Tagged: Malmö

Flerkulturell skole i Malmø har fått piggtråd, metall-sluse og vakter

I 2015 fikk Värnhemsskolan i Malmø sentrum en fredspris for å ha tatt imot flest utenlandske elever. i 2016 måtte skolen stenges akutt i to dager på grunn av etnisk storbråk hvor over 150 elever var involvert. I 2017 må elevene passere piggtrådgjerder, elektroniske metallbarrierer og vakter for å komme til undervisningen. Velkommen til det nye Sverige.

VIDEO: Kaos i Malmø – nyttårsfeiring i bysentrum ser ut som krigssone

Nyttårsfeiring i Europa begynner dessverre å få en dårlig bismak i mange områder. Vi kan i disse dager lese om titusenvis av politifolk på vakt, tusenvis av bilbranner, terrorfrykt og angrep på politi og redningsvesen med nyttårsraketter. I Malmø så nyttårsfeiringen i sentrum mer ut som en krigssone enn enn hyggelig kveld ute med feirende og glade mennesker. Se videoen her.

Politiets Fellesforbund advarer mot «svenske tilstander»

Sverige opplever nå det som ikke kan kalles for annet enn en "lavintensitetskrig" utført av personer med ikke-vestlig opprinnelse, ikke sjelden med muslimsk bakgrunn. I går gikk leder i Politiets Fellesforbund ut i NRK og advarte mot at man nå begynner å se de samme krisetegnene også i Norge.

«Allahu akbar» – muslim ramponerte kirke i Sverige

En muslimsk mann brøt seg inn i St. Pauli kirke i Malmø på mandag. Inne i kirken gikk mannen amok og bedrev det politiet omtaler som "omfattende skadeverk". Han skal blant annet ha knust 16 vinduer i kirken som er fra 1882. Mannen skrek "Allahu akbar" og var øverst i kirken da politiet pågrep ham.

Sosialarbeidere og lærere rømmer fra Malmø

Resignasjonen begynner for alvor å ta over i den multikulturelle svenske byen Malmø. Samtidig som de sosiale problemene bare øker, rømmer nå sosialarbeidere og lærere byen. 20,6 prosent av byens sosialarbeidere sa opp stillingen sin i fjor. For lærere i grunnskolen var tallet 14,8 prosent.

Svensk politisjef – rettsstaten er i fare

I et intervju med dansk media sier politiinspektør Lars Alvarsjö at politiet har mistet kontrollen og at rettsstaten kollapser. Han viser det danske TV-teamet rundt i svenske områder der innvandrergjenger nå har tatt over og hvor den rekordhøye masseinnvandringen bare øker problemene ytterligere.

VIDEO: Canadisk TV-journalist besøker Sverige

Den canadiske journalisten Ezra Levant tok nylig med seg TV-teamet sitt og reiste til Sverige, Danmark og Tyskland. I dette innslaget er Levant i den beryktede bydelen Rosengård i Malmø og intervjuer en rekke personer, både innvandrere og lokale innbyggere. Levant tar også for seg hvordan flyktningstrømmen i 2015 har skapt uro og ustabilitet i Europa.

Svensk politisjef: «Vi kan ikke garantere sikkerheten til det svenske folk»

Den svenske rikspolitisjefen Dan Eliasson uttalte under en paneldebatt nylig at han er "overrasket hvor ille det er" og at han "ikke kan garantere sikkerheten" til innbyggerne i deler av Sverige mer. Ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter så har vårt naboland 53 områder som anses å være ekstra utsatt for kriminalitet. Her må blant annet politiet kjøre inn med to politibiler. En for å etterforske og en for å passe på den første bilen, slik at den ikke blir vandalisert.

Masseinnvandringen: Vil Europa dø ut?

Hva skjer når de europeiske landene sin urbefolkning erstattes av innvandrere fra den tredje verden? Det spør den amerikanske tv-kanalen CBN i et nyhetsinnslag, hvor man blant annet fokuserer på vårt naboland Sverige.

Innvandrerjente: «jeg tør ikke å bo her lenger»

Sist uke ble det arrangert en demonstrasjon i Malmø mot innvandrervolden i byen. Mange innvandrere deltok i demonstrasjonen, blant dem en ung innvandrerjente ved navn Malak Al-Hashhoush. - Vi jenter kan ikke være ute og spasere. Man er hjemme og ser på TV og så plutselig hører man en eksplosjon. Man våkner på natten. Det er forferdelig.

Multikulturell skole stengt etter trusler og voldsbruk

Etter måneder med trusler og grove voldsepisoder har den svært multikulturelle skolen Värner Rydénskolen i Malmø blitt stengt på ubestemt tid. Det er lærernes fagforbund som har krevd stengningen da man frykter for lærernes og elevenes sikkerhet. Videoen over er fra en lignende situasjon i 2013. Da lagde SVT en reportasje om det. Nå har det altså skjedd igjen.

Sverige: Fire arabere kjørte på småbarnsmor og baby

En svensk mor som var ute og gikk med sin fem måneder gamle baby skal ha blitt meid ned av en bil som kjørte i svært høy hastighet i Malmø. Politiet opplyser at det var fire innvandrere med arabisk bakgrunn i bilen og at sjåføren var ruset. Både moren og babyen ble hardt skadet. Moren ligger fremdeles i kritisk tilstand på sykehuset.

Svensk kunstner brutalt mishandlet av antirasister

Gatekunstneren Dan Park ble på første nyttårsdag mishandlet grovt av en gruppe antirasister i bydelen Nørrebro i København. I Norge er kunstneren kjent for å ha forårsaket en demonstrasjon arrangert av Antirasistisk Senter med appell av lederen Rune Berglund Steen utenfor Deichmanske bibliotek i oktober i fjor.

Svenskene har fått nok – vil opprette borgervern mot kriminelle

Eskalerende og grensesprengende kriminalitet med bølger av husinnbrudd og et politi som ikke bryr seg med å rykke ut eller etterforske. Det er virkeligheten for mange svensker. Nå ser man ikke noen annen utvei enn å selv starte et bevæpnet borgervern eller å betale et vekterselskap for å patruljere i boligområdene.

Dømt for ran og deltok i brutal voldtekt – nå belønnes han med jobb som brannmann

OPPDATERT 14. DESEMBER 08.56. En 27-årig mann som i 2003 ble dømt for et brutalt ran mot et dansk kjærestepar som lå i telt, der kvinnen også ble brutalt voldtatt mens hennes kjæreste ble tvunget til å se på, får nå lov til å jobbe som brannmann i Malmø. - Har man deltatt i en slik kriminell handling, så har man i bunn og grunn et veldig fordreid menneskesyn, sier en brannmann som blir intervjuet av nettstedet Fria Tider.

To arabere arrestert for mordet på svensk gutt i Jönköping

En 17 år gammel svensk gutt ble skutt og drept, og en 16 åring ble livstruende skadet på onsdag i den svenske byen Jönköping. Den svenske nyhetssiden Fria Tider kan nå avsløre at politiet har pågrepet to arabere mistenkt for mord og mordforsøk.

Syv personer skutt på ett døgn i Sverige

Frieord.no hadde på mandag en artikkel om det svært store antallet skuddepisoder og drap i den kriminelle underverdenen i svenske storbyer. Ikke før hadde vi publisert artikkelen, så eksploderer vårt naboland i nye skyteepisoder. På under 24 timer skal det ha vært hele syv personer som har blitt skutt, med en drept som resultat. En 70-årig uskyldig pensjonist som var inne på en pizzarestaurant når kuleregnet begynte, skal være en av de skadeskutte.

Sverige – Nordens Texas

Skyting på åpen gate i de store byene har blitt endel av den svenske hverdagen. I byer som Stockholm, Gøteborg og Malmø opplever man skyteepisoder hver eneste uke, året rundt. Bilder av hvit og blå polititeip rundt fortauskanter og foran restauranter, ofte akkompagnert av likposer liggende på bakken, kan nesten ukentlig sees i svenske aviser. Bare i Malmø har det vært 67 registrerte skytepisoder i byen på årets åtte første måneder.