Trump-toget øker farten – IBM satser på 25.000 nye arbeidsplasser i USA

Den amerikanske teknologi-giganten IBM uttalte på tirsdag at de vil ansette 25.000 mennesker i USA over de neste fire årene.

Uttalelsen kom dagen før Donald Trump skal møte med ledere for flere store teknologi-selskap.

6.000 av jobbene vil komme allerede i 2017, ifølge IBM-sjef Ginni Rometty, i en artikkel i USA Today.

IBM som har brukt store ressurser de siste årene for å restrukturere sin forretningsmodell sier de nå er klare til å investere over en milliard dollar for å trene og utvikle ansatte de neste fire årene.

– Vi ansetter nå fordi vårt arbeide krever utvikling, og derfor er det vanskelig å fylle mange av jobbene, uttalte Rometty. Hun påpekte også at mange industrier nå omformes av datateknologien og såkalt «cloud computing».

– Jobber er ikke lenger bare inndelt mellom fabrikker og kontorer, men nye typer jobber, som arbeidsgivere har problemer med å fylle.

– Disse jobbene som nå skapes krever nye ferdigheter – som igjen krever at man finner nye metoder for å tilpasse seg utdanning, opplæring og rekruttering, avsluttet Rometty.

Uttalelsen om IBM’s storsatsing kommer rett før møtet i dag, hvor eiendomsmilliardæren som ble president, Donald Trump, skal møte toppsjefene til Amazon, Apple, Microsoft, Google og Tesla/Space X.

Det er ventet at Trump kommer til å presse dem til å etablere jobber, etter at han i forrige uke uttalte at han ønsket at Apple – som nå produserer sine produkter i Kina – skal åpne en stor fabrikk i USA.

Men det er ventet at han vil møte mennesker som i all hovedsak støttet hans hovedmotstander, demokraten Hillary Clinton. En av få toppsjefer som støttet Trump var grunnleggeren av PayPal og investor i Facebook, Peter Thiel. Thiel er nå endel av Trumps overgangskabinett.

Les også: Trump-effekten: Bilgiganten Ford vurderte å flytte til Mexico – nå blir de i USA

«Trump-effekten»

Men det er altså ikke bare IBM som nå ønsker å starte abreidsplasser i USA.

De siste ukene har produsenten av klimaanlegg, Carrier, sagt at de vil beholde produksjonen i delstaten Indiana. Dette etter først ha sagt at man ønsket å flytte minst 1.000 arbeidsplasser til Mexico tidligere i år.

Også motorgiganten Ford vil nå beholde produksjonen av sine populære bilmodeller i delstatene Kentucky og Michigan. Også dette etter å først ha annonsert at man ville flytte dette til Mexico. I tillegg har man etter møter med Trump nå sagt at man ønsker å bygge ytterligere produksjonslokaler i USA.

Også kjemikalie-produsenten Dow Chemical har annonsert at de nå vil beholde sine produksjonlokaler i USA og etablere et «ny-teknologisk senter».

– Alt dette har skjedd som følge av denne mannen og hans politikk, sier administrerende direktør i Dow Chemicals, Andrew Liveris.

Venstremedia og Clinton-tilhengere angriper Trump

Nyhetene om Trumps suksess allerede før han inntar det hvite hus har naturlig nok skapt sinne og fortvilelse hos venstresiden.

En rekke venstreorienterte og Hillary-tro publikasjoner har de siste ukene skrevet negativt om og forsøkt å finne måter å snu Trumps møter og avtaler til noe som vil skape økonomisk uro. 

Det ble også spådd av «ekspertene» i de Hillary-tro mediene at de økonomiske markedene ville stupe etter at Trump vant valget.

INGEN RØDE TALL: Trump sitt valg var spådd å få katastrofale følger for børsen i USA. Istedenfor har den nådd nye rekorder. «Tired of winning yet?», spurte Trump ironisk under valgkampen.

Men fakta lar seg ikke påvirke av følelser og det kan ikke ses mer tydelig enn på industri-indeksen Dow Jones.

Den har faktisk skutt i været og brutt alle tidligere rekorder. Hele 11 ganger har den satt «all time high»-noteringer, ifølge Hegnar Media.

Også indekser som S&P 500 og Nasdaq har steget betydelig.

«JULENISSEN»: Donald Trump omtales nå som Julenissen av media etter at markedet stadig når nye rekorder. Dette er langt fra den katastrofen som ble spådd av mange av de samme mediene før Trump vant valget. (Foto: Skjermbilde/ABC).

Relatert:

Afroamerikanere skjøt og drepte gravid småbarnsmor

To menn har blitt siktet for mordet på Amanda Blackburn, den gravide småbarnsmoren, som ble skutt og drept under et hjemmeran den 10. november.

D
SKUTT OG DREPT: Amanda Blackburn, som var hvit, skal ha blitt skutt tre ganger, blant annet i bakhodet, da hun prøvde å beskytte sin ett år gamle sønn fra hjemmeranerne. Det antydes også fra politiet at hun skal ha blitt seksuelt misbrukt før drapet fant sted. (Foto: Privat).
D
AFROAMERIKANERE SIKTET: Larry Jo Taylor, Jr (18) og Jalen Watson (21) er siktet for å ha drept den gravide småbarnsmoren i hennes eget hjem. (Foto: Politiet).

På en pressekonferanse uttalte aktor i saken, Terry Curry, at 18 år gamle Larry Jo Taylor, Jr og den 21 år gamle Jalen Watson, er siktet for mord i forbindelse med etterforskningen.

Det rapporteres at de to mennene, samt en mann til, vil bli siktet for ytterligere tre innbrudd.

Les også: Afroamerikanere knivdrepte småbarnsmor i bilvask – kjørte rundt med liket

Taylor har blitt siktet for overlagt drap, tre tilfeller av innbrudd, tre tilfeller av ran, voldelig ran med alvorlig personskade, kidnapping, biltyveri og besittelse av håndvåpen uten bæretillatelse. Watson har blitt siktet for drap, tre tilfeller av innbrudd, voldelig ran med alvorlig personskade og biltyveri.

Ifølge rettsdokumentene så skal Taylor og Watson – i tillegg til en tredje mann – være anklaget for å ha gått inn i familien Blackburn sitt hjem på morgenen den 10. november, samt ha begått innbrudd i to andre hjem i det samme området.  En tredje mann, Diano Gorden (24), blir holdt i arrest for å ha brutt vilkårene for en prøveløslatelse.

Mennene skal ifølge politiet tilhøre en gjeng som heter «The Kill Gang».

D
TREDJE MEDSKYLDIGE: I tillegg til Taylor og Watson, skal 24 år gamle Diano Gordon også ha vært med på den grufulle hendelsen, der den hvite kvinnen ble drept.

Les også: Far og sønn henrettet av afroamerikansk ranspar

De tre mennene skal ha utført to innbrudd før de ankom Amanda Blackburn sitt hus. Ifølge aktor skal huset til den drepte småbarnsmoren ha vært ulåst, som gjorde at de gikk rett inn.

Watson og Gordon skal ha forlatt huset med kredittkortet til den drepte kvinnen og reist til en minibank. Taylor skal ha blitt igjen i huset og ventet på å bli plukket opp av de to andre.

Taylor skal ha innrømmet til vitner at han skjøt og drepte den gravide kvinnen, mens hun var hjemme med sin ett år gamle sønn. Hun var 12 uker gravid når hun ble drept. Ifølge politiet skal hun ha dødd av et skuddsår i bakhodet. Hun skal også ha blitt skutt i venstre arm og øvre del av ryggen.

D

D
MISTET SIN MOR: Amanda sin ett år gamle sønn vil aldri igjen få oppleve hvordan det er å ligge på sin mor sitt bryst. (Foto: Privat).
D
LYKKELIGE TIDER: Amanda Blackburn og hennes ektemann ventet sitt andre barn, når Amanda ble skutt og drept i parets hjem. (Foto: Privat).

Les også: Hvit politimann skutt i ansiktet i USA – afroamerikanere håner politiet

Hennes ektemann, presten Davey Blackburn, oppdaget sin kones døde kropp etter å ha kommet hjem fra helsestudioet senere den morgenen.

Politiet fant den stjålne bilen fra et av ranene dagen etterpå. Kvitteringer fra minibanken ble også funnet i bilen og etterforskere fant også bevis som koblet de mistenkte til bruken av Amanda Blackburn sitt kredittkort.

Ifølge rettsdokumenter, så ble Watsons DNA funnet på en genser stjålet fra et hus som mennene gjorde innbrudd i før de ankom huset til Amanda Blackburn.

Watson skal ha trukket genseren over ansiktet når han tok ut pengene fra minibanken. En pistol ble også senere funnet i en hage til en av naboene.

Tidlige rapporter indikerte at Amanda Blackburn skal ha blitt seksuelt misbrukt. Men aktor sier at de ikke har nok bevis til å bevise dette på nåværende tidspunkt.

D
I RETTEN: De to drapsmennene ble ført inn til retten iført håndjern og oransje drakter. De er siktet for en rekke alvorlige forbrytelser. Den mest alvorlige er drap. (Foto: Kelly Wilkinson/The Star).

Les også: Afroamerikaner drepte 14 år gammel hvit jente – sendte hånende SMS til moren

Amandas ektemann gikk ut med følgende brev etter det brutale drapet på sin kone:

Selv om det ikke gjør at smerten forsvinner, så var jeg svært lettet over nyheten om arrestasjonene etter drapet på Amanda. Etterforskerne har fortalt meg at de har bygget en solid sak for å sørge for en rettferdig og rask avklaring. Familien og jeg kunne ikke være mer takknemlige for den omtanken og profesjonaliteten som politiet og deres etterforskere har vist oss de siste ukene.

Saken har ikke fått noen omtale i norske medier