SKOLEVOLDEN I SVERIGE: Gravid lærer slått i magen – mistet barnet

Det svenske arbeidsmiljøverket slapp nylig en rapport som viser at volden i skolene øker. Et grovt eksempel skal være et tilfelle der en gravid lærer gikk imellom to elever som sloss og under tumultene fikk et slag direkte mot magen. Slaget medførte at læreren mistet barnet sitt.

Frem til september i år har arbeidsmiljøverket mottatt over 295 anmeldelser av alvorlige fysiske konfrontasjoner i grunnskolen, samt videregående skole. Det er en 28-prosents økning sammenlignet med den samme perioden i 2016.

Les også: Sverige: 150 elever i masseslagsmål på flerkulturell skole

Les også: Sverige: Skoleresultatene for utenlandskfødte elever faller dramatisk

SVERIGE ANNO 2017: Flyplass? Militær installasjon? Nei, en skole i Malmø. En vakt passer på at elevene kommer seg gjennom den elektroniske metall-slusen og bruker ID-kortet sitt. (Foto: Twitter).

Les også: Nasjonalsang og flagg forbudt ved skoleavslutning på svensk skole

Les også: Svensk skole: «Din datter er blond og søt og derfor spennende å trakassere»

Nylig gikk lærerforbundets leder, Johanna Jaara Åstrand, ut på svensk TV4 og etterspurte en høyere grad av samarbeide mellom skolen, sosialtjenesten og politiet.

Skolen er ikke fredet fra hvordan samfunnet ser ut, og samfunnet er i ferd med å slites i stykker. Men ressurser og forutsetninger som vi lærere og skoleledere får, for å tidlig ta grep, sikre at elevene får støtte, identifisere elever som oppfører seg ille i skolen eller i sitt nærmiljø, har enorm betydning for å forhindre at elevene havner i utenforskap og gjengkriminalitet.

Les også: Ungjenter sex-trakasseres daglig i svenske skoler – foreldrene fortviler

Les også: Svenke skolejenter må sitte bakerst i bussen

Her er et utdrag fra en skole i Malmø og hvordan hverdagen ser ut:

 • Kriminelle forsøker å verve elever til å begå forbrytelser.
 • Narkotikasalg er utbredt blant elevene.
 • Storbråk mellom ulike etniske grupper (Afghanere mot syrere blant annet).
 • Skolen måtte akuttstenge i to dager etter at minst tre store masseslagsmål brøt ut i løpet av en dag.
 • 15 elever ble utestengt etter bråket.
 • Elever må vise skolelegitimasjon for å komme inn til undervisningen.
 • Lærerne sykmelder seg og flykter fra skolen.
 • Elever truer og angriper vaktene og lærerne fysisk.
 • I 2016 ble det gjort 30 politianmeldelser for ulike forhold ved skolen – dette gjelder blant annet tyveri av iPader og mishandling.
 • En elev skal ha forsøkt å slå en politimann som kom til skolen.
 • Beslag av elektrosjokkvåpen fra elevene.
 • Lærerne har en egen «volds-app» som de trykker på hvis bråk og trusler utvikler seg.
 • Piggtrådgjerder, vektere og en følelse av å være på et anstalt.
 • En barneskole i nærheten begynner å ligne på ungdomsskolen og lærerne ønsker seg vakter der også.
 • Elever kopierer IS-henrettelser (Den muslimske terrorgruppen).
 • En jente skal ha blitt forsøkt kvalt.
 • Jenter blir seksuelt trakasserte.
 • Antallet anmeldelser har doblet seg på fem år.
 • Skolen gikk på kort tid fra åtte til 35 klasser. Alle de nye elevene kom fra muslimske land.
 • Slagsmålene og kranglingen har bakgrunn i etniske og religiøse konflikter fra Midtøsten og Afrika – en såkalt «vi og dem-mentalitet», når elevene deler seg inn etter nasjonale grupper.
 • Skolen pleide å være en tradisjonsrik og respektert skole med gode resultater. Det var før politikerne bestemte seg for å plassere en stor mengde innvandrere i skolen.

Frieord har tidligere skrevet om svenske skoler som har innført metall-sluser, gjerder, vakter og ID-kontroller for å sikre elevene og de ansatte fra grov innvandrervold og gjengrelatert kriminalitet. Det har gått så langt at enkelte skoler rett og slett måtte legges ned, da man ikke kunne garantere elevene og de ansattes sikkerhet.

Les også: Flerkulturelle skole i Malmø har fått metall-sluse, piggtråd og vakter

Les også: Flerkulturell skole i Sverige måtte stenges etter trusler og voldsbruk

Les også: Sosialarbeider og lærere flykter fra flerkulturell by i Sverige

Lignende utvikling i Norge

Dette er imidlertid ikke lenger kun et svensk fenomen. Tidligere i år publiserte Frieord en kommentar om at utviklingen nå har nådd Norge.

Fra Frieord.no:

Urdu på læreplanen, muslimske elevrådsledere, millionprosjekter for inkludering og fargerik skolehverdag, adgangskontroller og sikkerhetssluser, alvorlig hærverk, en bydel hvor etniske nordmenn er i minoritet, salg av narkotika i skolegården, slåssing og gjeng-bråk med drapstrusler.

Legg det alt sammen og hva får man? En helt vanlig flerkulturell skole i Norges hovedstad.

Tegnene var der allerede i 1990. I 2000 var det endel av hverdagen. I 2017 har det kommet ut av kontroll.

Det hjalp ikke at både statsminister og kunnskapsminister møtte opp på Bjørnholt skole på Oslo syd. Ja selveste kronprinsen kom. Utviklingen har kommet for langt.

Les også: Innvandrerelever i Oslo dropper ut, misbruker narkotika og blir med i kriminelle gjenger

STORFINT BESØK PÅ BJØRNDAL: Man vet man har en problemskole når statsministere, kunnskapsministere og kronprinser kommer på besøk. Det handler om image-bygging og skadebegrensing. Kulturpriser og klapp på skulderen om at det snart vil gå mye bedre. Realiteten er at det er rett før alt går utfor stupet.

Nå er det kun snakk om skadebegrensing. Om de siste nordmennene som flytter ut. Om hvor mye penger som må pumpes inn hvert år for å holde fasaden.

Skoleresultatene er nedslående. Integreringen likeså. Nærliggende skoler har en nærmest 100% ikke-norsk elevemasse. Ungdomsskolen tilbyr Urdu. 1.700 førsteklassinger starter barneskolen i hovedstaden uten å kunne norsk.

Men på Løvebakken går prosjektet videre. Grensene er fremdeles åpne. Integreringskrav er fraværende. Spørsmål og ønsker om en nedbremsing av «utviklingen» blir møtt med en kakafoni av trusler, hets, påstander om rasisme, samt hærverk og vold. Hold tåta, ellers.

Velkommen til et Bjørnholt videregående skole. Vennligst vis frem din legitimasjon og gå gjennom adgangskontrollen. Godt flerkulturelt skoleår.

Statsløs asylsøker hadde sex med to kvinner – fortalte ikke at han hadde hiv

Det er politiet i Asker og Bærum som nå har søkt og fått godkjent varetektsfengsling av en 19-årig statsløs asylsøker med begrunnelse i fare for flukt fra landet.

Asylsøkeren skal ha hatt ubeskyttet sex med minst to kvinner, hvorav en har blitt gravid.

Det er forbudt å ha å ubeskyttet sex uten å opplyse om at man er hivsmittet, noe asylsøkeren har visst siden april i fjor.

Det er ennå uklart om de to kvinnene eller barnet skal være smittet.

Politiet skal gå gjennom mannens mobiltelefonen for å se om de kan lokalisere flere kvinner som kan ha blitt offer for 19-åringens hensynsløse atferd.

Han skal ha innrømmet hiv-smitten etter å ha gjennomført samleiene. Da skal kvinnene ha tatt kontakt med politiet, som valgte å søke om varetektsfengsling av asylsøkeren.

Advokaten til asylsøkeren, Torbjørn Evjenth, sier at klienten aksepterer forlenget varetekt. Politiet ønsker å holde ham fengslet inntil en hovedforhandling kan finne sted.

Les mer: Hiv-smittet afrikaner varetektsfengslet av Oslo tingrett – kan ha smittet 13 personer

HIV/AIDS og afrikanske land

Ifølge verdenssbanken har 70 prosent av de som har HIV/AIDS på verdensbasis bakgrunn fra afrikanske land og står for den samme prosenten i dødsfall relatert til sykdommene.

Ifølge Tidsskriftet for den norske legeforeningen så utgjør afrikanske innvandrere en større andel av HIV-positive i Norge, noe som er en utfordring for helsetjenesten og samfunnet for øvrig.

Ifølge tidsskriftet så er det «særlig unge voksne kvinner som er blitt HIV-smittet av afrikanere i Norge».

Tidsskriftet nevner også at afrikanere er den største gruppen av nydiagnoserte HIV-positive  i Norge, hvorav de fleste er asylsøkere.

D
SKREMMENDE HØYE TALL: Ifølge Verdensbanken står Afrika for en svært stor andel av de HIV/AIDS-smittede på verdensbasis. I ni land i Afrika er minst 10 prosent av befolkningen smittet av sykdommene. (Foto: Verdensbanken).

Afroamerikanere skjøt og drepte gravid småbarnsmor

To menn har blitt siktet for mordet på Amanda Blackburn, den gravide småbarnsmoren, som ble skutt og drept under et hjemmeran den 10. november.

D
SKUTT OG DREPT: Amanda Blackburn, som var hvit, skal ha blitt skutt tre ganger, blant annet i bakhodet, da hun prøvde å beskytte sin ett år gamle sønn fra hjemmeranerne. Det antydes også fra politiet at hun skal ha blitt seksuelt misbrukt før drapet fant sted. (Foto: Privat).
D
AFROAMERIKANERE SIKTET: Larry Jo Taylor, Jr (18) og Jalen Watson (21) er siktet for å ha drept den gravide småbarnsmoren i hennes eget hjem. (Foto: Politiet).

På en pressekonferanse uttalte aktor i saken, Terry Curry, at 18 år gamle Larry Jo Taylor, Jr og den 21 år gamle Jalen Watson, er siktet for mord i forbindelse med etterforskningen.

Det rapporteres at de to mennene, samt en mann til, vil bli siktet for ytterligere tre innbrudd.

Les også: Afroamerikanere knivdrepte småbarnsmor i bilvask – kjørte rundt med liket

Taylor har blitt siktet for overlagt drap, tre tilfeller av innbrudd, tre tilfeller av ran, voldelig ran med alvorlig personskade, kidnapping, biltyveri og besittelse av håndvåpen uten bæretillatelse. Watson har blitt siktet for drap, tre tilfeller av innbrudd, voldelig ran med alvorlig personskade og biltyveri.

Ifølge rettsdokumentene så skal Taylor og Watson – i tillegg til en tredje mann – være anklaget for å ha gått inn i familien Blackburn sitt hjem på morgenen den 10. november, samt ha begått innbrudd i to andre hjem i det samme området.  En tredje mann, Diano Gorden (24), blir holdt i arrest for å ha brutt vilkårene for en prøveløslatelse.

Mennene skal ifølge politiet tilhøre en gjeng som heter «The Kill Gang».

D
TREDJE MEDSKYLDIGE: I tillegg til Taylor og Watson, skal 24 år gamle Diano Gordon også ha vært med på den grufulle hendelsen, der den hvite kvinnen ble drept.

Les også: Far og sønn henrettet av afroamerikansk ranspar

De tre mennene skal ha utført to innbrudd før de ankom Amanda Blackburn sitt hus. Ifølge aktor skal huset til den drepte småbarnsmoren ha vært ulåst, som gjorde at de gikk rett inn.

Watson og Gordon skal ha forlatt huset med kredittkortet til den drepte kvinnen og reist til en minibank. Taylor skal ha blitt igjen i huset og ventet på å bli plukket opp av de to andre.

Taylor skal ha innrømmet til vitner at han skjøt og drepte den gravide kvinnen, mens hun var hjemme med sin ett år gamle sønn. Hun var 12 uker gravid når hun ble drept. Ifølge politiet skal hun ha dødd av et skuddsår i bakhodet. Hun skal også ha blitt skutt i venstre arm og øvre del av ryggen.

D

D
MISTET SIN MOR: Amanda sin ett år gamle sønn vil aldri igjen få oppleve hvordan det er å ligge på sin mor sitt bryst. (Foto: Privat).
D
LYKKELIGE TIDER: Amanda Blackburn og hennes ektemann ventet sitt andre barn, når Amanda ble skutt og drept i parets hjem. (Foto: Privat).

Les også: Hvit politimann skutt i ansiktet i USA – afroamerikanere håner politiet

Hennes ektemann, presten Davey Blackburn, oppdaget sin kones døde kropp etter å ha kommet hjem fra helsestudioet senere den morgenen.

Politiet fant den stjålne bilen fra et av ranene dagen etterpå. Kvitteringer fra minibanken ble også funnet i bilen og etterforskere fant også bevis som koblet de mistenkte til bruken av Amanda Blackburn sitt kredittkort.

Ifølge rettsdokumenter, så ble Watsons DNA funnet på en genser stjålet fra et hus som mennene gjorde innbrudd i før de ankom huset til Amanda Blackburn.

Watson skal ha trukket genseren over ansiktet når han tok ut pengene fra minibanken. En pistol ble også senere funnet i en hage til en av naboene.

Tidlige rapporter indikerte at Amanda Blackburn skal ha blitt seksuelt misbrukt. Men aktor sier at de ikke har nok bevis til å bevise dette på nåværende tidspunkt.

D
I RETTEN: De to drapsmennene ble ført inn til retten iført håndjern og oransje drakter. De er siktet for en rekke alvorlige forbrytelser. Den mest alvorlige er drap. (Foto: Kelly Wilkinson/The Star).

Les også: Afroamerikaner drepte 14 år gammel hvit jente – sendte hånende SMS til moren

Amandas ektemann gikk ut med følgende brev etter det brutale drapet på sin kone:

Selv om det ikke gjør at smerten forsvinner, så var jeg svært lettet over nyheten om arrestasjonene etter drapet på Amanda. Etterforskerne har fortalt meg at de har bygget en solid sak for å sørge for en rettferdig og rask avklaring. Familien og jeg kunne ikke være mer takknemlige for den omtanken og profesjonaliteten som politiet og deres etterforskere har vist oss de siste ukene.

Saken har ikke fått noen omtale i norske medier