Antallet voldtekter mer enn doblet i Danmark på ti år

«Politiet etterlyser en ung mann med mørkt krøllete hår på siden og i nakken. Han er mørk i utseendet, 185 centimenter høy og har sorte bukser og hvit t-skjorte.»

Slik høres en etterlysning etter en voldtekt av en fjorten år gammel etnisk dansk jente ut. Overfallet og voldtekten fant sted under fotballturneringen Dana Cup den 27. juli.

Les også: Asylsøkere i Danmark må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

Les også: Danmark: Innvandrerkriminaliteten er doblet på seks år

Voldtekten fant sted bare to dager etter at en annen dansk 17-årig jente ble voldtatt under den samme fotballcupen. Også i det tilfellet etterlyser dansk politi en utenlandsk ung mann.

Danske medier skriver om «bølger av voldtekter i sommervarmen». En litt rar overskrift da man har den samme varmen – ja enda varmere vær i sentral- og øst-Europa, men der kommer ingen «bølger» av rapporter om voldtekter av unge jenter, slik man ser i vesten og Norden.

Les også: Norsk kvinne voldtatt i Danmark på nyttårsaften – politiet leter etter «utenlandsk mann»

Les mer: Det nye Danmark: Antallet voldtekter har eksplodert

Kan det være at det eksister en fellesnevner her som det offentlige ikke ønsker å ta fatt i?

I enda et tilfelle publiserte politiet i den danske byen et bilde av en mann med somalisk utseende etter en voldtekt den 7. juli.

Det som skremmer ehver person som leser om utviklingen er at dette ikke er uvanlige etterlysninger og informasjon fra politiet. Det er tvertimot typisk og noe som ikke lenger sjokkerer verken politimyndigheter eller innbyggerne i våre land. Heller ikke i Norge.

Les også: 13-årig jente voldtatt av utenlandsk ungdom i Danmark

Les også: Hver tredje dømt for voldtekt i Danmark er innvandrer

Siden første halvår i 2011 til første halvår i 2018 er antallet anmeldte voldtekter i Danmark mer enn doblet.

Under de første 6 månedene av 2009 mottok Danmarks politikretser 200 anmeldelser for voldtekt.

Under de første 6 månedene av 2018 mottok de over 511 anmeldelser.

Det er en økning på ikke mindre enn 155 prosent på ca. 10 år.

Les også: Asylsøker i Danmark tok seg inn i familiebolig og forsøkte å voldta 8-åring

Les også: Norsk jente gjengvoldtatt av mørkhudede menn under fotballcup i Danmark

Politiet har også mye arbeid med å få oversikt over alle voldtektene da de samme unge mennene med annen bakgrunn enn dansk er involvert i flere av gruppevoldtektene og andre former for seksuelle overgrep.

En sak som politiet i Midt- og Vestjylland jobber med  i dag er mot fire menn som er tiltalt for å ha begått voldtekt med andre seksuelle forhold enn samleie mot en 19-årig dansk kvinne. Kvinnen skal først ha blitt dopet ned av mennene før overgrepet fant sted.

Hun ble blant annet tvunget til å utføre oralsex før det skal ha blitt innført atskillige gjenstander i den unge kvinnens underliv.

Rettssaken starter i den danske byen Herning den 14. august. Alle de fire mennene nekter straffeskyld.

Det har heller ikke alltid kun med menneske- og kvinnesynet til overgriperne, men en dypere moralsk forfallenhet hos de utenlandske familiene og miljøene som en helhet. Dette kan observeres i et annet tilfelle der to 14-årige danske jenter ble gruppevoldtatt av seks ungdommer med ikke-vestlig bakgrunn i Kokkedal i slutten av 2017.  Før rettssaken kom opp i juni i år skal moren til en av de siktede påstått overfor danske aviser at anmeldelsen er å anse som rasistisk, da de er utenlandske og offeret er dansk. En av fedrene til de siktede sa at hvis overgrepet finner sted hjemme hos jenta så er det ikke å anse for voldtekt.

Da dreier det seg ikke lenger bare om at selve forbrytelsen fant sted, men at den også aksepteres av en kultur og et menneskesyn fra foreldre, slekt og nærmiljø som har bakgrunn fra ikke-vestlige og i svært mange tilfeller muslimske land.

Les også: 15 år gammel jente på vei hjem fra fotballtrening slått bevisstløs av mørkhudede i Danmark

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Les også: Dansk kjærestepar brutalt mishandlet med kjetting på julaften – afrikanere etterlyst

Les også: Danmark: 11 år gamle jenter truet med å bli knivstukket på lekeland

Relatert:

Småbarnsmor gikk kveldstur – ble gruppevoldtatt av flyktningbarn

Et ektepar hadde hatt gjester til middag i september 2017. Etter middagen valgte kvinnen å gå en liten tur i nabolaget før leggetid.

På vei hjem begynte kvinnen, som lider av sukkersyke, å føle seg dårlig. Hun ringte til sin ektemann slik at han kunne komme og hente henne.

Men før ektemannen fikk kommet til kona, dukket plutselig tre flyktningbarn opp og begynte å følge etter kvinnen, mens de snakket med hverandre på afghansk.

Les også: Milde dommer for gruppevoldtekt – somalisk voldtektsmann får bli i Sverige

Da småbarnsmoren passerte en kolonihage tok et av barna tak i henne hardt og de to andre hjalp med å dytte henne inn på en nærliggende småvei.

Da de hadde kommet et stykke inn på veien kastet de kvinnen ned på bakken.

De lo av meg som om det var morsomt. De dro av meg buksene og trusene, fortalte offeret under rettssaken.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Deretter tok de afghanske flyktningbarna tur på å holde fast og voldta småbarnsmoren.

Den dypt sjokkerte kvinnen ble senere funnet av politiet, som hadde blitt kontaktet av hennes urolige ektemann.

Da hun kom hjem fra sykehuset var hun i en forferdelig tilstand. Jeg håper at jeg aldri behøver å se henne slik igjen, sa mannen under rettssaken.

Les også: Sjokkstudie – 96% av overfallsvoldtekter i Sverige begås av innvandrere

I forbindelse med gruppevoldtekten tok flyktningbarna et bilde med kvinnen. Bildet viser henne da hun ligger utslått på bakken, samtidig som det ene voldtektsbarnet holder en hånd på brytet hennes og peker med langfingeren mot kvinnen.

Ifølge retten har flyktningbarna «gjennom fotografiet vist en særdeles hensynsløshet og råhet».

Les også: Det nye Sverige: Kvinne nyoperert for livmorshalskreft ble mishandlet og voldtatt mens barna sov på naborommet

KALMAR: Kalmar er en by i Kalmar kommune med ca. 36.000 innbyggere og er vennskapsby med Arendal. Nylig ble byen rystet av en svært grov overfallsvoldtekt av en småbarnsmor som var ute på kveldstur. (Foto: Ukjent).

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Les også: Svensk jente (16) knivskåret i ansiktet av flyktning da hun nektet å ha sex

To av de afghanske overgriperne, Mohammad og Bagher, har blitt identifisert og er nå dømt av tingretten i Kalmar til lukket ungdomsanstalt i 11 måneder, respektive 1 år og 2 måneder. Begge blir også utvist fra Sverige.

Den ene av de som er dømt er under 18 år gammel, selv om han er bedømt til å være voksen ifølge Migrationsverket. Han ble innvilget oppholdstillatelse som «alternativt beskyttelsesverdig», ettersom Migrationsverket anså at det fantes «en personlig trussel og at han som voksen ikke har noe nettverk, og at en retur til hjemlandet ikke er mulig».

Det andre voldtektsbarnet hadde allerede fått en beslutning fra Migrationsverket om at han skulle utvises  i februar i år. Det er uklart hvorfor han fikk bevege seg fritt i samfunnet med et utvisningsvedtak.

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

Kvinnen har følt seg svært dårlig etter gruppevoldtekten, men forsøker å holde seg sammen for barnas skyld. Hun våger ikke å gå ut når det er mørkt, unngår steder der det er større folkemengder og har måttet begynne med terapi.

Les også: Siktede i nok en voldtektssak sluppet løs i Sverige

Svenske medier

Lokalavisen Barometern gjorde i 2016 en tårevåt reportasje om Mohammad, der han i sterk kontrast til den grove voldtekten og rullebladet hans, som inkluderer tyveri og brudd på narkotikaloven, fremstår som et uskyldig skolebarn.

I intervjuet, hvor Mohammad fremstår med både navn og bilde, så forteller han at han flyktet fra Taliban og aldri har gått på skole, og at han var fryktelig spent på sin første skoledag.

Da den samme avisen skriver om gruppevoldtekten, der Mohammad nå er dømt, velger man å ikke informere eller lenke til sin artikkel fra 2016, og velger heller ikke å publisere Mohammads navn eller bilde.

Les også: Ida (13) trakasseres av somalisk miljø etter brutal voldtekt – ble slått i ansiktet

MOHAMMAD: Lokalavisen Barometern intervjuet i 2016 Mohammad om hans flukt til Sverige og første skoledag. Den påståtte 15-åringen sa han var veldig spent siden han aldri hadde gått på skole. Nå er han dømt for tyveri, narkotikaforytelser og gruppevoldtekt, og skal utvises tilbake til Afghanistan. (Faksimile: Barometern.se).

Les også: Ungjenter sex-trakasseres daglig på skolen i Sverige – foreldrene fortviler

Les også: Rektor la lokk på grov voldtekt av 10-åring på grunn av gjerningspersonens etniske bakgrunn

SJOKKSTUDIE: NITTISEKS PROSENT av overfallsvoldtekter begås av innvandrere

Det er Joakim P. Jonasson som har publisert en såkalt medborgerstudie over seksuelle forbrytelser i Sverige i årene 2012-2017.

«I januar 2017 informerte daværende innvandringsminister Morgan Johansson (S) at regjeringen ikke ønsket å gi BRÅ i oppdrag å ta frem fersk statistikk over forbryteres nasjonalitet. Dette til tross for at det har gått over ti år siden den siste rapporten og Sveriges demografi har endret seg kraftig siden da. Regjeringens uvilje til å ta frem offisiell statistikk sådde inspirasjon til undersøkelsen jeg nå har gjennomført», skriver forfatteren i sitt forord.

(BRÅ – Brottsförebyggande rådet er en svensk statlig forvaltningsmyndighet som sorterer under Justitiedepartementet og har til oppgave å bidra til kunnskapsutviklingen innen det kriminalpolitiske området og fremme kriminalitetsforebyggende arbeid. ref. Wikipedia)

NEKTET Å FØRE STATISTIKK: Nåværende Innenriksminister Morgan Johannson fra Socialdemokraterna nektet i sin tid som Justitie- og migrationsminister å føre noen form for statistikk over seksualkriminalitet begått av innvandrere som oppholdt seg i Sverige. (Foto: Frieord.no/Riksdagen.se).

Sammenlagt handler det om over fire tusen dommer som er detaljrikt omtalt på 80 sider. Undersøkelsen ble gjennomført i mai-september i år og gjelder nesten samtlige fellende dommer for seksualforbrytelser i perioden 2012-2017.

Les også: Sverige – helt siden 1978 har det vært klart hvem som voldtok

Det mangler data for tingrettene i Haparanda og Norrtälje ettersom de ifølge forfatteren nektet å samarbeide.

Domstolene i Sverige sletter elektroniske spor av dommer etter fem år, som betyr at de ikke kan finnes på nett, påpeker forfatteren. Derfor inneholder undersøkelsen i stort sett bare dommer fra andre halvdel av 2012. Samtidig savnes dommer fra det siste kvartalet av 2017, ettersom undersøkelsen ble gjort før dette.

 • Studien viser blant annet at personer med ikke-europeisk bakgrunn begår 84 prosent av de grove voldtektene. Svensker kommer først på fjerde plass, etter afghanere, irakere og somaliere.
 • To av tre grove voldtekter begås av asylsøkere eller menn som har fått oppholdstillatelse i Sverige.
 • Landsgrupper som ifølge studien har høyest faktor (Sannsynlighet) for å begå grov voldtekt er i rekkefølge algeriere, afghanere, tunisiere, marokkanere og palestinere.
 • 95.6  prosent av alle overfallsvoldtekter begås av menn med utenlandsk bakgrunn. Svenske menn med to innenriksfødte foreldre har bare begått 4.4 prosent av overfallsvoldtektene de siste fem årene.
 • «Det er uforståelige 541 ganger større risiko for at en algerisk mann begår en overfallsvoldtekt enn en svensk mann», hevder rapporten.
 • Ifølge studien begås 90 prosent av gruppevoldtekter av menn med ikke-europeisk bakgrunn og hver fjerde voldtektsmann som var endel av en gruppe er afghansk. Svenske menn med to innenriksfødte foreldre har kun begått 6.7 prosent av gruppevoldtektene de siste fem årene.
 • Afghanere dømte for seksualforbrytelser skal ifølge studien ha økt kraftig siden 2015. I 2017 er nesten hver tiende dømt for seksualforbrytelser afghansk.
 • «Til tross for en eksplosjonsartet mottakelse av syriske menn begår de drøyt en tredjedel så mange seksualforbrytelser som afghanere», står det i undersøkelsen.

Les mer: Danmark: Asylsøkere må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

Les mer: Norge: Nyankomne flyktninger må på voldtektskurs

Flest voldtektsmenn som har handlet i gruppe har blitt dømt i Ystad, Eksjø og Uppsala. Gøteborg er på 11. plass, Stockholm på 16. plass og Malmø på 21. plass.

Studien viser også at utlendinger fra ikke-vestlige land seksuelt krenker svensker i betydelig større omfang enn utlendinger fra Europa. I tidligere rapporter har det også kommet ut at det er nesten utelukkende etnisk svenske kvinner som blir voldtatt.

 • En majoritet av de som dømmes for prostitusjon, 57 prosent, er romfolk med bakgrunn fra Romania. Likeså er majoriteten av ofrene for prostitusjon, utenlandske kvinner fra samme land som halliken.
 • Undersøkelsen viser også at homovoldtekter nå utgjør en betydelig andel i antallet voldtekter som rapporteres inn til myndighetene. Samtidig er gruppevoldtekt mot menn nå den vanligste kategorien. 85 prosent av de som dømmes for gruppevoldtekt mot menn er afghanere.

Adopterte menn, uansett land, begår seksualforbrytelser i høyere utstrekning enn svensker, men også i forhold til ikke-adopterte fra samme landsgruppe.

Andelen svenske menn med to innenriksfødte foreldre dømte for seksualforbrytelser har, i proporsjon til andre grupper, minsket siden 2013 og sunket kraftig de siste to årene. Svenske menn er kun overrepresentert i tre kategorier; kjøp av seksuell handling av barn, barnepornografi og utnyttelse av barn for seksuell posering.

Lignende statistikk og mørklegging i Norge

Frieord har skrevet om hvordan blant annet politiet i Oslo nekter å gå ut med informasjon om overfallsvoldtekter utført i hovedstaden.

Les også: Oslo-politiet innrømmer mørklegging av voldtekter utført av innvandrere

VIL IKKE INFORMERE PUBLIKUM: Kari-Ann Lid ved avdelingen for seksualforbrytelser ved Oslo politikammer, går offentlig ut og innrømmer at de har mørkelagt kriminaliteten utført av innvandrere i hovedstaden. (Foto: Youtube).

Vi har også omtalt den samme type statistikk i Norge, som viser at ikke-vestlige innvandrere er overrepresentert på både relasjon-, sårbarhet-, gjeng- og festvoldtekter.

Les også: 77.9 prosent av de som dømmes for personran i Oslo er innvandrere

Les også: 90 prosent av de som dømmes for familievold i Oslo er innvandrere

Fra Frieord.no:

Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Service har gått igjennom rapporten og nyhetene, med tallmateriale, og avslører at mye av det politiet og statlige meningsorganisasjoner som Antirasistisk senter og Amnesty har påstått de senere årene er løgn.

En av disse løgnene er at nordmenn dominerer fest-, relasjons- og sårbahetsvoldtekter, mens innvandrerne kun dominerer overfallsvoldtektene.

Menn fra Midtøsten, Afrika og Asia var i flertall – og betydelig overrepresentert i forhold til befolkningssammensetningen – i samtlige av politiets fem voldtektskategorier (etnisk norske gjerningsmenns prosentandel i parentes):

Festrelaterte voldtekter: 38,8 prosent (32,7)
Relasjonsvoldtekter: 42,2 prosent (40,0)
Sårbarhetsvoldtekter: 60,9 prosent (34,1)
Overfallsvoldtekter: 100,0 prosent (0,0)
Annet: 54,6 prosent (45,5)

Overrepresentasjonen økte året etter (Voldtekt i den globale byen 2012). Denne rap­por­ten viste at 21,9% av anmeldte vold­tekts­men­n hadde bak­grunn fra Afrika, 12,3% fra Midt­østen og 18,7% fra Asia (side 66), 52,9% til sammen.

Les også: 61 prosent av alle dømte sex-forbrytere i Oslo er innvandrere

I Oslo per 1. januar 2012 var det bosatt 31.496 per­soner med bak­grunn fra Afrika og 77.054 per­soner med bak­grunn fra Asia. Det er i alt 108.550 per­soner – inklusive barn, kvinner og eldre menn som jo ikke regnes med i dette tilfellet – av totalt 613.282 inn­byg­gere i hoved­sta­den. Dvs. at gjerningsmenn fra en gruppe som utgjorde 17,7% av befolk­nin­gen sto for 52,9% av vold­tek­tene.

I tabell 30 (s.67) ser man igjen at menn fra Midt­østen, Afrika og Asia er i flertall og bety­de­lig overrepresentert i forhold til befolkningssammensetningen i fire av politiets fem voldtektskategorier (etnisk norske gjerningsmenns prosentandel i parentes).

Fest­re­la­terte vold­tek­ter: 44,5 pro­sent (40,7)
Rela­sjons­vold­tek­ter: 67,5 pro­sent (20,9)
Sår­bar­hets­vold­tek­ter: 51,7 pro­sent (37,9)
Over­falls­vold­tek­ter: 80,0 pro­sent (20,0)
Annet: 41,7 pro­sent (45,8)

Kripos-rapport

Kripos gikk ut i 2015 med rapporten «Voldtektssituasjonen i Norge», som viste at det var en 15 prosent økning i antall anmeldte voldtekter fra 2014.

Les også: Antallet anmeldte voldtekter økte med 15 prosent i 2015

Her er noen nøkkeltall fra rapporten:

 • Antallet festrelaterte voldtekter har økt fra 291 i 2011 til 422 i 2015
 • Antallet anmeldte overfallsvoldtekter har sunket fra 161 i 2011 til 97 i 2015 (Disse utgjør 9 prosent av samtlige voldtekter).
 • Antallet relasjonsvoldtekter har økt fra 111 i 2011 til 198 i 2015
 • Antall sårbarhetsvoldtekter har økt fra 33 i 2011 til 144 i 2015
 • Antall voldtekter i kategorien «annet» har økt fra 125 i 2014 til 220 i 2015
 • Det skal også ha vært et «betydelig antall personer som ble voldtatt i 2015 som ikke leverte inn anmeldelse».
 • 41 prosent av voldtektene blir anmeldt over ett år etter hendelsen. Kun 19 prosent blir anmeldt samme dag eller dagen etter
 • Mannen som voldtar er i gjennomsnitt 30.2 år gammel
 • 80 prosent av gjerningsmennene hadde norsk statsborgerskap. 64 prosent av disse er født i Norge.
 • Innvandrere fra ikke-vestlige land er overrepresentert på voldtektsstatistikken
 • Menn fra Afrika/Asia utgjør 25 prosent av de anmeldte.
 • Menn fra land som Kosovo, Somalia, Irak og Iran er svært overrepresentert. Menn fra land som India, Kina og Filippinene, samt vestlige land er underrepresentert.

Les også: Bile Mohamed Elmi (18) og Abdirizak Nur Ali (21) dømt for grove overgrep mot norsk 14-åring

Relatert:

KARMØY/ROGALAND: Grovt ran med stikkvåpen utenfor restaurant – politiet søker etter mørkhudet mann

Innbyggerne i Karmøy kommune opplever nå en urolig og voldelig hverdag.

På bare to uker har innbyggerne i to småbyene Kopervik og Åkrehamn opplevd å lese om henholdsvis en overfallsvoldtekt av en mindreårig jente på gaten og et brutalt gateran med våpen.

Begge gangene skal mennesker av utenlandsk opprinnelse ha stått bak.

Politiet på Karmøy fikk inn en melding om et ransforsøk klokken 02.45 natt til lørdag. En mann som hadde besøkt puben Gutenberg på Åkra skal ha blitt stoppet av en mørkhudet mann med en knivlignende gjenstand som snakket engelsk.

Ransmannen fortalte at han ønsket pengene til offeret.

Deretter skal den mørkhudede mannen brukt kniven og stukket den uskyldige mannen i albuen. Offeret skal også ha pådratt seg et mulig brudd i armen i basketaket som fant sted.

Fra Hnytt.no:

Politiet fikk melding om ransforsøket klokken 0245 natt til lørdag. En mann ringte da inn å forklarte at han var blitt forsøkt ranet da han var på vei hjem fra Gutenberg pub på Åkra.

Han satt da på legevakten med mulig brudd i arm og mindre kutt i albu, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Håkon Tornes.

Ransforsøket skal ha skjedd like før klokken 0215 i området mellom puben og Elkjøp. I følge forklaringen skal mannen blitt passet opp av en mørkhudet person da han var på vei hjem fra Gutenberg pub.

Personen snakket engelsk og gav uttrykk for at han ville ha penger. Han skal ha brukt en skarp gjenstand og stukket fornærmede i albuen. Han skal også ha blitt skadet i armen da mistenkte hoppet på ham, sier Tornes. (Sitat slutt).

Politiet har så langt ikke klart å finne gjerningspersonen. Det er uklart om politiet leter på de ulike flyktning- og asylboligene som har blitt opprettet i kommunen de siste årene.

ÅKREHAMN: Det grove overfallet og gateranet skal ha skjedd i den ellers rolige byen Åkrehamn i Karmøy kommune. Hvor den mørkhudede mannen som ikke snakket norsk kom fra, eller om han bor i en asylrelatert bolig på plassen, er ennå uklart. (Foto: Google Maps).

Overfallsvoldtekt av 15 år gammel jente

Det er bare to uker siden Frieord skrev om en utendørs overfallsvoldtekt av en 15 år gammel jente bare noen kilometer fra Åkrehamn. Også der var overgriperen av utenlandsk opprinnelse.

Fra Frieord.no:

Det var 19. august i år at en 15 år gammel jente skal ha blitt overfalt og voldtatt i Kopervik i Rogaland. Politiet pågrep en 17-årig utenlandsk person, men lokalavisene skriver først om saken nå.

Voldtekten skal ha funnet sted utendørs og på kvelden i Kopervik den 19. august i år.

Offeret og overgriperen skal ikke ha noen fortid eller kjent hverandre før voldtekten fant sted.

Det var heller ingen vitner til hendelsen, men 17-åringen som først ble innkalt som vitne, fikk raskt status som siktet av politiet på Karmøy.

17-åringen ble pågrepet dagen etterpå, den 20. august. Det uklart hvorfor lokale nyheter først nå går ut med informasjon om saken.

Les også: Unge jenter befølt og seksuelt antastet av asylsøkere i Ølen – «Ubehagelig og skremmende»

KOPERVIK: Den idylliske lille kystbyen Kopervik i Rogaland opplevde nylig en gatevoldtekt utført av en utenlandsk person. Offeret var en norsk 15 år gammel jente. (Foto: Nokus.net).

Les også: Bråk på tre asylmottak i Rogaland søndag kveld

Fra Hnytt.no:

– Det utviklet seg til en situasjon der det skal ha blitt utført en handling som defineres som voldtekt. Han er siktet etter voldtektsparagrafen, sier politioverbetjent Frode Klausen ved Karmøy lensmannskontor.

Han ønsker ikke å gå mer i detalj om selve hendelsesforløpet. Gjerningsmannen ble pågrepet dagen etter. Det viste seg å være en 17-åring med utenlandsk opprinnelse. 

– Han er ikke norsk, sier politioverbetjenten som ikke ønsker å forteller mer om gjerningsmannens bakgrunn. (Sitat slutt).

Les også: Muslimske trossamfunn øker kraftig i Rogaland

Det anslås at saken vil gå for retten tidlig i oktober.

17-åringen er imidlertid sluppet fri fra politiets varetekt og går nå fritt ute i gatene igjen. Det er ikke klart om jenta har fått overfallsalarm i tilfelle hun skulle møte på gutten ute i det offentlige.

Det er heller ikke klart hvorfor lokalinnbyggerne i byen ikke har fått informasjon fra politiet eller mediene om at en mulig voldtektsmann går fritt rundt i gatene før nå.

Fra Haugesunds avis:

– Sitter 17-åringen i politiets varetekt?

– Nei, det gjør han ikke. Etter en helhetsvurdering er det bestemt at det ikke er grunnlag for det. (Sitat slutt).

Les også: Flyktning knivstakk flyktning i Ølen

Det informeres heller ikke om gutten kommer fra et lokalt asylmottak eller er et utplassert enslig flyktningbarn.

I 2016 informerte Karmøy kommune man forventet rundt 150 asylsøkere til kommunen, som kommer i tillegg til den kvoten på 80 personer som kommunen har sagt seg villig til å bosette tidligere.

Les også: Mørkhudet ungdom knivranet pensjonist (77) midt på lyse dagen i Sandnes

Relatert:

Palestiner tiltalt for overfallsvoldtekt i Trysil

Det var nær en parkeringsplass ved alpinanlegget i Trysilfjellet den 4. mars i år at den palestinske mannen overfalt en svensk kvinne, skriver NRK.

Kvinnen ble først lagt i bakken før han dro henne inn i en bil og voldtok henne.

Mannen ble pågrepet i Sverige og har sittet i varetekt siden to dager etter voldtekten.

Hans forsvarer, Nils Christian Nordhus, sier at mannen i 30-årene hevder han er uskyldig og han mener derfor at mannen må frifinnes.

Den tiltalte mannen i 30-åra er opprinnelig fra Palestina, men har bostedsadresse i Sverige. Han er også tiltalt for å ha kjørt mellom Sälen og Trysil den samme natten som voldtekten skal ha skjedd uten gyldig førerkort, skriver NRK.

Mannen risikerer 15 år i fengsel hvis han blir funnet skyldig.

Les også: Asylsøkeren Tesfay Tekkie dømt for grov voldtekt i Trysil

Les også: Kristina (19) overfalt og rispet i ansiktet av fire mørkhudede menn i Volda

Les også: Nye voldtektssaker i Stavanger, Trondheim, Bergen og Drammen – utenlandske menn i sentrum

Syrisk asylsøker siktet for overfall og voldtektsforsøk i Kristiansand

Kvinnen skal ha blitt utsatt for vold under overfallet og hun pådro seg synlige skader.

En syrisk asylsøker er nå varetektsfengslet i fire uker.

– Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på fornærmedes forklaring der hun har beskrevet at en mannsperson fulgte etter henne fra sentrum til bensinstasjonen på Lund. Den samme personen overfalt henne like etter at hun forlot bensinstasjonen. Fornærmede har bekreftet at den personen som ble pågrepet er den samme som overfalte henne, skriver NRK.

Overfallsmannen skal ha blitt jaget av to personer etter overfallet.

Siktede er syrisk statsborger og har bodd i Norge i under to år. Han bodde tidligere i et annet europeisk land, men myndighetene ønsket å sende han tilbake til hjemlandet. Da reiste han til Norge der han har søkt asyl, skriver NRK.

Bergen – mann av utenlandsk opprinnelse tiltalt for tre overgrep

I juli 2015 dro han en kvinne inn mellom noen busker i krysset Markeveien/Halvkannesmauet, der han tok ned sin egen bukse og sa «hva skal du ha», skriver Bergensavisen.

24. juli i fjor dro han en kvinne dratt inn i en leilighet i Nygårdsgaten, truet henne med kniv og voldtok henne på en sofa.

Den 5. august i fjor truet han en kvinne med kniv mot halsen mens han befølte henne. Hun klarte å rive seg løs og et snarrådig brødrepar sørget for at mannen ble raskt pågrepet.

26-åringen har sittet varetektsfengslet siden august i fjor. Han risikerer forvaringsstraff når saken hans kommer opp for Bergen tingrett.

Asylsøker forsøkte å voldta kvinne foran hennes barn

Det var i forrige uke at den 31 år gamle småbarnsmoren gikk tur med sine to små barn på øya Donauinsel i Wien. Det minste barnet lå i barnevogn, skriver Avpixlat.

Plutselig blir kvinnen overfalt bakfra av en fremmed mann.

Overfallsmannen tar tak i kvinnens nakke og drar henne i bakken hvorpå han forsøker å voldta henne. Kvinnen gjør derimot kraftig motstand og slår og skriker. Hun skal blant annet ha klart å bite voldtektsforbryteren i ansiktet og rive av hetten på jakken hans. Det gjorde at mannen avbrøt overgrepet og løp fra stedet.

Kvinnen fikk tilkalt politiet som hadde med seg sporhunden Anuk på uttrykningen. Anuk fikk lukte på overfallsmannens jakke og klarte å spore han til en T-banestasjon i nærheten.

Ved hjelp av overvåkingskameraer klarte politiet å finne fram til voldtektsforbryteren. Mannen viste seg å bo på et asylmottak. Han oppgir å være fra Afghanistan og hevder han er 17 år.

HELT: Hunden Anuk klarte å spore opp det afghanske flyktningbarnet. (Foto: Krone.at).

I avhør hevder asylsøkeren at han ikke husker om han overfalt den 31 år gamle småbarnsmoren, da han var for beruset etter å ha drukket tre øl.

Politihunden Anuk har blitt en helt i Østerrike etter at han klarte å spore voldtektsforbryteren så politiet til slutt kunne pågripe han.

Afrikaner dømt for voldtekt av norsk kvinne i Kristiansand

Kvinnen var ute på byen med noen venninner da hun møtte den eritreiske mannen sammen med en norsk kamerat. Det var snakk om å dra på et nachspiel sammen, men da den norske mannen, som var svært beruset, dro hjem skal den afrikanske mannen ha blitt svært nærgående.

Han spurte blant annet kvinnen om hun var muslim eller kristen.

Kvinnen følte at situasjonen begynte å bli ubehagelig og bestemte seg for å dra hjem.

Den afrikanske mannen skal derimot å fortsatt å følge etter henne. Hun skal gjentatte ganger ha bedt han om å la henne være i fred.

Mannen maste derimot hele tiden på å få en klem. Hun ga han til slutt en klem i håp om at det skulle stoppe masingen og hans plagsomme adferd.

I stedet skal den eritreiske mannen ha dyttet henne ned på en bred vinduskarm til en kiwi-butikk hvor han la seg over henne og presset flere fingre opp i skjeden på kvinnen.

En tilfeldig forbipasserende skal også ha stoppet da han reagerte på lyder fra kvinnen. Den nå 20 år gamle eritreeren skal derimot ha sagt at de kjente hverandre og at hun ikke trengte hjelp.

Flere forbipasserende skal derimot ha kommet til og politiet ble kontaktet. Den eritreiske mannen skal da ha forlatt stedet.

Mannen ble først dømt til fengsel i 3 år og 3 måneder i Kristiansand tingrett. Han har hele tiden nektet straffeskyld og anket til lagmannsretten.

Saken mot mannen har gått for Agder lagmannsrett nå i januar og mannen ble i forrige uke dømt til fengsel i 3 år og 3 måneder. Den samme straffen han fikk i tingretten.

Kilde:
Agder lagmannsrett

Relaterte:
– 19-åring fra Eritrea dømt for voldtekt i Kristiansand

Tidligere geriljasoldat flyktet til Norge – siktet for overfallsvoldtekt i Lillestrøm

Natt til lørdag 21. mai i fjor ble den 24 år gamle kvinnen dyttet gjennom en hekk og inn i en privat hage, av den 34 år gamle kurdiske asylsøkeren.

Les mer: Nyankommen asylsøker siktet for voldtekt i Lillestrøm

Der skal han ha holdt henne fast og voldtatt henne. Kvinnen (24) har fortalt til Romerikes Blad at hun var redd gjerningsmannen skulle drepe henne.

Kvinnen var på vei hjem fra byen da overfallet skjedde og den 34 år gamle mannen skal ha fulgt etter henne fra Lillestrøm sentrum. Da kvinnen snudde seg for å se hvem som fulgte etter henne skal han ha pratet med henne og fulgt henne et lite stykke før han forsøkte å kysse henne. Da kvinnen forsøkte å trekke seg unna skal mannen ha gått til angrep.

Les mer: Kvinne utsatt for tafsing og trakassering av utlendinger på utested i Lillestrøm

Den 34 år gamle asylsøkeren hadde kun vært i Norge i åtte måneder før han ble pågrepet og siktet for voldtekt av den 24 år gamle kvinnen. Han har sittet i varetekt siden pågripelsen, og han risikerer nå å bli dømt til inntil 10 års fengsel. Selv mener han at det ikke er snakk om voldtekt, men et frivillig samleie og at han selv er uskyldig, skriver Romerikes Blad.

Saken har denne uken gått for Nedre Romerike tingrett. Aktor i saken, Jan Eivind Norheim, har lagt ned påstand om at den voldtektstiltalte mannen skal dømmes til fengsel i fem år og seks måneder.

Les mer: Mann med arabisk utseende knivtruet og voldtok kvinne i Lillestrøm

Det er ikke kjent om en domfellelse vil få konsekvenser for mannens asylsøknad.

Relatert:

Afrikaner dømt for voldtektsforsøk på Voss

Voldtektsforsøket skjedde utenfor utestedet «Tre Brør» på Voss i juli i fjor.

Det var to afrikanske menn som forsøkte å voldta kvinnen, men saken mot den andre gjerningsmannen ble henlagt på bevisets stilling.

Overfalt

Mannen som nå er dømt skal blant annet ha revet i stykker strømpebuksen til kvinnen og befølt henne. Kvinnen skal ha slått hodet da hun ble dyttet i bakken av 21-åringen.

Hun skal derimot ha gjort kraftig motstand og skreket.

En tilfeldig forbipasserende hørte ropene og kom løpende til. De to afrikanerne skal da ha løpt fra stedet.

Innrømmet

21-åringen har i politiavhør innrømmet at han forsøkte å voldta kvinnen.

Han fortalte i avhør at han så kvinnen og at han gikk bort for å prate med henne, og så «fikk lyst til å ha sex med henne», skriver Bergensavisen.

21-åringen har permanent oppholdstillatelse i Norge og vil ikke bli utvist.

Han er Nordhordland tingrett dømt til fengsel i ett år og syv måneder. I tillegg må han betale kvinnen 80.000 kroner i oppreisning.

Relaterte saker:
Tre voldtektssaker på Voss på et halvt år – samtlige av overgriperne er mørkhudede
Afrikaner overfalt, drapstruet og voldtok kvinne i Voss
Eritreisk flyktning dømt til seks års fengsel for brutal voldtekt

Sigøyner dømt for overfallsvoldtekt i Oslo

Mannen er rumensk statsborger og ble utvist fra Norge i fjor sommer etter flere dommer for tyverier.

Han kom derimot tilbake til Norge i år og fortsatte å begå innbrudd.

Les mer: Sigøyner pågrepet etter grov voldtekt på Skøyen

I mai i år voldtok han også en norsk kvinne og stjal vesken hennes.

Det var lørdag 7. mai at kvinnen kom med drosje og gikk av ved Statoil-stasjonen på Skøyen klokken 22.39 på kvelden.

Kvinnen gikk deretter fra bensinstasjonen og opp mot Skøyen Terrasse 11 der hun gikk ut på en gruslagt sti som går opp til Nedre Silkestrå.

Like etter at hun begynte å gå opp stien kom en mann bakfra og angrep henne. Hun ble deretter voldtatt og etterpå fraranet sin veske.

39-åringen ble dømt til seks års fengsel.

Politiet etterlyser to menn etter overfallsvoldtekt i Trondheim

– Vi mener to gjerningspersoner skal ha vært involvert, men rollene mellom dem er ennå ikke kartlagt, sier etterforskningsleder John Ola Volden ved voldtektsteamet i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Politiet står uten spor etter voldtektsforsøk av 17-åring i Loddefjord

Overfallet skjedde ved 22-tiden den 4. september, skriver Bergensavisen. Det skal ha vært i et bolig- og turområde der det normalt ferdes mange folk.

Gjerningsmannen angrep jenta bakfra. Han holdt henne for munnen og dro henne inn i skogen, før han forsøkte å rive av henne klærne.

Les også: Skolejente forsøkt kidnappet i Holmestrand

Den 17 år gamle jenta skal derimot ha klart å sparke og rive seg løs. Hun skal deretter ha løpt fra stedet.

I følge jenta var mannen mørkkledd og trolig mørk i huden.

Politiet etterlyste en blå og turkis Volvo etter overfallet, men har ikke fått inn noen tips på den aktuelle bilen.

Les også: Tre mørkhudede menn forsøkte å lokke skolejente i inn i bil i Nordland

Etterforskningen fortsetter, men de har ikke funnet fram til gjerningsmannen og er avhengig av tips fra publikum.

Relatert:

 

Tre menn av utenlandsk opprinnelse tiltalt for gruppevoldtekt på Kongsberg

Den unge kvinnen fra Kongsberg skal natt torsdag til 7. juli i år ha bli trukket inn i et bolighus i byen og voldtatt av flere menn av utenlandsk opprinnelse.

Statsadvokatene i Oslo har tatt ut tiltale mot de tre, som har sittet i varetektsfengslet siden fredag 8. juli, dagen etter pågripelsen.

I forbindelse med fengslingsmøtet erkjente to av de tre mennene samleie med kvinnen, men de opplyste at det var frivillig fra hennes side.

Ifølge tiltalen anses voldtekten som grov «idet det særlig legges vekt på at den er begått av flere i fellesskap», melder NRK.

Både kvinnen og de tre mennene er i begynnelsen av 20-årene, men kvinnen har forklart at hun ikke kjente noen av dem fra før.

Kvinnens bistandsadvokat Vibeke Gjone Bille, ønsker ikke å kommentere saken.

Rettssaken skal gå i Kongsberg og Eiker tingrett i mars neste år.

Knuste vinduer

Etter at voldtekten ble kjent i lokalmiljøet skal opprørte innbyggere ha knust flere ruter og brutt opp døren på huset hvor voldtekten fant sted.

Politiet og ordføreren spekulerte da om det var rasisme som lå bak hærverket, ettersom de tiltalte var av utenlandsk opprinnelse.

Hvis det er rasistisk motivert er det ille, uttalte politiet til NRK etter ruteknusingen.

Relaterte saker:

Svenske Katarina (53) reddet jente fra overfallsvoldtekt – ble selv mishandlet

En historie fra det nye Sverige kom ut denne uken da en kvinne i 50-årene i Stockholm måtte trå til for å redde en 17-åring fra å bli voldtatt bak et garasjeanlegg der hun bor.

Det skal ha vært to menn i 20-års alderen som holdt på å sparke og dra en 17-åring i håret, mens hun skrek. Mennene skal ha begynt å dra av jentas klær, da de ble oppdaget ved en tilfeldighet.

Katarina Eriksson (53) hadde glemt mobiltelefonen sin og var på vei tilbake til parkeringsplassen da hun hørte skrik og bråk bak garasjeanlegget.

I det hun går rundt bygningen ser hun mennene i full gang med angrepet på 17-åringen.

Katarina, som selv er mor til en ung kvinne, tar løpefart og angriper de to mennene. Hun sparker en av dem så hardt hun klarer. De blir overrasket, men en av dem rekker å slå tilbake og treffer Katarina midt i ansiktet.

Les mer: Sophie (16) slått ned av tre innvandrere – mistet følelsen i beina

D
REDDET UNG JENTE FRA VOLDTEKT: Katarina Eriksson oppdaget at to menn var i ferd med å voldta en 17 år gammel jente bak garasjeanlegget der hun bor. Katarina løp imidlertid ikke etter hjelp, men valgte å ta saken i egne hender og angrep like godt voldtektsmennene. Det førte til at hun selv ble slått i ansiktet. Men det hele endte godt da hun fikk avbrutt overfallsvoldtekten og reddet jenta. (Foto: Privat).

Slaget var hardt, og det mørkner for kvinnen. Men av ren kraft og vilje klarer hun å komme seg på beina igjen og får revet 17-åringen opp fra bakken. Sammen løper de så fort de kan fra plassen og tilbake til bilen, hvor de ringer politiet.

Katarina forteller til svensk media at hun trodde hun skulle dø da hun ble slått i ansiktet og falt til bakken. Hun trodde da at de begge skulle dø.

– Da kjente jeg; nå dør jeg. De kommer til å sparke meg ihjel, dette er slutten. Skal jeg virkelig dø på denne måten, forteller hun til P4 Stockholm og forklarer at sjokket over hendelsen først kom dagen etterpå.

Kvinnen sier allikevel at hun skulle gjøre det samme en gang til, hvis det var nødvendig.

Les mer: Svensk jente gjengvoldtatt med pistol i munnen av innvandrere

Stor oppmerksomhet på Facebook

Hennes datter, Emilia, har lagt ut saken på sin Facebook-side, noe som har skapt stor oppmerksomhet på såvel sosiale som riksdekkende medier.

Så langt har Facebook-innlegget til Emilia blitt delt over 21.700 ganger og fått (det samme antallet) 21.700 kommentarer.

Det informeres ikke i artikkelen eller på datterens Facebook-innslag hva slags etnisitet eller bakgrunn voldtektsmennene hadde, men politiets statistikker fra denne type kriminalitet tyder på at det er snakk om ikke-etniske svenske menn.

D
STOLT: Emilia Eriksson er stolt over sin mor og har valgt å dele historien på sosiale medier. Det har gitt enorm respons.

Relatert:

Politiet ber publikum om hjelp etter overfallsvoldtekt i Fredrikstad

Gjerningsmannen blir beskrevet som en relativt kraftig bygd mann i alderen 25–30 år. Han har mørkt kraftig skjegg og mørkt hår. Mannen er trolig 180 til 185 centimeter høy og er engelsktalende.

Politiet håper nå at tips fra publikum kan sørge for et gjennombrudd i saken, skriver Fredrikstad Blad.

Kvinne i begynnelsen av 20-årene voldtatt i Moss

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i området hvor trappen går gjennom skolebygningen. Denne passasjen blir brukt flittig av mennesker som er på vei hjem fra byen og politiet håper derfor at noen skal vært vitner til hendelsen, skriver Moss Avis.

19-åring fra Eritrea dømt for voldtekt i Kristiansand

Voldtekten skjedde ved 04-tiden natt til lørdag 7. mai ved Kiwi i Tollbodgaten, skriver Fedrelandsvennen.

Overfalt

Den 19 år gamle mannen skal ha tatt kontakt med kvinnen utenfor McDonalds og de skal ha gått sammen oppover Tollbodgaten.

Den 26 år gamle kvinnen skal etter hvert fått en dårlig følelse og bedt 19-åringen om å forsvinne.

Han spurte da om å få en klem og hun ga han en liten klem, i håp om at han skulle gå.

Isteden presset han kvinnen opp mot en vinduskarm og voldtok henne.

19-åringen nektet straffeskyld og hevdet at alt var frivillig.

En tilfeldig forbipasserende skal også ha stoppet da han reagerte på lyder fra kvinnen. Den 19 år gamle eritreeren skal derimot ha sagt at de kjente hverandre og at hun ikke trengte hjelp.

Dømt

19-åringen ble dømt til fengsel i tre år og tre måneder.

Den 26 år gamle kvinnen har hatt store problemer etter det brutale overfallet.

Hun har slitt med søvnvansker, angst, dårlig hukommelse og konsentrasjon etter overgrepet. Hun måtte også gi fra seg studieplassen sin på grunn av voldtekten.

Hun ble tilkjent 130.000 kroner i erstatning fra voldtektsmannen.

Tiet

Etter at voldtekten fant sted ventet politiet en hel uke før de fortalte allmennheten om overfallet og lot dermed gjerningsmannen gå fritt rundt inntil han ble pågrepet den 17 mai.

Les også:
Utenlandsk statsborger (19) pågrepet for voldtekt av ung kvinne i Kristiansand

Tareq Al-Zireg dømt til syv års forvaring for flere overfallsvoldtekter

To år etter at Al-Zireg kom til Norge begynte han å voldta norske kvinner.

Rettssaken

Retten mottok forklaring fra totalt 22 vitner under rettsaken som startet 17. august og gikk over flere dager. Det var også oppnevnt to sakkyndige i saken mot 38-åringen.

Aktor la ned påstand om at tiltalte dømmes i samsvar med den endrede tiltalebeslutningen til forvaring med en tidsramme på 9 år og en minstetid på 6 år, med fradrag av 449 dager for utholdt varetekt.

Al-Zireg ble dømt til syv års forvaring. En forvaringsdom innebærer at den dømte kan bli sittende fengslet utover de syv årene.

Dommeren i saken mener det er nærliggende gjentakelsesfare, og at det er høy fare for at han vil utføre seksualisert vold i framtiden.

Aktor i saken viste i sin prosedyre for retten i august til at de sakkyndige mente tiltalte var svært manipulerende og har psykopatiske trekk og at det foreligger gjentakelsesfare.

Al-Zireg skal ha vært svært hyggelig og imøtekommende da han møtte sine ofre i Oslo. Han skal ha pratet med kvinnene og sagt at han skulle samme vei så de kunne slå følge. Plutselig skal han derimot ha forandret karakter fullstendig og blitt svært sint og aggressiv før han gjennomførte overgrepene og voldtektene.

I sammendraget av dommen skriver retten at handlingene har preg av et mønster hvor mannen «i stor grad har oppsøkt kvinner som er alene i byen på nattetid og som er i særlig sårbare situasjoner, typisk ved at de er svært unge, har drukket alkohol og har vært på steder hvor de ikke er kjent».

«Han har i mange av tilfellene bygget opp tillit ved vennlig og tilforlatelig atferd, for så å angripe kvinnene. Dette har typisk skjedd etter at han har ledet dem til steder hvor det er mørkt og mindre folksomt«, skriver retten videre.

Mannen dømmes altså for tre fullbyrdede voldtekter, to voldtektsforsøk og to forsøk på seksuell handling uten samtykke.

Kom til Norge som asylsøker i 2005

38-åringen kom til Norge som asylsøker i 2005 og fikk midlertidig oppholdstillatelse.

Han ble først pågrepet i 2010 etter at et av ofrene kjente han igjen på gata i Oslo.

Al-Zireg var også i politiets søkelys etter en voldtekt i 2008 og et voldtektsforsøk i 2010. Disse sakene ble henlagt grunnet bevisets stilling. Det ble sikret DNA-bevis i disse sakene.

Løslatt av politiet – rømte til hjemlandet

Etter at 38-åringen ble pågrepet av politiet i 2010 valgte politiet å løslate mannen i påvente av svar på DNA-prøvene. Denne beslutningen gjorde det mulig for mannen å reise tilbake til Irak.

Norge har ingen utleveringsavtale med irakiske myndigheter, men mannen skal selv ha sagt seg villig til å returnere til Norge og avgi sin forklaring.

38-åringen skal imidlertid ha manglet nødvendige reisedokumenter. Først på våren 2015 kunne mannen returnere. Han ble da pågrepet av politiet i det han landet på Gardermoen.

Les også:

Irakisk serievoldtektsmann dømt til syv års forvaring i Oslo tingrett

Den irakiske serievoldtektsmannen ble pågrepet på høsten 2010 etter at et av ofrene gjenkjente ham på gata i Oslo.

Han skal ha kommet til Norge i 2005 som asylsøker og fått midlertidig opphold.

Mannen var også i politiets søkelys etter en voldtekt i 2008 og et voldtektsforsøk i 2010. Disse sakene ble henlagt grunnet bevisets stilling. Det ble sikret DNA-bevis i disse sakene.

D
OVERVÅKINGSKAMERA: Irakeren ble fanget på et overvåkingskamera. Politiet gikk ut med bildene i 2008 etter en rekke grove overfallsvoldtekter i Oslo sentrum. (Foto: Politiet).

Fra Dagbladet:

Ifølge tiltalen hadde det første nye overgrepet allerede skjedd, da han overfalt og voldtok en kvinne utendørs i Trondheimsveien 11. november 2007. 1. mars, to dager før overvåkingsbildene ble publisert, forsøkte han ifølge tiltale å voldta en kvinne på Sinsen i Oslo, men kvinnen kom seg løs.

Ifølge tiltalen voldtok han nok en kvinne i Heimdalsgata i Oslo 27. august 2010, før han overfalt og voldtok ytterligere en kvinne ved Arne Garborgs plass i Oslo sentrum ca. kl 02.30 19. september og ca kl. 01.50 rett utenfor Oslo tingrett 1. oktober samme år. (Sitat slutt).

Politiet hentet inn mannen og foretok avhør og DNA-prøver av ham, men løslot ham kort tid etterpå, da man anså at vilkårene for en varetektsfengsling ikke var tilstede.

Mens man ventet på svar på DNA-prøvene stakk irakeren av tilbake til hjemlandet sitt.

Norge har ingen utleveringsavtale med irakiske myndigheter, men mannen skal selv ha sagt seg villig til å returnere til Norge og avgi sin forklaring.

38-åringen skal imidlertid ha manglet nødvendige reisedokumenter. Først på våren 2015 kunne mannen returnere. Han ble da pågrepet av politiet i det han landet på Gardermoen.

Serievoldtektsmannen møtte i Oslo tingrett i midten av august tiltalt for tilsammen åtte voldtekter og voldtektsforsøk over en periode på fire år (2007-2010).

Denne uken kom dommen som var på syv års forvaring.

Fra ABC Nyheter:

Mannen var tiltalt for åtte voldtekter eller forsøk på det. To av tiltalepunktene ble gjort om til seksuell omgang uten samtykke. Mannen ble dessuten frikjent for et voldtektsforsøk der det ikke forelå noe DNA-bevis.

Aktor hadde lagt ned påstand om ni års forvaring. Aktor Monica Krag Pettersen viste i sin prosedyre for retten i august til at de sakkyndige mente tiltalte var svært manipulerende, har psykopatiske trekk og at det foreligger gjentakelsesfare. (Sitat slutt).

Irakeren ble også idømt et erstatningkrav til kvinnene på tilsammen 730.000 kroner.

Bistandsadvokaten til tre av jentene, Trine Rjukan, uttalte før rettssaken til NRK at det har vært en stor belasting for hennes klienter at mannen ikke ble pågrepet tidligere. Ofrene håper å få satt et endelig punktum nå som mannen er dømt.

Hvordan irakeren kunne reise hjem i trygghet selv om han var her som asylsøker eller flyktning, nevnes ikke i norske medier sin omtale av saken.

 

Skole i Bergen må leie inn vekter etter voldtekt utført av mann med utenlandsk utseende

Det var tirsdag kveld den 29. juli at en 17 år gammel jente gikk av bussen rett ved Lehmkuhlhallen ved siden av Norges Handelshøyskole i Sandviken.

Les mer: To menn av utenlandsk opprinnelse siktet for voldtekt i Bergen

Fra BT.no:

– Hun kom med buss fra byen, og gikk av bussen ved Handelshøyskolen cirka klokken 20.40. På vei hjem så hun en mann som stirret på henne. Slik ble hun først oppmerksom på ham, sier Jannike Bremar Johannessen ved vold- og sedelighetsseksjonen i bergenspolitiet.

Etter blikkontakten gikk jenten hjem, har hun forklart i avhør. En time senere var hun ute igjen, blant annet for å handle på en Statoil-stasjon som ligger ved Handelshøyskolen, et par hundre meter fra gangveien.

– Da hun var på vei hjem igjen, var den samme mannen der. Da skal overfallet og voldtekten ha skjedd, sier Johannessen.

Les også: Sigøyner tiltalt for voldtekt i Bergen

Overfallet skal ha skjedd på en gangvei fra treningshallen og til Jægerbakken, mest sannsynlig i tidsrommet 21.45 til 22 fredag kveld. Gangveien er den naturlige veien å gå for dem som skal gå fra NHH i retning Bergen sentrum.

– Han tok kontakt med henne, og det ble brukt noe makt. Så gjennomførte han en voldtekt, sier Johannessen. (Sitat slutt).

Ifølge politiet skal mannen ha et utenlandsk utseende, sannsynlig fra Midtøsten, ha en skjev fortann og snakket gebrokkent norsk.

Han skal være rundt 1.70 høy og ha hatt på seg en sort bukse og jakke.

Hordaland Fylke skal få innrapportert mellom 1-3 overfallsvoldtekter i året.

Den siste voldtekten ble rapportert den 5. august i år. Da skal en 25-årig mann med afrikansk opprinnelse ha overfalt og voldtatt en kvinne i Bergen sentrum.

Les mer: Afrikansk mann siktet for voldtektsforsøk på gaten i Bergen

Ansetter vekter og kutter trær

Voldtekten som skjedde utenfor Norges Handelshøyskole skal ha skapt frykt hos skoleledelsen og man har derfor bestemt seg for å ansette en vekter fra Nokas som skal patruljere på og rundt skoleområdet i skolestarten og mulig utover høsten.

Skolen advarer også studentene om å ikke gå hjem alene.

Ifølge BT skal en jente ha blitt utsatt for en overfallsvoldtekt ved Universitetet i Bergen under fadderuka i 2012.

Over 500 nye Bachelorstudenter ankommer NHH i morgen og man ønsker å skape et trygt sted for studentene å ferdes. Derfor har skolen også kuttet i trær og busker slik at det er mer oversiktlig og eventuelle voldtektsmenn ikke kan gjemme seg i vegetasjonen.

Les også: Bosnisk taxisjåfør dømt for voldtekt i Bergen

D
KUTTER TRÆR OG BUSKER: NHH har tatt affære etter at en utenlandsk mann voldtok en 17-åring på området deres. Nå kuttes det i trær og busker for å hindre at fremtidige voldtektsmenn skal kunne gjemme seg før og etter angrep på studenter. Man har også leid inn en Nokas-vekter som skal patruljere området. (Foto: NHH).

Politiet har fått inn mange tips etter voldtekten i slutten av juli, men har ennå ikke pågrepet den utenlandske mannen.

Les mer: Kvinne overfalt og voldtatt av to menn i Bergen – «halvmørke i huden»

Relatert:

Venstreorientert politiker voldtatt av flyktninger – løy til politiet for å unngå «rasisme»

Stockholmsyndromet slo ut i full blomst for den venstreorienterte tyske politikeren Selin Gören, som er talskvinne for den venstreorienterte ungdomsorganisasjonen Solid. Solid er en del av kommunistiske og sosialdemokratiske partiet Die Linke.

Det var i januar at 24-årige Selin Gören ble overfalt og gjengvoldtatt av tre flyktninger mens hun jobbet som flyktningaktivist i den tyske byen Mannheim.

Overfallet skal ha skjedd på en lekeplass på nattestid og den kvinnelige flyktningaktivisten skal ha blitt tvunget til å utføre ulike seksuelle handlinger på de tre flyktningene.

Les mer: Kvinnelig venstreaktivist gjengvoldtatt av sudanesere i asylleir i Italia – bedt om å tie stille av medaktivister

D
STÅR FREM: Flyktingaktivisten Selin Gören går nå ut og oppfordrer alle ofre for flyktningvoldtekter å fortelle sannheten. Ikke la politisk korrekthet eller frykten for økt rasisme mot flyktningene stoppe en anmeldelse av kriminelle handlinger, sier Gören til det tyske magasinet Spiegel. (Foto: Privat/Facebook).

Løy til politiet av frykt for rasisme

Gören skal ha gått rett til politiet etter gjengvoldtekten men unnlot å fortelle om etnisiteten til mennene eller at de hadde arabisk bakgrunn og snakket enten kurdisk eller farsi.

Ifølge henne selv skal hun ha blitt sint da politiet spurte om det var migranter som hadde forgrepet seg på henne.

Istedenfor løy den kvinnelige venstreaktivisten og sa at mennene snakket tysk og hadde stjålet hennes veske.

Les mer: Flyktningbarn pågrepne for gjengvoldtekt i Sverige

Etter å ha blitt overtalt av en venninne, skal hun 12 timer senere ha forandret mening og gikk tilbake til politiet og fortalte sannheten. Dette etter at det kom frem at en annen kvinne i området også skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep i det samme tidsrommet.

Gören innrømmet hele saken i den siste utgaven av det tyske bladet Spiegel om at det var reaksjonene etter de massive seksuelle overgrepene i Køln på nyttårsaften som var årsaken til at hun løy. Hun ønsket ikke å skape «mer hat mot migranter i Tyskland».

Over 1.000 flyktninger og asylsøkere ha forgrepet seg seksuelt på hundrevis av tyske jenter og kvinner utenfor Kølnerdomen, noe som skapte overskrifter i medier verden over. Tyske medier og politimyndigheter prøvde først å skjule overgrepene, men alternative nyhetssider og sosiale medier sørget for at omfanget av overgrepene kom frem til allmennheten.

Les mer: Tysk kvinne åpnet sitt hjem for flyktning – ble voldtatt mens hun sov

D
MUSLIMSKE OVERGREP: Tusenvis av asylsøkere og flyktninger med muslimsk bakgrunn sto bak hundrevis av seksuelle overgrep mot tyske jenter og kvinner på nyttårsaften i Køln. Etter massiv kritikk fra sosiale medier og avsløringer om mørklegging fra både media og politiet, så gikk tyske myndigheter ut med bilder av noen av overgriperne som ble fanget på overvåkingskameraer utenfor jernbarnestasjonen i byen. (Foto: Politiet).

Åpent brev til en fiktiv migrant

Selin Gören skrev etter gjengvoldtekten også et åpent brev til en fiktiv migrant på Facebook med følgende beskjed:

– Jeg er veldig lei meg for at din sexistiske og grenseløse behandling av meg kunne bidra til å skape mer aggressiv rasisme.

– Jeg ønsker å skrike… Jeg vil ikke stå passivt på sidelinjen og se på, og det kan skje at rasister og bekymrede borgere kan navngi deg som problemet. Du er ikke problemet. Du er vanligvis et fantastisk menneske som fortjener frihet og trygghet like mye som noen annen.

Hun avsluttet med å fortelle andre ofre for kriminalitet om å ikke være redde for politisk korrekthet.

Les mer: Kvinne ble overfalt og ranet av asylsøkere på togstasjon – fikk beskjed om farge håret mørkt av politiet

Gören, har selv bakgrunn fra Tyrkia og sier at hennes meninger om flyktninger og migranter ikke har endret seg spesielt, men at hun nå er redd for menn med arabisk bakgrunn.

Saken til Gören kommer i kjølvannet av en grov overgrepssak fra byen Kassel. Der skal tre skolejenter i alderen 16-18 ha blitt seksuelt misbrukt i ukesvis på offentlig transport, men turte ikke å fortelle om det av «frykt for å bidra til diskriminering av flyktninger».

Ifølge den tyske aktivistgruppen GESA (Aktive sammen mot seksuell vold), så skal antallet seksuelle overgrep i Tyskland ha økt som følge av den massive innvandringen av mannlige flyktninger.

Les mer: Kvinnelig student ga husly til ulovlig migrant – ble voldtatt og drept i sitt eget hjem

Flyktninger og asylsøkere overrepresentert

En rapport laget av Tysklands innenriksdepartement som ble publisert i mai, viste at migranter bosatt i landet står bak en svært stor andel av kriminaliteten i forhold til sitt folketall.

Rapporten fant at 70 prosent av alle lommetyverier ble begått av utenlandske personer, hvorav asylsøkere sto for 34 prosent av disse igjen.

Utenlandske personer sto også for 40.2 prosent av alle innbrudd og 43.5 prosent av alle butikktyverier.

Dette ble imidlertid lagt lokk på under pressekonferansen da rapporten ble offentliggjort. Innenriksminister Tomas de Mazière fokuserte imidlertid på «politisk motivert kriminalitet utført av høyreekstreme».

Dette til tross for at disse handlingene utgjorde et betydelig mindretall i forhold til forbrytelsene begått av migranter og også kriminalitet begått av venstreekstremister.

Les også: Flyktninger voldtok og drepte pensjonert ektepar i Spania

Relatert:

Nyankommen asylsøker siktet for voldtekt i Lillestrøm

Politiet er foreløpig svært sparsommelige med opplysninger rundt voldtekten, men til Romerikes Blad opplyser de at de nå har pågrepet en asylsøker og varetektsfengslet han i fire uker.

De ønsker ikke å si noe om mannen er tidligere er domfelt.

Traumatisk

I følge kvinnens bistandsadvokat skal hun være sterkt preget av det som skjedde.

Det var natt til lørdag voldtekten fant sted i Eidsvoldgata i Lillestrøm.

Allerede tidlig tirsdag morgen var krimteknikere i gang med å sikre spor på åstedet.  Politiet har jobbet med teknisk og taktisk etterforskning gjennom hele helgen.

Utenlandsk statsborger (19) pågrepet for voldtekt av ung kvinne i Kristiansand

Det er Fædrelandsvennen som skriver om det brutale overfallet.

Det var natt til lørdag 7. mai at den utenlandske mannen (19)  overfalt og forsøkte å voldta kvinnen, som er i 20-årene, utenfor en Kiwi-butikk i Tollbodgaten i Kristiansand.

Den siktede mannen og kvinnen kjente hverandre ikke fra tidligere.

Det var et vitne som så overfallet og som grep inn og fikk stoppet voldtekten.

Den unge gjerningsmannen skal ha flyktet fra stedet, men ble pågrepet tirsdag kveld og er nå siktet for voldtekt.

Politiet

Politiet ønsker ikke å si noe mer om hva slags bakgrunn den siktede har, annet enn at han er utenlandsk statsborger. Politiet har heller ikke gått ut med nyheten om voldtektsforsøket før i går, til tross av at gjerningsmannen var på frifot i over en uke.

Sigøyner pågrepet etter grov voldtekt på Skøyen

OPPDATERT: Det skal dreie seg om en sigøyner i 30-årene som er statsborger i Romania. Mannen er domfelt i Norge fra tidligere og ble sendt ut av landet ifjor sommer. Allikevel klarte han å komme seg tilbake til Norge og har oppholdt seg ulovlig i Oslo-området i ukjent tid.

Det var lørdag 7. mai at kvinnen kom med drosje og gikk av ved Statoil-stasjonen på Skøyen klokken 22.39 på kvelden.

Kvinnen gikk deretter fra bensinstasjonen og opp mot Skøyen Terrasse 11 der hun gikk ut på en gruslagt sti som går opp til Nedre Silkestrå.

Like etter at hun begynte å gå opp stien kom en mann bakfra og angrep henne. Hun ble deretter voldtatt og etterpå fraranet sin veske.

Beskrivelsen av mannen er svært sparsom utover at han snakket gebrokkent norsk og luktet stramt av blant annet tobakk.

– Vi har ingen mistenkte i saken. Vi har jobbet intenst hele uka med dette, men vi har ingen beskrivelse, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

Antallet anmeldte voldtekter økte med 15 prosent i 2015

Flere medier formidler idag Kripos sin urovekkende rapport, men der VG og TV2 fokuserer på at det nye problemet er nett-dating og voldtekter som følge av dette, samt overser resten, så tar menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Service ordentlig tak i materialet.

D
KRIPOS-RAPPORT: Kripos har lagt frem tall på anmeldte voldtekter i Norge i 2015. Den viser en urovekkende økning fra året før. Gjemt inne i tallene ligger faktum som at ikke-vestlige menn er svært overrepresentert på alle de nevnte voldtektskateg

VG og TV2 nevner ikke med ett ord dybden eller årsakene til de foruroligende tallene. Et såpass alvorlig tema fortjener det.

Derimot tar altså en tenketank, som nettopp mistet halve statsstøtten sin, tak i saken og presenterer klare og tydelige tall – og forklaringer av disse – til sine lesere.

Økning på 15 prosent

Rapporten viser at det fra 2014 til 2015 var en økning i voldtektsanmeldelsene fra 1.223 til 1.408, noe som altså utgjør en økning på 15 prosent. VG og TV2 presenterer en økning på 12 prosent, men tar ikke med voldtekt av barn under 14 år av en eller annen grunn.

Fra Rights.no:

Ekskluderes anmeldelser av voldtekt av barn under 14 år i denne perioden var økningen fra 2014 (1.223 anmeldelser) til 2015 (1.367 anmeldelser) på 12 prosent.

Den nye straffeloven (i kraft fra 1.oktober 2015) inneholder nye straffebestemmelser om seksuallovbrudd, herunder voldtekt. En sentral endring er at all seksuell omgang med barn under 14 år nå er å anse som voldtekt. Følgelig har også straffesaksregisteret fått et nytt kodeverk for seksuallovbrudd (jf. faksimile figur 1 fra Kriposrapporten under).

Rapporten beskriver registrert kriminalitet og straff blant innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre (2.generasjon), sammenlignet med den øvrige befolkningen. SSB påpeker at det fra tidligere studier er dokumentert at innvandrere er overrepresentert i kriminalstatistikken, men at det også er velkjent «at innvandrere har en annen sammensetning særlig når det gjelder alder, og for noen land også kjønn. Siden kriminalitet er sterkt knyttet til alder og kjønn er befolkningsstruktur trolig en viktig forklaring: At grupper med en høy andel unge menn er overrepresentert i kriminalstatistikken sammenlignet med grupper der det er en høy andel eldre kvinner, bør ikke overraske.»

(Sitat slutt).

D
TALLENES TALE: Figuren ovenfor viser at 25 prosent av de som er anmeldt for voldtekt er ikke-vestlige fra Afrika og Asia. Når man legger til grunn for alder og kjønn så er deres overrepresentasjon enorm. (Faksimile Kripos).
D
NORSKE KVINNER: Norske kvinner utgjør for 82 prosent av ofrene for voldtekt.

Her er noen nøkkeltall fra rapporten:

 • Antallet festrelaterte voldtekter har økt fra 291 i 2011 til 422 i 2015
 • Antallet anmeldte overfallsvoldtekter har sunket fra 161 i 2011 til 97 i 2015 (Disse utgjør 9 prosent av samtlige voldtekter).
 • Antallet relasjonsvoldtekter har økt fra 111 i 2011 til 198 i 2015
 • Antall sårbarhetsvoldtekter har økt fra 33 i 2011 til 144 i 2015
 • Antall voldtekter i kategorien «annet» har økt fra 125 i 2014 til 220 i 2015
 • Det skal også ha vært et «betydelig antall personer som ble voldtatt i 2015 som ikke leverte inn anmeldelse».
 • 41 prosent av voldtektene blir anmeldt over ett år etter hendelsen. Kun 19 prosent blir anmeldt samme dag eller dagen etter
 • Mannen som voldtar er i gjennomsnitt 30.2 år gammel
 • 80 prosent av gjerningsmennene hadde norsk statsborgerskap. 64 prosent av disse er født i Norge.
 • Innvandrere fra ikke-vestlige land er overrepresentert på voldtektsstatistikken
 • Menn fra Afrika/Asia utgjør 25 prosent av de anmeldte.
 • Menn fra land som Kosovo, Somalia, Irak og Iran er svært overrepresentert. Menn fra land som India, Kina og Filippinene, samt vestlige land er underrepresentert.

Relatert:

To asylsøkere dømt for gruppevoldtekt av norsk kvinne

Voldtekten fant sted i juni 2013 og de to asylsøkerne bor i dag i Tyskland og Sverige.

De to asylsøkerne ble først dømt for voldtekten i Heggen og Frøland tingrett i november i fjor, men begge anket dommen.

Ankesaken gikk for Borgarting lagmannsrett og de to er nå dømt til fengsel i henholdsvis fem år og tre måneder, og fire år og tre måneder.

Den ene av de tiltalte fikk ett års strafferabatt, siden han var rett under 18 år da voldtekten fant sted.

Den andre asylsøkeren, som er fra Marokko, hevdet overfor norske myndigheter at han var født i 1996. Han har derimot tidligere hevdet overfor tyske myndigheter at han er født i 1993. Undersøkelser ved Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo og ved Oslo Universitetssykehus viste også at han var over 20 år.

De to fyller i år 21 og 23 år.

Voldtekten

Den 38 år gamle kvinnen hadde tatt toget fra Oslo sammen med venner, men hun kom bort fra disse etter å ha tatt narkotiske stoffer på toget. Hun ble vekket av konduktøren og gikk av toget på Mysen, hvor hun tidligere aldri hadde vært.

På Mysen kom det en rød bil som kjørte forbi henne et par ganger. I bilen satt en nordmann og de to asylsøkerne.

Asylsøkerne gikk ut av bilen og pratet til kvinnen. Siden hun ikke kjente noen på Mysen og var svært sliten gikk hun sammen med asylsøkerne, da de lovet å finne henne et sted å sove.

Da de kom i nærheten av asylmottaket for enslige mindreårige asylsøkere, hvor de to bodde, skal de ha overfalt kvinnen og voldtatt henne. Hun skal ha blitt plassert på et bord ved en benk og de to skal ha byttet på å voldta henne.

Etter voldtekten ble kvinnen tatt vare på av en kvinne fra nabolaget som fant henne svært forkommen. Hun ble senere kjørt til voldtektsmottaket i Fredrikstad.

Erstatning

Begge de to nektet for å ha voldtatt kvinnen, men ble ikke trodd verken i tingretten eller lagmannsretten.

Lagmannsretten finner det også straffeskjerpende at voldtekten ble begått i felleskap.

De to asylsøkerne ble dømt til å betale kvinnen til sammen 200.000 kroner i oppreisningserstatning.

KILDE. Borgarting Lagmannsrett

Asylsøker dømt til forvaring for voldtekt, vold og trusler

Bare to måneder etter at 27-åringen ble prøveløslatt, etter å ha sonet for en overfallsvoldtekt av en ung norsk jente utenfor postkontoret i Bodø i januar 2012, voldtok han igjen.

Mannen ble i 2012 dømt til 4 år og 6 måneder i fengsel, men han slapp ut av fengsel 1 år 182 dager før dommen var ferdig sonet, skriver NRK Nordland.

Voldtok igjen

To måneder etter at 27-åringen ble sluppet ut av fengsel voldtok han en kvinne han nettopp var blitt kjent med på hybelen hennes.

27-åringen ble først frikjent i Salten tingrett, men i ankesaken i Hålogaland lagmannsrett ble han funnet skyldig og dømt til en forvaringsdom på seks år.

I dommen kommer det fram at han ikke viser noe tegn på anger og at han tar kontakt med både kjente og ukjente kvinner på Facebook og telefon, hvor han både er plagsom og ufin.

Retten mener mannen er en fare for det norske samfunn. Han blir derimot ikke utvist fra Norge.

Asylsøker

Mannen kom til Norge i 2009 som asylsøker. Han hevdet at han hadde rømt fra et militærfengsel i hjemlandet og fikk opphold i Norge.

Algerisk mann voldtok og nesten drepte ung kvinne – ropte «Inshallah»

Den 37 år gamle algeriske mannen, som bare er identifisert ved fornavnet «Rheda», angrep den 25 år gamle kvinnelige studenten i en mørk gate i den tyske byen Hannover, skriver Daily Mail.

Les også: VIDEO: Muslimske innvandrere i Tyskland skryter av gruppevoldtekt av jomfru

Kvinnen fortalte i retten at den algeriske mannen kom bort til henne og spurte hva klokka var.

Før kvinnen rakk å svare, tok han tak i armen hennes og dro henne nedover gata, mens han sa til henne at han trengte sex.

– Jeg åpnet munnen for å skrike, men han tok hånden over munnen min. Jeg hadde pepperspray som jeg prøvde å spraye ham med, men han tok den ut av hånden min og brukte den på meg i stedet, sa kvinnen i retten.

– Så kastet han meg i bakken og prøvde å dra av meg buksa, men han klarte det ikke. Da begynte han å skrike til meg at jeg skulle kle av meg.

Kvinnen var livredd og fryktet at han skulle drepe henne.

Les også: Hundrevis av kvinner seksuelt antastet av tusen muslimske menn i Tyskland

Hun forsøkte å skrike igjen, men da slo han henne flere ganger i ansiktet og brukte peppersprayen på henne.

Han slo så hodet hennes gjentatte ganger i asfalten til hun nesten mistet bevisstheten.

Så la han hånden over munnen og nesa hennes til hun ikke klarte å puste.

Kvinnen ga da opp kampen og lot den algeriske mannen voldta henne så hun ikke skulle bli kvalt.

Les også: Høygravide Maria (19) brent ihjel levende av tyrkere i Tyskland

Hun fortalte videre i retten: «Etterpå spurte han meg om det var godt og om jeg nøt det. Jeg hadde aldri trodd at noe slikt kunne hende med meg. Jeg kunne bare ikke fatte det.»

Mannen ble dømt til åtte år i fengsel for den brutale voldtekten.

Les også: Jente (17) risikerer straff etter å ha forsvart seg mot voldtektsmann

Relatert: