Kommentar

Jeg orker ikke mer!

desember 18, 2017 Alexander Halvorsen

Gruppevoldtekter, overfallsvoldtekter på gaten, brutale og voldelige hjemmeinvasjoner, barn som ranes, mishandles og drepes på skoler. Og det siste, ryktet om at en 17-årig jente som ble gruppevoldtatt i Malmø skal ha fått tennvæske sprutet på underlivet etter voldtekten – og så ble satt fyr på!

Kriminalitet

DET NYE SVERIGE: Sabotasje mot brannmenn – skrur løs hjulmuttere og skjærer istykker dekk på brannbilene

november 1, 2017 Redaksjonen

Redningstjenesten i en kommune rett utenfor den svært flerkulturelle byen Malmø har blitt utsatt for flere angrep og sabotasje. Blant annet har ukjente gjerningsmenn ved flere tilfeller fjernet hjulmutrene på brannbilene, samt skåret istykker dekkene på utrykningskjøretøyene. – Det kunne ha fått alvorlige konsekvenser ved en utrykning, sier politiet i Skåne.

Kriminalitet

Over 94 prosent av de gjengkriminelle i Stockholm er innvandrere

juli 2, 2017 Redaksjonen

Avisen Expressen har kartklagt den organiserte kriminaliteten i Stockholm. Av 192 personer har nesten alle, 94.5 prosent, minst en utenlandsfødt forelder. Kriminologen Jerzy Sarnecki forklarerer overrepresentasjonen med at innvandrere er fattigere enn etniske svensker. Andre forklaringer som gis er «strukturell rasisme» og «diskriminering».

Utenriks

Ikke-vestlige innvandrere bak 9 av 10 skuddepisoder i Sverige

mai 20, 2017 Redaksjonen

Unge menn med innvandrerbakgrunn ligger bak nesten alle drap og drapsforsøk som skjer med skytevåpen. Det viser en fersk undersøkelse gjort av den svenske avisen DN.se. De fleste mennene har bakgrunn fra Midtøsten og Nord-Afrika. Ikke en eneste er finsk, til tross for at det er en av de største innvandrergruppene i Sverige.