REISEBREV: Fotballtur til Manchester – hvor ble det av britene?

Det hele startet på Gardermoen en tåkete morgen i januar. Undertegnede og flere venner hadde endelig klart å spare opp penger til en tur for å se vårt favorittlag. Med koner og barn hjemme i Norge, er det ikke lett å bruke penger på slike turer. Det er grunnen til at jeg personlig ikke har vært i England siden tusenårsskiftet. Før det reiste jeg årlig i over ti år.

Vel fremme i Manchester var det både plussgrader og ingen snø i sikte. Inne på flyplassen merker man at Norge allerede har kommet opp på oppløpslinjen med Storbritannia når det gjelder innvandring og bevæpnet politi. For nærmere to tiår siden var synet av hijabkledte kvinner, turbankledte menn med skjegg og bart, samt politi bevæpnet med maskingevær ennå et relativt – om ikke svært sjeldent syn. Jeg husker ennå ubehageligheten av å se ekte maskingevær på nært hold for første gang når jeg landet i England på begynnelsen av 90-tallet.

Så overgangen fra Gardermoen til Manchester var nesten ikke merkbar i 2018. Det samme gjaldt selvfølgelig for drosjene utenfor som var de vanlige Forente Nasjoner man ser over hele det vestlige Europa.

HØYLYTT: En person av ukjent etnisk bakgrunn holdt alle i ankomsthallen underholdt med å snakke/skrike i mobiltelefonen sin mens han spiste og drakk. Han hadde akkurat lagt på da bildet ble tatt. (Foto: Privat/Frieord).
SKJEGG OG KJORTEL: Bare fordi man flytter til et nytt land og en ny kultur, så betyr ikke det at man gir avkall på sin egen. En rekke tildekkede kvinner og skjeggete menn gikk forbi meg i løpet av få minutter. (Foto: Privat/Frieord).

Turen gikk deretter i taxi til et leilighetshotell i sentrum. Nytt, rent og pent. Byen er ikke til å kjenne igjen siden tusenårsskiftet. Litt som Oslo. Nye høye glassbygninger, kjøpesentre og hoteller har skapt en ny og moderne by. Dessuten var det en annen svært merkbar ting man ikke kunne unngå å ta innover seg. Fraværet av etniske engelskmenn.

NYTT LANDEMERKE: Hilton hotell midt i sentrum av Manchester kan ikke unngås. (Foto: Privat/Frieord).

I resepsjonen ble vi møtt av en indisk mann. Han styrte ikke vår booking, men hadde ansvaret for de fastboende i bygget. Et bygg på ca. 15 etasjer rett ved kanalen, underjordisk garasje, treningsstudio og omkranset av sikkerhetsgjerder og kameraer. Heller ikke sikkerhetsvakten som kom inn mens vi sto og ventet på husverten var britisk.

Etter en liten hvil i leiligheten bar det ut for litt sightseeing.

Først måtte vi få litt provisjon til gåturen. Den ble inntatt på en bensinstasjon rett utenfor leilighetshotellet. Det som møtte oss var en litt i overkant sikret kasse. Bak enorme glassvinduer, sannsynligvis skuddsikre, satt en tildekket muslimsk kvinne. Sikkerhetskameraer og overvåkingskjermer var plassert over vinduene. Da vi ga henne sjokoladen og colaen vår måtte den plasseres i en liten luke under vinduet, som man ser ved vekslekontorer på flyplasser. Hun dro til seg luken og skannet varene og puttet dem tilbake i skuffen og dyttet den mot oss. Vi brukte kontanter, og de gikk samme veien. Var dette en godt sikret bank eller en bensinstasjon i en turistby i Europa? Hva slags klientell har man her? Er vi trygge? Slike tanker gikk gjennom hodet mitt og man får en litt ukomfortabel følelse av at samfunnet ikke helt går den veien det burde. Lurer på hvordan en slik luke hadde fungert med en bacon-pølse full av rekesalat på Esso i Norge.

SIKKERHET: Den muslimske betjeningen var sikret bak heldekkende glass og med kameraer. Den handlende engelskmannen hadde nok ønsket seg en annen hverdag. (Foto: Privat/Frieord).
RØD TELEFONKIOSK: Litt av det gamle britiske finnes fremdeles i landet. Om enn litt stakkarslig med knuste vinduer. Jeg sjekket ikke om telefonen virket. (Foto: Privat/Frieord).
BREXIT: Opp gaten ved vårt gamle hotell vi brukte mange ganger på 90-tallet, Castlefield, kom vi over disse to plakatene som var imot Brexit. (Foto: Privat/Frieord).
PUB: Slikt er svært vanskelig å gå forbi uten å stikke innom for å se og selvfølgelig prøve utvalget. (Foto: Privat/Frieord).

Etter et par øl bar det videre nedover en av hovedgatene i sentrum, Deansgate. Restauranter og utesteder ligger tett som perler på en snor. Etter en stund kommer man til et torg og St. Anns Church. Da fikk man syn på en annen ting som den moderne vestlige innvandringspolitikken har tatt med seg.

KORANKLOSSER: Fru Merkel fra Tyskland sender sine beste hilsener. England har også opplevd at de nyankomne pløyer inn i folkemengder på gater og torg bak rattet på et kjøretøy. Løsningen er betongklosser og massive metallbur som innbyggerne kan skyndte seg gjennom for å unnslippe en sint muslim. (Foto: Privat/Frieord).
PATRULJERENDE POLITI: Synlige politifolk i gule jakker var betydelig mer tilstede enn i Oslo. (Foto: Privat/Frieord).

Inn på kjøpesenteret Arndale (Som har blitt svært mye større enn det var rundt tusenårsskiftet) måtte vi også. Ikke akkurat det man trenger mer av når man er gift med barn og er på ferie, men en sportsbutikk med etterjulsalg er alltid verdt en titt.

Vel inne på senteret var det et etnisk utvalg av absolutt hele fargepaletten, og regnbuen kan bare gå og gjemme seg.

Her fikk man et innsyn i hvordan den britiske nasjonen har endret seg. Det er ikke en underdrivelse å si at kun 30 prosent av de man så, inkludert ansatte i butikker og handlende, var etniske briter.

Resten var et sammensurium av mennesker fra de afrikanske og asiatiske kontinentene. Det var litt som å være inne i en av disse barene man ser i Star Wars, hvor absolutt alle har en ulik etnisitet. Det eneste de virkelig hadde til felles er at de ikke var hvite. Og legger man til alle arbeiderne som har kommet fra sentral- og Øst-Europa og bosatt seg i landet de siste tiårene, for jeg hørte både polsk, russisk og spansk på gaten, som betyr at de etniske britene kan være enda færre enn først antatt selv om man tar vekk turistene.

TILDEKKET: Muslimske kvinner som er tildekket fra topp til tå, med kun en liten sprekk til øynene var dessverre ikke uvanlig i Manchester. (Foto: Privat/Frieord).
COMMUNITY OFFICER: Et såkalt «samfunnspoliti» vandret rundt i en klesbutikk. Han var selvfølgelig ikke etnisk brite. (Foto: Privat/Frieord).

Vel ute av det svært fargerike kjøpesenteret kunne man ikke unngå å observere en rekke plakater klistret på vinduer på flere bygninger ved trikkeholdeplassen. Det er «I HEART (Love) MCR», som er en PR-kampanje fra myndighetene etter det muslimske terrorangrepet mot Manchester Arena i fjor, der 22 uskyldige mennesker ble drept.

«I LOVE MANCHESTER»: Denne reklamen dukket opp i byen etter at den britisk-fødte Libyeren Salaman Ramadan Abedi (22) sprang seg selv i luften under en konsert med Ariana Grande i mai i fjor. 22 uskyldige mennesker ble drept, inkludert barn. Over 500 ble skadet. (Foto: Privat/Frieord).

Det var i mai 2017 at en ung muslimsk selvmordsbomber utløste bomben midt blant de besøkende under en konsert med den amerikanske popstjernen Ariana Grande. Mannen, Salaman Ramadan Abedi, var født av libyske asylsøkere som fikk opphold på humanitært grunnlag på 1990-tallet. Han vokste opp og gikk på skole i Manchester. Men radikalisering og hatet mot Vesten var både tilgjengelig og oppmuntret i det lokale muslimske samfunnet i byen. Som takk for at hans familie fikk et nytt liv i England, valgte han å drepe uskyldige mennesker, inkludert kvinner og barn, i den samme byen som hadde ønsket ham velkommen inn i livet og beskyttet familien hans.

En annen observasjon jeg gjorde var antallet uteliggere i byen. Det var svært mange, og omtrent en i hver gate man gikk gjennom i sentrum. Nesten uten unntak. Her var det imidlertid noe annet som var iøynefallende. Samtlige av uteliggerne var hvite. Ikke en eneste en av de sikkert mer enn titalls uteliggerne jeg telte var mørkhudede. Og flere av dem var svært unge, flere av dem var også jenter/kvinner.

Det var et underlig skue med tanke på at hvite briter var i mindretall i bybildet vi opplevde, da vi i timesvis gikk opp og ned hoved- og sidegater i løpet av vårt opphold i byen. Hva det betyr får være en annen diskusjon.

HVITE UTELIGGERE: Samtlige av uteliggerne i Manchester var hvite. Flere av dem var også svært unge, ned i tenårene. Også kvinner satt og tigget. (Foto: Privat/Frieord).

Etter noen dager med litt handling, pub-besøk og tur til fotballmuseet, så var det endelig tid for kamp på Old Trafford. Ikke siden Henning Berg spilte for Manchester United hadde jeg vært på hjemmebanen til de røde djevlene.

Vel fremme i drosje med, ja du gjettet riktig, nok en muslimsk sjåfør, bar det rett inn på den legendariske Lou Macari’s Fish & Chips. Deretter nedover Sir Matt Busby Way hvor menneskehavet alltid gjør inntrykk. Skjerf- og programselgere, billetthaier og boder med matlukt bygger alltid opp under spenningen før kampen.

Og her kom en ny observasjon. Det var betydelig flere politifolk og vakter i gule jakker enn jeg noensinne under mine titalls hjemmekamper og over ett tiår med reiser hadde sett utenfor Old Trafford. Selv når det var «fiendene» Liverpool eller Manchester City som kom på besøk klokken 15 på en lørdag.

Lille Stoke kan vel ikke rettferdiggjøre så mange politibiler og politimenn/vakter en svært sen mandagskveld? Kan det være noen andre grunner til dette utrolige sikkerhetsoppbudet?

TUNG SIKKERHET: Det var hundrevis – ja mulig tusenvis av politimenn og vakter til stede på en mandag klokken 21 utenfor og innenfor portene på Old Trafford. Politiet hadde sågar rigget opp et overvåkingsplatå for å få bedre oversikt.

Bildene kan ikke formidle antallet gule jakker som var synlige i det vi tråkket oss rundt hele stadionet bare for å få inn stemningen. Jeg vil tippe at antallet ikke-hvite som hadde på seg disse gule jakkene lå på omtrent 50 prosent. Og den obligatoriske sjekken av jakker, bukser og innhold i vesker var også tilstede før man fikk gå inn på stadion. Man hadde tilogmed en egen kvinneinngang hvor kvinnelige vakter sjekket hunkjønn som ville gå på kamp. Dette var ikke langt unna en flyplassjekk og jeg merket at det skurret litt. Det var ikke mer enn litt over 20 år siden jeg som ung og langhåret tenåring kjøpte billett i luken på Stretford End og gikk inn gjennom de gamle metallportene uten å knapt legge merke til armeen av gule jakker eller bli kroppsvisitert.

Det er vel prisen vi må betale for vår toleranse.

Vel inne bar det opp noen trapper til kiosken/baren. En kald øl og glovarm pai hører med til et stadionbesøk i England. Jeg husker godt en iskald desemberdag på 90-tallet da jeg fikk tredjegradsforbrenning av en drikk kalt «Bovril», en drikk laget på kjøtt, utenfor det legendarisk kalde stadionet Boundary Park til Oldham. (Det var da Gunnar Halle spilte der, som jeg forøvrig møtte som tilskuer på tribunen på Old Trafford under en senere tur på 90-tallet). Det er uansett noe unikt med britisk fotball hvor man kan oppleve frost i tærne og forbrenning på tungen samtidig under pausen av en kamp. Og billettene fra alle kampene har jeg ennå som gjør at minnene aldri forsvinner.

Tilbake til Old Trafford. I det jeg nærmet meg disken, som igjen var bemannet av en afrikansk herremann som ikke var helt komfortabel med å snakke engelsk, fikk jeg øye på skiltet som informerte om utvalg og priser.

BOVRIL OG HALAL: Som dere ser så selger også Manchester United Bovril. Men det som var oppsiktsvekkende var innføringen av Halal-kyllingpai. Mat som er produsert gjennom tortur av dyr hører ikke hjemme i Vesten. Og å se det på sitt eget stadion er desto mer hjerteskjærende. (Foto: Privat/Frieord).

Det var uansett et svært hyggelig gjensyn med Old Trafford etter snart 20 års pause. En seier ble det også, 3-0. Selvfølgelig skåret av tre ikke-britiske spillere, som i dag dominerer det som har blitt Premier League. Hele syv av spillerne i startelleveren til Manchester United denne kvelden hadde ikke-britisk bakgrunn. Det er ikke å gjemme under en stol at dette har lagt en ganske stor demper på engasjementet mitt til klubben som jeg har holdt med siden 1985, da jeg som 11-åring så Norman Whiteside dra en overstegsfinte og skåre mot Everton i FA-cupfinalen på NRK.

Min første kamp i England i 1991, der Manchester United vant 1-0 over Manchester City, var i en tid der laget kun hadde to ikke-britiske spillere i hele troppen(!), den ukrainske Andrej Kantsjelskis og Mark Bosnich fra Australia. Ytterligere syv spillere kom fra Skottland, Wales og Irland, inkludert waliseren Ryan Giggs, som fikk sin debut og skåret i denne kampen! I dag skilter Manchester United med hele 19 spillere som ikke er født på fotballøya. Og Premier League er ikke bedre. Faktisk er det til å miste motet av. Hele 70 – ja, du leste riktig SYTTI PROSENT – av spillerne i den øverste engelske ligaen har utenlandsk bakgrunn. Det er langt foran andre store fotballnasjoner som Italia med 55 prosent, Tyskland med 49 prosent og Spania med «kun» 42 prosent av spillerne i La Liga som ikke kvalifiserer til å spille for det spanske landslaget. Tippeligaen, for moro skyld, skilter med 33 prosent ikke-norske spillere.

Kanskje jeg har blitt gammel og grinete. For Premier League går så det suser og pengene som er involvert i spillet kunne fylle opp Onkel Skrues pengebinge sikkert både en og to ganger. Men det er noe med egenutviklede talenter, lokale spillere eller iallefall spillere som kommer fra England eller Storbritannia. Litt som når ditt lokallag der du bor et sted i Norge har sine lokale gutter (eller jenter) som er med og spiller. Hva om 70 prosent av spillerne på ditt lokale lag ikke engang var født i byen, eller landet? Ordet lokalpatriot mister litt av glansen sin da.

OLD TRAFFORD: Manchester Uniteds stadion er like vakkert som det er stort med hele 75.643 sitteplasser. Glassene du ser under de røde neonlysene har blitt byttet ut nylig. De nye glassene er såkalt «bombesikre», det vil si at de skal tåle eksplosjoner man frykter muslimske ekstremister skal detonere under en kamp. (Foto: Privat/Frieord).

Med tre poeng i lomma og en god natts søvn på leilighetshotellet så var turen over, og på tirsdag formiddag sto vi atter en gang på flyplassen i Manchester. Selvfølgelig kjørt dit av en skjeggete muslimsk taxisjåfør i en tradisjonell svart drosje. De samme heldekkede plaggene og skjeggete mennene som vi gikk forbi på vei til utgangen vår på flyplassen i Manchester, dukket også opp da vi ankom Gardermoen. Og en muslimsk bussjåfør tok billetten min på Flybussekspressen tilbake til hovedstaden. Der nok en muslimsk drosjesjåfør tok meg hjem til bydelen min, hvor jeg altså lever som en norsk minoritet.

Og slik har nå hverdagen min blitt, om jeg vil det eller ikke. Jeg vil fortsette å heie på Manchester United, og jeg vil fortsette å reise til Manchester. Selv om jeg snart er i minoritet som hvit europeer på mitt eget kontinent og laget mitt snart ikke har noen engelske spillere igjen på banen. Inntil da sier jeg som Sir Alex Ferguson etter den utrolige Champions League finalen mot Bayern Munchen i 1999, der Ole Gunnar Solskjær skrev seg inn i historien med sitt vinnermål; «Football, bloody hell!»

Morrissey: Provoserte med støtte til anti-islamsk partilederkandidat

Forrige uke stilte hun opp til valg som ny leder for det britiske partiet United Kingdom Independence Party, UKIP, men tapte mot Henry Bolton, til stor skuffelse for den legendariske engelske rockeartisten, Morrissey, tidligere frontmann i The Smiths.

