Hundrevis av nyfødte jentebarn funnet på søppeldynge

Hundrevis av døde jentebabyer har blitt funnet dumpet på søppelhauger i det muslimske landet Pakistan det siste året.

Spesielt i den mest folkerike byen, Karachi, så har man funnet større mengder babyer. 99 prosent av babyene som er funnet er jenter.

I et svært forstyrrende tilfelle ble en fire dager gammel jentebaby funnet drept med strupen kuttet over. En annen nyfødt baby ble steinet ihjel etter å ha blitt lagt igjen utenfor en moske, da imamen trodde at babyen var født utenfor ekteskap, ifølge en menneskerettighetsorganisasjon i landet.

KASTES PÅ DYNGA: De fleste jentebarna blir funnet på søppeldynga og funnet av mennesker som leter etter mat og verdisaker. (Foto: Shahbaz Butt, White Star).

Det er ulovlig å drepe babyer i Pakistan og politiet sier at fattigdom og mangel på lese- og skriveferdigheter er hovedårsaken.

Det motsies imidlertid av Anwar Kazmi fra et lokalt velferdssenter i Karachi, som mener at drapene på babyene er et resultat av fødsler utenfor ekteskap.

Kazmi sier de har hatt dette problemet en god stund nå og et par saker «har rystet oss i grunnvollene». «Det gjør at vi lurer på om vårt samfunn er på vei til de primitive tidene».

Avisen News International som publiserte historien først forteller også at det finnes en «preferanse» for guttebarn i Pakistan og at landet trenger å sette søkelys på forskjellsbehandling mellom kjønnene, hvor samfunnet fremdeles har et syn på at guttebarn er mer verdifulle enn jentebarn.

NYFØDT: I Pakistan er synet på nyfødte jentebarn så negativt at man i byen Karchi har funnet hundrevis av lik på søppeldynger. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Det skjer imidlertid lite for å finne ut om skjebnen til jentebarna eller hvem som drepte dem. Dette da politiet kun etterforsker dødsfall som er rapportert inn.

I fjor skal det ifølge politimyndighetene i Karachi kun ha vært ett rapportert tilfelle av drap på et nyfødt barn.

Dette fenomenet er imidlertid ikke kun noe som skjer i tredje verdensland i Midtøsten, men også i Kina der Geneva Centre for the Democratic Control of Armed Forces (DCAF) har kommet med rapporter som viser at nærmere 200 millioner jentebarn har blitt drept etter fødselen i det 20. århundret.

Synet om at jenta giftes vekk og dermed tar vare på foreldrene til ektemannen og ikke sin egen familie er også en av årsakene til at man velger bort jentebarn. Derimot ses guttebarn på som noen som jobber hardt og bringer familien verdier og velferd for foreldrene når de blir eldre.

Det bor over 35.000 pakistanere eller etterkommere av pakistanere i Norge per 2018.

Kristen kvinne nektet muslimsk mann giftemål – ble satt i flammer

Frieren, ved navn Rizwan Gujjar, hadde under lenger tid forsøkt å få kvinnen til å konvertere til Islam og gifte seg med ham uten å lykkes. Til slutt valgte han å helle bensin over henne og tenne på.

Les også: Islam: Brenner fanger levende, hogger hogger av armer og oppfordrer til terror mot barnehager

Kvinnen, som er i 25-års alderen, arbeidet som pleier hos en mann ved navn Saeeduz Zaaman, i nordøst-Pakistan. Ved et tilfelle da kvinnen var på arbeid og åpnet døren til huset, sto Gujjar der og utførte den avskyelige handlingen.

Hennes far, som ved tilfellet var på besøk på arbeidsplassen hennes, oppgir at han hørte et grusomt skrik. Da han gikk ut for å se hva som foregikk så han sin datter i flammer og den mistenkte, Rizwan Gujjar, løpende fra huset.

Les også: Muslimsk 19 år gammel jente dømt til døden av eldrerådet etter å ha blitt voldtatt

Asmas kropp og ansikt fikk 80 prosent brannskade. Det lokale politiet har pågrepet den mistenkte og han skal også ha innrømmet drapsforsøket til politiet.

Kun en liten prosentandel av befolkningen i Pakistan identifiserer seg som kristne. Minoriteten befinner seg under hardt press fra den muslimske majoritetsbefolkningen.

Angrepet mot Asma er bare det siste i en lang rekke angrep med religiøs bakgrunn i Pakistan.

Les også: Videoen norske feminister og islam-apologeter har store problemer med å forklare

NORDØST: Den grusomme hendelsen fant sted nordøst i landet, i Punjab-provinsen ved foten av fjellene i Kashmir. (Foto: Google Maps).

Les også: Muslimsk kvinne (30) halshugget fordi hun handlet uten sin mann

Les også: Utenlandske og muslimske gjenger terroriserer England med syreangrep

Relatert:

USA stanser bistand til Pakistan og palestinske flyktninger

USA har nå valgt å stoppe bistand som går til Pakistan og palestinske flyktninger.

Nikki Haley påpeker at USA ikke kommer til å gi bistand til dette formålet så lenge palestinerne nekter å komme tilbake til fredsforhandlingene.

USA er den klart største bidragsyteren til disse formålene og gir årlig 152 millioner dollar.

Om palestinerne returnerer til fredsforhandlingsborget, så kan USA komme til å begynne å bidra til UNRWA og palestinske flyktninger igjen.

Den andre beslutningen om å stoppe bistanden til Pakistan, kommer etter at president Donald Trump uttalte at Pakistan ikke gjør nok for å bekjempe terrorisme.

USA har dermed umiddelbart stoppet en utbetaling på 255 millioner dollar til landet og påpeker at alle bidrag vil bli avsluttet hvis ikke Pakistan viser en betydelig større innsats i kampen mot terrorisme.

Pakistan har mottatt mer enn 33 milliarder dollar i bistand fra USA de siste 15 årene.

Dømt til døden av eldreråd etter voldtekt

En ung jente skal ha blitt brutalt voldtatt av sin fetter. Hun klaget ham så inn til landsbyens eldreråd, i stedet for å gå til politiet, slik skikken er i landsbyen hennes. De dømte henne derimot til døden for å ha hatt et ulovlig forhold med sin fetter.

Hendelsen skjedde i midten av mai i Rajanpur ca. 40 mil fra provinshovedstaden Lahore, og det er New Dehli-avisen Hindustan Times som skriver om saken og gir oss et innblikk i den pakistanske landsbygdkulturen.

Les også: Muslimsk kvinne (30) halshugget fordi hun handlet uten sin ektemann

Den 19 år gamle jenten, Shumaila flyktet fra landsbyen etter at hun ble kjent med eldrerådets avgjørelse og rapporterte saken til politiet. Hun nektet for å ha ulovlig forbindelse med fetteren Khalil Ahmed, og fortalte at han voldtok henne ved å true med et våpen da han overnattet i huset der hun bor med sin familie.

«Jeg kunne ikke løfte en finger da Ahmed holdt en pistol. Men panchayat (eldrerådet) nektet å akseptere min uttalelse og erklærte at jeg forsettlig sov med ham», sa hun til politiet ifølge Hindustan Times.

Les også: Mange æresdrap i Sverige

Det pakistanske politiet sier til den indiske avisen at de nå etterforsker saken. Et eldreård i en landsby har ingen lovlig fullmakt til å dømme noen til døden ved steining eller på annen måte slik det kan ha vært gjort i dette tilfellet, sier en representant for politiet til den indiske avisen.

Politiet har vært i kontakt med jentens far, som sier at han ble tvunget til å akseptere eldrerådets avgjørelse, siden det var tradisjon i landsbyens hans. Hadde ikke datteren rømt ville med andre faren bidratt til å fullbyrde dødsdommen. Hun er nå plassert i et kvinnesenter i Rajanpur hvor hun ifølge politiet kan føle seg trygg.

Ifølge den indiske avisen er æresdrap og dødsstraffer vanlige sanksjoner i panchayat-systemet (eldreråd-systemet) i pakistanske landsbyer, men de har ingen juridisk status.

Politiet går ut med navn og bilde på to av de muslimske rasistene fra London Bridge

Politiet i London har nå navngitt KHURAM SHAZAD BUTT og RACHID REDOUANE, som to av de tre angriperne som ble skutt og drept av politiet mens de utførte det rasistiske hatangrepet mot uskyldige briter på London Bridge og Borough Market på lørdag.

SKUTT OG DREPT: Khuram Shazad Butt og Rachid Redouane ønsket å drepe ikke-muslimer og kristne, vestlige mennesker.

Begge mennene kom fra Barking i Øst-London og påstås å ha stått bak angrepene. Politiet påberoper seg allikevel en «endelig identifikasjon som skal finne sted».

Butt (27), var en britisk statsborger, som var født i Pakistan. Redouane (30), også kjent som Rachid Elkhadar, har påstått å være både marokkansk og libysk, ifølge politiet.

Britiske myndigheter har enda ikke løslatt informasjon om den tredje og siste rasisten.

– Jeg vil oppfordre de som har informasjon om disse mennene, deres bevegelser i dagene og timene før angrepet og de stedene de oppholdt seg på, å kontakte politiet, uttaler assisterende politisjef Mark Rowley.

Les også: Terror i London: Muslimer kjørte inn i folkemengde og knivstakk restaurantgjester – ropte: «Dette er for Allah!»

FALSK SELVMORDSVEST: En av terroristene hadde på seg en falsk selvmordsvest for å skremme mest mulig mennesker. (Foto: Twitter).

Khuram Shazad Butt var kjent fra politiet og sikkerhetsmyndighetene MI5, mens Rachid Redouane ikke var kjent fra før.

– Det fantes ingen etterretning på at dette angrepet var planlagt, sier politiet i en uttalelse.

Uttalelsen påpekte også at antiterror-politiet per dags dato etterforsker 500 (Femhundre) terrorsaker, med over 3.000 (Tretusen) jihadister og rundt 20.000 (Tyvetusen) tidligere personer som var av interesse, og som fremdeles skal risikovurderes.

– Et lite antall av de høyest prioriterte etterforskningene involverer akutelle planer om terrorisme, og disse sakene krever et betydelig antall ressurser, ifølge politiet.

Antiterror-politiet og sikkerhetsmyndighetene har stoppet 18 muslimske hat-angrep siden 2013, inkludert fem bare siden angrepet på Westminster den 22. mars, ifølge Rowley.

Alle de tre muslimske rasistene ble skutt og drept av bevæpnet politi innen åtte minutter etter at de startet sitt angrep, som begynte med å kjøre ned «vantro vestlige/kristne mennesker» på London Bridge på lørdag kveld. Angriperne fortsatte så til fots ned Stoney Street, hvor de knivstakk flere mennesker på veien.

Politiet skal ha brukt 50 skudd på å stoppe terroristene.

Syv mennesker døde og 48 er skadet i det som er det tredje terrorangrepet i Storbritannia på like mange måneder. Etterforskere jobber fremdeles med å kontakte berørende av ofrene som var på besøk fra utlandet.

OPPDATERT: KL. 22:54

Det viser seg nå at Khuram Shazam Butt deltok i en TV-dokumentar på den britiske kanalen Channel 4, kalt «The Jihadis Next Door» (Jihadisten som bor ved siden av deg).

Butt skal ha jobbet for et offentlig transportselskap, Transport for London, og på hurtigmatkjeden KFC, ifølge tidligree naboer.

Han skal også ha forsøkt å komme seg til Syria for å drepe uskyldige mennesker for terrorgruppen IS.

DOKUMENTAR: En av de navngitte hat-forbryterne skal ha deltatt i en TV-dokumentar om jihadister i 2016.

Relatert:

Voldtektsiktet pågrepet etter to år på rømmen i Pakistan

Mannen ble i desember 2013 tiltalt for voldtekt og mishandling av sin mindreårige datter, samt for incest og vold i nære relasjoner mot flere av barna, skriver TV2.

Etter at det ble tatt ut tiltale mot mannen reiste han fra Norge.

Han ble til slutt pågrepet i en flyktningleir i Pakistan i juni i år.

Mannen er nå utlevert til Norge.

Han nekter enhver straffeskyld.

Halvparten av flyktningbarna er voksne – mange har grått hår og skjegg

Halvparten av migrantene som påstår at de er barn lyver, ifølge uttalelser fra ansatte hos myndighetene i Østerrike. De kan fortelle at mange av dem er i 30-årene og har grå hår og skjegg.

Den anonyme kilden fortalte til journalister i Østerrike at «det er helt absurd, vi har menn som kommer hit med grå hår og fullskjegg og påstår de er barn».

Les også: Danmark: Tre av fire flyktningbarn var voksne

AVSLØRER: Den danske avisen Metroexpress hadde nylig et oppslag om hvordan halvparten av asylbarna i virkeligheten er voksne mennesker. (Faksmile: Metro Express).
DANSK AVIS AVSLØRER: Den danske avisen Metroxpress avslørte i 2014 hvordan halvparten av asylbarna i virkeligheten er voksne mennesker. (Faksmile: Metroxpress).

Nesten halvparten lyver

Østerrikske myndigheter informerer at av 2.200 asylsøkere som påstod de var barn, så fant man at 951 var betydelig eldre etter å ha vært gjennom en medisinsk test.

Men ifølge østerriksk lov så er enhver person som påstår å være et barn offisielt et barn, inntil medisinske tester beviser motsatt.

En ansatt hos Østerrikes immigrasjonsbyrå for asylsøkere (BFA) forteller at landet skal ha brukt så mye som 17 millioner kroner bare på slike tester.

Svært få migranter fra Syria, Afghanistan og Nigeria har med seg sine dåpspapirer eller andre identitetspapirer, som kan brukes til å bekrefte eller nøyaktig fastslå deres alder.

Les også: Asylbarna kan koste samfunnet 27 milliarder kroner

BARN PÅ BESØK I LEKEPARK: Svenske Røde Kors tar ofte med såkalte enslige asylsøkerbarn på utflukter. Her er de på besøk i en lekepark i Sverige.
BARN PÅ BESØK I LEKEPARK: Svenske Røde Kors tar ofte med såkalte enslige asylsøkerbarn på utflukter. Her er de på besøk i en lekepark i Sverige.

Flere rettigheter som barn

En politioffiser som jobber ved asylsenteret i byen Traiskirchen, syd for hovedstaden Wien, forteller avisen Kronen Zeitung: «Vi har fullvoksne menn med skjegg og grå hår som forteller oss at de er 17 år gamle».

Han legger til: «Når de forteller oss at de er barn, så gir det dem automatisk rett til å få familiegjenforening. Det gir dem også bedre omgivelser og juridisk hjelp i forbindelse med sin asylsøknad».

«Selv om det er helt åpenbart at personen foran oss ikke er 17 år gammel, så må vi behandle dem som et barn inntil medisinske tester viser annet».

En talsmann for innenriksminster Karl-Heniz Groundboeck uttaler: «Hvis det er en mulighet at en person som påstår å være et barn ikke er så ung som de påstår, så må vi utføre en test. Det betyr at en medisinsk undersøkelse og en profesjonell rapport lages av en kvalifisert person».

Les også: 29-årig «flyktningbarn» påstod han var 17 – nå skal han utvises

FLYKTNINGBARN: Ifølge svenske medier så er dette barn i alderen 14-18 år. Ingen hos verken myndigheter eller statsstøttede svenske medier setter spørsmålstegn ved dette. (Foto: Montasje fra svenske medier).
FLYKTNINGBARN: Ifølge svenske medier så er dette barn i alderen 14-18 år. Ingen hos verken myndigheter eller statsstøttede svenske medier setter spørsmålstegn ved dette. (Foto: Montasje fra svenske medier).

Sterk økning i falske krav

I 2014 så var det bare ett falskt krav av 178 søknader, mens det i år har vært 951 av 2.200.

Majoriteten av disse «falske barna» kommer fra Afghanistan (691), og bare 46 fra Somalia, 44 fra Nigeria og 40 fra Pakistan.

Hos et mindretall av sakene så kan medisinske tester ikke bevise at personen er voksen.

Rundt 1.000 flyktningbarn skal være rapportert å ha blitt borte fra Hellas, men det ser ut til at mange av dem har vært voksne som har klart å rømme over grensen og forsøkt sin lykke i Ungarn, Østerrike eller Bulgaria.

Drap og dom

En migrant sin alder kan ha svært alvorlige konsekvenser for deres liv.

I 2005 skal en en kvinne ha blitt skutt og drept mens hun holdt sin baby på en fest i Sør-London.

Hennes drapsmenn, Timy og Diamond Babamuboni påstod de var 15 og 17 år gamle, men politiet tvilte stort på deres påstand og begge hadde forfalskede dåpspapirer fra hjemlandet Nigeria.

Politiet ønsket å utføre tanntester, men brødrene nektet å bli med på dette.

De to brødrene ble derfor dømt som mindreårige og har nå sluppet ut for drapet mye tidligere enn hvis de hadde blitt dømt som voksne. Det vites ikke om de er utvist etter endt soning.

Drapsmenn i Sverige

Også i Sverige har flere personer som påstår at de er flyktningbarn vært i retten for et brutale drap og voldtekter på asylmottakene de bodde på:

Fra Frieord:

To saker

I disse dager går det to saker i svenske rettssaler hvor asylsøkere har begått henholdsvis drap og voldtekt av barn, og hvor alderen på overgriperen er et viktig punkt i politiets etterforskning.

Den første saken er også kjent for norske avislesere. Det dreier seg om den påståtte 15-årige somalieren Youssaf Khaliif Nurr, som på bestialsk vis drepte 22 år gamle Alexandra Mezher. Mezher som var student ved siden av, jobbet på et statlig omsorgshjem for asylsøkerbarn i alderen 14-17 år.

MORDER OG OFFER: Youssaf Khaliif Nurr og Alexandra Mezher. Youssaf skal ha knivdrept Alexandra etter at hun brøt opp en krangel mellom ham og en annen beboer på asylmottaket. Nå ønsker svenske myndigheter å sjekke alderen hans. Hvis han blir funnet eldre enn 18 år gammel, risiskerer han livstids fengsel og utvisning fra Sverige.
MORDER OG OFFER: Youssaf Khaliif Nurr og Alexandra Mezher. Youssaf skal ha knivdrept Alexandra etter at hun brøt opp en krangel mellom ham og en annen beboer på asylmottaket. Nå ønsker svenske myndigheter å sjekke alderen hans. Hvis han blir funnet eldre enn 18 år gammel, risiskerer han livstids fengsel og utvisning fra Sverige.

Den 25. januar skal Mehzer ha vært alene på jobb på omsorgshjemmet, som ligger i Gøteborg.  22-åringen skal ha forsøkt å stoppe en krangel mellom to asylsøkere, da Youssaf Khaliif Nuur skal ha trukket en kniv og tildelt henne flere dødelig knivstikk. Mehzer døde av skadene på sykehuset.

Alexandra skal ifølge sin mor ha uttrykt bekymring for at de såkalte «enslige asylsøkerbarna» i virkeligheten var «store, sterke menn» i midten av 20-årene.

Saken skal ha fått internasjonal oppmerksomhet og medier i utlandet skal ha satt søkelys på det faktum at svenske myndigheter tar mennenes uttalelser om sin alder i god tro, ennå det finnes klare indikasjoner og studier som viser at disse mennene svært ofte lyver for å sikre seg opphold i landet.

Den britiske avisen Daily Mail, som er verdens mest leste engelskspråklige nyhetsside, skrev omfattende om rettssaken og skrev at det afrikanske barnet så usedvanlig modent ut for sin alder.

– Det over 180 centimeter lange ‘barnet’ befant seg i retten idag, konstaterte avisen som var på plass i Gøteborg tingrett i slutten av januar.

I en annen sak skal to såkalte flyktningbarn ha kidnappet og dratt med seg en ung gutt fra asylmottaket der de bodde ut i skogen. Der skal de etter tur ha voldtatt gutten analt.

Begge mennene påstår at de er født i år 2000 og har bodd på et hjem for enslige flyktningbarn i Alvesta.

Det var den 4. januar at mennene skal ha lurt og kidnappet med seg en gutt som etter alt å dømme er et barn, til et skogholt.

Der skal de to mennene ha slått gutten i ansiktet, før man etter tur voldtok ham analt. Den grove voldtekten ble i tillegg filmet av gjerningsmennene med en mobiltelefon.

Nå har aktor gjennomført røntgenundersøkelse av de to mennenes tenner, som viser at de tiltalte flyktningbarna i virkeligheten er voksne menn.

En av dem oppgir på sin Facebook-side at han er født i 1971 og at han har arbeidet som bilmekaniker i Dubai.

– Jeg kan ikke fortelle hvor gammel han er, men det jeg kan si er at han er over 18 år gammel, sier aktor i saken, Emma Berge, til SVT Nyheter Småland.

Politiet skal sitte på informasjon fra mannens Facebook-side, hvor han har skrevet at han er født i 1971, noe som gjør ham 44 år gammel.

FACEBOOK: Svensk politi skal ha gått gjennom de sosiale profilene til det enslige asylsøkerbarnet. Der står det at han er født i 1971 og således er 44 år gammel. Til svenske myndigheter har han oppgitt at han er 15 år gammel og er født i år 2000. (Foto: Svensk politi).
FACEBOOK: Svensk politi skal ha gått gjennom de sosiale profilene til det enslige asylsøkerbarnet. Der står det at han er født i 1971 og således er 44 år gammel. Til svenske myndigheter har han oppgitt at han er 15 år gammel og er født i år 2000. (Foto: Svensk politi).

Hvordan de ansatte i Migrationsverket og myndighetene i Sverige ikke kan se forskjell på en 15 år gammel gutt og en 44 år gammel mann, er ennå et ubesvart spørsmål.

Alvesta kommune har anmeldt seg selv til politiet for å ha latt et barn bo sammen med «betydelig eldre» menn. Blant annet skal gutten ha blitt tvunget til å dele rom med en av de mennene som grovt voldtok ham analt.

England: Muslimsk ektepar ville sprenge kjøpesenter fullt av mennesker

Et jihadist-ektepar fra London ble denne uken funnet skyldige av retten for å ha planlagt å et «IS-inspirert» terrorangrep i London, ikke langt fra dronningens residens.

D
JIHADIST-EKTEPAR: Mohammed Rehman og Sana Ahmed Khan ønsket å drepe uskyldige mennesker i London ved å sprenge bomber på enten et kjøpesenter eller t-banen. Begge to var godt integrerte og hadde vokst opp og gått på skole i England.

Les også: Statusrapport fra Storbritannia – en rasert nasjon

Ville sprenge bombe på kjøpesenter

Ifølge britiske medier skal det muslimske ekteparet ha planlagt et angrep enten i et tettpakket kjøpesenter eller på en t-banestasjon, slik at flest mulig uskyldige mennesker ville bli drept av bombene deres.

Mohammed Rehman (25) og Sana Ahmed Khan (24) skal ha planlagt å utløse bombene på tiårsdagen for terrorangrepet den 7. juli i 2005, hvor 56 uskyldige mennesker ble drept i en serie selvmordsangrep på t-baner og busser i London.

Westfield kjøpesenter

D
VILLE SPRENGE MENNESKER: Jihadist-ekteparet ønsket å drepe uskyldige mennesker ved å sprenge en bombe midt i et tettpakket kjøpesenter i London.

Les også: Muslimer vandaliserte minnesmerket for ofrene etter 7/7-bombene i London

Godt integrerte

Begge to kom fra relativt velstående familier og Sana Khan var utdannet på universitetet og ønsket å jobbe som lærer. Hun blir omtalt av naboer og venner som «rolig og høflig».

Ekteparet skal ha tatt opp lån for å kjøpe kunstgjødsel, som Rehman skulle bruke i bomben. Noe av dette ble blant annet kjøpt på nettsiden eBay.

I retten kom det fram hvordan ekteparet skal ha giftet seg i en hemmelig islamsk seremoni og ha vært oppslukt av IS og al-Qaida-propaganda, samt idoliserte en av selvmordsbomberne fra terrorangrepet i 2005.

Les også: 10 år siden det muslimske terrorangrepet i London

Prøvesprengte bombe i hagen

Ekteparet skal også ha prøvesprengt en mindre bombe i hagen sin og tatt det opp på film.

2F8C79C800000578-0-image-a-19_1450693642343

De skal ha blitt avslørt etter at Rehman, som kalte seg «den lydløse bomberen», skrev en Tweet, hvor han spurte om råd for hvilket sted det var best å bombe. Han skal også ha spurt sine følgere på Twitter om «et kjøpesenter eller t-banen var et bedre sted for terrorangrepet».

Rehman skal ha sendt ut forespørselen gjennom en profil med bilde av «Jihadi John», en kuwaitisk jihadist med engelsk pass, som ble kjent for sine halshuggingsvideoer fra Midtøsten.

Paret skal ha blitt avslørt etter at britisk etterretning gjennom falske profiler på sosiale nettverk skal ha klart å få ut informasjon av Rehman om terrorangrepet. Til slutt hadde politiet nok informasjon til å gå til pågripelse av ekteparet, som skjedde i mai i år.

2ECD469A00000578-3339740-Pseudonym_Mohammed_Rehman_is_said_to_have_used_this_Twitter_acco-a-22_1448901077422 2F8C79B800000578-0-image-a-20_1450693660629

Les også: Lærer på muslimsk skole i England: «Homoseksuelle skal steines»

Fant sprengstoff i hjemmet

Politioffiserer som gjennomsøkte det muslimske ekteparet sitt hjem i Reading, fant 10 kg ammoniumnitrat, som brukes i bomber. Det skal ha vært dobbelt så mye som politiet fant etter terrorangrepene i 2005.

Man fant også dokumenter hvor Rehman blant annet hadde sverget troskap til IS-lederen Abu Bakr Al-Baghdadi, samt en kniv lik den IS bruker til halshugginger i videoene sine.

Det ble også funnet manualer for hvordan man lager eksplosiver og bomber på mobilen og datamaskinen hans.

Ekteparet skal ha giftet seg i all hemmelighet uten at familiene deres visste om det og levd separat. Men deres forkjærlighet for islamisme og ekstrem voldsideologi, ga dem et sterkt bånd som til slutt førte til at de ble arrestert og funnet skyldige i å ville drepe uskyldige mennesker.

D
«NORMALE»: Ekteparet viste ingen tegn til å følge islam religiøst. Bilder funnet av politiet viser et ungt ektepar som vanskelig kunne oppfattes som islamistiske og med planer om terrorangrep. (Foto: Privat).

Les også: Nicolas Salvador siktet for å ha halshugget 82 år gammel kvinne i London

Flere jihadist-ektepar

Men dette båndet var ikke sterkere enn at de begge tystet på hverandre under rettssaken.

Ifølge aktor var ekteparet bare dager ifra å sette terrorplanen ut i live, noe som kunne ha ført til tap av mange menneskeliv.

Dommeren i saken fant ekteparet skyldige i terrorplanleggingen og dom i saken vil følge senere i uken.

Rettssaken i London kommer bare en måned etter at et annet jihadist-ektepar i USA, skjøt og drepte 14 mennesker på et senter for utviklingshemmede, før de ble skutt og drept av politiet etter en biljakt.

Les også: Syed Farook (28) og Tasfeen Malik (27) bak massakren i San Bernadino

Les også: Terrorangrepet i San Bernadino mer omfattende enn først antatt

Norske nyheter stille

Til tross for at saken har vakt oppsikt i England og viser en urovekkende utvikling, hvor muslimske ektepar i større grad ønsker å utøve terroraksjoner sammen, så har norske medier valgt den stille linjen i denne saken.

Aftenposten har skrevet en mindre sak, hentet fra NTB. Den var uten bilder eller noe inngående informasjon. Dagbladet, VG, NRK og TV2, glimrer helt med sitt fravær.

Med tanke på at mer enn en halv million nordmenn reiser til Storbritannia hvert år, blant annet for å shoppe på det aktuelle kjøpesenteret, så skulle man tro det ville være av interesse for norske medier å videreformidle hva som foregår der.

Relatert:

Nesten 100.000 innvandrere i Akershus – doblet på ti år

D
NYE AKERSHUS: Akershus fylke er i stor endring og ifølge prognosene og innvandrerbefolkningen har doblet seg på bare 10 år. (Akershus.no).

Innvandringen til Norge har steget jevnt og trutt de siste årene og ny statistikk forteller at Akershus hvert øyeblikk runder 100.000 innvandrere.

Det utgjør en dobling siden 2004, da det bodde 43.000 innvandrere i fylket.

Innvandrerne utgjør 17 prosent av innbyggertallet på 575.000 mennesker.

I snitt kommer 20 prosent, eller hver femte innvandrer som følge av flukt fra krig eller forfølgelse. 33 prosent kommer i forbindelse med arbeid, nesten 40 prosent kommer på familiegjenforening. 6 prosent kommer i forbindelse med utdanning. Disse tallene gjelder i hovedtrekk også for vår hovedstad Oslo og resten av Norge.

Noen utvalgte tall

I Akershus utmerker Ski og Vestby kommune seg med å ta imot flest under kategorien «på flukt» med henholdsvis 28 og 26 prosent av innvandrerne som kommer til kommunene. Aurskog-Høland på sin side tar imot minst flykninger med 9 prosent. De på sin side tar imot nest flest arbeidsinnvandrere med nesten 47 prosent, kun slått av Gjerdrum som ligger på 56 prosent i denne kategorien.

Ås med sin landbrukshøyskole vinner utdanningsinnvandringen klart med hele 25 prosent av de nyankomne. Nederst i denne kategorien finner man igjen Aurskog-Høland hvor kun 1 prosent av innvandrerne kommer for å gå på skole.

D
OVERSIKT: Tabell over hvordan innvandrere kommer til Norge. (Akershus.no)

Alt i alt bor det også nesten 15.000 flyktninger i fylket, hovedparten fra Eritrea (4.200), Somalia (1.800), Syria (1.600) og Etiopia (1.000). Flyktninger fra Eritrea og Syria hadde mellom 95 og 98 prosent innvilgelse av sine søknader. I snitt får 66 prosent av alle asylsøkere som søker om opphold innvilget sine søknader.

Hvor kommer de fra?

Den største innvandrergruppen i Akershus kommer fra Polen med nesten 13.000 personer. Sverige og Pakistan kommer på de to neste plassene med ca. 6.100 personer hver. Så følger Litauen (4.200), Iran (4.000), Vietnam (4.700), Danmark (3.500), Irak (3.500), Tyskland (3.000) og Filippinene (3.000).

Tallene for hele Norge viser at vi per 1.1.2015 har 760.000 innvandrere i landet, noe som utgjør ca. 15 prosent, eller rundt regnet hver 6. person bosatt i landet.

Relatert:

– Somalisk nibarnsmor svindlet Bærum kommune for 1.4 millioner kroner

– Politiet: Tusenvis av asylsøkere har jukset for å få opphold

– 77-årig pensjonist kastet ut for å gi plass til asylsøkere og flyktninger

– Ville hjelpe mørkhudet mann i Vestby – ble kidnappet og voldtatt

– Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

– Vil ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

– Kristiansand tar imot ti ganger så mange flyktninger som Oslo

– Vil ha egne sykehjem for etniske nordmenn

– Frogn: Legger ned skole for å få råd til flyktninger

– Utlendinger truet med å drepe jente med pistol på Oppegård

– 9-åring gjengoverfalt ved den flerkulturelle skolen Hagaløkka i Asker

– Norske elever flykter fra flerkulturell skole i Asker

– To av tre asylsøkere fikk opphold

– 759 200 innvandrere i Norge -halvparten av befolkningen vil ha full stopp

– 84 prosent av asylsøkere uten ID-papirer

– «Iløpet av noen år vil det trolig være 1.000 somaliere i Horten»

– Arbeiderpartiet vil hente utviste asylsøkere tilbake til Norge

«Arrangert ekteskap er arrangert voldtekt»

«Arrangert ekteskap er arrangert voldtekt»

Av Ragnar Marbakken

«Kvinnesynet i innvandrermiljøet er helt på steinaldernivå.» Utsagnene kommer fra regissør Ulrik I. Rolfsen. I hans norske dokumentar «Frivillig tvang» møter vi to pakistanske ungdommer som har blitt giftet bort til personer fra hjemlandet som foreldrene har valgt ut for dem.

Fatima ble lurt med til Pakistan fra Norge av foreldrene som sekstenåring og tvangsgiftet til sin fetter. Deretter ble hun voldtatt og mishandlet til hun var sju måneder på vei med et barn hun ikke ville ha. Noen måneder etter at første barn var født i Norge, reiste hun tilbake til Pakistan for en reprise. Som tobarnsmor i en alder av nærmere atten år, klarte hun å skille seg.

Abu ble «frivillig tvunget» til å gifte seg med en jente fra Pakistan.Vi får ikke vite hvorvidt hans kone ser det som frivillig eller ufrivillig tvang å dele ekteseng med en hun ikke selv har valgt. Abu syns ekteskapet er en liten pris å betale for å holde familien sammen. Og dessuten kan han bare skille seg og skylde på familien for å ha valgt feil for han, dersom ekteskapet ikke fungerer.

Vi møter også to pakistanske ungdommer som ikke er gift ennå. Men både taperen Hassan som knapt kan norsk, og den tilsynelatende velintegrerte studenten Atiqa, skal gifte seg med pakistanere.

Pakistanere kritiserer ofte nordmenn for vårt familieliv, men dette vitner ikke akkurat om noen god oppskrift på sunne, harmoniske familier. Selv pakistanernes påståtte omsorg for sine eldre, er basert på tvang i større eller mindre grad.

OPPGITT:
OPPGITT: Filmregissør Ulrik I. Rolfsen er oppgitt over norskpakistanere og deres dobbeltmoral.

Etter at dokumentaren ble vist på NRK, har Rolfsen mottatt massiv kritikk fra såkalt velintegrerte pakistanere, særlig kvinner. Jeg sier såkalt velintegrerte, fordi det faktum at de syns det er en verre krenkelse at noen snakker høyt om tvangsekteskap, enn at noen utsettes for det, vitner om at de sitter hardt fast i klan- og æreskulturen fra landsbygda i Pakistan.

Disse krenkede pakistanerne hevder at alt går så meget bedre med integreringen nå. Et argument de bruker, er at antallet henteekteskap går ned. De glemmer samtidig å nevne at kravene til henteekteskap er skjerpet. Dessuten har andelen pakistanske kvinner som gifter seg med pakistanere økt fra 94% i første generasjon til 96% i andre generasjon.

Sannheten er vel heller at pakistanerne ikke er integrert i det hele tatt, men tvert imot har laget seg sine egne parallellsamfunn hvor de fortsetter å leve akkurat som i Pakistan. Det er så man kan lure på hva de egentlig gjør her?

Kan det ha noen sammenheng med at hver pakistaner som kommer til Norge, i snitt koster det norske folk 5,1 millioner skattekroner?

Noen rasister er likere enn andre

Noen rasister er likere enn andre

Av Ragnar Marbakken

Den Islamske Staten (IS) bedriver folkemord på alle som ikke er muslimer. Deres handlinger er så grusomme at man vil ikke tro det. Deres menneskesyn så forkastelig at man finner ikke ord. Muslimene i IS torturerer og dreper på bestialsk vis, og de legger ut skrytevideoer av det. Dette er rasisme. Den typen rasisme hvor man har dehumanisert andre mennesker til et nivå hvor det ikke finnes grenser for hvilke lidelser de kan påføres. De vantro skal utryddes.

Strømmen av muslimer som reiser fra Norge til Syria og Irak for å delta i den Islamske Statens (IS) har ikke avtatt i følge PST. I Norge kjører noen rundt i biler og roper ut sin hyllest til barbariet, andre slipper til i avisene. Atter andre bidrar med pengestøtte. Og Mehtab Afsar, leder av Islamsk Råd som representerer 80.000 muslimer, bidrar ved å bagatellisere og sammenligne terrorhandlinger i Syria og Irak med norsk førstegangstjeneste.

Islam er en diskriminerende ideologi og koranen er full av hat mot vantro, som muslimer får inn med morsmelken i følge Abid Raja, som selv er pakistaner og muslim. Her er det altså ikke snakk om enkeltpersoner med rasistiske holdninger, men en hel flokk.

Stille fra Antirasistisk senter

FARLIGERE ENN ISLAMISTER? ARS mener det og forfølger professor Nils-Rune Langeland i nasjonale medier. Norske islamister får derimot ikke noe søkelys.
FARLIGERE ENN ISLAMISTER? ARS mener det og forfølger professor Nils-Rune Langeland i nasjonale medier. Norske islamister som aktivt støtter folkemord får derimot ikke samme søkelys fra den statsstøttede organisasjonen.

Hvor er så Antirasistisk Senter? Jo, mens norske muslimer bedriver rasistisk motivert vold mot vantro i Irak og Syria, er Sohaib Sultan og Rune Berglund Steen travelt opptatt med å tråle Facebook. Der har de fanget storfisken Nils Rune Langeland, som de helst vil gi yrkesforbud for å ha skrevet følgende:

«Prøvde å gå på restaurant her eg bur. Naturligvis vanvittig dyrt. Den pakistanske restaratøren flirer hånleg mot meg. Du din jævla pakistaner har ikkje tippoldefedre son slåst for Noreg. Kom her som analfabet. Hater dykk med god grunn»

Sultan har visstnok gjort dette før. Han skrev et brev til arbeidsgiveren til en kjent samfunnsforsker og spurte hvordan de kunne ha en person ansatt som bidro til en islamfiendtlig debatt.

Hvorfor prioriterer statsstøttede ARS å forfølge folk som skriver, heller enn å ta tak i den rasismen som fører til vold og folkemord? Det har tidligere blitt skrevet om hvordan ARS fortsetter å spre myten om nordmenns rasistvold den 22. juli, til tross for at ingen, ikke ARS selv engang, kan dokumentere noe rasistvold fra nordmenn.

Det virker nesten som om Antirasistisk Senter bedriver en form for diskriminering basert på etnisitet og religion i sitt arbeid. Er det de lave forventningers rasisme som gjør at Langeland forventes å ha nettvett, mens man ikke forventer noe som helst av muslimer?

Eller brukes rasistkortet bevisst for å fremme en innvandringspolitisk agenda, heller enn å bekjempe rasisme? Steen og Sultan blir i alle fall ikke arbeidsledige, så lenge noen rasister er likere enn andre