Tagged: Moske

Dagens bilde: Europeiske skolebarn i moske

Skolebarn fra Vinkenbuurg barneskole besøker en moske i den nederlandske byen Zwolle. Lærerne er tydelig begeistret og smiler på bildene i det barna bøyer seg under et muslimsk rituale på bønneteppene. Om de muslimske barna på skolen må besøke kristne kirker og gjennomføre lignende ritualer vites ikke.

Muslimer kjøpte kapell – rev ned korset og gjorde bygget om til moske

Et muslimsk ektepar i Drammen kjøpte nylig Landfalløya kapell under påskudd at de skulle drive "veldedig arbeide med barn, unge og eldre mennesker". Nå viser det seg at kapellet skal brukes som moske. En lignende hendelse fant sted i 2008, da Det tyrkiske trossamfunnet kjøpte Adventkirken. Blekket i kontrakten var knapt tørt før muslimene rev ned korset, kastet ut døpefontenen og la tepper på gulvene. Turid Kolstadløkken som er leder for kulturminnevern i Buskerud fylkeskommune synes det hele er positivt: - Vi er først og fremst opptatt at bygningene tas i bruk og ikke står tomme.

VIDEO: Russisk politi sprenger istykker ulovlig moske

Russisk politi sprengte nylig istykker en ulovlig moske i nærheten av byen Samara. Det skal ha blitt funnet eksplosiver inne i moskeen som var et tilholdssted for en større gruppe salafister. Politiet mente at det var for farlig å flytte bombene ut, så man bestemte seg for å detonere dem inne i moskeen.

Svalbard får moske

Den norske øygruppen Svalbard har nå fått klarsignal for å bygge verdens nordligste moske. Moskeen skal ligge i Longyearbyen og vil ha plass til rundt 200 mennesker. Prosjektet har vært på planleggingsstadiet siden tidlig 2000-tall, men man har ikke hatt finansieringen i orden før nå. Det er mannen bak moskeen i Tromsø, Hamad Al Gamas, som har sikret pengene for prosjektet.

Nytt lovforslag i Danmark: Vil deportere muslimske ekstremister

Dansk Folkeparti vil at muslimske ekstremister skal få sine statsborgerskap inndratt og deretter utvises fra Danmark. Det meste tyder på at det innvandringskritiske partiet får stor støtte for sitt forslag. Forslaget kom bare en dag før terroraksjonen i Brussel fant sted.

5.000 muslimske terrorister oppholder seg i Europa

Sjefen for Europol i Storbritannia uttalte nylig på en pressekonferanse at det finnes mellom 3.000 og 5.000 jihadister i Europa. Disse skal ha fått terrortrening i Midtøsten og så blitt sendt opp sammen med flyktningene og asylsøkerne. Ifølge Europol opplever Europa nå den høyeste terrorfaren på over 10 år.

Muslim i USA arrestert for mordbrann mot moske

I Norge og Europa anklages ofte "rasister" og anti-islamister for å brenne ned moskeer og asylmottak, men det viser seg i de aller fleste tilfellene å være muslimene og asylsøkerne selv som står bak brannene, frivillig eller ufrivillig. I USA har en hengiven muslim blitt arrestert for å ha brent ned en moske som han selv regelmessig besøkte.

Hva skjedde egentlig, Dagbladet, NRK og NTB?

Internasjonale og norske medier kunne nylig fortelle om at lokale innbyggere på den franske øya Korsika hadde vandalisert en moske. De skal ha stormet lokalet, ødelagt dører, knust vinduer og tent på koraner. Men hva var foranledningen? Det skrives det lite om i norske medier. Der Dagbladet gjennom NTB melder svært lite, utelater NRK bakgrunnen helt. Slikt blir det dårlige nyheter av.

Somalisk kvinne skutt av politiet i Oslo sentrum

En somalisk kvinne som prøvde å drepe et barn med kniv på gata i Oslo sentrum, skal ha blitt skutt av politiet. Den somaliske kvinnen skal ha uttalt at hun "ønsket å drepe noen" og prøvde å hogge et barn som var i nærheten av henne. Barnet slapp uskadd fra hendelsen.

Sandnessjøen får islamsk bønnerop gjennom høyttalere

Den muslimske forening Masjid Sandnessjøen har fått tillatelse fra kommunen til å sette opp en høyttaler utenfor moskeen sin som skal rope ut bønnerop under ramadan. Man ønsker eventuelt også å gjøre dette fast hver fredag resten av året. Ifølge Nrk Nordland så vil det islamske bønneropet høres i boligfeltet der moskeen ligger.

Stockholm får ny mega-moské

Etter ni års kamp har en muslimsk stiftelse endelig fått byggetillatelse for en mega-moské i bydelen Skärholmen i Stockholm. Moskéen skal ha plass til minst 1.300 mennesker bare i bønnerommet alene.

Massakren i Paris feires i Gøteborg

Mona Walter kan sammenlignes med en svensk utgave av Ayaan Hirsi Ali. Hun kommer fra Somalia og har konvertert fra islam til kristendommen, noe som har ført til hun har måttet gå under jorden, på grunn av alle truslene rettet mot henne. Hun forteller nå hvordan muslimer, imamer og moskeer i Sverige feirer terrorangrepene i Paris med kake og godteri som de deler ut til uvitende svensker på gaten i Gøteborg.

Får muslimsk gravplass og Nord-Norges største moské i Hammerfest

En stolt nestleder i Hammerfest Muslimske Senter, Abdala Hassan Ahmed, forteller at muslimer ikke kan gravlegges sammen med ikke-muslimer og at de nå er sikret sin egen muslimske gravplass i Hammerfest. Tidligere i år ble det kjent at Hammerfest skal få Nord-Norges største Moske.

Noen rasister er likere enn andre

Kronikkforfatter spør hvorfor statsstøttede organisasjoner som Antirasistisk senter leter med lys og lykter etter påståtte norske rasister på Facebook og andre sosiale nettverk. Men å gå etter faktiske rasister som oppfordrer til vold og drap har de ennå til gode å gjøre.