Morrissey har tidligere uttalt seg svært positivt om UKIPs tidligere leder Nigel Farage, politikeren som med hjelp av sitt vidd, sjarme og treffende argumenter, har fått et hovedansvar for at Storbritannias velgere valgte å trekke landet ut av EU. Etter denne seieren mente Farage, som fremdeles er medlem av Europaparlamentet, at hans politiske mål var nådd og trakk seg som partileder.

Etter det har partiet mistet oppslutning og er splittet av rivaliseringen om hvem som skal overta partiet. Morrisseys innblanding i partistriden kom under en live-kringkasting på BBC 6 Music, hvor han fremmer sitt kommende nye album Low in High School.

«Jeg var veldig overrasket den andre dagen – det var veldig interessant for meg – for å se Anne Marie Waters bli leder av UKIP. Å nei, beklager, det gjorde hun ikke – avstemningen ble rigget. Beklager, jeg glemte det,» sa popstjernen ifølge den engelske avisen Independent.

UKIP har markert seg som et innvandringskritisk parti, men enda sterkere som et «Nei til EU-parti», med full støtte fra Morrissey, som jublet over resultatet av folkeavstemningen og ifølge Independent kom med denne uttalelsen: «Det europeiske folkeavstemningsresultatet er «fantastisk». Det er ikke blitt akseptert av BBC eller Sky News fordi de protesterer mot et publikum som «ikke kan hypnotiseres av BBC eller Sky nonsense».

Den engelske artisten, født i industribyen Manchester, har tidligere kommet med en lang rekke kontroversielle uttalelser som plasserer ham blant høyreorienterte islamkritikere.

«Politikere forteller oss at de er urolige, men de er aldri ofrene», sa den legendariske tidligere The Smiths-vokalisten etter terroren i hans hjemby tidligere i år. Både statsminister Theresa May, borgermestrene i London og Manchester, og sågar dronning Elisabeth fikk gjennomgå på artistens offisielle Facebook-side.

Morrissey påpekte at dronningen har fått «absurd ros» for «sterke ord» mot angrepet, samtidig som hun ikke avlyste en hagefest i Buckingham Palace. Han harselerte over borgermester Andy Burnham i Manchester som ikke ville ta ordet «muslimer» i sin munn da han omtalte terroraksjonen. Ordføreren kalte angrepet «arbeidet til en ekstremist». «En ekstremistisk hva?» spurte Morrissey: «En ekstremistisk kanin?».

Londons muslimske ordfører, Sadiq Khan, fikk på pukkelen for å si at «London står sammen med Manchester», samtidig som Morrissey mener at han ikke har klart å ta skikkelig avstand fra den islamske staten, som har påtatt seg ansvaret for terroren. Theresa May ble anklaget for å være mest opptatt av at tragediene ikke må skade hennes innvandringspolitikk.

I forbindelse med det franske valget kritiserte Morrissey mediene for å ha skrevet at Marine Le Pen ikke vant en valgdebatt på TV. «I går vant Marine Le Pen enkelt den franske presidentdebatten. I dag skrev både BBC og CNN at kandidaten Macron vant debatten. Dette er den presise grunnen til hvorfor systemmedias kanaler ikke kan stoles på for å fortelle sannheten. Deres private agenda er viktigere enn fakta, realiteten og deres ansvar til folket,» skrev han på Facebook.

Tidligere har Morrissey uttalt at han har vanskelig for å kjenne seg igjen som brite når han spaserer mellom alle de mørkhudede menneskene i Londons gater. Noe han har til felles med Monty Pythons John Cleese, som kom med en lignende uttalelse for et par år siden. Morrissey har også provosert den tidligere Pink Floyd-artisten Roger Waters, som i mange år vært spydspissen i en kampanje for å få artister til å boikotte Israel. Da han sist opptrådte i Tel Aviv ble Morrissey utnevnt til æresborger, kledde seg i det israelske flagget, og hadde tegnet David-stjernen på trommene, som han også benyttet under en etterfølgende konsert i Manchester.

Morrisseys støtte til Anne Marie Waters, som kom under live-kringkastingen på BBC 6 Music, hvor han fremmer sitt kommende nye album Low in High School, løftet i alle fall navnet hans og minnet tilhengerne på at hans nye album vil bli lansert 17.november. Foreløpig har artisten kun presentert en av tekstene på det nye albumet: Spent The Day In Bed. Det er knyttet spenning til om enkelte av tekstene inneholder nye politiske oppgjør. To av singlene har navn som «Israel» og «The Girl From Tel-Aviv Who Wouldn’t Kneel».

Andre av sangene har disse titlene: My Love, I’d Do Anything For You, I Wish You Lonely, Jacky’s Only Happy When She’s Up On The Stage, Home Is A Question Mark, I Bury The Living, In Your Lap, All The Young People Must Fall In Love, When You Open Your Legs, og Who Will Protect Us From The Police.

Den siste låten kan kanskje henspille på en av hans siste opplevelser. Han var i Roma og følget hans kjørte bil mot enveiskjøring. De ble stanset av en politimann som ville se passene. Problemet var at Morrissey ikke hadde sitt på seg, og ble gjenstand for et langt avhør. Morrissey påstod i ettertid at politimannen viftet med en ladd pistol, og at han følte seg mistenkt for å være en terrorist.

Sikh-leder i England: «Politisk korrekthet svekker kampen mot muslimske overgripere»

Dansken Søren Kern, som jobber for den amerikanske tenketanken Gatestone Institue, har gjennomgått hendelser og uttalelser om islam i Storbritannia i mai måned.

I denne måneden, nærmere bestemt 17. mai, startet en dramaserie produsert av BBC. Den handler om de unge jentene som ble voldtatt i bydelen Rochdale i Manchester. Tolv menn ble i 2012 dømt for sexhandel og andre lovbrudd, inkludert voldtekt, salg av mindreårige jenter for sex og for å ha hatt seksuell omgang med barn. 87 jenter ble identifisert som ofre.

Les mer: BBC-serie tar for seg de massive rasistiske og muslimske voldtektsgjengene i England

Les mer: Pakistanere dømt til 168 år i fengsel for seksuelle overgrep av mindreårigie jenter i England

DØMT: Yasser Kabir, Tauqeer Hussain, Sufyan Ziarab, Bilal Ziarab, Nazir Khan, Faisal Khan, Hussain Sardar, Saqib Younis, Zain Ali, Israr Ali, Mohammed Akram og Khalid Mahmood fikk alle fengsel for sine roller i misbruket av en enslig ikke-muslimsk jente i Keighley i West Yorkshire. (Foto: Politiet).

Mennene var overveiende britiske pakistanere. Det førte til en diskusjon om hvorvidt manglende etterforskning fra politiet var knyttet til myndighetens frykt for å bli anklaget for rasisme. Alle ofrene i saken var hvite jenter. I andre liknende saker har ofrene i stor grad vært indiske sikher.

Ifølge nettavisen Breitbart viste ikke TV-programmet i BBC 17. mai at gjerningsmennene var muslimer, og at årsaken til seksualforbrytelsene følgelig kunne ligge i islams kvinnesyn kombinert med holdningen til ikke-muslimske kvinner, som ofte sees på som horer.

Les mer: Laura ble kalt rasist da hun vitnet mot den muslimske overgrepsgjengen

Les mer: Britisk integrasjonssjef: Muslimer vil aldri integrere seg

Denne typen underslåing av fakta fikk Mohan Singh, lederen for et stort sikh-samfunn i Storbritannia, til å uttale at politisk korrekthet har gjort det mulig for voldtektgjengene å lykkes.

«Jeg tror det skyldes politisk korrekthet, og at ingen vil bli kalt en rasist. Ingen griper virkelig tyren ved hornene og sier «Nei, misbruk er misbruk.» Hele systemet mislyktes, og det er det som har skjedd de siste 30 årene. Og det skyldes «politisk korrekthet». Folk er bare for redd for å si sannheten,» sa sikh-lederen.

Les mer: Skjulte massive muslimske overgrep for å ikke miste stemmer blant innvandrerbefokningen

Les mer: England: Ny muslimsk voldtektsgjeng – 200 saker – 165 overgripere – 13-åring voldtatt av fem menn

SVÆRT KRITISK: Mohan Singh er leder for et stort sikh-miljø i England. Han har gått ut offentlig på radio og TV de siste månedene og kritisert både politi og myndigheter for å skjule hvem som står bak overgrepene og hvorfor. (Foto: LBC/Katie Hopkins).

Senere i måneden gikk den Manchester-fødte rockeartisten Morrissey ut med en liknende uttalelse om terroraksjonen i hans fødeby. Han mente myndighetene ventet unødvendig lenge med å innrømme at konsertbombingen var arbeidet til en islamistisk ekstremist, og at det skyldtes politisk korrekthet. Han mente politikerne aldri turte si det samme som «vi alle sier privat».

Dagen etter Morrisseys ytringer på Facebook ble poenget hans understreket av Manchesters ordfører, Andy Burnham, som sa at Manchester bombemannen Salman Abedi var «en terrorist som ikke hadde noe med islam å gjøre».

Les mer: Morrissey med knallharde angrep på britiske politiere etter terrorangrepet i Manchester

STEVEN PATRICK MORRISSEY: Musikkstjernen har vært en vokal kritiker av britiske politikere på grunn av innvandringspolitikken og terrorangrepene.

Relatert:

Mann og kvinne brant koranen på Youtube – ble arrestert for rasisme

Videoen som britiske medier velger å ikke dele med sine lesere viser en mann som holder en koran over åpen ild i sin egen hage. Han river så sider ut av boken og kaster dem i ilden.

I videoen så klager mannen (45) på at han ikke klarer å starte et bål, men at boken fungerer fint til formålet.

Britisk politiet klarte å identifisere mannen på videoen og gikk til aksjon. Mannen og en kvinnen (45) ble deretter arrestert for å ha lagt ut videoer/bilder som ifølge politiet «kan skape rasistisk hat».

BRITISK POLITI: Politiet i Storbritannia bruker store ressurser på å pågripe mennesker som ytrer seg negativt om islam. Nylig ble en kvinne og en mann arrestert og siktet for rasisme etter å ha brent en koran. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Politisjef Kevin Purcell forteller:

– Det var en urovekkende hendelse og vi vil utføre en grundig etterforskning. Dette etterforskes som en rasistisk forbrytelse.

– Vi har vært i kontakt med vår lokale muslimske samfunn ved rådgiver Jabba Riaz, som er vår kritiske venn og støtter oss i vårt arbeide.

– Hvis noen har bekymringer om innlegg på sosiale medier som oppfordrer til hat, så vil jeg oppfordre dem til å ikke dele innholder, men å kontakte politiet og selskapet der innlegget ble lagt ut så raskt som mulig.

Kopier av koranen er sett på som svært hellig av muslimer og handlinger hvor man behandler boken ufint eller ødelegger den blir sett på som en fornærmelse.

Videoen skal ha blitt spredt fra nettsiden «Britain First«, en nasjonalistisk organisasjon som omtaler seg selv som imot islamiseringen av Storbritannia og kjemper for å ta vare på tradisjonell britisk kultur. Organisasjonen har holdt fredelige demonstrasjoner utenfor moskeer og er kjent for sine kampanjer på internett. Det er ikke bekreftet at personene som politiet har pågrepet har noe med organisasjonen å gjøre.

Det har oppstått uroligheter i flere britiske byer etter de muslimske terrorangrepene i Storbritannia de siste månedene i London og Manchester.

Politiet har slått hardt ned på rasistiske ytringer og trusler mot muslimer og pågrepet flere personer i forbindelse med dette.

Terror mot kristne

Rasistiske og fremmedfiendtlige muslimer har til sammen drept 33 og skadet hundrevis av hvite og  kristne mennesker de anser som «vantro». Terroristene har ifølge dem selv fulgt koranens budskap.

Les også: TERROR I LONDON: Muslimer kjørte inn i fokemengde og knistakk restaurantgjester – ropte «Dette er for Allah»

Relatert:

 

Britisk statsminister: Internett må reguleres etter det muslimske terrorangrepet i London

– Vi trenger nye internasjonale avtaler som introduseres for å regulere internett som følge av terrorangrepet mot London Bridge.

Uttalelsen kom under en pressekonferanse holdt av Storbritannias statsminister, Theresa May i går utenfor 10 Downing Street.

Talen ble holdt to dager etter at muslimske terrorister drepte syv og skadet dusinvis av uskyldige mennesker på London Bridge og Borough Market.

Terorristene skal ha kjørt en varebil inn i folkemengder på broen og deretter hoppet ut med kniver. De skal ha ropt «Dette er for Allah» mens de gikk løs på uskyldige med knivene. Etter rundt åtte minutter ankom væpnet politi som benyttet seg av 50 runder med ammunisjon og drepte terroristene på plassen.

Statsministeren mente at introduksjonen av nye regler for kyberrommet (cyberspace) ville ta fra ekstremistene deres frisoner på nettet og at teknologiselskapene ikke gjorde nok for å gjennomføre dette.

– Vi kan ikke tillate denne ideologien (Islam red. anm.) frisoner den trenger for å formere seg, men allikevel er det det den gjør, og store selskaper som tilbyr internettbaserte tjenester tillater dem dette, sa May.

– Vi må jobbe med våre allierte demokratiske myndigheter og komme frem til internasjonale avtaler for å regulere kyberrommet for å forhindre spredningen av ekstremistisk og terror-relatert planlegging.

Les også: Facebook innrømmer å ha slettet hundretusenvis av innlegg på en måned

Les også: Google åpner for politisk korrekt sensur i søkeresultatet

INTERNETT: Storbritannias statsminister ønsker å innføre reguleringer for internett etter tre terrorangrep på kort tid.

Statsministeren innrømmet at Storbritannia hadde vært for tolerante overfor ekstremisme og at «pluralistiske» britiske verdier måtte etableres som de overlegne i landet.

Hun advarte også at det var «en ny trend i trusselen vi møter» og at selv om de tre siste terrorangrepene i landet ikke hadde noen felles nettverk, så var de «bundet sammen av ideologisk islamisk ekstremisme».

Myndighetenes manifest forplikter regulering av internettet, inkludert å tvinge internett-leverandører å delta i å bekjempe ekstremisme og gjøre det vanskeligere å finne pornografi.

Les også: Facebook ønsker å sensurere innvandringskritiske innlegg

Les også: Edward Snowden: Facebook brukes til å spionere på folk

Initiativet kommer etter at britiske myndigheter introduserte «The Investigatory Powers Act 2016», som gir sikkerhetsmyndigheter og andre bransjer større kontroll over nettet.

Dette vil gi internett-leverandører mulighet til å føre lister over hvilke nettsider brukerne besøker og lagre disse i 12 måneder for å kunne gi sikkerhetsmyndighetene mulighet for å overvåke kommunikasjon over nettet. Politiet kan også hente ut lagret historikk i nettlesere uten fullmakt eller rettsordre.

Les også: Twitter smugblokkerer politisk ukorrekte

Les også: Facebook sensurer og fjerner innlegg de ikke liker

Storbritannia opplevde i mars at en muslim drepte i mars fem personer i Westminster, mens en muslimsk selvmordsbomber drepte 22 mennesker under en konsert i Manchester for to uker siden.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg på nettet. Her er noe av grafikken som er laget siden Mays uttalelser.

Klaget på at læreren var «islamofob» og drepte av kjærlighet til islam

Læreren skal ifølge avisens kilde ha spurt om hva elevene tenkte om at noen ville lage en bombe og sprenge folk i luften. Det var tilstrekkelig til at han ble kalt islamofob av elevene.

Hvorfor ble han så selv en selvmordsbomber? «Av kjærlighet til islam», forklarer søsteren hans Jamona Abedi til en annen engelsk avis, The Telegraph. Hun bor i den libyske hovedstaden Tripoli. På avisens spørsmål klarer hun ikke å fordømme den morderiske handlingen, skriver The Telegraph, men forklarer den i stedet med hevnmotiv og kjærlighet til sin religion.

Den unge massemorderen ble født i Manchester i 1994 og var en av minst fire barn som vokste opp i et hushold med islamske jihad-forbindelser; Hans far var et fremtredende medlem av den libyske islamske kampgruppen (LIFG), som ble forbudt i Storbritannia for over ti år siden, og som hadde kjempet for å kaste oberst Muammar Gaddafi, skriver avisen.

Venner har beskrevet ham som en typisk tenåring som støttet Manchester United og likte fester, drakk og røykte cannabis. Han fikk kallenavnet Dumbo for sine store ører.

Les også:
Islamsk terrorfrykt kansellerer parader, fester og konserter i Europa
Morrissey med knallharde angrep på britiske politikere etter Manchester-terroren
Britiske aviser: Libysk mann ved navn Salman Abedi (23) står bak terroren i Manchester
Bombeterror i Manchester – 22 drept, inkludert flere barn – 119 skadet – muslimer feirer på internett

Islamsk terrorfrykt kansellerer parader, fester og konserter i Europa

Det muslimske terrorangrepet i Manchester mandag denne uken var det syvende i 2017 alene.

Nå begynner arrangører av konserter og festivaler, samt fotballklubber å kansellere fremtidige og allerede planlagte tilstelninger i stor grad.

Tidligere denne måneden annonserte rockebandet Kansas, som hadde storhetstiden sin på 1970-tallet, at de avlyste hele Europa-turneen sin, etter at de hadde vurdert sikkerheten i Europa.

Les også: Muslimsk borgermester i London: «Terrorangrep er endel av det å bo i byen»

TØR IKKE REISE: Det amerikanske rockebandet Kansas har valgt å avlyse sine 22 datoer i Europa i sommer som følge av de stadig flere muslimske terrorangrepene og trusselen mot amerikanske borgere. (Foto: Kansas/promobilde).

– Kanselleringen er basert på sikkerhetsadvarsler gitt ut av amerikanske myndigheter for amerikanske statsborgere som reiser i Europa. Vi er svært lei oss for at bandet ikke vil kunne fremføre vår musikk for fansen i år.

Dette ble etterfulgt av det en del større rockebandet Kiss som nylig kansellerte sin konsert i Manchester. De var satt opp for å spille på den samme arenaen hvor Ariana Grande spilte, førstkommende tirsdag.

Kiss vil imidlertid fortsette sin turne på de andre arenaene og datoene i Storbritannia.

Les mer: Tysk polititopp: Å leve med terrortrusler er «den nye normalen» i Europa

FÅR IKKE SPILLE: Manchester Arena er stengt inntil videre etter terrorangrepet. Det betyr blant annet at rockestjernene i KISS ikke får spilt der førstkommende tirsdag. (Foto: KISS/promobilde).

Les også: Svensk terrorekspert: «Antall muslimske terrorangrep vil øke i Europa i 2017»

Årsaken er at arenaen fremdeles er låst ned etter terrorangrepet. Band som Blondie og Take That har også måttet kansellere sine konserter i henholdsvis London og Liverpool.

Les mer: Bombeterror i Manchester – 22 drept – inkludert flere barn – 119 skadet – muslimer feirer på internett

Men det er ikke bare konsertgåere som går glipp av sine artister. Også fotballsupportere fra klubber som Chelsea og Arsenal må bli hjemme, istedenfor å feire sine lag.

Chelsea Football Club vant Premier League, og tradisjonen tro pleier vinnerlaget å holde en seiersparade i hjembyen/bydelen der man hører hjemme.

Les mer: 135 muslimske terrorangrep i Storbritannia siden 1988

INGEN PARADE: Å vinne Premier League er noe som tradisjonelt feires med parader og fest i gatene. Denne gangen må Chelsea Football Club sine fans stå over festen, som følge av terrorangrepet i Manchester sist mandag. (Foto: Chelsea feirer ligagull for sesongen 2016/2017).

Les mer: London bygger «stålring» mot terror rundt skyskrapere og finansbygg

Chelsea skulle holde sin seiersparade på søndag gjennom Vest-London i en åpen buss foran sine fans. Denne paraden er nå avlyst, da man fra offisielt hold føler at det ville være «usensitivt», med tanke på det som skjedde i Manchester.

Arsenal, som møter Chelsea i FA-cup finalen i morgen, har også avlyst et arrangement på sin hjemmebane, Emirates Stadium, der man planla å vise finalen foran fans som ikke hadde fått billett til Wembley Stadium.

Les også: Manchester United beskytter stadion mot muslimsk terrorisme

Les mer: Engelske fotballklubber blir advart mot muslimsk terrorisme

INGEN STORSKJERM: Arsenal-fansen uten billett til FA-cup finalen imorgen hadde håpet å kunne se kampen på storskjerm inne på Emirates Stadium. Dette arrangementet er nå avlyst av hensyn til sikkerhet og det forhøyede trusselnivået i hovedstaden. (Foto: Emirates Stadium, London).

Les mer: Terror i London: Minst tre mennesker drept – terroristen skutt og drept – turister skadet

Les mer: LONDON-TERROREN: IS-terroristen var trebarnsfar og engelsklærer – ble radikalisert i Saudi-Arabia

Det kommenteres imidlertid på sosiale medier at en ytterligere årsake er man uten disse paradene og visningene vil kunne løsgi et stort antall politimenn til andre oppgaver i hovedstaden, da man ennå har en høy trusselfare etter terrorangrepet på mandag.

Britisk politi fortsetter å arrestere og søke etter medhjelpere eller andre terrorceller som kan stå klare den nærmeste tiden. Nylig pågrept politiet åtte personer som forbindes til den muslimske hat-forbryteren og terroristen Salman Albedi.

Les også: Britiske aviser: Libysk mann ved navn Salman Albedi (23) står bak terroren i Manchester

Morrissey med knallharde angrep på britiske politikere etter Manchester-terroren

Nå slår han til igjen. Morrissey er forbannet på det politiske hykleriet etter islamistenes massakre på ungdom og barn i Manchester. Både statsminister Theresa May, borgermestrene i London og Manchester, og sågar dronning Elisabeth får gjennomgå på artistens offisielle Facebook-side.

Morrissey påpeker at dronningen har fått «absurd ros» for «sterke ord» mot angrepet, samtidig som hun ikke avlyste en hagefest i Buckingham Palace. Han harselerer over borgermester Andy Burnham i Manchester som ikke ville ta ordet «muslimer» i sin munn da han omtalte terroraksjonen. Ordføreren kalte angrepet «arbeidet til en ekstremist». «En ekstremistisk hva?» spør Morrissey: «En ekstremistisk kanin?».

Londons ordfører Sadiq Khan får på pukkelen for å si at «London står sammen med Manchester», samtidig som Morrissey mener at han ikke har klart å ta skikkelig avstand fra den islamske staten, som har påtatt seg ansvaret for terroren. Theresa May blir anklaget for å være mest opptatt av at tragediene ikke må skade hennes innvandringspolitikk.

Morrissey oppfordrer i sin Facebook-melding alle briter til å si offentlig det de sier i private samtaler. «I det moderne Storbritannia synes alle å være forferdet for å offisielt si hva vi alle sier privat,» skriver han. Politikere forteller oss at de er urolige, men de er aldri ofrene. Hvor lett å være urolig når man er beskyttet mot farene. Folket har ingen slike beskyttelser,» avslutter han sin bredside mot landets politiske topper.

I fjor feiret Morrissey den britiske utmeldelsen av EU, og benyttet anledningen til et slag mot de britiske EU-vennlige TV-stasjonene, med denne uttalelsen: «For Brexit var resultatet fantastisk, men det er ikke akseptert av BBC eller Sky News fordi de motsetter seg et publikum som ikke kan hypnotiseres av BBC eller Sky sitt nonsens.» Tidligere har han rost lederen for det britiske uavhengighetspartiet, Nigel Farage, som har fått mye av æren/ansvaret for at de britiske velgerne sa «nei til EU».

I et intervju med magasinet Loaded magazine uttalte han: «Jeg liker Nigel Farage mye. Hans synspunkter er ganske logiske – spesielt med tanke på Europa.»

Relatert:

MUSIKKVIDEO: «Europa dør»

Her er teksten oversatt til engelsk.

Basti – Europe is dying

Europe is dying, falling on its knees
Attack after attack, pain, suffer, human drama, traumas
This is not a movie – it is happening here and now
Reality changes right before our eyes
Truth hurts alot – the blood of the innocent is spilling
And the politicians keep acting helplessly
So tell me! How many more corpses? Heads? How many bombs does it need?
For us to start defending our home

We do not want war, but we alredy have it
Crazy people brought us Jihad in Allah’s name
European governments with their leftist politics
Against radical Islam with its ambitions for a Caliphate
They hate us – Democracy is alien for them
They do not respect our laws – they want Sharia everywhere
Through the weakness of Christianity they grow in strength
The murderers of the Islamic State are rubbing their hands
That is how this pseudo-tolerance is ending
This Political Correctness – this emotional extortion
The victims are wearing muzzles – the truth is being shrouded
Propaganda is omnipresent – the invasion has long started
Let as not look at the West, beacuse the West is alredy ending
We need to wisely reign in our place
They will not manage it – they will not win this war
This is the beginning of the end – they will be flooded by Islamic hordes

Europe is dying…

Many are deceptive and think that Jihad will not come to us
It is just a matter of time – we will hear the first bomb
It is just a matter of time – they will attack Poland
We have to be prepared – we need to be in shape
This is the end of Europe as we not it – the end of peace, end of quiet
This is the time of terror – the slaughtering of innocent people in their own houses
Europe is falling on ist kness – open your eyes and
understand!
No to refugees! No to Islam!
No to the facism that has its source in the Qur’an!
No to people who want to kill in God’s name
Wake up, Poland – this way leads to nowhere
You cannot act as it happening
And watch people die and just keep on living with it
It cannot be like this – Poland is our home
We rule here, beacuse we are from here!

Europe is dying…

The Islamists won’t stop in West, belive me
Now they rape women – later they are going to rape children
Attacks, shootouts, suicide attacks
Sharia patrols in the ghetto – how much more of it?
The fighters in Brussels armed in sharp crayons
Think they can paint the world – fuck, they think they can change anything
Candles are being lit again – a new attack is coming
And the sold out foreign media keep on lying
That’s how we lose our head and not just in the saying
Jola, forever in our memory – this was a honor killing
You will not convince radical Islamists with your place
Instead of fighting for your culture, you prefer to chase after
pokemons
Put away your phone and leave your computer
Before girls in Poland are forced to wear burqas
My message swims in the flow – I live in exile
I am a son of the fatherland that will never perish

Europe is dying…

Britiske aviser: Libysk mann ved navn Salman Abedi (23) står bak terroren i Manchester

En selvmordsbomber fra den muslimske terrorgruppen IS som tok livet av 22 og skadet 119 mennesker i går, har blitt avslørt som Salman Abedi.

Han skal være en lokal Manchester-mann, som har gått på skole i Salford og var en Manchester United-fan. De siste årene skal han imidlertid ha endret utseende, blant annet ved å gro skjegget.

Han skal være en av fire brødre som kom med familien sin som flyktninger til England fra Libya.

BARNEMORDEREN: Den muslimske terroristen Salman Abedi (23).

Den 23-årige libyske mannen har britisk statsborgerskap og skal ha detonert bomben midt blant besøkende på konserten i 22.30-tiden i går kveld.

En av de drepte var en 8 år gammel jente.

LES MER OG SE FLERE VIDEOER I FRIEORD SIN TIDLIGERE ARTIKKEL OM SAKEN HER.

DREPT: Åtterårige Saffie Rose Roussos ble drept av selvmordsbomberen etter konserten i går kveld.
DREPT: 18-årige Georgina Callander kom aldri hjem fra Ariana Grand- konserten i Manchester. Muslimsk terorrisme mot «skitne kristne» skal være årsaken til massedrapene på barna og ungdommene, ifølge terrorgruppen IS.

I dag påtok IS seg ansvar for bomben og truet med ytterligere angrep, hvor man påpekte at «en av kalifatets soldater plasserte en bombe blant en samling med kristne korsfarere».

Britisk politi jobber ennå med om selvmordsbomberen var alene eller en del av et større nettverk.

Opplysningene kommer mens dramatiske bilder kommer ut hvor man kan se anti-terror politiet foreta søk av tre eiendommer hvor man mistenker at medhjelpere kan oppholde seg.

GIKK INN I EIENDOMMER: Anti-terror politiet i Manchester gikk til aksjon mot flere muslimske miljøer i går og i dag. Minst tre adresser skal ha blitt gjennomsøkt. Det ble også foretatt en kontrollert detonasjon av politiet på en av eiendommene.

På en av eiendommene foretok politiet en kontrollert sprengning.

Naboer til selvmordsbomberen skal ha hørt ham komme med bønnerop bare uker før angrepet mot konsertarenaen.

Salman Albedi skal ha «vært kjent av myndighetene og anti-terror politiet skal ha gått gjennom hundrevis av timer med overvåkingsfilm for å finne ham på sin vei til arenaen før terrorangrepet.

Man mistenker også at Albedi skal ha vært i området i tiden før konserten for å finne ut hvor han kunne gjøre mest skade.

GRUFULLE SCENER: Bilder fra arenaen etter terrorangrepet viser mennesker strødd rundt og blodspor.

Etterforskere og politiet som studerer restene av bomben som er funnet så langt konkluderer med at den som lagde bomben hadde en «grad av sofistikasjon», noe som indikerer at personen hadde hatt trening og ikke lærte dette gjennom en instruksjonbok på internett.

En sikkerhetskilde sier at «det er usannsynlig at bomben var laget av selvmordsbomberen, da erfaring viser at terrororganisasjoner ikke ofrer bombeeksperter i et angrep, men heller sparer denne personenen til flere angrep». «Det er derfor sannsynlig at denne terroristen er en del av en celle, eller hadde støtte fra et nettverk og at disse nå er politiets prioritet å finne».

Man frykter også at de neste 48 timene er viktige, da flere terrorister fra den samme cellen kan stå klare til å gå til aksjon.

PÅGRIPELSER: Anti-terror politiet i Manchester gikk til aksjon mot flere muslimske miljøer i går og i dag. Flere personer skal ha blitt pågrepet og tatt med inn til avhør. Det er ennå uklart om det er foretatt flere arrestasjoner.

Etterforskere studerer også selvmordsbomberens kobling til Syria eller andre sentrum for jihadisme, for å se om han foretok reiser til utlandet.

Minst 16 dømte eller drepte muslimske terrorister skal ha kommet fra et mindre område i Manchester og sikkerhetspolitiet skal ha flere overvåkingsoperasjoner gående mot miljøet.

Man etterforsker også mulige koblinger til andre muslimske terrornettverk i Belgia, Frankrike og Sverige.

FÅR KRITIKK: Londons muslimske borgermester Sadiq Khans uttalelser om at «terrorfrykt er noe man må lære seg å leve med i storbyer» har blusset opp etter massedrapene i Manchester.

IS var raskt ute med å ta på seg ansvaret for terrroangrepet under konserten i går kveld og omtalte stedet der menneskene ble drept som en «æresløs konsertarena».

IS har de siste årene oppfordret muslimer til å angripe sivile og bruke alle tilgjengelige midler. Dette kunne være alt fra en kniv til et kjøretøy, noe som man opplevde i blant annet London og Stockholm nylig.

Eksperter påpeker imidlertid at gårsdagens angrep var mer «sofistikert» enn de siste terrorangrepene i Europa.

TV-personligheten Piers Morgan dekket angrepet på sitt morgenshow på britisk tv. Han forteller:

– Hver gang en slik sak hender så kan vi sitte her og applaudere våre sikkerhetsstyrker og de som rydder opp etter drapene. Men folk vil vite; hvordan kan vi stoppe disse angrepene. Når unge mennesker blir sprengt i filler, så må det kunne bli ordnet opp på en mer effektiv måte.

Bombeterror i Manchester – 22 drept, inkludert flere barn – 119 skadet – muslimer feirer på internett

OPPDATERT: Her følger et bilde av de som er meldt savnet etter terrorangrepet.

Politiet i den engelske byen Manchester har bekreftet at minst 22 mennesker er drept og 119 skadet etter en eksplosjon ved Manchester Evening News Arena.

Hendelsen fant sted klokken 22.35 lokal tid.

Det var den Grammy-nominerte pop-sangerinnen Ariana Grande fra USA som hadde en konsert i byen, som ligger nord i England.

Les mer: 135 muslimske terrorangrep i Storbritannia siden 1988

POPSTJERNE: Ariana Grande skal ha trukket fullt hus i Manchester i går kveld. Bomben gikk av rett etter at stjernen gikk av scenen.

En selvmordsbomber skal ha sprengt seg selv i luften rett etter konserten da de 21.000 tilskuerne var på vei ut av arenaen. Videoer fra arenaen viser hvordan kaos og panikk sprer seg kort tid etter eksplosjonen.

Vitner forteller om tenåringer som har blitt sprengt i filler av spikre og muttere fra bomben. Området ved eksplosjonen beskrives som en krigssone.

Angrepet skal ha skjedd på årsdagen for det muslimske terrorangrepet i London i 2013, da en britisk soldat ble halshugget på gaten av to muslimske menn.

Et øyenvitne forteller følgende til CNN:

«Det skal ha vært en massiv, massiv eksplosjon, et smell, så kom det røyk ut fra trappene. Alle begynte å skrike og rope…det kunne være en bombe..mennesker skrek etter barna sine… det var kropper overalt…vi begynte å løpe..det var total kaos..du kunne se folk var døde…besvimte…det var veldig mye blod».

Les også: Hva nå Vesten? Et muslimsk terrorangrep HVER MÅNED i over TRE ÅR

SAVNET: Etter terrorangrepet skal en rekke personer ha blitt meldt savnet. Blant annet unge barn som kom bort fra sine ledsagere eller foreldre. Jenta på bildet var en av de som er meldt savnet.

Et annet øyenvitne forteller til Manchester Evening News:

«Lysene kom på etter konserten og menneskene var i ferd med å forlate salen. I det jeg gikk til venstre hørte jeg en eksplosjon. Det var ca. 15 meter bak oss i nærheten av utgangen. Vi trodde det bare var noen som tullet, når det skjedde igjen. En ny eksplosjon.»

«Så så vi røyken. Alle begynte å løpe. Noen ble skadet. Vi så blod på menneskene når vi kom utenfor. Folk bare løp overalt.»

«Noen sa at det var en høyttaler eller en ballong, men det var ikke det. Det var en eksplosjon.»

Les også: Muslimsk borgermester i London: «Terrorangrep er endel av det å bo i byen»

KAOS OG FRYKT: Svært mange av de besøkende på konserten var barn og unge mennesker, noe terroristen og de som sto bak massedrapet visste.

Les mer: Engelske fotballklubber blir advart mot muslimsk terrorisme

En far som var på konserten med sin kone og to døtre, fortalte til New York Times at han hørte et stort smell og så et lys.

Han snudde seg og så at kona hadde blitt skadet. Hun skal ha fått et sår i magen og mulig brukket beinet. I det han la henne på bakken så han flere metall-skruer på gulvet.

Etter eksplosjonen skal all offentlig trafikk ha blitt stoppet og alle togstasjoner, busshaller og holdeplasser ble evakuert og tømt.

Les mer: Terror i London: Minst tre mennesker drept – terroristen skutt og drept – turister skadet

Les mer: LONDON-TERROREN: IS-terroristen var trebarnsfar og engelsklærer – ble radikalisert i Saudi-Arabia

Ifølge The Manchester Evening News skal det ha vært to store eksplosjoner.

Det informeres også om at sikkerheten ved arenaen var veldig liten. Et øyenvitne fortalte på Fox News at sikkerheten vanligvis er høy ved konserter og at man blir kroppsvisitert av vaktene ved inngangen eller at man må tømme lommene. Men det var ingen slik sikkerhet under denne konserten.

Les mer: London bygger «stålring» mot terror rundt skyskrapere og finansbygg

Terrorangrepet skal være det verste som har rystet Storbritannia siden de islamistiske terrorangrepene den 7. juli, 2005.

Da skal 52 mennesker ha blitt drept og 784 blitt skadd etter at fire muslimske menn detonerte bomber på T-banen og en buss i London sentrum midt på dagen.

Les også: 10 år siden det muslimske terrorangrepet i London

Angrepet i Manchester settes i sammenheng med den muslimske terrorgruppen Islamsk stat. En Twitterkonto skal ha twitret ut kryptiske meldinger om terror kort tid før angrepet. På uoffisielle IS-kanaler på sosiale medier «feires» terroren, men enn så lenge har terrorgruppen ikke tatt på seg ansvaret for bombene.

Les også: Svensk terrorekspert: «Antall muslimske terrorangrep vil øke i Europa i 2017»

Ifølge amerikanske myndigheter så skal britisk politi ha identifisert den personen som mistenkes å stå bak angrepet.

– I nåværende stund tror vi at angrepet i går kveld ble gjennomført av en mann, sier Manchesters politisjef Ian Hopkins, rapporterer Reuters.

– Vår prioritet er å slå fast om han handlet alene eller om han var en del av et nettverk.

– Jeg kan bekrefte at attentatmannen døde på plassen. Vi tror at attentatmannen hadde en slags improvisert sprengladning på seg som han detonerte og som førte til massedrapet.

Les mer: Tysk polititopp: Å leve med terrortrusler er «den nye normalen» i Europa

Ariana Grande som holdt konserter skal ha twitret i natt om sin sorg over terroren som ble rettet mot hennes konsert. «Fra bunnen av mitt hjerte, jeg er så lei meg, jeg mangler ord», skriver hun. Ifølge nettstedet TMZ er hun sjokkert av hendlesen og en planlagt konsert i London på torsdag vil sannsynligvis bli kansellert.

Den amerikanske popstjernen hadde rukket å spille sin siste sang og forlatt scenene da bomben gikk av.

 

Tre somaliere dømt for gjengvoldtekt av hvit 16 år gammel jente

Somalierne var på Victoria Park hotell i Manchester for å feire den muslimske høytiden Id sammen med en større gruppe somaliske menn, skriver Daily Mail.

En av somalierne fikk kontakt med den 16 år gamle jenta via BlackBerry Messenger. Han sa til henne at hun måtte «møte gutta» og tok henne med inn på hotellrommet.

Mennene skal ha voldtatt jenta på tur. Når de var ferdige stjal de jentas mobiltelefon og veske.

Det kom fram under rettsaken mot Muhyadeen Osman, Bilal Ahmed og Mowled Yussuf at de så på jenta som et lett offer.

Les også: 14 somaliere dømt for sex-slaveri i England

D
VOLDTOK 16-ÅRING: De tre somaliske mennene Muhyadeen Osman, Bilal Ahmed og Mowled Yussuf, fant seg en hvit jente som de gruppevoldtok. Nå er de dømt til tilsammen 31 år i fengsel av en rett i England.

Viste fingeren til familien

Over 60 medlemmer av det somaliske miljøet i byen hadde møtt opp for å demonstrere mot rettsaken. De klarte å brøyte seg vei inn på galleriet i det dommen falt og lagde høylytte protester.

En av de tiltalte ga også fingeren til moren til offeret.

Demonstrantene hevdet at de tre dømte somalierne var ofre for rasisme siden de var svarte og offeret var ei hvit jente.

De tre somalierne ble dømt til henholdsvis 9, 10 og 12 år i fengsel.

Les også: Lara ble kalt rasist når hun vitnet mot den muslimske pedofili-ringen

Muslimsk overgrepsskandale i England vokser – Over 2.000 jenter misbrukt

Frieord.no skrev ifjor inngående om de enorme overgrepsskandalene som kom frem i England. Store gjenger av muslimske menn i byer over hele landet skal ha misbrukt etnisk britiske jenter helt ned i 10-års alderen.

Ifølge britisk politi skal man bare i 2013 har hatt over 54 unike muslimske overgrepsgjenger i landet som man etterforsket. Man regner med at hver gjeng har hatt dusinvis, ja endog hundrevis av ofre.

D
UNGE JENTER: Etnisk britiske jenter helt ned i 10-årsalderen skal ha blitt gruppevoldtatt av muslimske voldtektsgjenger, såkalte «grooming-gangs». Flere av jentene skal ha blitt voldtatt hver eneste dag i flere år. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Hårreisende historier om neddoping, gruppevoldtekter, tortur og drap på disse jentene ble avdekket da man endelig fikk dømt den første gjengen. Overgriperne var i så og si alle sakene muslimske menn fra Pakistan.

Norske medier valgte å omtale overgrepene, men utelot å vise sin lesere bilder av de dømte overgriperne. De omtalte også mennene som av «asiatisk» opphav, på grunn av britiske mediers språkbruk, men det dreier seg i all hovedsak om muslimske menn fra Pakistan eller menn av afrikansk opphav.

D
VOLDTEKTSROM: Voldtektsgjengene holdt ofte jentene som slaver i lange perioder på ulike billige hoteller eller hjem de eide. Her ble jentene voldtatt dag etter dag, ikke sjelden av så mange som fem menn om gangen.

Over 2.000 jenter

Nå har det kommet nye opplysninger i overgrepssakene. Ifølge britiske medier som først rapporterte om overgrepene skulle det dreie seg om så mange som 1.400 jenter. Nå har man måttet oppjustere dette til over 2.000 jenter bare i den lille byen Rotherham alene. Og flere hundre ventes å kunne legges til også dette tallet.

Jentene var ofte fra ødelagte hjem eller hadde ingen ressurssterke foreldre som kunne ta vare på dem. De pleide ofte å henge ute på gaten eller rundt kjøpesentre. Her ble de gitt komplimenter og gaver av de muslimske gjengene. Dette førte igjen til at de måtte gjenyte disse med «tjenester». Ikke sjelden ble jentene avhengige av narkotika og andre rusmidler.

Victoria Agoglia
RAKK ALDRI Å BLI VOKSEN: 15-årige Victoria Agoglia skal ha blitt voldtatt av 25 pakistanske menn på en og samme natt. Hun var også blitt gjort avhengig av heroin av den samme gjengen. Til slutt døde hun av en overdose.

‘Risky business’

En organisasjon som tok opp skjebnene til disse jentene i Rochdale kalte seg ‘Risky business’. De samlet sammen vitneutsagn og snakket med jentene om hvem som sto bak overgrepene. Dette fremla de for de lokale myndighetene og politiet. Materialet ble imidlertid avfeid og ikke trodd på.

Jayne Senior som var lederen for organisasjonen forteller at de ble ignorert av myndighetene og politiet. De skal også ha blitt forfulgt og trakassert.

– Jeg ble anklaget for å si for mye og for å dele for mye informasjon.

Nå har Senior og organisasjonen hennes fått oppreisning. Hun har blitt trodd. Hun forteller videre:

– Risky Business fant ikke opp alt dette. Vi ble anklaget for å finne på alt sammen, men vi har blitt frikjent for alt sammen.

The Jay report

En rapport ved navn «The Jay report«, skapte sjokk og kontrovers i hele landet når den kom ut sist sommer. Her er et lite utdrag fra begynnelsen av rapporten:

I litt over en tredjedel av sakene, så skal barna som ble utsatt for seksuelle overgrep tidligere ha vært kjent hos barnevernet som følge av omsorgsvikt. Det er vanskelig å beskrive det forferdelige disse barna ble utsatt for. De ble voldtatt av flere overgripere, tvunget til å prostituere seg i andre tettsteder og byer i Nord-England, kidnappet, slått og truet. Det finnes eksempler på barn som hadde blitt dynket i bensin og truet med å bli tent på, truet med pistoler, tvunget til å se brutale og voldelige voldtekter og truet med at de ville bli den neste hvis de fortalte det til noen. Jenter så unge som 11 ble voldtatt av store grupper av mannlige overgeripere.

FLERE JENTER: Media i England går nå ut med ennå høyere tall på antall jenter som har blitt voldtatt av muslimske grooming-gjenger. Det skal nå dreie seg om minst 2.000 jenter bare i byen Rochdale alene. (Foto: Dømt grooming-gjeng i England).
FLERE JENTER: Media i England går nå ut med ennå høyere tall på antall jenter som har blitt voldtatt av muslimske grooming-gjenger. Det skal nå dreie seg om minst 2.000 jenter bare i byen Rochdale alene. (Foto: Dømt grooming-gjeng i England).

Fremdeles ute og jakter

Men selv etter at denne rapporten kom ut og mange av de muslimske pedofile voldtektsgjengene ble identifisert og dømt, så kom det ut informasjon om at jentene som ble utsatt for overgrep fremdeles så de samme overgriperne ute og kjøre i gatene på jakt etter nye jenter.

D
SLUTTER IKKE: Selv etter at avsløringene kom og hundrevis av muslimer har blitt dømt for voldtekter av mindreårige, så fortsetter mange i de samme gjengene å søke ut etter unge britiske jenter. (Foto: Grooming-forsøk av muslimske menn mot britiske skolejenter).

En av disse jentene er «Gemma»:

– Jeg ser fremdeles mine overgrepsmenn mens de kjører rundt med unge jenter i sine biler.

– De er umulig å ta. Seks måneder etter avsløringene og fremdeles har vi ikke hatt noen av dem arrestert, ingen siktelser og bevis blir fremdeles mistet. De blir bare fortalt at de kan gjøre hva de vil.

Emma forteller at organisasjonen Risky Business ble lagt ned fordi de prøvde å gjøre noe med massevoldtektene og overgrepene. Det hele vitner om en dekkoperasjon, avslutter hun til Daily Mail.

D
NEKTET Å TA ANSVAR: Politisjef i South Yorkshire, Shaun Wright, visste alt om overgrepene.

Ingen tar ansvar

Flere høyerestående ansatte innen lokale myndigheter og politi har måttet gå av som følge av avsløringene. Men ikke uten lukrative bonuser og gullbelagte fallskjermer.

Lederen for politiet i South Yorkshire, Shaun Wright (avbildet til venstre), nektet for at han hadde gjort noe galt. Han fikk blant annet beholde pensjonen sin, selv etter å ha oversett og nektet å etterforske overgrepene i over 16 år.

Også lederen for barnehelsetjenesten i Rotherham, Joyce Thacker, som nektet å ta affære selv etter å ha fått en mengde konkret informasjon om massevoldtektene mot barn og unge i byen hennes, fikk nesten en halv million kroner i sluttpakke.

Redde for «rasisme»

BBC.com skrev i august 2014 at en av årsakene til at så mange tusen jenter kunne bli utsatt for disse overgrepene i så mange år uten at noen tok affære, var myndighetenes og politiets frykt for å bli kalt «rasister».

Professor Alexis Jay som står bak The Jay Report sier blant annet at flere sosialarbeidere som ble intervjuet i forbindelse med opprullingen av overgrepene mente at det å gå inn i disse sakene kunne skape «rasisme» og «gi oksygen» til rasistiske perspektiver som igjen kunne tiltrekke seg ekstreme politiske grupper og true lokalsamfunnets samhold.

Det fortelles også at ledere i kommunen skal ha instruert sine ansatte til å ikke omtale overgripernes bakgrunn i sine rapporter.

Journalist: Overgrepene kan kalles rasistiske

Her er et annet nyhetsinnslag som omhandler temaet. Sean Thomas, en forfatter og journalist som blir intervjuet, forklarer at overgrepene kan kalles rasistiske mot de etnisk britiske jentene på grunn av at så og si alle ofrene var etnisk britiske jenter og overgriperne var muslimer fra Pakistan. Det påpekes også at det måtte en muslimsk aktor til for å starte den første rettssaken mot grooming-gjengene ettersom en etnisk britisk aktor ville risikert å blitt kalt «rasist» hvis han eller hun ville ført frem en slik sak for retten.

Nye overgrep i Halifax

I tillegg til alle de overgrepene som vi har rapportert om tidligere i byer som Rotherham, London, Birmingham og Manchester, så dukker stadig nye grove overgrepsaker opp. Denne gangen i byen Halifax, hvor 25 muslimske menn nå står tiltalt for å ha vært med i en grooming-gjeng i byen fra 2006 til 2011.

Mennene ble siktet nå på onsdag og vil møte for retten på torsdag den 12. februar. Fra Halifax Courier:

HEDAR ALI, 35, of Nantwich, Cheshire. He is charged with rape (x2) and trafficking for the purpose of sexual exploitation (x2)

FASIL MAHMOOD, 35, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child under 16 and supply of a class B Drug

ZAMEER ASIF, 24, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child

MOHAMMED RAMZAN, 34, of Bradford. He is charged with Conspiracy to engage in sexual activity with a child under 16, rape and trafficking for the purpose of sexual exploitation.

KHALID ZAMAN, 37, of Bradford. He is charged with conspiracy to engage in sexual activity with a child under 16, rape (x2) and supply of a class B drug

ATAF ALI, 32, of Bradford. He is charged with conspiracy to engage in sexual activity with a child under 16 and voyeurism.

MOHAMMED FIAZ ASKAR, 32, of Bradford. He is charged with conspiracy to engage in sexual activity with a child under 16

AESAN PERVEZ, 26, of Halifax. He is charged with sexual assault (x3)

MANSOOR AKHTAR, 23, of Huddersfield. He is charged with sexual activity with a child under 16 (x2) and the supply of a class B drug.

FURQAAN GHAFAR, 30, Derby. He is charged with sexual activity with a child under 16

AFTAB HUSSAIN, 35, of Halifax. He is charged with sexual grooming, sexual assault and sexual activity with a child under 16 (x2)

TALIB SADDIQ, 29, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child under 16 (x2)

AMAAR ALI DITTA, 25, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child under 16 (x2)

SIKANDER MALIK, 30, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child under 16

AKBAR AZIZ HUSSAIN, 29, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child under 16 and supply of a class B drug

AZEEM SUBHANI, 23, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child under 16 (x2)

TAHIR MAHMOOD, 42, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child under 16 (x3) and sexual assault

MOHAMMED AHMED, 41, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child under 16

HAARIS AHMED, 31, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child under 16 (x3) and supply of a class B drug (x3)

TAUKEER BUTT, 29, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child under 16 (x4)

ARSHAD MAJID, 24, of Shipley. He is charged with sexual activity with a child under 16

CHRISTOPHER MULQUEEN-BENNETT, 36, of Newport (Gwent). He is charged with sexual activity with a child under 16.

MUHAMMED ASIM JANJUHA, 33, of Bradford. He is charged with rape.

HAIDER ALI, 39, of Halifax. He is charged with rape, sexual activity with a child under 16 and causing a child under 16 to engage in sexual activity without consent

SIKANDER ISHAQ, 30, of Halifax. He is charged with sexual activity with a child under 16.

Relatert:

– Bildene VG og Dagbladet ikke tør å vise

– 14 somaliere dømt for sex-slaveri i England

– Kunne noe lignende ha skjedd i Norge? – Ja det har allerede skjedd

– Afrikanere gjengvoldtok mindreårig jente på lokaltog i Oslo