Utenriks

Australia begynner å ligne på Sør-Afrika – afrikanske gjenger herjer

februar 26, 2018 Redaksjonen

Australia har de siste årene opplevd en sterk negativ trend i ran og vandalisme mot butikker, svært voldelige hjemmeran mot barnefamilier, gateran og vold mot politiet. Felles for dem alle er at de er utført av afrikanske innvandrere. Nå har australsk politi satt opp egne spesialenheter som skal jobbe eksklusivt mot afrikanerne.

Kommentar

KOMMENTAR: Hvorfor forteller dere ikke sannheten, NRK?

februar 10, 2018 Magnus Kristiansen

Nok en skyting i et boligfelt i Oslo. Massivt politioppbud. Media på plass med kamera og blokk. Men en ting vil man ikke snakke om. Hvem som står bak kriminaliteten. Eller hvem som har tillatt det hele å utvikle seg. Hvis vi ikke kan ha en ærlig debatt om dette, så bør NRK legge ned hele nyhetsavdelingen sin.

Kriminalitet

111 skyteepisoder og 17 drept i Stockholm i 2017 alene

desember 23, 2017 Redaksjonen

Stockholm slår nye «rekorder» i skyteepisoder og dødelig vold. Hittil i år har 111 bekreftede skyteepisoder funnet sted, og hele 17 personer har blitt drept. Det rapporterer Mitt i Stockholm på lørdag, som har fått innsyn i politiets eget register over såkalte bekreftede skyeepisoder. Byer som Gøteborg og Malmø har en lignende og skremmende utvikling.

Kommentar

Jeg orker ikke mer!

desember 18, 2017 Alexander Halvorsen

Gruppevoldtekter, overfallsvoldtekter på gaten, brutale og voldelige hjemmeinvasjoner, barn som ranes, mishandles og drepes på skoler. Og det siste, ryktet om at en 17-årig jente som ble gruppevoldtatt i Malmø skal ha fått tennvæske sprutet på underlivet etter voldtekten – og så ble satt fyr på!

Kriminalitet

Over 94 prosent av de gjengkriminelle i Stockholm er innvandrere

juli 2, 2017 Redaksjonen

Avisen Expressen har kartklagt den organiserte kriminaliteten i Stockholm. Av 192 personer har nesten alle, 94.5 prosent, minst en utenlandsfødt forelder. Kriminologen Jerzy Sarnecki forklarerer overrepresentasjonen med at innvandrere er fattigere enn etniske svensker. Andre forklaringer som gis er «strukturell rasisme» og «diskriminering».

Utenriks

Ikke-vestlige innvandrere bak 9 av 10 skuddepisoder i Sverige

mai 20, 2017 Redaksjonen

Unge menn med innvandrerbakgrunn ligger bak nesten alle drap og drapsforsøk som skjer med skytevåpen. Det viser en fersk undersøkelse gjort av den svenske avisen DN.se. De fleste mennene har bakgrunn fra Midtøsten og Nord-Afrika. Ikke en eneste er finsk, til tross for at det er en av de største innvandrergruppene i Sverige.

Utenriks

Voldsom økning av vold utført av asylsøkere

mars 20, 2017 Redaksjonen

Antall voldelige angrep er nesten doblet i 2016. I Baden-Württemberg har det vært en økning på 95,5 prosent i antall fysiske angrep utført av asylsøkere og innvandrere. I Bayern er økningen på 57,8 prosent. «Vi

Innenriks

Voldsofferfond kan gi millioner til voldsofre

mars 13, 2017 Redaksjonen

Forslaget ble imidlertid ikke fulgt opp av regjeringen eller justisminister Grete Faremo. Nå har Landsforeningen for voldsofre regnet ut at et slikt system, med kun en minimal avgift på 500 kroner pr. domfelte, ville ha

Kommentar

Svensk statsråd med hodet i sanden?

mars 5, 2017 Redaksjonen

Uttalelsene fra den svenske politikeren har skapt oppmerksomhet i utenlandske medier. Samtidig sier den svenske kriminologiprofessoren Leif GW Persson til Svensk TV at innvandrere og flyktninger er «voldsomt overrepresentert» i alvorlige forbrytelser. Han påpeker også