DAGENS BILDE: 8. mars, kvinnekamp og hijab

Samtidig som norske feminister og muslimer hyller det kvinneundertrykkende plagget hijab, så ble en modig iransk kvinne dømt til to års fengsel for å ha tatt av sin i Iran.

Vi holder vel ikke pusten mens vi venter på at norske feminister skal vise henne den respekten og hyllesten hun fortjener.

JENTA FRA GHELAB GATE: En iransk kvinne tok av seg hijaben i protest mot den undertrykkende praksisen og behandling kvinner har i islamske land. Hun ble senere arrestert med 29 andre kvinner. I dag kom dommen på to års fengsel for kvinnen på bildet. I Norge hadde hun blitt kalt «husneger» og angrepet av den politiske venstresiden, samt norsk presse, slik Resetts journalist Shurika Hansen har opplevd. (Foto: Privat).

 

LESERINNLEGG: (VIDEO) «Muslimske kvinner gjemmer seg bak religiøse klær for å slippe å jobbe»

Av Anonym

Kvinner som kommer fra ikke-vestlige land med muslimsk bakgrunn vil ikke jobbe. De kommer med sine familier for de vet de får penger uten å gjøre noe, de kommer for å føde barn og blir belønnet for det. Muslimske kvinner spesielt fra Somalia, Afghanistan og Irak er ganske bevisste om systemet. Det som er litt mer naive lærer fort.

Det gjelder å gjøre seg så lite attraktiv som mulig for arbeidsmarkedet. Det hemmelige våpenet er ulike klesplagg som gjør kvinnene upraktiske i arbeidslivet, samtidig som de blir bakterie bomber. Får de ikke gå med plaggene alt fra hijab, niqab, abaya, jilbab etc, så truer de med å flytte tilbake til opprinnelseslandet de kom ifra.

Personalet i Lunner kommunes introduksjonprogram for flyktninger opplever at kvinner som kommer kan være vestlig kledd. Men under programmet begynner de å kle seg i de plaggene som hindrer de fra arbeidslivet.

Er det noen som reagerer? Nei, svindelen får gå videre. Jeg bare stiller spørsmålet om de bør flytte tilbake? Snakker vi om noen som virkelig behøver asyl her?

FJERNET: Etter at denne saken ble delt hele 2.200 ganger og fått over 10.000 treff på vår nettside den siste måneden så valgte NRK å kreve videoen fjernet fra den Youtube-kontoen vi lenket til. Hvis noen lesere finner den et annet sted, så vennligst send oss lenken på vår tips-side. (Skjermbilde/Youtube).

Feminister i opprør – dette er videoen du aldri kan fjerne fra netthinnen din igjen

Å vokse opp i det mest trygge, sikre og mest likestilte samfunnet i verdens historie er ikke nok for den bortskjemte milleniumsgenerasjonen.

Å gå på skoler uten å bli slått, uten segregasjon, hvor læreren er din venn. I et samfunn som tar vare på dine rettigheter og stopper de som misbruker deg. I et samfunn der du kan si hva du vil, når du vil og hvor du vil. (før innføringen av islam i Vesten vel og merke. red. anm.)

I et samfunn som godtar at du identifiserer deg som det motsatte kjønn, tilogmed et tredje kjønn. Som homofil, lesbisk eller bifil. Et samfunn som faktisk premierer og åpner flere dører for deg som følge av dette til både utdannelse og jobb.

I et samfunn hvor de som skriker høyest mest sannsynlig aldri har følt sult, måttet sove ute eller noensinne vært truet på livet som følge av sine livsvalg.

Der står milleniumsgenerasjonen og hyler, gråter og ruller rundt på gulvet. Med sine mannepupper, kulemage, sideflesk, dobbeltake og svake kroppsholdning. Med ring i nesa, kortklipt lilla hår og håpløse klesvalg. Runde eller intellektuelle briller er også populært. En person som aldri har jobbet fysisk  eller måttet spare penger for å få noe som helst.

Med sine iPader, iPhones og apple-laptoper.

For guttene er betegnelsen «soyagutt» og for jentene er den «feminister». Hør dem hyle.

Ny Barbie-dokke har kvinnediskriminerende muslimske klær – ingen feminister reagerer

Islamiseringen fortsetter i Vesten og det nyeste tilskuddet omhandler Barbie-dukker fra produsenten Mattel. Barbie-dukken er ikonisk i Vesten og har vært et fast innslag på jenterom i over et halvt århundre.

Nå har imidlertid inntoget av islam i Vesten ført til at også Barbie-dukken har fått føle islamismen på kroppen. Det ondskapsfulle og kvinnefiendtlige plagget hijab blir nå innført som endel av klesutvalget til de nye Barbie-dukkene.

Det var på mandag at den amerikanske leketøyprodusenten Mattel presenterte sin nye Barbie-dukke.

Dukken er inspirert av den muslimske fekterinnen Ibtihaj Muhammad og skal være den første Barbie noensinne som ikler seg det islamske klesplagget hijab.

Ibtihaj Muhammed var også den første deltakeren i OL med hijab.

Jeg er stolt over at små jenter overalt nå kan leke med en Barbie som velger (sic) å bære hijab, skriver Muhammad på Twitter.

Dette er en barndomsdrøm som har gått i oppfyllelse, fortsetter hun.

Mattel, som har produsert Barbiedokker i snart 60 år, har dedikert den siste kolleksjonene til «kvinnelige helter», ifølge den svenske venstreekstreme avisen Aftonbladet.

Mattel skriver at de er utrolig stolte over sin tildekkede dukke.

Brukere og lesere på nettet er imidlertid ikke imponerte over normaliseringen av den svært kvinnefiendtlige ideologien islam og tvangstildekkingen av den nye Barbie-dukken.

https://twitter.com/FabianFjalling/status/930442058032209920

https://twitter.com/RacostaK/status/930155276325371904

Hylles av feminister

Såkalte feministiske og politisk korrekte magasiner er imidlertid over seg av hyllest til Barbies nye tvangsplagg.

Clinton og Obama aksepterer hijab

Venstreekstremistenes omfavnelse av kvinnemishandlingen og slaveriet som kvinner i islam opplever blir akseptert og promotert av offentlige og sterke kvinner som bør ta avstand fra det.

Også tidligere presidentfrue Michelle Obama har normalisert hat-ideologien islam og bruken av tvangplagg:

Også de store sportskanalene promoterer den kvinnefiendtlige ideologien:

Moderat islam og radikal islam er det samme

Hvis man tror at Ibtihaj Muhammad kun er en uskyldig og snill kvinne, så se hvem hun omgir seg med her. Til venstre kan man se den rasistiske og fremmedfientlige venstreekstreme aktivisten Linda Sarsour. Sarsour kjemper for innføring av Sharia i Vesten og har  truet tidligere muslimske kvinner som jobber for menneskerettigheter med å «ta fra dem vaginaen» deres.

Muhammad har også deltatt i rasistiske kampanjer for sort makt-bevegelsen:

Ibtihaj bruker sin offisielle og verifiserte Twitter-konto til å hetse hvite og kristne mennesker:

Det verdensberømte sportsmagasinet Sports Illustrated promoterer også kvinneundertrykkelse og hat mot kvinner:

Ibtihaj Muhammed promoterer hatefulle og rasistiske bøker på sin offisielle Twitter-profil:

Det er uklart om Mattel vil tillate klær for Barbie og Ken-dukker fra nazistiske, kommunistiske eller andre hatefulle ideologier, nå som man har normalisert og akseptert islam.

Både VG og TV2 har omtalt saken i dag, uten å skrive ett eneste kritisk ord til hvordan den påtvungne tildekkingen av leketøy for små barn vil normalisere hatet og rasismen i samfunnet.

ØSTERRIKE: Forbudt å dekke til ansiktet på offentlig plass

På søndag trådte det hittil mye omdiskuterte forbudet mot heldekkende kledsel på allmenn plass i kraft.

Blant det som omfattes av forbudet er heldekkende muslimske klær, noe den østerrikske regjeringen mener skal fremme respekten og aksepten for østerrikske verdier.

FORBUDT: Å dekke til ansiktet på jenter og kvinner er nå forbudt i Østerrike. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Forbudet skal også «gjenopprette den sosiale tilliten i et åpent samfunn» og mangel på etterfølgelse kan straffes med bøter opptil 150 euro. (Ca. 1.500 norske kroner).

Unntak kan gjøres ved visse omstendigheter, som klovnedrakter ved kulturelle tilstelninger, arbeidsklær som masker båret av sykehuspersonell og halstørkle ved kalde temperaturer.

Akseptanse og respekt for østerrikske verdier er grunnleggende forutsetninger for en fremgangsrik integrering mellom majoriteten østerrikere og mennesker fra land i den tredje verden, deklarerte regjeringen.

NY LOV: Østerrikes nye lov viser at det kun er religiøse tvangsklær som er målet for loven. Man har allikevel tatt med andre tildekkinger for at det skal virke som et allment forbud. (Foto: Apa/Quelle/BM).

Forbudet inkluderer også politiet, dommere, lærere og aktorer for at embedet skal oppleves nøytralt.

Turister fra arabiske og muslimske land må ta av seg heldekkende klær når de ankommer den østerrikske grensen. Hvis de ikke følger loven, vil de bli nektet innreise og sendt hjem igjen.

Andre nye innvandringsrelaterte lover som trådte i kraft den 1. oktober er integrasjonskontrakten som migranter må skrive under på og obligatoriske kurs i det tyske språket og landets verdier.

Lignende forbud har allerede funnet sted i Frankrike, Belgia og til dels Nederland.

Om et par uker holdes det valg i Østerrike, der innvandringskonservative FPÖ ventes å blir det nest eller tredje største partiet.

Da forslaget for forbud mot tildekking ble lagt frem fra østerrikske myndigheter demonstrerte 3.000 muslimer, venstreekstremister og feminister mot forbudet under bannere som sa at forbudet var «sexistisk» og «rasistisk».

En mindre demonstrasjon fant sted sist uke da venstreekstremister ikledde seg blant annet klovnemasker for å latterliggjøre myndighetenes lov. Det er imidlertid en vesentlig forskjell mellom en ansiktsmaske som venstreekstremistene kunne ta av seg når de vil, og de muslimske kvinnene som ville gjøre dette med risiko for å bli æresdrept av familien eller det muslimske miljøet i landet.

KLOVNEMASKE: Venstresiden i Østerrike mener at det å ha på seg klovnemaske er det samme som å bli påtvunget et religiøst tvangsplagg fra ung alder, med livet som innsats om man tar det av. (Foto: Youtube).

Relatert:

ENGLAND: Jenter ned i 5-årsalderen bruker hijab som en del av skoleuniformen

Avsløringen har skapt uro blant kvinnelige muslimske aktivister, kirkeledere og lærere, skriver britiske aviser.

De påstår at kledselen er splittende, seksualiserer unge jenter ettersom det tradisjonelt ikke bæres før puberteten – og at skoler tillater det fordi de er redde for å bli anklaget for islamofobi.

VIDEO: Muslimsk skole i England lærer elevene at ikke-troende skal drepes

AKSEPTERT: Ifølge britiske medier så tillater skoler i England at barn helt ned i 5-årsalderen bruker hijab. (Foto: Illustrasjonsbilde).

En ansatt ved skoledirektoratet som har ansvar for at skolene følger regelverket sier følgende til Sunday Times:

– Selv om det er opp til skolene å bestemme uniformsreglene i henhold til loven, så er det en økende uro at hijab har dukket opp på uniformslisten.

– Vi ser nærmere på om det finnes bevis for at skolene møter eksternt press for å tilpasse seg dette.

Les også: Muslimske skolebarn i England roper «Allahu Akbar» mens de går på gaten

Ifølge en undersøkelse gjort av avisen Sunday Times, så informerer en femtedel av 800 barneskoler i England at de inkluderer hijab som endel av uniformen.

I den svært flerkulturelle byen Birmingham så rapporterte rundt halvparten av byens 72 barneskoler at de aksepterer hijab. Det samme tallet gjelder for Tower Hamlets i London.

Les mer: Lærer på muslimsk friskole i England: «Homoseksuelle skal steines»

Gina Khan er en barnerettsaktivist i Birmingham uttaler følgende:

– Skoler tillater det fordi de er redde for å bli kalt islamofobe og har blitt fortalt at dette er et religiøst plagg. Men de har en plikt til å støtte muslimske jenters rett til selv å velge og dermed ikke skille seg ut fra andre barn.

Flere høyerestående personer innen kirken har gått hardt ut mot praksisen, blant dem den tidligere erkebiskopen av Canterbury.

Les mer: Britisk intergrasjonssjef: «Muslimer vil aldri integrere seg»

Han får imidlertid ikke støtte av biskopen i den svært flerkulturelle byen Bradford, der man har opplevd flere alvorlige raseopptøyer de siste tiårene.

– Barn liker ofte å se ut som mamma. Vi har som regel ikke gjort noe stort ut av det, men bare passet på at de har de rette fargene. Dette handler om religion og ikke seksualitet.

En talsperson for utdannelsesdepartementet uttalte at «Det er opp til skolene om de vil tillate en elev å gå med burka».

Les mer: Muslimer til engelskmenn i London: «Dette er vårt land nå, kom dere ut!»

Les mer: Muslimsk far lot datteren drukne – for ærens skyld

Frieord skrev i forrige måned om hvordan muslimske jenter i Storbritannia helt ned i barnehagealder blir pakket inn i hijaber, for å ikke «vise hud» og være «anstendige».

VIDEO: Videoen norske feminister og islam-apologeter vil ha store problemer med å forklare

WIKIPEDIA. Kilde.
ISLAMSK DEFINISJON. Kilde.

Les også: BBC-serie tar for seg de massive rasistiske og muslimske voldtektsgjengene i England

Les også: England: Ny muslimsk voldtektsgjeng – 200 saker – 165 overgripere – 13-åring voldtatt av fem menn

Les også: Utenlandske og muslimske gjenger terroriserer England med syreangrep

Relatert:

NRK – hijab er tillatt – kors er det ikke (OPPDATERT)

OPPDATERT: I det artikkelen skulle publiseres kom LDO med en uttalelse. Les nederst om dette.

NRK har valgt å benytte seg av den omstridte muslimske aktivisten Faten Mahdi al-Hussaini i en ny TV-serie om det kommende stortingsvalget. Serien heter «Faten tar valget» og vil også være tilgjengelig på nettet.

Faten, som hun omtales i norske medier, kom for alvor i søkelyset i Norge sommeren 2014, da hun holdt en appell utenfor Stortinget.

I appellen gikk hun hardt ut mot sunnimuslimene i den rasistiske hat-gruppen Profetens Ummah.

Talen og fremføringen gjorde den daværende 19-åringen til en medieyndling.

Men i etterkant kom avsløringer om Fatens tilknytning til det Khomeini-styrte prestestyret i Iran, og hennes ønske om en islamsk stat, med streng islamsk lovgivning.

Det ble også avslørt at hun tilhører en moské som er finansiert av Iran, som sender penger, imamer og hatpredikanter til Norge.

AKSEPT: Faten og andre islamister har fått innpass helt inn til statsministerens kontor. Her avbildet med statsminister Erna Solberg. (Foto: Twitter).

Les også: VG støtter ekstreme islamister

Til tross for dette har NRK valgt å bruke Faten i en programserie om stortingsvalget neste måned. Ikledd hijab skal Faten undersøke de ulike norske partiene og finne ut hvilket som får hennes stemme.

Valget av den hijabkledte islamisten har imidlertid skapt uro, og den kristne avisen Vårt Land kunne i går meddele at Line Konstali, informasjonsleder i den norske misjonsorganisasjonen HimalPartner, har klaget NRK inn for Likestillings og diskrimineringsombudet (LDO).

Årsaken er at NRK i 2013 nektet en programleder å bære et synlig kors under sending.

FORBUDT PÅ NRK: I 2013 fikk programlederen Siv Kristin Sællmann beskjed fra NRK-ledelsen om å ikke bruke kors å TV. Saken ble klaget inn for Kringkastingsrådet, men Sællmann tapte og måtte fjerne korset. Nå bruker NRK en programleder med hijab, uten at NRK-ledelsen har oppfordret den muslimske kvinnen til å ta av plagget. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Klagestormen har vært stor.

Fra NRK:

– Så langt har vi fått over tusen klager, det er ikke godt å si hvor det stopper, sier sekretær i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud.

I klagene mener folk at det er en forskjellsbehandling når en programleder i nyhetene ikke fikk bruke kors under sending, mens hijab nå brukes i et aktualitetsprogram.

– De mener hijab er et religiøst plagg og at det bør likebehandles, sier Skarrud. (Sitat slutt).

Les også: Leserinnlegg: «Til helvete med hijab»

Faten og Iran

Frieord skrev i 2014 om Faten og avsløringene av hennes nære koblinger til Iran og trossamfunnet «Tauheed».

Fra Frieord.no:

De fleste som følger med i norsk politikk kan ikke ha unngått å få med seg bilder av den hijabkledde muslimske kvinnen Faten Mahdi Al-Hussaini som holdt tale foran flere tusen fremmøtte utenfor Stortinget i august i år. Det var i forbindelse med en demonstrasjon mot den radikale muslimske gruppen IS, hvor Faten fikk taletid og uttalte blant annet «Dere følger ikke islam. Dere følger djevelen».

Faten ble ukritisk hyllet av alle norske medier som en modig ung muslimsk kvinne som talte de skjeggete bødlene fra Midtøsten midt imot. Men det tok ikke lang tid før de første kritiske stemmene mot Faten og hennes bakgrunn kom. Det viste seg nemlig at Faten tilhører det såkalte «Tauheed»-trossamfunnet. Faten er sjia-muslim og IS-krigerne er sunni-muslimer. Og disse to gruppene kommer som sagt ikke overens med hverandre.

Faten er leder for Oslo-avdelingen av «Stand4Hussein«, en gruppe med heller tvilsomme moralske standpunkter. Magne Lindholm som er lektor og hovedansvarlig for undervisning av journalistudenter i presseetikk og medieteori ved Høgskolen i Oslo og Akershus, skrev følgende etter å undersøkt litt om Faten sin organisasjon:

Stand 4 Hussain forsvarer flerkoneri med en påstand om at det er flere kvinner enn menn. Flerkoneri er nødvendig for å tilfredsstille kvinnenes behov. Halv arverett er en fordel for kvinner, for de skal forsørges av mannen uansett. Demokrati er de mot. Det er i strid med islamsk styresett, for samfunnet skal styres etter religiøse lover. Utroskap straffes med døden. Det er visstnok ikke så farlig, for utroskap vil forsvinne i et islamsk samfunn der ”anledningen til seksuell opphisselse eller erotikk er strengt begrenset på offentlige steder”. Fram til fredag ettermiddag 29. august forsvarte organisasjonen å hogge hendene av tyver, men det ble endret i all hast da sida ble kjent i nettdebatten. Nå heter det at hender bare skal hogges i et samfunn styrt av islamsk lov, der det islamske styresettet garanterer tyven en brukbar levestandard. Det er unektelig originalt å hevde at avhogging av hender er en del av velferdsstaten.

Tauheed-moskeen som Faten tilhører er også finansiert av det iranske diktaturet. De inviterer jevnlig representanter for det prestestyrte Iran som støtter dødsstraff for frafall fra islam, steining av utro kvinner og avkapping av hender for tyveri for å nevne noen av uhyrlighetene.

De har også ifølge NRK som mål å forberede norske muslimer på terrorhandlinger den dagen det skulle komme en ordre om det.

FACEBOOK: Dette innlegget var å finne på Faten sin Facebook-side. Her påstår hun at ISIL/IS er sponset av Israel, siden de ikke har reist til konfliktområdet Israel/Palestina og utført sine barbariske handlinger der.

Faten skal med denne bagasjen (og 1.1 millioner kroner i premiepenger) reise rundt til norske skoler og snakke om «toleranse» og «øke kunnskapen» om islam til norske skoleelever.

Det er dette Verdens Gang nå støtter under tittelen: «Vi må stå sammen mot ekstremisme«. (Sitat slutt).

OPPDATERT:

Likestillings- og diskrimineringsombudet mener at NRK ikke diskriminerer ved å la en kvinne ikledd hijab få lede et NRK-program.

«Dersom Faten skulle jobbe som nyhetsprogramleder, ville en regel om at hun ikke fikk bære religiøse plagg/symboler (hijab) ikke vært diskriminerende. Den samme vurderingen som i saken om korsbruk, nevnt over. Omvendt, ville en programleder i en programserie om valget kunne bære kors. Det betyr altså at en kristen programleder og en muslimsk programleder (dersom det gjaldt samme type program) blir behandlet på samme måte»

«De to tilfellene som du nevner er altså ikke sammenlignbare, fordi det er snakk om to forskjellige programlederroller. Som en følge av dette, har NRK forskjellige regler for disse rollene, Det at NRK har forskjellige regler ut fra hvilket program det er snakk om, er ikke diskriminerende», heter det videre.

Likestillings- og diskrimineringsombudet opplyser at det ikke kommer til å foreta seg noe mer i saken.

Videoen norske feminister og islam-apologeter vil ha store problemer med å forklare

Relatert:

Kvinne nektet skilsmisse i tysk domstol – vil ikke ta av islamsk hodeskjerf

Kulturelle, religiøse og etniske konflikter har etterhvert blitt hverdagslige i det offenlige livet i det flerkulturelle Europa.

I Tyskland står i disse dager en syrisk kvinne i en religiøs konflikt. Hun ønsker skilsmisse fra sine muslimske ektemann, men nekter å ta av sitt islamske hodeskjerf foran dommeren.

Kvinnens advokat har mottatt et brev fra dommeren i Luckenwalde-distriktet, som informerer dem om at «»Religiøst motiverte klær, som hodeskjerf ikke er tillatt under rettsforhandlingene», melder avisen Tagesspiegel.

Les også: 92.000 kroner i bot for burka i Sveits

Les også: Muslimske terrorister ikler seg burka for å skjule sin identitet

LUCKENWALDE: Rettssaken går i den østtyske byen Luckenwalde.

I brevet advares også kvinnen at hun kan risikere rettslige konsekvenser hvis hun ikke følger rettens påbud. Samtidig krever retten at hun møter opp i person for forhandlingene, noe som setter den muslimske kvinnen i en tilsynelatende umulig situasjon.

Kvinnens advokat på sin side informerer om at de nå vil klage inn avgjørelsen og begrunner det i at retten bryter grunnloven.

Les også: Dommer i Australia nekter muslimsk kvinne med religiøs tildekking å vitne i retten

Dommere og aktorer i tyske rettssaler har en plikt å opprettholde religiøs nøytralitet og kan vanligvis ikke ikle seg religiøse symboler.

Men sivile som møter i retten er ikke bundet av lovene om religiøs nøytralitet. Den føderale konstitusjonelle domstolen dømte i 2006 at en dommer ikke har rett til å utvise en tilhører fra en rettshøring hvis de var ikledd et hodeskjerf.

Les også: Domstol i England kastet ut muslimsk kvinne da hun nektet å ta av religiøs tildekning

Les også: Muslimsk kvinne kastet ut av opera i Paris – ville ikke ta av religiøs tildekning

HVEM DER? Muslimske klesregler kan i mange tilfeller gjøre det vanskelig å identifisere hvem som befinner seg bak tildekkingen. Dette kan skape problemer i blant annet rettssaler. (Illustrasjon/rettssak i Australia).

Forsvarsadvokater er heller ikke bundet av reglene for religiøs nøytralitet, og kan ikle seg hodeskjerf eller andre religiøse symboler.

Retten i Luckenwalde forsvarte sin avgjørelsen med at dommeren har «et ansvar for å sørge for at reglene følges i rettssalen, hvor religiøse symboler ikke har noen plass».

Dommerens avgjørelse har allerede skapt kontrovers i jusmiljøet.

Les mer: Europeisk domstol gir arbeidsgivere rett til å nekte ansatte å bære religiøs tildekking

Klaus F. Gärditz, en ekspert i grunnlovsrett ved Friedrich-Wilhelms universitetet i Bonn, beskriver brevet som et forsettelig forsøk på å «seksuelt ydmyke» kvinnen.

Rettssystemet kan ikke «utøve rasisme og sexisme under påskuddet av å følge lovlige prosedyrer», skriver Gärditz i Legal Tribune Online.

Han mente videre at kvinnens rett til religiøs frihet og ytring hadde blitt skadet av avgjørelsen.

Les også: Muslimsk kvinne pålagt å ta av seg religiøst hodeskjerf i rettssal i Quebec

At kvinner i Vesten blir påtvunget seksualiserte, religiøse og kvinnefiendtlige klær som hijab, nikab og burka er imidlertid ikke endel av debatten i denne saken.

Les også: Muslimer trenger ikke bevise identitet på offentlig transport i Østfold

Sykehjem ville ikke akseptere kvinnefiendtlige plagg – mistet kontrakt med kommunen

Stavanger kommune har nå brutt kontrakten med Blidensol sykehjem etter at ledelsen ikke ønsket at de ansatte skulle bruke religiøse og politiske klær under arbeidstiden.

Det privatdrevne sykehjemmet skal ifølge LMD (Likestilling og mangfoldsdirektoratet) ha opptrådt lovstridig.

Det hele startet sist høst da sykehjemmet fikk kritikk fordi de ikke tillot ansatte å bære turban, hijab og palestinaskjerf i arbeidstiden.

Les også: Diskriminerende at fremmedspråklige sykehjemsansatte må lære seg norsk

NESTE STEG: Hvis man tillater religiøse klær i arbeidstiden, hvor vil da grensen gå i fremtiden? (Foto: Illustrasjonsbilde).

Det var en muslimsk ansatt som først sendte inn en anmeldelse til LDO (Likestillings- og diskrimineringombudet).

Ombudet konkluderte med at sykehjemmet hadde brutt diskrimineringslovens paragraf 6 om etnisitet.

Styremedlem og talsmann for styret ved Blidensol, Thomas Middelthon, har under saksgangen vist til at EU-domstolen nylig bestemte at europeiske arbeidsgivere har rett til å bestemme over ansattes religionsutøvelse i arbeidstiden.

Fra NRK.no:

EU-domstolen konkluderte i dag med at europeiske arbeidsgivere rett til å bestemme over ansattes religionsutøvelse i arbeidstiden. Denne tvisten står i dag ved sykehjemmet i Stavanger, som i høst fikk kritikk fra både kommunen og Likestillings- og diskrimineringsombudet fordi de nektet sine ansatte å bruke religiøse hodeplagg i arbeidstiden.

– Vi har hatt et hylekor imot oss som ikke har forstått det, som har kalt oss rasister og all verdens. Jeg håper nå at meningen får en annen vending, sier Middelthon.

– Jeg forventer i at vi får medhold i at vi kan gå inn for vårt nøytrale arbeidsantrekk på Blidensol. Det er alt vi forlanger, sier Middelthon.

– Det eneste saken gjelder er arbeidsantrekk, og der inngår ikke hijab. Det er helt forståelig når det gjelder demente pasienter, legger han til. (Sitat slutt).

Men LDM avviste EU-domstolens avgjørelse og har gitt Stavanger kommune rett til å heve avtalene med sykehjemmet basert på diskriminering av de muslimske arbeiderne.

Les også: Ønsker egne muslimske sykehjem i Norge

En muslimsk sykepleier har blitt sykemeldt med stressanfall etter hun ikke fikk gjennom kravet om å få bruke det religiøse tvangsplagget.

MUSLIM: Yaha Gapuraejva mener at det viktigere for henne å bruke hijab enn å jobbe på sykehjemmet. – Akkurat nå er det vanskelig å tenke. Jeg ville bare beskytte meg selv, mine rettigheter og min tro, sier hun til NRK. (Skjermbilde/NRK).

Sykehjemmet har ikke fått noen støtte fra lokalpolitikerne i Stavanger og ordfører Christine Sagen Helgø fra Høyre støtter endog kommunens avgjørelse om å kutte samarbeidet med Blidensol.

STØTTER HIJAB-BRUK: Ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, mener at introdusering av religiøse plagg i arbeidslivet skal aksepteres.

Les også: Hijab-drama i frisørsalong endte i retten – men hva skjedde egentlig?

Tillatelse til å ikke vaske seg

I England har leger og sykepleiere med muslimsk tro fått tillatelse til å ikke vaske seg etter behandling av pasienter.

Kvinnelige muslimer som jobber på sykehus får nå lov å dekke seg til helt til hendene, selv om hygienereglene tidligere kun har tillatt tildekking til albuene.

Man skal ha fått tillatelse til å bruke engangshansker som går opp til albuene. Dette ble kritisert av en helseorganisasjon da man mente det ville være vanskelig for sykepleierne å bytte engangshanskene hver gang man behandlet en ny pasient.

Ønsket om bekledning kun til albuene og jevnlig vasking og skrubbing ble innført da man ønsket å redusere antall pasienter som døde av såkalte superbakterier og sykdommer som smitter ved berøring.

Dette ble altså veid lettere enn retten til muslimene å følge sine religiøse klesregler.

Relatert:

Sykehjem:

Islam i Norden:

 

EU: Ingen rett å bære hijab på arbeidsplassen

Kilde: NRK.no

Bestemmelsen kom etter at en muslim i Belgia gikk til sak mot sikkerhetsselskapet G4S da hun ikke fikk bruke hijab under arbeidstiden. «Det er ikke direkte diskriminering når det i interne regler i en bedrift slås fast at det er forbudt mot å bære synlige politiske, filosofiske eller religiøse symboler»

Fra NRK:

Domstolen konstaterer at G4S’ interne regelverk henviser til bæring av politiske, filosofiske eller religiøse symboler.

«Regelverket behandler dermed alle selskapets ansatte likt ved at man har et generelt pålegg om nøytral bekledning», heter det i kjennelsen.

Les mer: Dobbeltmoral under hijab-drama – nordmenn må betale ekstra for hårklipp

I en annen kjennelse tirsdag slår EU-domstolen fast at en kunde som oppsøker en bedrift, ikke kan kreve å bli møtt av en ansatt uten religiøst hodeplagg, så lenge bedriften ikke har nedfelt forbud mot slike symboler i sitt interne regelverk.

Professor og ekspert på europeisk rett Mads Andenæs sier kjennelsen ikke får noen umiddelbare konsekvenser for norsk praksis.

– Vi har egne bestemmelser for religionsfrihet og diskriminering i grunnloven og norsk rett. De vil gjelde uansett hva EU-domstolen sier, sier Andenæs.

Les også: Stavanger: Sykehus trues med nedleggelse om ikke de ansatte får gå med hijab

Dersom avgjørelsen hadde vært basert på EUs arbeidsrett og konkludert med at arbeidsgiverens forbud ikke var lovlig, kunne det blitt overført til Norge.

Men denne uttalelsen har tatt utgangspunkt i EUs charter om religion og ytringsfrihet.

– Det binder ikke de norske diskrimineringsmyndighetene. Vi kan ha strengere krav etter norsk rett, sier Andenæs. (Sitat slutt).

Charlotte Antonsen (aka Malika Bayan) kastet hijaben

Fra Jærbladet.no:

– Ja, jeg har tatt det valget. Jeg trenger en ny start og gjør det av personlige grunner jeg ikke vil uttale meg om nå, sier Malika over telefon.

– Jeg er fortsatt muslim. Det var et frivillig valg å ta på seg hijaben, og jeg står fritt til å ta den av dersom jeg ønsker det, sier hun.

MUSLIM UTEN TILDEKKING? Kan man være muslimsk kvinne og ikke dekke seg til? (Foto: Privat).

– Rettsaken har ingenting med dette valget å gjøre. Jeg kommer til å fortsette å kjempe for saken, og for retten til de som bruker hijab, sier hun.

– Jeg kommer til å få en del hets for dette, det vet jeg. Noen vil sikkert si at alt bare var et skuespill og et rop om oppmerksomhet, men jeg må stå for det jeg gjør og tenke på meg selv nå. Rettsaken er en prinsipiell sak og ikke en provokasjon fra min side, sier hun. (Sitat slutt).

Les også: Når media går fem på – sagaen om Malika Bayan

SMILTE LURT: Da Malika Bayan (Født Charlotte Antonsen) ble konfrontert om hun med vilje hadde gått inn på frisørsalongen for å provosere frem en situasjon, klarte hun ikke å holde seg i maska. (Foto: Skjermdump TV2/Document.no).

Bakgrunnen for saken skal være at Antonsen (Mayan) skal ha gått inn på frisørsalongen til Merete Hodne i Bryne i håp om å provosere frem en reaksjon.

Mayan og hennes islamske venner visste at Hodne var en kjent motstander av islam og masseinnvandring fra muslimske land.

Hodne reagerte med å nekte Antonsen å klippe seg i salongen sin. Da gikk Antonsen til sak, støttet av blant annet Antirasistisk Senter.

Denne vant Antonsen, og Hodne ble dømt til å betale flere tusen kroner. Saken har blitt anket helt opp til Høyesterett.

Relatert:

Sveriges feministiske regjering latterliggjøres etter Iran-besøk

Det er Islamic Ideology Dissemination Organization (IIDO), en organisasjon som etter egne utsagn arbeider for å spre islamsk religion og kultur, som ligger bak det svært omdebatterte bildet. Bildet ble tatt av det statlige iranske nyhetsbyrået Mehr, skriver Fria Tider.

Syv kvinnelige representanter for en svensk «feministisk» regjering står lydig på rad iført hijab. En seier for den shiamuslimske organisasjonen som siden 1981 har arbeidet for å «fordype seg i fiendens kulturelle angrep og antimuslimske propaganda, for å utforme en politikk som kan motvirke deres konspirasjoner og opplyse allmennheten».

«Walk of shame», twitret det FN-tilknyttede nyhetsorganet UN Watch. Også The Jewish Press håner i en artikkel Sveriges «feministiske regjering» og skriver at den «underkaster seg» de iranske mullaene.

I løpet av dagen har nyheten om de svenske feministene i slør fått oppmerksomhet av blant annet Daily Mail, BBC, Washington Post og Sputnik.

Det amerikanske konservative nyhetsmagasinet American Thinker lar seg forundre over at Sveriges vise-statsminister, Isabella Lövin, den ene uken håner Donald Trump og prater om at «verden trenger sterke ledere for kvinners rettigheter», mens representanter fra den samme regjeringen uken etterpå tar på seg hijab i Iran.

Sveriges regjering hånes nå på sosiale medier og blant store internasjonale nyhetssider etter Iran-besøket.

Muslimsk jente (14) diktet opp rasistisk overfall

Kilde: Ekstrabladet.dk

Saken ble spredt av antirasistiske grupper som bevis på rasismen i det østerrikske samfunnet. Men det hele viser seg å være en løgn fra jentas side. Nå spekuleres det i østerrikske medier på hvorfor den muslimske jenta løy om det påståtte rasistiske overfallet. Psykiateren Siegfried Kasper spekulerer i at hun ønsket å gjøre et inntrykk på sine skolekamerater og muligens kan ha blitt inspirert av politiske partier.

KAN HA BLITT PÅVIRKET: Den østerrikske psykologen Siegfried Kasper mener at jentas løgnhistorie kan ha blitt inspirert av det politiske klimaet og politiske partier. Både Europa og USA har opplevd en rekke falske overgrepshistorier fra muslimer det siste året, ettersom venstreorienterte medier har hisset opp stemningen om påstått rasisme og fremmedhat. (Foto: Billrothaus.at).

Frieord har omtalt en rekke saker der muslimer påstår at de har blitt overfalt og utsatt for rasistiske overgrep, men hvor det har kommet ut at det hele var diktet opp av muslimer og venstreorienterte personer og organisasjoner.

Flere av sakene har blitt slått opp av blant det statsstøttede Antirasistisk senter her i Norge og brukt som politisk pressmiddel for økte bevilgninger, samt ønske om å stoppe meningsmotstandere fra å kunne ytre seg.

Les om rekke av dem, inkludert flere fra Norge i lenken under her.

Les mer: Muslimsk kvinne påstår hun ble hetset og fikk hijaben dratt av – avslørt som løgn

HJELP OSS: Det pågår en tøff kamp i disse dager mellom de etablerte mediene og de nye mediene. Hjelp oss å kjempe mot løgnene og propagandaen fra venstresiden. Sett inn en donasjon via Vipps eller se nederst i artikkelen her for hvordan man kan bidra gjennom vanlig bankkonto eller Paypal. Takk!

USA: Muslimsk kvinne påstod hun ble hetset og fikk hijab dratt av – avslørt som løgn

Den muslimske kvinnen Yasmin Seweid (18) som for to uker siden påstod at hun ble kalt en terrorist og angrepet av Donald Trump-tilhengere på T-banen i New York skal ha funnet på hele historien.

Hun skal ha blitt arrestert av politiet i går for å ha avgitt falsk forklaring og innrømmer at hun løy om det såkalte angrepet.

Seweid ble fremstilt for varetektsfengsling i dag tidlig i retten i Manhattan, hvor hun sto foran dommeren med barbert hode og uten hijab.

FØR OG ETTER: Bildet til venstre viser Seweid (18) slik hun fremsto for familie og venner med hijab. I virkeligheten likte hun å være sammen med venner og hadde skaffet seg en kristen kjæreste. Som unnskyldning for å ha vært sent ute fant hun på en løgn om at tre hvite menn hadde kommet med rasistiske uttalelser og forsøkt å dra av hijaben hennes. Nå risikerer 18-åringen fengsel for falsk forklaring. (Foto: Facebook/Pool).

18-åringen skal være en student ved Baruch College, og fortalte til politiet den 1. desember at hun hadde tatt T-banen i Manhattan da overfallet skjedde.

Hun fortalte videre at tre fulle, hvite menn, hadde plaget henne og uttalt at «hun ikke hører hjemme her», samt omtalt hennes muslimske hodeplagg som en «fille».

En av mennene skal også ha tatt tak i veska hennes og ødelagt stroppen, mens en annen forsøkte å dra av henne hijaben, før hun fikk flyktet av T-banen ved Grand Central Station og kontaktet politiet.

Senere på kvelden skrev hun om hendelsen Facebook-siden sin, som fikk svært mye oppmerksomhet.

– Uansett hvor integrert eller amerikanisert jeg er, så vil disse menneskene ikke se meg som en amerikaner, skrev Seweid.

– Det knuser mitt hjerte at så mange personer valgte å stå stille og se på mens jeg ble trakassert psykisk og fysisk av disse motbydelige grisene, skrev hun videre.

Her er Facebook-innlegget til Seweid:

Massemedia biter på

Massemedia fulgte opp og rapporterte stort om saken. Den ble brukt som bekreftelse på deres påstander om at Trump og hans velgere er rasister og anti-muslimske.


Politiet etterforsket opprinnelig saken som anti-muslimsk hat og brukte betydelige ressurser på å finne overgriperne.

Seweid bidro også med en beskrivelse av de mistenkte, noe som førte til at politiet fant en mistenkelig person som passet beskrivelsen.

– Hun hadde mange muligheter til å innrømme at ingenting skjedde, men hun holdt seg til historien sin, forteller politiet.

Myndighetene så på alle overvåkingsfilmer fra området der det rasistiske hat-overfallet skulle ha funnet sted, men fant ingenting som kunne bevise Seweid sin påstand.

Etterforskere hentet henne derfor inn igjen på onsdag for å lage enda en tegning av overgriperne, og konfronterte henne da med uoverensstemmelsene i historien hennes.

– Ingenting skjedde og det var ikke noe offer, forteller en politimann til New York Daily News.

Til slutt innrømmet Seweid til politiet at hun hadde funnet på hele historien og at årsaken var at hun ikke ønsket at foreldrene hennes skulle finne ut at hun hadde vært ute etter leggetid og drukket med sine venner.

«Var blitt for vestlig»

Seweids muslimske og strenge foreldre skal etter at sannheten kom ut tvunget sin datter til å barbere hodet over hendelsen og er opprørte over at hun har funnet seg en kristen kjæreste.

18-åringen skal ha hatt problemer med familien sin i North New Hyde Park, fordi de mener hun har blitt for vestlig, ifølge en kilde hos New York Post.

Seweid har blitt siktet for å ha skrevet en falsk anmeldelse og hindret myndighetene i sitt arbeide.

Hun ble løslatt mot kausjon i dag tidlig etter at hun ble framstilt for retten i Manhattan.

Hvis dømt risikerer den muslimske kvinnen ett år i fengsel.

Men dramatikken rundt Seweid slutter ikke der. Hun skal ha forsvunnet fra sin familie i tre dager etter at hun la ut påstanden om det rasistiske angrepet på T-banen.

Det gikk så langt at det ble laget forsvunnet-poster av 18-åringen.

– Du forsøker å oppdra barna så godt du kan. Kanskje hun var redd den natten. Hun var ute for lenge. Hun er en smart jente. Hun er ung og kanskje var hun dum er. Ungdommer, man forstår ikke deres mentalitet, uttaler faren til Seweid til media i etterkant av hele hendelsen.

Svært mange angrep avslørt som løgn

De siste månedene har en rekke påståtte rasistiske og anti-muslimske overfall som følge av Donald Trump sin presidentkampanje, blitt avslørt som løgn.

En rapport om disse hatforbrytelsene ble nylig sluppet av den egenerklærte menneskerettighetsorganisasjonen Southern Poverty Law Center (SPLC). Det kom imidlertid ut i etterkant at organisasjonen hadde unnlatt å ta med rasistiske hatforbytelser mot hvite mennesker for å underbygge sitt egen ideologiske fundament at kun hvite mennesker kan være rasister.

Les mer: Rapport: Tusenvis av rasistiske overgrep mot hvite studenter etter Trump sin seier

VI AVSLØRER LØGNENE: Liker du å lese artikler hvor vi avslører venstresiden i media og politikken i deres løgner? Støtt oss gjerne slik at vi kan fortsette med dette! Takk! (Vanlig kontonummer og Paypal-betaling finner du nederst under Facebook-kommentarene).

Løgner om rasistiske angrep også i Norge

I Norge har Frieord avslørt Antirasistisk Senter og deres ledere en rekke ganger de siste årene:

Etter terrorangrepene den 22. juli 2011, så skal daværende leder for Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapouli, ha gått ut i riksmediene og uttalt at det var en rekke overfall og hatkriminalitet utøvd mot spesielt muslimer i Oslo i timene etter angrepet.

Dette ble imidlertid tilbakevist av politiet i Oslo og Aftenposten som lagde en reportasje om det. Antirasistisk Senter fikk seg en kraftig smekk på fingrene i denne saken, men klarte å unngå et sterkt søkelys om påstandene i ettertid.

FØRSTE FEIL: Antirasistisk Senter, den gang ved leder Kari Helene Partapouli mente det var omfattende angrep på mørkhudede og muslimer etter terrorangrepene den 22. juli, 2011. Men verken politiet eller landets aviser kunne finne noen anmeldelser eller vitner som kunne bekrefte dette. (Foto: Kommunal Rapport).

FØRSTE LØGN: Antirasistisk Senter, den gang ved leder Kari Helene Partapouli mente det var omfattende angrep på mørkhudede og muslimer etter terrorangrepene den 22. juli, 2011. Men verken politiet eller landets aviser kunne finne noen anmeldelser eller vitner som kunne bekrefte dette. (Foto: Kommunal Rapport).

Den andre saken var Jacob Kuteh-saken i Trøndelag, hvor en afrikansk mann kom i krangel med noen lokale ungdommer. Det skal ha oppstått en slåsskamp hvorpå Kuteh (53) skal ha slått seg på et gjerde og fått en kul i panna.

Antirasistisk Senter gikk igjen ut i mediene og påstod at slåsskampen var rasistisk motivert og at hatkriminalitet skulle være med i tiltalen.

Det ble sågar arrangert fakkeltog og demonstrasjoner mot rasistisk vold i Verdal, hvor slåsskampen fant sted.

Anklagene om rasisme som grunn for slåsskampen ble imidlertid avvist av såvel aktor som dommere. En svært skuffet Berglund Steen måtte gå ut i mediene og innrømme nederlag nok engang. Men denne gang med en sterkere tone mot politiet og rettssystemet som ifølge Steen «ikke kan lovverket godt nok».

D

ANDRE LØGN: ARS ved ny leder Rune Berglund Steen gikk offentlig ut og mente angrepet på afrikanske Jacob Kuteh var rasistisk motivert. Dette fikk de ikke gehør hos fra verken politi, aktor eller domstolen som hadde foretatt grundig etterforskning og vitenavhør. «Oppsiktsvekkende», mente Steen.

Den siste saken vi har avslørt Antirasistisk Senter på, var drapet på den unge asylsøkeren Khalid Idris Bahray (20), i Dresden i januar.

Antirasistisk Senter skal gjennom blant annet Rune Berglund Steen, ha gått ut på sine nettsider og offentlige sosiale profiler på Facebook og Twitter, og påstått at drapet var rasistisk motivert. Man koblet det blant annet opp mot de store PEGIDA-demonstrasjonene som gikk i landet på den tiden.

Men igjen viste etterforsking fra politiets side i ettertid at det ikke var rasister som tok livet av den unge asylsøkeren.

Istedenfor var det en annen asylsøker som bodde sammen med Khalid Idris Bahray som knivstakk og drepte ham.

D

TREDJE LØGN: Rune Berglund gikk ut på sin Facebook-side og koblet drapet på den unge asylsøkeren Khaled opp mot PEGIDA-demonstrasjonene i Dresden. Det viste seg imidlertid å være en annen asylsøker som knivstakk og drepte Khaled. ARS og deres ledere med disse løgnene innrømmet at man ikke innehar den kompetansen eller kunnskapen som skal til for å bedrive et slikt arbeide. (Foto: Facebook).

Relatert:

Stavanger: Sykehjem trues med nedleggelse om de ansatte ikke får gå med hijab

Kilder: NRK, Stavanger Aftenblad, Document.no

Les også: Diskriminerende at fremmedspråklige sykehjemsansatte må lære seg norsk

Les også: Ønsker egne muslimske sykehjem i Norge

Les også: Fylkesmann: Norske skoler plikter å følge islamske regler

Les også: Hijab-drama i frisørsalong endte i retten – men hva skjedde egentlig?

Her er imidlertid en informasjonsvideo for hvordan man bruker et stetoskop mens man har på hijab. (Ja, det kan faktisk være et problem).

Og hvordan man putter på munnbind. Det er ganske vanskelig visstnok.

Å dekke til hijaben før et medisinsk inngrep krever en 5-minutters instruksjonsvideo.

Relatert:

Sykehjem:

Islam i Norden:

VIDEO: Polsk jente (17) i Østerrike brutalt slått av ungdomsgjeng

OBS: Saken er oppdatert  19.11.2016, etter at nye opplysninger kom frem om offeret og årsaken til angrepet. Vi takker årvåkne lesere for å ha gjort oss oppmerksomme på dette. 

Videoen viser det brutale øyeblikket en gjeng med tenåringer slår en ung jente (17) fordi hun angivelig skal ha tatt sjalet av en muslimsk jente.

Hendelsen skal ha funnet sted i den østerrikske hovedstaden Wien. Den unge jenta skal ha blitt konfrontert av en gruppe jenter og en gutt som påstås å være en «Sharia-patrulje.

Les også: Ung kvinne med short ble kalt hore og spyttet på av muslimske kvinner i Frankrike

Sharia-patruljer finnes over hele Europa og består av personer som krever at muslimer følger koranens og imamenes påbud til alle tider og på alle steder de ferdes. De angriper også kristne og europeere hvis de oppholder seg på «deres» områder eller ikke følger reglene.

I videoen kan man se at den unge jenta holder hendene sine i lomma og aksepterer den brutale behandlingen, selv om overgriperne brekker kjeven hennes på to steder og blod renner fra ansiktet hennes.

Ifølge den britiske avisen Express skal overgriperne uttale at «Hun tok av jenta hodesjalet, knus henne!».

VIDEO: Ung jente (16) kalt hore og slått bevisstløs av muslimer på T-baneperrong fordi hun går med skjørt

Les mer: Brutal video viser hvordan muslimske ungdommer banker opp 12-åring

Tenåringene som står bak volden tros å være fra Tsjetsjenia og angrepet skal ha funnet sted ved kjøpesenteret Donau i hovedstaden Wien.

Filmen kommer ut etter at det har vært snakk om Sharia-patruljer i det muslimske tsjetsjenske miljøet i byen.

Det 17-årige offeret fortalte lokale medier at hun nektet å forsvare seg selv av frykt for enda grovere vold og at det ville vise at hun var svak.

Les også: Ungt par bestilte skinke på pizzaen – ble grovt mishandlet av muslimer

Les også: Kvinne overfalt og ranet av asylsøkere – fikk beskjed av politiet om å farge håret mørkt

Hun fortalte avisen Heute:

– Hør, jeg visste at hvis jeg kjempet tilbake, så ville jeg bli slått ennå mer. Så jeg bare bare ventet til det var over.

Den unge jenta sa at hun har blitt truet av den muslimske gjengen om å ikke gå til politiet, men at hennes søster gjorde det mens hun var innlagt på sykehuset etter overfallet.

En talsperson for politiet forteller:

– Vi vet hvilke ungdommer som står bak, de har vært innblandet i lignende saker i Wien.

D
SHARIA-SONE: I England har det dukket opp flere såkalte «Sharia-soner», hvor muslimer patruljerer og passer på at ikke-muslimsk aktivitet som høye hæler, musikk eller alkoholsalg forekommer. (Foto: Muslimsk Shariapoliti).

Les også: Londons muslimske borgermester forbyr reklame med lettkledde kvinner

Les også: Fylkesmann: Norske skoler plikter å følge islamske regler

Det skal totalt være seks ungdommer, i 16 og 17-års alderen, som nå er under etterforskning av politiet. Lederen for gjengen skal være en tsjetsjensk gutt som kom til Østerrike som flyktning.

Den siste hendelsen kommer etter at tre menn fra en selverklært «Sharia-patrulje» i Wien ble arrestert etter å ha slått en mann fordi han forsøkte å beskytte sin datter og kone da de ble truet for å kle og oppføre seg usømmelig.

Mannen måtte til sykehus med alvorlige kuttskader og sår. Han skal ha måttet få operert inn en titaniumplate i øyehulen etter angrepet. Også en annen person som kom til for å hjelpe mannen ble angrepet og måtte behandles på sykehuset.

Også denne Sharia-patruljen kom fra Tsjetsjenia.

Les mer: Norsk skoleelev slått til blods av utlendinger på skole i Trondheim

Relatert:

 

 

Dagens bilde: Niqab vs folkedrakt

01-afghanistan-1970s
Afghanistan ca. 1970-tallet
hqdefault
Iran – før revolusjonen på 1970-tallet
main-qimg-6d7574b85af575e864fa772718547bb5-c
Kabul, Afghanistan – 1970-tallet
Iran - 1970-tallet
Iran – 1970-tallet
Kvinner i Afghanistan 1970-tallet
Kvinner i Afghanistan 1970-tallet
Kvinner i Afghanistan 1970-tallet
Kvinner i Afghanistan 1970-tallet
D
Muslimsk bekledning i dag sammenlignet med tradisjonelle folkedrakter
D
Kvinner i Iran 2016 – støttet av rødgrønne politikere og feminister over hele Vesten.

Kilder: Quran-Islam.org

Å gi innvandrere lavere pris er «positiv diskriminering»

Professor dr juris, Geir Woxholth hadde et innlegg i VG om selve jussen i saken, og mindre om følelser og meninger.

Kilde: TV2.no

Kilde: Moss Avis

Kilde: Drammens Tidende

Relatert:

 

Dobbeltmoral under frisør- og hijab-drama

Kilde: Rights.no

Her er vår tidligere sak:

RASISME: Hvis en etnisk norsk frisørsalongeier hadde gjort noe lignende, så ville det øyeblikkelig ha blitt en stor mediastorm, etterfulgt av politianmeldelse og fakkeltog fra de vanlige protestgruppene. (Foto: Moss Avis/Tipsbilde).
RASISME: Hvis en etnisk norsk frisørsalongeier hadde gjort noe lignende, så ville det øyeblikkelig ha blitt en stor mediastorm, etterfulgt av politianmeldelse og fakkeltog fra de vanlige protestgruppene. (Foto: Moss Avis/Tipsbilde).

 

«Å være tysk vil ikke lenger bety blå øyne og blondt hår – det vil bety å være muslim og bære hijab»

– Tyskland er et land av immigranter og det å være tysk innebærer ikke lenger å ha blå øyne og blondt hår, men også å være muslim, ha mørkt hår og gå med hijab.

Den sjokkerende uttalelsen kom under et direktesendt TV-program på den tyske statskanalen, og ble etterfulgt av applaus fra publikum.

Les også: Niklas (17) brutalt myrdet av innvandrere – norske medier helt stille

D
DET NYE TYSKLAND: Ifølge den muslimske teologen Lamya Kaddor så er det å ha bakgrunn fra ikke-vestlige land og å bære hijab det nye Tyskland. Å hevde at blondt hår og blå øyne representerer landet sammenlignes med rasisme og fordommer mot islam.

Den islamske teologen Lamya Kaddor er mest kjent for å ha oversatt koranen for barn til tysk og for å være leder for den tyske liberal-muslimske unionen.

Kaddor mener at Tyskland alltid har vært et land av immigranter og at de som mener at de kan hevde å være ‘tyskere’, er svært rasistiske og islamofobe.

Hun har også introdusert islamsk undervisning inn i tyske offentlige skoler.

Dette førte til at fem av hennes studenter har reist til Syria for å bli med i terrorgruppen ISIS. Ifølge Kaddor var dette «uheldig».

Les også: Muslim ropte «Allahu akbar» – drepte en og skadet tre med kniv på togstasjon i Tyskland

Tyske politikere med lignende uttalelser

Uttalelsen kommer etter at en rekke lignende uttalelser fra politikere på den ekstreme venstresiden og miljøpartiet har blitt mer åpne i sine ønsker om å fjerne den tyske nasjonalstaten og det tyske folket fra jordens overflate.

Miljøpartipolitikeren Stefanie von Berg sa nylig at utryddelsen av etniske tyskere gjennom masseinnvandringen var en positiv ting.

Den rødgrønne politikeren Gregor Gysi sto frem på video og mente at de som var imot masseinnvandringen til landet var ‘nazister’ og at det var bra at tyskere ikke lenger får nok barn til å opprettholde befolkningstallet. Dette som en slags straff for andre verdenskrig.

Også kansler Angela Merkel har kommet med lignende uttalelser:

– Det er ikke annet enn hat i hjertene til tyskere som tror at de kan hevde å ‘være tysk’. Uttalelsen kom i forbindelse med en nyttårstale på tysk TV som til gjengjeld kom med arabiske undertekster.

Les mer: Sluttrapporten fra Køln: Nesten alle overgriperne var asylsøkere eller ulovlige innvandrere

Imam: Erobre Europa gjennom flyktningene

Muslimske lærde preker ofte hat og krig mot Vesten. Her er Iman Sheikh Muhammad Ayed som preker i moskeen i Jerusalem. I talen maner han muslimer om å erobre Europa og lage barn med europeiske kvinner. Dette som følge av at europeiske kvinner ikke lenger føder nok barn til å opprettholde det nåværende befolkningstallet. Islamiseringen skal gjennomføres ved at Europa fylles opp av flyktninger for det kommende kalifatet.

Se også: VIDEO: 16 år gammel tysk jente ber om om hjelp: “Dere har ødelagt mitt land”

16-åring kalt hore og slått bevisstløs fordi hun gikk med kjole

Det var forrige mandag at den unge jenta sto og ventet på trikkeholdeplassen i Hauts-de-Seine, utenfor Paris, da hun ble angrepet av en gruppe med innvandrerkvinner, skriver Fria Tider.

Kvinnene begynte først å krangle med jenta og kalte henne «hore» fordi hun gikk med kjole.

Situasjonen eskalerte fort og kvinnene begynte å slå og sparke 16-åringen. Den mest aggressive av kvinnene, som av Le Parisien ble beskrevet som «en ekte kjempe», avsluttet det hele med å kjøre kneet opp i ansiktet på jenta. Forbipasserende klarte til slutt å stoppe mishandlingen.

Etter noen timer i koma våknet 16-åringen til live igjen på sykehuset. To av kvinnene som hadde mishandlet jenta meldte seg frivillig på politistasjonen senere på kvelden.

Fransk politi insisterer på at det ikke fantes religiøse motiv bak angrepet. Borgemesteren, Patrice Leclerc, kaller derimot overfallet for «uakseptabelt».

Samme uke som overfallet fant sted, arrangerte en gruppe med venstreradikale studenter ved eliteuniversitetet Sciences Po i Paris en «hijabdag», skriver AFP. Aktivistene oppfordret franske kvinner til å bære islamske slør, for å vise at «alle har rett til å kle seg som de vil og at deres valg bør respekteres».

– Lettkledde kvinner har selv et ansvar for at de blir voldtatt

Det er danske Ekstra Bladet som skriver om den 16 år gamle muslimske gutten Ebrahim Said, som i et innlegg i Weekendavisen oppfordrer danske kvinner til å bruke slør eller hijab.

Kvinnens ansvar

I den siste utgaven av Weekendavisen skriver den unge debattøren Ebrahim Said, som i den senere tid har stått bak flere innlegg i landsdekkende aviser, i et innlegg under overskriften «Kvinnens ansvar», at lettkledde kvinner har et medansvar for at de blir voldtatt.

– Det er faktisk ganske enkelt. Hvis en kvinne velger å gå mer eller mindre naken gjennom indre by klokken to på natten, så utfordrer hun skjebnen. Hun vet, mer enn noen andre, at risikoen for å bli voldtatt er usannsynlig høy. Nettopp på grunn av hennes påkledning og det klærne utstråler, skriver  Ebrahim og fortsetter:

– Det er veldig viktig å understreke at gjerningsmannen absolutt ikke har rett til å begå overgrep bare fordi han ikke kan styre sine lyster. Men kvinnen deler også i mange henseender et medansvar. For hvis hun med sin topp, utringing og hullete bukser, mot alle odds, går alene gjennom en park eller en mørk bakgate, så bærer hun sannelig også et medansvar.

Ebrahim, som er født og oppvokst i Danmark, mener derimot at slør vil kunne forhindre mange voldtekter:

– Nå er jeg bare 16 år gammel, men hvis jeg en dag får en datter, så vil jeg naturligvis også råde henne til ikke å fly gjennom Vollsmose lettkledd og i fristende klær midt på natten. Er jeg så patriarkalsk eller kvinnefiendtlig? Nei, egentlig bare en god far som ikke skjuler konsekvensene av ens handlinger, inkludert påkledningen.

– Saken er at lettkledde kvinner har en større tendens til å bli antastet eller voldtatt enn for eksempel kvinner med slør. For i motsetning til den lettkledde, så utstråler kvinnen med slør rett og slett ingen interesse for kontakt med det motsatte kjønn, skriver han.

Voldtekter

Tall fra Danmark viser at innvandrere er sterkt overrepresentert på voldtektstatistikken. 35 prosent av alle dømte voldtektsforbrytere i årene 2004 til 2013 var innvandrere.

Reagerer sterkt

Politisk journalist Mette Viktoria Pabst reagerer sterkt på holdningene til den unge muslimen.

– Det kan aldri være kvinnens skyld at hun blir voldtatt. Og jeg kan på ingen måte se hvordan hun skulle ha et medansvar uansett hvor utfordrende hun går kledd. De eneste som har et ansvar er gjerningsmennene. Det er de som er skyldige og dem samfunnet skal stoppe.

I dag anslås det at tre av fire voldtekter aldri anmeldes til politiet i Danmark og Pabst advarer mot at debattinnlegg som  Ebrahim Saids er med på å fremme den tendensen.

– Det er akkurat slike påstander som kan få folk til å tvile på voldtektsofre og få noen til å være tilbakeholdne med å anmelde voldtekter. Som samfunn kan vi simpelthen ikke komme dit hvor en kvinne, som har blitt voldtatt, skal føle at hun har skyld i det selv, sier hun.

Muslimsk tannlege hevder det er rasisme at han må jobbe sammen med kvinner uten hijab

En tannlege som er utdannet i et muslimsk land ble så fortørnet over at København kommune hadde redusert sosialstønaden hans at han klaget til likestillingsnemnda og beskyldte kommunen for rasisme, skriver Den Korte Avis.

Kommunen reduserte sosialstønaden hans da han av religiøse og kulturelle grunner, nektet å ta arbeid som var til rådighet for han. Mannen har ikke fått godkjent sin tannlegeautorisasjon i Danmark og måtte således finne seg annet type arbeid.

Ikke sammen med utildekte kvinner

Ifølge likestillingsnemndas avgjørelse hadde han gjort det klart overfor sin saksbehandler at han på grunn av sin muslimske tro ikke kunne arbeide sammen med utildekte kvinner. Han kunne heller ikke arbeide på steder hvor det var alkohol eller sigaretter.

Det samme gjaldt for svinekjøtt og kjøtt i sin alminnelighet, med mindre det var halalslaktet. Han hadde likevel forklart overfor likestillingsnemnda at han godt kunne undervises av utildekte kvinner, bare han ikke så på dem.

D
IKKE IMPONERT: Integrasjonsminister i Danmark, Inger Støjberg, mener muslimer må tilpasse seg sitt nye land og ikke motsatt.

Lever i Danmark

Mannen fikk derimot ikke medhold av likestillingsnemda. De fremholdt at han ikke hadde vært utsatt for rasisme, men at han var pålagt å følge de regler som finnes i Danmark for mottak av sosialhjelp.

Saken har vakt en viss oppstandelse i de politiske kretser i Danmark og integrasjonsminister, Inger Støjberg, uttalte følgende til Ekstra Bladet:

– Han skal hvertfall ikke være her i den tro at han kan pådytte oss å leve etter Koranen. Hvis jeg flytter til Islamabad i Pakistan forventer jeg heller ikke at alt er som i Rødovre.

Greit å gå med hijab til bunaden

I et intervju med P4 sier Camilla Rudrud i Norsk Institutt for bunad og folkedrakt at hijaben ikke er så ulik hva norske kvinner har iført seg gjennom århundrer.

Hun sier derfor at det er helt greit å gå med hijab til bunaden.

Samme bakgrunn

Eksperten forteller at mange norske hodeplagg som kone-lin og skaut har sitt opphav i middelalderen. Disse kom som en motepåvirkning fra det gamle Tyrkia og det Bysantinske riket.

-Den samme opprinnelsen gjelder også for det muslimske hodeplagget hijab. Hodeplaggene har dermed et slags slektskap.

Relatert:

– Hijab kan aldri bli norsk kultur

– «Til helvete med hijab»

– Muslimer trenger ikke bevise ID på offentlig transport i Østfold

Muslimer trenger ikke bevise ID på offentlig transport

Det var torsdag den 5. februar at en 18 år gammel skoleelev ved Kirkeparken videregående skole i Moss, skal ha blitt kastet av skolebussen på vei til sentrum.

Bakgrunnen for hendelsen var at den 18 år gamle jenta hadde på seg en niqab, et heldekkende plagg som kun har åpning ved øynene.

D
ISLAM VS VESTEN: Det oppstår problemer når østlige kulturer og religioner skal integrere seg i vestlige land. Niqab og burka på offentlig transport er et av de mest diskuterte temaene. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Fra Moss avis:

– Jeg skulle ta 13.13-bussen fra Skredderåsen til Moss sentrum. Da jeg gikk om bord i bussen scannet jeg busskortet mitt som vanlig, men jeg ble bedt om å legitimere meg, så jeg viste derfor bankkortet mitt, men det var ikke nok og det var da jeg også la fram skolekortet, som også har bilde. Da ba han meg i tillegg om vise ansiktet. Jeg kan vise ansiktet mitt for å identifisere meg, men det var åpenbart at han hadde en helt annen agenda enn å identifisere meg til tross for at alle bevisene pekte mot at identifikasjonskortene tilhørte meg. Da truet han med politiet og ba meg gå av. Han sa «der er døra». Det var helt forferdelig, sier 18-åringen, som til gikk av bussen, uten å ha vist ansiktet. Hun understreker at hun selv valgte å begynne med niqab rett før jul. (Sitat slutt).

D
SKOLEELEV: Den fornærmede muslimske kvinnen skal ha nektet å vise ansiktet sitt til skolebussjåføren. Nå har politikerne i Østfold bestemt at muslimer skal være unntatt de generelle reglene for bruk av kollektivtransport som vanlige nordmenn må følge. (Foto: Snipview.com):

Det hele skal ha opprørt flere av kvinnens skolekamerater som mente at hendelsen var rasistisk og grovt diskriminerende. De skal ha gått med saken til Moss Avis som slo saken opp.

Også Østfold kollektivtrafikk skal ha blitt kontaktet og svarte at de ikke hadde hatt en lignende sak til behandling før. Det ble imidlertid presisert at busselskapet etter hendelsen skal ha sendt ut et skriv til alle sine ansatte om at muslimer med religiøs kledsel ikke trenger å følge busselskapets regler om identifisering.

Hendelsen skal ha skapt såpass mye debatt at Moss Avis så seg nødt til å stenge kommentarfeltet under saken.

Politisk debatt

D
FYLKESORDFØRER OLE HAABETH. (Foto: Østfold kommune).

Spol fremover litt over tre uker og saken har nådd helt opp til fylkesordfører Ole Haabeth i Østfold.

Han påpeker at reglementet for offentlig transport i Østfold sier at sjåfør eller kontrollør skal ha mulighet til å avklare om det fremlagte ID-kortet gjelder for personen som skal løse billett.

Enkelte kunder skal også ha følt seg utrygge i nærheten av personer som dekker seg fra topp til tå, og hvor man ikke kan se ansiktet.

Haabeth påpeker imidlertid at det ikke finnes noen forbud i det norske samfunnet mot heldekkende ansiktsplagg, utenom i undervisningssammenheng.

En person som ønsker å skjule ansiktet sitt skal altså kunne gjøre dette og samtidig benytte offentlige busstilbud, fortsetter fylkesordføreren.

Beslutningen fra fylkesordføreren, i samråd med Østfold kollektivtrafikk, ble at «personer med ansiktsdekkende plagg skal slippe å vise ansiktet sitt».

Grunnlaget skal være at det totalt «kun dreier seg om 4-5 passasjerer i hele fylket». Man la også vekt på at det å måtte vise ansiktet sitt til bussjåføren var en belastning for niqab-brukerne. Spesielt hvis andre reisende var tilstede.

Unntak vil imidlertid kunne gjelde ved billettkontroll hvor man kan foreta ID-kontroll mer diskret.

Hvordan dette skal fungere når den tid kommer at det dreier seg om et betydelig antall personer som bruker plagget og bruker offentlig transport i fylket, står det ikke noe om.

Relatert:

 – Muslimsk kvinne kastet ut av opera i Paris

– Til helvete med hijab

– Muslimsk kvinne kastet familie med autistisk barn (15 mnd) av bussen

– Protest mot heldekkende klær i Australia