Utenriks

Svensk kommune tillater islamske bønnerop med 110 decibels styrke

mai 8, 2018 Redaksjonen

olitiet i Växjö har godkjent en søknad fra byens muslimske miljø om rope ut religiøse budskap fra koranen via høyttalere på den lokale moskeen en gang i uken. Utropene skal få komme helt opp i 110 decibel, som ligger mellom en rockekonsert og utrykningssirene i lydnivå. Politiet har heller ikke tatt hensyn til hvilket budskap som skal sendes.

Utenriks

EU: «Islam er vår framtid»

april 3, 2018 Redaksjonen

Det finnes ingen tvil lenger om hvordan Den Europeiske Unionen ser på Europas fremtid. EU-toppen Frans Timmermans forklarte på et møte med ti imamer at «islam er vår historie, islam er en del av vår nåtid og islam kommer til å være en del av vår fremtid».

Innenriks

Barneskole i Troms avslutter påskespill på grunn av flerkulturelle elever

mars 26, 2018 Redaksjonen

En barneskole i Troms har fra og med i år bestemt seg for å legge ned barnas mangeårige tradisjonelle påskespill i kirken. Årsak? Man vil ikke «ekskludere» de flerkulturelle elevene som etterhvert har blitt mange. «Påskespillet er basert på kristen tro, og vi kan ikke forkynne kristen religion, eller ekskludere elever og foreldre med annen trosretning», sier rektor ved Salangen skole, Lars-Georg Nordhus.

Dagens video

VIDEO: Muslimske studenter i USA med sjokkerende jødehat på sosiale medier

mars 14, 2018 Redaksjonen

Studentorganisasjonen «Students for Justice in Palestine» (SJP) har tusenvis av medlemmer over hele USA. Nå avsløres det en utstrakt hets mot jødene og deres skjebne under andre verdenskrig. De muslimske studentene priser blant annet Hitler og ber om at jødene skal få oppleve et nytt holocaust. Lignende holdninger har blitt avslørt hos muslimske elever på norske skoler. Her er en video som viser noen av de innleggende som de muslimske studentene har lagt ut på sosiale nettverk.

Asylsøkere

TYSKLAND: Kvinner får egne «sikkerhetssoner» de kan oppsøke hvis de antastes eller voldtas av innvandrere på nyttårsaften

desember 31, 2017 Redaksjonen

Det flerkulturelle Tyskland er i ferd med å kollapse under sin egen vekt. Det siste påfunnet for å sikre at jenter og kvinner får medisinsk og psykologisk hjelp etter å ha blitt angrepet, ranet eller voldtatt under nyttårsfeiringen i hovedstaden Berlin, er såkalte «sikkerhetssoner» med opptil fire vakter som er trent i å takle ofre for seksuelle overgrep.

Politikk

Italiensk by tok ned juletre for ikke å fornærme muslimer

desember 17, 2017 Redaksjonen

Ifølge italienske medier så skal det tradisjonelle juletreet i byen Bolzano ha blitt tatt ned fra rådhushallen. Årsak? Den muslimske foreningen skulle ha et møte på rådhuset og man fryktet at de ville bli fornærmet av tilstedeværelsen av det pyntede og opplyste juletreet.

Dagens bilde

DAGENS BILDE: Juletorget i Uddevalla, Sverige

desember 16, 2017 Redaksjonen

Sverige får mye omtale og kritikk, og kanskje med rette. Spesielt når man ser bilder som dette kommer ut fra byer rundt om i landet. I dette tilfellet er bildet tatt i går ettermiddag på juletorget i byen Uddevalla.