Søker skoleasyl i Sverige som 18-åring – er dømt for seksualforbrytelse mot barn i Norge som 26-åring

Den høyere alderen og seksualforbrytelsen ble avslørt i forbindelse med at mannen sammen med tre bekjente begikk nye forbrytelser i Sverige.

Under kriminaletterforskningen ble det avslørt at ytterligere en i gjengen var en person som politiet har jaget i tre år for en brutal voldtekt på en kvinnelig thai-massøse i Malmø.

Les også: Afghansk asylsøker (40) etterlyst for drap på sin kone (16) i Sverige

Les også: Asylaktivisten Mona Bentzen bak angivere til afghanske myndigheter

Abdul Khan fra Afghanistan kom ifølge Migrationsverkets papirer som asylsøker til Sverige i november, 2015. Han opplyste da at han var født den 6. oktober, 1999.

Han fikk avslag på sin asylsøknad, men søker nå på nytt oppholdstillatelse med bakgrunn i den kontroversielle skoleloven, som har som mål å gi rundt 9.000 afghanske unge menn uten asylgrunn muligheten til å bli i Sverige, siden de går på skole.

Les også: Afghansk flyktning voldtok og drapstruet barn – fikk 30 dagers fengsel

Les også: Afghansk flyktningbarn siktet for brutal voldtekt og drap på ung kvinne i Tyskland

I svært mange av tilfellene har de tidligere avslagene blitt begrunnet i asylsøkeren har løyet om sin alder og blitt funnet betydelig eldre enn et umyndig «enslige flyktningbarn», som gir betydelig større mulighet til å få asyl, sammenlignet med voksne som søker.

Som regel begrunnes en slik oppføring av alder på en medisinsk aldersbestemmelse.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Les også: Migranter gruppevoldtok mindreårig jente til underlivet sprakk – når får de redusert dom

Det er uklart om en slik ble gjort på Abdul. Derimot finnes det et dokument fra Norge, der Abdul oppholdt seg før han dro videre til Sverige, der han selv har oppgitt at han er født den 2. februar, 1992, altså syv år tidligere enn hva han har oppgitt for Migrationsverket i Sverige. 

Han opplyste for de norske myndighetene også et annet navn, Abdul Hussain Hussaini.

Det aktuelle dokumentet er ifølge opplysninger fra Interpol en dom datert den 8. oktober, 2013, der Abdul ble dømt til 10 måneders fengsel for en voldtekt mot en mindreårig. 

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Les også: Flyktningbarnet som drepte ansatt på asylmottak i Sverige er voksen

Den 31. august i år ble Abdul også dømt for en forbrytelse i Sverige. Dette etter at han sammen med tre andre afghanske unge menn skal ha tatt seg inn på statlig eiendom i Gøteborgs havneområde. For dette ble han idømt 2 måneders fengsel.

Ifølge kriminalomsorgens notater som den svenske nettsiden Samnytt har fått innsyn i, så er 26-åringen Abdul for tiden bosatt på en adresse i Malmø og skrevet inn som elev på Sorgenfri videregående skole i den samme byen. Ifølge det samme dokumentet har Abdul nå levert inn en søknad om oppholdstillatelse ifølge skoleloven.

Les også: Afghansk asylsøker frikjent for grov voldtekt av mindreårig jente i Stavanger

Les også: Halvparten av flyktningbarna er voksne – mange har grått hår og skjegg

Abdul har en utvisningsdom på seg fra den 6. april i år, men det finnes ingen offisielle dokumenter på om svenske myndigheter har iverksatt noen forsøk på å gjennomføre utvisningen. Abdul snakker ikke svensk og behøver derfor alltid tolk når han har kontakt med svenske myndigheter.

Tingretten i Gøteborg skriver i en kommentar til barnevoldtektsdommen i Norge at det er tydelig at Abdul er eldre enn 18 år gammel. Allikevel valgte retten å bruke hans feilaktige personnummer med 1999 som fødselsår i dommen.

Les en mer innførende versjon (inkludert rettsdokumentene) av saken på Samnytt.se

Les også: Fostermor fikk sjokk da 12 år gammel afghansk flyktning var 21 år gammel jihadist

Les også: Slår alarm: Voksne «flyktningbarn» plasseres sammen med skolejenter

Relatert:

 

Dalai Lama: «Europa tilhører europeerne»

Det var under et besøk i den svært innvandrertette og farlige byen Malmø på onsdag at Tibets åndelige leder kom med påstandene som hvis de ble uttalt av en europeisk politiker ville blitt omtalt som «høyreekstreme».

83-åringen mente at det var bra at land som Sverige og Tyskland har tatt imot migrantene, men at de ikke kan bli her, og må reise hjem for å bygge opp sine land.

– Ta imot dem, hjelp dem utdann dem.. men til slutt må de utvikle sine egne land. Europa tilhører europeerne.

Uttalelsene hører mer hjemme hos politiske ledere som Donald Trump, Geert Wilders, Nigel Farage og Victor Orban – ledere som får klistrelapper som «udemokratiske» og «rasister» av venstreorientert media i Vesten – enn hos Angela Merkel, Emmanuel Macron og Stefan Löfven, som har åpnet grensene til sine nasjoner på vidt gap uten planer om hjemsendelse.

Mange venstreorienterte og sosialdemokratiske velgere ble overrasket over uttalelsen til Dalai Lama, som altså har en klar nasjonalistisk og konservativ retning. Dette er allikevel ikke den første gangen Dalai Lama kommer med lignende uttalelser om den massive migrasjonen til Vesten.

Dalai Lama har ofte pekt ut masseinnvandring av kinesere til Tibet som den største trusselen mot nasjonens identitet:

– Den uhemmede innvandringen av kinesiske innvandrer til Tibet får som effekt at Tibets distinkte kulturelle og religiøse identitet oversvømmes og tibetanerne reduseres til en ubetydelig minoritet i sitt eget land. Det er ikke noe annet enn et kulturelt folkemord, sa han under en tale i forbindelse med 38-års markeringen av det tibetanske opprøret.

Tibets åndelige leder var invitert til Malmø av bistandsorganisasjonen IM, Individuell menneskehjelp og uttalelsen kom under en konferanse om hvordan alle kan bidra til å skape et lykkeligere og mer fredelig samfunn.

Det er uklart om den Dalai Lamas uttalelser vil få konsekvenser for hans arbeide eller status i Europa.

I 1989 fikk Dalai Lama Nobels fredspris for sin kamp for et fritt Tibet.

Tidligere uttalelser

Frieord skrev i juli, 2017 om Dalai Lama:

Fra sin eksiltilværelse i Dharamsala i Nord-India, skal den tibetanske spirituelle lederen ha kommentert den pågående migrasjonskrisen som har skapt store politiske og befolkningsmessige spenninger i Europa de siste årene.

– Vi føler lidelsene til hver eneste flyktning og vi som mennesker har et ansvar å hjelpe, men det er for mange som har fått komme til Europa.

– Europa, for eksempel Tyskland, kan ikke bli en arabisk stat. Tyskland er Tyskland.

– De er så mange. (Med referanse til det svært store antallet flyktninger og asylsøkere som har kommet til Tyskland de siste årene.)

Les mer: Tyskland: 600.000 avviste asylsøkere har ikke blitt deportert

Dalai Lama sa videre at han fra et «moralsk standpunkt» mener at flyktninger bare burde få opphold midlertidig, og at de etter krigen er over vender hjem for å bygge opp sine land igjen.

De europeiske landene bør ifølge Dalai Lama ta et helhetlig syn på saken og forstå at det umulig å integrere alle flyktningene inn i det europeiske samfunnet og at hovedmålet for Europas ledere må være å gi dem midlertidig beskyttelse.

Tyskland tok imot over 1 million flyktninger i 2015  alene fra land som Syria, Irak og Afghanistan. Tallet for Europa samlet var nesten 2 millioner.

Se video: 16 år gammel tysk jente ber om om hjelp: “Dere har ødelagt mitt land”

Den massive innvandringen har ført til spenninger i den tyske politikken og skapt et skille i befolkningen som i flere tilfeller har ført til voldelige demonstrasjoner og opptøyslignende tilstander i flere tyske byer. Statsstøttede organisasjoner og venstreekstremister har blant annet fysisk angrepet de som ønsker å bevare sin kulturelle identitet og nasjonalstat.

At en så omfavnet og elsket person som Dalai Lama går ut og støtter urbefolkningen i Europa mot EU og globalistenes ønske om en grenseløs verden er en ordentlig bredside mot den flerkulturelle politikken som har blitt ført av både politikere og vestlig media.

Dalai Lamas uttalelse kommer som sagt i sterk kontrast til EU-ledere som mener at Europa må tvinges til å bli multikulturelt. Og alternativet til et flerkulturelt Europa er krig. Her er visepresident i Europakommisjonen Frans Timmermanns, med noen heller sterke ord.

Relatert:

Sverige befinner seg i borgerkrig – se videoene og bildene her!

Det har vært tøffe dager i nabolandet vårt etter at innvandrerungdom har startet bilbranner, angrepet politiet og utrykningstjeneste, samt begått omfattende hærverk i sine boligområder i minst seks byer. Tilsammen skal over 100 biler ha blitt påtent og ødelagt.

Stockholm, Gøteborg, Uppsala, Malmø, Helsingborg og Trollhättan er så langt på listen. Det kan raskt komme flere områder og byer ettersom utviklingen sprer seg.

Les også: Brannmenn og journalist angrepet med steiner og flasker i Sverige

Les mer: Ambulanser krever militærutstyr for å jobbe i innvandrertette områder i Sverige

Ifølge svenske myndigheter finnes det 55 såkalte ikke-go soner der politi, brannvesen og ambulanser ikke kan bevege seg uten beskyttelse og hvor man har «mistet kontrollen». Det har vært lignende bilbranner jevnlig i de innvandrertette områdene de siste årene i Sverige, men gårsdagens utbrudd skal være på et nytt nivå og med en større utspredelse enn tidligere.

Les også: Sverige anno 2018 – Skyting, drap, granater, drap, bomber og drap

Les også: DET NYE SVERIGE: Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjenter kjøres til jobb

Vårt nya Sverige Det händer just nu hos min syster i Göteborg 😡😡😡😡😡Dom har slagit sönder varenda bil på hela parkeringen Hennes lilla pärla med 😡😡😡

Geplaatst door Katarina Holmgren op Maandag 13 augustus 2018

Relatert:

PostNord slutter å kjøre ut pakker i Malmø – «For farlig»

Norske journalister og offentlige debattører har i flere år latterliggjort påstanden om at Sverige har utviklet områder der lov og orden ikke lenger eksisterer. Antirasistisk Senter ved Shoaib Sultan, HEFs Lars Gule og Morgenbladet er bare noen av de som offentlig har gått ut med reportasjer og i intervjuer og regelrett latterliggjort de som har uttalt bekymring for utviklingen. Selv tidligere svenske statsministre har inntatt noe som nærmer seg den legendariske irakiske informasjonsministeren «Komiske Ali» når de blir spurt om «svenske tilstander».

Stadige nyhetsformidlinger om angrep på ambulanser, brannvesen og politi har kommet fra vårt naboland, uten at dette har påvirket den norske meningselitens syn. Skoler og barnehager er stukket i brann. Lastebiler, busser og personbiler får molotovcocktailer kastet gjennom vinduene. Ikke sjelden er et halvt dusin biler påsatt. Gang etter gang har man kunnet lese om postbud som blir angrepet, slått og frastjålet posten, om store distribusjonskjeder som opplever at biler og sjåfører blir utsatt for bakholdsangrep og ran – ikke sjelden med vold involvert hvor ansattes tenner slås ut og neser knekkes.

Ja endog er ikke engang byggeplasser og bygningsarbeidere forskånet. De opplever tyveri fra arbeidsplassen, trusler og steinkasting mens de er på jobb.

Svenske myndigheter har selv gått ut med en liste på over 55 områder i de svenske storbyene som man karaktiserer som «utenforskapsområder», der lovløsheten til en så stor grad har utviklet seg at politiet og utrykningstjenestene må ta forbehold med hensyn til sikkerheten sin.

Ambulansesjåfører har krevd at de utstyres med hjelmer og skuddsikre vester forbeholdt konfliktområder i Midtøsten.

Og det bringer oss til den siste nyheten fra et av de mest belastede byene i Sverige, Malmø. Malmø har hatt et halvt dusin skyteepisoder de siste månedene med flere dødsfall. Nylig ble en tidligere IS-kriger pågrepet etter en dødsskyting på gaten i en svensk by. Det betyr at terrorister og massedrapsmenn får gå fritt rundt i det svenske samfunnet og drepe på nytt.

Nå informerer altså distribusjonsgiganten PostNord at man ikke vil levere varer til et større område i sentrum av Malmø. – Det handler om arbeidsmiljøansvar, sier regionssjef for PostNord, Anita Nilsson, til SVT Skåne.

En bekymret beboer i det aktuelle området som nå er designert som «for farlig for distribusjon», Sylvia Ziegler, oppdaget at en pakke hun hadde bestilt ikke kom som avtalt. Da SVT Skåne intervjuer kvinnen spør hun videre; «Hva skjer om jeg får et hjerteattakk – kommer ikke ambulansen heller?»

Det er ikke bra når statsstøttede organisasjoner, kjente samfunnsaktører og aviser med viten og vilje lyver og bedrar om viktig politiske spørsmål og negative utviklinger i samfunnene våre. Faktisk burde de miste støtte og tilgang til å ytre seg om disse temaene når de blir avslørt.

 

SVERIGE ANNO 2018: Skyting, drap, skyting, drap, bomber, drap

19. mai, Malmø = 1 drept

28. mai, Malmø = 1 drept

7. juni, Stockholm = 5 skutt

18. juni, Malmø = 6 skutt – 3 drept

21. juni, Malmø = 1 drept

23. juni, Malmø = 1 skutt

30. juni, Helsingborg = 4 skutt

3. juli, Malmø = 1 skutt

3. juli, Örebro = 3 skutt – 2 drept

3. juli Malmø = 2 skutt – 1 drept

Kommentar unødvendig.

Relatert:

DET NYE SVERIGE: 90-åring lå i ELLEVE TIMER på akutten uten å få hjelp – døde

Det var i februar 2016 som den 90-årige mannen kom inn med ambulanse til akutten på Skånes Universitetssykehus, SUS, i Lund.

Les også: Sverige gir 5 MILLIARDER til ulovlige asylsøkere – stenger sykehus pga pengemangel

Han hadde falt i hjemmet sitt og slått seg i hodet, hånden og armen. Han hadde feber og helsepersonellet mistenkte også at mannen hadde lungebetennelse.

Men ettersom det ikke fantes noen ledige senger på akuttmottaket ble han plassert på korridoren. Der lå han i elleve timer, fra klokken ni på morgenen til kvart over åtte på kvelden.

Les også: Sverige: 72-årig ektemann lå ved siden av død kone i fire dager i egen avføring – ble nektet behandling og døde selv

Samtidig fikk han ingen mat eller væske. Det eneste personalet hjalp ham med var å snu seg – en gang.

Etter elleve timer ble han sendt med ambulanse til Centralsjukhuset i Kristianstad, som hadde plass til ham. Det var allikevel for sent, og kort tid senere døde mannen av hjertestans.

Les også: Sverige: Kreftsyke Solbritt (72) sendt hjem for å dø – «Sykehuset er dessverre fullt»

Les også: Sverige: Lotti måtte vente i 50 timer på akutten før hun fikk hjelp

Hendelsen ble anmeldt til Inspektionen för vård og omsorg, IVO, og i anmeldelsen skriver mannens barn blant annet at «det er opprørende å tenke på at tilstanden på akutten behandlet ham som en ting».

I sin bedømmelse konstaterer nå IVO at mangelsen på omsorgsplasser på sykehuset utgjør en direkte trussel mot pasientsikkerheten og at SUS i Lund bryter mot helse- og omsorgsloven, der det finnes krav på at det skal finnes personal for å gi pasienten bra omsorg.

Min far var lege og ga sitt liv til å virkelig bry seg om sine pasienter. Det er smertefullt å tenke på hvordan han selv ble behandlet, skriver datteren i anmeldelsen til IVO ifølge svenske medier.

Les også: Max (10) mister livsviktig medisin pga innsparing – innvandrere derimot får titalls millioner i gratis tannhelsetjenester

Les også: Norge bruker milliarder på velferdsmigranter – eldre og pasienter sulter ihjel på norske sykehus

VIDEO: Jenter klås på, barn slås, hunder steines, biler sprenges og mennesker knivstikkes

https://twitter.com/PeterSweden7/status/999681962850881536

Otryggheten i Staffanstorp

Igår gjorde jag livesänt reportage om otryggheten som vuxit fram i den lilla staden Staffanstorp. Titta på detta och dela gärna så att det når våra politiker.______________________________________Om ni vill stödja mitt arbete går det bra att ge en donation. Då har jag möjlighet att fortsätta åka runt i landet och låta människor berätta om sin verklighet. Tack på förhand!Swish: 0707760990

Geplaatst door Joakim Lamotte op Woensdag 23 mei 2018

Sophie (19) sa nei til tafser på nattklubb – fikk knyttneve og flaske i ansiktet

Sophie var ute med en venn på nattklubben Babel i Malmø på lørdag natt. Mens de var ute på dansegulvet kjente hun hvordan noen dro i vesken hennes. Da hun snudde seg sto en mann og stirret på henne.

Les også: Svensk jente (16) knivskåret i ansiktet av flyktning da hun nektet å ha sex

Les også: Hundrevis av politimikrofoner uplassert i svenske bydeler – skal høre kvinner skrike

Jeg snudde meg tilbake. Da kjente jeg hans hånd på min rumpe og mellom mine bein, sier hun.

Sophie slo til den tafsende mannen for å få ham bort. Da svarte han med et knyttneveslag i ansiktet hennes. Hun og vennen bestemte seg deretter for å forlate nattklubben før det eskalerte mer. Akkurat da de skulle gå slo den tafsende mannen en glassflaske i ansiktet hennes som traff henne på venstre side.

Jeg kjente det, men det var ikke vondt. Jeg jeg hørte lyden som bekreftet at det var en flaske.

Les også: Svensk jente voldtatt med pistol i munnen av innvandrere

Les også: Ungjenter sex-trakasseres daglig på skolen i Sverige – foreldrene fortviler

19-åringen kjente at det rant nedover ansiktet.

Jeg trodde først at det var væske fra flasken, men da sa min venn at det rant blod, sier hun og fortsetter:

Jeg havnet i sjokk. Jeg ble veldig rolig, uvanlig rolig og gikk selv opp til en vakt.

Les også: Det brutale drapet på Elin Krantz (Obs: Sterke bilder)

Les også: (video) Svensk kvinne sex-trakasseres av innvandrere på nyttårsaften

MYE BLOD: Sophie hadde flere kuttskader etter at en ukjent mann knuste en flaske i ansiktet hennes. (Foto: Privat).

Les også: Sverige: Kvinne overfalt og ranet – reddet av sin hund

Les også: Sverige: Jozephine (24) ble uprovosert sparket ned av ukjente menn

Vaktene satt henne ved inngangspartiet og hentet håndklær og papir. Etter ca. 40 minutter kom en ambulanse som kjørte henne til sykehuset. Der ble det tatt røntgen og det måtte sys på flere steder i ansiktet der hun hadde fått skader og sår etter det knuste glasset. Først klokken 07 på morgenen fikk hun reise hjem

Jeg er glad og takknemlig for at det ikke sluttet verre. Men jeg er litt opprørt over at de ikke har fått tak i mannen.

Hun hørte ham ikke snakke, så hun vet ikke hvordan han høres ut. Men hun forteller at han var i 25-årsalderen, 1.75 meter høy og hadde kraftig kroppsbygging, mørkt hår, samt mørk langarmet trøye på seg.

Les også: Syrisk asylsøker sparket ni år gammel svensk jente i hodet på gaten – fikk tre måneders fengsel

Les også: Eldre svensk ektepar slått helseløse av innvandrere på gaten

På ulike debattsider fortelles det at utestedet Babel er et arnested for ulike utenlandske kriminelle gjenger i den svært flerkulturelle byen Malmø. Ikke sjelden kontrollerer de og styrer hvem som kommer inn, hvem som får holde konsert og narkotikasalget inne på klubben. Vel inne på klubben skal to ulike kriminelle grupper dele opp lokalene og sitter på hver sin side. Vaktene tør ikke å gjøre annet enn å slippe dem inn, da de vet at det kan får alvorlige konsekvenser hvis de nekter. Det beskrives også at vaktene henger skuddsikre vester brukt av klubbens gjester opp i garderoben.

Les også: Innvandrergjeng sparket ned enslig kvinne med krykker i Sverige

Les også: Sophie (16) brutalt slått ned av innvandrere – mistet følelsen i beina

Det spekuleres også i om vaktene kjente til overgriperen og fikk ham ut av nattklubben bakveien slik at ikke politiet eller vitner skulle kunne peke ham ut i ettertid.

Det er ikke mange hvite svensker som henger der inne, skriver brukeren ZigiWigi, på nettforumet Flashback.

Les også: Ung svensk kvinne slått bevisstløs og forsøkt kvalt av asylsøkere i Sverige

Les også: Sjokkstudie – 96% av overfallsvoldtekter i Sverige begås av innvandrere

Senest i november 2017 ble hele inngangspartiet til nattklubben sprengt i filler av en bombe. Også i oktober 2016, ble en bombe detonert ved inngangspartiet til nattklubben.

Det spørres av flere i nettdebatten hva unge etnisk svenske jenter gjør på slike klubber i det hele tatt.

Les også: Ung svensk kvinne slått bevisstløs og forsøkt kvalt av asylsøkere

Les også: Syrisk flyktning tvang svensk kvinne å drikke toalettvann – filmet grov oral og vaginal voldtekt

Ifølge offerets Facebook-side skal politiet allerede ha henlagt saken, bare litt over ett døgn etter at hun anmeldte overfallet.

(VIDEO) Politibil SPRENGT utenfor politihuset i Malmø – to pågrepet

Det var ved 19.30-tiden fredag kveld at en politibil som sto parkert utenfor politihuset på Sallerupsvägen i det svært flerkulturelle Malmø ble utsatt for et bombeangrep.

Det er store skader på politibilen, skriver politiet på sine nettsider.

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

Det skal ha vært et ekstremt kraftig smell.

Det lød veldig sterkt og det ryker fremdeles fra panseret på bilen, sier et vitne som bor i nærheten til Aftonbladet og påpeker at det hørtes «mye kraftigere» ut enn en nyttårsrakett.

Et større område rundt politibilen er avsperret og kriminalteknikere og personal fra den nasjonale bombegruppen er ventet å ankomme plassen snart.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også:Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

SYDSVENSKAN: Slik ser det ut på forsiden av lokalavisene i Malmø-området i kveld. (Skjermbilde/Sydsvenskan.se).

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Les mer: Hjemmet til politimann beskutt med automatvåpen

To menn, født 1991 og 1995, har blitt pågrepet i forbindelse med hendelsen. De er mistenkt for innblanding i sprengningen. Etterforskningen fortsetter blant annet med husransakelser, avhør av vitner og gjennomgang av overvåkingsfilm, oppgir politiet.

Ingen personer skal ha blitt skadet.

Noe motiv for angrepet er ennå ikke klart.

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Ler mer: Det nye Sverige – Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjentene kjøres til jobb

MALMØ: Den svært flerkulturelle byen Malmø har svært store problemer med gjengkriminalitet som eksklusivt bedrives av ikke-vestlige innvandrere fra Balkan-området, Midtøsten og Afrika. Byen har hatt hundrevis av skuddepisoder de siste årene, og dusinvis av drap. Bombeangrep mot politiet og eiendommer er nå blitt endel av hverdagen. Byen har de siste ukene også opplevd en rekke svært brutale overfall- og gjengvoldtekter av unge svenske kvinner på gatene. (Foto: Google Maps).

Les også: Brannmenn i Malmø opplever at noen skjærer istykker dekk og løsner muttere på brannbilene

Det er bare en måned siden politiet i den svenske byen Uppsala opplevde at en gjerningsmann kastet en skarp granat mot en politibil som var på vei til politistasjonen.

OPPDATERT: I det denne artikkelen ble skrevet og publisert, kommer det inn meldinger om skyting inne på en pizzarestaurant rett utenfor Stockholm. To maskerte menn skal ha kommet inn på restauranten og truet personalet ved 21.30-tiden fredag kveld. De skal også ha avfyrt skudd. Ingen er meldt skadet.

Relatert:

Jeg orker ikke mer!

Undertegnede er en av de som legger ut nyheter på Frieord.no. Det tar på å dykke ned i den kriminelle underverdenen i Norge, Europa og resten av verden daglig. Jeg har foreksempel svært stor respekt for akuttleger som opererer pasienter etter bilulykker o.l. og politibetjenter som jobber mot overgrep av barn. Det er to yrker jeg aldri hadde maktet. Og jeg har uendelig respekt for de som utfører dem.

Men jeg føler at det å skrive om det nye og multikulturelle Europa kan føre til senskader som følge av langsiktig mental påkjenning. For det er ikke bare «vanlig» kriminalitet lenger i våre samfunn.

Jeg har forståelse for at journalister og politifolk utvikler alkoholisme etter noen tiår på jobben. At man forsøker å roe ned hodet og bedøve inntrykkene. Men dette var som regel forbeholdt de som befant seg på frontlinjene i samfunnet. De som måtte gå inn i voldelige hjem, snakke med ofre etter ulykker, trøste pårørende som mistet barn eller bistå mennesker som var ofre for overgrep.

Det nye samfunnet våre politikere har gitt oss, har imidlertid hevet nivået flere hakk. Nå har det ekstreme, det brutale og det umenneskelige nådd «samfunnet». Altså resten av befolkningen. Det som før var eksepsjonelt eller uvanlig, har blitt dagligdags. Det som før rystet et helt lokalsamfunn er i dag noe man er vant med og aksepterer.

Jeg snakker om gjengvoldtekter, overfallsvoldtekter på gater og torg, brutale gateran av kvinner og barn, brutale gate- og hjemmeran av eldre og forsvarsløse mennesker. Drap og henrettelser på åpen gate. Massedrap på gaten hvor det benyttes maskingevær, bomber og bruk av kjøretøy for å kjøre over og utøve mest skade på uskyldige.

Den siste saken fra Sverige som gjorde at undertegnede skrev denne saken er i så måte ikke den verste, eller det groveste eksemplet på inhumaniteten eller volden som utøves i våre samfunn i dag. Jenta overlevde tross alt. Men den var kanskje dråpen som fikk begeret til å renne over for undertegnede nå en knapp uke før julaften.

En 17 år gammel jente skal ha blitt overfalt og gjengvoldtatt på gaten i den svenske byen Malmø. Alvorlige påstander og rykter forteller at man etter voldtekten skal ha sprutet tennvæske og satt fyr på underlivet til jenta. Herdede politimenn med 35 års erfaring i yrket sier de aldri har opplevd noe lignende. Svenske riksmedier snakker om «torturlignende mishandling». Uansett om jenta ble satt fyr på eller «kun» gjengvoldtatt og utsatt for annen tortur – så kan vi vel alle være enige om at dette ikke er noe som hører hjemme i våre samfunn. Det var dessuten to andre overfallsvoldtekter i Malmø denne helgen, så at det har gått langt over streken er vel knapt en overdrivelse.

Og dette er ikke noe som stopper ved grensen. I Oslo har politiet i lang tid advart mot utviklingen og de siste tiårene har vi opplevd stadig grovere kriminalitet, ikke ulik den vi ser i Sverige.

Nå har jeg dessverre ikke noe håp lenger. I mange år gjennom min oppvekst i Oslo, hvor jeg personlig opplevde at byen endret seg fra en monokulturell og trygg hovedstad, til dagens flerkulturelle og voldelige versjon av den, så har jeg allikevel alltid hatt et lite håp. Om at ting skal roe seg ned. At ting vil gå seg til. At myndighetene og politikerne hadde en plan og ordnet opp.

Men jeg tror ikke det finnes noen plan. Det finnes ingen fremtid. Det vil aldri igjen bli tryggere eller bedre. Det går rett og slett ikke å reversere den negative utviklingen så lenge dagens politikk fortsettes å føres. Og det er ingen tegn til at man trekker i bremsen – så dette er en villet utvikling. Våre myndigheter og politikere ØNSKER dette. De ønsker kaos, utrygghet, høyere kriminalitet, økende utenforskap og etnisk uro.

Terrortrusler, Syria-farere, gjengoppgjør, masseslagsmål, gategjenger, menneskehandel, narkotika, eldreran, velferdsvindel, rasisme… nevn et alvorlig kriminalitetsområde, så har vi det garantert i Norge. Og det hele kom da politikere bestemte seg for å gjøre Norge og Europa til et flerkulturelt samfunn. Det har ikke vært et vellykket eksperiment for å si det mildt.

For enhver som følger nyhetene og utviklingen som undertegnede gjør, så er det krystallklart at det bare går en vei. Og mens media forsøker å tilby brød og sirkus til befolkningen med talentshow, overfladiske debatter om bompenger og meningsløs fokus på partipolitikk, så er våre samfunn i ferd med å kollapse innenfra.

Mon tro hva den 17-årige jenta og hennes familie tenker. For dem er det uansett for sent å gjøre noe med saken og livene deres vil aldri bli de samme igjen.

Haiderat (28), Mohammad (20), Aladdin (18) og Mansour (18) dømt for grov hjemmeinvasjon hos 97-årig svensk kvinne

Det var klokken 03.00 på natten at Elsa (97) våknet av at fire arabiske menn stod over henne på soverommet.

De hadde kommet seg inn ved å knuse et kjellervindu i huset hennes. De muslimske mennene dro den eldre svenske kvinnen ut av sengen og slo henne i ryggen, før de kastet henne på gulvet. Deretter tok en av mennene opp en skrutrekker som han puttet mot kvinnens hals og truet henne på livet med.

Mennene gikk så gjennom alle kvinnens verdisaker, som en TV, telefoner, bankkort og smykker, inkludert gifteringen fra hennes avdøde ektemann. De tok også ut mat fra kvinnens kjøleskap.

INGEN HENSYN: Fire muslimske innvandrere som hadde fått komme til Sverige for ett nytt liv, valgte å rane eldre svenske kvinner som takk. Slik så det ut hos den 97-årige kvinnen etter at mennene brutalt hadde dratt henne ut av sengen og mishandlet henne. (Foto: Politiet).

Hele to timer skal mennene ha holdt på i kvinnens hjem, før de dro fra huset til en minibank hvor de gjennom ni uttak fikk ut 15.000 kroner. De skal også ha forsøkt å fylle drivstoff på en bil med kortet.

Noen dager senere forsøkte de muslimske innvandrerne å bryte seg inn i en 95-årig kvinnes hus, men avbrøt innbruddet uten å rekke å mishandle eller rane kvinnen.

Da de flyktet fra plassen ble de stoppet av en politipatrulje, hvor det ble funnet tyvegods i bilen fra da de ranet 97-åringens hjem noen dager tidligere.

Den 5. desember falt dommen i Malmø tingrett. De ble alle funnet skyldige i grovt tyveri, bedrageri og forsøk på bedrageri. Aktor hadde lagt ned påstand om åtte års fengsel, men dommerne ga mennene betydelig lavere dommer.

Haiderat Salim (28) ble dømt til fengsel i fem og et halvt år.

Mohammed Al Agawi (20) fikk fire års fengsel, samt utvises fra Sverige i 10 år.

Aladdin Al Arabi (18) fikk to år og ni måneder fengsel

Mansour Alzafiri (18) som skal ha vært 17 år da ranet ble utført, fikk ett år og ti måneders lukket ungdomstjeneste. Alzafiri skal imidlertid en gang tidligere ha oppgitt at han var minst 5 år eldre enn han nå oppgir, men har endret alderen sin i ettertid.

MIGRATIONSVERKET: Ifølge de svenske myndighetene så velger man å tro på asylsøkernes alder utifra fra de selv opplyser. Dette avgjør blant annet om man får bli i landet, hvilken behandling man får av det offentlige og som i denne saken, lengden på straffen etter en forbrytelse. (Kopi av Migrationsverkets behandling av en av straffedømte).

Tre av de dømte skal ha fått lavere straffer på grunn av ung alder. Du kan lese hele dommen mot mennene her.

Men saken slutter ikke der. Det hele har en uhyggelig bakgrunn, da det viser at mennene ikke valgte disse husene tilfeldig. Haiderat Salim, som fikk den strengeste dommen av de fire muslimske innvandrerne, skal nemlig ha jobbet innen hjemmetjenesten til kommunen. Gjennom sin jobb hadde Salim informasjon om alle de eldre og syke som fikk besøk og stell, og kunne dermed plukke ut de eldste og letteste ofrene for innbrudd og ran.

«Vi skal skyte jødene»: Intifada utlyst fra muslimer i Malmø – brannangrep mot synagoge

I dagene etter at Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad har reaksjonene fra rødgrønne aktivister og muslimer over hele verden. Terrororganisasjonen Hamas har utlyst en ny intifada mot Israel og situasjonen er meget spent i området. Men det er ikke bare i Midtøsten at reaksjonene har vært store.

Vårt naboland Sverige har en betydelig andel muslimske innbyggere, og spesielt Malmø har en høy konsentrasjon. På fredagskveld demonstrerte en større gruppe mennesker på Möllevågstorget med palestinaflagg og sang rasistiske og hatefulle sanger mot jøder. Det rapporterer blant annet Sveriges Radio P4 Malmøhus.

«Vi har utløst intifada fra Malmø. Vi vil ha vår frihet tilbake, og vi skal skyte jødene», var et av budskapene på torget.

RASISME: Radikale muslimer var samlet i Malmø på torsdag og fredag og ropte ut rasistiske og fremmedfiendtlige slagord. Svensk politi påstår at de var tilstede, men valgte å ikke pågripe noen for brudd på rasismeparagrafen. (Skjerbilde/video).

Ett annet budskap som ble ropt ut høyt handlet om at «Jødene skal huske at Muhammeds armé kommer til å returnere».

På sosiale medier spres også en film som er datert den 7. desember, som er torsdag, og påstås å være filmet i Malmø. Også der har en gruppe demonstranter samlet seg med palestinaflagg og ifølge en oversettelse på videoen så kommer muslimene med svært hatske budskap mot jøder.

Rasismen og hatet fra muslimene virker å spredt seg utover landet til lørdagen, da et titalls maskerte menn kastet brennende objekter utenfor en synagoge i Gøteborg, rapporterer flere svenske medier.

En ungdomsfest for jøder foregikk samtidig i et nærliggende lokale og ungdommene måtte gjemme seg i kjelleren, mens bråket foregikk.

SYNAGOGEN I GØTEBORG: Et titalls maskerte ungdommer skal ha kastet brennende objekter mot synagogen i Gøteborg i natt. Tre personer skal være anholdt av politiet. Ingen medier har ønsket å informere om bakgrunnen til de som er anholdt. (Foto: Synagogues360.org).

Brannen ble slukket, men politiet har ennå ikke karakterisert hendelsen som en hatforbrytelse, ifølge DN. Svensk sikkerhetspoliti skal også være koblet inn, ifølge svenske medier.

Ifølge Allan Stutzinsky, leder for den jødiske forsamlingen i Gøteborg, skal de maskerte ungdommene ha kastet brennende objekter mot synagogens område, der det også finnes et forsamlingshus.

Politiet i byen har nå økt sin tilstedeværelse utenfor synagoger i blant annet Stockholm.

Samtidig som angrepene og demonstrasjonene foregår i Sverige så fortsetter politikerne og myndighetene i blant annet Malmø å fortsette promoteringen av masseinnvandringen gjennom videoer på Youtube. Denne blir mulig nok ikke sensurert, begrenset eller skjult, slik polske myndigheters video ble av Youtube nylig.

 

SVERIGE: Mennesker tør ikke gå ut om kveldene pga masseinnvandringen

I södra Malmö og i Botkyrka sier nesten halvparten av innbyggerne at de føler seg utrygge når de er ute i deres eget boligområde på kvelden, melder Sveriges Radio. Det er betydelig flere enn i andre deler av landet. Det fremkommer av en undersøkelse foretatt av det svenske kriminalforebyggende rådet. I enkelte forsteder velger mange å ikke gå ut på grunn av utryggheten.

Les også: Svenske feminister flykter fra flerkulturelle bydeler på grunn av muslimer

Les også: Eldre ektepar slått helseløse av innvandrere på gaten

VELKOMMEN TIL MALMØ: Masseinnvandringen til vårt naboland har skapt et utrygt land for innbyggerne. (Foto: Frieord.no).

Mest utrygge føler svenskene seg i Ystad og i den sørlige delen av Malmø, der bydelene Nydala, Lindängen og Rosengård inngår. Der oppgir 48 prosent at de opplever utrygghet ved å være ute sent på kveldene. I den nordlige bydelen av Malmø føler folk seg litt tryggere, men også her er mange redde for å bevege seg utendørs. Svarprosenten her er 36.

Bydelen Rosengård har vært beryktet i flere år for opptøyer og hærverk. Svenske ambulansesjåfører har uttalt at de ikke tør kjøre inn i bydelen uten hjelmer og annet militært utstyr. Det har vært flere tilfeller der både brannmenn og ambulansepersonell har blitt angrepet av steinkastende ungdommer. Bydelen består tilnærmet bare av muslimske innvandrere.

Les også: Innvandrergjeng sparket ned enslig kvinne på krykker

Les også: Svensk kvinne i rullestol gjengvoldtatt av asylsøkere

Les også: Sjokkstudie: 96% av alle overfallsvoldtekter i Sverige begås av innvandrere

Relatert:

 

DET NYE SVERIGE: Sabotasje mot brannmenn – skrur løs hjulmuttere og skjærer istykker dekk på brannbilene

Redningstjenesten i Svedala kommune utenfor Malmø har blitt utsatt for sabotasje og angrep den siste tiden. De siste angrepene har vært rettet mot enkelte brannmenn og har kunnet fått katastrofale følger.

Tre brannmenn har fått hjulmutrene løsnet på sine biler som sto utenfor brannstasjonen, mens de var på helgjobbing, sier Tina Lehtonen, som er presseinformatør ved politiet i Sørlige Skåne, til lokalavisen.

Les også: Brannmenn og journalist angrepet med steiner og flasker i Sverige

Ved ett av tilfellene hadde noen løsnet samtlige muttere på forhjulene. Da brannmennene skulle bruke bilen merket de at noe var galt, og stoppet i tide, slik at de rakk å oppdage at ett av hjulene satt helt løst.

Ifølge politiet har dette skjedd gjentatte ganger. Et annet eksempel er da to brannmenn skulle gå av nattevakt og oppdaget at noen hadde skrudd av mutrene på hjulene.

Les mer: Ambulanser krever militærutstyr for å jobbe i innvandrertette områder

Lehtonen forteller også at tre utrykningskjøretøy har fått bildekkene skåret i stykker.

Det hadde kunne fått svært alvorlige konsekvenser om dette hadde blitt oppdaget når kjøretøyene skulle på utrykning, sier hun.

Les også: Muslimer lurte brannmenn ut på oppdrag – angrep dem med jernstenger og baseballkøller

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

Ikke bare brannmenn som risikerer livet

I en sak som er relatert til sabotasjen og drapsforsøket på brannmennene, så rapporteres det nå at ungdomsgjeng har kastet steiner på politipatruljer under utrykning.

En politimann skal ha blitt truffet av en stein i ansiktet og blitt skadet.

Les mer: Hjemmet til politimann beskutt med automatvåpen

ANGRIPER POLITIET: Svensk politi på utrykning opplever at «ungdomsgjenger» kaster steiner på dem. Nylig ble en politimann truffet i ansiktet av en stein. (Foto: Frieord.no).

Ler mer: Det nye Sverige – Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjentene kjøres til jobb

Det var klokken 21.17 på søndag kveld at politiet ble kalt ut til Vallarondellen i Linkøping. En tipstelefon har fortalt at det foregår en mishandling på plassen.

Men da politiet ankommer plassen synes verken noen gjerningsmann eller offer.

Da politiet snakker med noen ungdommer som befinner seg på plassen blir de plutselig angrepet med steinkasting av en annen gjeng med ungdommer i nærheten.

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

En av polititjenestemann blir truffet i ansiktet og får «en kraftig hevelse på leppen/kinnet som følge», står det på politiets hjemmeside.

Steinkastingen mot politiet rubriseres som vold mot tjenestemann. Ingen gjerningsmann er mistenkt for hendelsen og ingen ble pågrepet da steinkasterne lykkes å flykte fra plassen etter angrepet.

Les også: Svensk politimann gikk ut med sannheten om kriminaliteten – ble politianmeldt

Relatert:

Syrisk flyktning tvang svensk kvinne å drikke toalettvann og filmet grov oral og vaginal voldtekt

Kvinnen i den flerkulturelle byen Malmø hadde tidligere innledet et kjæresteforhold til den 24-årige mannen, som påstår å være flyktning fra Syria.

I mai 2017 skal den svenske kvinnen ha forsøkt å avbryte forholdet, men han ble da svært aggressiv og truet ved flere tilfeller å drepe henne, står det i tiltalen mot den arabiske mannen.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Den 7. juni kysset kvinnen en annen mann foran 24-årigens øyne, noe som gjorde ham svært opprørt, skriver Sydsvenskan.

TVANG: Syreren skal ha tvunget den svenske kvinnen til å drikke toalettvann før hun ble voldtatt. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Senere på natten skal araberen ha tvunget den svenske kvinnen å kalle seg selv for «hore» foran mobilkameraet, før han voldtok henne oralt og vaginalt. Deretter truet han å spre voldtektsfilmen til kvinnens familie og arbeidsplass, ifølge aktor.

Mannen skal også ha fornedret kvinne på andre måter, blant annet ved å tvinge henne til å drikke toalettvann, skriver 24Malmö.

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Den samme dagen skal mannen ha klart å ta seg inn i kvinnen internettbank ved å bruke hennes bank-ID og overførte totalt 64.000 kroner til sin egen konto, står det i saksdokumentene mot mannen. Han skal også ha tatt seg inn på hennes Apple-konto og ulovlig fjernet personlig informasjon på mobiltelefonen.

Les også: Svensk mor inviterte syrisk flyktningbarn hjem – da voldtok han familiens 14-årige datter

Dagen etter hendelsene ble den tidligere kjæresten pågrepet og den 11. juni ble han satt i arresten. I slutten av juni fikk han også kontaktforbud med kvinnen som gjelder frem til desember i år.

Ifølge retten så siktes 24-åringen for voldtekt, to tilfeller av trusler, bedrageri, og ulovlig datainnbrudd. Mannen er syrisk statsborger og er ikke tidligere registrert i det svenske strafferegisteret under den identiteten som brukes av ham nå.

Les også: Syrisk flyktning sparket svensk jente (9) i hodet – fikk 3 måneders fengsel

Aktor ønsker også å utvise mannen i 10 år fra Sverige hvis han blir dømt.

Relatert:

DET NYE SVERIGE: Innvandrere drapstruer sykepleiere og jordmødre på sykehus

– Jeg skal drepe deg

– Jeg skal fikse deg

– Jeg skal fikse legen

Dette er dagligdagse uttalelser sykepleiere, jordmødre og leger ved sykehuset i Malmø får høre. Sykepleieren som forteller avisen om hverdagen sin ønsker å være anonym, da hun frykter for sitt liv.

Les også: Sykehus i Sverige må låse dører og innfører kameraovervåking

Hittil har drapstrusler og bråk vært et problem på avdelingene der gjengmedlemmer kommer inn med kniv og skuddskader.

Men nå har truslene og volden kommet til fødeavdelingen og kvinneklinikken.

Man har måttet flytte klinikkens plassering slik at vakter og politi raskere kan komme til unnsetning ved bråk.

Les også: Hundrevis av voldsepisoder ved sykehus i Malmø

Mange av de ansatte er redde for å gå på jobb, og sykefraværet er stort. Sykepleierne må fjerne sine navneskilt og blir kalt horer. Ikke sjelden blir de truet med å bli voldtatt. Det har også hendt at gjengene venter på de ansatte utenfor på parkeringsplassen og truer dem der.

– Når man skal hjem på kvelden så står det store gjenger og venter og truer dem. De har ingen respekt for de ansatte, sier en ansatt under et intervju med svensk TV.

Nå har sykehuset innført nye regler. De ansatte skal få egne overfallsalarmer.

 – Det er riktig. Her skyter de ikke hverandre, enn så lenge iallefall, sier Pia Teleman, som er driftssjef for kvinneavdelingen på Skånes universitetssykehus til Aftonbladet.

Det er mennene i innvandrerfamiliene som blir truende når de må vente, uroer seg over en kvinnelig slektning som blør, eller får beskjeder de ikke liker.

– Vi har mange pasienter og slektninger som har mye i bagasjen i form av traumatiske opplevelser, sier Pia Telemann som forklaring til trusselsituasjonen.

Les også: 60 personer inntok akuttmottak – spyttet på og truet ansatte på sykehuset

Kvinneklinikken er den første avdelingen som blir utstyrt med overfallsalarm, men diskusjonen pågår om det skal innføres på andre avdelinger, blant annet der pasienter blir behandlet for kniv- og skuddskader.

Også på avdelingene for røntgen og klinisk kjemi diskuterer man de samme problemene og hvordan de ansatte skal oppføre seg i truende situasjoner.

Ifølge Aftonbladet skal problemet være det samme på Karolinska universitetssjukhus i Stockholm, der ansatte allerede har fått overfallsalarmer.

ET LAND I FORVANDLING: I byer som Stockholm, Gøteborg og Malmø, opplever nå ansatte på sykehus at hverdagen er fylt av trusler og vold. (Foto: Frieord.no).

Der skal utrygghet, inkludert trusler og vold mot sykehuspersonalet beskrives som et stort problem. Det handler delvis om koblinger til kriminalitet, som foreksempel når opprørte slektninger til personer som har blitt skuddskadet har kommet seg inn på akutten.

Det er nå vanlig at politiet sperrer av akuttmottaket etter en skyteepisode, slik at ingen uvedkommende tar seg inn på sykehuset.

Les også: Kriminelle gjenger skyter hverandre – politiet må sperre av sykehus

Relatert:

Søppel og avfall flyter i gatene – over 350.000 rotter i Malmø

Under det første halvåret av 2015, utførte firmaet Anticimex 5.224 såkalte rottesaneringer i Skåne. I år har tallet økt til 6.489.

Sammenlagt for resten av Sverige er tallet 51.000 rottesaneringer.

Det er umulig å vite eksakt hvor mange rotter som finnes, men i Malmø beregnes det å eksisterer over 350.000.

Rottene liker spesielt vandaliserte og overfylte gjenvinningsstasjoner. Når mat kastes på bakken eller søplekassene er overfulle, så samles rottene.

– Det er utrolig viktig at man rydder opp etter seg. Plukker vi ikke opp etter oss, så er det paradis for gnagerne, sier Martin Ståhl fra Anticimex til SVT.

PARADIS FOR ROTTER: Mentaliteten med å kaste søppel på gaten og ikke bry seg om nærmiljøet har blitt et stort problem i enkelte byer i Europa. Malmø er en av dem. (Foto: Lisa Ovesen/Illustrasjonsbilde).

Problemet som rottene fører med seg er flere. De kan spre sykdommer og ødelegger også saker med sine skarpe tenner. Dessuten formerer de seg også veldig raskt. Ett eneste rottepar kan få 800-1000 unger på under ett år, skriver SVT.

Bekjempelsen av rottene skjer ikke lenger med gift, men med elektroniske og mekaniske feller, som blant annet plasseres i kloakken. Når en rotte deretter sitter fast, så går det et signal til sentralen.

Malmøs offisielle reisebyrå advarer turister – mot Malmø!

Reisebyrået Egencia sendte ut advarsler til sine kunder som hadde bestilt reiser til Malmø i den nærmeste fremtiden.

Dette etter at man sist søndag kveld opplevde at tre menn i 20- til 30-års alderen ble funnet skuddskadet på gaten i bydelen Holma.

Les også: Det nye Sverige: 6-åringer redde for å blir skutt hvis de går på lekeplassen

ADVARSEL: Malmø kommunes offisielle reisebyrå og samarbeidspartner advarte nylig sine reisende mot et område i byen der tre mennesker ble skutt på gaten. Advarselen ble dårlig mottatt av kommunen, som mente at den kunne gi folk et feilaktig inntrykk av byen.

Les også: Krig i Malmø – fire skuddepisoder på en dag – mann skutt med 22 skudd – barnefamilie beskutt – bussjåfør beskutt på jobb

I sitt brev skriver reisebyrået at de reisende bør unngå bydelen og at «kundene bør være forsiktige, være på vakt og følge hendelsesutviklingen i lokale medier».

Men det var ikke bare de reisende som fikk mailen. Også kommunens ansatte fikk advarselen. Ifølge Aftonbladet ble det da rapportert om dårlig stemning og sinne blant mange ansatte i kommunen over innholdet i mailen.

Les også: Multikulturell skole i Malmø stengt etter trusler og voldsbruk

HVILKE PROBLEMER? Kommunikasjonsdirektør i Malmø er sint fordi et reisebyrå advarer reisende mot byen.

– Vi mener det er ulykkelige formuleringer. Det er bemerkelsesverdig at man sender ut en slik mail til sine kunder, man lurer jo på hvilke rutiner de har for å vurdere hendelser i Sverige, sier kommunikasjonsdirektør for Malmø kommune, Anders Mellberg.

– Dette er trist. Vi har kontaktet dem og sagt at vi ikke aksepterer denne typen av feilaktige virkelighetsbeskrivelser. Det er opprørende at man beskriver byen i en kontekst der den oppfattes som farlig, fortsetter Mellberg.

Les også: Sosialarbeidere og lærere flykter fra Malmø

Han er imidlertid ikke ferdig ennå.

– Jeg synes det er bra at foreksempel informerer om T-banestreik og lignende som har betydning for meg som reisende, men det handler om å vurdere hendelsene. Dette er ikke særlig kompetent.

Les også: Kaos i Malmø – nyttårsfeiring i bysentrum ser ut som krigssone

MALMØ – OVERSIKT OVER SKYTEEPISODER I 2013: Svenske medier har laget egne kart med oversikt over hvor skyteepisoder har funnet sted. Her er de 109 skyeepisodene registrerte i Malmø under året 2013. Det gir en frekvens på en skyteepisode hver tredje dag, året rundt. Volden fortsetter i dag, fire år etterpå.

Michael Schüller er direktør for Egencia i Sverige og forteller at reisebyrået følger med på hendelser over hele verden og informerer sine kunder fortløpende.

– Deretter gir vi våre kunder informasjon. Om en skyteepisode i Holma (Malmø) har den verdien kan man eventuelt diskutere, men grunntanken er å informere, sier han.

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

DRAP PÅ ÅPEN GATE: Malmø opplever ukentlige skyteepisoder på gatene i byen. Ikke sjelden med liv som går tapt.

DÅRLIG REKLAME: Malmø har i mange år måttet leve med at byen omtales med negative fortegn i utenlandske medier.

Schüller sier imidlertid at man skal se over rutinene etter den krasse kritikken fra Malmø kommune.

For de som måtte lure så har Malmø hittil i år hatt 27 offisielle skyteepisoder. (Frem til søndag 2. juli).

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også: 15 mord på 14 måneder i Malmø

Les også: Rekordmange mord i Skåne – hele listen

Les også: 26 mord i Sør-Sverige i 2016 – «Situasjonen er alvorlig»

Ahmed Obaids (16) liv tok slutt ved en bussholdeplass i Malmø. Han ble skutt i det som svensk politi omtaler som et «gangstermord» med 6 skudd, flere mot hodet. Ingen er så langt pågrepet for drapet. I Norge latterliggjorde Antirasistisk Senter fokuset på volden og drapene i byen bare noen få dager før Ahmed ble henrettet.

Les også: Drapsbyen Malmø: 16-åring skutt ihjel på bussholdeplass – Antirasistisk Senter trivialiserer drapet

Sveriges høye draps- og voldtektsrate har vært i søkelyset før.

Fra Frieord.no:

Reisende på Istanbuls internasjonale flyplass advares mot å reise til Sverige i det som har blitt en pågående diplomatisk konflikt mellom vårt naboland og Tyrkia. En advarsel på flyplassen lyder: «Advarsel! Visste du at Sverige har verdens høyeste voldtektsrate?».

ADVARTE: Tyrkiske myndigheter advarte sine reisende mot at Sverige har den høyeste voldtektsraten i verden. Advarselen kunne ses på den internasjonale flyplassen i Istanbul.

Les også: Tyrkia advarer reisende mot fare voldtekter i Sverige

 

 

Afghansk flyktning voldtok og drapstruet barn – fikk 30 dager fengsel

Voldtekten fant sted på en flyktninghjem for såkalte enslige flyktningbarn i Malmø i desember, 2015.

Offeret, en 13-årig gutt, så på en fotballkamp sammen med voldtektsmannen, «Mehdi», inne på den voksne afghanerens rom.

Da første omgang var over forklarte Mehdi til gutten at de skulle ha sex. Gutten trodde først at mannen tullet, men Mehdi tok da tak i 13-åringens nakke og holdt ham nede.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Les også: Voldtektsmenn får fortsette på offerets skole – rektor: «De er også ofre»

Mehdi forklarte at han skulle kvele sitt offer om han lagde noen lyder. Da gutten forsøkte å reise seg slo Mehdi to knyttneveslag mot skulderen hans, holdt armen rundt nakken hans og sa at han skulle knekke guttens nakke.

Deretter voldtok han 13-åringen analt.

Etterpå forklarte Mehdi at han skulle drepe gutten om han fortalte hva som hadde skjedd til politiet.

13-åringen klarte med hjelp av Google Translate å forklare for en kvinnelig ansatt på flyktninghjemmet at han hadde blitt voldtatt.

Les også: Somalier voldtok 12 år gamle Ida fikk 22 timers samfunnstjeneste

Les også: Ida (13) trakasseres av somalisk miljø etter brutal voldtekt – ble slått i ansiktet

Nå har den påståtte 19-åringen fra Afghanistan blitt dømt for voldtekt og overgrep under rettssak – til en måned i fengsel.

Mehdi kan ikke utvises fordi han har blitt svensk statsborger. Dette til tross for at han siden han kom til Sverige i 2012, allerede har et langt rulleblad. I mai 2014 ble han dømt til 25 timers ungdomstjeneste for forsøk på mishandling, mishandling, trusler, vold og ødeleggelse av eiendom.

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

Les også: Sverige: Småbarnsmor brutalt voldtatt på parkeringsplass utenfor kjøpesenter

Malmø tingrett valgte dessuten å oppheve utreiseforbudet mot Mehdi med henvisning til at han har «innfunnet seg ved begge hovedforhandlingene i tingretten», og at risikoen derfor ikke er tilstrekkelig sterk for at han skal forsøke å holde seg borte fra den meget korte fengselsstraffen han ble dømt til for voldtekten.

Gutten som ble utsatt for voldtekten oppga under rettssaken at han etter hendelsen har følt seg svært dårlig og har villet ta livet sitt. Han har også begynt å ta narkotika og sovetabletter.

Dommen i Malmø tingrett har blitt signert av rådmannen Jenny Wennhall. Hun og meddommerne Pia Andersen, Elisabeth Jaenson og Malcolm Jallow var enige.

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Les også: 10 år gamle svenske jenter voldtatt av muslimer på skolen

AFROSVENSK: Meddommer i tingretten i Malmø var afrosvensken Malcolm Jallow. Jallow er en av initiativtagkerne til etableringen av den rasistiske terror-organisasjonen «Black Lives Matter» i Sverige. Jallow sa seg enig at 30 dagers fengsel er en passende straff for voldtekt av en 13 år gammel gutt. (Foto: Malcolm Jallow).

Relatert:

Over 94 prosent av de gjengkriminelle i Stockholm er innvandrere

Ifølge Expressens kartlegging av den organiserte kriminaliteten i Stockholm har det siden januar 2011 vært 552 skyteepisoder, hvorav 46 av disse med dødelig utfall.

Personene som kartlegges er enten medlemer i etablerte gjenger eller koblet til kriminelle nettverk i Stockholm gjennom dommer og etterforskninger.

Les også: Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

Les også: Ikke-vestlige innvandrere bak 9 av 10 skuddepisoder i Sverige

OVER 100 SKUDDEPISODER: Interaktive kart over skyteepisoder, bomber og annen kriminalitet har nå blitt populært i svenske medier.
IKKE BARE STOCKHOLM: Her er de 109 skyeepisodene registrerte i Malmø under året 2013. Det gir en frekvens på en skyteepisode hver tredje dag, året rundt. Tilstanden er lik for andre store byer. (Foto: Sydsvenskan).

95 prosent av personene er dømte for forbrytelser og 56.6 prosent bor i såkalte utenforskapsområder.

Gjennomsnittsalderen blant de kartlagde er 27 år. Men ekstra slående er det hvilken etnisk bakgrunn de har.

40.6 prosent av de gjengkriminelle er født i utlandet. 82.2 prosent har to utenlandsfødte foreldre.

Men regner man på hvor mange som har minst en utenlandsfødt forelder blir antallet med innvandrerbakgrunn hele 94.5 prosent.

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

GROV KRIMINALITET: Ifølge en gransking gjort av den svenske avisen DN, så er utenlandske personer svært overrepresentert ved skyteepisoder i vårt naboland. Det er vanlig for svensk politi å etterforske drap på åpen gate. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Les også: SwedenWatch: Ny nettside som avslører virkelighetens Sverige

VIDEO: «Det finnes ingen vei tilbake» – Sverige er ikke lenger svenskenes land

Det landet som skiller seg mest ut er Irak, men mange kommer også fra Bosnia, Libanon, Somalia, Syria og Tyrkia.

Kriminologen Jerzy Sanrecki forklarer den ekstreme overrepresentasjonen med «fattigdom» og «sosial utsatthet».

– Når det gjelder grovt kriminelle så dominerer personer fra det vi kan kalle underklassen. Og underklassen i det svenske samfunnet består nå i svært høy grad av personer med utenlandsk bakgrunn, sier han til Expressen.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

NY POLITISTASJON I STOCKHOLM: Det beryktede boligområdet Rinkeby får ny politistasjon. Det vil imidlertid være fokus på mer enn handikapp-vennlige innganger og trivelige fellesarealer for de ansatte. Skuddsikre vinduer og metallplater i veggene skal beskytte politibetjentene fra lokalbefolkningens vrede. (Foto: e.l.e. arkitekter).

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Ifølge Sarnecki er dagens kriminalitet ikke verre enn på 1990-tallet og den dødelige volden ligger på omtrent samme nivå, hevder han.

Kriminologen Manne Gerell som er forsker med høyskolen i Malmø sier til Expressen at overrepresentasjonen kommer som følge av «strukturell rasisme» og at innvandrere kjenner seg «diskriminerte» av svenskene.

Les også: Krig i Malmø – fire skuddepisoder på en dag – mann skutt med 22 skudd – barnefamilie beskutt – bussjåfør beskutt på jobb

Les også: Svensk politi hemmeligstempler kriminalitet begått av flyktninger og asylsøkere

Expressens forsøk på å bortforklare tallene fortsetter med påstanden om at utenlandsfødte i USA begår færre lovbrudd enn de som er født i landet. Avisen nevner allikevel ikke for eksempel svartes overrepresentasjon på kriminalitetsstatistikken.

Et av Sveriges største partier, Sverigedemokraterna, kommenterer artikkelen med en annen innfallsvinkel.

– Ansvarsløs innvandring fører til kriminalitet. De øvrige partienes likegyldighet gjødsler den organiserte kriminaliteten, sier partiets riksdagsledamot, Adam Marttinen, i en kommentar om kartleggingen.

Les også: Svensk rekord: 123 års fengsel etter restaurantmord i Gøteborg

Les også: Svenske feminister flykter fra flerkulturelle bydeler på grunn av muslimer

DET NYE SVERIGE: Disse personene ble i fjor sommer dømt for drap i Gøteborg. Alle de store svenske byene har svært store problemer med innvandring og kriminalitet. (Foto: Politiet/Avpxilat).

Og mens Frieord skrev denne artikkelen, dukket denne opp i Twitter-feeden vår.

NOK EN DAG. NOK ET MORD I STOCKHOLM. En 35-åring skal ha bli drept på åpen gate i hovedstaden natt til søndag.

Ikke-vestlige innvandrere bak 9 av 10 skuddepisoder i Sverige

I kartleggingen gjort av den svenske avisen DN så inngår 53 dømte og 47 mistenkte gjerningsmenn i granskingen gjeldende bruk av skytevåpen på offentlig plass siden 2013.

De fleste er født på 1990-tallet og mange bor hjemme hos sine foreldre. Bruken av cannabis er vanlig.

Les også: Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

Av 100 personer som kobles til drap og drapsforsøk der skytevåpen benyttes, har hele 90 stykker minst en utenlandskfødt forelder, viser DNs gransking.

En mulig forklaring er «variasjoner over tid innen den delen av befolkningen som har utenlandsk bakgrunn», skriver DN.

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

Den store majoriteten av mennene, rundt 80 prosent, har sine røtter i Midtøsten og Nord-Afrika. De fleste kommer fra Irak, Iran, Libanon, Tyrkia, Somalia og Eritrea.

Latinamerikanere forekommer bare i tre av tilfellene, personer fra Balkan i fem og finner forekommer ikke i noen av dem, påpeker DN.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

OVERSIKT OVER SKYTEEPISODER I 2013: Svenske medier har laget egne kart med oversikt over hvor skyteepisoder har funnet sted. Her er de 109 skyeepisodene registrerte i Malmø under året 2013. Det gir en frekvens på en skyteepisode hver tredje dag, året rundt.

Les også: Krig i Malmø – fire skuddepisoder på en dag – mann skutt med 22 skudd – barnefamilie beskutt – bussjåfør beskutt på jobb

Avisen forklarer den ekstreme overrepresentasjonen med mangelen på arbeide og skriver foreksempel at færre enn 30 prosent av voksne somaliere har fast jobb.

Kun 40 prosent av mennene kan kobles til organisert kriminalitet der det finnes penger å tjene.

DN påpeker også at mørketallene er store og at undersøkelsen ikke omfatter henlagte saker med mistenkte som har blitt skrevet ut av etterforskningen.

– Det er et faktum at fenomenet gategjenger og vold oppstår i visse områder, og de fleste som bor her har utenlandsk bakgrunn, sier sosiologen Amir Rostami ved Universitetet i Stockholm til avisen.

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Linda Staaf, sjef for den Nationella operativa avdelningen underrättelsesenhet, sier at undersøkelsen viser en mislykket integrasjon i Sverige og at det er et større samfunnsspørsmål for flere myndigheter enn bare hennes å håndtere.

Hun mener at det har skjedd en negativ samfunnsutvikling i områder der mange innvandrere bor, samt at disse områdene mer og mer isoleres fra det øvrige svenske samfunnet.

DNs gransking viser også at de fleste ofrene ved skyteepisoder, både de drepte og de skadde, er utenlandske menn.

Les også: Svensk rekord: 123 års fengsel etter restaurantmord i Gøteborg

Relatert:

Over 500 politibiler vandalisert i Stockholm siden 2010

– Det er svært alvorlig og som jeg ser det, så er det et angrep på hele samfunnet, sier Hanif Azizi, som er politimann i de svært innvandrertette områdene Rinkeby; Tensta og Husby.

Bare i 2016 opplevde politiet at 87 tjenestebiler ble ramponert. Reparasjonskostnadene oppgis å ha vært 1.2 millioner svenske kroner, noe som er dobling av kostnadene fra året før.

Siden 2010 er antallet politibiler ramponer over 529.

Les også: Svenske feminister flykter fra flerkulturelle bydeler

UTBRENT POLITIBIL: En halv million kroner av skattebetalernes penger har akkurat gått tapt i en påsatt brann av en politibil. (Foto: Politiet).

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Les også: Aktor fortviler: «Innvandrergjengene driter i oss og våre verdier»

Dette er prisen for de politibilene som kan repareres og hvor deler kan byttes ut. Det finnes imidlertid eksempler på hendelser der politibilene har blitt totalt brent ut eller ramponert slik at de må kondemneres.

En politibil med fullt utstyr og tilpasset tjenesten koster i overkant av en halv million kroner per stykk.

Les også: Nyttårsfeiring i Sverige: Skyting, knivran og angrep på politi

Les også: Bombe- og skuddsikker politistasjon – betjentene kjøres til og fra jobb pga frykt for vold

NY POLITISTASJON: Det beryktede boligområdet Rinkeby får ny politistasjon. Det vil imidlertid være fokus på mer enn handikapp-vennlige innganger og trivelige fellesarealer for de ansatte. Skuddsikre vinduer og metallplater i veggene skal beskytte politibetjentene fra lokalbefolkningens vrede. (Foto: e.l.e. arkitekter).

Les også: Svensk politisjef – rettsstaten er i fare

Les også: Dansk storavis: Sverige kan få borgerkrig

SVENSK POLITI FORTVILER: En svensk politimann har skrevet et innlegg om hvordan han opplever hverdagen sin. Saken har blitt delt over 20.000 ganger på Facebook. (Foto: Facebook/privat).

Les også: Svensk politimann ber om hjelp: «Vi er på vei utfor stupet»

Dette har ført til at politiet har forsterket blant annet frontrutene for å gjøre det vanskeligere for innvandrerne å slå dem i stykker. Fra neste år skal dessuten en ny og mer robust politibil tas i bruk som skal prøves ut i et innvandrertett område.

Politiet i Gøtbeorg, Malmø og andre større byområder opplever den samme utviklingen. I visse områder ramponeres og ødelegges også politistasjonene.

Les også: Innvandrere angrep politistasjon i Sverige

Les også: Opptøyer og plyndring i Rinkeby – politiet skjøt for å treffe

KNUSTE POLITISTASJON: Et tredvetalls innvandrere skal ha startet opptøyer i Stockholm i desember, 2014. De skal i tillegg til å ha kastet brannbomber og steiner på politi og brannvesen, og ramponerte den lokale politistasjonen. (Foto: Fria Tider).

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Samtidig kommer nyheten om såkalte «ikke-gå områder» har økt med over 50 prosent. Dette er bydeler og forsteder der svenske myndigheter til ulik grad har mistet kontrollen over lov og rett.

I tillegg til polititjenestebiler angripes også ambulanser og brannbiler på utrykning, samt tog, t-baner, busser og drosjer. Også budbiler, postbiler og byggeplassarbeidere utsettes for vold. Det forekommer også ofte at barnehager og skoler settes i brann. Journalister og TV-stasjoner angripes og utsettes for steinkasting og vold.

Hundrevis av biler tilhørende innbyggerne i disse områdene settes også i brann og ødelegges totalt.

ANTENNER BILER: Tilsynelatende uten mål og mening, utenom å ødelegge og skape kaos, antenner innvandrere i Sverige på parkerte biler. Både politibiler, utrykningskjøretøy og biler tilhørende innbyggerne blir utsatt for denne lavintensitetsterrorismen.

Les også: Opptøyer og plyndring i Rinkeby – politiet skjøt for å treffe

Les også: Ni av ti branner på asylmottak i Sverige er forårsaket av asylsøkerne selv

En amerikansk journalist besøkte Sverige nylig og lagde denne rapporten om hva som skjer i vårt naboland.

Også i Norge har vi den siste tiden opplevd at politibetjenter angripes og tjenestebilene vandaliseres.

SVERIGE: 23-åring henrettet på åpen gate – mistenkes for å ha vært med på grov gruppevoldtekt

En 23-åring med arabisk bakgrunn skal ha blitt skutt ihjel på åpen gate i noe som ligner på en ren henrettelse. Mannen skal blant annet ha fått flere skudd i hodet fra nært hold, noe som tyder på hevn.

To menn ble observert løpende fra plassen.

Araberen skal ha sittet siktet for deltakelse i en svært grov gruppevoldtekt som fant sted i fjor. Seks arabiske menn skal ha lurt en kvinne inn i et kafelokale i Helsingborg, hvor hun ble dratt ned i kjelleren og gruppevoldtatt av mennene.

Kvinnen skal blant annet ha blitt truet med en pistol. Deretter ble hun tvunget til orale, vaginale og anale samleier. Ved et tilfelle ble hun voldtatt av to menn samtidig.

Les mer: 16-åring skutt ihjel på bussholdeplass i Malmø – Antirasistisk Senter trivialiserer drapet

CAFE VATTENPIPAN: Her i denne kafeen skal en kvinne ha blitt gruppevoldtatt av seks arabiske menn. De skal blant annet ha truet henne med en pistol. (Foto: Facebook).

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Voldtekten skal ha vart i flere timer og kvinnen hadde ingen muligheter for å redde seg ut av lokalene. Alle mennene hadde tolkebehov på arabisk, inkludert den nå drepte 23-åringen. Han skal tidligere være dømt for brudd på narkotikaloven og tyveri.

Han skal ha sittet fengslet som mistenkt i voldtekten og kidnapping i flere måneder, men i høst slapp han og flere av de andre løs på grunn av mangel på bevis.

To av de seks mennene, Khaled Azez Hegrs (28) og Tareq Bakkar (23) ble i januar dømt av tingretten i Malmø til fire års fengesl og utvisning fra Sverige, samt et felles erstatningskrav på 264.000 kroner til kvinnen.

Les også: Krig i Malmø – fire skuddepisoder på en dag – mann skutt med 22 skudd – barnefamilie beskutt – bussjåfør beskutt på jobb

DØMT: To av voldtektsmennene ble i januar dømt i Malmø tingrett til fire år i fengsel, samt utvisning fra Sverige. (Foto: Frieord.no)

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Ifølge informasjon funnet av Fria Tider hos Kriminalvården, så er Khaled en såkalt «statsløs» person og påstår at han har flyktet fra Kuwait etter at landets regjering og sikkerhetspoliti ikke aksepterte hans relasjon til en kvinne. Han kom til Sverige i 2010, men har fått avslag på sin asylsøknad hos alle instanser. Til tross for dette tillot svenske myndigheter at han oppholdt seg i landet fordi han mangler identifikasjonspapirer.

Nå er han altså dømt for en grov voldtekt.

VIDEO: Kaos i Malmø – nyttårsfeiring ser ut som krigssone

FLYKTNINGER VELKOMMEN TIL MALMØ: Den svenske storbyen Malmø reklamerer for seg selv som en flyktningby. Men byen har også et svært stort problem med drap, grov kriminalitet og lovløshet. (Foto: Frieord.no).

Relatert:

DET NYE SVERIGE: Barnemor brutalt knivranet og voldtatt på parkeringsplass utenfor kjøpesenter

Den svenske småbarnsmoren hadde vært inne i Malmø sentrum og handlet, da hun stoppet på Per Albin Hanssons vei, for å fylle på spylevæske.

Klokken var 19.30 på onsdag kveld. Plutselig ble hun angrepet bakfra.

– Han viste frem en stor kniv med sikkert et 30 centimeter langt blad og alt jeg kunne var å tenke på mine barn, forteller offeret.

Mannen skal deretter ha skåret av kvinnens halssmykke og blant annet stjålet hennes ringer.

I forbindelse med voldtekten skal han ha slått henne med knyttet neve i halsen og truet med å komme etter henne hvis hun fortalte noe til «Aina». (Aina er innvandrerslang for politiet i Sverige).

Kvinnen forteller at hun så en mann med et lite barn gå forbi mens hun ble voldtatt. Men hun vet ikke om mannen engang forsto hva som foregikk. Ellers kunne han være et viktig vitne.

Voldtektsmannen skal deretter ha hoppet på en moped og kjørt fra plassen etter å ha sagt noe til føreren på et språk som kvinnen ikke forsto.

– Jeg ringte 112. Da var klokken 19.38, det kan jeg se på min mobiltelefon. De kjørte meg til sykehuset og tok prøver og undersøkte meg. Og de tok endel av mine klær. Til slutt fikk jeg kjøre drosje hjem. Jeg kom hjem klokken 02 på natten.

Kvinnen har hatt en tøff periode etter overgrepet og har ikke fått sove.

– Jeg har nesten ikke kunnet sove i det hele tatt. Jeg skulle egentlig jobbe, men vet ikke om jeg orker. De sa jeg skulle få snakke med en kurator.

Politiet betegner saken som grovt ran og voldtekt. Ingen har så langt blitt pågrepet rapporterer Kvällsposten.

RANET OG VOLDTATT: En småbarnsmor skal ha blitt brutalt ranet med kniv og deretter voldtatt på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Mobilia i Malmø på onsdag. (Foto: Privat).

Flerkulturell skole i Malmø har fått piggtråd, metall-sluse og vakter

Stikkord fra teksten:

 • Kriminelle forsøker å verve elever til å begå forbrytelser.
 • Narkotikasalg er utbredt blant elevene.
 • Storbråk mellom ulike etniske grupper (Afghanere mot syrere blant annet).
 • Skolen måtte akuttstenge i to dager etter at minst tre store masseslagsmål brøt ut i løpet av en dag.
 • 15 elever ble utestengt etter bråket.
 • Elever må vise skolelegitimasjon for å komme inn til undervisningen.
 • Lærerne sykmelder seg og flykter fra skolen.
 • Elever truer og angriper vaktene og lærerne fysisk.
 • I 2016 ble det gjort 30 politianmeldelser for ulike forhold ved skolen – dette gjelder blant annet tyveri av iPader og mishandling.

Les også: Sverige: 150 elever i masseslagsmål på flerkulturell skole

SVERIGE ANNO 2017: Flyplass? Militær installasjon? Nei, en skole i Malmø. En vakt passer på at elevene kommer seg gjennom den elektroniske metall-slusen og bruker ID-kortet sitt. (Foto: Twitter).
 • En elev skal ha forsøkt å slå en politimann som kom til skolen.
 • Beslag av elektrosjokkvåpen fra elevene.
 • Lærerne har en egen «volds-app» som de trykker på hvis bråk og trusler utvikler seg.
 • Piggtrådgjerder, vektere og en følelse av å være på et anstalt.
 • En barneskole i nærheten begynner å ligne på ungdomsskolen og lærerne ønsker seg vakter der også.
 • Elever kopierer IS-henrettelser (Den muslimske terrorgruppen).
 • En jente skal ha blitt forsøkt kvalt.
 • Jenter blir seksuelt trakasserte.
 • Antallet anmeldelser har doblet seg på fem år.
 • Skolen gikk på kort tid fra åtte til 35 klasser. Alle de nye elevene kom fra muslimske land.
 • Slagsmålene og kranglingen har bakgrunn i etniske og religiøse konflikter fra Midtøsten og Afrika – en såkalt «vi og dem-mentalitet», når elevene deler seg inn etter nasjonale grupper.
 • Skolen pleide å være en tradisjonsrik og respektert skole med gode resultater. Det var før politikerne bestemte seg for å plassere en stor mengde innvandrere i skolen.

Relatert:

DRAPSBYEN MALMØ: 16-åring skutt ihjel på bussholdeplass – Antirasistisk Senter trivialiserer drapet

Det var klokken 18.50 på torsdag kveld at politiet fikk en alarm om en skyteepisode ved en bussholdeplass i nærheten av Rosengård sentrum.

På plassen fant man en alvorlig skadet ungdom. Gutten skal ha blitt skutt i hodet. Han ble umiddelbart kjørt til sykehus med ambulanse, men skal ha dødd kort tid etter ankomst.

Les også: Krig i Malmø – fire skuddepisoder på en dag – mann skutt med 22 skudd – barnefamilie beskutt – bussjåfør beskutt på jobb

SKUTT I HODET: En 16 år gammel gutt ble henrettet på åpen gate i den beryktede bydelen Rosengård i Malmø i går.

Politiet skal innledningsvis ha hatt problemer med å identifisere gutten, men under kvelden kunne man informere om at den drepte var født i 2000.

To personer skal ha blitt innhentet til avhør, men de har foreløpig kun status som vitner.

Verken politiet eller riksmedia gikk på torsdag kveld ut med noen nærmere informasjon om den avdødes identitet eller mulige motiv for drap.

Man opplyste blant annet ikke om guttens nasjonalitet/etnisitet, eller om han var bosatt i området der drapet fant sted, eller om han var kjent av politiet fra før.

VIDEO: Kaos i Malmø – nyttårsfeiring ser ut som krigssone

På sosiale medier florerte det under torsdagskvelden informasjon om den avdøde ungdommens identitet. Endel personer oppga et påstått navn – og hvis det viser seg å stemme – så indikerer det at den drepte ungdommen hadde en ikke-vestlig, sannsynlig asylrelatert innvandrerbakgrunn.

Det ble også påstått at den avdøde på en eller måte var involvert i gjengkriminalitet og at det dermed fantes et trusselbilde mot ham.

Disse opplysningene hadde under torsdag kveld ikke kunne bekreftes av offisielle kilder og behøver ikke nødvendigvis være korrekte.

Les også: Det nye Sverige – 6-åringer redde for å gå ut på lekeplassen av frykte for å bli skutt

Torsdagskveldens dødsskyting var årets syvende anmeldte skuddepisode i Malmø og det andre som kostet et menneske livet. På bare 12 dager har altså syv skuddepisoder blitt rapportert i Malmø.

To mennesker har dødd i disse skuddepisodene, en har blitt alvorlig skadet og ytterligere en har fått lettere skader.

Seks av de syv skuddepisodene har blitt utført på åpen gate.

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

Antirasistisk Senters twitring gir vond bismak

Antirasistisk Senter har forsøkt å latterliggjøre og trivialisere volden og drapene i Malmø på sosiale medier de siste dagene.

Shoaib Sultan som jobber i Antirasistisk Senter og også er politiker for Miljøpartiet De Grønne, postet denne uken flere bilder på Twitter fra Malmø. Under hashtaggen #Svensketilstander forsøkte man å vise at Malmø var en trygg og rolig by.

Det skulle imidlertid vise seg å være et særdeles dårlig tidspunkt, da en 16-åring ble skutt og drept på bussholdeplassen i nettopp Malmø den samme uken som Antirasistisk Senter og Shoaib Sultan postet sine bilder på Twitter.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

ADVARTE: Frieord sin Twitter-ansvarlig tok det hele med god spøk, men advarte Shoaib Sultan og Antirasistisk Senter om at man ikke bør spøke eller trivialisere for mye med vold og drap, spesielt ikke hvis det gjelder barn og unge. Bare en dag etter at ARS og Sultan hadde twitret ferdig om hvor ufarlig Malmø var, så ble en 16 år gammel gutt skutt og drept på en bussholdeplass i den samme byen. (Foto: Twitter).
DØD, SKADET ELLER USKADD: Den svenske avisen Sydsvenskan har laget et interaktivt kart over skyteepisodene i Malmø de siste årene. (Lenken finnes rett under her i artikkelen).

Og for å påpeke Shoaib Sultan og Antirasistisk Senters påstand om at dekningen av voldene og drapene i Sverige er «rasitiske», så la vi ved disse lenkene fra riksmediene til Antirasistisk Senter og Shoaib Sultan på Twitter og spurte om disse var «rasister» . Det fikk vi ikke svar på.

Relatert:

Det nye Sverige: 6-åringer redde for å bli skutt hvis de går på lekeplassen

I Harmosdal i Malmø bor innbyggerne i lammelse og skrekk etter at en person ble henrettet på åpen gate. Mannen skal ha blitt skutt 22 ganger og det er bare en av svært mange skyteepisoder de siste årene.

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

Mange innbyggere tør ikke lenger å gå ut etter mørkets frembrudd og gjør det bare om de absolutt må, foreksempel om de må handle mat. Barn forteller at de ikke tør å gå ut og leke av frykt for å bli skutt og drept.

Les også: Multikulturell skole i Malmø stengt etter trusler og voldsbruk

MALMØ – OVERSIKT OVER SKYTEEPISODER I 2013: Svenske medier har laget egne kart med oversikt over hvor skyteepisoder har funnet sted. Her er de 109 skyeepisodene registrerte i Malmø under året 2013. Det gir en frekvens på en skyteepisode hver tredje dag, året rundt. Volden fortsetter i dag, fire år etterpå.

Et naboinitiativ har blitt startet for de som er mest redde for å gå ut i gatene. Gater som i dag regjeres av de bevæpnede kriminelle gjengene som i hovedsak består av unge menn med ikke-vestlig asylbakgrunn.

Foreldre tør ikke lenger å slippe barna ut på lekeplasser og barna selv forteller om sin dødsangst for å bli skutt, noe som kveler gleden av å leke.

Les også: Kaos i Malmø – nyttårsfeiring i bysentrum ser ut som krigssone

En fortvilet mamma forteller media om hvordan hennes lille sønn opplever situasjonen av å ha sin lekeplass i et område som har blitt offer for den bevæpnede gjengvolden:

– Han er seks og et halvt år gammel og spør når han kan gå ut; kommer de til å skyte meg nå? Jeg forklarer og forklarer at det er feil slik de holder på – at det ikke er normalt at det skal være sånn. Men det er vanskelig for ham å forstå hva som skjer.

Les også: Sosialarbeidere og lærere flykter fra Malmø

D
SKYTING PÅ ÅPEN GATE: Sverige har etter at masseinnvandringen startet til landet opplevd at mennesker skyter og dreper hverandre på åpen gate i storbyene. I tillegg brukes det bomber og granater under angrep mot boliger.

Voksne i området som begrenser sin rørlighet og kjenner frykten for å bli utsatt for volden er oppgitt:

– Hva er dette for et liv? Skal vi ha det slik? Folk går ikke ut lenger. Og de som må gå ut for å jobbe natt eller skift, de kikker først i vinduet for å se om noen står der ute.

– Folk tør ikke gå ned i vaskerommet. De lurer på hvem som er i det neste rommet. Eller utenfor? Hvem er det neste offeret? Folk er redde.

– Det føles som om noen blir skutt hver natt. Man vet bare ikke hvor. Det er 2017 nå. Hvor lenge skal vi ha det slik? Skal vi fremdeles ha det sånn i 2025?

Det brutale gjengmordet på sykkelbanen er ikke det første i Hermodsdal. Det har bare gått noen måneder siden det forrige gjengmordet i området. Mange vurderer å flytte. De tør ikke å bli værende lenger. Noen har allerede sagt opp sine leiekontrakter og begynt å pakke.

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

SKREMMER INNBYGGERNE: Innvandrervolden har nådd slike høyder at innbyggerne i Malmø ikke lenger å gå ut på gatene etter mørkets frembrudd og barnefamilier ikke tør å la barna leke på lekeplassene. (Faksimilie svensk media).

En annen kvinne i Hermodsdal deler med svenske medier hvordan hun opplever å bo i området:

– Jeg løper til og fra butikken. Jeg tør ikke gå ut. Og min sønn får ikke leke ute på gårdsplassen lenger. Han var i nærheten av et sted der det skjedde et mord nylig. Om jeg ikke hadde kalt ham inn for at vi skulle ha gjester, så ville han ha vært på plassen.

– Vi har bodd her i syv år og det blir bare verre og verre. Vi vurderer å flytte. Men hvor? Det er ikke bare her det er slik.

Hun forteller også om skrekken for at den væpnede gjengvolden i nærmiljøet har boret seg fast inn i sønnens hode, som ikke lenger kan leke utendørs pga stadig uro over at kulene skal begynne å hvine og at han skal treffes av en kule og dø.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Teksten er oversatt til norsk og opprinnelig skrevet av Avpixlat sin journalist Mats Dagerlind.

Relatert:

Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept – bussjåfør og barnefamilie beskutt

Kilde: Expressen, Expressen

SKUTT OG DREPT MED 22 SKUDD: Alban Ibraj (19) skal være mannen som er drept i Malmø. Han skal ha blitt truffet med hele 22 skudd. (Foto: Privat/Facebook).

IKKE SYRIA: Dette er ikke et oversiktbilde fra Syria, men fra vårt naboland Sverige. Den viser hvor skyteepisodene og drapet fant sted.

VIDEO: Kaos i Malmø – nyttårsfeiring i bysentrum ser ut som krigssone

Fra Fria Tider:

Svenske ungdommer skal ha klynget seg sammen for å unngå å bli ranet, forteller fotograf Freddy Mardell som var på plass.

Flere politimenn turte ikke å komme ut av sine biler og flere journalister løp for sine liv.

Situasjonen beskrives av et øyenvitne som «galskap». Trafikken kom ikke frem og folk løp rundt og skrek. «Malmø er en fortapt by», sier vitnet.

En av TV-kanalen Sydnytts journalister skal ha sagt at han ikke tør å være der lenger.

– Det er ikke verdt å være her lenger. Jeg risikerer ikke livet for dette.

FRIA TIDER: Dette bildet er fra en artikkel fra nettsiden Fria Tider. Araberen på bildet skal ha stått på biltaket og ropte «Jihad, jihad!».

SVENSK POLITI: Politiet i vårt naboland forsøkte forgjeves å kontrollere situasjonen, men det så mer ut som de kjørte rundt i total forvirring blant tusenvis av unge arabiske menn som skjøt nyttårsraketter og kastet kinaputter ukontrollert midt i sentrum. Politiet skal også selv ha blitt angrepet med rakettene. (Foto: Youtube).

 

Svensk kjendiskokk brutalt slått ned fordi han ligner på Donald Trump

I et Facebook-innlegg som senere ble fjernet fra nettet, skal Anders Vendel, som er er en kjent antirasistisk frontfigur og stjerne i TV-showet «Kokkekampen», ha beskrevet det brutale overfallet som fant sted på lørdag morgen på en restaurant i Malmø sentrum.

– Jeg har vært på legevakten i flere timer og venter på røntgenbilder. Jeg ble banket opp av tre muslimske menn i alderen 25-35. De mente jeg lignet på Donald Trump.

– To av mennene tok tak i armene mine bakfra og den tredje startet å slå meg over hele ansiktet. Jeg prøvde å beskytte megselv med beina mine. Etter å ha mottatt rundt 20 slag mot ansiktet, falt jeg til bakken. Alle tre begynte da å sparke meg så hardt de kunne i ansiktet og hodet. Jeg har nå en brukket nese, kuler i hodet, et igjenklistret øye og skader i munnen, leppene og kjeven. Jeg har tilogmed en brukket tommel, skriver kjendiskokken.

Les også: Svenske Katarina (53) reddet jente fra overfallsvoldtekt – ble selv grovt mishandlet

D
FACEBOOK: Anders Vendel la ut bilder av seg selv på legevakten etter det brutale og rasistiske overfallet. Han fjernet det imidlertid en stund senere, av frykt for trakassering fra venstresiden, da han beskrev hvem som overfalt ham og hvorfor. (Foto: Facebook).

Anna Göransson, pressekontakt hos politiet i Malmø sentrum bekrefter til den svenske avisen Sydsvenskan at angrepet har funnet sted.

– Offeret var på besøk på en restaurant og en fremmed kom opp til ham og begynte å plage ham. Dette resulterte i et mindre bråk og en annen ukjent person slo offeret i ansiktet med knyttet neve. Han falt til bakken og ble sparket. Dette førte til at han fikk skader i ansiktet. Han ble så hjulpet til sykehuset, forteller Göransson.

Anders Vendel er en av Sveriges mest kjente personer i restaurantbransjen. Han er kjent for å ha drevet restauranten «Sture». Han solgte den sist vår og jobber nå på «The More Bistro».

Les også: Ungt par bestilte skinke på pizzaen – ble grovt mishandlet av muslimer

D
KOKKENES KAMP: Slik ser Anders Vendel ut når han ikke blir slått ned på gaten fordi han har et nordisk utseende. Bildet er fra TV-programmet kokkenes kamp som går på svensk TV4. (Foto: Pressefoto).

Ingen norske medier har valgt å omtale saken.

Det er kanskje lov å se for seg scenarioet hvis Hillary hadde vunnet valget og tre svenske menn hadde angrepet og grovt mishandlet en kvinnelig kjendiskokk fordi hun lignet på Hillary – tror våre lesere at norske medier har plukket opp saken da?

Frieord har også omtalt en rekke grove overfall og mishandlinger av barn, ungdom og eldre som har stemt på Donald Trump og blitt mishandlet. I flere av tilfellene har vi vist videoer og bilder av hendelsen. Ingen norske medier har valgt å vise disse heller.

Relatert: