To nye terrorangrep stoppet i Frankrike hittil i 2018

Den franske ministeren Gerald Collomb sier til CNews TV at et angrep var planlagt mot et stort idrettssenter, og det andre mot franske soldater. Han sier ifølge telegrambyrået Associated Press at flere mistenkte i saken er blitt arrestert og fengslet. De var kjent av myndighetene som radikaliserte, sier han.

Den franske regjeringen offentliggjorde nylig et omfattende nytt program for å motvirke radikalisering.

Planen består av 60 tiltak, og legger vekt på forebygging, spesielt rettet mot å fange opp faresignaler i samfunnet, skriver AP.

Var Facebook-venn med barndomskamerat Max Hermansen – mistet jobben

Det førte til at barnefaren fikk sparken av politiets ansettelsesråd. Han prøvde saken for to rettsinstanser. Nylig tapte han i lagmannsretten, blant annet fordi han hadde tidligere informasjonsleder for Pegida Norge, Max Hermansen, blant sine 2.000 Facebook-venner. De to er gamle barndomsvenner.

Dommerne i lagmannsretten mente at Stein Robin Berghs Facebook-aktiviteter gjennom flere år var uakseptabel og skadet politiets troverdighet, selv om alt ble skrevet privat på fritiden, og ikke omhandlet politiet.

Om Facebook-vennskapet med Max Hermansen, viser dommerne til en skjermutskrift som viser at han er «venn» med navngitte personer. «Et eksempel på sistnevnte er en skjermutskrift med et bilde som viser at Bergh er Facebook-venn med lederen av Pegida, Max Hermansen, og et annet medlem av organisasjonen. Av eksempler på innlegg som Bergh har kommunisert at han «liker», nevnes videre en artikkel av Max Hermansen om at skolen, og i særdeleshet Oslo-skolen, er i ferd med å bli islamisert,» skriver retten, som et av grunnlagene for at Berghs politiske aktiviteter ikke er forenlig med jobben som politimann.

«ET POLITI FOR ALLE»: Norske politibetjenter i uniform har i over 10 år deltatt i politiske og sivile demonstrasjoner, som homofestivalen Oslo Pride. Man aksepterer således politiske budskaper og bruk av tjenesteuniform i forbindelse med disse. (Foto: Politiforum.no).

Både Bergh selv og Max Hermansen reagerer sterkt på at et Facebook-vennskap med en barndomsvenn fremstilles som uakseptabelt og skadelig for politiets omdømme. Det dreier seg om «Guilt by association», en kjent anklagemetode fra tidligere kommunistdiktaturer og dagens Nord-Korea, der venner til avhoppere blir arrestert og sendt til konsentrasjonsleirer.

«Når man i dommen begynner å legge seg i hvem man har på vennelisten på Facebook, begynner vel totalitæriteten å ta overhånd her til lands. Max Hermansen og jeg vokste opp i samme lille by, og var kamerater fra tidlig ungdomstid. Våre fedre var kollegaer, så vi hang endel sammen. Er det ikke i overkant å forlange at man må søke politiledelsen om å ha barndomsvenner på Facebook-vennelisten? Er det virkelig «innenfor» at lagmannsretten legger seg i det? Så vidt jeg vet, er ikke Max Hermansen en etterlyst kriminell,» sier Stein Robin Bergh til Frieord.no.

«Hans vennskap med meg på Facebook og det faktum at han har klikket liker på artikler jeg har lagt ut er altså med i grunnlaget for at Stein Robin Bergh ikke får jobben tilbake. Jeg synes dette er helt utrolig. Har Norge blitt en versjon av DDR, et «Det Demokratiske Norge», hvor vilkårligheten råder, og hvor en må være politisk korrekt for å få medhold av dommere,» sier Max Hermansen, som legger til at han er rystet. Også Max Hermansen bekrefter overfor Frieord.no at de to er barndomsvenner. Det er ganske vanlig at gamle venner møtes igjen som Facebook-venner.

Av dommen kommer det ganske tydelig frem at Bergh er blitt et offer for en heksejakt fra en lokal tillitsvalgt i Politiets Fellesforbund. Den tillitsvalgte, Veronika Amble Nærum, har systematisk gått gjennom alle Berghs Facebook-meldinger og likes over flere år, og sendt brev til politimesteren med påstand om at mange har reagert negativt på hans Facebook-aktiviteter. Hun har funnet frem noen eksempler hun mener er blant de verste og sørget for at de har havnet både hos politimesteren, ansettelsesnemnden og retten.

«I februar 2015 sendte tillitsvalgt Veronika Amble Nærum et brev til politimester Bakke vedrørende Berghs aktivitet på Facebook. Av brevet fremgår det at flere ansatte på politistasjonen i Kongsvinger reagerer på Berghs innlegg på Facebook med sjokk og bekymring for ringvirkningene. Nærum viser spesielt til at Bergh linker til artikler som gjelder muslimer som har begått straffbare handlinger, og at dette medfører rasistiske kommentarer fra andre under Berghs innlegg,» skriver retten.

Retten påpeker at Bergh har trykt liker på en vitsetegning med grov harselering av muslimer, et bilde av en bloddryppende Koran og en artikkel som en annen har delt fra nettsiden Document.no som har en innvandringskritisk profil. Han har videre trykket «liker» på en vits om en «hvit pakistaner».

Her er noen eksempler som retten trekker frem som argument for at Bergh ikke egner seg som politimann, tross bare gode skussmål for jobben han har utført i politiet gjennom mange år:

«Bergh la ut følgende kommentar til en artikkel om at muslimer klager på maten i Tromsø fengsel: «Klager over «dårlig mat»! I Norge spiser vi svinekjøtt, og det er langt fra «dårlig mat»! Det serveres som regel med poteter og grønnsaker til, bare å forsyne seg av det!»»

«Nå raseres asylmottaket på Trandum. Flott, liksom… mer å bruke skattepenger på..»

«Stå på KrF prøv å fjerne justisminister Anders Anundsen så disse øker sjansen til å forbli i landet og holde sin virksomhet i gang! som kommentar til en artikkel på Frieord med tittel: Slått ned og ranet av tre mørkhudede i Arendal».

«Hva er problemet? Det går fly til Midtøsten flere ganger i døgnet!» som kommentar til en artikkel på den svenske nettsiden Fria Tider med tittelen » Vi är araber, vi kan inte bo så här».

«Afrikaner. Igjen» som kommentar til en artikkel på nrk.no om en mann som var pågrepet for voldtekt».

Disse meningene mente ansettelsesrådet ikke er forenlige med hans rolle som politimann. De fikk medhold i retten.

Manglende politibevæpning kan koste menneskeliv

Årsaken er at de ikke har tillatelse til å bære våpen. Det må legges igjen innelåst i politibiler som ofte er parkert flere kilometer unna flyplassen. «Hårreisen og uakseptabelt,» mener Jan Simonsen som er tredjekandidat for Demokratene i Norge i Oslo.

Den kriminaliteten som utføres i Norge er blitt langt hardere de siste årene. Det har skjedd en kraftig internasjonalisering, og kriminaliteten er blitt bedre organisert. Bruk av våpen er utbredt, og polititjenestemenn er oftere enn tidligere utsatt for alvorlige trusler og forsøk på bestikkelser. Vi har også sett en utvikling i retning av tøffere kriminelle ungdomsmiljøer, der ungdom ofte opptrer sammen i grupper basert på etnisk opprinnelse. Dette er ungdommer som allerede i en alder ned mot eller under den kriminelle lavalder har utviklet en våpenkultur, og mangler respekt for øvrighetspersoner.

Jan Simonsen som tidligere har satt 8 år i stortingets justiskomite, mener det trengs strakstiltak for å beskytte politiet i den vanskelige og farlige jobben de utfører for å gi oss alle økt trygghet. «Det å bruke vold mot polititjenestemenn er mer alvorlig enn å bruke vold mot Jan Simonsen – fordi politifolkene setter seg selv i fare for å beskytte oss,» sier han.

Politiets Fellesforbund tok opp denne problemstillingen allerede i 1998, blant annet i et brev til den daværende Verdikommisjonen. I dette brevet ble det pekt på at voldsutviklingen gir mange utfordringer til politirollen, at volden innebærer økt bruk av våpen innenfor de kriminelle miljøene, og at antall utrykninger med våpen er sterkt økende – noe som innebærer særdeles sterke psykiske belastninger for politiansatte og deres familier. «Denne utviklingen har akselerert og situasjonen er trolig langt verre i dag», mener Simonsen.

Simonsen mener at politiet bør bære våpen, konstant, og ikke bare når terrortrusselen er på det høyeste. «I Israel har det vært mange tilfeller der terrorister går til angrep på polititjenestemenn eller sivilpersoner med kniv. Heldigvis blir de oftest skutt, såret eller drept, før de får sette kniven i sine ofre. Det skyldes at det er mange væpnede politifolk i gatene,» sier Simonsen. «Det nytter med bevæpning. Det er en uakseptabel situasjon at politifolk som selv blir skutt på, eller ser at sivilpersoner blir angrepet, må springe til sine biler for å hente ut våpenet før de kan forsvare seg selv, kollegaer eller sivilpersoner, slik situasjonen er i dag. I mellomtiden kan jo mange være drept,» mener han.

Flyktningbarnet Muhammad som knivhogg politimann i Stockholm er mulig 25 år gammel

Det var forrige torsdag at to politimenn patruljerte den beryktede Medborgarplatsen i Stockholm. Området er kjent for å være tilholdssted for store innvandrergjenger og kriminell aktivitet.

Såkalte «gatebarnsbander» opererer i mindre og større grupper og begår alt fra seksuelle overgrep mot kvinner, narkotikasalg og til grove personran med våpen. Ikke sjelden blir ofrene utsatt for vold.

Les også: Her blir flyktningbarna pågrepet for seksuelle overgrep under festival i Sverige

«GATEBARN»: Politiet i Sverige sliter med store gjenger gatebarn fra blant annet Marokko og Afghanistan. De er svært voldelige og har liten sympati med sine ofre. Ikke sjelden angriper de kvinner og eldre. Her er politiets bilder på to slike gatebarn som i 2016 ble siktet for innbrudd og grov vold mot en 87 år gammel kvinne i Stockholm. (Foto: Politiet).

Les også: Skandale – svenske aviser innrømmer falske nyheter om flyktningbarn

Politimennene Ted og Marcus oppdaget plutselig «noe sort» i periferien. Plutselig får Ted et slag i bakhodet. Da han snur seg rundt ser han Hussaini Muhammad, som står med en stor kjøttkniv i hånden.

Ifølge et vitne drar knivmannen ned politimannens uniformskrage og hogger til med kniven.

Nettstedet Nyheteridag.se har fått tilsendt et bilde som viser såret på politimannen.

 – Denne personen ønsket å drepe meg, sier den svenske politimannen.

Les også: Flyktningbarnet som drepte ansatt på asylmottak i Sverige er voksen

BLE FORSØKT DREPT: En ulovlig asylsøker er nå siktet for å ha forsøkt å drepe den svenske politimannen. (Foto: Youtube).

Les også: Halvparten av flyktningbarna er voksne – mange har grått hår og skjegg

Knivmannen blir etterhvert overmannet og arrestert.

I ettertid har det kommet frem at Hussaini Muhammad ikke er et gatebarn fra Marokko, men mest sannsynlig fra Afghanistan. Dette da nettstedet fikk tak i rettsdokumenter som viser at tolken hans snakker Dari, som er en persisk dialekt, som er vanlig i Afghanistan.

Han skal heller ikke være 17 år gammel, men mellom 23 og 25 år gammel, avhengig av hva hans foreldre har sagt og hva han selv har uttalt til sosialtjenesten i kommunen der han er bosatt.

Les også: Enslige flyktningbarn søker om gjenforening med kone og barn fra hjemlandet

Som følge av det brutale drapsforsøket på den svenske politimannen, så har myndighetene omplassert Hussaini Muhammad fra et vanlig og åpent HVB-hjem, til en såkalt Sis-bolig, sammen med andre tvangsplasserte gutter og jenter. 

Et Sis-hjem er betydelig dyrere og vil koste svenske skattebetalere tusenvis av kroner hver dag.

Les også: Fostermor fikk sjokk da hun fant at ut at 12 år gammel flykting var 21 år gammel jihadist

FØRT BORT: Hussaini Muhammad blir pågrepet og ført bort av politiet etter drapsforsøket torsdag i forrige uke. (Foto: Informationskriget.se).

Les også: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente – fikk to måneders fengsel

Les også: Mor lot «mindreårige asylsøkere» flytte inn i huset – datteren ble sexmisbrukt

Les også: Syrisk flyktning (19) voldtok 13-åring vaginalt og analt – fikk to måneders fengsel

DET NYE SVERIGE: Ni personer skutt på EN helg – tre drept

Bare på fredag fikk politiet inn rapporter om fire ulike skyteepisoder i Sverige.

Den første fant stede i 16-tiden i Västerås, der to personer ble skuddskadet. Den andre skyteepisoden skjedde rett etter klokken 18 i Uppsala. En mann i 30-årene ble hardt skuddskadet og ble senere meldt død på Akademiska sjukhuset i byen. Den tredje skyteepisoden fant sted ved 21-tiden i Tensta i Stockholm, der en person ble skutt og drept. Ved 22.30-tiden på fredag ble to personer skutt på Borgmästergården i Malmø.

Det var imidlertid bare starten på den flerkulturelle voldsbølgen.

På lørdag ble en mann skutt i Borås. Han døde på sykehuset av skadene han pådro seg. Natt til søndag ble en mann skuddskadet i Lysekils kommune, mellom Gøteborg og Strømstad, skriver SVT.

VIDEO: Svensk politisjef under konferanse: «Hjelp oss, hjelp oss!»

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Samme natt ble det avfyrt flere skutt mot et flerfamiliehus i Mølndal, utenfor Gøteborg. Ingen skal imidlertid blitt truffet eller drept.

På søndagskveld ble en 30-årig mann skuddskadet i Herrljunga. Det er i skrivende stund uklart om mannen overlevde.

Til sammen har ni personer blitt skadet, hvorav tre har mistet livet.

Les også: Finsk professor: «Sverige er en større trussel enn Russland»

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Nå lover socialdemokraternas statsminister, Stefan Löfven, å ta i bruk sterke midler mot skurkene.

– Det skaper en fryktelig utrygghet for menneskene i disse boområdene, sa Löfven under en pressekonferanse i Eskilstuna på søndag, i følge P4.

Statsministeren påpekte og at han vil bekjempe «nazisme, rasisme og fremmedfiendlighet», Skriver Aftonbladet. Ifølge Löfven er det alle innbyggernes ansvar at Sverige er et trygt land.

Les også: 94 prosent av gjengkriminelle i Stockholm er innvandrere

Les også: Krig i Malmø – fire skuddepisoder på en dag – mann skutt med 22 skudd – barnefamilie beskutt – bussjåfør beskutt på jobb

Les også: Svensk politi hemmeligstempler kriminalitet begått av flyktninger og asylsøkere

Videre gikk socialdemokraten hardt ut mot Moderaterna og partiets samarbeid med Sverigedemokraterna.

– Hvordan skal kampen mot antisemittismen fungere med en borgerlig regjering som er avhengig av et parti med røtter i nazismen? Vi kommer aldri til å samarbeide med SD, sa Stefan Löfven ifølge Aftonbladet.

Les også: Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

Les også: Ikke-vestlige innvandrere bak 9 av 10 skuddepisoder i Sverige

Det ble også opplyst under pressekonferansen at svenske myndigheter nå vil bevilge milliarder av kroner til politimyndighetene de neste tre årene.

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

VIDEO: Svensk politisjef under konferanse: «Hjelp oss! Hjelp oss!»

– Jeg har blitt overrasket etter at jeg ble rikspolitisjef hvor ille det er i visse områder på kveldene. Om vi ikke bremser den utviklingen så er jeg overbevist om at ikke bare tradisjonell kriminalitet, men også radikalisering og terror kommer til å øke i vår samfunn.

Ordene ble uttalt i fjor og slo ned i det svenske samfunnet som en regndråpe i havet. Ingen politikere hevet et øyenbryn. Ingen tiltak ble iverksatt. Ingen debatt fulgte. Istedenfor fortsatte man som før. Den eneste grunnen til at politisjefen ikke ble kalt rasist, nazist og islamofob, er at han er en av venstresidens egne. En som har gått ut på sosiale medier og sagt at han «spyr» av partilederen til Sverigedemokraterna.

Så kom terroren i Stockholm, med fem drepte. Inkludert en liten jente som ble delt i to av en muslimsk terrorist med lastebil i en gågate – midt på lyse dagen.

MUSLIMSK TERRORISME I STOCKHOLM: En ulovlig asylsøker fra Usbekistan drepte fem mennesker i Stockholm sentrum i april i år. Hatet mot kristne og vestlige mennesker fra muslimer har etter en rekke undersøkelser og studier vist seg å være betydelig større enn man har trodd. (Foto: Ukjent).

Nå går rikspolitisjefen ut på TV og ber om hjelp fra svenske myndigheter. Han er Sveriges egen komiske Ali:

– Hjelp oss! Hjelp oss! Vi må ha lokale myndigheter med oss.

– Vi må gjøre mer sammen for å snu denne krisen rundt.

– Antallet risiko-soner har økt. Dette kommer delvis av at vi rapporterer forskjellig.

– På noen områder har det blitt verre… på noen områder kan det muligens ha blitt bedre, selv om det ikke synes på statistikken.

Ordene kommer nok en gang til å falle for døve ører. Mens man samtidig bygger Sveriges største moské i Malmø og en skuddsikker politistasjon i Stockholm.

DET NYE SVERIGE: Noen sier 60. Noen sier 130. Noen sier flere hundre utenforskapsområder. Faktum er at svenske myndigheter har mistet kontrollen over deler av landet sitt. Nå roper rikspolitisjefen «Hjelp oss! Hjelp oss!», på TV. (Skjermbilde/NRK).

