Antallet voldtekter mer enn doblet i Danmark på ti år

«Politiet etterlyser en ung mann med mørkt krøllete hår på siden og i nakken. Han er mørk i utseendet, 185 centimenter høy og har sorte bukser og hvit t-skjorte.»

Slik høres en etterlysning etter en voldtekt av en fjorten år gammel etnisk dansk jente ut. Overfallet og voldtekten fant sted under fotballturneringen Dana Cup den 27. juli.

Les også: Asylsøkere i Danmark må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

Les også: Danmark: Innvandrerkriminaliteten er doblet på seks år

Voldtekten fant sted bare to dager etter at en annen dansk 17-årig jente ble voldtatt under den samme fotballcupen. Også i det tilfellet etterlyser dansk politi en utenlandsk ung mann.

Danske medier skriver om «bølger av voldtekter i sommervarmen». En litt rar overskrift da man har den samme varmen – ja enda varmere vær i sentral- og øst-Europa, men der kommer ingen «bølger» av rapporter om voldtekter av unge jenter, slik man ser i vesten og Norden.

Les også: Norsk kvinne voldtatt i Danmark på nyttårsaften – politiet leter etter «utenlandsk mann»

Les mer: Det nye Danmark: Antallet voldtekter har eksplodert

Kan det være at det eksister en fellesnevner her som det offentlige ikke ønsker å ta fatt i?

I enda et tilfelle publiserte politiet i den danske byen et bilde av en mann med somalisk utseende etter en voldtekt den 7. juli.

Det som skremmer ehver person som leser om utviklingen er at dette ikke er uvanlige etterlysninger og informasjon fra politiet. Det er tvertimot typisk og noe som ikke lenger sjokkerer verken politimyndigheter eller innbyggerne i våre land. Heller ikke i Norge.

Les også: 13-årig jente voldtatt av utenlandsk ungdom i Danmark

Les også: Hver tredje dømt for voldtekt i Danmark er innvandrer

Siden første halvår i 2011 til første halvår i 2018 er antallet anmeldte voldtekter i Danmark mer enn doblet.

Under de første 6 månedene av 2009 mottok Danmarks politikretser 200 anmeldelser for voldtekt.

Under de første 6 månedene av 2018 mottok de over 511 anmeldelser.

Det er en økning på ikke mindre enn 155 prosent på ca. 10 år.

Les også: Asylsøker i Danmark tok seg inn i familiebolig og forsøkte å voldta 8-åring

Les også: Norsk jente gjengvoldtatt av mørkhudede menn under fotballcup i Danmark

Politiet har også mye arbeid med å få oversikt over alle voldtektene da de samme unge mennene med annen bakgrunn enn dansk er involvert i flere av gruppevoldtektene og andre former for seksuelle overgrep.

En sak som politiet i Midt- og Vestjylland jobber med  i dag er mot fire menn som er tiltalt for å ha begått voldtekt med andre seksuelle forhold enn samleie mot en 19-årig dansk kvinne. Kvinnen skal først ha blitt dopet ned av mennene før overgrepet fant sted.

Hun ble blant annet tvunget til å utføre oralsex før det skal ha blitt innført atskillige gjenstander i den unge kvinnens underliv.

Rettssaken starter i den danske byen Herning den 14. august. Alle de fire mennene nekter straffeskyld.

Det har heller ikke alltid kun med menneske- og kvinnesynet til overgriperne, men en dypere moralsk forfallenhet hos de utenlandske familiene og miljøene som en helhet. Dette kan observeres i et annet tilfelle der to 14-årige danske jenter ble gruppevoldtatt av seks ungdommer med ikke-vestlig bakgrunn i Kokkedal i slutten av 2017.  Før rettssaken kom opp i juni i år skal moren til en av de siktede påstått overfor danske aviser at anmeldelsen er å anse som rasistisk, da de er utenlandske og offeret er dansk. En av fedrene til de siktede sa at hvis overgrepet finner sted hjemme hos jenta så er det ikke å anse for voldtekt.

Da dreier det seg ikke lenger bare om at selve forbrytelsen fant sted, men at den også aksepteres av en kultur og et menneskesyn fra foreldre, slekt og nærmiljø som har bakgrunn fra ikke-vestlige og i svært mange tilfeller muslimske land.

Les også: 15 år gammel jente på vei hjem fra fotballtrening slått bevisstløs av mørkhudede i Danmark

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Les også: Dansk kjærestepar brutalt mishandlet med kjetting på julaften – afrikanere etterlyst

Les også: Danmark: 11 år gamle jenter truet med å bli knivstukket på lekeland

Relatert:

Milde dommer for gruppevoldtekt – somalisk voldtektsmann får bli i Sverige

Dommen, som falt denne måneden, ble fengsel i ett år i ungdomsfengsel for Rafi, som er svensk statsborger, mens den somaliske statsborgeren Abdullah ble dømt til to år og fire måneder i fengsel.

Påtalemyndighetene forlangte ikke at han skulle utvises fra Sverige.

Retten sa ifølge den svenske nettavisen Fria Tider at handlingen var ekstra alvorlig fordi begge voldtok kvinnen samtidig. Retten mente hun var spesielt sårbar fordi hun var påvirket av alkohol, med en promille på minst 1,12 prosent. De to voldtektsmennene filmet voldtekten, og en av gjerningsmennene skal ifølge dommen ha spredt den til en gruppe på sosiale medier.

Abdullah skal ha blitt irritert på Rafi etter voldtekten fordi Rafi sprutet sæd i håret og ansiktet på offeret. I deres kultur er det stygt å gjøre det i ansiktet, heter det i dommen.

BANANREPUBLIKKEN SVERIGE: Siktede i nok en gjengvoldtektssak frikjent

Södertörns tingsrett meddelte i går ettermiddag at man har besluttet å frikjenne samtlige ikke-vestlige innvandrere som var siktet for den svært brutale mishandlingen og gjengvoldtekten av en enslig kvinne i forstaden Fittja, utenfor Stockholm i august i fjor.

Flesteparten av de involverte skal ha hatt arabisk og somalisk bagrunn.

Les saken: Tredje verden i Sverige – kvinne som ble gruppevoldtatt av 20 innvandrere ble nektet hjelp

Frifinnelsen har vært ventet etter at de siktede ble satt satt fri rett etter at den ukelange rettssaken var over.

Domstolen var enige om at bevisene mot de fem siktede ikke var gode nok. Man anser også at offerets historie ikke henger sammen og derfor ikke kan anses å være troverdig for en fellende dom. Visse opplysninger som kvinnen har gitt har ifølge domstolen ikke vist seg å stemme.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Kritikk har også kommet fra domstolen mot etterforskningen av saken og omtales som «med store mangler». Blant annet har det blitt satt fokus på at saken under lang tid ble liggende hos politiet uten at noen etterforskning fant sted. I begynnelsen undersøkte også politiet feil gjerningssted.

For to av de tre siktede hadde politiet bedt om seks års fengsel for grov voldtekt. For tre av de medtiltalte var påstanden to års fengsel for medhjelp til grov voldtekt. Betydelig flere personer enn de som var siktet skal ha deltatt i den mistenkte gjengvoldtekten. Samtlige av dem inngå i et antisosialt gjengmiljø med ikke-vestlig bakgrunn i «utenforskapsområdet» Fittja, sør for Stockholm.

Les også: Sjokkstudie – 96% av overfallsvoldtekter i Sverige begås av innvandrere

Visse bevis for at seksuelle handlinger mellom de siktede og kvinnen har funnet sted eksisterer. Aktor har allikevel ikke ifølge domstolen klart å bevise at disse har foregått med tvang og uten samtykke. De siktede har innrømmet at de har hatt sex med kvinnen, men oppgitt at det skjedde frivillig og som betaling for narkotika. Det er uklart hvorfor mennene ikke i tillegg til voldtekten også var siktet for kjøp av sex og brudd på narkotikaloven.

Aktor i saken, Markus Hakkio, har ennå ikke tatt stilling til om de vil anke dommen.

Les også: Det nye Sverige: Kvinne nyoperert for livmorshalskreft ble mishandlet og voldtatt mens barna sov på naborommet

De siktedes forsvarere har forklart at de er fornøyde med frifinnelsen av sine klienter. Man vil sannsynligvis nå søke skadeerstatning på ca. 200.000 kroner per person for hver og en av de frifunnede mennene.

Kvinnens advokat, Elisabeth Massi Fritz, er derimot kritisk til domstolens beslutning. Hun kaller dommen «en skam for svensk rettsvesen» og oppgir at hun vil anke dommen.

Massi Fritz har tidligere sitert sin klient som blant annet har sagt at hun har kjent seg rettsløs og at hennes sjanser for å få rettferdighet undergraves av at hun er avhengig av narkotika og «ikke oppfører meg som det perfekte offeret som domstolen er vant med». Massi Frtiz har også før rettssaken sagt at hun betrakter saker av denne typen mer som et lotteri enn en rettsprosess.

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Flere frifinnelser

I oktober i fjor ble en rullestolbunden kvinne gjengvoldtatt i mange timer i en bolig for asylsøkere på Gotland. I den saken skal retten ha ment at kvinnen «ikke gjorde nok motstand», og at det derfor innenfor lovverket ikke gir grunnlag for fengsling.

I ettertid gikk alle fri.

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

Les også: Etterforskningen etter gjengvoldtekten lagt ned

Asylsøkere arrestert etter den brutale gjengvoldtekten av turistpar i Italia

En asylsøker og tre tenåringer har blitt arrestert for å ha gjengvoldtatt en polsk kvinne foran øynene på sin mishandlede ektemann.

Den kongolesiske statsborgeren Guerlin Butungu (20), ble arrestert på søndag, timer etter at en 16-åring fra Nigeria og to marokkanske brødre på henholdsvis 15 og 17, ble satt i forvaring.

(Lyden i den første videoen er fjernet etter brudd på opphavsrett).

Les også: Pensjonert italiensk ektepar voldtatt og drept av afrikansk flyktning

Les også: Kvinnelig venstreaktivist gjengvoldatt av sudanesere – ble bedt om tie stille av medaktivister

De er alle anklaget for å ha ranet og slått en mann bevisstløs, rett før de gjengvoldtok hans kone på en strand i feriebyen Rimini.

De skal også ha mishandlet og voldtatt en transseksuell prostituert fra Peru, bare en time etter angrepet på det polske ekteparet.

Butungu skal være lederen av gjengen, og ble arrestert på et tog mellom Milano og Pasaro, en uke etter angrepene.

VIDEO: Kvinnelig italiensk journalist angrepet på direkte-TV av asylsøkere

Overvåkingskameraer og vitneutsagn fra offeret bidro til å identifisere de mistenkte.

Ifølge italienske medier så skal alle fire ha nektet for å deltatt i overfallene, men polske medier sier at en klokke som tilhørte den polske ektemannen ble funnet på den kongolesiske statsborgeren.

Butungu skal ha kommet til Italia og fått lov til å oppholde seg der til 2018 på humanitært grunnlag, etter å ha fått avslag som asylsøker, ifølge italienske medier.

Les også: Asylsøkere i Italia krever merkeklær: «Vi vil ha Armani og Hugo Boss»

PÅGREPET: Italiensk politi skal ha klart å finne alle de fire migrantene som var involvert i det brutale overfallet på et polsk ektepar i forrige måned. (Foto: Youtube).

Les også: Afrikansk asylsøker ramponerte fire kirker i Italia

En ansatt på migrantsenteret der den kongolesiske mannen skal ha vært registrert, sier at han skal han ha vært «sosial og veloppdratt».

De marokkanske brødrene skal ha overgitt seg selv til politiet etter at deres far gjenkjente dem på overvåkingsfilm som politiet hadde gått ut med.

VIDEO: Migranter river ned stort juletre i Italia

OVERVÅKINGSFILM: Italiensk politi gikk ut med beskrivelse av gjengen, med etnisitet, samt overvåkingsvideo. Det ga resultater. (Foto: Politiet).

Les mer: EU-leder: «Majoriteten av asylsøkerne er velferdsmigranter og ikke flyktninger»

Frieord omtalte saken i august måned.

Fra Frieord:

Det som skulle bli en flott ferietur for det polske ekteparet i midten av 20-årene, endte opp med et mareritt på stranden i feriebyen Rimini i Italia.

Ekteparet var ute og gikk tur sent på kvelden på stranda, da de ble stoppet av en gruppe afrikanske menn.

Mennene skal ha gått til angrep på ektemannen og slått ham bevisstløs. Deretter gruppevoldtok de kona hans rett foran ham på stranda. Etter det brutale overfallet skal ekteparet også ha blitt ranet for sine personlige eiendeler.

Les også: VIDEO: Italiensk TV-team angrepet av afrikanske gateselgere

STRANDA: Politiet etterforsker området der ekteparet ble overfalt og gjengvoldtatt. (Foto: Politiet).

Les mer: Sjokkrapport: Italia tok imot nesten 200.000 migranter i 2016

Paret skal ha blitt funnet blodige og i sjokk av tilfeldig forbipasserende på stranda.

Italiensk politi omtaler overfallet og voldtekten som «Umenneskelig brutal og bestialsk». Ekteparet måtte innlegges på sykehus for behandling av skader. Kona måtte også motta psykisk hjelp for traumer.

Rimini ligger på østkysten i Italia, ikke langt fra San Marino og er et svært populært feriested for europeere.

Les også: SJOKKVIDEO: 80-årig hotelleier tvinges til å huse asylsøkere – myndighetene konfiskerte hotellet

RIMINI: Feriebyen er svært populær for europeere som vil ha sol.

Les også: FN-rapport: Færre enn TRE PROSENT av migrantene som ankom Italia ble klassifisert som flyktninger

Dette er ikke første gang feriestedet opplever at turister opplever å bli overfalt på strendene. I fjor skal en 19 år gammel jente ha blitt voldtatt av en ung mann. I 2015 skal to kvinner ha blitt voldtatt i den samme byen. En tredje kvinne skal ha klart å unnslippe sin overgriper.

Matteo Salvini, en politiker for Lega Nord, uttalte følgende etter angrepet på det polske ekteparet:

– Hvis de fanger overgriperne, så er ikke fengsel nok for voldtektsmennene fra utlandet. De må også kastreres kjemisk.

En annen politiker, Giorgia Meloni, uttalte at Italia nå begynner å miste lov og orden, og at enkelte områder ligner mer på favelaer som man vanligvis forbinder med slumområder i Sør-Amerika.

Antallet innvandrere som har bosatt seg i Italia har økt med 25 prosent fra 2012 til 2017. Fra 2002 er tallet på hele 270 prosent.

Les også: Turister brutalt overfalt og gjengvoldtatt på stranden – politiet leter etter nordafrikanere

Kvalte og gjengvoldtok jente – slipper utvisning

Det var i midten av april at tenåringsjenta dro på en fest i en leilighet på Södermalm i Stockholm, skriver Fria Tider.

Der ble hun gjengvoldtatt av tre afrikanere. 19 år gamle Ali, 20 år gamle Nasir og 19 år gamle Christian.

Jenta hadde aldri tidligere møtt de tre mennene.

Hun hadde lagt seg for å sove i leiligheten med klærne på. Hun våknet av at noen mumlet. Hun ble så angrepet av de tre mennene som dro klærne av henne.

De tre tok kvelertak på jenta og trykte ansiktet hennes ned, mens de holdt fast armene hennes, samtidig som de byttet på å voldta henne.

Under voldtekten skrek jenta «slutt», «stopp», «nei!» og «jeg vil ikke». Hun var ekstremt redd og sjokkert, hun fikk angstanfall og begynte å gråte. Voldtektene skal ha vært ekstremt smertefulle for jenta.

På morgenen sendte jenta en SMS til sin pappa om hva som hadde skjedd. Han hentet henne og tok kontakt med politiet som raskt pågrep de tre afrikanerne.

Ali er somalisk statsborger, Nasir har svensk statsborgerskap og Christian er statsborger i Sierra Leone.

Ali var 15 år da han kom til Sverige som asylsøker og han fikk innvilget permanent oppholdstillatelse i mars 2014. Christian var også 15 år da han kom til Sverige som asylsøker og fikk innvilget permanent oppholdstillatelse i april 2015.

I følge rettsdokumentene har en av de tre lagt skylden på jenta for voldtekten. Han anser at jenta gjorde en stor feil ved å sove alene sammen med tre menn og at alt er hennes feil.

Stockholm tingrett dømte Nasir og Christian for grov voldtekt, til fengsel i tre år. Ali kommer unna med to år i fengsel for medvirkning til grov voldtekt samt et narkotikalovbrudd. De tre må også til sammen betale jenta totalt 165.000 kroner i erstatning.

Tingretten avviste aktors påstand om at Ali og Christian skulle utvises fra Sverige, med henvisning til «humanitære hensyn». Christian skal blant annet ha oppgitt å ha hatt en «vanskelig barndom» hjemme i Sierra Leone.

– Jeg kommer til å anke straffeutmålingen og kravet om utvisning. Jeg mener de ikke bør få lov til å bo i Sverige, sier jentas bistandsadvokat Elisabeth Massi Fritz til Expressen.

16-åring gikk seg vill – ble gjengvoldtatt

16-åringen var beruset og fant ikke veien hjem. Hun gikk inn på en kebabkiosk for å spørre om veien.

Hun skal da ha blitt gjengvoldtatt av eieren av kebabsjappa og tre andre menn.

De fire mennene skal ha ledd og gjort narr av henne mens de voldtok henne.

Overgrepene skal ha vart i flere timer.

Tamin Rahani (37), Shershah Muslimyar (20), Rafiullah Hamidy (24) og en uidentifisert tenåring nekter alle for å ha voldtatt 16-åringen.

Rafiullah Hamidy er en av fire menn som nå står tiltalt for voldtekt av den 16-årige jenta.

Rettsaken mot de fire er fortsatt ikke ferdig.

Mohammed-Ali, Mostafa og Salih dømt for gruppevoldtekt på Kongsberg

Torsdag 7. juli 2016, rundt klokken 03.00 om natten, gikk den fornærmede kvinnen til fots hjem fra jazzfestivalen i Kongsberg. Hun hadde drukket alkohol tidligere på kvelden.

På veien hjem passerte kvinnen boligen hvor Mohammed-Ali Mohammed og Mostafa Hussein Altaha bodde. Salih Zakaria Alhasan var på besøk hjemme hos de to andre asylsøkerne når de alle tre sammen begikk overgrepene mot kvinnen.

Mostafa Hussein Altaha observerte kvinnen på gaten fra vinduet i boligen hvor overgrepene fant sted. Han bestemte seg da for å følge etter henne på gaten.

Etter å ha forfulgt den fornærmede kvinnen rundt 450 meter bortover veien, tok han kontakt med henne. Altaha ville ha henne med seg hjem.

Truet kvinnen med seg

Ifølge fornærmedes forklaring ble hun truet av Altaha til å bli med ham tilbake til boligen hans.

Kvinnen forklarte i retten at hun forsøkte å komme seg unna da Altaha stoppet henne på gaten, men at hun ble holdt fast av ham. Hun var redd for at Altaha skulle gjøre henne noe, og hun turte ikke gjøre motstand. Hun ba Altaha om å være så snill å la henne være i fred. Om å la henne få gå hjem.

Kvinnen forklarte at Altaha prøvde å kysse henne, og at hun vred hodet unna. Hun gråt og ville komme seg løs. Men hun ble holdt hardt i armen, ført tilbake til huset, og tatt med inn på et soverom. Her begynte overgrepene.

GIKK HJEM FRA SENTRUM: Kvinnen var på vei hjem fra jazzfestivalen da hun ble tvunget inn i et hus i sentrum av Kongsberg. Der ble kvinnen brutalt gruppevoldtatt av tre asylsøkere. (Foto: Illustrasjonsbilde/Kongsberg sentrum).

Forgrep seg etter tur

De tre domfelte asylsøkerne forgrep seg på den fornærmede kvinnen på rundgang.

Altaha først, han overlot deretter fornærmede til Mohammed, som til slutt overlot henne til Alhasan.

Kvinnen følte seg fullstendig hjelpeløs og turte ikke gjøre motstand i frykt for at de tre asylsøkerne skulle skade henne ytterligere.

Overgriperne skal også ha tatt bilder av overgrepene.

Kvinnen forklarte videre i retten at hun husker lite annet fra hendelsene inne på soverommet enn at hun gråt, følte seg hjelpeløs, og at flere enn én begikk overgrep mot henne. Hun husker at hun lukket øynene for å stenge overgrepene ute.

Hun hørte at den som var inne på soverommet hos henne snakket med dem utenfor på et språk hun ikke forsto.

Etter at Altaha var ferdig, og han hadde overlatt fornærmede til de to andre, gikk han og dusjet i tredje etasje, etasjen over leiligheten han og Mohammed bodde i. De to andre gikk inn på badet i andre etasje da de var ferdige. Da Altaha kom ned ba de to andre ham få fornærmede ut av huset. Han holdt for øynene hennes og fulgte henne deretter ut.

Kvinnen gråt hele tiden mens overgrepene fant sted, noe som ifølge retten fremgår tydelig av bildene som ble tatt av henne etter overgrepene.

Sprikende forklaringer

Av den sakkyndige rapporten i retten fremkommer det at det i testene fra voldtektsmottaket ble funnet DNA av alle de tre domfelte asylsøkerne på fornærmede. Det er altså hevet over all tvil at alle de tre domfelte asylsøkerne har vært aktivt delaktige i overgrepene.

Når det gjelder opptakten til voldtekten har de tre domfelte forklart seg forskjellig om dette til politiet.

Asylsøkeren Mohammed forklarte i retten at han ikke visste om fornærmede sov eller var død da de tre forgrep seg på henne.

Fornærmedes opplevelse av overgrepene er beskrevet av henne selv i retten og i politiavhør. Hun har forklart at hun ikke kom seg ut av situasjonen, og i politiavhør har hun forklart at hun var redd hun skulle dø. Retten skriver i dommen at kvinnens fortvilelse vises på bildene som ble tatt av henne.

Etter at hun kom seg fri fra de tre asylsøkerne kom hun seg over Gamlebrua i kongsberg. Der ble hun liggende på bakken ved bruenden. Hun fikk kontakt med samboeren sin som kom til stedet hvor hun lå.

Kvinnens samboer har forklart at hun lå i vegkanten og var svært forkommen. Når politiet kom til stedet vurderte de at kvinnen var i sjokk.

LIKER DU ARTIKLENE VÅRE? Vi setter pris på alle bidrag som kan hjelpe oss å beskrive og informere våre lesere om den nye hverdagen i Norge. Vi har også Paypal og bankkonto nederst i artikkelen. Takk!

Syriske flyktningbarn

Alle de tre domfelte asylsøkerne har kommet til Norge fra Syria. UDI har hatt problemer med å bekrefte riktig identitet og alder på dem.

Aldersvurdering er blitt gjort på Alhasan. I en rapport av spesialist i barnesykdommer Jens Grøgaard, datert 19. juli 2016, kan det utelukkes at Alhasan var under 18 år. Grøgaard møtte i retten og forklarte seg om undersøkelsen. En annen ekspert i barnesykdommer, Ellen Annexstad, forklarte i retten at alderen på Alhasan kan være mellom 16 og 24 år.

Mohammed-Ali Mohammed, født 20.01.1998, ble dømt til fengsel i fire år og ni måneder.

Salih Zakaria Alhasan, antatt født 20.01.2000 (eller 1997), er dømt til fengsel i fem år.

Mostafa Hussein Altaha, født 20.01.1998, er dømt til fengsel i seks år.

De tre asylsøkerne er også dømt til å betale den fornærmede kvinnen 400.000 kroner i erstatning.

To av de domfelte ble også dømt for bruk av narkotika.

Dommen er enstemmig.

Les også: Tre menn av utenlandsk opprinnelse tiltalt for gruppevoldtekt på Kongsberg

Relatert:

Asylsøkere mistenkt for gjengvoldtekt av sjuåring

I følge de to avisene etterforsker politiet det de kaller «et alvorlig seksuelt overgrep» på Central Initial Reception Center (Zea) for flyktninger i Hamburg.

Hendelsen skal ha funnet sted om kvelden tirsdag i forrige uke. Fem arabere er mistenkt for å ha gjennomføre det påståtte overgrep. «Vi har satt i gang en sak mot fem personer,» sier statsadvokaten Nana Frombach til Bild. «Saken er under etterforskning»

Tyskland har vært rammet av en flom av seksuelle overgrep siden innvandringskrisen brøt ut i 2015, skriver Daily Star, som nevner at en 20 år gammel utlending i forrige måned forsøkte å voldta en 60 år gammel dame utenfor hennes hjem i Jena i Thüringen.

Familie på åtte asylsøkere dømt for å ha gruppevoldtatt tysk turist

Åtte irakiske asylsøkere fra den samme familien er nå dømt for å ha voldtatt en tysk turist i Wien, på nyttårsaften 2015.

Den 28 år gamle lærerinnen, Sabine K., var på ferie i Wien og skulle feire nyttårsaften sammen med en venninne, skriver Daily Mail.

De to kvinnene dro ned til sentrum for å ønske det nye året velkommen sammen med folkemassene.

28-åringen skal ha vært svært beruset og blitt lurt eller dratt med av fire asylsøkere til en leilighet i nærheten. Venninnen hennes oppdaget plutselig at hun var borte, men da var det for sent.

I leiligheten ventet flere asylsøkere og Sabine skal ha blitt voldtatt av en stor gruppe menn. Hun ble utsatt for særdeles krenkende og smertefulle voldtekter av mennene.

I følge helsepersonell skal kvinnen ha blitt voldtatt gjentatte ganger i tillegg til å bli sodomert.

Samtlige av de tiltalte skal ha kommet under den store flyktningbølgen høsten 2015. De skal alle ha kommet til Østerrike via Balkan-ruten.

Kun en av de tiltalte innrømmet å ha voldtatt kvinnen. Han hevdet at han var svært full og at hans muslimske tro egentlig forbød ham å drikke alkohol, men at han gjorde et unntak siden det var nyttårsaften. Han gråt i retten og hevdet at han angret.

Ingen av de andre innrømmet derimot å ha voldtatt kvinnen eller viste noe som helst anger.

Ingen av de dømte asylsøkerne kan utvises fra Østerrike, fordi Irak anses for utrygt for dem å vende tilbake til.

De åtte mennene ble dømt til mellom 9 og 13 år i fengsel.

Kenyaner tiltalt for gjengvoldtekt i Tromsø

Nordlys skriver:

Statsadvokaten i Troms og Finnmark har nå tatt ut tiltale mot en 19 år gammel mann, opprinnelig fra Kenya. Anklagene lyder på grov voldtekt, en forbrytelse med en strafferamme på 21 års fengsel.

Ifølge påtalemyndigheten skal 19-åringen og to andre menn ha gjengvoldtatt en norsk kvinne i en bolig i Tromsø i juni i fjor. Mens hun var bevisstløs på grunn av beruselse, skal mennene ha gjennomført samleie med henne etter tur, heter det i tiltalen.

Politiet mistenker at de to etterlyste mennene befinner seg i Kenya.
Tre afrikanere siktet for gruppevoldtekt i Tromsø

Jaktet unge jenter på Facebook – dopet ned og voldtok dem

Gjengen ble dømt for å ha voldtatt to tenåringsjenter, men seks andre jenter vitnet også mot gjengen i retten. Fem av disse var under 16 år, skriver Daily Mail.

Lederen i gjengen, Waqaar Kahn, kontaktet jentene på Facebook og lurte dem med lovnader om handleturer.

Jentene ble hentet i taxier og tatt med på fester eller bilparker hvor de ble gitt alkohol og lurt i narkotika.

Når jentene var dopet tilstrekkelig ned ble de voldtatt av gjengen.

DØMT. Woolcock og Chaudhary ble dømt til henholdsvis to år og 18 måneder for de samme forbrytelsene.

Til sammen ble de fem mennene som er i alderen 18 til 24 år dømt til 42 år i fengsel.

Waqaar Kahn ble dømt til 14 år og seks måneder i fengsel. Kadeem Bourne ble dømt til 13 år og seks måneder i fengsel. Kenan Kelly ble dømt til ti år i fengsel.

Marcus Woolcock fikk to år i fengsel, mens Zahid Chaudhary ble dømt til 18 måneder.

Tre utlendinger direktesendte voldtekt av svensk kvinne på Facebook

Politiet slo til mot leiligheten i Uppsala i ni-tiden i dag morges.

De tre gjerningspersonene er allerede identifisert gjennom sosiale medier og det dreier seg om tre menn fra Midtøsten.

LIVE SENDING. Bilder av de tre gjerningspersonene tatt før eller under overgrepene.

Kvinnen som ble utsatt for de grove overgrepene skal ha vært kraftig neddopet og virket bevisstløs. De tre mennene skal ha filmet seg selv før og under overgrepene og sendt alt live på Facebookgruppen «Den största gruppen utan regler».

POLITIET ANKOM LEILIGHETEN: Etter å ha blitt kontaktet om voldtekten ankom politiet leiligheten og pågrep de tre mennene. (Foto: Facebook Live).

Flere personer på Facebookgruppen skal ha ringt til politiet da de så voldtekten.

De tre mennene som nå er pågrepet for å ha voldtatt kvinnen er født i 1992, 1996 og 1998. Offeret i saken skal være født i 1986.

Det har også kommet ut at en eller flere av de involverte har vært anmeldt og dømt for blant annet voldtekt, ran, narkotikaforbrytelser og andre alvorlige forhold tidligere.

Frieord sitter på usensurerte bilder av de pågrepne, men kan ikke publisere dem før det er bekreftet at personene på bildene er siktet eller dømt.

Gruppevoldtatt kvinne forsøkte å rømme – ble brent med sigarett

De brutale overgrepene mot kvinnen fant sted i hennes leilighet i juli 2016, skriver Fria Tider.

Hun lå og sov i sin egen seng da de to mennene dro av henne buksa og trusa, før de dro henne ned på gulvet. De holdt henne fast og voldtok den forsvarsløse kvinnen etter tur, skriver aktor i saken mot de to.

Etter gruppevoldtekten skal kvinnen ha forsøkt å komme seg ut av leiligheten, både gjennom vinduet og utgangsdøra. Den 22 år gamle afrikaneren skal da ha straffet henne ved å mishandle henne grovt. Han skal ha slått henne gjentatte ganger i ansiktet og brennmerket henne med en sigarett på låret.

I følge aktor så utnyttet de to mennene at kvinnen «på grunn av søvn og beruselse befant seg i en særlig utsatt situasjon».

Et av vitnene i saken er en nabo som hørte kvinnen rope «jeg vil ikke gjøre det» og som også observerte at kvinnen hastet vekk fra leiligheten etter hendelsen.

Kvinnen skal ha fått sår på knærne, blodutredelser på rompa, et rødt merke på hofta, kloremerke på ryggen og et blåmerke på venstre arm etter overgrepene. Etter overgrepene skal kvinnen ha vært plaget med smerter, brannsår på låret og blodutredelser på kinnene.

I følge aktor i saken, Pia Åsberg, skal kvinnen ha kommet i kontakt med de tiltalte mennene via en venn.

– De (kvinnen og mennene) kjente i utgangspunktet ikke hverandre før hendelsen, mulig at de kjente til hverandre, sier hun.

Den tiltalte 22 åringen har svensk statsborgerskap, men foreldrene hans kommer fra Somalia og Etiopia. Han kan derfor ikke utvises. 19-åringen har libanesisk statsborgerskap, men aktor krever ikke utvisning for mannen.

Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av mindreårig gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

De fem afghanerne fikk ett år og tre måneders ungdomsstraff. Det betyr ingen tid i fengsel og kun møter og kriminalitetsforebyggende tiltak.

Dette fordi alle overgriperne hevder de er mindreårige, noe som svenske myndigheter aksepterer uten å foreta alderstester.

Tester fra både Norge og Danmark viser imidlertid at så mange som 70-90 prosent av de som hevder de er mindreårige i virkeligheten er voksne.

Dommen har vakt oppsikt internasjonalt og blant annet fått omtale i Daily Mail.

UPPSALA. Voldtekten fant sted i et skogholt ved Hugo Alfvéns vei. (Bilde: Google Maps)

Kilde: Fria Tider

Saken vakte også oppsikt blant våre lesere og ble delt flere tusen ganger på Facebook.

Fra Frieord.no:

Den svært brutale voldtekten fant sted natt til 25. oktober i et skogholt i Uppsala. Flyktningbarna, som alle er fra Afghanistan, skal ha tvunget gutten til samleie med vold og trusler.

Nøyaktig alder på offeret er ikke oppgitt, annet enn at han er under 15 år, skriver Fria Tider.

– De tiltalte har først tildelt skadelidende slag mot hodet og kroppen, hvorpå de tok tak i den skadelidende, holdt han for munnen og dratt eller båret han inn i et skogsparti der hver og en av de tiltalte har gjennomført analt samleie med den skadelidende.

Den skadelidende har også blitt bitt i ryggen, står det blant annet i tiltalebeslutningen.

Les også: Flyktningbarn pågrepet for gjengvoldtekt av mindreårig gutt i Sverige

Et av flyktningbarna er også tiltalt for barnepornografi og brudd på rettslig prosedyre. Han filmet ifølge aktor gruppevoldtekten og truet med å publisere filmer av overgrepet på Facebook eller andre sosiale medier for å skremme gutten fra å gå til politiet.

Aktor har lagt ned påstand om at samtlige av de fem skal utvises fra Sverige hvis de blir kjent skyldig.

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

Relatert:

Flyktningbarn gruppevoldtok ung gutt i over en time

Den svært brutale voldtekten fant sted natt til 25. oktober i et skogholt i Uppsala. Flyktningbarna, som alle er fra Afghanistan, skal ha tvunget gutten til samleie med vold og trusler.

Nøyaktig alder på offeret er ikke oppgitt, annet enn at han er under 15 år, skriver Fria Tider.

– De tiltalte har først tildelt skadelidende slag mot hodet og kroppen, hvorpå de tok tak i den skadelidende, holdt han for munnen og dratt eller båret han inn i et skogsparti der hver og en av de tiltalte har gjennomført analt samleie med den skadelidende.

Den skadelidende har også blitt bitt i ryggen, står det blant annet i tiltalebeslutningen.

Les også: Flyktningbarn pågrepet for gjengvoldtekt av mindreårig gutt i Sverige

Et av flyktningbarna er også tiltalt for barnepornografi og brudd på rettslig prosedyre. Han filmet ifølge aktor gruppevoldtekten og truet med å publisere filmer av overgrepet på Facebook eller andre sosiale medier for å skremme gutten fra å gå til politiet.

Aktor har lagt ned påstand om at samtlige av de fem skal utvises fra Sverige hvis de blir kjent skyldig.

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

Relatert:

Brutal gjengvoldtekt av jente (17) ryster dansk småby – tre tyrkere pågrepet

Overgrepet skal ha skjedd en gang mellom klokken 02:00 og 04:30 i lokalene til Savannah Pizza & Burgerhouse i Aabenraa, skriver Avpixlat.

Kvinnen anmeldte gjengvoldtekten fredag morgen og politiet pågrep to av mennene den samme morgenen. Den tredje ble pågrepet på formiddagen samme dag.

To av mennene er 19 år og den tredje er 23 år gammel. Alle er av tyrkisk opprinnelse.

Les også: Dagblad-yndling deltok i gjengvoldtekt av norsk kvinne på restaurant i Halden

Det er ennå uklart om de tre jobbet i pizzeriaen eller om de var slektninger av innehaveren, Tevfik Akdeniz, ettersom voldtekten fant sted etter stengetid.

Politiet gjennomførte tekniske undersøkelser på stedet og fant spor som støtter jentas forklaring.

Tevfik Akdeniz sier i media at han er svært sjokkert og opprørt over hva som skjedde inne på pizzeriaen hans.

Les også: Pakistanere skjøt vilt ved Egon familierestaurant på Lørenskog – ni arrestert

Han fikk lov til å åpne pizzeriaen igjen etter at politiet var ferdig med sine undersøkelser, men han valgte å holde stengt.

Innbyggerne i Aabenraa er sjokkerte og sinte etter det brutale overgrepet mot tenåringsjenta. På sosiale medier oppfordrer nå mange til å boikotte pizzeriaen.

Les også: Afghaner (17) og Tanzanianer (16) voldtok ung jente under kioskran i Oslo

Politiet etterlyser to menn etter overfallsvoldtekt i Trondheim

– Vi mener to gjerningspersoner skal ha vært involvert, men rollene mellom dem er ennå ikke kartlagt, sier etterforskningsleder John Ola Volden ved voldtektsteamet i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Henlegger gjengvoldtekt-siktelse mot tre personer i Bergen

Statsadvokaten mener at bevisene ikke ville holdt i retten, skriver Bergens Tidende.

Mannen i 40-årene og to kvinner midt i 20-årene, blant dem kjæresten hans, ble pågrepet. Det ble gjort avhør og gjennomført kriminaltekniske undersøkelser i leiligheten.

I en felles utformet siktelse ble de anklaget for å ha gruppevoldtatt den tredje kvinnen, en bergenskvinne i 20-årene.

Siktelsene gjaldt blant annet paragraf 293 i den nye straffeloven, såkalt grov voldtekt, der strafferammen er inntil 21 års fengsel.

Politiet mente de hadde gjennomført en grov voldtekt i fellesskap, også med en gjenstand, og at den fornærmede kvinnen ikke kunne forsvare seg.

På innstilling fra statsadvokat Benedicte Hordnes, har riksadvokaten besluttet å henlegge saken på bevisets stilling for alle tre.

Les hele saken i Bergens Tidende: De ble anklaget for gruppevoldtekt av en bergenskvinne på nachspiel. Nå er saken mot alle tre lagt vekk.

Tre menn av utenlandsk opprinnelse tiltalt for gruppevoldtekt på Kongsberg

Den unge kvinnen fra Kongsberg skal natt torsdag til 7. juli i år ha bli trukket inn i et bolighus i byen og voldtatt av flere menn av utenlandsk opprinnelse.

Statsadvokatene i Oslo har tatt ut tiltale mot de tre, som har sittet i varetektsfengslet siden fredag 8. juli, dagen etter pågripelsen.

I forbindelse med fengslingsmøtet erkjente to av de tre mennene samleie med kvinnen, men de opplyste at det var frivillig fra hennes side.

Ifølge tiltalen anses voldtekten som grov «idet det særlig legges vekt på at den er begått av flere i fellesskap», melder NRK.

Både kvinnen og de tre mennene er i begynnelsen av 20-årene, men kvinnen har forklart at hun ikke kjente noen av dem fra før.

Kvinnens bistandsadvokat Vibeke Gjone Bille, ønsker ikke å kommentere saken.

Rettssaken skal gå i Kongsberg og Eiker tingrett i mars neste år.

Knuste vinduer

Etter at voldtekten ble kjent i lokalmiljøet skal opprørte innbyggere ha knust flere ruter og brutt opp døren på huset hvor voldtekten fant sted.

Politiet og ordføreren spekulerte da om det var rasisme som lå bak hærverket, ettersom de tiltalte var av utenlandsk opprinnelse.

Hvis det er rasistisk motivert er det ille, uttalte politiet til NRK etter ruteknusingen.

Relaterte saker:

VIDEO: Jubler da de slipper fengsel for å ha gruppevoldtatt 14-årig jente og etterlatt henne for å dø

Relatert:

Rullestolbruker voldtatt av asylsøkere – venstrefeminister demonstrerer mot rasisme

Etter at en kvinne i rullestol ble voldtatt av minst fem afghanske asylsøkere, velger det venstreekstreme partiet Feministisk Initiativ og Venstrepartiet på Gotland å holde en manifestasjon for «allas lika värde» (alle er like mye verdt), skriver Fria Tider.

D
KRITISERER MENN SOM VIL BESKYTTE KVINNER: Nå ønsker feministene å stoppe folkeaksjonen mot gjengvoldtekter på Gotland. En kvinne som satt i rullestol og ble gjengvoldtatt i flere timer av afghanske flyktninger skal ifølge partiet Feministisk Initiativ ikke fortjene beskyttelse og oppmerksomhet, da det kan føre til «fremmedhat» og «rasisme». (Foto: Fria Tider/Facebook).

Les også: Kvinne i rullestol gruppevoldtatt av fem menn

Den feministiske manifestasjonen, som skal avholdes på søndag, blir beskrevet som en reaksjon på at «nazister» fikk tillatelse til å marsjere i Visby forrige helg.

– Vi kommer aldri å akseptere rasistenes forenklede beskrivelse av virkeligheten og deres påståtte vilje til å «beskytte svenske kvinner» mot en mystifisert trussel utenfra, skriver Feministisk initiativ på Facebook.

Målet er ifølge partiet å fremme «allas lika värde», en flittig brukt svensk politisk floskel som i praksis innebærer at alle i hele verden skal ha rett til å leve på bidrag i Sverige.

– I dag viser vi alle rasister og sexister at vi er mange, sterke og at vi står opp for at alle er like mye verdt, skriver det radikalfeministiske partiet på Facebook.

Fylkesmannen på Gotland, Cecilia Schelin Seidegård, er blant de som skal holde en tale under manifestasjonen. Hun ligger bak planene om å forvandle Gotland til en «multikulturell øy».

Les også: Venstreorientert politiker voldtatt av flyktninger – løy til politiet for å unngå «rasisme»

VOLDTEKTSFORBRYTERE. Tre av asylsøkerne som er siktet for å ha voldtatt en rullestolbunden kvinne.
VOLDTEKTSFORBRYTERE. Tre av de afghanske asylsøkerne som er siktet for å ha voldtatt en rullestolbunden kvinne. Nå har de blitt hentet ut av politiet og transportert til en annen del av landet. Om de får gå fritt rundt også der, vites ikke. (Foto: Privat).

Ble sluppet løs av retten

Det var da politiet i samarbeid med retten i Visby slapp de fem voldtektsmennene fri, at man satte sinnene i kok hos lokale innbyggere og engasjerte borgere i andre deler av landet.

Grunnlaget for løslatelsen skal ha vært at den handikappede kvinnen «ikke gjorde nok motstand» og at det derfor innenfor lovverket ikke gir grunnlag for å fortsatt holde de mistenkte fengslet.

Hadde kvinnen kloret, sparket eller skreket i en betydelig omfang, så ville det stilt seg annerledes.

Denne loven har fått stor kritikk ettersom den tvinger voldtektsofre til å bevise at de kjempet mot voldtektsmannen eller mennene i dette tilfellet. Mange voldtektsofre blir paralyserte eller går inn i en psykotisk tilstand under slike overgrep og klarer ikke å kjempe eller slå fra seg. Dette straffes de for av det svenske lovverket.

Relatert:

Kvinne i rullestol gruppevoldtatt av fem menn

En svensk kvinne skal ha blitt utsatt for en svært grov gjengvoldtekt i Visby på Gotland av fem ukjente menn.

33-åringen, som er avhengig av å bruke rullestol, skal ha delt en taxi med en mann og under turen måttet bruke toalettet. Mannen i taxien skal da ha tilbudt kvinnen å bruke hans toalett.

Men da de ankom boligen skal mannen ha tatt fra henne rullestolen og utnyttet den forsvarsløse kvinnen seksuelt. I boligen skal det i tillegg ha oppholdt seg eller ankommet minst fire andre fremmede menn, som også voldtok kvinnen.

Alle mennene skal være i 20-års alderen.

Les også: Funksjonshemmede kastes ut i Sverige – flyktninger flytter inn

Gjengvoldtekten skal ha skjedd over det som svensk politi beskriver som i «noen timer».

Etter gjengvoldtekten skal kvinnen ha fått tilbake rullestolen sin og klarte å forlate boligen. Hun skal da ha ringt politiet.

Ifølge lokalavisen Hela Gotland skal politiet ha sperret av eiendommen der hendelsen fant sted.

D
DET VAR EN GANG: Svensk trygghet og idyll har de siste tiårene blitt erstattet av en ny og brutal hverdag der selv de svakeste i samfunnet ikke skånes. En 33 år gammel rullestolbunden kvinne ble på søndag gruppevoldtatt av fem menn i Visby på Gotland.

Kvinnens advokat sier at 33-åringen nå får profesjonell hjelp og at hun har det svært tungt. Det er ikke bare selve gruppevoldtekten, men hele prosessen i ettertid som er en stor påkjenning for kvinnen.

– Hun har mer eller mindre brutt sammen etter de tøffe avhørene som politiet har hatt med henne. Det er iallefall ikke noe som leger sårene hennes, omstendighetene tatt i betraktning, sier Staffan Fredriksson.

Retten skal denne uken fastslå om de pågrepne skal siktes og fengsles for gjengvoldtekten.

Ny svensk lov

Svenske myndigheter innførte denne høsten en ny lov, hvor domstoler kan hemmeligholde de siktedes identiteter, noe som er gjort i denne saken.

Det har derfor ikke vært mulig for svenske nyhetssider å få tak i verken navn eller bakgrunn til de pågrepne.

Loven skal ha blitt enstemmig stemt igjennom av samtlige partier i den svenske riksdagen.

Det har allikevel rukket å komme ut endel opplysninger om de som sto bak. Dette fotografiet skal vise noen av de som var involvert i gruppevoldtekten:

cua8evqwiae02rj

Relatert:

 

Det nye Norge: Politikere ønsker voldtektsspesialister i alle politidistrikt

Kilde: TV2.no

Frieord skrev følgende om den dramatiske økningen i seksuelle overgrep og voldtekter i Norge i artikkelen «Antallet anmeldte voldtekter økte med 15 prosent i 2015«. (Lenke under tallene).

Her er noen nøkkeltall fra rapporten:

 • Antallet festrelaterte voldtekter har økt fra 291 i 2011 til 422 i 2015
 • Antallet anmeldte overfallsvoldtekter har sunket fra 161 i 2011 til 97 i 2015 (Disse utgjør 9 prosent av samtlige voldtekter).
 • Antallet relasjonsvoldtekter har økt fra 111 i 2011 til 198 i 2015
 • Antall sårbarhetsvoldtekter har økt fra 33 i 2011 til 144 i 2015
 • Antall voldtekter i kategorien «annet» har økt fra 125 i 2014 til 220 i 2015
 • Det skal også ha vært et «betydelig antall personer som ble voldtatt i 2015 som ikke leverte inn anmeldelse».
 • 41 prosent av voldtektene blir anmeldt over ett år etter hendelsen. Kun 19 prosent blir anmeldt samme dag eller dagen etter
 • Mannen som voldtar er i gjennomsnitt 30.2 år gammel
 • 80 prosent av gjerningsmennene hadde norsk statsborgerskap. 64 prosent av disse er født i Norge.
 • Innvandrere fra ikke-vestlige land er overrepresentert på voldtektsstatistikken
 • Menn fra Afrika/Asia utgjør 25 prosent av de anmeldte.
 • Menn fra land som Kosovo, Somalia, Irak og Iran er svært overrepresentert. Menn fra land som India, Kina og Filippinene, samt vestlige land er underrepresentert.

Relatert:

Norsk jente gjengvoldtatt av mørkhudede menn under fotballcup i Danmark

En 15 år gammel norsk jente skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep under Dana Cup i Hjørring i Danmark på lørdag kveld.

Jenta har forklart til politiet at hun rundt 23.30-tiden var på vei til den sentrale bussholdeplassen som er satt opp for deltakerne i cupen, da hun ble overfalt av tre mørkhudede menn.

Mennene skal ha holdt jenta ned mens hun ble utsatt for det som av dansk politi omtales som «annen seksuell omgang enn samleie».

Les mer: Danmark: 15 år gammel jente slått bevisstløs på vei hjem fra fotballtrening av mørkhudede

SLÅTT BEVISSTLØS OG RANET: En 15 år gammel dansk jente på vei hjem fra fotballtrening skal ha blitt slått med knyttnever og gjenstander i hodet til hun besvimte. Ranerne som beskrives som av Nord-Afrikansk opprinnelse stjal vesken hennes og er fremdeles på frifot. (Illustrasjonsbilde).
SLÅTT BEVISSTLØS OG RANET: Frieord har tidligere skrevet om hvordan en 15 år gammel dansk jente på vei hjem fra fotballtrening skal ha blitt slått med knyttnever og gjenstander i hodet til hun besvimte. Ranerne som beskrives som av Nord-Afrikansk opprinnelse stjal også vesken hennes. (Illustrasjonsbilde).

Dansk politi søker vitner

Overgrepet mot den norske jenta skal ha vart i flere minutter, og dansk politi ber nå om hjelp fra vitner som befant seg i området ved bussholdeplassen. Ifølge jenta skal hun ha sett flere personer vandre forbi i nærområdet, mens hun ble seksuelt misbrukt av de ikke-vestlige mennene.

Etter overgrepet skal 15-åringen ha kontaktet personalet fra Dana Cup og egne lagledere, hvorpå politiet ble tilkalt.

Dansk politi har gitt følgende beskrivelse av voldtektsmennene:

A: mann, 17-18 år, alminnelig til muskuløs kroppsbygning, ca. 180 cm høy, mørk i huden og mørkt kort hår, iført hvit genser og beige cowboybukser.

B. mann 17-18 år, spinkel, ca. 170 cm høy, mørk i huden, ørelangt mørkt krøllete hår, iført mørk hettegenser med røde merker.

C: mann, 17-18 år, ca. 180 cm høy, mørk i huden, krøllete mørk hår, iført mørkerød t-skjorte.

Samtidig som den norske 15-åringen ble voldtatt under fotballcupen i Hjørring, så skal Danmark ha opplevd to andre voldtekter på Langelandsfestivalen i Fyn.

En dansk kvinne skal på lørdag kveld ha blitt voldtatt i et skogsområde i tilknytningen til festivalen, hvorpå politiet pågrep to utenlandske menn. Politiet måtte bruke tolk for å avhøre mennene.

Et døgn tidligere skal en 16 år gammel jente ha blitt holdt fast og befølt på den samme festivalen. Da pågrep og siktet dansk politi tre unge asylsøkere.

Overgrep også på Gothia Cup i Sverige

Overgrepene på Dana Cup kommer bare uker etter at treneren og et titalls spillere fra et marokkansk lag forgrep seg på tre unge jenter utenfor Ullevi Stadion i Gøteborg under åpningsseremonien av Gothia Cup.

Laglederen, Mohammed El Asmar, samt så mange som 30 til 40 spillere, skal ha befølt jentene over hele kroppen og det hele toppet seg da den 36-årige laglederen stakk tungen inn i munnen på en av de svenske tenåringsjentene. Han sitter nå i varetekt da politiet frykter at han skal flykte fra Sverige.

Laget ble umiddelbart utestengt fra cupen og det er ikke sannsynlig at de blir invitert tilbake neste år, ifølge arrangørene.

Spillerne fra det marokkanske laget skal også ha filmet overgrepene.

D
SIKTET: Laglederen, Mohammed El Asmar (36) ble arrestert og varetektsfengslet da det fantes mulighet for at han skulle flykte fra Sverige. Han skal under avhør ha sverget ved Allah at han ikke visste hva alt oppstyret dreide seg om. (Foto: Politiet).

Les mer: Afrikansk lag utestengt fra Gothia Cup etter seksuelle overgrep mot svenske jenter

Relatert:

Fem menn av utenlandsk opprinnelse siktet for voldtekt på Kongsberg

Politiet fikk melding om saken klokka 4 natt til torsdag. De fem pågrepne er alle unge menn med utenlandsk bakgrunn, ifølge Laagendalsposten.

– Hun har vært på vei hjem fra byen, og i tidsrommet like før klokka 4 skal hun ha blitt trukket inn i et bolighus. Her skal hun ha blitt voldtatt av én eller flere menn, sier krimsjef Morten Ole Pedersen ved Kongsberg politistasjon.

Politiet holdt torsdag kveld på med avhør av de siktede, som alle sitter i arresten i Drammen. Alle er siktet for voldtekt, men politiet understreker at det ikke betyr at alle har vært med på handlingen.

Fredag blir det fengslingsmøter. Hvor mange av de siktede som blir framstilt, blir trolig ikke avgjort før fredag, opplyser Pedersen til NTB.

– Det vil nok bli noen, men akkurat hvor mange kan jeg ikke si, forteller han.

Venstreorientert politiker voldtatt av flyktninger – løy til politiet for å unngå «rasisme»

Stockholmsyndromet slo ut i full blomst for den venstreorienterte tyske politikeren Selin Gören, som er talskvinne for den venstreorienterte ungdomsorganisasjonen Solid. Solid er en del av kommunistiske og sosialdemokratiske partiet Die Linke.

Det var i januar at 24-årige Selin Gören ble overfalt og gjengvoldtatt av tre flyktninger mens hun jobbet som flyktningaktivist i den tyske byen Mannheim.

Overfallet skal ha skjedd på en lekeplass på nattestid og den kvinnelige flyktningaktivisten skal ha blitt tvunget til å utføre ulike seksuelle handlinger på de tre flyktningene.

Les mer: Kvinnelig venstreaktivist gjengvoldtatt av sudanesere i asylleir i Italia – bedt om å tie stille av medaktivister

D
STÅR FREM: Flyktingaktivisten Selin Gören går nå ut og oppfordrer alle ofre for flyktningvoldtekter å fortelle sannheten. Ikke la politisk korrekthet eller frykten for økt rasisme mot flyktningene stoppe en anmeldelse av kriminelle handlinger, sier Gören til det tyske magasinet Spiegel. (Foto: Privat/Facebook).

Løy til politiet av frykt for rasisme

Gören skal ha gått rett til politiet etter gjengvoldtekten men unnlot å fortelle om etnisiteten til mennene eller at de hadde arabisk bakgrunn og snakket enten kurdisk eller farsi.

Ifølge henne selv skal hun ha blitt sint da politiet spurte om det var migranter som hadde forgrepet seg på henne.

Istedenfor løy den kvinnelige venstreaktivisten og sa at mennene snakket tysk og hadde stjålet hennes veske.

Les mer: Flyktningbarn pågrepne for gjengvoldtekt i Sverige

Etter å ha blitt overtalt av en venninne, skal hun 12 timer senere ha forandret mening og gikk tilbake til politiet og fortalte sannheten. Dette etter at det kom frem at en annen kvinne i området også skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep i det samme tidsrommet.

Gören innrømmet hele saken i den siste utgaven av det tyske bladet Spiegel om at det var reaksjonene etter de massive seksuelle overgrepene i Køln på nyttårsaften som var årsaken til at hun løy. Hun ønsket ikke å skape «mer hat mot migranter i Tyskland».

Over 1.000 flyktninger og asylsøkere ha forgrepet seg seksuelt på hundrevis av tyske jenter og kvinner utenfor Kølnerdomen, noe som skapte overskrifter i medier verden over. Tyske medier og politimyndigheter prøvde først å skjule overgrepene, men alternative nyhetssider og sosiale medier sørget for at omfanget av overgrepene kom frem til allmennheten.

Les mer: Tysk kvinne åpnet sitt hjem for flyktning – ble voldtatt mens hun sov

D
MUSLIMSKE OVERGREP: Tusenvis av asylsøkere og flyktninger med muslimsk bakgrunn sto bak hundrevis av seksuelle overgrep mot tyske jenter og kvinner på nyttårsaften i Køln. Etter massiv kritikk fra sosiale medier og avsløringer om mørklegging fra både media og politiet, så gikk tyske myndigheter ut med bilder av noen av overgriperne som ble fanget på overvåkingskameraer utenfor jernbarnestasjonen i byen. (Foto: Politiet).

Åpent brev til en fiktiv migrant

Selin Gören skrev etter gjengvoldtekten også et åpent brev til en fiktiv migrant på Facebook med følgende beskjed:

– Jeg er veldig lei meg for at din sexistiske og grenseløse behandling av meg kunne bidra til å skape mer aggressiv rasisme.

– Jeg ønsker å skrike… Jeg vil ikke stå passivt på sidelinjen og se på, og det kan skje at rasister og bekymrede borgere kan navngi deg som problemet. Du er ikke problemet. Du er vanligvis et fantastisk menneske som fortjener frihet og trygghet like mye som noen annen.

Hun avsluttet med å fortelle andre ofre for kriminalitet om å ikke være redde for politisk korrekthet.

Les mer: Kvinne ble overfalt og ranet av asylsøkere på togstasjon – fikk beskjed om farge håret mørkt av politiet

Gören, har selv bakgrunn fra Tyrkia og sier at hennes meninger om flyktninger og migranter ikke har endret seg spesielt, men at hun nå er redd for menn med arabisk bakgrunn.

Saken til Gören kommer i kjølvannet av en grov overgrepssak fra byen Kassel. Der skal tre skolejenter i alderen 16-18 ha blitt seksuelt misbrukt i ukesvis på offentlig transport, men turte ikke å fortelle om det av «frykt for å bidra til diskriminering av flyktninger».

Ifølge den tyske aktivistgruppen GESA (Aktive sammen mot seksuell vold), så skal antallet seksuelle overgrep i Tyskland ha økt som følge av den massive innvandringen av mannlige flyktninger.

Les mer: Kvinnelig student ga husly til ulovlig migrant – ble voldtatt og drept i sitt eget hjem

Flyktninger og asylsøkere overrepresentert

En rapport laget av Tysklands innenriksdepartement som ble publisert i mai, viste at migranter bosatt i landet står bak en svært stor andel av kriminaliteten i forhold til sitt folketall.

Rapporten fant at 70 prosent av alle lommetyverier ble begått av utenlandske personer, hvorav asylsøkere sto for 34 prosent av disse igjen.

Utenlandske personer sto også for 40.2 prosent av alle innbrudd og 43.5 prosent av alle butikktyverier.

Dette ble imidlertid lagt lokk på under pressekonferansen da rapporten ble offentliggjort. Innenriksminister Tomas de Mazière fokuserte imidlertid på «politisk motivert kriminalitet utført av høyreekstreme».

Dette til tross for at disse handlingene utgjorde et betydelig mindretall i forhold til forbrytelsene begått av migranter og også kriminalitet begått av venstreekstremister.

Les også: Flyktninger voldtok og drepte pensjonert ektepar i Spania

Relatert:

Irakere voldtok utviklingshemmet svensk jente – får bli i Sverige

Den 16 år gamle jenta hadde hatt et forhold med en av de irakiske mennene. Forholdet hadde tatt slutt, men en kveld i oktober 2009 hadde de bestemt seg for å treffes i mannens leilighet i Helsingborg. De skulle spise middag og ha en hyggelig kveld sammen. Da jenta kom til leiligheten skal irakeren derimot ha ringt etter to kamerater.

Jenta har i avhør fortalt at eks-kjærestens to kamerater skal ha sagt til henne «vi skal knulle deg». Til tross for at hun sa at hun ikke ville, dro de henne med vold inn på soverommet, der hun ble voldtatt både oralt, vaginalt og analt av alle tre mennene.

Ekskjæresten og den ene av hans kamerater har nå stått tiltalt for den brutale gjengvoldtekten. Den tredje mannen som også deltok har derimot sluppet tiltale.

Helsingborg tingrett dømte de to mennene, Ghazi Ali Khoder (født 1988) og Lukman Suleiman Taher (født 1988) til tre år og seks måneder i fengsel for grov voldtekt.

Lukman Taher er irakisk statsborger, men aktor i saken krevde ikke utvisningsvedtak på mannen, så han får bli i Sverige etter endt soning.

Begge irakerne er også dømt til i fellesskap å betale kvinnen 165.000 kroner i erstatning.

Saken mot de irakiske mennene ble først henlagt av politiet, men etter at en av dem ble innblandet i en annen kriminalsak ble det igangsatt ny etterforskning.