SKI: Barnefamilie utsatt for hjemmeran av mørkhudet bande bevæpnet med kniv og pistol

En barnefamilie boende i Ski opplevde på onsdag kveld at fire mørkhudede og bevæpnede menn tok seg inn i huset deres. De fire mennene skal i følge familien og politiet ha pakistansk eller kurdisk bakgrunn. Mennene skal ha vært bevæpnet med kniv og pistol.

Ifølge politiet jobber de med teorien at at den utenlandske ransligaen visste hvem som bodde i huset og at det var et planlagt hjemmeran. Det er uklart om familien ikke hadde låst inngangsdøren, eller om mennene kom seg inn gjennom andre steder i huset.

Lokale medier har heller ikke gitt ut informasjon om hvilken gate i Ski det brutale hjemmeranet fant sted. Men de bevæpnede mennene skal ha blitt sett løpende mot Skeidarbygget som ligger rett ved jernbanestasjonen i Ski.

Les også: 17 år gammel gutt slått ned av flerkulturell gjeng i Ski

SKI: Skeidarbygget kan skimtes i bakgrunnen på dette bildet tatt på Ski stasjon før den nye omfattende ombyggingen av togstasjonen. (Foto: Frieord.no).

Fra Amta.no:

– Gjerningspersonene skal ha benyttet kniver og pistol ifm ransforsøket. Ingen kom fysisk til skade. Vi jobber på åstedet, og har fortsatt et aktivt søk, melder politiet klokken 22.13.

– Etterforskningen pågår for fullt nå, men vi kan si såpass at vi tror ikke at det var et tilfeldig valgt hus, sier innsatsleder Rune Isaksen i politiet, til NRK på stedet.

Follo-politiet mottok meldingen om forsøket på hjemmeranet klokken 20.33 onsdag kveld. To timer senere, klokken 22.40, avsluttet de den aktive letingen etter de fire mistenkte. Etterforskningen er avsluttet for i kveld og tas opp igjen torsdag morgen. (Sitat slutt).

Fra Østlandets Blad:

Torsdag ettermiddag, står politiet fremdeles uten noen konkrete mistenkte.

– Vi snakker med familien i tur og orden. Ut fra svarene vi får, vil vi klare å danne oss et bilde av hva som har skjedd, og forhåpentligvis nærme oss noen gjerningspersoner, sier Vennatrø.

– Er dere kjent med om familien har vært truet tidligere?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier seksjonsleder Trond Vennatrø.

– Ut fra det dere så langt vet, har dere noen idé om hvem gjerningspersonene er og hvor de kommer fra?

– Det kan jeg ikke kommentere, avslutter Vennatrø. (Sitat slutt).

Verken Akershus Amtstidende eller Østlandets Blad har åpnet kommentarfeltet på sine artikler om hjemmeranet.

HOLMLIA: Mann skutt i hodet og nakken – oppgjør i det kriminelle innvandrermiljøet

OPPDATERT KL. 21.51: To «unge menn» skal nå være pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning av politiet.

Det er fremdeles alvorlig for offeret, og vi avventer tilbakemeldinger fra sykehuset om hvordan det går med ham, sier hun videre. (Sitat politiet til NTB i dag ettermiddag).

Fra TV2:

Det har vært en konflikt med bakgrunn i et, for oss, kjent kriminelt miljø. Hvilken rolle den fornærmede har er usikkert, sier Rune Ullsand, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Tilstanden til fornærmede er kritisk, melder Oslo-politiet. (Sitat slutt).

Politiet skal ha påtruffet to personer med blod på seg, men kun en av dem var skutt.

Politiet skal ha lett hele natten gjennom med helikopter, hunder og patruljer. De skal også ha gått inn på aktuelle adresser som man mener kan huse gjerningsmennene.

Skytingen skal ha funnet sted klokken 23.50, utenfor Spar-butikken på Dyretråkket på Holmlia. Det er et blokk-område med mange barnefamilier og blant annet en familiebarnehage.

ÅSTED: Drapsforsøket skjedde rett utenfor Spar-butikken midt blant blokkene på Åsbråten. Da Frieord var på stedet hadde politiet dekket til blodrestene med blader. (Foto: Frieord.no).
HOLMLIA: Området der mannen ble skutt er et minoritetsområde for etniske nordmenn. (Foto: Google Maps).

Mannen som er skutt skal være i 20-årene og tilstanden var i dag tidlig fremdeles kritisk.

Det hele skal ha startet som en slåsskamp, med bruk av gjenstander, før en av de involverte altså trakk pistol og skjøt mannen i 20-årene i hodet og nakken.

Det skal være en synlig blodpøl utenfor den lokale kolonialbutikken.

Politiet er fremdeles ved åstedet for å søke etter bevis i dag klokken 13.

Drapsforsøket fant sted i det samme området der Benjamin Hermansen ble drept i 2001.

BENJAMIN HERMANSEN: Drapsforsøket på Dyretråkket i natt skjedde i det samme området der Benjamin Hermansen mistet livet i 2001. (Foto: Frieord.no).

Les også: Sommer i Oslo – skyting blant barnefamilier, boligfelt og gater i sentrum

Frieord kan informere om at det her dreier seg om tunge utenlandske kriminelle miljøer som krangler om ære, narkotika, våpen og makt i den kriminelle underverdenen i Oslo.

De involverte har muslimsk bakgrunn og skal være 2-3- og 4-generasjons innvandrere.

Les inngående informasjon i våre tidligere artikler om miljøene:

Les også: Skyting, narkotika og kidnapping – utenlandske gjenger terroriserer Oslo

Les også: Utenlandske menn amok med machete og øks på utested i Oslo

OSLO: Utenlandsk mann tiltalt for pistol-ran og seksuelt overgrep mot kvinnelig Narvesen-ansatt

Det skal ha vært midt på dagen søndag den 25. september i fjor, at den mørkhudede mannen gikk inn på en Narvesen-kiosk i Oslo.

Han skal da ha pistol-ranet den kvinnelige ansatte bak disken og truet til seg 1.450 kroner fra kassa.

Men skrekkopplevelsen var ikke over for kvinnen, som deretter opplevde at mannen presset henne inn på bakrommet og seksuelt forgrep seg på henne.

Fra VG:

Kort tid etter forgrep han seg mot den kvinnelige ansatte på bakrommet, til tross for at hun sa «stopp», «nei» og «gå vekk», ifølge tiltalen.

– Jeg har pistol og skal rane deg, sa mannen i 20-årene.

– Vil du at jeg skal bruke den? Du vet hva den kan gjøre med folk, den lager hull i folk, truet den mørkhudede mannen. (Sitat slutt).

FANGET PÅ KAMERA: Overvåkingskameraer fanget den mørkhudede mannen på vei inn i Narvesen-kiosken.

Etter ranet og overgrepet skal mannen ha forlatt kiosken og reist til Stavanger. Der ble han arrestert av politiet tre dager senere. Han hadde da fremdeles en Walther CP88 luftpistol og en softgun i bagen sin.

Det er uklart om mannen hører hjemme i de kriminelle utenlandske gjengene som har terrorisert nordmenn i Stavanger de siste årene med brutale og voldelige gateran.