PARIS: Algerisk student skrek «Dette er for Syria» – angrep politi med kniv og hammer

– Dette er for Syria, skrek den algeriske studenten og angrep tre politimenn utenfor Notre Dame-katedralen i Paris. Han skal også ha sagt at han var en soldat for terrorgruppen IS.

Hendelsen fant sted rundt halv fem-tiden på ettermiddagen i dag.

Bevæpnet med hammer og kniv klarte han å skade en av politimennene. Da trakk de to andre politikollegene sine våpen og skjøt den muslimske terroristen med to skudd i beina. Hendelsen  skapte panikk blant turistene som befant seg i området rundt katedralen. Mange løp og gjemte seg i nærliggende butikker og restauranter.

Les også: Fransk prest (84) fikk halsen skåret over i terrorangrep mot kirke – terroristene ropte «Allahu Akbar» i det de halshugget ham

SKUTT: Den muslimske terroristen skal ha blitt skutt i beina av politiet. (Foto: Facebook/Kyle Riches).

Les også: Flertallet av franskmenn mener islam ikke hører hjemme i Frankrike

Terroristen skal ha vært i live og blitt kjørt til sykehuset. Ifølge politiet skal han være i 40-årene.

Politiet og myndighetene i den franske hovedstaden har nå advart turister mot å holde seg borte fra plassen. Rundt 100 anti-terrorpoliti skal ha ankommet området og sikret at det ikke var flere angripere.

Les også: Islamsk terrorgruppe før valgkampen: «Gjør din plikt som muslim og drep dem!»

Les også: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

Les også: Britisk avis: Paris er et post-apokalyptisk helvete fylt med urin og søppel

Nesten 1.000 mennesker inne i katedralen

Det var imidlertid inne i katedralen at den største frykten og panikken oppsto. Der hadde nærmere 1.000 mennesker dukket opp til messen. De hørte skuddene og sirenene, men ingen visste hva som skjedde utenfor eller om det var et stort terrorangrep mot katedralen.

Les også: Politibetjenter i Frankrike forsøkt drept – fikk kastet molotovcocktailer mot seg

Les også: Paris: Soldater åpnet ild mot terrorist som skrek «Allahu Akbar» – hadde machete og kniver

Les også: Sjokkavsløring: Franske myndigheter skjulte grusom tortur av terrorofrene i Paris

På bilder tatt inne i katedralen så kan man tydelig se forskremte kristne mennesker med hendene i været. Dette etter at politiet var kommet inn for å gjennomsøke området og sikre at ingen flere muslimske terrorister befant seg inne blant forsamlingen. Det skal imidlertid ikke brutt inn panikk blant forsamlingen.

Etter ca. en times tid slapp politiet ut de første menneskene fra katedralen.

VIDEO: Frankrike i flammer: 26 biler satt fyr på i boligstrøk

Les også: Terror i Paris: Tunisier skjøt mot politiet og angrep soldat på flyplass – ble skutt og drept

Les også: Muslimer angrep brannmannskap på utrykning i Korsika – media løy om hendelsen

Politiet skal også ha stengt ned alle offentlige bygninger, inkludert skoler. Skoleelever måtte oppholde seg inne inntil situasjonen var avklart. Etterhvert begynte man å tillate folk tilbake i gatene igjen, mens man utførte ID-kontroller på veiene.

Den muslimske terrorgruppen IS gikk i går ut med nye meldinger om at deres soldater skulle drepe flere vantro i Frankrike.

Les også: Nytt terrorangrep i Paris: Tre politimenn skutt – en drept

Les også: Paris skremt av muslimsk terror – setter opp skuddsikkert glass rundt Eiffel-tårnet

Les også: Muslimer planla å sprenge Eiffeltårnet

Dette er ikke første gangen katedralen i Notre Dame har vært åsted for terror-relaterte hendelser. I septemeber i fjor ble seks gassbeholdere funnet i en tom bil i nærheten av bygningen og tre personer forbundet med islamske hat-bevegelser ble arrestert.

Katedralen i Notre Dame er en av de mest kjente kirkene i verden og besøkes av så mange som 13 millioner mennesker årlig.

Frankrike har vært i terror-modus siden 2015, etter at tre store terroangrep tok livet av over 200 mennesker.

Les også: Terrorangrep i Paris – 12 drepte – politmann henrettet av islamister

Les også: Muslimer bak terrorangrep i Paris – 130 drept – 368 skadet

Les også: Paris i flammer – turister bedt om å holde seg borte (bilder og videoer)

Terrorfrykt på 17. mai endrer rutinene ved Frogn-skolene

Frogn kommune har fått informasjon om at lokale komiteer og skoler i kommunen vurderer å sette opp fysiske sperringer ved sine arrangement for å sikre seg mot terrorangrep.

I Frogn gjelder dette Drøbak skole, Sogsti skole, Heer skole, Dyrløkkeåsen skole og Seiersten ungdomsskole. I tillegg har Drøbak også en Montessori-skole og en videregående skole.

Les også: Barnetog i Bergen nektes å marsjere på 17. mai – PST frykter muslimsk terrorisme

NORGE ANNO 2017: Det er nok ikke mange innbyggere i Frogn som ville trodd at denne overskriften skulle komme i lokalavisen deres. (Faksimile Amta.no).

Frogn kommune har i den forbindelse sendt ut følgende melding til skolene og de foresatte før 17. mai i år.

Fra Amta.no:

«Vi er i tett dialog med politiet og de har ingen indikasjon på at det er noen personer/grupperinger som planlegger terror i forbindelse med 17. mai. Politiet bruker mye ressurser på å være i forkant her, og vi vil få beskjed om det skulle bli noen endringer. (Sitat slutt).

Det er indikert at skolene vurderer å sette opp sperringer mot skolegårdene, men at disse må kunne fjernes raskt hvis politi, brannvesen eller ambulanser ankommer stedet.

I 2015 innførte myndighetene bevæpning av politiet på 17. mai i enkelte byer. Det er ikke klart om denne bevæpningen fremdeles gjelder i år.

Les også: Grunnskoler i Oslo får terroralarm

DRØBAK SKOLE: Alle skolene i Frogn har store og åpne innkjøringer til utearealene. Lokalavisen Akershus Amtstidende skriver nå at «skolene i samarbeid med 17. maikomiteen bør risikovurdere lokalt med tanke på sikkerhet generelt»Det vurderes nå å sperre disse under 17. mai. (Foto: Frieord.no).

Les også: Muslimske ekstremister ønsket å angripe barnehage og drepe barn og ansatte i Oslo

Fra Amta.no:

– Hvis kommunen ser for seg mulige sperrer som kan hindre en lastebil, hvordan skal de da kunne fjernes raskt ved behov?

– Poenget er at hver skole skal gjøre en vurdering for å minimere risikoen ved skolens egne arrangementer.

– Vurderingen av veisperringer er en del av kommunens løpende dialog med politiet, og skulle således ikke kommuniseres så bredt. Det må jeg bare beklage, skriver Neander, som presiserer at det hele er ren rutine ved alle kommunale arrangementer og at det ikke må betraktes som et signal om økt terrorfare i kommunen. (Sitat slutt)

Betongklosser

I Europa har man nå begynt med betongklosser, også kalt «koranklosser», foran gågater og offentlige plasser.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

Her er et utvalg av bilder fra sperringer i Europa etter de siste årenes muslimske terrorangrep:

«TAKK MERKEL»: Innbyggere i Tyskland har skrevet hva de synes på de provisoriske terror-sperringene som ble satt opp etter det rasistiske hatangrepet mot det kristne julemarkedet i Berlin i desember i fjor.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i kristent julemarked – 12 drept – 50 skadd

Les mer: London bygger «stålring» mot terror rundt skyskrapere og finansdistriktet

KAOS OG DØD: Tolv personer ble drept og 56 skadet da terroristen kjørte inn i julemarkedet i Berlin. Dødstallene kunne vært større hvis det ikke hadde vært for at den polske lastebilsjåføren kjempet mot terroristen før angrepet fant sted og klarte å styre lastebilen ut av markedet.

Terroren i Stockholm

Europa har opplevd en rekke svært grufulle islamistiske terrorangrep begått med biler og lastebiler. Det siste i Stockholm sist måned hvor en ulovlig asylsøker fra Usbekistan meide ned et titalls mennesker og drepte fem, inkludert en 11 år gammel jente.

Bevæpning av politiet i Norge

Etter den forhøyede terrortrusselen i Norge i 2015, valgte norske myndigheter å bevæpne politiet.

Les også: Terrorfrykt over hele landet

Les også: Muslimske terrorister muligens på vei til Norge

Frieord dekket bevæpningen av barnetogene i 2015 med denne kommentaren:

IDYLLEN SOM BRAST: Norge har nå valgt å bevæpne politiet under 17.mai-paradene. Grunnen er frykt for terrorangrep. Men hvem står bak trusselen. Det er ikke så lett å finne ut hvis man leser norske medier.

For første gang i historien skal norsk politi nå være bevæpnet på 17. mai. Bakgrunnen for beslutningen skal være myndighetenes frykt for et terrorangrep mot barnetogene eller andre tilstelninger under nasjonaldagen. Men hvorfor vil ikke media som har dekket saken nevne årsaken med ett eneste ord?

Vi opplever nå at Norge for første gang i moderne historie må ha bevæpnet politi på gatene under feiringen av nasjonaldagen.

I mediene har man skrevet lite om temaet. Eller årsaken.

Faktisk klarte Klassekampen, VG, NRK.no, Politiets Fellesforbund og andre mindre medier å unngå å snakke om den rosa elefanten i rommet. Eller den skjeggete bevæpnede muslimen som det dreier seg om.

Hadde de unngått å omtale den faktisk årsaken til bevæpningen om det hadde vært en annen ekstremistgruppe eller ideologi som sto bak trusselen? Foreksempel høyreekstremister? Eller kristne? Hva med unge sinte hvite menn?

Nei. Det skal ikke snakkes om årsak eller hvem som står bak beslutningen om å bevæpne politiet i de største norske byene. Det er bare å venne seg til tanken – og synet – av skarpladde pistoler festet til låret på våre politibetjenter.

NYE NORGE: Bevæpnet politi på 17. mai er noe vi med stor sannsynlighet må venne oss til. Det er prisen for å leve i et flerkulturelt samfunn sier våre politikere. Men er den verdt det?

I mellomtiden har norske myndigheter i disse dager donert 10 millioner til forskning på høyreekstremisme på grunn av en gal manns verk i juli, 2011. Og en håndfull antiislamister med bannere som møter opp på torg rundtomkring.

Samtidig har man hatt 3.000 rabiate og ekstreme muslimer gående opp Karl Johan mens de skriker ut islamske fraser og truer det norske samfunnet med terror hvis vi ikke slutter å tegne eller fornærme profeten deres.

I 2014 levde Oslo under terrorskrekk og man stengte slottet og rådhuset, etter at man hadde fått informasjon om at terrorister planla å ta seg inn i Norge. Politiet landet over fikk bære maskingevær på alle store offentlige plasser og flyplasser. Fotballkamper ble innstilt, museer ble stengt og folk fikk beskjed om å være forsiktige på offentlige plasser.

Norske myndigheter mener å kunne tallfeste at over 150 norske borgere har dratt for å kjempe for IS i Syria. Flere av disse har kommet hjem med blod på hendene. I andre land i Europa har slike hjemvendte jihad-krigere eller radikaliserte innvandrerungdommer begått terrorangrep.

PST har gått ut med det oppsiktsvekkende uttalelsen at det er over 90 prosent sjanse for et islamistisk terrorangrep iløpet av 2015 i Norge.

Rett før jul sendte statsminister Erna Solberg et advarselsbrev til 23 norske kommuner. I brevet ble kommunene fortalt at de bør øke innsatsen sin mot radikaliseringen av muslimer i sine byer. Dette fordi PST ikke har ressurser til å følge opp det etterhvert svært store antallet islamister som har tilhold i Norge.

STATSMINISTEREN ADVARER NORSKE KOMMUNER: Rett før julen 2014 fikk 23 norske kommuner et advarselsbrev fra statsministerens kontor. I brevet ble det påpekt at kommunene selv må øke sitt trusselnivå og få oversikt over de ulike potensielle farlige muslimene som bor i byene deres. Dette fordi PST ikke har ressurser til å følge alle radikale islamister som bor i Norge.

År etter år så melder Politiets sikkerhetstjeneste at radikale muslimer er den største trusselen mot vårt demokrati og vår sikkerhet. Selv i 2012, året etter Utøya-massakeren så valgte man denne linjen. Det sier ikke rent så lite.

Men det er kanskje greiere for media å ikke omtale den faktiske trusselen som radikale islamister står bak i Norge i 2015. Da kan man fremdeles lulle seg inn i den utopiske drømmen om et fargerikt fellesskap, der vi alle deler den samme oppfatningen av hvordan et idealsamfunn bør se ut. Og hvor de «høyreekstreme» og «nazistene» fremdeles er den store stygge ulven som man forener seg mot. (Slutt på artikkel).

Utenlandsk mann arrestert i Haugesund – forsøkte voldta 50-årig kvinne på gaten

Det var klokken 03.42 søndag natt at et vitne skal ha sett en mann dro en kvinne med seg inn i et smug i sentrum av Haugesund.

Kvinnen skal ha vært på vei hjem da voldtektsforsøket fant sted.

Vitnet kontaktet politiet som fikk pågrepet overgriperen. Mannen som er i 30-årene skal ha adresse i Haugesund, men er ikke norsk statsborger.

Kvinnen skal være i 50-årene og lokal i området.

Politiet i Haugesund skal av kapasitetsproblemer ikke ha fått avhørt mannen før i dag.

Relatert:

Hjalp flyktninger til Europa – skutt og drept av IS-terroristen i Paris

Xavier Jugelé var 37 år gammel da han ble skutt og drept under et antatt islamistisk terrorangrep i Paris på torsdag kveld. Han ble truffet i hodet og døde umiddelbart.

Drapsmannen, som er identifisert som 39-årige Karim Cheurfi, ble drept av politiet i det han forsøkte å flykte fra plassen. På gjerningsmannens kropp fant man en håndskreven lapp der han hadde sverget troskap til terrorsekten Islamsk stat.

Kort tid senere tok IS også på seg ansvaret for angrepet.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

DREPT: Politimannen Xavier Jugelé ble bare 37 år gammel. Han ble drept av et skudd mot hodet.
SATT LANG TID I FENGSEL: Drapsmannen Karim Cheurfi (39) satt i over 10 år i fengsel for drapsforsøk på to politimenn i 2003. Han skal ha blitt arrestert på nytt allerede i februar i år, da man mistenkte at han planla å drepe polititjenestemenn. Da politiet gjennomsøkte bilen hans etter terrorangrepet skal de ha funnet blant annet en pumpehagle og ammunisjon, samt flere kniver.

Tilsammen tre politimenn ble truffet av skuddene fra den muslimske terroristen, to av dem ligger fremdeles på sykehus.

Mange turister og barnefamilier befant seg også i området hvor angrepet mot de franske politimennene fant sted. En amerikansk familie beskriver situasjonen som kaotisk med mye skrik og panikk. En tysk kvinnelig turist skal ha blitt truffet av ett av skuddene og ligger alvorlig skadet på sykehus.

Xavier Jugelé var en respektert politimann og en av de som deltok i innsatsen mot terroristene som for snart to år siden drepte over 90 mennesker under en konsert i Bataclan i Paris. Ett år senere sto han blant publikum når Sting deltok med å gjenåpne bygget.

Les mer: Britisk avis: Paris er et post-apokalyptisk helvete fylt med urin og søppel

FRANSK: Norske nyheter velger å omtale den muslimske mannen Karim Cheurfi som fransk. Hans etniske bakgrunn og kultur var imidlertid algerisk.

Fra Dagbladet:

– Jeg er glad for at Bataclan er åpen igjen. Det er symbolsk. Vi er her i kveld som vitner. Her for å forsvare våre verdier. Denne konserten er for å hylle livet. For å si nei til terrorister, sa Xaviere Jugelé til det amerikanske magasinet. (Sitat slutt).

Jugelé skal også ha hjulpet flyktninger som ankom Europa, skriver flere aviser.

Den svenske avisen Expressen beskriver den drepte politimannen som en «helt som sto opp for menneskelige rettigheter og reiste til Hellas for å hjelpe til med flyktningstrømmen ved Middelhavet.

Les også: Terrorangrep i Paris – 12 døde – politimann henrettet av islamister

SPERRET AV: Store deler av Paris sentrum ble sperret av etter terrorangrepet på torsdag. Blant annet valgte politiet å midlertidig stenge ned offentlig transport på T-banen.

Den 37-årige politimannen skal også ha vært en stolt forsvarer av homoseksuelles rettigheter og blant annet protestert mot Russlands  forbud mot homoseksuell propaganda, skriver britiske Daily Mail.

– Han var en enkel mann som elsket sin jobb, og han var virkelig engasjert i LGTB-spørsmål, sier Mickael Woodman, direktør for «Flag», en fransk organisasjon for såkalte LGBT-politibetjenter.

Xavier Jugelé var selv homoseksuell og etterlot seg en partner.

Les også: Muslimer bak terrorangrep i Paris – 130 drept – 368 skadet

Les også: Sjokkavsløring: Franske myndigheter skjulte grusom tortur av terrorofre i Paris

Seks terrorangrep på to år

Angrepet på Champs-Élysées kommer bare bare litt over en måned etter at en muslimsk terrorist ble skutt og drept på flyplassen Paris Orly og to måneder siden en mann skrek «Allahu Akbar» og ble skutt fem ganger etter å ha angrepet en gruppe soldater med machete utenfor turistattraksjonen Louvre.

Angrepet på Champs-Élysées markerer det sjette terrorangrepet i Frankrike de siste to årene. Det hele startet i januar, 2015, da to bevæpnede menn drepte 12 mennesker under angrepet mot avisredaksjonen Charlie Hebdo.

Tilsammen skal over 230 mennesker ha blitt drept og mange hundre være skadd etter angrepene.

Les også: Paris skremt av muslimsk terror – setter opp skuddsikkert glass rundt Eiffel-tårnet

Les også: Muslimer planla å sprenge Eiffeltårnet

Utenlandsk narkomiljø sprer seg til nabokommunene – politiet pågrep 60 ungdommer i storaksjon

Kilde: OAvis.no, Moss Avis

FOLLO POLITISTASJON: Her på Follo politistasjon i Ski har de pågrepne ungdommene måttet avlegge urin- og DNA-prøve, ta fingeravtrykk, samt blitt avhørt. To av de pågrepne, i 18- og 19-års alderen, sitter i varetekt med siktelser som kan gi inntil 10 års fengsel. Politiet har også tatt beslag i narkotika og brukerutstyr, ifølge etterretningsleder Lars Abelsen. (Foto: Frieord.no).

Fra OAvis.no:

De pågrepne er i hovedsak i alderen 16–20 år, og noen av de pågrepne er over 20 år.

Det var for rundt to år siden at politiet begynte å se konturen av et miljø som har utviklet seg i det politiet mener er en bekymringsfull retning. I januar startet de etterforskningsarbeidet som ledet til en storaksjon tirsdag og onsdag, hvorpå altså 60 personer har blitt pågrepet.

Mye av narkotikasalget foregår på skolene i området, og aksjonen har fått navnet «Oppegårdmiljøet», fordi kjernen i miljøet holder til der, melder NRK

– Vi har fått mange bekymringsmeldinger og tips om narkotikabruk blant ungdommer i distriktet, særlig i Oppegård. Vi har derfor etterforsket ungdomsmiljøet siden jul. Vi oppdaget raskt at problemet var omfattende. Dette er som en kreftsvulst som bare vokser seg større og større om den ikke stoppes, sier etterretningsleder Lars Abelsen til Facebook-siden til politiet i Follo.

Han forteller at det som starter med eksperimentering med narkotika for flere har endt opp med depresjoner og frafall fra skolen.

– I noen tilfeller også vold og trusler. Vi vet at noen av ungdommene kjøper narkotika fra organiserte kriminelle gjenger i Oslo og opparbeider seg narkotikagjeld. NRK har vært med oss både i forkant og under aksjonen, sier han til politiets egen side. (Sitat slutt).

Hvem står bak? Slagsmål og drapstrusler ved barneskole i Vadsø

HVEM, HVA, HVOR: NRK Finnmark skriver om en ny og brutal hverdag for Vadsøs barneskoleelever. Men hva er årsaken? (Skjermbilde NRK Finnmark).

Fra NRK Finnmark:

– Forholdene på bussen har vært over enhver kritikk. Det har vært slagsmål, skittkasting, og regelrett mobbing av elever. Slåsskampene har ført til at barn har blitt slått til blods, forteller Ørjan Gundersen.

– Når bussen har vært overfylt har enkelte elever blitt dratt ut av bussen på holdeplasser de ikke skal av. Flere ganger har våre barn kommet gråtende hjem, de vil ikke ta bussen, sier pappaen.

På grunn av forholdene er det et fåtall av elevene som bor utenfor Vadsø som velger å ta den.

– På en normal dag skal det være mellom 15 og 25 elever på den. I perioder har det vært så ille at det har vært under fem. Da må foreldrene lage alternative løsninger for å kjøre og hente.

– Etter jul ble den ene sønnen min drapstruet. Det har vært mye voldsutøvelser, slåssing og truing som gjør at ungene ikke har det bra, og da har ikke jeg det bra heller.

– Det er en uholdbar situasjon både for ungene og for sjåføren ikke minst, som skal gjennomføre skoletransport med bussen på en sikker og skikkelig måte. Det kan bli vanskelig når det utvikler seg til såpass mye konflikter og uro som det har vært på den ruten.

– Språkbruken og trusler om at de faktisk skal ta deg av dage om du ikke er snill. Det er klart vi er nødt til å følge dette opp mot skolen, og det har vi gjort, sier Johnsen.

– Vi har også hatt politiet på bussen. Så vi har prøvd det meste, sier han. (Sitat slutt).

Hva er årsaken til volden?

Så hva er årsaken til all denne volden, truslene og behovet for politibetjenter på skolebussen for barneskolebarna? Vadsø har under alle sine år med skoler og elever ikke opplevd en slik utvikling før nå.

NRK sine journalister Trine Vidunsdatter og Ida Louise Rostad velger helt å se bort fra hvem som står bak denne utviklingen og informerer bare om hva som har skjedd. På Facebook på NRK Finnmark og IFinnmark så går debatten høyt. Mange er oppgitt. Noen lurer på hvorfor mediene ikke vil informere om hvem som står bak bråket og spekulerer i om at det kan være nyankomne elever. Dette blir reagert på av andre igjen som mener at bakgrunn eller hudfarge ikke har noe å si.

Kranglingen og konspirasjonsteoriene løper løpsk. Fordi media holder noe tilbake.

Les også: Innvandrerelever i Oslo dropper ut, misbruker narkotika og blir med i kriminelle gjenger

LYVER TIL SINE LESERE: NRK Finnmark sin journalister Trine Vidunsdatter (t.v.) og Ida Louise Rostad (t.h.), velger å ikke informere sine lesere om at Vadsø barneskole er en svært flerkulturell skole med elever fra muslimske land, blant annet Somalia, Syria og Afghanistan. (Foto: Twitter/Google +).

Når man går inn på Vadsø kommune sine nettsider så kan man lese mer om utviklingen ved skolen de siste årene.

Det viser seg at Vadsø barneskole er en svært flerkulturell barneskole med elever fra 20 ulike nasjoner. Svært mange av dem kommer fra ikke-vestlige og muslimske land som Somalia, Syria, Afghanistan, Eritrea og Iran.

Det har blitt avslørt før at slike skoler ofte har store problemer med vold, trusler og mishandling av norske elever. Som Hagaløkka skole i Asker.

Nettsiden Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring skriver følgende om Vadsø barneskole:

FLERKULTUR: Vadsø barneskole har blitt en svært flerkulturell skole med elever fra 20 ulike nasjoner og hvor hver femte elev er innvandrer. De fleste fra ikke-vestlige og muslimske land som Somalia, Syria og Afghanistan. (Skjermbilde/Vadsø kommune).

Med flerkultur og skoler med elever fra en rekke ikke-vestlige land følger også påstander om fremmedfrykt og kampen mot rasismen.

GI RASISME RØDT KORT: Det har etterhvert blitt så flerkulturelt i Vadsø at man har måttet begynne med antirasistiske kampanjer og skolepriser, slik man gjør i tradisjonelt svært innvandrertette områder på Østlandet.

Så hva skjer egentlig ved Vadsø skole? Hvem står bak bråket? Hvorfor vil ingen snakke om bakgrunnen til elevene?

NRK-journalist Ida Louise Rostads Twitter-profil viser at journalistene kan ha tilbøyelighet med å holde tilbake denne informasjonen på grunn av sin personlige og politiske overbevisning.

POLITISK JOURNALIST: NRK sin reporter Ida Louise Rostad skriver på sin personlige Twitter-profil at hun ikke forstår hvorfor det er nødvendig å omtale etnisk bakgrunn i nyhetssaker der de involverte ikke er etniske nordmenn. Det kan kanskje gi en pekepinn på hvorfor hun har utelatt bakgrunnen til elevene som drapstruer og mishandler medelever på skolebussen i Vadsø. (Foto: Twitter).

Så da sitter vi med spørsmålet. Hvorfor vil ikke NRK sine journalister gå dypere inn i saken og informere sine lesere og lyttere om hva som er årsaken til denne plutselige eskaleringen i vold, trusler og terror som skolebarna i Vadsø nå utsettes for.

For hvis det hadde vært de norske elevene som hadde utøvd grov vold og drapstrusler mot de nyankomne ikke-vestlige elevene, så ville nok alle fått vite om det. Eller?

Det vil være i alles interesse om mediene og myndighetene var mer åpne om det som nå skjer på Vadsø skole.

Saken er oppdatert.

Relatert:

KAOS I SVERIGE: Ingen tør bygge ny politistasjon i Rinkeby

Den gamle stasjonen blei følge stengt i løpet av våren 2014, og et år senere ble det besluttet å bygge en ny stasjon for 240 polititjenestemenn. Men ingen byggefirmaer tør bygge den nye stasjonen. «Alt for farlig» sier anonyme politifolk til Svensk TV.

Les også: Opptøyer og plyndring i Rinkeby – politiet skjøt for å treffe

Ifølge kildene til SVT har det ikke vært noen bud, fordi flere store byggefirmaer ikke ønsker å jobbe i bydelen av sikkerhetsmessige grunner. «Det er for farlig å bygge en politistasjon i området», sier flere politifolk som ønsker å være anonym til SVT Nyheter.

Les også: Schenker-sjåfør fikk tennene utslått av innvandrere

Les også: Steinkasting, trusler og vold stengte byggeplass

KNUSTE POLITISTASJON: Slik så en politistasjon ut i Rågsved i Stockholm i 2014 etter at tredvetalls innvandrere skal ha startet opptøyer i hovedstaden. De skal i tillegg til å ha kastet brannbomber og steiner på politiet og brannvesen som ankom plassen. (Foto: Fria Tider).

Byggingen av den nye planlagte politistasjonen står derfor i stampe. Den er planlagt plassert i en bygning som tidligere huset et sykehjem, men ingen bud på byggeprosjektet er mottatt. Sluttdatoen for kontrakten har blitt utvidet flere ganger. I følge SVT mener flere store byggefirmaer at det av sikkerhetsmessige grunner er problematisk å få jobben gjort.

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

«Det er for farlig å bygge en politistasjon i området. Byggeplassen må være bevoktet døgnet rundt. Dette inkluderer både risikoen for tyveri, men også trusler mot ansatte som skal jobbe på byggeprosjektet,» sier flere politifolk som ønsker å være anonym til SVT Nyheter.

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

TERROR I TYSKLAND: Øksedesperado amok i Düsseldorf – syv personer skadet – 13 år gammel jente hugget i armen

OPPDATERT: Øksemannen skal være en 36-årig asylsøker fra det muslimske landet Kosovo.

En 36-årig innvandrer med bakgrunn fra «eks-Jugoslavia» skal ha dratt frem en øks og begynt å hugge etter mennesker på en togstasjon i den tyske byen Düsseldorf i går kveld.

Syv mennesker, inkludert to politimenn, skal ha blitt skadet i det gjerningsmannen gikk til angrep.

Les også: TYSKLAND: Flyktning med kniv holdt gravid kvinne som gissel på flyktningsenter

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte inn i kristent julemarked – 12 drept – 56 skadd

Mannen skal være arrestert og politiet tror ikke at det finnes andre som var sammen med ham om angrepet.

Mannen skal ha rømt fra plassen og skadet seg kraftig under fluktforsøket etter å ha hoppet fra en bro.

Les mer: TYSKLAND: Flyktningbarn ranet og dyttet kvinne ned på skinnegangen på T-banestasjon

Les mer: Iraner dytter svensk kvinne (20) i døden foran T-banen i Berlin

Ofrene inkluderer tre menn, en kvinne og en 13 år gammel jente som fikk et sår i overarmen. Tre av dem ble alvorlig skadet.

Ifølge tysk politi skal mannen ha gått til angrep uten noe forhåndsvarsel og angrepet tilfeldige passasjerer.

Bilder og film fra angrepet ble tatt av skrekkslagne passasjerer som befant seg i området. Bildene viser hvordan folk løp i panikk og skrek da angrepet fant sted.

Les mer: TYSKLAND: Asylsøker arrestert for det brutale angrepet på kvinne på togstasjon

Les også: Syrisk asylsøker amok med machete på gaten i Tyskland – gravid kvinne hakket ihjel

Et vitne sier:

– Jeg har aldri sett noe lignende i hele mitt liv. Han hoppet plutselig ut av toget og begynte å hugge etter folk med en øks, kun to meter fra oss. Men ingen kunne stoppe ham, det var umulig. Vi bare sto stille og skrek.

Et annet vitne sier:

– Det var blod overalt. Jeg har opplevd mye, men jeg har aldri opplevd dette.

Les mer: Flyktningbarn angrep togpassasjerer med øks i Tyskland – skrek «Allahu Akbar»

Scenene som utspant seg i Düsseldorf følger hele syv lignende episoder som Tyskland har opplevd siden januar 2016.

Angrep i Hannover i februar 2016, Essen i april, Würzburg, Reutlingen, Ansbach og München i juli og Berlin i desember, førte til over 22 drepte og 112 skadet.

Eksplosiver, håndvåpen, kniver og en øks, samt en stjålet lastebil ble brukt under disse angrepene, flere av dem utført av den muslimske terrorgruppen IS og med asylsøkere fra Syria og Afghanistan som ansvarlige.

Les mer: Massemorder i München var iraner – skrek «Allahu akbar» og skjøt mot barn

OVERSIKT: Tyskland har opplevd minst syv terrorangrep siden januar 2016. 22 mennesker har mistet livet, inkludert kvinner og barn. 112 skal være skadet, flere av dem for livet. (Foto: Daily Mail).

Les mer: Sjokktall fra Tyskland: Migranter bak 142.500 forbrytelser på seks måneder

DAGENS VIDEO: Venstreekstremister angriper mørkhudet politimann

Venstreekstremister, antirasister og kriminelle ungdomsgjenger med ikke-europeisk opphav har bedrevet en lavintensitetskrig mot myndighetene i Frankrike og spesielt mot polititjenestemenn.

Videoen ovenfor viser hvordan den grove volden og mangelen på respekt for ordensmakten – og menneskene som representerer den – er totalt fraværende i land som blant annet Frankrike og Sverige.

Videoen viser også at venstresiden kan og vil begå grov vold og drapsforsøk selv mot mørkhudede mennesker, hvis de mener at disse står i veien for deres politiske visjon.

ØSTERRIKE: Fengsel må bygge moske for fangene – 50 prosent er muslimer

Gerasdorf er et ungdomsfengsel i Østerrike som huser mer enn 80 mordere, ranere, voldtektsmenn og tyver fra 14 ulike nasjoner. Fengselet ligger rett utenfor hovedstaden Wien.

Halvparten av dem er muslimer.

Dette har ført til at fengselsdirektør Margitta Essenther nå har godkjent planer for å gjøre om deler av fengselet til en moske.

Den muslimske populasjonen kommer Afghanistan, Tsjetsjenia, Tyrkia og Nord-Afrika.

MAJORITET MUSLIMER: Et ungdomsfengsel utenfor den østerrikske hovedstaden Wien har en majoritet av muslimske fanger. Nå bygger man en moske for dem innenfor murene. (Foto: Gerasdorf ungdomsfengsel).

Fengselsdirektøren ser ingen problemer med at en moske vil kunne radikalisere fangene ytterligere.

– Vår assisterende fengselsdirektør, Thomas Binder, har kontakt med sikkerhetspolitiet og kjenner alle de skjulte og problematiske tegnene og symbolene som brukes av terrorgruppen IS.

Tre av de innsatte ungdommene er koblet mot terrorisme, en nedgang fra seks ved juletider.

Radikalisering er ikke noe nytt i østerrikske fengsler. En av bakmennene i en muslimsk terrorcelle med barn, den 17-årige albaneren Lorenz K, fortalte nylig østerriksk politi at han ble radikalisert i fengsel.

TRENING: Fangene i ungdomsfengselet har ulike aktiviteter de kan bedrive på fritiden. Nå får de også en moske de kan be i. (Foto: Gerasdorf ungdomsfengsel).

Han fortalte at en gutt som het Ahmed og kom fra Dagestand ga ham en koran da han satt i et ungdomsfengsel, som førte til at han konverterte til Islam.

Da Lorenz K. kom ut av ungdomsfengslet besøkte han jevnlig moskeer og giftet seg med en muslimsk kvinne han hatt møtt på internett. Dette selv om de begge var mindreårige.

Han ble arrestert i januar sammen med en 12 år gammel bekjent etter at de hadde planlagt et terrorangrep.

Peter Springare får støtte fra dansk politikollega: «Det ser helt likt ut i Danmark»

FÅR STØTTE: Den svenske politimannen får støtte fra en kollega som jobber i København. Han forteller at det ser helt likt ut i deres hverdag og at det «stort sett ikke finnes noen danske navn i deres døgnrapporter». Han omtaler også de kriminelle innvandrerne som «uoppdragne og uintegrerbare». (Foto: Facebook).
FÅR STØTTE II: En politimann i Stockholm støtter sin kollega fra Örebro og forteller at dette er politiets hverdag. «At vi ikke kan prate om at andre generasjonsinnvandrere fra Midtøsten og Afrika er så kraftig overrepresenterte ved grove forbrytelser er sørgelig. Hvordan skal det noensinne kunne bli en forbedring om dette ties ihjel?», skriver politikollegaen. (Foto: Facebook).

Les mer: Peter Springare: 22 av 24 mistenkte for drap eller drapsforsøk er innvandrere

Les mer: Norsk politiinspektør innrømmer sannheten om kriminaliteten i Norge

Relatert:

Peter Springare: 22 av 24 mistenkte for drap eller drapsforsøk er innvandrere

I innlegget takker han det svenske folket for støtten, samtidig som han avslører at 22 av 24 mistenkte for mord eller mordforsøk i Örebro er innvandrere.

Les også: Svensk politimann gikk ut med sannheten om kriminaliteten – ble politianmeldt

Politianmeldt

Springare som jobber i Örebro-politiet fikk massiv medieoppmerksomhet etter at han skrev et innlegg på Facebook hvor han uttrykte sin bekymring over den kriminalitet og det tankesett som finnes hos de kriminelle innvandrerne. Han mener det er kaotiske tilstander ved politi, skole og helsevesen.

– Dette har hendt mandag til fredag denne uken: Voldtekt, voldtekt, grov voldtekt, overfallsvoldtekt, utpressing, utpressing, overgrep i rettssak, ulovlige trusler, vold mot politiet, trusler mot politiet, narkotikalovbrudd, grovt narkotikalovbrudd, drapsforsøk, voldtekt igjen, utpressing og mishandling».

– De mistenkte i disse sakene kommer ifølge Peter Springare fra følgende land: «Irak, Irak, Tyrkia, Syria, Afganistan, Somalia, Somalia, Syria igjen, Somalia, ukjent land, ukjent land, Sverige.

På bakgrunn av Facebook-innlegget ble politimannen utsatt for grov hets av lokalavisen, samt flere profilerte venstreradikalere på sosiale medier. Han ble også politianmeldt av politimesteren i Örebro, Bo Andersson, for innlegget sitt.

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

Les også: Svensk politimann fortviler: «Vi er på vei utfor stupet»

SKYTING PÅ ÅPEN GATE: Sverige har etter at masseinnvandringen startet til landet opplevd at mennesker skyter og dreper hverandre på åpen gate i storbyene. I tillegg brukes det bomber og granater under angrep mot boliger.

Stor støtte

Selv om venstremedia, makteliten og venstreekstremister har startet et hylekor mot den profilerte politimannen, har han mottatt massiv støtte fra vanlige svensker.

Nå takker han for støtten på sin Facebook-profil.

– Vil nok engang sende en riktig stor Takk!!! til alle de, rundt om i landet og utenlands, som har sendt brev, kort, hilsninger i ulike medier, blomster, gaver mm. Også en stor takk til alle de som har startet og kjempet med ulike grupper på Facebook til støtte for meg.  Dere skal vite at alt dette støtter og varmer meg enorm, skriver han på Facebook på fredag.

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Les også: Politimann forlatt av sine egne i Sverige

DOMSTOLEN I GØTEBORG: Her er navnene i retten i Gøteborg på en tilfeldig dag. Det ser likt ut i de fleste store svenske byene. Også i Norge vil man ha en overvekt av utenlandske navn i Oslo tingrett.

Springare skriver at det har vært en «isende kulde som biter gjennom marg og bein, når man står på barrikaden i full orkan».

Han sier videre at han har lært mye den siste uken om hvor «betent» innvandringsspørsmålet er. Samtidig mener han at hans opprinnelige tekst er blitt «forvrengt» og «feiltolket».

– Jeg lært mye den her uken. Dels hvor ekstremt betent emnet jeg har tatt opp egentlig er. Men også på et brutalt sett blitt bevisst hvor enkelt det er å forvrenge en tekst så den kan tolkes til noe helt annet, enn det som virkelig ble sagt eller som var meningen fra starten. Avhengig av deres politiske agendaer, skriver han.

Springare sier at han med «kirurgisk presisjon har blitt stemplet som rasist».

– Det har forbauset meg hvor mange kommentatorer og høytstående politikere som har forbeholdt seg retten til å frata meg mine egne erfaringer og sannheter, ved å avfeie dem med at jeg «tar feil» og bare lever på stereotyper, fortsetter han.

– Jeg vil bare si at når det gjelder hva jeg sier, mener eller påstår, så er det min ubrutte sannhet. Likeså hva jeg ser og opplever i hverdagen rundt elendighet, tragedie og voldsom død, og hva dette får for konsekvenser for samfunnet, så er det også min ubrutte sannhet. Jeg vil diskutere lovbrudd som er destruktive og få til en endring, understreker Peter Springare.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også: Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

DRAPSMENN: Åtte menn skal nå sitte tilsammen 123 år fengsel i Sverige etter at to av dem gikk inn på en fullsatt restaurant i Gøteborg med et maskingevær i mars i fjor og begynte å skyte vilt rundt seg. To drepte og åtte svært hardt skadde var resultatet. Ingen norske medier har verken publisert bilder eller navnene til drapsmennene, ikke engang omtalt deres etniske bakgrunn, i den svært sparsommelige omtalen av saken fra vårt naboland. (Foto: Politiet/Avpixlat).

Nye tall

Springare gir seg ikke, men fortsetter i sitt siste innlegg med å gi flere eksempler på overrepresentasjon av innvandrere i grov kriminalitet.

– Mord/mordforsøk 1. jan 2015 – 30. des 2016;
12 etterforskede saker. 24 mistenkte gjerningsmenn.
I 10 av sakene var gjerningsmannen av utenlandsk opprinnelse.
I 2 av sakene var gjerningsmannen av svensk opprinnelse.
Av de til sammen 24 involverte gjerningsmennene var 22 av utenlandsk opprinnelse og 2 av svensk opprinnelse.

Springare konkluderer med at innvandrere er «kraftig overrepresenterte når det gjelder alvorlige voldsforbrytelser», og påpeker at Örebro har «veldig, veldig store problemer».

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Etter at den svenske politimannen gikk ut offentlig så har en støttegruppe blitt laget for ham på Facebook. Den har per dags dato over 170.000 følgere. Det er 50.000 mer enn hva statsminister Stefan Löfven har på sin profil.

Relatert:

Svensk politimann gikk ut med sannheten om kriminaliteten – ble politianmeldt

– Jeg er så jævlig trøtt. Det jeg kommer til å skrive her nedenfor er ikke politisk korrekt. Men det driter jeg i. Det jeg kommer til å belyse til skattebetalerne er forbudt å belyse for oss statlige ansatte.

Les også: Svensk politi hemmeligstempler kriminalitet begått av flyktninger og asylsøkere

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Slik starter innlegget til Peter Springare som ble lagt ut på Facebook sent på fredag kveld. Han forklarer at han snart skal gå av med pensjon og at han derfor, fra og med nå, kommer til å snakke rett ut og fortelle om hvordan det faktisk ser ut når det gjelder den grove kriminaliteten.

– Det kommer ikke til å harmonisere med BRÅs oppfattelse (Statistisk Sental Byrå i Sverige) eller andre venstrevridde kriminologers oppfattelse i den offentlige debatten, skriver han videre.

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

Les også: Svensk politimann fortviler: «Vi er på vei utfor stupet»

Han forteller at han den siste uken har etterforsket «Voldtekt, voldtekt, grov voldtekt, overfallsvoldekt, utpressing, utpressing, overgrep i rettssak, trusler, vold mot politiet, trusler mot politiet, narkotikaforbrytelser, grov narkotikaforbrytelse, mordforsøk, voldtekt igjen, utpressing igjen og mishandling».

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Les også: Politimann forlatt av sine egne i Sverige

Men det er da han kommer til navnene på de mistenkte gjerningsmennene at mange reagerer:

– Mistenkte gjerningsmenn: Ali Mohamad, Mahmod, Mohammed, Mohammed Ali, igjen, igjen, Christoffer.. hva er det sant. Ja, et svensk navn snek seg inn i utkanten av en narkotikaforbrytelse, Mohammed, Mahmod Ali, igjen og igjen.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også: Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

Ifølge Peter Springare så kommer de aller fleste av gjerningsmennene fra land som Syria, Irak, Afghanistan, Somalia og Tyrkia. Knapt noen av dem som etterforskes for grove forbrytelser i Örebro er svenske. Halvparten av de mistenkte kan vi ikke vite sikkert om, ettersom de ikke har noen gyldige papirer. Som vanligvis innebærer det at de lyver om sin nasjonalitet og identitet, skriver politimannen.

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

– Nå snakker vi bare om Örebro kommune. Og disse forbrytelsene opptar vår etterforskningskapasitet 100 prosent.

– Slik ser det ut og har det sett ut de siste 10-15 årene, konstaterer den erfarne politietterforskeren.

Peter Springare sier han vil fortsette å fortelle om sin hverdag neste fredag.

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

Les også: Innbyggerne i svensk by har fått nok – vil opprette borgervern mot kriminelle

På sin Facebook-side har hans innlegg blitt delt over 7.600 ganger og fått over 2.400 kommentarer. Så langt vi har lest er de aller fleste positive til hans innlegg og støtter politimannen.

FÅR STØTTE: Politimannen får støtte for sitt innlegg og innrømmelse av sannheten. En kvinne med gresk etternavn skriver at hun merker hvordan alle som kommenterer støtter politimannen, men at svenske medier lyver og serverer sine lesere løgner om hvordan ting virkelig står til i landet. (Foto: Facebook).

På venstresiden har det imidlertid kommet et og annet negativt innlegg.

– Er forbrytelser ulikt alvorlige ettersom hvem som står bak dem. Hans Facebook-innlegg er sørgelig infantilt. Fredagsfylla?

Dette skriver den svenske kriminologen Helena du Rées på Twitter. Hun liker svært dårlig at gjerningsmennenes etniske bakgrunn belyses på denne måten.

«PÅ FYLLA?»: Slik karakteriserer kriminologen den erfarne politimannen Peter Springare sitt Facebook-innlegg, der han innrømmer hvordan hverdagen til politiet ser ut. (Foto: Twitter).

Men sintest av dem alle er lokalavisen Nerikes Allenhanda. Siden Facebook-innlegget ble kjent har den venstreliberale medieaktøren startet en heksejakt på politimannen, der ulike anklager rettes mot ham.

Og nå har han blitt anmeldt til politiet for sitt innlegg.

– Dette kommer vi å se på rettslig, bekrefter politimester Bo Andersson til lokalavisen.

Etter det mediale angrepet fra kriminologen og lokalavisen har Peter Springare skrevet et nytt innlegg på sin Facebook-side, der han tar avstand fra anklagene om at han er en rasist.:

– Jeg er for innvandring og å motta asylsøkere under ordnede og strukturerte former, så jeg er ikke rasistisk anlagt når vi kommer til det. Allikevel er jeg veldig bekymret over den kriminaliteten og holdningene til de innvandrerne som er kriminelle, som kraftig overbelaster og holder på å knuse vårt rettssystem, skriver han.

For dette får han støtte fra en kjent Twitter-profil skrevet av en politimann i Stockholm.

Relatert:

Nytt gateran i Stavanger – mann ranet av fire menn med pistol

Stavanger opplevde et nytt gateran i helgen.

Fire menn skal ha brukt en pistol under et gateran i Stavanger sentrum i natt til søndag.

20-åringen skal ha blitt ranet i Klubbgata i sentrum rett før klokken 05 søndag morgen.

Ifølge NRK skal mannen ha blitt fraranet sin mobiltelefon.

– Dette er et alvorlig straffbart forhold. For her har en person blitt frarøvet en gjenstand og truet. At pistolen senere viste seg å være en replika fjerner ikke alvoret i saken. Selv for et trent øye er det vanskelig å se forskjell på ekte pistol og replika, sier Victor Jensen, operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt. (Sitat slutt).

Ifølge politiet skal alle de fire mennene være kjent av politiet fra før.

Alle fire ble sluppet løs etter avhør.

Frieord har tidligere omtalt de beryktede gateranene i Stavanger det siste året. Det skal dreie seg om i all hovedsak gjenger bestående av utenlandske personer som med stor brutalitet og grov vold har begått gateran over lenger tid i sentrum av byen.

Ofrene har vært både kvinner og menn og mange av dem har vært rundt 50-årene.

Les mer: Seks menn siktet etter grovt ran – slipper sannsynligvis straff

GROV VOLD: En 45 år gammel mann blir utsatt for grov vold og ranet av en innvandrergjeng utenfor en 7-11 butikk i sentrum i september. En mørkhudet gjeng sto bak overgrepet.

Relatert:

VIDEO: Kaos i Malmø – nyttårsfeiring i bysentrum ser ut som krigssone

Fra Fria Tider:

Svenske ungdommer skal ha klynget seg sammen for å unngå å bli ranet, forteller fotograf Freddy Mardell som var på plass.

Flere politimenn turte ikke å komme ut av sine biler og flere journalister løp for sine liv.

Situasjonen beskrives av et øyenvitne som «galskap». Trafikken kom ikke frem og folk løp rundt og skrek. «Malmø er en fortapt by», sier vitnet.

En av TV-kanalen Sydnytts journalister skal ha sagt at han ikke tør å være der lenger.

– Det er ikke verdt å være her lenger. Jeg risikerer ikke livet for dette.

FRIA TIDER: Dette bildet er fra en artikkel fra nettsiden Fria Tider. Araberen på bildet skal ha stått på biltaket og ropte «Jihad, jihad!».

SVENSK POLITI: Politiet i vårt naboland forsøkte forgjeves å kontrollere situasjonen, men det så mer ut som de kjørte rundt i total forvirring blant tusenvis av unge arabiske menn som skjøt nyttårsraketter og kastet kinaputter ukontrollert midt i sentrum. Politiet skal også selv ha blitt angrepet med rakettene. (Foto: Youtube).

 

VIDEO: Tyske kvinner bevæpner seg med kniv etter masseovergrepene på nyttårsaften

Les også: Sluttrapporten fra Køln klar – nesten alle overgriperne var asylsøkere og ulovlige innvandrere fra muslimske land

Relatert:

Asylsøker varetektsfengslet for overgrep på Gjøvik

Mannen i 30-årene har ennå ikke fått avgjort sin asylsøknad og politiet ville derfor varetektsfengsle ham i frykt for at han vil unndra seg straffeforfølgelse, skriver Oppland Arbeiderblad.

Han varetektsfengsles derfor med hjemmel i fluktfare.

Mulig voldtekt på Gjøvik – politiet leter etter tre menn av utenlandsk opprinnelse

Mannen er siktet for seksuell handling uten samtykke.

Det var 04.45-tiden natt til lørdag at en politipatrulje ble vitne til et seksuelt overgrep.

En kvinne i 20-årene skal ha blitt befølt av asylsøkeren i 30-årene inne på busstasjonen på Gjøvik.

Mannen ble pågrepet av politiet på stedet.

Småjenter antastet av asylsøkere på badeland – faren ble kalt rasist da han sa fra

Kvinnen har opplyste til politiet at asylsøkeren også skal ha utvist seksuelt krenkende atferd mot henne tidligere på natten. Da skal han ha kløpet henne i brystet.

Mannen nekter straffeskyld og hevder at han bare masserte kvinnen fordi hun var kald. Det stemte derimot dårlig overens med kvinnens forklaring.

VIDEO: Politibetjenter forsøkt drept av innvandrermobb – fikk kastet molotovcocktail på seg

Her er noen videoer av mennesker som bor i disse områdene. De presenterer seg selv gjennom rap-videoer. I videoene snakker de om narkotika, drap og den elendighet de har laget for seg selv.

Relatert:

Facebook innrømmer å ha slettet hundretusenvis av innlegg på en måned

Under en pressekonferanse i Berlin uttalte justisminister Heiko Maas at sosiale nettverk må informere om hvor mange innlegg som er flagget av brukerne av nettstedet, og deretter slettet.

Antallet slettede innlegg med «hat-kommentarer» ble lagt frem denne uken av Facebooks politiske direktør for Europa, Richard Allen.

Men justisminster Maas var ikke fornøyd med at Facebook ikke oppga det eksakte tallet på slettede meldinger:

– Vi bør vurdere å tvinge sosiale nettverk til å måtte publisere hvor mange klager de har fått for ulovlige hat-kommentarer og hvordan de har behandlet dem, sa Maas som representerer sosialdemokratene i Tyskland.

Les også: Facebook ønsker å sensurere innvandringskritiske innlegg

D
KONTROLL MUSS SEIN: Justisminister fra sosialdemokratene, Heiko Maas, presser på at kritikk av innvandringen til Tyskland skal slettes fra blant annet Facebook. Så langt har myndighetene sørget for at ca. 100.000 innlegg er fjernet på en måned. Men Maas ønsker å se høyere tall.

Maas var også misfornøyd med at «for lite» ble gjort for å takle ulovlige innlegg på nettet og at de får ligge for lenge ute før de blir slettet.

Justisministeren gikk også til angrep på andre nettgiganter:

– Av det kriminelle innholdet som har blitt rapportert av brukerne, så slettet Twitter bare en prosent, Youtube bare ti prosent og Facebook 46 prosent. Dette er for lite.

Les også: Twitter smugblokkerer politisk ukorrekte

vipps1

I Tyskland har en anti-hat gruppe satt sammen av myndighetene, og som inkluderer ansatte fra Facebook, fått i oppgave å slette innlegg som er ulovlige ifølge tysk lov, innen 24 timer.

En annen gruppe, Jugenschutz.net, som har som oppgave å gjøre nettet tryggere for barn fastslår at Facebook og  Youtube gjør oppgaven sin.

Youtube fjernet 96 prosent av innleggene som gruppen hadde rapportert inn, mens Facebook fjernet 84 prosent. Begge nettstedene hadde fjernet halvparten av det rapporterte innholdet innen 24 timer.

Justisminister Maas mener at situasjonen er forbedret men langt fra akseptabel. Han mener at alle rapporteringer skal tas like seriøst som de Jugenschutz legger frem.

Les også: Facebook sensurer og fjerner innlegg de ikke liker

Det blir påpekt at dette kan være vanskelig da millioner av brukere har en betydelig lavere terskel for å rapportere støtende innhold enn en organisasjon.

Det hele har blitt en viktig del av myndighetenes politikk etter at forbundskansler Angela Merkel har åpnet grensene på vidt gap og sluppet inn mer enn 1.6 millioner migranter til Tyskland de to siste årene.

Politiet har blant annet foretatt husransakelser og besøkt personer hjemme og på jobb i forbindelse med innvandringskritiske innlegg skrevet på sosiale nettsider.

Les også: Edward Snowden: Facebook brukes til å spionere på folk

D
FACEBOOK-POLITI: Et bilde som er manipulert viser politimenn med påskriften «Facebook».

Med tyske myndigheters stadig sterkere press på sosiale nettsider og brukernes ytringsfrihet, så har mange av brukerne forlatt blant annet Facebook til fordel for den russiske versjonen, VK.

Les også: Google åpner for politisk korrekt sensur i søkeresultatet

Relatert: