Tagged: IS

Muslimsk terrorist som sto bak hat-angrep mot kristne i Istanbul på nyttårsaften arrestert

Abdulgadir Masharipov fra Uzbekistan er pågrepet for å ha stått bak massedrapene mot gjester på en kjent nattklubb i Istanbul på nyttårsaften. 39 mennesker ble drept og minst 70 skadet da Masharipov fyrte av 180 skudd inne på nattklubben Reina. Han skal være endel av en sovende IS-celle i Tyrkia som fikk ordre om å angripe steder der kristne mennesker samles. Den muslimske terroristen skal tidligere ha kjempet for IS i Syria og fått erfaring der. Han skal være gift og ha barn.

VIDEO: Maskert mann med IS-terrorflagg krysser grensen mellom Danmark og Tyskland

En dansk mann tok på seg en finlandshette og holdt flagget til terrogruppen IS i hånden. Deretter gikk han rett over grensen mellom Danmark og Tyskland. Vel over grensen lagde han en bevegelse av å kutte strupen og gjorde IS-tegnet i luften. Men ingen grensevakter var å se. Ingen kontroll av grensen eksisterte. Videoen beviser også hvordan Berlin-terroristen som drepte 12 på julemarkedet etter angrepet kunne reise fra Tyskland, gjennom Nederland, Belgia Frankrike og inn i Italia, før han ble tatt i en rutinekontroll. Hvor trygge er vi egentlig i Europa?

Dagens video: Syrere feirer frigjøringen av Aleppo

Gledesscener utspant seg i den syriske byen Aleppo denne uken da syriske myndigheter igjen fikk kontrollen over den østlige delen av byen som siden 2012 har vært kontrollert av terrorgrupper. Syria har fått hjelp fra blant annet Russland til å drive ut opprørerne som har vært støttet av USA og EU.

Den mistenkte Berlin-terroristen skutt og drept i Milano – ropte «Allahu Akbar»

Etter terroren mot et julemarked i den tyske hovedstaden Berlin jaktet politiet etter en muslimsk 23-årig mann med tunisisk bakgrunn. I natt ble Anis Amri skutt og drept under en skuddutveksling med italiensk politi i Milano. Han skal ha blitt spurt om identifikasjonspapirer av en politimann på en togstasjon da hendelsen fant sted.

Slaget om Aleppo – hvem har rett?

Vestlige mainstream-medier har i det siste skrevet svært dramatisk om det som skjer i Aleppo i Syria nå. Overskriftene forteller blant annet om den verste krisen i det 21. århundret og om massedrap begått av syriske regjeringsstyrker med hjelp fra blant annet Russland. Men bakgrunnen og hvem som står bak blir imidlertid imøtegått av endel mediehus og journalister.

DAGENS VIDEO: Studenter i USA nekter å innrømme at det var terrorisme selv etter at IS påtok seg ansvaret

For å forstå hvor indoktrinerte og hjernevaskede studenter i dag virkelig er så må man se videoen ovenfor. Der blir studenter ved universitetet i Ohio intervjuet etter terrorangrepet sist uke, der en IS-sympatisør kjørte sin bil rett inn i en folkemengde og deretter knivstakk ofrene med en slaktekniv. Ni elever ble skadet, noen kritisk. Men selv om terroristen selv hadde skrevet om muslimske terrorangrep på sin Facebook-side og terrorgruppen IS påtok seg ansvaret, så nektet studentene ved skolen for at det var et muslimsk terrorangrep. En student sier tilogmed at terroristen sikkert ble utsatt for rasisme, og at det var årsaken til at han handlet slik han gjorde.

Nyhetsredaktør i TV2 var kjæreste med radikal jihadist

TV2 har nylig ansatt sin langtidsansatte krimreporter Karianne Solbrække som nyhetsredaktør. Hun ble avslørt som kjæresten til den radikale jihadisten Arfan Quadeer Bhatti da han ble dømt for medvirkning til terrorangrepet mot synagogen i Oslo.

Arrivederci, mullah Krekar!

Den alltid tilstedeværende mulla Krekar, også kjent som tidligere leder av terrorgruppen Ansar al-Islam, har nå fått sin anke i høyestrett avslått. Det betyr at norske myndigheter kan sende ham til Italia hvor han venter en siktelse for planlegging av terror i Europa. Kreker har i flere tiår vært en svært tung økonomisk byrde for norske skattebetalere og en trussel mot rikets sikkerhet.

Østerrike: 40 prosent av landets radikale islamister kom som asylsøkere og flyktninger

Ifølge nyhetsbyrået AP så skal Østerrikske myndigheter ha registrert 287 radikale islamister boende i landet de siste årene. Av disse skal 40 prosent ha kommet til landet som asylsøkere og flyktninger. Av disse igjen er 44 drept i Syria, 87 har returnert etter å ha kjempet for IS/al-Qaida, mens 50 personer ble nektet utreise. Resten tros å fremdeles være i Midtøsten. Flesteparten av jihadistene skal ha kommet fra Tsjetsjenia.

Ny studie knuser myte: Jihadister er utdannet og kommer fra stabile familier

"Islam svarer på deres ønske om idealer og gir dem en følelse av å være til nytte. Mange av dem er konvertitter og kommer fra familier uten tilknytning til Islam", sier den franske sosiologen Farhad Khosrokhavar. Jihadistene skal også være over gjennomsnittet utdannet og mange kommer fra middelklassefamilier uten økonomiske eller personlige problemer. Det er Queen Mary University of London og det franske senteret CPDSI som nå slår hull på myten om at islamister og jihadister er enslige, sosialt utstøtte og fattige.

500 muslimske terrorister i Tyskland – myndighetene frykter angrep

Tyske sikkerhetsmyndigheter har gått ut med informasjon om at de har minst 500 potensielle muslimske terrorister på sin overvåkingsliste. Den siste terrortrusselen som ble avslørt involverte hele 10 muslimer som planla å sprenge seg selv i luften med selvmordsvester. Truslene skal komme fra både flyktninger, hjemvendte IS-soldater og tyskfødte terrorister med muslimsk bakgrunn.

Rasistisk hatpredikant dømt til 6 års fengsel i England

Den radikale rasisten og hatpredikanten Anjem Choudary ble denne uken dømt til 6 år og fem måneder i fengsel for å ha støttet terrorgruppen IS. Choudary har fra før hyllet terroristene bak 11. september angrepene i USA og sagt at han ønsket å gjøre om Buckingham Palace til en moske.

Muslim knivdrepte turisten Mia (21) i Australia – ropte «Allahu Akbar» mens han knivstakk

En britisk kvinne (21) og en hund ble tirsdag kveld stukket ned og drept av en muslim med fransk statsborgerskap på et vandrerhjem i delstaten Queensland. En 30 år gammel mann ligger også kritisk skadd etter angrepet. Angriperen, Smail Ayad, oppholdt seg i landet på et turistvisum og skal ha ropt "Allahu Akbar" mens han knivdrepte kvinnen og da han ble arrestert av politiet.