Les også: Epidemi av brutale gateran i Stavanger – bruk av pistol mot uskyldige ofre

RAN OG OVERGREP: To ulike Narvesen-kiosker i Oslo har på kort tid opplevd to brutale ran og seksuelle overgrep mot de kvinnelige ansatte. Gjerningsmennene i begge sakene har vært mennesker med ikke-norsk opphav. I den ene tilfellet brukte gjerningsmennene en kniv, mens den siste gjerningsmannen brukte en pistol. (Foto: Frieord.no).

Flere ran og seksuelle overgrep

Frieord har tidligere skrevet om en lignende sak, der to innvandrere, med bakgrunn fra henholdsvis Tanzania og Afghanistan,  ranet en Narvesen-kiosk i Oslo i desember, 2015.

Også i denne saken ble den kvinnelige ansatte seksuelt misbrukt. Det var da en debatt om Narvesen-kioskene skulle ha kvinner alene på jobb i kioskene.

Fra Frieord.no:

To ungdommer fra henholdsvis Afghanistan og Tanzania sitter nå i varetekt hos Oslo-politiet, etter å ha blitt pågrepet for en svært grov voldtekt av en ung jente på Oslo vest.

Jenta jobbet alene på en Narvesen-kiosk i Bogstadveien på søndag kveld og var i ferd med å stenge kiosken rundt 20-tiden, da de to innvandrerne kom inn. Jenta trodde de to skulle varme seg, men fant fort ut at de hadde helt andre motiver for kiosk-besøket.

Truet med kniv og voldtatt

Den 16-årige tanzanianeren skal ha dratt opp en kniv og holdt den mot halsen på den unge jenta. Deretter skal han brutalt ha voldtatt henne. Han sa blant annet til jenta: «Vil du dø i dag?»

Etter voldtekten skal de to ha forlatt kiosken med et ukjent pengebeløp. De ble imidlertid fanget på overvåkingsfilm. Politiet skal ha brukt store ressurser på å finne gjerningsmennene og vurderte å gå ut med beskrivelse av dem, da de ble pågrepet av en patrulje ved Glasmagasinet på Stortorvet i Oslo, etter at de hadde blitt gjenkjent av vektere.

De to ble dømt i Oslo tingrett i februar i år.

TERROR I PARIS: Tunisier skjøt mot politiet og angrep soldat på flyplass – ble skutt og drept

Det hele startet klokken fem på syv på morgenen da 39-åringen ble stoppet i en trafikk-kontroll i forstaden Stains, i en Renault Clio.

Han skal da ha skutt mot tre politimenn og truffet en av dem i hodet, før han stakk av. Den kvinnelige politibetjenten ble imidlertid ikke alvorlig skadet.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

SKUTT OG DREPT: Den 39-årige Ziyed Ben Belgacem skal ha vært en karriere-kriminell med langt rulleblad for blant annet salg av narkotika og ran. Han skal ha skutt mot politibetjenter under en trafikk-kontroll i dag tidlig før han tok seg til flyplassen og forsøkte å stjele et tjenestevåpen fra en grensevakt. (Foto: Politiet).
DØD: Den muslimske terroristen ligger på gulvet inne på terminalbygget på Orly flyplass.

Les mer: Fransk mor og hennes tre døtre knivstukket på feriested – muslimsk mann arrestert

39-årigen skal så ha kapret en annen bil og truet den kvinnelige føreren ut av bilen. Denne bilen ble senere funnet utenfor flyplassen.

Den første bilen ble funnet ca. 15 kilometer fra åstedet med mannens identitetspapirer og en blodig T-skjorte.

Inne på flyplassen skal Ziyed Ben Belgacem ha forsøkt å stjele et våpen fra en grensevakt inne på terminalområdet.

Det hele skjedde ikke langt fra avgangen til den israelske byen Tel Aviv. Om den muslimske terroristen valgte dette stedet bevisst vites ikke.

Les mer: Paris skremt av muslimsk terror – setter opp skuddsikre glass rundt Eiffeltårnet

Les også: Muslimer planla å sprenge Eiffeltårnet

Les også: Terrorangrep i Paris – 12 døde – politimann henrettet av islamister

Terroristen skal ha klart å få tak i våpenet og siktet det mot to soldater som da skjøt og drepte ham. Denne historien blir motsagt av den franske forsvarsministeren, Jean- Yves Le Drian, som sier at tunisieren skal ha kjempet med den kvinnelige soldaten, men at hun klarte å holde på våpenet sitt.

Ministeren sier at to andre vakter da skal ha åpnet ild for å «beskytte henne» og passasjerene på flyplassen.

Ifølge vaktene skal mannen ha vært «svært aggressiv» og de skal først ha forsøkt å berolige ham.

Før han han ble skutt skal terroristen ha sagt: «Jeg er her for å dø for Allah, noen vil dø».

Les også: Muslimer bak terrorangrep i Paris – 130 drept – 368 skadet

Les også: Sjokkavsløring: Franske myndigheter skjulte grusom tortur av terrorofre i Paris

TERRORLISTE: Ifølge svenske medier skal den 39-årige tunisieren ha blitt radikalisert i fengsel og stått på det franske politiets terrorliste. (Skjermbilde/svenske medier).

Les mer: Britisk avis: Paris er et post-apokalyptisk helvete fylt med urin og søppel

Gjerningsmannen skal ha tekstet sin bror og sin far at «han hadde skutt mot politiet». Både broren og faren skal ha blitt arrestert senere på dagen.

Det hele skjedde mens den britiske hertugen og hertuginnen av Cambridge besøkte den franske hovedstaden. De skal kun ha vært litt over en mil fra flyplassen da hendelsen fant sted.

Ziyed Ben Belgacem. skal tidligere ha vært fengslet for narkotikasalg og politiet mener han ble radikalisert av andre muslimer i fengselet. Familien har fransk statsborgerskap, men kommer opprinnelig fra Tunisia.

Frankrike har fremdeles et høyt sikkerhetsnivå etter fem muslimske terrorangrep utført av blant annet terrorgruppene IS og al-Qaida de siste to årene.

Les også: Paris: Soldater åpnet ild mot terrorist som skrek «Allahu Akbar» – hadde machete og to ryggsekker

OVERSIKT: Kartet hentet fra Daily Mail, viser hvordan terroristen startet i forstaden Stains på morgenen og så beveget seg til Vitry-sur-Seine og til slutt endte opp på flyplassen Orly.

Relatert:

VIDEO: Innvandrere i Oslo: «Vi nærmer oss Malmø-tilstander»

Barn helt ned i 11-års alderen selger narkotika og ikke sjelden finner politiet i hovedstaden 15-åringer med skarpladde pistoler under jakka. NRK og Anders Magnus gir oss et innblikk i en hovedstad som snart eksploderer.

NRK-reportasjen tar for seg bydelene Søndre Nordstrand, Stovner og Grorud. Bydeler der nordmenn nå er i mindretall. I forhold til bydel Nordstrand som «kun» har en innvandrerandel på rundt 15 prosent, er tallene svært skremmende.

Ifølge NRK fortviler foreldrene og ber storsamfunnet å gripe inn for å stoppe narkotikahandelen og skytingen som setter skrekk i befolkningen.

De tre innvandrertette bydelene har blant annet dobbelt så mange sosialhjelpsmottakere som resten av Oslo og hele tre ganger så mange som bydel Nordstrand.

Les mer: Skyting, narkotika og kidnapping – utenlandske gjenger terroriserer Oslo

Tallene viser også at de tre bydelene har dobbelt så mange barnevernstiltak som Oslo og fire ganger så mange som Nordstrand.

Når det gjelder skoletall så er frafallet på hele 30 prosent i de tre bydelene, mens tallet for Oslo er 22 prosent. Bydel Nordstrand har 15 prosent. Det samme antallet som finnes innvandrere i bydelen.

NRK viser også en oversikt over de tre bydelene som viser at man nå opererer med et Oslo der etniske nordmenn har kommet i minoritet på kun 40 år med innvandring.

OSLO ER TAPT: Oslo som hovedstad er tapt for etniske nordmenn. Minst tre bydeler har allerede en majoritet av innvandrere og ytterligere tre vil bli det innen få år. Oslo som helhet vil ha en minoritet av nordmenn innen år 2040.

Les mer: Nordmenn i mindretall i tre bydeler i Oslo – tre nye på vei

Les mer: Norske barnefamilier flykter fra Groruddalen

FLEST IKKE-VESTLIGE INNVANDRERE: Grafikken fra NRK viser at ikke-vestlige innvandrere dominerer de tre bydelene.

Les mer: Skyting på Lambertseter – politiet har funnet tomhylser

Pistoler, hagler og rifler

En av de involverte kalt «Veton» innrømmer på kamera at man bruker hva som helst for å begå kriminelle handlinger.

– Pistoler, hagler, rifler, kniver, balltre, køller, hva som kan brukes som våpen.

– I bydelene der det er vanskelig sosialt sett, vil jeg tro at ungdommen er mer utsatt. Det er mer appellerende, mer fristende å gå den kriminelle veien, forteller Veton.

Les mer: Machete- og knivslagsmål i Oslo – ti afrikanere pågrepet etter storaksjon av politiet

SKAPER GHETTOER: Et intervjuobjekt som kalles «Veton» forteller at politikernes masseinnvandringsprosjekt har slått helt feil. – Dette fører til at det danner seg egne småsamfunn.

Les mer: Ungdomsgjenger i masseslagsmål på Oslo S

Fant narkotika hjemme hos gjengmedlem

Politiet foretar jevnlig hjemmebesøk hos medlemmene i gjengene for å se om de finner narkotika eller våpen. Ikke sjelden finner de en eller begge deler.

I reportasjen finner politiet det de lette etter. 300 gram hasj. Salgsverdien er på mellom 30 og 40.000 kroner.

Les mer: 30 innvandrere i masseslagsmål med kniver og jernstenger på Tøyen

INNTIL 40.000 KRONER I VERDI: Politiet fant med NRK-teamet på slep narkotika med en gateverdi på opptil 40.000 kroner hjemme hos en person som tilhører det kriminelle innvandrermiljøet på Oslo øst.

Les mer: Somaliere angrep hverandre med macheter og slagvåpen på Tøyen

Mange av beboerne på Mortensrud sier de føler seg utrygge.

Det fortelles om gjenger som etablerer seg rundt kjøpesenteret og ruser seg. Og som er ute etter og starter slåsskamper.

Ifølge en frivillig ungdomsarbeider så har barn i 15-årsalderen våpen både hjemme og på seg når de er ute.

Les mer: Mann slått med våpen i hodet under gateran på Mortensrud

Ghettofiseringen gjør det enkelt for lederne i gjengene å rekruttere yngre innvandrerungdom som ikke integrerer seg i det norske samfunnet. En skole på Mortensrud har knapt en eneste norsk elev.

En idrettsleder som trener landhockey på Mortensrud forteller om vettskremte ungdommer som bedriver idrett.

Hvordan gjengene venter på dem utenfor hallen og truer dem. Flere ganger kan det være så mange som 20-25 gjengmedlemmer som truer og ønsker å slåss med de som vil trene.

Les mer: Politibil vandalisert i flerkulturelt område i Oslo

Men det er ikke bare barn og unge som blir truet og banket opp. Sist uke skal en 40 år gammel mann ha blitt omringet av en større gjeng og mishandlet.

Han forteller også om hvordan det åpenlyst foregår narkotikahandel der barn og ungdom trener.

– Jeg lar ikke unga mine gå aleine lenger. Og jeg sier det til alle de andre foreldrene også.

Idrettslederen ønsker en permanent politistasjon på Mortensrud som kan trygge hverdagen til innbyggerne og barna i bydelen.

Les mer: To jenter ranet med kniv av seks pakistanere på Stovner

Falt fra allerede på ungdomsskolen

«Abdul» forteller til NRK at han falt ut av systemet allerede på ungdomsskolen.

Han innrømmer at han bare var 13 år gammel da han begynte å røyke hasj. Han sier han kjenner flere som var yngre enn ham også, helt nede i 11-årsalderen.

Les mer: Krise i Oslo-skolen: 1.700 førsteklassinger forstår ikke norsk

Les mer: 3 av 4 personran i Oslo begås av innvandrere

FALT UT: «Abdul» falt ut av skolesystemet allerede som 13-åring. Men han vet om folk helt nede i 11-årsalderen som røyker hasj. Og om 12-åringer som selger det.

Les mer: Innvandrergjenger knivstakk hverandre på Vestli

Abdul forteller at hver fjerde person han kjenner selger hasj.

«Vi er allerede på vei til å bli Sverige – folk forstår det bare ikke»

En mann med innvandrerbakgrunn som heter Naom Daniel og kommer fra Haugenstua forteller i reportasjen om hvordan miljøene og ungdommene ikke er redde for myndighetene eller politiet.

– Vi har en indre justis.

– Det er ikke politiet du er redd for hvis du blir tatt med eller har mista hasj. Du er redd for de som møter deg hver dag ute i miljøet og som faktisk kan skade deg. Da har vi på en måte lagd et parallelt samfunn.

Les mer: Skyting mot fullsatt restaurant i Oslo var internt oppgjør i pakistansk miljø

Anders Magnus spør Daniel om han er redd for at det som skjer i Sverige og andre europeiske storbyer kan skje også her i Norge.

– Jeg mener at det allerede skjer. Det skjer hver dag. Det er bare at folk ikke har sett det eller ikke fanger det opp.

Les mer: Flere grove overfall og ran i Oslo – 14-åringer slått med balltre

IKKE REDD FOR POLITIET: Daniel fra Haugenstua sier de kriminelle ungdommene og gjengene er mer redde for internjustisen enn for politiet. Han innrømmer også at utviklingen har kommet lenger enn folk ser eller tør å innrømme.

Les mer: Ville vesten på Vestli

Han får støtte fra den frivillige ungdomsarbeideren Karima Nordengen:

– Vi er på god vei dit, hvis vi ikke tar tak i det nå. Vi er på god vei allerede. Du har barn som går med våpen og både selger og bruker hasj. Og de som driver med rus og kriminalitet er også sårbare for å bli radikaliserte (til islam, red. anm.) Det har vi også fått beskjed om at har skjedd allerede.

LIKER DU ARTIKLENE VÅRE? Vi setter pris på alle bidrag som kan hjelpe oss å beskrive og informere våre lesere om den nye hverdagen i Norge. Vi har også Paypal og bankkonto nederst i artikkelen. Takk!

Les mer: Politiet fant AK-47, avsagd hagle og håndgranat på privatadresse i Oslo

Stortingsrepresentant Jan Bøhler fra AP bor i en av de utsatte bydelene kjenner problemene og mener det er på tide å ta affære overfor gjengene.

– Den organiserte kriminaliteten og gjengene som vi nå ser er den største trusselen vi har mot samfunnsstrukturen vår.

Bøhler ønsker nå en «massiv innsats» fra politiet og at beboerne i disse områdene engasjerer seg.

– Det aller viktigste er at vi tar dette på alvor nå og ikke ser faren og at vi bagatelliserer det. Vi må ta tak i det. Det vi ikke må prate ned området ved å holde munn og ikke ta opp problemene ødelegger bare ennå mer for de områdene det gjelder. Det må vi forstå.

Les mer: Tusenvis av utenlandske kriminelle går fritt i Oslos gater

BEDRE SENT ENN ALDRI? Jan Bøhler og hans Arbeiderpartiet har i mange tiår kalt alle som har advart eller ønsket å snakke om integreringsproblemene i forbindelse med masseinnvandringen for «rasister» og «nazister». Nå innrømmer Bøhler selv at utviklingen er «den største trusselen mot samfunnsstrukturen vår».

Les mer: Innvandrergjeng knuste ansiktet til norsk mann med murstein

Dette avviser imidlertid de involverte og personer som kjenner miljøene. De mener politiet ikke klarer å få kontroll på utviklingen og den økende kriminaliteten.

– Vi kommer alltid til å være et skritt foran. For hvert skritt politiet tar og tror de kommer nærmere, tar vi alltid ti skritt videre.

Les mer: Ungdomsgjenger i masseslagsmål på Oslo S

ER IKKE REDDE: De kriminelle innvandrergjengene i Oslo frykter ikke politiet. I land som Sverige, Tyskland og England har gjengene kontroll over både gatene og fengslene. At det skulle bli annerledes i Norge er usannsynlig.

Les mer: Oslo: Ung gutt slått og sparket av 15 nordafrikanske ungdommer under gateran

Også byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen, reagerer «sterkt» på den utryggheten beboerne i bydelen forteller om i NRK-reportasjen og ønsker nå at politiet skal sette inn ekstra ressurser.

Ifølge NRK foretar også politiet utendørs søk etter narkotika og våpen. Det brukes narkotikahund som går gjennom fellesområdene rundt blokkene og parkene i bydelene.

Les mer: Oslopolitiet med storaksjon mot våpen i Oslo sentrum – «Våpenvisitasjon av kriminelle gjenger»

Forskernes tall vs realiteten

«Ung i Oslo 2015», en rapport laget av Nova viser at bydelesbyråkratene jobber med tallmateriale som forteller at «10 prosent av ungdommene i Oslo ruser seg». Men på gata sier både de unge og eldre som er intervjuet av NRK at tallet er nærmere «50 prosent».

Les mer: Oslo: Bileier knivskåret i ansiktet under ran og gjengvold mot vektere på Oslo City

FOR LAVE TALL: Forskere og politikere mener at rundt 10 prosent av de unge benytter seg av narkotiske stoffer i Oslo. Ifølge gjengene og de som holder til i miljøene så er tallet nærmere 50 prosent.

Les også: «Guttegjeng» slo ned og ranet 82-åring i Oslo sentrum

Politiet nekter ikke for tallene

Einar Aas, leder på Seksjon for organisert kriminalitet i Oslopolitiet, forteller til NRK at problemene absolutt finnes i hovedstaden.

– Spør du meg så er dette et litt større problem enn det vi liker å erkjenne.

Aas blir konfrontert med NRK sine tall fra ungdom og kriminelle de har intervjuet som sier at «ihvertfall en fjerdedel av jevnaldrende 15-18-åringer selger og at rundt halvparten bruker hasj i hverdagen».

Les mer: Afrikanere truet drosjesjåfør i Oslo med pistol

IKKE OVERRASKET: Leder, Seksjon for organisert kriminalitet i Oslopolitiet, Einar Aas, sier han ikke er overrasket over den informasjonen og tallene som NRK legger frem foran ham i sin reportasje.

Les mer: Fire utlendinger dømt for grov vold og ran av norske ungdommer i Oslo

Er dette tall du kan tenke deg er sannsynlige, spør Anders Mangnus.

– Jeg vil ikke gå god for tallene, jeg reagerer heller ikke spesielt på tallene når du oppgir dem på den måten der, svarer Aas.

Aas innrømmer også at gjengene har blitt en betydelig maktfaktor i Oslos kriminelle verden.

NRK-reportasjen forteller også at volden blant ungdommene har økt kraftig, samtidig som kriminaliteten går ned i resten av Oslo.

Les mer: Utenlandsk gjeng slo ned og ranet 70-åring på Stovner

Se innslaget på NRK.no her.

Nytt gateran i Stavanger – mann ranet av fire menn med pistol

Stavanger opplevde et nytt gateran i helgen.

Fire menn skal ha brukt en pistol under et gateran i Stavanger sentrum i natt til søndag.

20-åringen skal ha blitt ranet i Klubbgata i sentrum rett før klokken 05 søndag morgen.

Ifølge NRK skal mannen ha blitt fraranet sin mobiltelefon.

– Dette er et alvorlig straffbart forhold. For her har en person blitt frarøvet en gjenstand og truet. At pistolen senere viste seg å være en replika fjerner ikke alvoret i saken. Selv for et trent øye er det vanskelig å se forskjell på ekte pistol og replika, sier Victor Jensen, operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt. (Sitat slutt).

Ifølge politiet skal alle de fire mennene være kjent av politiet fra før.

Alle fire ble sluppet løs etter avhør.

Frieord har tidligere omtalt de beryktede gateranene i Stavanger det siste året. Det skal dreie seg om i all hovedsak gjenger bestående av utenlandske personer som med stor brutalitet og grov vold har begått gateran over lenger tid i sentrum av byen.

Ofrene har vært både kvinner og menn og mange av dem har vært rundt 50-årene.

Les mer: Seks menn siktet etter grovt ran – slipper sannsynligvis straff

GROV VOLD: En 45 år gammel mann blir utsatt for grov vold og ranet av en innvandrergjeng utenfor en 7-11 butikk i sentrum i september. En mørkhudet gjeng sto bak overgrepet.

Relatert:

Oslo: Pistolran på Torshov, knivran på Kalbakken og Tøyen, samt slagsmål i stua med innbruddstyv på Grünerløkka

Bergensaviser mørklegger ransmanns etniske bakgrunn

Det var på lørdag kveld rundt 18-tiden at en afrikansk mann i 50-årene bevæpnet med pistol, gikk inn på Bunnpris Montana i Bergen.

Ifølge politiet og Bergensavisen i tiden rett etter ranet ha blitt omtalt på følgende måte:

Han er rundt 170 centimeter høy, hadde sort jakke, grå joggebukse og lyse joggesko. Mannen skal ha et afrikansk/Nord-afrikansk utseende.

Raneren gikk opp til kassen og truet den kvinnelige ansatte med pistolen. Han skal ha fått med seg mellom 3.000 – 4.000 kroner i kontanter.

Raneren skal ha forlatt området til fots, men man er usikre i hvilken retning han forsvant, sier innsatsleder Tom Johannesen ved politiet i Bergen.

Les også: Bergens Tidende og VG fjernet voldtektsmanns bakgrunn

D
BUNNPRIS MONTANA: Ranet skal ha skjedd i 18-tiden på Bunnpris Montana. En kvinnelig ansatt skal ha blitt truet med pistol til å gi fra seg kassabeholdningen til en mann som beskrives som «Afrikansk eller nord-afrikansk utseende». (Foto: Google maps).

Ifølge Bergensavisen skal ikke kvinnen som jobbet i kassen ha blitt fysisk skadet under det væpnede ranet.

– Hun er sterk. Vi har snakket mye om det som har skjedd i kveld. Etter forholdene går dette bra, sier butikksjef Frode Solberg.

Ifølge butikksjefen skal den afrikanske mannen ha blitt filmet av butikkens overvåkingskameraer.

– Gjerningsmannen hadde en hette på, men du kan se mye av ansiktet, sier han.

Ifølge nye opplysninger fra politiet, så skal en mann ha blitt pågrepet og siktet i saken rundt midnatt lørdag.

Ranet før

Dette er ikke den første gangen den kvinnelige butikkansatte har blitt truet med våpen og ranet på Bunnpris Montana.

I 2013 skal en maskert og knivbevæpnet mann ha kommet inn i butikken og truet kvinnen til å gi fra seg kassabeholdningen.

Fra Ba.no:

– Hva synes du om at hun må oppleve noe slikt igjen?

– Det er forferdelig trist.

Han sier at dette er de to eneste gangene de har blitt utsatt for ran på Bunnpris på Montana.

– Det er jo egentlig et veldig rolig og fredelig sted, sier han.

FJERNET BESKRIVELSE: Journalist i Bergensavisen, Geir Jetmundsen, fjernet beskrivelsen av pistolmannen i sin artikkel. Hvem som bestemte å endre artikkelen eller hvorfor Jetmundsen gjorde det, er et spørsmål mange journalister må spørre seg i dag, med hendelsene i Køln og Stockholm i minne.
FJERNET BESKRIVELSE: Journalist i Bergensavisen, Geir Jetmundsen, fjernet beskrivelsen av pistolmannen i sin artikkel. Hvem som bestemte å endre artikkelen eller hvorfor Jetmundsen gjorde det, er et spørsmål mange journalister må spørre seg i dag, med hendelsene i Køln og Stockholm i minne.

Både Bergens Tidende og Bergensavisen mørklegger ranerens utseende

Da Frieord.no får saken tilsendt på e-post leser vi gjennom både lenker og artikler som omhandler saken.

Det kommer klart frem at begge Bergensavisene med vilje utelater pistolranerens etniske bakgrunn.

Bergens Tidende utelater dette helt fra sin omtale i saken, selv om det kommer klart frem fra politiets egne logger og Twitter-konto.

Les også: Media og politi skjulte massive seksuelle overgrep i Sverige

Bergensavisen går først ut med beskrivelse av mannen som med afrikansk eller nord-afrikansk utseende, nevnt ovenfor i denne artikkelen. Dette sletter man imidlertid under senere oppdateringer av artikkelen.

I kommentarfeltet til BT.no så publiseres imidlertid en beskrivelse gitt av BA.no ved deres første omtale av hendelsen.

Vi kopierer denne så inn i Google sin søkemotor og får følgende treff:

D
NETTET FANGER: Den originale beskrivelsen av pistolmannen ligger fremdeles på Google sin søkeside og kan leses når den skrives inn i søkefeltet. (Foto: Google).

Man må være rask hvis man skal ta mediene i deres løgner og bedrag overfor sine lesere. Men i dette tilfellet rakk vi å ta dem før de fikk slettet innleggene. Her er kommentarfeltet under Bergens Tidende sin artikkel i timene etter at saken ble publisert:

D
BESKRIVELSEN LIGGER UTE: Brukernavnet «Kjetil» har lagt ut den originale beskrivelsen som kom fra politiet i Bergen, og som kom med i Bergensavisens første artikkel om saken. (Skjermdump: Bergens tidende).

Og slik ser det ut når moderator hos Bergens Tidende har kommet på jobb søndag morgen:

D
FJERNET: Når moderator i Bergens Tidende kom på jobb søndag morgen, var det første han/hun gjorde å fjerne beskrivelsen av pistolmannen. (Skjermdump: Bergens Tidende).
D
FJERNET BESKRIVELSE: De to journalistene i Bergens Tidende, Gerd Margrete Tjeldflå og Einar Aarre, valgte å utelate beskrivelsen av ransmannen på Bunnpris Montana. De valgte også å fjerne alle opplysninger om gjerningsmannens etniske bakgrunn, publisert av avisens lesere i sitt debattfelt. (Foto: Bildemontasje).

Politiet følger etter i politisk korrekt stil

Som i Køln og Stockholm, så er politiet og mediene i samarbeid og enighet om hva befolkningen og avislesere bør få vite om det som skjer i nærområdet deres. Her er utviklingen i politiets Twitter-meldinger etter ranet:

BESKRIVER MANNEN: Politiet i Bergen går ut med beskrivelse av mannen i sin første Tweet klokken 18.14.
BESKRIVER MANNEN: Politiet i Bergen går ut med beskrivelse av mannen i sin første Tweet klokken 18.14. (Foto: Twitter).

Man velger imidlertid å utelate mannens etniske bakgrunn i de påfølgende meldingene til sine følgere på Twitter:

"MANN": Det som først ble beskrevet som en mann av "afrikansk/nord-afrikansk" og "utenlandsk" bakgrunn, har forsvunnet fra politiets omtaler. Nå omtales raneren som "mann i 50-årene". (Foto: Twitter).
«MANN»: Det som først ble beskrevet som en mann av «afrikansk/nord-afrikansk» og «utenlandsk» bakgrunn, har forsvunnet fra politiets omtaler. Nå omtales raneren som «mann i 50-årene». (Foto: Twitter).

Et mønster

Hvor ofte skjer denne type omskrivelse og kreativ nyhetsdekning fra våre medier? Hvor ofte velger journalister og redaktører ut hvilke opplysninger som er «viktige» eller «nødvendige» å ha med i nyhetsartiklene de skriver for sine lesere? Har deres politiske overbevisning noe å si?

Sakene om masseovergrepene i Køln på nyttårsaften og i Stockholm under musikkfestivalene, fikk store konsekvenser for både politi og media i de respektive landene. I Køln måtte politimesteren gå av. I Sverige har mediene kommet under stor kritikk og deres anseelse og ærlighet har blitt satt store spørsmålstegn ved. Flere har anmeldt både politi og journalister etter avsløringene.

Denne saken fra Bergen er liten i forhold, men viser at dette ikke er enkelttilfeller. Dette viser at mørkleggingen er et mønster. Kan våre medier leve med å lyve og tilbakeholde informasjon for sine lesere?

Les mer om Frieord sin avsløringer av media sine løgner i lenkene nedenfor.

Fem afroamerikanere drapstruet far – gjengvoldtok hans 18 år gamle datter

Det var på torsdag klokken 21 på kvelden at den grusomme gjengvoldtekten fant sted i bydelen Brooklyn i New York.

En far og hans 18-årige datter var ute og gikk tur i  en park, da de ble stoppet av fem afroamerikanske menn bevæpnet med pistol.

Les også: Afroamerikanere skjøt og drepte gravid småbarnsmor

D
DRAPSTRUET OG GRUPPEVOLDTATT: Det var her i Osborne lekepark, i bydelen Brooklyn, at en far opplevde sitt livs verste mareritt. Fem mørkhudede menn drapstruet faren og gjengvoldtok datteren hans, uten at han hadde mulighet til å stoppe dem.

Mennene siktet på faren med pistolen og ba ham forlate plassen. Deretter gjengvoldtok de mannens datter etter tur.

Faren returnerte en stund senere til plassen med to politioffiserer, noe som førte til at de fem afroamerikanerne løp fra åstedet.

Les også: Far og sønn henrettet av afroamerikansk ranspar

18-åringen, hvis navn ikke har blitt løslatt av politiet, måtte behandles på et lokalt sykehus etter voldtekten. Hun skal ha blitt utskrevet senere.

Politiet har sendt ut overvåkingsfilm fra en nærliggende butikk, som viser de fem mennene i tiden før de utførte gjengvoldtekten. Videoen viser de fem mistenkte, alle mørkhudede og ikledd jakker og gensere, mens de ler og hygger seg i butikken.

Les også: Afroamerikanere knivdrepte småbarnsmor i bilvask – kjørte rundt med liket

Politiet i millionbyen ber nå offentligheten om hjelp for å identifisere mennene.

Les også: Bildene og videoene norske medier ikke ønsker å vise

Afroamerikanere skjøt og drepte gravid småbarnsmor

To menn har blitt siktet for mordet på Amanda Blackburn, den gravide småbarnsmoren, som ble skutt og drept under et hjemmeran den 10. november.

D
SKUTT OG DREPT: Amanda Blackburn, som var hvit, skal ha blitt skutt tre ganger, blant annet i bakhodet, da hun prøvde å beskytte sin ett år gamle sønn fra hjemmeranerne. Det antydes også fra politiet at hun skal ha blitt seksuelt misbrukt før drapet fant sted. (Foto: Privat).
D
AFROAMERIKANERE SIKTET: Larry Jo Taylor, Jr (18) og Jalen Watson (21) er siktet for å ha drept den gravide småbarnsmoren i hennes eget hjem. (Foto: Politiet).

På en pressekonferanse uttalte aktor i saken, Terry Curry, at 18 år gamle Larry Jo Taylor, Jr og den 21 år gamle Jalen Watson, er siktet for mord i forbindelse med etterforskningen.

Det rapporteres at de to mennene, samt en mann til, vil bli siktet for ytterligere tre innbrudd.

Les også: Afroamerikanere knivdrepte småbarnsmor i bilvask – kjørte rundt med liket

Taylor har blitt siktet for overlagt drap, tre tilfeller av innbrudd, tre tilfeller av ran, voldelig ran med alvorlig personskade, kidnapping, biltyveri og besittelse av håndvåpen uten bæretillatelse. Watson har blitt siktet for drap, tre tilfeller av innbrudd, voldelig ran med alvorlig personskade og biltyveri.

Ifølge rettsdokumentene så skal Taylor og Watson – i tillegg til en tredje mann – være anklaget for å ha gått inn i familien Blackburn sitt hjem på morgenen den 10. november, samt ha begått innbrudd i to andre hjem i det samme området.  En tredje mann, Diano Gorden (24), blir holdt i arrest for å ha brutt vilkårene for en prøveløslatelse.

Mennene skal ifølge politiet tilhøre en gjeng som heter «The Kill Gang».

D
TREDJE MEDSKYLDIGE: I tillegg til Taylor og Watson, skal 24 år gamle Diano Gordon også ha vært med på den grufulle hendelsen, der den hvite kvinnen ble drept.

Les også: Far og sønn henrettet av afroamerikansk ranspar

De tre mennene skal ha utført to innbrudd før de ankom Amanda Blackburn sitt hus. Ifølge aktor skal huset til den drepte småbarnsmoren ha vært ulåst, som gjorde at de gikk rett inn.

Watson og Gordon skal ha forlatt huset med kredittkortet til den drepte kvinnen og reist til en minibank. Taylor skal ha blitt igjen i huset og ventet på å bli plukket opp av de to andre.

Taylor skal ha innrømmet til vitner at han skjøt og drepte den gravide kvinnen, mens hun var hjemme med sin ett år gamle sønn. Hun var 12 uker gravid når hun ble drept. Ifølge politiet skal hun ha dødd av et skuddsår i bakhodet. Hun skal også ha blitt skutt i venstre arm og øvre del av ryggen.

D

D
MISTET SIN MOR: Amanda sin ett år gamle sønn vil aldri igjen få oppleve hvordan det er å ligge på sin mor sitt bryst. (Foto: Privat).
D
LYKKELIGE TIDER: Amanda Blackburn og hennes ektemann ventet sitt andre barn, når Amanda ble skutt og drept i parets hjem. (Foto: Privat).

Les også: Hvit politimann skutt i ansiktet i USA – afroamerikanere håner politiet

Hennes ektemann, presten Davey Blackburn, oppdaget sin kones døde kropp etter å ha kommet hjem fra helsestudioet senere den morgenen.

Politiet fant den stjålne bilen fra et av ranene dagen etterpå. Kvitteringer fra minibanken ble også funnet i bilen og etterforskere fant også bevis som koblet de mistenkte til bruken av Amanda Blackburn sitt kredittkort.

Ifølge rettsdokumenter, så ble Watsons DNA funnet på en genser stjålet fra et hus som mennene gjorde innbrudd i før de ankom huset til Amanda Blackburn.

Watson skal ha trukket genseren over ansiktet når han tok ut pengene fra minibanken. En pistol ble også senere funnet i en hage til en av naboene.

Tidlige rapporter indikerte at Amanda Blackburn skal ha blitt seksuelt misbrukt. Men aktor sier at de ikke har nok bevis til å bevise dette på nåværende tidspunkt.

D
I RETTEN: De to drapsmennene ble ført inn til retten iført håndjern og oransje drakter. De er siktet for en rekke alvorlige forbrytelser. Den mest alvorlige er drap. (Foto: Kelly Wilkinson/The Star).

Les også: Afroamerikaner drepte 14 år gammel hvit jente – sendte hånende SMS til moren

Amandas ektemann gikk ut med følgende brev etter det brutale drapet på sin kone:

Selv om det ikke gjør at smerten forsvinner, så var jeg svært lettet over nyheten om arrestasjonene etter drapet på Amanda. Etterforskerne har fortalt meg at de har bygget en solid sak for å sørge for en rettferdig og rask avklaring. Familien og jeg kunne ikke være mer takknemlige for den omtanken og profesjonaliteten som politiet og deres etterforskere har vist oss de siste ukene.

Saken har ikke fått noen omtale i norske medier

Flere grove overfall og ran i Oslo i helgen

Oslo er seg selv lik, og ingen helg kan komme og gå uten at politiet har vært på utrykning i forbindelse med grove overfall og gateran.

Slått med pistol og balltre i hodet

På fredag kveld klokken 18.35 fikk politiet beskjed om at et grovt ran hadde funnet sted på Uranienborg, et av Oslos mer velstående områder.

Der skal to voksne menn ha truet tre tenåringer i alderen 14-15 år med pistol. Da guttene ikke hadde noen verdisaker skal ranerne ha slått dem med et balltre og med pistolen brukt under ranet.

En av de unge guttene måtte kjøres til sykehus med det som betegnes som «moderate skader», mens en annen måtte til legevakten med «lettere skader». Den tredje gutten skal ikke ha blitt fysisk angrepet, men er ganske oppskaket, ifølge Tor Jøkling, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt.

D
SLO 14-ÅRINGER MED PISTOL I HODET: Politiet i Oslo lette med store styrker etter gjerningsmennene, uten å få tak i dem. En av guttene måtte til sykehus etter ransforsøket. (Bilde: Politiet/Twitter).

Politiet skal ha lett med store styrker i området etter ranet, men trappet ned søket i 20-tiden, da man ikke fant voldsmennene.

Brudd i håndledd og hjernerystelse

Vi forflytter oss en dag fremover til lørdag kveld og til Holmlia. Her skal en mann i 30-årene ha blitt ranet rundt 23.40-tiden.

Ranet skjedde i det relativt rolige og hovedsaklig norsk-bebodde boligfeltet Lerdalstoppen. Der skal mannen ha blitt konfrontert av tre unge menn i 17-18-årene.

De skal ha gått hardt til verks på sitt offer, som fikk kutt i leppen, brudd i håndleddet og muligens en hjernerystelse. Mannen måtte hentes av ambulanse og kjøres til legevakten, sier Vidar Pedersen, som var operasjonsleder for Oslopolitiet på lørdag.

D
MÅTTE FRAKTES TIL SYKEHUS I AMBULANSE: En mann i 30-årene måtte fraktes til sykehus med mulig hjernerystelse etter å ha blitt ranet midt i et rolig boligfelt på Holmlia på lørdag kveld.

De tre ranerne skal ha klart å få tak i mannens mobiltelefon, jakke og nøkler. Disse ranerne ble imidlertid pågrepet av politiet kort tid etter det brutale ranet.

Relatert:

– Fire utlendinger dømt for grov vold og ran av norske ungdommer i Oslo

11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp

– Utlendinger slo og sparket tilfeldig forbipasserende i Kristiansand sentrum

– Hvit mann overfalt og sparket i Oslo sentrum av utlendinger

– «Guttegjeng» slo ned og ranet 82-åring i Oslo sentrum

– Utenlandsk gjeng slo ned og ranet 70-åring på Stovner

– Utenlandsk gjeng overfalt og skadet nordmann i Fredrikstad

– Utlendinger slo til tilfeldige med flasker i bakhodet i Lillehammer

– Jente (11) alvorlig banket opp av muslimer på lekeland i Skien

– 85-åring døde etter å ha blitt slått ned av afrikaner i Narvik

– Mann (62) sparket mens han lå nede av mørkhudet mann på Hauketo

– Utenlandsk gjeng angrep nordmenn – fikk lav straff pga. lav IQ

– Mørkhudet mann slo sovende togpassasjer i Spikkestad

– Eldre ektepar slått helseløse av innvandrere på gaten

– Kjærestepar mishandlet med sykkelkjeder på julaften

– 89-årig pensjonist overfalt av sigøynere på Ullevål Hageby

– Øyvind (52) slått blind av utlendinger i Ålesund

– Fotballtrener etter nye voldsepisoder: «Jeg begynner å bli lei av flerkulturell fotball»

Europeere kjøper våpen som følge av flyktningbølgen

Årsaken til at nettopp haglegevær er ekstra ettertraktede i Østerrike er at disse ikke krever noen lisens og at folk føler at de er i en akutt situasjon.

Men også andre typer våpen som krever lisens går som varmt hvetebrød over disken og etterspørselen på våpenkursene som kreves for å få søke om andre skytevåpen har nylig økt med 400%, og holdes nå annenhver uke istedenfor en gang hver femte uke som tidligere.

Eksperter mener at den store etterspørselen etter våpen kommer som følge av at europeere nå begynner å bli svært bekymret for de gigantiske mengdene med uidentifiserbare muslimske menn, som i beste militæralder flommer inn i Europa.

D
FORSVAR: Østerrike og andre nasjoner i Europa har ikke klart å forsvare sine grenser fra hundretusenvis av muslimske menn i militær alder. Mange av disse har falsk eller ingen identitet. Nå har østerrikere begynt å kjøpe opp våpen for å forsvare seg selv ved en eventuell konflikt. (Foto: Masseinnvandring til Europa er ute av kontroll).

Europeere ser nå ingen annen utvei enn å forberede seg på å forsvare seg selv og sine familier, når deres egne lands regjeringer og ordensmakt ikke lenger verken har vilje eller ressurser til å forsvare sin egen befolkning, verken mot importert kriminalitet eller mot regelrett nedbryting av landets grenser.

Ifølge østerriksk politi så har man så langt i år solgt over 70.000 våpen, noe som gjør at det finnes over 900.000 våpen rundt omkring i østerrikske hjem totalt, i landet med en befolkning på rundt 8.5 millioner innbyggere.

– Så og si alle haglegevær er nå solgt, fordi du ikke trenger lisens for å kjøpe dem, sier Thomas Ortner, en talsperson for en våpenselger i Østerrike.

Litt overraskende er det kanskje at kvinner står for en stor del av de nye våpeneierne. De kjøper også store mengder med pepperspray. Dette fordi de nå frykter for sin sikkerhet.

D
KVINNER KJØPER VÅPEN: Overraskende for våpenbutikkene er at svært mange av de som nå kjøper våpen er kvinner.

Roland Girtler, en sosiolog fra Wien sier imidlertid til britisk media at migrasjon gjennom hele menneskehetens historie har brakt med seg bekymringer, og at mange ser fare med disse innvandrerne blant seg, men at denne frykten er grunnløs.

Våpen i Norge

I Norge kan enn så lenge hvilken som helst lovlydig statsborger bli med i en pistolklubb og etter seks måneders aktivt medlemskap få søke lisens for et håndvåpen.

Norsk politi og politikere presser allikevel på for å gjøre det vanskeligere for lovlydige nordmenn å få tak i våpen for jakt og skytterinteresse, og hvert år innfører man stadig nye restriksjoner og lover. Dette samtidig som tollvesenet så og si har mistet kontrollen over grensekontrollen og hundrevis av uidentifiserbare personer ankommer Norge hver uke.

Det flerkulturelle Norge: bevæpnet politi på 17. mai

Vi opplever nå at Norge for første gang i moderne historie må ha bevæpnet politi på gatene under feiringen av nasjonaldagen.

I mediene har man skrevet lite om temaet. Eller årsaken.

Faktisk klarte Klassekampen, VG, NRK.no, Politiets Fellesforbund og andre mindre medier å unngå å snakke om den rosa elefanten i rommet. Eller den skjeggete bevæpnede muslimen som det dreier seg om.

Hadde de unngått å omtale den faktisk årsaken til bevæpningen om det hadde vært en annen ekstremistgruppe eller ideologi som sto bak trusselen? Foreksempel høyreekstremister? Eller kristne? Hva med unge sinte hvite menn?

Nei. Det skal ikke snakkes om årsak eller hvem som står bak beslutningen om å bevæpne politiet i de største norske byene. Det er bare å venne seg til tanken – og synet – av skarpladde pistoler festet til låret på våre politibetjenter.

D
NYE NORGE: Bevæpnet politi på 17. mai er noe vi med stor sannsynlighet må venne oss til. Det er prisen for å leve i et flerkulturelt samfunn. Men er den verdt det?

I mellomtiden har norske myndigheter i disse dager donert 10 millioner til forskning på høyreekstremisme på grunn av en gal manns verk i juli, 2011. Og en håndfull antiislamister med bannere som møter opp på torg rundtomkring.

Samtidig har man hatt 3.000 rabiate og ekstreme muslimer gående opp Karl Johan mens de skriker ut islamske fraser og truer det norske samfunnet med terror hvis vi ikke slutter å tegne eller fornærme profeten deres.

I 2014 levde Oslo under terrorskrekk og man stengte slottet og rådhuset, etter at man hadde fått informasjon om at terrorister planla å ta seg inn i Norge. Politiet landet over fikk bære maskingevær på alle store offentlige plasser og flyplasser. Fotballkamper ble innstilt, museer ble stengt og folk fikk beskjed om å være forsiktige på offentlige plasser.

Norske myndigheter mener å kunne tallfeste at over 150 norske borgere har dratt for å kjempe for IS i Syria. Flere av disse har kommet hjem med blod på hendene. I andre land i Europa har slike hjemvendte jihad-krigere eller radikaliserte innvandrerungdommer begått terrorangrep.

PST har gått ut med det oppsiktsvekkende uttalelsen at det er over 90 prosent sjanse for et islamistisk terrorangrep iløpet av 2015 i Norge.

Rett før jul sendte statsminister Erna Solberg et advarselsbrev til 23 norske kommuner. I brevet ble kommunene fortalt at de bør øke innsatsen sin mot radikaliseringen av muslimer i sine byer. Dette fordi PST ikke har ressurser til å følge opp det etterhvert svært store antallet islamister som har tilhold i Norge.

D
STATSMINISTEREN ADVARER NORSKE KOMMUNER: Rett før julen 2014 fikk 23 norske kommuner et advarselsbrev fra statsministerens kontor. I brevet ble det påpekt at kommunene selv må øke sitt trusselnivå og få oversikt over de ulike potensielle farlige muslimene som bor i byene deres. Dette fordi PST ikke har ressurser til å følge alle radikale islamister som bor i Norge.

År etter år så melder Politiets sikkerhetstjeneste at radikale muslimer er den største trusselen mot vårt demokrati og vår sikkerhet. Selv i 2012, året etter Utøya-massakeren så valgte man denne linjen. Det sier ikke rent så lite.

Men det er kanskje greiere for media og ikke omtale den faktiske trusselen som radikale islamister står bak i Norge i 2015. Da kan man fremdeles lulle seg inn i den utopiske drømmen om et fargerikt fellesskap, der vi alle deler den samme oppfatningen av hvordan et idealsamfunn bør se ut. Og hvor de «høyreekstreme» og «nazistene» fremdeles er den store stygge ulven som man forener seg mot.

Svensk jente gjengvoldtatt med pistol i munnen av innvandrere

D
FRA MIDTØSTEN: En av de siktede i gjengvoldtektssaken som går i Stockholm tingrett nå. (Foto: Privat).

Tre menn med bakgrunn fra land i Midtøsten er nå siktet for å ha gjennomført en bestialsk voldtekt på en svensk jente i Stockholm. Overgrepet skal ha skjedd i nærheten av innvandrerghettoen Tensta, en drabantby i Stockholm.

Ifølge siktelsen skal de tre siktede araberne sammen med en større gruppe ukjente personer ha voldtatt jenta på rundgang under svært grove omstendigheter.

Fikk pistol i munnen og vagina

Den grove voldtekten fant sted den 19. juni i en kolonihage på Järvafältet, et grøntområde som omringes av innvandrerghettoene Husby, Rinkeby og Tensta. Mennene skal under truende og voldelige omstendigheter ha holdt jenta nede mens de på omgang voldtok henne vaginalt og oralt.

D
STARTET HER: Overgrepene mot jenta skal ha startet i kolonihagen Hästa Träsk i Tensta, før hun ble dratt inn i en bil og kjørt til en kjeller i Rinkeby, der voldtektene fortsatte. (Foto: Google maps).

Når jenta skrek skal en av de tiltalte, påheiet av de andre voldtektsmennene, ha presset pistolen eller en pistollignende gjenstand, inn i jentas munn.

– Hvis du ikke er stille så skal jeg drepe deg, skal mannen ha sagt.

Ifølge siktelsen skal en av mennene når de var ferdige med de gjentatte voldtektene, ha presset pistolen opp i jentas vagina slik at hun fikk skader i underlivet.

Kjørt til en kjeller av en iransk mann

Etter den grove voldtekten skal en av de siktede, en iransk mann, sammen med en annen uidentifisert person, ha dratt jenta med seg inn i en bil og kjørt henne til et kjellerlokale på Ljungplan i Rinkeby, der de grove overgrepene fortsatte.

Ifølge siktelsen skal jenta under trusler blitt voldtatt av den ene mannen oralt, samtidig som den andre mannen voldtok henne vaginalt.

Aktor i saken fortalte at jenta skal ha befunnet seg i en særskilt utsatt situasjon på grunn av alvorlig frykt, samt vært ruset på alkohol og andre stoffer. Hun skal ikke ha kjent overgriperne fra før.

Voldtektene pågikk i flere timer

De tre mennene, 18, 19 og 21 år gamle og med bakgrunn fra Midtøsten, siktes når for grov voldtekt og medhjelp til grov voldtekt. Ifølge jentas vitneutsagn deltok flere menn i gruppevoldtekten, som skal ha pågått i flere timer.

I midten av september skal politiet i Stockholm ha arrestert seks personer, inkludert de som nå er siktet for den grove voldtekten. Politiet mistenkte også at det kunne være ennå flere involverte gjerningsmenn.

Alle de siktede er kjente kriminelle for politiet i Stockholm fra før.

SJOKKERT: En av de verste voldtektene jeg har sett på 22 år sier Anders Göranzon.
SJOKKERT: En av de verste voldtektene jeg har sett på 22 år sier Anders Göranzon.

Verste jeg har sett på 22 år

– Det går ikke an å sammenligne forbrytelser, men antallet ganger jenta ble voldtatt, samt den lange tiden overgrepene foregikk, gjør at dette er en av de verste voldtektene jeg har jobbet med under mine 22 år som politimann, sier Anders Göranzon til Mitt Stockholm i forbindelse med arrestasjonene.

Relatert: