidan – Frederiksborg Brand & Redning).

Dette forsto imidlertid ikke muslimene og begynte å krangle med brannvesenet. Det førte til at politiet ble tilkalt for assistanse, slik at brannmannskapet kunne få arbeidsro.

Det blir da beskrevet at flere av muslimene ble svært opprørte av tanken på at bålet skulle slukkes. Vitner sier til danske medier at muslimene da begynte å kaste greiner etter politiet og brannmannskapet.

Som jeg har fått referert for meg, så var flere temmelig opphissede. Vi vurderte det slik at vi skulle trekke oss tilbake, da vi ikke ønsker konfrontasjon med mennesker. Det var både kvinner og barn tilstede, sier Dan Houtved hos politiet på Nordsjælland til Ekstra Bladet.

EID-FERING: Ca. 30 muslimer hardde slått opp telt i Gribskov på Nordsjælland. (Foto: Ekstra Bladet).

Istedenfor har politiet bedt brannvesenet om å holde et ekstra øye med med området både under og etter at eid-festen er slutt.

Vaktsjefen hos politiet forteller til Ekstra Bladet at eid-festen begynte på formiddagen og at de hadde fått lov av den lokale skogsforvalteren å sette opp bålplass i skogen.

Dette var imidlertid innsatslederen hos brannvesenet noe uenig i, og man ønsket å slukke bålet uansett. Vi måtte deretter informere innsatslederen på plass at muslimene hadde fått tillatelse av skogsforvalteren – stikk i strid med bålforbudet i området, sier Houtved videre.

Om vi allikevel skulle følge brannvesenets oppfordring, så ville det ført til en konfrontasjon, som vi altså vurderte som ikke hensiktsmessig.

Det rapporteres om at det denne gangen ikke utviklet seg noen skogbrann som følge av den ulovlige bålbrenningen.

Det har heller ikke vært nødvendig å sikte eller pågripe noen for urolighetene, forteller vaktsjefen.

Det er også uklart etter denne saken om det lov å kaste gjenstander på politi og brannvesen i tjeneste i Danmark, uten å bli pågrpet og siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

I det artikkelen går i trykken på Frieord har det kommet flere artikler i danske medier om saken, blant annet fra opprørte politikere, inkludert den danske justisministeren, som ønsker en forklaring fra politiet om hvorfor man valgte å ikke inngripe og følge loven, men lot bålet få stå og ikke pågripe de voldelige deltakerne.

Under artikkelen har har man fått hele 1.200 kommentarer som viser at saken engasjerer. Her er et lite utvalg:

 • Hvis det var 30 danskere der havde lavet bål og nægtede at slukke når politiet kom, var de blevet anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Men der er åbenbart forskel på folk, visse grupper kan gøre hvad det passer dem, med politiets velsignelse, føj!!
 • Havde det været unge danskere havde de jo fået med kniplen og lagt i strips og sat i futtog…
 • De vælger at bevæbne sig med grene, når politiet kommer. Er vold virkelig den eneste mulighed, de kender til?
  Så kan jeg bedre forstå, at det går så godt i Mellemøsten. Og så foran børnene endda. Fremragende eksempel af fædrene.
 • Det er da riv ravende ligemeget,om det er en fest for buddah,johannes døberen,asa thor eller blå mandag.Når politi og brandvæsen siger «FORBUDT pga brandfare» så efterkommer man sgu den ordre.Slattent af politiet,og den skovfoged,der gav tilladelse,bør have et spark,ud af sin stilling og kommunen!!
 • Når det gælder muslimer er vore myndigheder, som sædvanlig, skide bange for at gøre det, der skal gøres. Det eneste, der burde være gjort var at få en vandkanon tilkaldt og slukket brandene.

Skrek «Allahu akbar» – deretter hogg han ihjel politihunden med en øks

En syrisk asylsøker skulle pågripes som følge av bråk i en leilighet da han ble aggressiv og gikk til angrep med en øks.

Politimennene klarte å komme fra angrepet uskadde, men mannen lykkes å hugge ihjel politihunden som var med under oppdraget.

Politiet forsøkte å stoppe mannen med en elektrosjokk-pistol, men lykkes ikke. Politihunden ble ført til sykehus, men livet sto ikke til å reddes. Også den syriske øksemannen måtte til behandling på sykehus etter at politiet måtte trekke tjenestevåpen og skyte ham. Han forventes å overleve.

MÅTTE SKYTES: Den syriske mannen nektet å overgi seg og viftet med en øks mot politiet. Til slutt måtte mannen skytes for å avverge situasjonen. Det hevdes at mannen vil overleve.

Amsterdams borgermester uttalte etter dødsfallet til politihunden at den pågrepne gjerningsmannen er en syrisk migrant og tidligere godt kjent av byens sosialkontorer.

Nederlandsk politi måtte den samme dagen skyte en annen innvandrer i byen Groningen. I det tilfellet var det en irakisk asylsøker som gikk «forvirret» rundt på gaten med kniv. Politiet skjøt først et varselsskudd, men da dette ikke hjalp ble irakeren skutt i beinet før han ble pågrepet.

Kjære medier – kan dere for helvete gjøre jobben deres?

Ja, da var vi på dem igjen. Våre hovedstrømmedier. Hvor mange ganger kan de avsløres før de i det hele tatt reagerer? Før leserne reagerer? Hvordan kan de forvente å bli respektert eller trodd når de gang på gang unnlater å informere sine lesere om hele sannheten i sakene de skriver?

Frieord har minst to dusin konkrete saker hvor vi har avslørt hovedstrømmediene. (Se lenker nederst i saken), så de kan ikke påberope seg «manglende mennesker på vakt», eller «prioritering». Dette er kronisk. Og målrettet. Informasjonen lå bare to tastetrykk unna på Politiets Twitter-profil.

Dette viser en politisk slagside – eller ufattelig latskap – hos de som i stor grad lever på statens sjenerøse pressestøtte eller økonomiske ordninger. Og gjør de ikke jobben sin så har vi heller ikke behov for dem. Faktisk er det ikke sikkert vi vil savne dem engang. Det er den pågående streiken i NRK et godt eksempel på.

Slik så det ut da politiet omtalte en grov forbrytelse i Oslo nylig:

La oss nå se hvordan NTB (som er deleid av Schibsted, Amedia, NRK og Edda Media) valgte å skrive om saken:

 

Så kommer altså de nye alternative mediene inn i bildet og avslører hovedstrømmedia.

Resett først: (Som faktisk tok seg tid til en rask telefon til politiet for å bekrefte hendelsen og gjerningsmenn).

Deretter Hanne Tolg hos Document:

Relatert:

ENGLAND: Foreslår seks års fengsel for «hatefulle ytringer» på sosiale medier

Mennesker som ytrer «truende atferd» mot en religion eller transpersoner på nettet står i fare for å få svært alvorlige straffer mot seg. Opptil seks års fengsel foreslås nå for de som driver blogger eller Youtube-kanaler med «et større publikum».

Strafferettsrådet i England og Wales har lagt frem et forslag for det de omtaler som «offentlig forstyrrelse», som inkluderer alle som ser seg krenket på bakgrunn av sine «beskyttede karakteristikker» som inkluder «rase, seksuell orientering, handikapp, alder, religion, kjønn, tro, graviditet eller kjønnsvalg».

Les også: Ekspert på hatprat gikk amok på sosiale medier

Den mest alvorlige straffen vil bli gitt til de som «i en posisjon av troskap, autoritet eller påvirkning misbruker sine posisjoner til å skape hat». Dette kan inkludere politiske ledere eller offentlige personer som begår overgrep «regelmessig».

Hvis «et medlem var et medlem av eller kan assosieres med, en gruppe som promoterer hat basert på rase eller religion», så vil straffen bli desto strengere.

Strefferettsrådet mener at bruken av sosiale medier som Youtube, og andre «nettsteder» som brukes til å promotere hat, er et økende problem – selv om antall mennesker som dømmes er relativt lav.

– Antallet overgrep er ekstremt lavt og det finnes enkelte kategorier hvor ingen har blitt dømt for forbrytelser, skrev rådet.

– Allikevel, som følge av det sosiale klimaet og et større fokus på denne type forbrytelser, så mener rådet at det vil være naturlig for dommere å bli utstyrt med retningslinjer for å dømme mennesker for brudd innen disse kategoriene, fortsetter de.

Les også: «Day for Freedom – Frihetsdagen arrangeres i England med konservative nettaktivister

Rådets forslag kommer ni måneder etter at sentrale britiske myndigheter, Crown Prosecution Service (CPS) lovte å anse nettbasert «hat-kriminalitet» like alvorlig som om det fant sted ansikt til ansikt og at man håpet å se flere dommer og strengere straffer for de som ble dømt for «hat» på nettet.

Man utformet også retningslinjer i januar sist år, hvor man på nytt bekreftet at det ikke behøves noen bevis for å anmelde en «hat-forbrytelse» og at man kun trenger å «føle» at man er et offer, for at det vil bli opprettet straffesak mot den mistenkte.

Les også: Twitter innrømmer politisk sensur og utestengelse på politisk grunnlag

En undersøkelse gjort av nyhetsformidleren Breitbart London sist år bekreftet også at mange politidepartement i Storbritannia anså at «mangel på vennlighet» og «nedstemming av et innlegg» var tegn på «truende oppførsel» og «hat», selv om man måtte innrømme at det ikke eksisterer en «rettslig betegnelse» på «truende oppførsel».

Les også: Facebook sensurerer og fjerner innlegg de ikke liker

Reaksjonene på sosiale medier og i kommentarfeltene har ikke latt vente på seg. En bruker som heter Captain_Peacock skriver:

De britiske myndighetene vil beskytte sine innbyggere fra:

 • Stressende Tweets
 • Tommy Robinson (Kjent menneskerettsforkjemper)
 • Nazi-hunder
 • Ytringsfrihet
 • Kvinnelige konservative journalister
 • Potetskrellere (En person ble nylig dømt for å ha oppbevart en offentlig)

De britiske myndighetene vil IKKE beskytte sine innbyggere fra:

 • Rasistiske muslimske voldtektsgjenger
 • Terrorister
 • Returnerte IS-krigere
 • Antisemittiske angrep
 • Skyteepisoder
 • Knivangrep
 • Syreangrep

VIDEO: Venstreekstremister angrep mann under 1. mai demonstrasjon i Sverige – hadde på seg «feil» t-skjorte

Mannen som kaller seg selv «Ulven» på Youtube sto på tirsdag ved venstreekstremistenes 1. mai-demonstrasjon i Gøteborg sentrum, ikledd en t-skjorte med en bilde på den spanske generalen Francisco Franco.

Det som skulle være en politisk provokasjon, ble deretter til et grovt og brutalt overfall av «Ulven» med slag og spark. Flere av venstreekstremistene brukte også flaggene sine til å slå mannen med.

Mishandlingen fortsatte da mannen falt til bakken. I videoen kan man tilogmed se personer med gule vester, som vanligvis betyr ordensvakt, delta aktivt i mishandlingen.

Horeunge! Rasistsvin! Tror du at du klarer dette, eller? hører man venstreekstremistene hvese i forbindelse med angrepet.

Det ble ikke bedre da den venstreorienterte avisen Expressen skulle dekke mishandlingen av mannen.

«Nazister til angrep mot demonstranter – en skadet», lød venstreavisens første overskrift.

Deretter endre man overskriften til «Nazist skadet etter bråk – ført til sykehus».

Til slutt ble overskriften endret til «Høyreekstremist angrepet – forstyrret venstredemonstrasjon«.

Ulven, som ble kjørt til sykehus på grunn av kraftige blødninger og måtte sys i hodet etter det brutale angrepet, sier til nettsiden Samnytt at mediene som skrev om mishandlingen og pekte ham ut som «nazist» ikke engang hadde snakket med ham.

Jeg er ikke med i noen politisk organisasjon og er ikke engang aktiv politisk utenfor min kanal på Youtube. Det var riktig slemt gjort av politiet. Jeg synes det er riktig dårlig gjort å si en sak som ikke stemmer, sier han til nettavisen.

Ulven ble for alvor kjent i vårt naboland da han under 1. mai-demonstrasjonen i den sammen byen i 2016 gikk først med et skilt med påskriften «Heller død enn rød». Bildet av mannen ble spredt tusenvis av ganger på sosiale medier og latterliggjorde venstresiden som marsjerte med kommunistiske flagg bak ham.

Overfallet og mishandlingen av Ulven blir imidlertid ikke fordømt av venstresiden i Sverige. På Twitter ble de som slo mannen hyllet av blant annet en ansatt på nettopp avisen som kalte ham nazist, Expressen.

Ulven sier til Samnytt at han ikke har planer om å slutte med sine aksjoner, til tross for venstreekstremistenes brutale overfall på ham i går.

HELLER DØD ENN RØD: «Ulven» trollet kommunistene under 1. mai-demonstrasjonen i Gøteborg i 2016. Da han ønsket å provosere dem med en t-skjorte av den anti-kommunistiske spanske statslederen Franco under årets demonstrasjon, gikk venstreekstremistene til voldelig angrep.

DET NYE OSLO: Politiet dukket opp under jentekamp i fotball for å snakke med innvandrergjeng

Fra en lukket Facebook-gruppe på Holmlia:

Jeg tenker det er på sin plass å takke alle som møtte opp på kampen i dag. Og også en liten takk til politiet som møtte opp, hvor dem håndhilste på en del av gutta som var på/ved banen, og slo av en prat.

Det kunne jeg se var populært, også det å vise Holmliaungdommen at politiet er ikke «the bad guys».

Bærum-foreldrene spurte meg også hvorfor det var politi til stedet, og jeg forklarte situasjonen, og at vi ønsker å vise at Holmlia er ett trygt og inkluderende sted.

Og ikke minst var det hyggelig å høre klapping og heiarop til Holmlia-jentene.

Tusen takk.

Les også: «Guttegjeng» med grov hets av jenter under fotballkamp på Holmlia

OSLO: Kvinne funnet bevisstløs på gaten – mulig utsatt for voldtekt

Skoleelever lagde faktablad om innvandring – rektor koblet inn sikkerhetspolitiet

Det føles veldig bekymringfullt at skolen velger å kontakte sikkerhetspolitiet fordi noen av elevene har laget et flyveblad med kun fakta på, sier en av elevene til nettsiden Fria Tider.

Flyvebladet som ble spredt sist uke inneholder seks faktapunkter med kildehenvisning om innvandringen til Sverige. (Flyvebladet kan leses nederst i denne artikkelen).

Blant annet nevnes det at innvandringen under 2016 kostet mer enn hele rettsvesenet, at drøyt 95 prosent av de som ble dømt for overfallsvoldtekter er innvandrere og at ulovlige innvandrere får tannhelsetjenester for 50 kroner, mens skattebetalere og pensjonister må betale full pris.

Lokalavisen Västerbotten-Kuriren rapporterte på fredag kveld at skoleledelsen «ser alvorlig» på at det har blitt spredt «rasistisk propaganda» på skolen.

RYSTET: Rektor Anna Sundelin ble så rystet over at faktaopplysninger om innvandringen ble delt på skolen at hun kontaktet sikkerhetspolitiet.

Rektor Anna Sundelin opplyser at flyvebladet har blitt politianmeldt og at skolen også har «vært i kontakt med Säpo». (Det svenske sikkerhetspolitiet, red. anm).

Det er forferdelig. Jeg har selv sett flyvebladet, jeg så dem allerede på mandag. Det er absolutt utenkelig at vi har denne typen propaganda på vår skole, sier rektoren til Västerbottens-Kuriren.

Hun forteller videre at skolen har «nulltoleranse» og at ledelsen har gått ut med nyheten på intranettet slik at elever og lærere skal kunne rapportere om flere faktablad dukker opp.

Lokalavisen slo saken stort opp med overskriften «Fremmedfiendlig propaganda på Umeåskola»

Fria Tider har snakket med en av de elevene som har stått bak flyvebladet.

Vi var lei av å bare sitte og tvinne tomlene og ikke gjøre noe, mens Sverige forfaller og vi valgte derfor å gjøre et faktablad om innvandringens konsekvenser for vårt samfunn. Slik at vi kan opplyse andre elever, sier eleven.

Vi synes det er en skam for Dragonskolen at de har anmeldt flyvebladet. De sier det er viktig med kildekritikk, samtidig som de kaller et flyveblad med kun fakta og med lesbare kilder lengst ned for rasistisk propaganda.

Hvis elevene blir funnet og stilles for retten risikerer de inntil to års fengsel, for brudd på loven «Hets mot folkgrupp«.

FARLIG INFORMASJON: «Rasistisk propaganda» blir faktabladet omtalt som av skolen og lokalavisen i Umeå. Nå risikerer elvene som sto bak flyvebladet å dømmes for rasisme av svensk rett. (Foto: Fria Tider).

 

Skyting her og skyting der – mandag morgen i Oslo

DET NYE OSLO: Masseslagsmål på flerkulturell skole og overfall på Aker Brygge

Det var rundt 12-tiden i går at politiet fikk inn melding om et masseslagsmål på den beryktede Stovner videregående skole. Da skal et sted mellom 15 og 20 elever ha vært vært involvert i slagsmålet. Politiet sier at det skal ha blitt brukt gjenstander, men vil ikke utdype om det dreier seg om våpen.

Et av ofrene skal ha blitt angrepet av så mange som 10 personer.

En av elevene måtte fraktes til sykehus og en til legevakten, mens ytterligere en elev måtte få legehjelp på stedet.

Fra VG:

Det er tre fornærmede, og en er sendt til sykehus. Alvorlighetsgraden er uavklart, men personen var ved bevissthet. En annen ble sendt til legevakt, og den tredje hadde mindre skader, sier jourhavende jurist Heidi Hansen ved Oslo politidistrikt.

Politiet ser svært alvorlig på saken. Skolen skal være et trygt sted, kommenterer Hansen. (Sitat slutt).

Les også: Innvandrerelever i Oslo dropper ut, misbruker narkotika og blir med i kriminelle gjenger

Stovner videregående skole har vært i nyhetene flere ganger de siste årene i forbindelse med etniske konflikter mellom mange av de flerkulturelle elevene. Det er uklart om det dreier seg om religiøse, kulturelle eller kriminelle forhold.

En kilde som kjenner skolemiljøet i Oslo og blant annet har møtt rektor ved Stovner videregående skole, Terje Wold, under undervisningssammenheng, forteller til Frieord om et svært venstreorientert lærermiljø som har unngått å ta tak i problemene som oppstod helt tilbake på 1990-tallet, da de første tegnene på gjengmiljøer og etnisk betinget voldelig oppførsel først fant sted.

Man har istedenfor valgt å omgi seg med ord og uttrykk som «inkludering» og «mangfold», samt dele ut priser for bekjempelse av imaginære samfunnsproblem som «rasisme», for å dekke over den stadig økende ghettofiseringen og utenforskapen som begynte å vise seg.

Gårsdagens masseslagsmål er i så måte verken overraskende og bare et siste eksempel på en totalt mislykket innvandring- og integreringspolitikk som rektorer, lærere og skolemyndigheter har vært med på dekke over som følge av miljøets svært venstreorienterte ideologiske og politiske bakgrunn.

Et Oslo-problem

Problemene nevnt ovenfor er imidlertid ikke begrenset til kun Stovner videregående skole, men er noe kommunen og myndighetene i Oslo opplever på en rekke av skolene der man har et større antall elever med ikke-vestlig og muslimsk bakgrunn. Frieord skrev i fjor blant annet om hvordan man på Bjørnholt skole på Søndre Nordstrand nå har installert metall-detektorer og har vektere som passer på elever og lærere mot kriminelle forhold.

Les også: Adgangskontroll på flerkulturell skole i Oslo

Det er også kommet inn rapporter om at lærere trues og angripes fysisk under og etter undervisningen på flere skoler i områder der nordmenn er i mindretall.

Det har blitt avslørt at det både selges narkotika, tyvegods, samt bedrives prostitusjon og menneskehandel blant elevene på flere skoler.

Overfall på Aker Brygge

Politiet måtte også rykke ut til Aker Brygge på onsdag kveld, etter at en mann skal ha blitt overfalt og banket opp av tre menn. Mannen skal ha fått et kutt over øyet og måtte behandles av ambulanse. Politiet har så langt ikke funnet gjerningspersonene.

VIDEO: Italiensk politi viser muskler mot voldelige antifascister

Hva skjera, Oslo? Angrep med flasker på bilist, knivstikking på buss, kasting av is på biler og vifting med kniv på offentlig plass

Tenåring alvorlig knivstukket på bussen

Igår var det dessuten en knivstikking av en ung gutt på en buss ved Carl Berners plass.

Farlig oppførsel på Holmlia

På Facebook-gruppen «Engasjerte Holmlianere» som ifølge den selv er «Gruppen for deg som bidrar til at Holmlia blir et enda bedre sted «, ble det igår meldt at en gruppe ungdommer sto på broen ved Holmlia jernbanestasjon og kastet snø/is på biler som kjørte under. Politiet skal ha blitt tilkalt.

Viftet med kniv

På søndag var det en mann som gikk rundt på Vestli T-banestasjon og viftet med en kniv.

OSLO: Tenåringer blodig og brutalt ranet av mørkhudede menn på Lysaker

To unge menn som befant seg i Lilleakerveien, ikke langt unna Lysaker stasjon, opplevde et brutalt gateran natt til lørdag. Gjerningspersonene skal ha vært mørke i huden og slått tenåringene kraftig i hodet under ranet, til blodet rant fra den ene ungdommen.

Fra Budstikka.no:

De fornærmede ble kjørt til legevakten klokken 03:35 for undersøkelse. En av mennene forklarte at han hadde kraftige smerter i hodet, mens den andre blødde fra nesen. De har fått seg en skikkelig omgang juling, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

Politiet søkte i området med en rekke patruljer, men gjerningspersonene er foreløpig ikke pågrepet. Ifølge de fornærmede skal gjerningspersonene ha vært mørke i huden, og den ene skal ha hatt en hals som delvis dekket for ansiktet. (Sitat slutt).

Overfallsmennene skal ha rundstjålet de to tenåringene på både jakker, iPhone-telefoner og klokker. Politiet ser nå på overvåkingsbilder fra området og ber om tips fra vitner som kan ha sett overfallet. Ring 02800 hvis du vet noe.

Knivstukket under gateran i Oslo sentrum

Natt til søndag var det et nytt gateran i Oslo. Denne gang i den beryktede Brugata. Der skal en person ha blitt knvstukket og fraranet eiendeler.

Kidnappingsforsøk av kvinnelig jogger

Det skal på lørdag også ha vært et kidnappingsforsøk av en ung kvinne som var ute og jogget ved Sognsvann klokken 10 på morgenen. En kassebil med to menn forsøkte å dra kvinnen inn i bilen, men hun klarte å rive seg løs og løpe fra stedet.

DAGENS BILDE: Holmlia senter på en søndag i februar – bevæpnet politi og kommandosentral

Det var på onsdag kveld denne uken at en person ble skutt med pistol midt i et tettbebygget boligstrøk på Holmlia i Oslo.

Mannen ble raskt behandlet av ambulanse og skal være utenfor livsfare.

Les også: Ny skyteepisode på Holmlia – skuddskadet mann behandlet av ambulanse

Politiet har i ettertid holdt pressekonferanse om saken og innrømmet at det var et oppgjør i det kriminelle narkotikamiljøet i hovedstaden. Ord og betegnelser som «gjenger» og «revir» ble hyppig gjengitt i hovedstadspressen.

Frieord skrev imidlertid en kommentar kort tid etterpå hvor det ble påpekt at dette så og si eksklusivt dreier seg om ikke-vestlige og etterkommere at ikke-vestlige og muslimske innvandrere som kriger om å etablere sine kriminelle miljøer i Oslo.

Les også: Kommentar – hvorfor forteller dere ikke sannheten NRK?

Bobilen på bildet er politiets «rullende kontor», fullt utstyrt med moderne data og kommunikasjonssystem, samt de hjelpemidler man måtte trenge ute i feltet.

Herfra kan politiet lede leteaksjoner, gjennomføre avhør, lede etterforskning eller drive informasjonsarbeid og forebyggende arbeid.

VIDEO: Barnevernet og politiet ankommer familiehus og henter 12-åring (Oppdatert kl. 21.00)

Familien som er bosatt i Ås, og består av en norsk far, canadisk mor og deres 12 år gamle sønn, forteller selv på sine sosiale medier at sønnen har mottatt trusler og blitt mobbet på skolen, og man har da valgt å holde ham hjemme.

Ifølge barnefaren, Leif Kristiansen, skal barnevernet ha ankommet med tre ansatte, mens tre patruljebiler med til sammen seks uniformerte politibetjenter bisto i aksjonen mot familien.

Frieord har i dag mottatt en forklaring fra faren til den 12 år gamle gutten og situasjonen familien nå befinner seg i. Den legger vi ut her.

Sønnen vår ble hentet på ettermiddagen igår. Jeg var ute for å hente posten da tre barnevern arbeidere samt 2 politi betjenter kom fra sitt skjule sted bak en bil. De bare valset inn uten noen lovlig grunn. Dette er en sak som startet da vi kom hjem til Norge igjen etter å ha bodd i Canada de siste årene. Vi kom hjem til Norge som økonomiske flyktninger. Det er en vanskelig økonomisk situasjon i Canada akkurat nå, så vi hadde ikke noe valg. Vi møtte opp på NAV i Ås kommune hvor jeg er født og oppvokst. I møte rommet var det to rådgivere fra NAV samt en fra barnevernet i Ås kommune. NAV hadde sendt en bekymrings melding pga den situasjonen vi hadde kommet i. Deretter ble vi plassert i en hytte i Vestby kommune, 10 kilometer sør for Ås. Dette var samtidig med at det var tog streik, så vi hadde ikke noen form for transport for å gå i møter hos NAV i Ås. Vi måtte gå helt til Ås for å klare det. Barnevernet og NAV i Ås viste ikke noen bekymring at vi måtte gå helt til Ås, og ingen bekymring for at vi bodde i en hytte uten noen form for skolegang for vår sønn, samt ingen sosialsering med andre barn. Etter en måned i en hytte fikk vi vår egen leilighet i Ås og vår sønn begynte på Åsgård skole. Det tok i lang tid før problemene startet igjen, men denne gangen var det skolen som begynte å trakasere oss med at vår sønn var urolig hele tiden. Vi prøvde å fortelle dem at han trengte oppfølging i norsk gramatikk og andre fag siden han hadde vært i Canada de siste årene. Så ble barnevernet varslet av skolen og alt startet igjen. Neglisjering av skole som ikke prøvde å forstå hva han trengte. Like før jul i fjor ble vi kalt inn til et skole møte hvor de forlangte at vi skrev under et brev til PP tjenesten i Ås. De sa at viss vi ikke skrev under ville de varsle barnevernet igjen. Jeg skrev under, men de hadde varslet barnevernet likevel. Barnevernet har vært hjemme hos oss flere ganger, og vi har vært i utallige møter med de i Ås. Da skolen startet igjen i januar tok vi vår sønn ut av skolen, og varslet skole og ansvarlig i kommunen at vi ville hjemmeskole vår sønn. Det var det som gjorde at de fattet vedtaket å ta våre sønn. De mente at vi ikke hadde fått noen formell godkjennelse fra kommunen og de var urolig for at vår sønn ikke fikk den viktige sosialseringen med andre barn.

VIDEO: Voldelige antifascister slått tilbake av politiet i Italia

Under og etter den andre verdenskrig ble en rekke italienske sivile drept av kommunistiske og antifascistiske grupper i grensetraktene mellom Italia og det daværende Jugoslavia. (I dag Slovenia og Kroatia).

Flere tusen mennesker skal ha mistet livet, og mange av dem skal ha blitt kastet ned i såkalte geologiske synkehull som finnes i området. I årene fra krigen og frem til i dag har myndighetene i området hentet ut mange levninger etter mennesker som endte opp i bunnen av disse hullene i jorden. Noen av hullene er flere hundre meter dype og dette har gjort arbeidet med å hente opp ofrene vanskelig.

Så mange som 11.000 sivile italienere skal ha blitt drept enten ved henrettelser eller i kommunistiske konsentrasjonsleire, og et ikke ubetydelig antall skal ha blitt kastet ned i slike hull av de kommunistiske styrkene i Jugoslavia, enten levende eller døde.

MINNESMERKE: Basovizza Foiba er et 250 meter dypt hull i bakken i nærheten av den italienske byen Trieste som ligger inntil den slovenske grensen. Kommunistiske militærstyrker fra Jugoslavia skal i 1943 og 1945 ha kastet hundrevis av sivile ned i hullet. Denne uken ønsket antifascister å stoppe slektninger og italienske patrioter å minnes de som mistet sine liv under krigsforbrytelsene. (Foto: Privat).

Det er ofrene etter disse krigsforbrytelsene som nå ønskes hedret av italienere i byen Pavia. Antifascister og kommunister ønsker imidlertid å stoppe minneseremonien og angripe de sørgende, og har omtalt dem som «høyreekstreme». Italiensk politi måtte derfor gå til aksjon for å hindre angrepet mot seremonien.

Svensk politisjef: «Den grove gjengkriminaliteten er verre enn noensinne»

Det ser absolutt mørkt ut for kriminalitetsstatistikken i vårt naboland, ifølge nylig publiserte tall fra politiet.

Oppklarte voldsforbrytelser sank med 2.7 prosent, ifølge SVT

Dette er svært alvorlig, ifølge rikspolitisjef Dan Eliasson.

Han mener at det er skyteepisodene og gjengkriminaliteten i Sverige som tar opp så store ressurser at de påvirker etterforskningen av de andre forbrytelsene.

Med andre ord må politiet nedprioritere andre etterforskninger for å kunne håndtere de aller alvorligste.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også:Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

Dette er en utvikling vi opplever også i Norge.

– Den grove gjengkriminaliteten har nådd nivåer vi aldri har sett før. Vi har 40 drepte i gjengmiljøer etter skyteepisoder, sa Dan Eliasson i SVT Agenda.

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

I mai 2017 kom en rapport ut som viste at innvandrere sto bak 9 av 10 skyteepisoder i Sverige. Av 100 personer som ble koblet til drap og drapsforsøk der skytevåpen var brukt, så hadde hele 90 av dem minst en utenlandsfødt forelder. Den store majoriteten av mennene, rundt 80 prosent, har sine røtter i Midtøsten og Nord-Afrika. De fleste kommer fra Irak, Iran, Libanon, Tyrkia, Somalia og Eritrea.

Les også: Svensk politimann gikk ut med sannheten om kriminaliteten – ble politianmeldt

De samme nedslående tallene kom da avisen Expressen kartla den organiserte kriminaliteten i hovedstaden Stockholm. Av 192 gjengkriminelle, så hadde nesten alle, 94.5 prosent minst en utenlandsfødt forelder. Det landet som skiller seg mest ut er Irak, men mange kommer også fra Bosnia, Libanon, Somalia, Syria og Tyrkia.

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Felles for alle disse landene er at de er muslimske.

Her er flyktningbarnet som forsøkte å knivdrepe en politimann i Stockholm

En siktelse er nå laget mot Muhammad Hussaini, som den 31. august i fjor, knivhugg en politimann på Medborgarplatsen i Stockholm. I sin asylsøknad har Hussaini oppgitt at han er født i 1999 og altså var 17 år gammel da drapsforsøket fant sted.

Denne påstanden har blitt satt spørsmål ved av eksperter – og dessuten dementert av Hussaini selv, under andre perioder.

Hussainis alder var et sentralt spørsmål for politiets etterforskere under det siste halvåret av etterforskningen. Rettsmedisineren Carl Johan Wingren i Stockholm skriver i en uttalelse til retten at de undersøkelsene han har gjort «taler for at den undersøkte var 18 år eller eldre ved tidspunktet for undersøkelsen».

Også sosialtjenesten og Migrationsverkets personal oppgis å ha tvilt på Muhammads alder. En av de som har reagert på alderen er en medarbeider på Migrationsverket som selv har iransk bakgrunn.

Hussaini skal også ha to yngre søstre som er 21 og 23 år gamle, noe som tilsier at han var eldre enn 23 sist år. Selv mannens far som er intervjuet bekrefter at sønnen er voksen.

(Foto: Politiet).

Politimannen hadde englevakt

Det var den 30. august i fjor at Muhammad Hussaini gikk inn på en jernvarebutikk og kjøpte en stor kjøkkenkniv av merket Gastromax. Den tok han med seg til en demonstrasjon anordnet av venstreekstremister og antirasister på Medborgarplatsen. Der oppholdt det seg i tillegg en stor gruppe ulovlige innvandrere. Parolen var å protesterer mot utvisninger til Afghanistan.

Under demonstrasjonen går Hussaini frem til politimannan Marcus Eberhardsson og Ted Eriksson, som patruljerer. Han hever kniven og hugger Ted Eriksson bakfra i nakken. Hussaini løper deretter fra plassen, men blir tatt igjen av politikollegaen som truer med å skyte ham hvis han ikke stopper.

(Foto: Privat).

Et antall politibetjenter ankommer plassen og får lagt press på såret til den knivstukne politimannen. Såret skal ha gått helt inn til ryggraden. Politimannen skal ifølge legene ha hatt englevakt. Hadde knivstikket vært bare noen millimetere annerledes, så kunne han ha mistet livet på plassen.

(Foto: Politiet).

I avhør skal Muhammad Hussaini ha sagt at han «nyter av å drepe politimenn«. Han har imidlertid aldri gitt noen ordentlig forklaring på hvorfor han forsøkte å drepe den svenske politimannen.

På mandag kom tiltalen fra svenske myndigheter som inkluderer drapsforsøk. Han er også tiltalt for to tilfeller av mishandling og et tilfelle av trusler på skolen han går på.

Aktor i saken har også inkludert utvisning i ti år fra Sverige.

Les dokumenter fra etterforskningen her.

 

DRAPSFORSØK I OSLO: Bilfører fikk knust frontruta av isklump kastet fra gangbru

Lignende hendelser har blitt mange rapporter fra Sverige og Danmark de siste årene, hvor det også har blitt kastet steiner. Ved minst to tilfeller har bilfører eller passasjerene mistet livet. I ett tilfelle ble en småbarnsmor drept med barn i bilen.

Masseslagsmål

Politiet hadde også utrykning til masseslagsmål mellom «ungdommer» på Oslo S lørdag kveld. Det er klart fra tidligere og lignende hendelser at dette i all hovedsak involverer personer av ikke-vestlig bakgrunn og bakgrunnen er interne oppgjør i det kriminelle miljøet som bedriver utstrakt salg av narkotika, prostitusjon, person- og gateran, og tyveri.

TYSKLAND: Kvinner får egne «sikkerhetssoner» de kan oppsøke hvis de antastes eller voldtas av innvandrere på nyttårsaften

Slik ser det ut ved Brandenburger Tor i Berlin. To hvite telt er satt opp, hvor jenter og kvinner som har blitt utsatt for seksuelle overgrep eller gjengvoldtekter, kan få psykologisk hjelp, samt få hjelp til anmelde hendelsen til politiet.

Teltene er et resultat av de massive overgrepene og voldtektene som muslimske og ikke-vestlige menn sto bak og som fant sted over hele Tyskland nyttårsaften i 2015. Angrepene har fortsatt de neste nyttårsfeiringene, om enn med mindre omfang. I år ønsker derfor myndighetene å være klare til å ta imot de overfalte og voldtatte kvinnene.

Les også: Hundrevis av kvinner seksuelt antastet av tusen muslimske menn i Tyskland

Les også: “Kvinner må endre oppførsel” sier kvinnelig tysk borgermester etter angrepene på nyttårsaften

Les også: Overgrepene i Køln og den øredøvende stillheten fra norske feminister

Politiet i den tyske hovedstaden har allerede har hendene fulle med «ungdomsgjenger» som skyter nyttårsraketter på både politiet og sivile på gatene.

Flerkulturell nyttårstradisjon: Skyting av raketter mot politiet, eldre mennesker, boliger og dyr

Ellers hadde politiet nok å holde på med av vanlig kriminalitet.

Og her er de ansatte som formidler politiets innsats i hovedstaden og nærliggende områder gjennom året. God jul til dere også!

Les om tilstandene i våre naboland i nyhetsstrømmen til høyre på forsiden vår.

(VIDEO) Politibil SPRENGT utenfor politihuset i Malmø – to pågrepet

Det var ved 19.30-tiden fredag kveld at en politibil som sto parkert utenfor politihuset på Sallerupsvägen i det svært flerkulturelle Malmø ble utsatt for et bombeangrep.

Det er store skader på politibilen, skriver politiet på sine nettsider.

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

Det skal ha vært et ekstremt kraftig smell.

Det lød veldig sterkt og det ryker fremdeles fra panseret på bilen, sier et vitne som bor i nærheten til Aftonbladet og påpeker at det hørtes «mye kraftigere» ut enn en nyttårsrakett.

Et større område rundt politibilen er avsperret og kriminalteknikere og personal fra den nasjonale bombegruppen er ventet å ankomme plassen snart.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også:Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

SYDSVENSKAN: Slik ser det ut på forsiden av lokalavisene i Malmø-området i kveld. (Skjermbilde/Sydsvenskan.se).

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Les mer: Hjemmet til politimann beskutt med automatvåpen

To menn, født 1991 og 1995, har blitt pågrepet i forbindelse med hendelsen. De er mistenkt for innblanding i sprengningen. Etterforskningen fortsetter blant annet med husransakelser, avhør av vitner og gjennomgang av overvåkingsfilm, oppgir politiet.

Ingen personer skal ha blitt skadet.

Noe motiv for angrepet er ennå ikke klart.

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Ler mer: Det nye Sverige – Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjentene kjøres til jobb

MALMØ: Den svært flerkulturelle byen Malmø har svært store problemer med gjengkriminalitet som eksklusivt bedrives av ikke-vestlige innvandrere fra Balkan-området, Midtøsten og Afrika. Byen har hatt hundrevis av skuddepisoder de siste årene, og dusinvis av drap. Bombeangrep mot politiet og eiendommer er nå blitt endel av hverdagen. Byen har de siste ukene også opplevd en rekke svært brutale overfall- og gjengvoldtekter av unge svenske kvinner på gatene. (Foto: Google Maps).

Les også: Brannmenn i Malmø opplever at noen skjærer istykker dekk og løsner muttere på brannbilene

Det er bare en måned siden politiet i den svenske byen Uppsala opplevde at en gjerningsmann kastet en skarp granat mot en politibil som var på vei til politistasjonen.

OPPDATERT: I det denne artikkelen ble skrevet og publisert, kommer det inn meldinger om skyting inne på en pizzarestaurant rett utenfor Stockholm. To maskerte menn skal ha kommet inn på restauranten og truet personalet ved 21.30-tiden fredag kveld. De skal også ha avfyrt skudd. Ingen er meldt skadet.

Relatert: