Hvit politimann skutt i ansiktet i USA – afroamerikanere håner politiet

Det var under en rutinekontroll mot narkotikasalg i et belastet område at skyteepisoden inntraff.

Den mistenkte pistolmannen, Angelo West (41), skal ha hoppet ut av bilen sin på fredag kveld og begynt å skyte på politimennene og traff da offiser John Moynihan rett under hans høyre øye. En kvinne som oppholdt seg i området skal også ha blitt skutt i armen, ifølge politisjefen i Boston, William Evans.

D
SKJØT FOR Å DREPE: Angelo West skjøt en politimann i Boston i ansiktet fra kloss hold uten forvarsel. Politimannen ligger i kunstig koma på sykehus. Legene skal ha klart å operere ut kulen fra ansiktet hans. (Foto: Politiet).

Ifølge Evans skal den mistenkte ha begynt å skyte uten provokasjon.

Andre politimenn på stedet skal da ha skutt og drept den afroamerikanske mannen. Kvinnen som ble skutt i armen skal ha fått et kjøttsår, men var ved godt mot. Tre andre politimenn ble kjørt til sykehus med stress-relaterte problemer.

Langt kriminelt rulleblad

Politisjef Evans informerte om at den mistenkte skytteren, 41-årige Angelo West, hadde en lang kriminell løpebane med flere brudd på våpenloven. West skal ha blitt arrestert i 2001 etter å ha skutt mot politioffiserer når han skulle pågripes etter å ha solgt narkotika.

Evans uttalte at politiet som ble skutt på av West var endel av innsatsgruppen mot gjengkriminalitet som foretok kontroll av bilister i området. To andre personer som satt sammen med West i bilen vil kunne få siktelser mot seg.

390-boston2-0327

041323-3efe4374-d658-11e4-9d75-f3c954eb789d
ÅSTEDET: Denne bilen ble stoppet av politiet i en rutinekontroll. Inni skal tre personer ha sittet, inkludert Angelo West. West skal ha hoppet ut av bilen og begynt å skyte mot politiet. I tillegg til politimannen som ble skutt i ansiktet, skal en uskyldig forbipasserende kvinne ha blitt truffet i armen.

Høyt dekorert politimann og krigsveteran

Politioffiser John Moynihan (34), er med i politiets ungdomsgruppe mot kriminalitet og er en høyt dekorert krigsveteran.

Han er en tidligere Army Ranger som tjenestegjorde i Irak og ble invitert til Det hvite hus i mai ifjor, for å motta en fortjenestemedalje for godt politiarbeide. Moynihan mottok prisen for å ha vært en av politioffiserene i Boston som kom i en skyteduell med de muslimske terroristene som sprengte to bomber under Boston Marathon i april, 2013.

Moynihan hjalp trafikkpolitibetjent Richard Donohue, som ble skutt i benet og nesten blødde ihjel når politiet forsøkte å arrestere de muslimske terroristene Tamerlan og Dzhokhar Tsarnaev.

– Politioffiseren er i kritisk tilstand, men vi ber alle for ham og forhåpentligvis vil han klare seg, uttalte politisjef Evans.

– Hans familie er med ham, presten har vært her…så la oss be for ham.

Pastor Mark Scott fra Den sorte kirkelige alliansen i Stor-Boston uttalte på en pressekonferanse at angrepet på Moynihan lignet på et regelrett attentat og ba om ro i den hovedsaklig afroamerikanske delen av byen.

– Dette handler ikke om «sorte liv teller», sa Scott etter demonstrasjonene som kom som følge av skytingen.

– Dette handler om alle-livene-i-lokalsamfunnet-teller og det handler om politiet… som tar affære når lokalsamfunnet trenger det.

D
«BLACK LIVES MATTER»: Er slagordet som venstreekstremister tenkte ut for afroamerikanske demonstranter, etter at flere kriminelle mørkhudede skal ha mistet livet etter konfrontasjoner med politiet de siste årene. At mørkhudede dreper minst like mange politimenn er et ikke-tema for de venstreekstreme organisasjonene og den afroamerikanske befolkningen som står bak demonstrasjonene.

Afroamerikanere hånet politiet på åstedet

Afroamerikanere skal etter at Moynihan ble skutt ha konfrontert og hånet politiet som jobbet på stedet. En av demonstrantene skal ha instruert de andre demonstrantene til å «holde hendene opp!», med referanse til Michael Brown-skytingen ifjor, der en kriminell afroamerikansk mann ble skutt og drept etter å ha angrepet en politimann i tjeneste.

Her er en video hvor afroamerikanske innbyggere i området konfronterer og håner politiet på plassen:

Her er noen av Twitter-meldingene som kom etter at politimannen ble skutt:

D
D

D

Ingen norske medier har omtalt saken.

Relatert:

Afroamerikaner arrestert for å ha skutt to politimenn i Ferguson

D
ARRESTERT: Jeffrey Williams er mistenkt for å ha skutt to politimenn i Ferguson. (Foto: Politiet).

Den arresterte mannen, Jeffrey Williams, er nå mistenkt for å to tilfeller av grov mishandling, ett tilfelle av skyting fra bil og tre tilfeller av væpnet kriminell handling. Williams skal ha avfyrt tre skudd mot de to politimennene.

Williams har innrømmet at han avfyrte skuddene, men hevder at han skjøt mot noen andre som han var i krangel med. Det er derimot en forklaring som aktor ikke tror på.

– Vi her ikke helt sikre på at vi kjøper den forklaringen, sa aktor hos påtalemyndighetene, Robert McCulloch sarkastisk, ifølge AP.

Hvis Williams blir funnet skyldig risikerer 20-åringen livstid i fengsel.

Skutt i ansiktet og skulderen

Begge de to skutte politimennene, 32 og 41 år gamle, ble truffet skuddene i respektive ansiktet og skulderen når de sto utenfor politistasjonen i Ferguson.

Skuddene ble avfyrt i forbindelse med en afroamerikansk demonstrasjon mot politiet der man protesterte mot politimannen Darren Wilsons frikjennelse av justisdepartementet for å ha skutt den multikriminelle raneren Michael Brown ifjor sommer.

Williams skal ha vært en aktiv deltaker under de voldelige demonstrasjonene i Ferguson det siste året.

D
KOMMUNIKASJON: Wiliams diskuterer å stjele varer fra butikker i Ferguson. (Foto: Facebook).

Michael Brown hadde rett før skyteepisoden ranet en nærbutikk og mishandlet butikkens innehaver, når han ble konfrontert av politimannen Wilson på gaten. Istedenfor å stoppe gikk Brown til et voldelig angrep mot Wilson, som da ble tvunget til å skyte ham i selvforsvar.

Mange afroamerikanere stoler derimot ikke på de mange ulike offisielle etterforskningene av hendelsen – blant annet fordi venstreliberale medier har spredt rykter om at Brown ble skutt ihjel bakfra mens han hadde hendene i luften. De ryktene er derimot noe som har blitt tilbakevist av de tekniske bevisene, samt av samtlige uavhengige vitner.

VG har omtalt arrestasjonen av den afroamerikanske mannen, men valgte å ikke publisere bildet hans eller omtale at han var mørkhudet. Dagbladet og Aftenposten har ikke omtalt arrestasjonen i det hele tatt.

Relatert:

– VG og NTB lyver om politidrapet på Michael Brown

– Michael Brown slo og mishandlet politimannen som skjøt ham

– Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

– Drepte hvite tenåringer – fordømmer rasisme mot svarte

– Torturdrapsmenn slipper dødsstraff

– Bildene og videoene norske medier ikke ønsker å vise

– Politiet på multikulturelle skoler i USA får militære automatvåpen

– Nyheten norske medier glemte – halshugging i USA

– Youtube fjernet video lagt ut av politiet

– Obama vil tvangsblande hvite forsteder

Drepte hvite tenåringer – fordømmer rasisme mot svarte

De to tenåringsguttene Jourdan Bobbish (17) og Jacob Kudla (18), ble meldt savnet sommeren 2012.

D
TORTUERT OG HENRETTET: Jourdan Bobbish (17) og Jakob Kudla (18), skal ha blitt tvunget i bagasjen på mordernes bil og kjørt rundt i en time. Deretter skal de ha blitt tatt ut og tvunget til å knele på bakken. Deretter ble de henrettet med skudd i bakhodet. (Foto: Skjermbilde).

Kort tid etter ble de funnet på et jorde på østsiden av Detroit. Begge var blitt ranet, torturert og henrettet med skudd i bakhodet.

Felando Hunter og Fredrick Young sto begge tiltalt for å ha drept de to tenåringsguttene på bestialsk vis.

Ingen anger

Familiene til de drepte guttene fikk holde innlegg for retten før dommen mot de tiltalte skulle avsies.

D
MORDERE: Felando Hunter og Fredrick Young viste ingen anger i retten. (Foto: Skjermbilde Fox News).

Etter innleggene fikk også Fredrick Young muligheten til å uttale seg.

Han viste derimot ingen anger for hva han hadde gjort.

– Jeg vil gjerne beklage overfor familiene til Aiyanna Jones, Michael Brown og Eric Garner. Og jeg vil gjerne beklage overfor dem for at de ikke har fått rettferdighet etter at deres kjære ble myrdet med kaldt blod – og i respekt for de fredelige demonstrasjonene. Jeg vil gjerne si ‘hendene opp og ikke skyt’. Svarte liv har verdi – Det var det jeg hadde å si herr dommer.

D
INGEN ANGER: Fredrick Young synes synd på de sorte menneskene som blir drept, men viser ingen anger ovenfor de to unge guttene han drepte med skudd i bakhodet. (Foto: Skjermbilde Fox News).
FERGUSON. "Hendene opp og ikke skyt", har vært et av slagordene demonstrantene har brukt etter at Michael Brown ble skutt av en politimann i byen Ferguson.
FERGUSON. «Hendene opp og ikke skyt», har vært et av slagordene demonstrantene har brukt etter at Michael Brown ble skutt av en politimann i byen Ferguson.

Young viste derimot ingen anger overfor familiene til ofrene og han hadde en svært nonchalant holdning overfor retten.

Fredrick Young og Felando Hunter ble begge dømt til livstid i fengsel.

Relatert:

– VG og NTB lyver om politidrapet på Michael Brown

– Michael Brown slo og mishandlet politimannen som skjøt ham

– Bildene og videoene norske medier ikke ønsker å vise

– Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

– Nyheten norske medier glemte – halshugging i USA

– Youtube fjernet video lagt ut av politiet

George Soros finansierte raseopptøyene i USA

De enorme pengesummene har blitt overført via Soros sin internasjonale stiftelse «Open Society», til dusinvis av grupper som organiserte demonstrasjonene i USA i slutten av 2014.

D
OVER HELE USA: Open Society organiserte møter og marsjer over hele USA etter at Michael Brown ble skutt og drept av politiet. Det hele ble finansiert av mangemilliardæren Soros. (Foto: Open Society).

Protestene ble startet i november etter at en politimann ble frifunnet for å ha skutt og drept den afroamerikanske ransmannen Michael Brown i Ferguson, Missouri, i august 2014. Protestenene utviklet seg raskt til voldsomme opptøyer, mordbranner og vandalisme.

D
LOKALE DEMONSTRANTER, FERGUSON, 2014: Opptøyer, vandalisme, ran og mordbrann ble utført av innbyggerne i Ferguson etter at 18-årige Michael Brown ble skutt og drept etter å ha angrepet en politimann.

Open Society skal ifølge Washington Times blant annet ha betalt for å busse inn profesjonelle venstreaktivister fra New York og Washington til Ferguson for å skape ytterligere uro og hisse opp lokalbefolkningen.

D
PROFESJONELL DEMONSTRANTER: Her ser vi tydelig demonstranter som har på seg munnbeskyttelse og holder opp profesjonelt lagede skilt som blir delt ut før marsjene og demonstrasjonene starter. Bak det hele står organisasjoner som «Open Society» og finansmannen Georoge Soros, som skal ha støttet det hele med rundt en kvart milliard kroner.
D
PALESTINA OG FERGUSON: Demonstrasjonene var klart politiske og hadde typisk venstrorienterte slagord og paroler. George Soros sto bak store deler av finansierengen av bannere, t-skjorter, plakater og tilogmed bussing av demonstranter fra andre byer til demonstrasjoner. Disse skal også ha fått betalt for å møte opp.

Samtidig skal George Soros sin stiftelse ha bestilt «forskning» om politiets påståtte overvold fra ulike venstreorienterte tenketanker – materiale som etterpå ble spredt via medier, som milliardærens eget blad «Colorlines».

Ifølge Washington Times skal 84-åringens ulike organisasjoner ha manipulert informasjon på sosiale medier for å få det til å se ut som om protestene hadde sterkere støtte blant allmennheten enn de i virkeligheten hadde.

Hundrevis av betalte studenter og politiske aktivister skal i månedsvis ha sittet på blant annet Facebook og Twitter og vært aktive i kommentarfelt, slik at den «riktige» versjonen av hendelsen i Ferguson var i mediebildet. Også norske medier kastet seg på disse propaganda-aksjonene.

Lederen for Open Society forsvarer seg i Washington Times gjennom å hevde at det dreide seg om helt «spontane» demonstrasjoner og at stiftelsen ikke har utøvd noen direkte kontroll over de sponsede organisasjonenes virksomhet.

Valutaspekulasjon

George Soros skal ha tjent sin formue på hundrevis av milliarder av kroner gjennom å spekulere i ulike nasjoners valutaer – en oppførsel som blant annet ble en avgjørende årsak til finanskrisen i Europa på begynnelsen av 1990-tallet.

Han skal også ha vært en av hovedmennene bak svekkelsen av det britiske pundet i 1992, som førte til Bank of England måtte trekke pundet fra valutamarkedet. For dette fikk han betegnelsen «The man who broke the Bank of England». Soros skal ha tjent over 8 milliarder kroner bare på denne spekulasjonen alene.

D
ANGREP DET BRITISKE PUNDET: George Soros var med på senke det britiske pundet på 90-tallet gjennom valuta-spekulasjon. (Foto: Britiske aviser etter skandalen).

George Soros skal ha gjort dette med andre land sine valuater også, blant annet Malaysias ringgit. Han har gjennom årene blitt dømt for økonomisk kriminalitet i Frankrike og Ungarn, og fått bøter på titalls millioner av kroner. Men det har vært verdt det for den ungarsk-fødte businessmannen, for han ligger på 22. plass over verdens rikeste mennesker, ifølge Forbes Magazine.

ÅPENT SAMFUNN: George Soros ønsker seg en grensefri verden, der de rike og mektige kan styre og der de "lukkede" nasjonene har mistet selvstyreretten og makten over sin egen fremtid.
ÅPENT SAMFUNN: George Soros ønsker seg en grensefri verden, der de rike og mektige kan styre og der de «lukkede» nasjonene har mistet selvstyreretten og makten over sin egen fremtid.

Parallellt med finansspekulasjonene skal altså 84-åringen ha finansiert en lang rekke samfunnsnedbrytende internasjonale organisasjoner og bevegelser. Blant annet via Open Society, som fremfor alt er innrettet på å spre kulturmarxistiske ideer i Øst-Europa.

Hans donasjoner og gavmildhet har i all hovedsak blitt plassert i venstresiden i politikken. Dette inkluderer universiteter og grasrotbevegelser med venstreorienterte idegrunnlag og har sørget for å beskytte ham mot negativ omtale i mainstream og statsstøttete medier, som er en del av denne politiske sfæren.

Det finnes også en inngående og avslørende artikkel om Soros sin involvering med raseprotestene i Ferguson hos den britiske storavisen Daily Mail.

For de som har litt tid og er interesserte i temaet så legger vi ut en nesten 2 timer lang video fra Fox News, hvor programleder Glenn Beck tar for seg George Soros eksklusivt og hans påvirkningskraft og makt i USA.

(Vi presiserer at vi ikke på noen måte støtter eller er enige politisk med alle våre kilder og lenker som vi bruker i våre nyhetssaker, men de kan allikevel ha en viss informasjonsverdi som vi føler trumfer de eventuelle kritikker som måtte rettes mot dem – derav vårt motto, en friere nyhetshverdag, der vi lar våre lesere selv gjøre seg opp en mening utifra den informasjonen som presenteres).

Vi ber om saklighet og å følge debattreglene. Useriøse og hetsende innlegg vil bli moderert/slettet.

Relatert:

Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

En bevæpnet afroamerikaner gikk opp til to politimenn i New York som satt i bilen sin og åpnet ild på lørdag kveld. Begge politimennene døde av skuddene. Gjerningsmannene skal ha løpt fra åstedet og tatt selvmord på en t-banestasjon ikke langt fra åstedet.

DREPT PÅ JOBB: Rafael Ramos og Wenjian Liu ble skutt og drept av en bevæpnet afroamerikaner i New York på lørdag kveld. (Foto: NYPD):
DREPT PÅ JOBB: Rafael Ramos (40), og Wenjian Liu (32) ble skutt og drept av en bevæpnet afroamerikaner i New York på lørdag kveld. (Foto: NYPD):

«Jeg skal gi griser vinger i dag»

Politidrapene fant sted i bydelen Brooklyn. Begge politimennene ble sendt til sykehus, men livene sto ikke til å redde. En av politimennene ble erklært død da han ankom sykehuset, mens den andre politimannene ble erklært død etter en kort stund.

Ismaaiyl Abdullah Brinsley skal ha gått opp til politibilen der de to politioffiserene satt og skutt dem i hodet fra kloss hold.

På sosiale medier skal Ismaaiyl Abdullah Brinsley ha skrevet om sine drapsplaner. Han skrev blant annet «Jeg skal gi griser vinger idag», samt postet bilder av sin pistol.

Politiet i New York skal under pressekonferansen etter drapene ha omtalt det hele som en «henrettelse».

Wenjian Liu skal ha giftet seg kun to måneder før han ble drept. Rafael Ramos fylte 40 i forrige uke og etterlater seg kone og en 13 år gammel sønn.

DD
BILDE 1: Ismaaiyl Abdullah Brinsley.
DD
BILDE 2: Ismaaiyl Abdullah Brinsley.

En av de lokale beboerne i området, Saniqua Pervis sier hun ikke går god for drapene.

– We må ta tilbake våre lokalsamfunn. Dette kan ikke skje…Nå har vi to familier som vil savne noen i julen. Hvor er deres medmenneskelighet? Jeg vet at det er en krig der ute og vi føler med Eric Garner sin familie og alle andre som har mistet noen, men dere har ikke noe med dem personlig å gjøre. Dere vet ikke engang om politimennene var snille eller slemme. Jeg går ikke god for dette.

Det spekuleres i om pressen som har fokusert ensidig på rasisme og urettferdig behandling av afroamerikanere i USA kan ha ført til Brinsley sitt hat mot politiet.

Ismaaiyl Abdullah Brinsley skal ha vært arrestert og dømt tidligere.

RULLEBLAD:
RULLEBLAD: Ismaaiyl Abdullah Brinsley skal ha vært arrestert og dømt tidligere, blant annet for overfall, narkotikabruk og terrortrusler. (Foto: Sheriffkontoret i Fulton County).
TRUSLER:  Ismaaiyl Abdullah Brinsley la ut denne meldingen på sin Facebook side kort tid før han drepte de to politimennene. (Foto: Facebook).
TRUSLER: Ismaaiyl Abdullah Brinsley la ut denne meldingen på sin Instagram side kort tid før han drepte de to politimennene. (Foto: Facebook).

Skyteepisoden kommer i en tid med høy spenning i USA mellom politiet og den afroamerikanske befolkningen. Politiet i New York skal ha blitt kritisert for deres fremferd da de tok kvelertak på Eric Garner, som ble stoppet under mistanke om å selge sigaretter uten å betale skatt. Det skal ha blitt publisert videoer på nettet av arrestasjonen av Garner, hvor han sier «jeg kan ikke puste», før han mister bevisstheten og senere dør.

Det har vært demonstrasjoner i hele USA etter Garner sin død. En storjury valgte å ikke sikte noen av de invovlerte politimennene. Denne saken kommer i kjølvannet av skytingen av Michael Brown, også her hvor storjuryen frikjente politiet.

Dette er det første politidrapet i New York siden 2011, da den hvite politimannen Peter Figoski skal ha blitt skutt og drept av afroamerikaneren Lamont Pride under et husinnbrudd. Lamont Pride skal ha blitt arrestert og dømt til 45 år i fengsel.

D
HVIT POLITIMANN DREPT: Den siste politimannen som ble drept i New York, var Peter Figoski, som ble skutt i ansiktet av den afroamerikanske Lamont Pride i 2011.

Journalist ønsket politibeskyttelse etter å ha offentliggjort adressen til politimannen som skjøt Michael Brown

Det har vært store opptøyer i byen Ferguson i Missouri etter at den afroamerikanske tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av politimannen Darren Wilson.

Frieord.no har tidligere skrevet om hvordan norsk media regelrett lyver om hele episoden og fremstiller det som et uprovosert og rasemotivert drap. Sannheten er derimot at Michael Brown akkurat hadde ranet en kolonialbutikk og gikk til fysisk angrep på Darren Wilson som måtte forsvare seg med livet som innsats. En storjury har også frikjent Darren Wilson for skytingen og konkludert med at det var selvforsvar.

Det politisk korrekte media i USA har også har hatt et svært subjektivt forhold til sannheten.

Det kokte godt i topplokket på mange venstrevridde journalister og Julie Bosman i New York Times gikk så langt som å offentliggjøre hjemmeadressen til den hardt pressede politimannen Darren Wilson.

Det var regelrett lynsjestemning blant mange i den afroamerikanske befolkningen i området og hun risikerte ikke bare livet til Darren Wilson ved å gå ut med adressen hans. Hjemme ventet hans gravide kone.

Julie Bosman skulle derimot erfare at internett har gjort hverdagen vanskeligere for journalister som ønsker å ha monopol på informasjonsspredning.

Ikke lenge etter at hun selv gikk ut med adressen til Darren Wilson og hans kone, ble hennes egen adresse offentliggjort på internett.

Hun skal da sporenstreks ha gått til politiet i Chicago, hvor hun er bosatt, og bedt om beskyttelse.

Hun hevdet at hennes liv var i fare og hun ønsket å få den samme beskyttelsen som store kjendiser og andre høyprofilerte personer.

JULIA BOSMAN. Journalisten har blitt latterligjort og hengt ut etter å ha fått en kraftig dose karma.
JULIA BOSMAN. Journalisten har blitt latterligjort og hengt ut etter å ha fått en kraftig dose karma.

En kilde i politiet kan fortelle at hun innbilte seg at hun var en stor kjendis og ønsket sikkerhetstiltak på toppnivå.

Det hun derimot fikk var en real dose virkelighet.

Politiet lo henne mitt opp i ansiktet og journalisten måtte pent klare seg uten dyr og ressurskrevende politibeskyttelse.

Fadesen til Julia Bosman går nå som en seiersgang på nettet. Ironien i at hun selv ble hengt ut og følte seg truet, etter å ha risikert livet til Darren Wilson og hans gravide kone, har ikke gått upåaktet hen.

VG og NTB lyver om politidrapet på Michael Brown

VG og NTB skriver nå om frykten for at det skal komme nye opptøyer i byen Ferguson i Missouri, når juryen i løpet av de neste dagene skal avgjøre om det skal opprettes tiltale mot den hvite politimannen Darren Wilson. Politioffiseren han skjøt og drepte den 18 år gamle ransmannen Michael Brown i tjeneste den 9. august i år.

Mye tyder på at juryen kommer til å frikjenne Darren Wilson for drapet, da de mener at han agerte i selvforsvar og fryktet for sitt liv når den storvokste raneren voldelig overfalt ham og prøvde å ta fra ham hans tjenestevåpen.

Situasjonen kompliseres av at politimannen Wilson var hvit mens raneren Brown var sort – titusenvis av afroamerikanere, inkludert den amerikanske presidenten, har stilt seg bak protestbevegelsen og gitt den drepte raneren og hans familie sin fulle støtte.

VG’s artikkel (hentet fra NTB) og andre norske medier fremstår som en svært subjektive og og med partiske artikler har de i månedsvis skrevet om hendelsen, der leseren får inntrykk at det dreier seg om et umotivert drap utført av en rasistisk hvit politioffiser mot en ubevæpnet afroamerikansk tenåring.

D
USKYLDIG? Slik ser det ut når Dagbladet skriver om saken. Sorte hender som skriver sine navn ved siden av en tegning av en ung afroamerikansk Michael Brown som hører på musikk. I tillegg legger Dagbladet inn borgerrettighetsforkjemperen Martin Luther King som «Les også»-artikkel ved siden av sin sak. Hva ønsker Dagbladet å formidle til sine lesere med sin artikkel?

Norske medier har også gjennom utallige artikler siden skyeepisoden valgt å ikke bruke de bildene av Brown som viser ham fra de siste årene, men kun fra sammenhenger med familie og skole. Men slik er det nå altså ikke i virkeligheten.

FF
UBEVÆPNET OG SNILL: Slik fremstiller venstrevridde amerikanske og norske medier Michael Brown. Bilder som Brown selv la ut på sine sosiale nettverkssider ble imidlertid ikke publisert.
VIRKELIGHETEN: Michael Brown bare minutter før han blir skutt og drept av politiet, ranet han voldelig en kolonialbutikk og truet de ansatte hvis de stoppet ham.
VIRKELIGHETEN: Michael Brown blir fanget på overvåkingskamera bare minutter før han blir skutt og drept av politiet, mens han ranet en kolonialbutikk og truet de ansatte med vold hvis de stoppet ham.
D
GJENGTEGN: Bilder funnet av Michael Brown viser hvordan 18-åringen viser gjengtegn for den svært kriminelle og voldelige gategjengen «Bloods».

Frieord skrev i august om hvordan Michael Brown rett før han gikk fysisk til angrep på politioffiseren, hadde utført et voldelig ran med sin venn Darion Johnson, av en kolonialbutikk og var ettersøkt for dette. De skal ha gått hjemover med ransutbyttet og gått midt i veien.

Wilson skal ha kjørt opp på siden av Brown og Johnson og bedt dem om å gå på fortauet og ikke midt i gaten. Da ble han møtt med verbale tilrop av fornærmende karakter. Etter å ha kjørt litt videre og stoppet for å observere dem nærmere, forsto politioffiser Wilson at det var disse to som var ettersøkt for ranet i kolonialbutikken. Han ba da sentralen om hjelp fra andre politioffiserer.

Plutselig skal Michael Brown ha kommet opp på siden av politibilen og begynte å angripe politioffiser Wilson, gjennom det åpne vinduet på førersiden i politibilen. I kampen prøvde også Brown å ta fra Wilson tjenestevåpenet hans. Det skal ha ført til at det ble avfyrt to skudd inne i politibilen, et av skuddene skal ha truffet Brown i hånden og knust et av vinduene i politibilen.

Samtidig skal Brown ha slått Wilson gjentatte ganger i ansiktet, slik at politioffiseren fikk brudd på øyehulen og blødde kraftig fra sårene han fikk etter slagene. Wilson skal også på et tidspunkt vært nære å besvime av den grove volden som Brown utøvde mot ham.

F
18 ÅR GAMMEL: Michael Brown var 193 høy og veide 132 kilo.

Brown skal så ha løpt fra åstedet, men Wilson fikk kommet seg ut av bilen og beordret Brown til å stoppe gjennom å avfyre varselsskudd i luften.

Den 193 høye og 132 kilo tunge Brown skal da ha stoppet og løftet hendene i været, før han tok fart og foretok et såkalt «Bull-rush» mot Wilson, et angrepsløp kjent fra amerikanske fotball som kan medføre stor skade.

Det var da politioffiser Wilson, med store ansiktsskader og med frykt for sitt eget liv, skjøt Brown i nødverge.

Wilson skal ha ropt «stopp» flere ganger til Brown, uten at 18-åringen skal ha stoppet. Da avfyrte Wilson sitt tjenestevåpen og traff Brown tre ganger i kroppen. Ifølge rettsmedisinske undersøkelser var ingen av disse tre skuddene dødelig.

Dette stoppet ikke Brown som fortsatte å løpe med hodet sitt bøyd forover i den såkalte «Bull-rush» posisjonen. Det var da Wilson traff Brown i hodet og han endelig falt til bakken.

Hele situasjonen fra start til slutt var over på litt over halvannet minutt. Lenge før andre politimenn fikk ankommet stedet og bistått den skadede politimannen.

Wilson skal ha vært i polititjeneste i over fem år uten en eneste anmerkning. Tvertimot hadde han fått en utmerkelse for heltmodig oppførsel i tjenesten ved en tidligere anledning.

DD
FEM ÅR UTEN ANMERKNING: Politioffiseren Darren Wilson hadde over fem år med tjeneste bak seg uten en eneste anmerkning. Tvertimot hadde han mottatt en utmerkelse for heltemodig innsats i tjenesten. (Foto: Darren Wilson privat).

Michael Brown var ingen smågutt, 18-åringen var som nevnt ovenfor hele 193 centimeter lang og veide over 132 kilo, og hadde aktivt  trent amerikansk fotball i mange år.

Han ble omtalt som en «snill kjempe» av sine venner. Men altså en snill kjempe som bruker sin fysikk til å true ansatte og rane butikker i nærområdet der han bodde.

Det er også bevist gjennom bilder funnet på Brown sin Facebookside at han var en sympatisør eller medlem av den svært voldelige gategjengen «Bloods«. Dette på grunn av fingertegn som Brown viser på flere bilder iført røde skjorter som er eksklusive for akkurat denne gjengen.

FF
GJENG-TEGN: Her ser vi hvordan gjengmedlemmer fra den notoriske «Bloods»-gjengen lager de samme tegnene som Michael Brown gjorde på sine bilder.

Under obduksjonen av Michael Brown sin kropp skal de medisinske ekspertene ikke ha funnet noen skudd i ryggen hans, slik mange vitner påstod han skulle ha blitt skutt flyktende fra en aggressiv og rasistisk hvit politimann.

Det ble imidlertid funnet blod på politimannens tjenestevåpen som tilhørte Brown, som viser at han var svært nære politimannen når de første skuddene ble avfyrt inne i politibilen.

Brown skal også ha vært narkotikapåvirket under hendelsen, da man fant sport av THC i blodet hans, en ingridient i det forbudte stoffet marijuana.

Etter skyteepisoden skal byen Ferguson der skytingen fant sted ha blitt utsatt for ukeslange opptøyer hvor lokalbefolkningen, som er hovedsaklig afroamerikanere, ramponerte og tente på biler, knuste og ranet butikker, brant ned bensinstasjoner, samt gikk løs på politimenn og uskyldige hvite mennesker de mente fortjente juling.

Flere politibiler skal ha blitt skutt på av lokalbefolkningen. Det skal også ha forekommet sporadisk skyting i gatene og inne i butikkene under opptøyene, som førte til at nasjonalgarden måtte tilkalles for å opprettholde ro og orden.

Police Shooting Missouri

BvLYI_NCYAA-iXT.jpg large

ferguson-protest-news-commenter

Amerikanske og norske medier har i all hovedsak vært partiske for den afroamerikanske Brown sin side og lokalbefolkningen som sto bak opptøyene. Nå kan det altså bli nye opptøyer hvis politimannen går fri, og mediene vil igjen støtte de kriminelle og lovløse elementene.

En lignende sak du ikke har hørt om

DD
HVEM ER HAN? Norske avislesere vil ikke kjenne igjen bilder av Dillon Taylor, den ubevæpnede hvite 20-åringen som bare dager etter at Michael Brown ble skutt, også ble skutt av en politimann, utenfor en 7-11 butikk i delstaten Idaho. Kan medienes totale stillhet være fordi Dillon Taylor var hvit og politimannen som skjøt og drepte ham var afroamerikansk?

Kun tre dager etter at afroamerikanske Michael Brown ble skutt av den hvite politioffiseren Darren Wilson, skal en afroamerikansk politimann ha drept den ubevæpnede, 20-år gamle  hvite mannen Dillon Taylor utenfor en 7-11 butikk i delstaten Idaho.

Drapet ble fanget på kamera. Men det ble altså ikke noen opptøyer, marsjer, minnesmarkeringer med kjente borgerrettighetsforkjempere, ingen TV-intervjuer eller uttalelser fra president Obama hvor han viste sin støtte til den unge hvite mannen og hans familie. Ingen nasjonalgarde måtte beordres ut for å skape ro og orden i gatene fra rasende mennesker som brant ned butikker. Ingen aviser eller TV-stasjoner sendte oppdatering av saken døgnet rundt og viste nærbilder av familien til den drepte hvite mannen mens de gråt og omfavnet hverandre.

Ingen spørsmål ble spurt om mordet kan kobles til de utallige skyte og drapsepisodene hvor afroamerikanere er involvert. Nei, det var faktisk helt stille. Spør du de norske nyhetsstasjonene og journalistene som har dekket Michael Brown skytingen om de vet hvem Dillon Taylor er, så vil du mest sannsynlig få negativt svar tilbake.

For han var jo bare en hvit ung mann, som ble drept av en afroamerikansk politimann. Og det finnes jo ingen nyhetsverdi i slikt.

Relatert:

Youtube fjernet video lagt ut av politiet

Den 22. august skal en kvinne ha blitt seksuelt antastet utenfor en nattklubb i byen Springfield i delstaten Missouri i USA. Mennene skal ha ropt seksuelle ukvemsord og befølt kvinnen. Kvinnen skal da ha gått inn på nattklubben for fortelle om hendelsen til sin kjæreste som jobbet som DJ inne på klubben.

Når kjæresteparet kom ut av nattklubben for å identifisere dem skal gruppen av afroamerikanske menn som tidligere hadde seksuelt antastet kvinnen ha gått voldelig løs på kjæresteparet. I bildene og videoene kan man tydelig se det brutale overfallet, hvor både mannen og kvinnen ble slått og sparket gjentatte ganger.

To uniformerte politimenn skal kort tid etter angrepet ha tatt opp jakten på de afroamerikanske overgriperne, men uten resultat. Mannen skal ha fått åpne sår i hodet og blåmerker over hele kroppen, mens kvinnen skal ha brukket ankelen. Begge to måtte på sykehus for behandling.

Dette førte til at politiet i byen la ut overvåkingsvideoen på Youtube i håp om at den skulle bli spredt til et bredere publikum og føre til at noen gjenkjente overgriperne.

Flere bloggere kaller overfallet for «hat-kriminalitet», men politiet på sin side mener at det ikke er tilfelle. Om det hadde vært seks hvite menn som hadde overfalt et afroamerikansk kjærestepar kunne kanskje svaret vært et annet.

Her er en billedserie fra overfallet.

attack-e1409929762412attack-3-e1409929949423attack-2-e1409929870143brutal-beating-e1411246701303brutal-beating-2 attack-5-e1409930029863attack-7-e1409930126294

Fjernet av Youtube

Politiets video ble imidlertid fjernet da det på kommentarfeltet kom et utall upassende innlegg og dette førte til brudd på nettstedets retningslinjer.

– Youtube handler om å dele og det kan føles flott å få positiv respons og oppmerksomhet fra Youtube-samfunnet, men når brukere mottar kommentarer eller videoer som angriper og mobber dem, så er ikke opplevelsen morsom eller trygg, uttaler Youtube til politiet på deres konto etter slettingen.

Politiet ble deretter informert om at hvis de la ut flere videoer som brøt retningslinjene, så kunne de miste muligheten til å legge ut videoer – i verste fall få sin Youtube-konto permanent suspendert.

En talskvinne for politiet i Springfield, Lisa Cox, mener imidlertid at Youtube har latt lignende videoer fra politi i andre stater ligge ute, blant annet i Philadelphia og Kansas City, uten at dette har ført til lignende reaksjoner fra Youtube.

Hva som kan være årsaken til at akkurat denne videoen ble slettet av Youtube er derfor diskutabel.

Norske medier valgte å ikke omtale saken, men kjørte istedenfor bred dekning av saken hvor en hvit politimann i den samme delstaten ble angrepet av en afroamerikansk mann og skjøt ham i selvforsvar to uker tidligere. Du kan lese Frieord.no sin dekning av saken her. Og her.

Videoen av overfallet av kjæresteparet i Springfield kan også sees her.

Michael Brown slo og mishandlet politimannen som skjøt ham

Frieord.no var som første nyhetskilde i Norge ute med bilder og videoer fra den svært omtalte Michael Brown-skytingen, hvor en annen side enn riksmedia sin kom frem.

Bilder av en sort mann, stor som et hus, mens han står og viser gjengtegn for den svært kriminelle gategjengen «Bloods». Video tatt av åstedet hvor vitner til skytingen sier at Brown løp mot politimannen. Video av en aggressiv og truende mann som raner en butikk og dytter innehaveren som prøver å stoppe ham. Video av afroamerikanere som mener at det som skjer i Ferguson er ren og skjær umenneskelig oppførsel og ikke har noe med drapet å gjøre.

Nå viser det seg altså at politimannen som skjøt Michael Brown skal ha blitt grovt overfalt av den 18-årige mannen. Ifølge rapporter så skal Michael Brown ha slått politimannen så hardt at han fikk et brukk på øyehulen og at han måtte fraktes til sykehus for behandling etter skyteepisoden.

Her er fakta:

– Brown brøt loven ved å gå midt i en traffikert gate
– Brown var ettersøkt for ran
– Brown angrep politimannen og slo ham kraftig slik at politimannen fikk brudd på øyehulen
– Brown adlød ikke ordre fra politimannen om å stoppe.
– Brown løp mot politimannen med ønske om å skade ham igjen.

Vi skal i tillegg legge ved noen videoer fra amerikanske medier som viser andre aspekter ved saken enn de som kommer frem i norske medier.

Først ut er Bill O’Reilly fra TV-kanalen Fox News. Han klargjør hvordan venstrevridde medier har løyet og utelatt viktig informasjon til sine seere. Han påpeker også hvordan alle de som nå raner og brenner ned butikker og eiendommer, samt angriper politiet, vanærer minnet til den døde 18-åringen og hans familie.

Så skal vi høre fra Bill Whittle. Han tar for seg om påstanden om «rasisme» mot afroamerikanere og mørkhudede i USA har «epidemisk» nivå. Ja, forklarer Bill Whittle, men med motsatte fortegn. Det er nemlig hvite amerikanere som er utsatt for opptil 200 ganger så mange kriminelle handlinger utført av afroamerikanere som motsatt vei.

Bildene og videoene norske medier ikke ønsker å vise

Norske medier omtaler 18 år gamle Michael Brown som en «tenåring». Men faktum er man i den alderen i USA allerede har stemmerett, kan verve seg i militæret og få dødsstraff for drap. Man kan også være medlem i en av USA’s mest kriminelle gjenger, Bloods.

"TENÅRINGSGUTT": Her er tenåringsgutten - som forøvrig er 18 år gammel - og viser gjengtegn.
«TENÅRINGSGUTT»: Her er «tenåringsgutten» Michael Brown – som forøvrig er 18 år gammel mann – og som her viser gjengtegn for den kriminelle gategjengen «Bloods».
SNILL GUTT PÅ VEI TIL BESTEMOR: Media i USA, og Norge, har prøvd å fremstille Michael Brown som en snill gutt som var på vei hjem til bestemor. (Men glemte å fortelle at han ranet en dagligvarebutikk, angrep butikkeieren og så slo ned en politimann på veien hjem).
SNILL GUTT PÅ VEI TIL BESTEMOR: Media i USA, og Norge, har prøvd å fremstille Michael Brown som en snill gutt som var på vei hjem til bestemor. (Men glemte å fortelle at han ranet en dagligvarebutikk, angrep butikkeieren og så slo ned en politimann før han ble skutt).

Michael Brown, var, til tross for sin unge alder allerede en kjenning av politiet i hjembyen Ferguson. Kun kort tid før skytingen som tok livet av Brown skal han ha ranet en dagligvarebutikk for en kartong sigarer og mishandlet en av de ansatte sammen med sin kamerat, Dorian Johnson.

Etter dette skal Michael Brown og Dorian Johnson ha forlatt dagligvarebutikken. En politibil skal ha stoppet Brown og Johnson for å ha krysset veien på rødt lys. Politimannen var da ikke klar over at Brown som holdt kartongen med røyk i hendene hadde ranet dagligvarebutikken. Det var først da han så kartongen med sigarer at politibetjenten forsto at han muligens hadde med raneren å gjøre.

En venn av politibetjent Darron Wilson forteller hva han hørte Wilson fortelle om hendelsen:

– Han (politibetjenten) stopper i nærheten av de to mennene. (Brown og Johnson). Politibetjenten får da beskjed over radioen at det har vært et voldelig ran i området. Og beskrivelsen blir gitt. Han (politibetjenten) ser på Brown og Johnson, og ser at de har noe hendene og det ser ut som sigarpakkene. Så han setter bilen i revers til de to mistenkte og prøver å gå ut av bilen. Da slår Michael Brown igjen døren på politibilen. Politibetjenten prøver å åpne bildøren igjen og kommer seg ut. Michael Brown løper da mot politibetjenten og dytter ham tilbake inn i bilen. Brown slår politibetjenten i ansiktet. Politibetjenten prøver da å dra opp sitt tjenestevåpen. Det oppstår en slåsskamp og våpenet går av. Michael Brown løper da fra åstedet. Men politibetjent Wilson roper da at Brown og hans kamerat skal stoppe. Michael Brown skal da ha hånet politibetjenten, før han legger på sprang mot politibilen og prøver å overfalle Wilson. Politibetjenten skal da ha fyrt av flere skudd mot Brown, men det skal ikke ha hatt noen virkning i begynnelsen da Brown fortsatte å løpe mot ham. Politibetjenten skjøt derfor flere skudd, til Michael Brown falt til bakken.

Dette hendelsforløpet skal blant annet bli bekreftet av øyenvitner til hendelsen, ifølge en video tatt av åstedet kort tid etter skyteepisoden. (spol til 06:25 og hør kommentarene i bakgrunnen).

Videoer som omtaler drapet og opptøyene i ettertid

Etter at Brown ble drept av politibetjenten, skal innbyggerne i Ferguson ha gått amok og begynt å rane og ramponere deler av byen. Det har blitt rapportert om omfattende tyverier fra butikker, bilbranner og angrep på ordensmakten. Minst en person skal ha blitt skutt og ligger på sykehus. De siste dagene har man også måttet sette inn heimvernet for å få orden på opptøyene.

Outrage In Missouri Town After Police Shooting Of 18-Yr-Old Man

140810_ferguson_riots_lg

Ferguson-Riots-300x300

ferguson-protest-news-commenter

Ferguson, Missouri er hovedsaklig en afroamerikansk by. Politidepartementet er derimot hovedsaklig hvitt. Dette har blitt sett på som en av årsakene til at man nå har fått opptøyer, da befolkningen mener de blir utsatt for rasisme og diskriminering fra ordensmakten som de ikke føler representerer dem.

Det har derimot et par afroamerikanere noe de skulle ha sagt noe om. Først ut er Pastor Jonathan Gentry som blant annet påpeker dobbeltmoralen, både blant de som er med på opptøyene, men også alle som driver politisk spill og snakker om institusjonalisert rasisme i det amerikanske samfunnet.

Han spør følgende: «Hvor var dere når over 60 unge afroamerikanske menn ble skutt, av andre sorte unge menn, for noen uker siden i Chicago?» «Hvor var dere når den sorte lille jenta ble skutt i hodet mens hun var ute og syklet på trehjulsykkelen sin, av andre sorte i en drive-by-shooting?» «Svar: Ingensteds.» «Men når en hvit politimann slår en afroamerikansk mann, da hyler dere opp om slaveri og rasisme!»

Også en afroamerikansk kvinne med familie i Ferguson er oppgitt over det hun nå opplever i hjembyen sin: