DAGENS VIDEO: Innvandrere stjeler kofferter fra turistbuss – mens den kjører!

(Videoene finner du under teksten)

Frankrike lever i to verdener. En der venstresiden hyller flerkulturen og landets idrettsprestasjoner – hvor det er en stor overvekt av ikke-etniske franskmenn innen fotball, håndball, basket og friidrett som gjør det godt på idrettsbanene.

Samtidig opplever landet en svært segregert hverdag hvor hærverk, ghettofisering, ran, mishandling, voldtekter og drap belemrer etniske franskmenn. Det er ikke uvanlig at man opplever dages- eller ukeslange opptøyer, bilbranner, angrep på ordensmakten og nedbrenning av butikker og bygninger.

Etter at Frankrike vant fotball-VM oppsto det massive opptøyer i blant annet Paris, der biler ble dyttet på taket og antent, butikker ble tømt for varer og vinduer i sentrum ble knust. Søppelcontainere ble dratt ut i gatene og antent. Det så ut som en krigssone.

Men laget vant fotball-VM, så da ble landet hyllet av venstreorienterte media som en «seier for det flerkulturelle samfunnet».

I denne korte videoen kan vi se hvordan mennesker raner en turistbuss for kofferter og bagasje – mens den kjører på veien! Det gir et innblikk i villskapen og den totale mangelen på respekt for lov og orden.

Samtidig er feiringen over VM-sølvet i det monokulturelle og kristne Kroatia av en helt annen art. De vant kanskje ikke VM – men de vant kampen om sivilisasjonen.

Frankrikes to ansikter – flerkulturell fotball seirer mens det flerkulturelle samfunnet brenner ned

Mens den norske befolkningen gleder seg over VM og ser frem til kveldens semifinale mellom Frankrike og Belgia, så dekkes opptøyene i Frankrike i svært begrenset omfang.

SUKSESS: Det franske fotballandslaget gjør stor suksess under fotball-VM i Russland. Laget har en majoritet av ikke-etniske franskmenn og hylles for å være flerkulturelt. Samtidig opplever Frankrike at landets byer brenner natt etter natt etter opptøyer startet av afrikanske og arabiske innvandrere.

Les også: Kvinnelig journalist voldtatt av bevæpnede flyktninger i Frankrike

Det har nå vært opptøyer i den franske storbyen Nantes i en hel uke. Butikkvinduer knuses og butikker rundstjåles, samt settes i brann, nærmere 100 biler er påtent og minst ÅTTE bygninger rapporteres utbrent. I tillegg er søppelcontainere kastet ut i gatene og påtennes, og bussholdeplasser vandaliseres ved ruteknusing.

Fransk politi skal ha pågrepet et titalls personer, noen helt ned i tenårene. Alle med innvandrerbakgrunn fra Afrika og Midtøsten.

Les også: Muslimsk kvinne nektet å ta av seg burka – startet voldelige opptøyer i Frankrike

Les også: Britisk avis: Paris er et post-apokalyptisk helvete fylt med urin og søppel

Det hele begynte etter at politiet i byen stoppet en den multikriminelle 22-åringen Abubakar Fofana sist uke. Fofana hadde et svært langt rulleblad og en utestående arrestordre for ran. Fofana valgte i stedenfor å overgi seg å forsøke å kjøre ned en politimann og satte så fart mot en gruppe barn som lekte i området. Politiet trakk da våpen og skjøt mot bilen og traff Fofana i nakken. 22-åringen ble erklært død på sykehuset.

VIDEO: Innvandrere angriper og brenner ned buss med passasjerer i Frankrike

DREPT: Den fra kjente kriminelle Abubakar Fofana (22) var etterlyst av politiet for blant annet ran. Han hadde minst åtte kriminelle forhold på rullebladet fra tidligere. Fofana skal ha nektet å overgi seg da han ble stoppet av politiet og ble skutt i det han forsøkte å stikke av. (Foto: Privat).

VIDEO: Skrekkfilm eller virkelighet? Etniske opptøyer i Frankrike

Les også: «Islam er problemet» – fransk borgermester sier man ignorerer årsaken til fattigdommen og kriminaliteten i forstedene

Her er en video som er tatt bare minutter etter hendelsen.

VIDEO: Frankrike i flammer: 26 biler satt fyr på i boligstrøk

Denne versjonen av hendelsen har imidlertid blitt satt i tvil av vitner som sier at Fofanas bil sto stille da politiet løsnet skudd mot ham. Politimannen som skjøt er nå under etterforskning for uaktsomt drap.

Like etter at skyteepisoden ble kjent kom de første rapportene om vandalisering og branner i Nantes. Det har også kommet ut rapporter om angrep mot politimenn i Paris.

Les også: Sjokkavsløring: Franske myndigheter skjulte grusom tortur av terrorofrene i Paris

VANDALISME: Innvandrerne i bydelen har brent ned minst åtte ulike bygninger den siste uken. Her er et lokalt legesenter helt utbrent. Hva man ønsker å oppnå ved å brenne ned sitt eget lokalområde er ikke kjent.
DEMONSTRERER: Innbyggerne i bydelen demonstrerer etter dødsfallet til den 22-årige afrikanske mannen i Nantes sist uke. Her passerer de en utbrent bil. Demonstrantene velger imidlertid ikke å gå i tog mot volden og kriminaliteten som deres eget nabolag forårsaker.

Les også: Politibetjenter i Frankrike forsøkt drept – fikk kastet molotovcocktailer mot seg

Nantes er ikke fremmed for opptøyer relatert til den innvandrertette delen av befolkningen og skal ha opplevd lignende tilstander i både 2012 og 2016. Bydelene utenfor sentrum har lenge vært kjent for å være kontrollert av gjenger med innvandrerbakgrunn og franske myndigheter har de siste årene foretatt flere store prosjekter for å forsøke å gjenta kontrollen over utenforskapsområdene.

Innvandrere fra Afrika og Midtøsten har lenge slitt med å integrere seg i det franske samfunnet. De fleste områdene de bosetter seg i forvandler seg på kort tid til ghettoer og såkalte «ikke gå soner» for lokale myndigheter og politiet. I Sverige har myndighetene designert at det finnes 55 slike områder. I Frankrike er dette tallet 1.500.

Les også: Afrikanere amok på togstasjon i Paris – politiet måtte bruke gass

I disse områdene selges det store mengder narkotika, våpen og stjålne varer. Prostitusjon og menneskehandel er også vanlig og fører beboerne ut i en hverdag ikke ulik den de hadde i sine hjemland. Arbeidsløsheten blant beboerne i disse ghettoene er mange ganger høyere enn for etniske franskmenn.

Når politiet går inn og forsøker å opprettholde lov og orden skjer det ikke sjelden at de kriminelle motsetter seg pågripelse og det raskt eskalerer til opptøyer og langvarige konflikter.

Så mens folk flest i Europa følger med de Les Bleus mot Belgia i Russland i kveld, så opplever innbyggerne i Nantes nok en kveld med bilbranner, opptøyer og sirener på gatene.

Kontrastene kunne ikke vært større.

Les også: Fransk prest (84) fikk halsen skåret over i terrorangrep mot kirke – terroristene ropte «Allahu Akbar» i det de halshugget ham

SVERIGE: Gothia Cup føyer seg etter islam – serverer ikke svinekjøtt til deltakerne

Gothia Cup, eller verdensungdomscupen, er en av verdens største fotballturneringer for barn og ungdommer i alderen 11-19 år.

Turneringen som arrangeres i Gøteborg i juli hvert år samler cirka 37.000 deltakere fra hele verden. På arrangørenes hjemmeside beskriver de seg selv som en «møteplass for verdens ungdommer, uansatt religion, hudfarge eller nasjonalitet, med fotballen som fellesnevner».

Nå har det kommet ut at ingen av skolekantinene som serverer de 37.000 spillerne har svinekjøtt på menyen og at dette er gjort av hensyn til de mange muslimske deltakerne.

Den svenske nettavisen Nyheter Idag ringer arrangøren og spør om de vet hvor mange av deltakerne som er muslimer:

Ja, det vet vi stort sett, sier Lena Rönnefors.

Hun forteller at det er deltakerne fra muslimske land som går å regne på. Antallet muslimer fra europeiske land kjenner hun ikke til. På spørsmål om hvor stor andel av deltakerne som er muslimer kan hun imidlertid ikke gi noe konkret svar:

Ingen aning. Jeg har ingen aning, sier hun igjen.

På hjemmesiden fant man følgende etter siste års turnering:

Ettersom vi har mange muslimer som kommer til turneringen har vi valgt å ikke servere svinekjøtt. Dere behøver derfor ikke å omtale dette som spesialmat eller allergi.

Svinekjøtt er forbudt innen islam og anses som «urent», eller halal på arabisk. Det motsatte av tillatt mat, halal.

Avgjørelsen har fått oppmerksomhet på sosiale medier men arrangørene har svart at de ikke anser det rart med sin religiøst tilpassede meny.

Da Nyheter Idag spør turneringsleder Lena Rönnefors hvorfor man ikke bare kunne ha et alternativ for de som ikke ønsker å spise svinekjøtt svarer hun følgende:

 – Vi har ikke hatt svinekjøtt på vår meny på skolene de siste 20 årene, tror jeg.

 – Hva er spørsmålet? Hva er det du lurer på? Vi har ingen klager på menyen, så det er vel kjempebra.

Gothia Cup har vært i nyhetene med kontroverser vedrørende deltakere fra islamske land tidligere, da i forbindelse med grove seksuelle overgrep og voldtekter utført av både trenere og spillere mot svenske jenter.

Mer trøbbel med innvandrerungdom som plager idrettsjenter på Holmlia

Dette er et innlegg som ble publisert på Facebook-gruppen Engasjerte Holmlianere nylig:

Det er mye snakk om ungdommen, spesielt i forbindelse med frivillighetsmøtet i klubbhuset til Holmlia Sportsklubb igår, hvor det var masse ungdom som møtte opp, og det er supert. Men samtidig som møtet pågikk innendørs, så var det to gutter som herjet atter en gang på banen. Det var de samme som var aktive under vår første hjemmekamp tidligere i sesongen, det var de samme som var aktive på banen søndag for noen uker siden da det var jentedag (hvor banen var reservert for jentefotballen i 90 minutter), og de har vært aktive ved flere anledninger senere også.

Spesielt han ene viser null respekt for verken oss som trenere, og ikke minst for jentene. Igår ba jeg dem igjen om å forlate området hvor vi trente på, da de løp og sparket fotball akkurat der jentene tok oppvarming. Da svarte han ene «hold kjeft eller så slår jeg deg ned». Hadde jeg vært 13 – 14 -15 -16 år, så hadde jeg nok reagert på en helt annen måte, men som en voksen trener i klubben, så er også jobben min å være ett forbilde for barn og unge, og spesielt for jentene, og da må man takle det kun på kommunikasjon. Senere så tok han ene gutten å sparket en av fotballene til laget mitt, etter en liten gutt, før de kastet en sparkesykkel over gjerdet. Da ba jeg dem igjen om å forlate banen, før klubbhusvaktene og en annen mann kom bort og snakket til dem.

Fikk også vite i går at det er de samme gutta som herjer inne i håndballhallen når jentene der har håndballtrening. Men uansett hvor mye man snakker med dem, eller hvor mye man snakker om det, så blir ingenting gjort. De får fortsette akkurat sånn som de vil. Majoriteten av barna og ungdommene som er på fotballbanen er hyggelige gutter og jenter, som respekterer voksenpersonene og andre spillere, men så er det noen som bare skal tøffe seg og lage faenskap. Mange vil si at «gutter er gutter», litt uskyldig morro er lov, men så fort man går over til trusler, vold og i verste fall våpenbruk, da går man langt, langt over en grense.

I forbindelse med vår første hjemmekamp la jeg ut en lang tekst om det som skjedde der, en av kommentarene som da kom (alle kommentarende var støttende), var følgende «det har skjedd i alle år, det er bare sånn det er». Min reaksjon da, og min reaksjon nå er at det er bullshit. Det er ikke sånn det er, og det er ikke sånn det skal være. Hvis man ikke slår hardt ned på roten av problemet, ja, da blir problemet værende. Men så er det store spørsmålet; Hvem er det man skal snakke med for at sånne ting ikke gjentar seg? Klubben er selvfølgelig informert, og ikke ett vondt ord om Holmlia Sportsklubb, men de ble også informert om disse gutta for flere måneder siden, og gutta herjer fortsatt.

Når jentene sier til oss at det er flaut å spille hjemmekamper, det er flaut å komme på trening, det er ikke sånn det skal være. Fotball skal være morsomt, fotball skal være noe man virkelig vil drive med. Fotball skal være inkluderende. Jentene gleder seg omtrent mer til bortekampene våres enn til hjemmekampene. Vi bør ha mer fokus på jentefotballen, la jentene bli sett og hørt. Og ikke minst, det viktigste av dem alle, respekter jentene, og la de få vite at dem blir respektert.

Jeg elsker Holmlia, men man kan ikke lukke øynene for de reelle problemene man har her ute, kun fordi man har en så stor patriotisk tilknytning til Holmlia. Holmenkollen har sine problemer, og vi har våre problemer. Men alle må jobbe sammen, ta tak i det. Foreldre må også engasjere seg. Kanskje stille opp som frivillig mens de forskjellige lagene har treninger. Vær tilstede, vær synlige. Trenere som også gjør dette på frivillig basis, kan ikke oppdra andres barn, men både trenerkollegaen min og jeg, vi kommer alltid til å støtte jentene våres hvis de opplever mobbing, hetsing, trakassering etc. Men noe må gjøres, og det bør gjøres fort.

Relatert:

DET NYE OSLO: Politiet dukket opp under jentekamp i fotball for å snakke med innvandrergjeng

Fra en lukket Facebook-gruppe på Holmlia:

Jeg tenker det er på sin plass å takke alle som møtte opp på kampen i dag. Og også en liten takk til politiet som møtte opp, hvor dem håndhilste på en del av gutta som var på/ved banen, og slo av en prat.

Det kunne jeg se var populært, også det å vise Holmliaungdommen at politiet er ikke «the bad guys».

Bærum-foreldrene spurte meg også hvorfor det var politi til stedet, og jeg forklarte situasjonen, og at vi ønsker å vise at Holmlia er ett trygt og inkluderende sted.

Og ikke minst var det hyggelig å høre klapping og heiarop til Holmlia-jentene.

Tusen takk.

Les også: «Guttegjeng» med grov hets av jenter under fotballkamp på Holmlia

«Guttegjeng» med grov hets av jentelag under fotballkamp på Holmlia

Hei.

Jentelaget jeg og trenerkollegaen min (navnet fjernet) trener, spilte sin første seriekamp i kveld nede på Lusetjern Kunstgress, gjennom hele 1. omgangen var det en guttegjeng som kom med kommentarer som ikke egner seg på trykk, ovenfor jentene på motstanderlaget, uten at vi fikk det med oss. I 2. omgangen løp en av guttene tvers over banen, samtidig som dommeren stoppet kampen for å gjøre oss oppmerksomme på situasjonen, da flere av jentene på motstanderlaget hadde klaget over kommentarer.

Mens dommeren snakket med hovedtrener (navnet fjernet), løp jeg over banen for å få vekk gutta, på vei over hørte jeg fra flere av jentene på laget vårt også at vi måtte snakke med guttene.

Disse guttene mener jeg ikke representerer Holmlia-ungdom, men det er fortsatt forkastelig oppførsel, og det er sånne ting som setter Holmlia i et dårlig lys. Når vi som sted, som klubb, tar imot lag fra andre deler av byen, så ønsker vi å vise frem Holmlia på en positiv måte. Vise gjestfrihet. Disse jentene har nok dessverre ikke noen ønsker om å komme tilbake til Holmlia med det første, på grunn av idiotisk oppførsel fra ungdom som henger rundt banen. Nå vet jeg ikke om de ungdommene som i kveld laget kvalme, spiller på lag på Holmlia, men det er fortsatt greit å gjøre folk oppmerksom på det, og hvis andre trenere i klubben (spesielt på guttesida), tar en prat med spillerne sine angående oppførsel ovenfor jenter/kvinner.

Sånne ting gjør meg forbanna. Disse ungdommene snakker mye om det å vise respekt, men da bør de starte med å selv vise respekt.

OPPDATERING: Jeg har vært i møte i ettermiddag med klubben, og de har satt inn tiltak for at ting som dette ikke skal skje igjen.

Relatert:

Blond kvinnelig fotballdommer oppfordret til å farge håret svart – «Hvis du vil ha respekt fra spillerne»

Klimaet på og rundt fotballbanene i barne- og ungdomsfotballen har hardnet til de siste årene og verst er situasjonen i de såkalte «utenforskapsområdene».

Særskilt utsatte er dommere som ofte blir ofre for trakassering fra såvel spillere som trenere og foreldre. Dette har ført til at man har store problemer med å rekruttere dommere.

Les også: Sverige: Jentelag i fotball steinet av «ungdomsgjeng»

Les også: Afrikansk lag utestengt etter å seksuelle overgrep mot svenske jenter

SEKSUELLE OVERGREP: En gruppe jenter opplevde å bli omringet og seksuelt misbrukt av et lag fra Marokko og laglederen deres under Gothia Cup i Gøteborg sist sommer. Hendelsen fant sted utenfor Nya Ullevi under åpningsfesten av fotballturneringen. – Han stakk tungen sin i datteren sin munn, forklarer moren til en av jentene om den 36-årige laglederen. (Foto: Gothia cup).

Les også: 11.5 millioner kroner til flerkulturell idrett

Les også: Fotballturnering mellom flyktningbarn endte i masseslagsmål med jernrør

Les også: Skandale da utenlandsk trener på Norway Cup begikk seksuelle overgrep mot jenter – politiet ventet i to dager før pågripelse

Maja Nyberg i Ljungby er en av de som kan bekrefte om de uholdbare forholdene for en fotballdommer på lokalt barne- og ungdomsnivå. Hun er selv en aktiv spiller, først hos Lidhults GOIF og deretter for Ljungby IF.

Maja utviklet en interesse for å bli dommer etter at det i hennes kontrakt inngikk at hun skal dømme et antall kamper i året. Hun gikk en dommerutdannelse og har nå dømt kamper i et par år. Hun trives veldig bra med dommeroppdraget i seg selv, men synes det er plagsomt med de aggressive, sexistiske og rasistiske holdningene hun altfor ofte møter fra de unge spillerne og deres foreldre, og tilogmed fra trenere.

Jeg pleier å få høre veldig mye om at jeg er blond, at jeg er relativt ung, at jeg er jente og jeg ikke har noe på banen å gjøre på grunn av det, forteller Maja til SVT.

Les også: Norsk jente gjengvoldtatt av mørkhudede menn under fotballcup i Danmark

Les også: Muslimsk fotballspiller nektet å ta dansk kvinnelig journalist i hånden under intervju

Les også: Utenlandske gjenger begikk seksuelle overgrep mot norske jenter under Norway Cup

Maja gir eksempel på en sexistisk og rasistisk kommentar som har satt seg i minnet og som hun ble utsatt for i forbindelse med at hun dømte en kamp for gutter i 16-års alderen med i hovedsaklig ikke-vestlig innvandrerbakgrunn:

Jeg var på vei til bilen min etter at jeg hadde skiftet. Da kommer det frem en forelder på parkeringsplassen og sier at «Lille jente, til neste kamp bør du nok farge håret litt mørkere om du vil ha litt respekt». Den kommentaren satte seg ganske hardt fast.

Maja opplever at hun har stor støtte fra sin familie, sine venner og også sin lokale dommerklubb. Uten denne støtten ville det ha vært tungt å holde ut trakasseringen.

Les også: Norske medier kritiserer de norske fotballjentene som skal til EM: «Dere er for hvite!»

Les også: Prisbelønt norsk journalist klager over «blendahvite» norske fotballspillere

Les også: Asylsøkere angrep dommeren under fotballturnering

Men samtidig er hun kritisk til at man i dommerutdannelsen ikke informerer om denne situasjonen til nyutdannede dommere i Sverige i dag, og hvordan man skal håndtere en situasjon ute i forstedene under en kamp.

Kanskje er det en følsom sak å adressere, da en del av holdningene bunner i kulturelle vurderinger som skiller seg fra de svenske.

Les også: Jente jaget og seksuelt misbrukt av «guttegjeng» under fotballcup i Gøteborg

Les også: Fotballtrener: «Jeg begynner å bli lei flerkulturell fotball»

Les også: Drap- og terrortrusler under og etter flerkulturell fotballkamp i Oslo

For en dommer som Maja, som er både jente og blond, så kan det være ekstra tungt å få respekt fra spillere, foreldre og trenere, noe som en mannlig fotballdommer kanskje tar for gitt.

Elin Hornbrink, som er idrettskonsulent på Smålandsidrotten, sier i en kommentar til SVT at idrettsforeningene må begynne å ta et større ansvar for å få bukt med disse problemene, foreksempel med internutdannelse om hvordan det faktisk er å være fotballdommer i dagens Sverige.

Les også: Muslimer ønsker å drepe tilskuere under EM for kvinner i Nederland

Les også: Fotballjente (15) slått bevisstløs av innvandrere etter fotballtrening

Les også: Masseslagsmål og knivstikking under fotballtrening med utenlandske lag i Bergen

Les også: Kosovoalbansk fotballspiller på Hamar slo ned motspiller under kamp

Les også: Muslimsk Premier League-spiller med rasistisk hets mot hvit kvinne på flyplass

Les også: 11-årig norsk gutt banket opp og utsatt for rasisme etter fotballtrening

Utenlandske personer bak masseslagsmål og knivstikking på Møhlenpris i Bergen

Fotballbanen på Møhlenpris i Bergen brukes av mange ulike organisasjoner, klubber og venner. Det er til daglig Djerv sin fotballbane, men klubben har sommerpause og lar da andre få bruke den store banen.

Det har ført til litt problemer og krangel om hvem som skal få bruke den og hvor lenge. Men det var først da en gruppe med utenlandske spillere var på banen at det oppstod grov vold.

Les også: BERGEN: Fant 16 våpen på en måned i tingretten

Bekymrede foreldre skal ha ringt til Sportsklubben Djerv for å høre om hva som var årsaken til det voldsomme masseslagsmålet på fotballbanen.

Fra BT.no:

– Det har vært knivstikking på fotballbanen. Vi er på stedet nå og snakker med vitner. En person skal være knivstukket og en skal være slått. De to fornærmede er fraktet til legevakten, fortalte operasjonsleder Arve Samsonsen ved Vest politidistrikt rett før klokken 21.

– Vi har pågrepet fire personer som er tatt med til politihuset og de sitter nå i fengslig forvaring. De vil bli avhørt i løpet av morgendagen, men etterforskningen vil pågå utover kvelden, sier Samsonsen til BT.

– Det var en stor gjeng på rundt 20 gutter på fotballbanen. Det virket som de var på vei bort fra banen da noen begynte å slåss, og det endte i masseslagsmål. Det så ut som flere trakk opp kniver. Mange løp fra stedet, sier 2211-tipseren. (Sitat slutt).

Les også: Barnetog i Bergen nektes å marsjere på 17. mai – PST frykter muslimsk terrorisme

Ifølge bilder tatt av tipsere så kan man blant annet se en spiller med «Kurdistan» på brystet. Utover dette er det ikke nevnt noe sted hvilken etnisk eller kulturell bakgrunn de involverte hadde.

Les også: Vitne: Det var en ikke-norsk gjeng som angrep vaktene på Tonga bar i Bergen

KNIV: PÅ dette bildet tatt av en person rett ved masseslagsmålet kan man tydelig se en spiller med kniv. Spilleren bak ham har en drakt med «Kurdistan» påskrevet. Hvorfor utenlandske mennesker som har fått bosette seg i Bergen må ha med seg kniv når de skal spille fotball er kanskje noe å diskutere ved neste bystyremøte. (Foto: Privat/Leserbilde/BA).

Les også: Sigøynere sex-sjikanerte 12-åringer utenfor kjøpesenter i Bergen

Bergens Tidende vil ikke gå ut med noen informasjon om at det var spillere av utenlandsk opprinnelse bak bråket. Dette gjorde imidlertid Bergensavisen, som tar arbeidet sitt alvorlig og informerte sine lesere om hele sannheten.

Les også: Narkomafia får fritt spillerom av politiet i Bergen

Fra BA.no:

– Når mange blir presset inn på den lille banen blir det problemer, sier styreleder i sportsklubben Djerv, Thomas Ulvøy.

– Her er det folk hele tiden, og større grupper kommer regelmessig hit og venter på å få en ledig plass å spille på, forteller Ulvøy.

– Vi har opplevd en del krangling om spilleplass, men aldri sånn som dette, sier han.

Personene i masseslagsmålet skal ikke være i noe organisert fotballmiljø. Alle de involverte skal ha utenlandsk opphav. (Sitat slutt).

Les også: Landås kirke i Bergen ønsker å hjelpe muslimer under Ramadan

Det har blitt diskutert om man nå skal ha vaktmannskaper på banene, men dette avviser idrettsbyrådet Pål Hofstad Thorsen fra Arbeiderpartiet. Han mener at politiet har ansvaret for at det er trygt og godt i byen.

Det er uklart om de involverte kommer fra et asylmottak eller flyktningmottak, eller er bosatte vanlig i Bergensområdet.

Les også: Bergensaviser mørklegger ransmanns etniske bakgrunn

Relatert:

Grove sangtekster spilles på norske fotballarenaer – «hore», «pule», «big ass dick»

Norske fotballarenaer skal være inkluderende for alle, spesielt barn og unge. Men det finnes områder med stort potensiale for forbedring. Bruken av musikk over høyttaleranlegget er et av dem.

Speaker eller ansvarlig for underholdningen i kampen mellom Drøbak-Frogn og Sprint-Jeløy i 3. divisjon, hadde valgt ut musikk som inneholdt svært krenkende og kvinnefiendtlige tekster.

Ifølge kilder Frieord har snakket med skal flere tilreisende ha reagert på sangen og tekstene.

Sangen skal inneholde svært nedsettende ord om kvinner, og positiv omtale av bruken av rusmidler. I tillegg til mange grove ord som ikke hører hjemme på plasser der barn og unge befinner seg.

Les også: Norske medier kritiserer fotballjentene: «Dere er for hvite!»

Ifølge faste besøkende på Seiersten stadion i Drøbak, skal denne sangen ha blitt spilt ikke bare i går, men flere ganger tidligere i sesongen.

Vi publiserer her hele teksten, samt videoen under, slik at leserne selv kan se om dette anses for å være akseptabelt å spille for barn og ungdommer, samt kvinner.

Artist: Linda Vidala. Sang: Bængshot

[Intro]
All my B-boys straight outta control
I got this big ass dick, and it making it roll
All my b-boys do a 6-step clean
I got a couple fine bitches if you know what I mean
Ey, bængshot – er du skækk eller?

[Hook: KingSkurkOne]
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Røyk joint med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Snort coke med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Spis sopp med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli hjerneskada?
Drikk shots med meg, hoe

[Vers 1: Linda Vidala]
Bængshot mafakka
Er du keen på å bli skækk eller?
Skal du legge opp noe hasj eller?
Vil du kjøre et lite opplegg og få cash eller?
Poddiaa, lille brothah
Frøken Pattaya, du ha’kke min firah
Du ha’kke min familie, du e’kke min buyer
Leker at du er en G, særlig at du banker noen
Slutt å prat piss kompis, bandy e’kke bangaloo
Ah, bængshot mafakka
Ah, bare vær sånn mafakka
Yeah, e’kke vits å være bitter
Det er sånn det bare har blitt til
Det er sånn, mafakka
Yeah, vi tjener tusenlapper her
Linda Longtime og det er Skurken oppi her
Best å bare rulle, snart er purken oppi her
Bare sjekk pulsen oppi her
Bængshot mafakka

[Hook: KingSkurkOne]
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Røyk joint med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Snort coke med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Spis sopp med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli hjerneskada?
Drikk shots med meg, hoe

[Vers 2: KingSkurkOne]
Ey, helt ærlig, jeg er altfor fucka
Søsterpuler, morrapuler, drakk opp hele whiskey flaska
Spiser kantareller og røyker pasta
Om jeg kommer over smilefjesene blir de knaska
Ferdig snakka, dermed basta
Jeg hadde tenkt at jeg skulle hooke meg en mæbe
Klarte ikke snakke så hun skjønte ikke bæret
Halla baby, har du hørt om KingSkurkOne, vil du være med?
Jeg har det du vil ha, ny hasj fra Pakistan
Den er så myk at den smelter, å fy faen
Kjøper dyre belter som jeg selger billig fordi plutselig så trenger jeg dop
Fy faen, jeg er skikkelig dum
Jeg pulte fire damer på en dag uten kondom
Mann, du kan tenke jeg fikk meldinger på telefonen
Fikk litt dårlig samvittighet eller no’, så jeg tok opp telefonen
Bængshot, er du keen på å bli skækk eller?

[Hook: KingSkurkOne]
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Røyk joint med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Snort coke med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Spis sopp med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli hjerneskada?
Drikk shots med meg, hoe

[Bridge: Linda Vidala & KingSkurkOne]
Er du keen på å bli skækk eller?
Kompis, har du noe Rizla?
Kan du si meg hva som skjer med deg?
Ja, alle rundt meg her er skække
Og kan du ta med noe vodka?
Jeg har noen jævla freshe lisser
Og vi skal holde på til onsdag
Og vi blir fucka som bitches

[Hook: KingSkurkOne]
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Røyk joint med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Snort coke med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli skækk eller?
Spis sopp med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli hjerneskada?
Drikk shots med meg, hoe

NFF (Norges Fotballforbund) skriver følgende på sine nettsider:

RESPEKT? LIKEVERD? Musikken som spilles på norske fotballarenaer har tydeligvis ikke vært under vurdering, hvis man tar NFFs egne ord bokstavelig. (Skjermbilde/Fotball.no).

NRK promoterer sangen

Det er dessverre ikke bare fotballkamper i regi av NFF som denne sangen har blitt spilt. Også NRK har spilt og promotert sangen på flere av sine radiokanaler og nettsider.

«KUL»: NRK P3 er ungdommens radiokanal. Ord  som «bitch», «hore»,»pule», «morrapuler», «hasj», med mere, er noe som skal promoteres for lisenspengene til landets barn og unge.

Norsk Tipping har nominert artisten som «årets forbilde».

Sangen gis ut av Universal Music Norge.

Sangen fikk omtale og kritikk i Dagbladet for ca. halvannen uke siden. Da forsvarte NRK promoteringen av sangen.

Fra Dagbladet:

Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, forteller at redaksjonen gjør helhetsvurderinger av alle låtene de hører på, som vurderes gode nok til å listes på radio. Det har de også gjort med «Bængshot».

– Denne sangen er bra. Særlig mener vi at kombinasjonen av kul produksjon og en morsom tekst gjør at dette er en bra og kul radiolåt, sier Borch Bugge til Dagbladet. (Sitat slutt).

Det er ikke kun denne sangen eksklusivt som bør settes under lupen hos NFF, fotballklubbene og NRK, men store deler av den moderne musikken innen sjangre som rap, hip-hop og pop-musikken. Hvis man tar seg tid til å lese tekster og se på videoer som promoteres med artistene, så vil man se at det i mange tilfeller er mange sanger som er uegnede for barn og unge, men som allikevel blir spilt for disse segmentene.

Ikke sjelden er forherligelsen av narkotika, (både bruk og salg), kriminell oppførsel, samt nedsettende ord og utrykk om kvinner en «rød tråd» gjennom mange av artistene som norske musikkselskaper eier og distribuerer.

Kosovoalbansk Storhamar-spiller slo ned motspiller – etterforskes av politiet

OPPDATERT: Frieord har valgt å fjerne Storhamar-spillerens navn fra artikkelen etter ønske fra spilleren og hans advokat. Ved en eventuell dom, så vil navnet kunne komme opp igjen.

Et legevakt-besøk med sprukket leppe og utslått tann er resultatet for Ottestad-spilleren Sebastian Solberg etter møtet med en Storhamar-spilleren.

Det var i 2. omgang at Storhamar-spilleren mistet besinnelsen etter en duell ved cornerflagget.

Han fikk direkte rødt kort etter nedslåingen og må nå belage seg på både politietterforskning og en god stund vekk fra fotballen.

Les også: Fotballtrener: «Begynner å bli lei flerkulturell fotball»

Fra TV2.no:

Ifølge HA sprutet det blod fra munnen hans. Flere av Solbergs lagkamerater kom løpende i et forsøk på å komme til unnsetning. Christian Løvås ble så sint at han prøvde å ta igjen med en hard dytt. Dermed fikk han i likhet med Storhamar-spilleren også marsjorde av dommeren.

Solberg ble kjørt til legevakta. Der måtte han sy noen sting i leppen. Siden han også knakk en tann, måtte Ottestad-forsvareren deretter innom tannlegevakta. (Sitat slutt).

Les også: 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp etter fotballtrening

Les også: Fotballturnering mellom flyktninger endte opp i masseslagsmål med jernrør og pinner

Les også: Prisbelønt Dagbladet-journalist klager over «blendahvite» norske fotballspillere

Sebastian Solberg som nå må erstatte minst en tann og gå med sydd leppe denne sommeren er svært frustrert over episoden.

Fra HA.no:

Overfor HA-sporten uttrykker han stor frustrasjon over det som skjedde.

– Det hele skjedde så fort, men jeg reagerte på at jeg ikke fikk frispark. Da jeg blir angrepet prøver jeg å forsvare meg, men jeg rekker det ikke. Så kom slaget.

– Hva tenker du om at dette skjedde på ei fotballbane?

– Det er sjokkerende. Her forbereder vi oss til kamp og gleder oss, så skjer dette. Dette hører ingen steder hjemme. Og det skal i hvert fall ikke skje på ei fotballbane.

– Vil du politianmeldet episoden?

– Det har jeg ingen kommentar til nå, sier Solberg til HA-sporten. (Sitat slutt).

Les også: Asylsøkere angrep dommeren under fotballturnering

Les også: Muslimsk fotballspiller med rasistisk hets mot kvinne på flyplass

Storhamar-spilleren har i etterkant av hendelsen kommet med en unnskyldning.

Fra ABC Nyheter:

– Jeg vil komme med en unnskyldning for det som skjedde på Ottestadbana tirsdag. Unnskyldningen går til spilleren, til Ottestad Fotball, til Storhamar Fotball, til med- og motspillere og generelt alle som er glade i fotball. Det som skjedde i går er helt uakseptabelt. Jeg er veldig lei meg og fortvilet. Det eneste jeg kan gjøre er å beklage på det sterkeste fra min side, sier spilleren til HA. (Sitat slutt).

Storhamar vil nå avvente å se hva de skal gjøre videre. Det er iallefall klart at Vitija ikke får delta på treninger eller kamper med klubben på ubestemt tid.

Les også: Brukt som forbilde på vellykket integrering – arrestert for terrorisme

Les også: Saudi-Arabia nektet å hedre terrorofre under VM-kamp i Australia

 

Islamister mistenkes for bombeangrepet mot Borussia Dortmund

Ifølge den tyske avisen Die Welt så er de mistenkte en irakisk og en tysk statsborger, og begge oppgis å inngå i en «islamistisk krets».

Den ene av de mistenkte mennene ble pågrepet natt til onsdag av politiets innsatsstyrke. Attentatet betraktes nå offisielt som et terrorangrep, ifølge den føderale aktoren Frauke Köhler som har tatt over etterforskningen.

Til tross for dette har tyske myndigheter vært skeptiske til at det virkelig var islamister som sto bak attentatet. Det brevet som skal ha blitt etterlatt på plassen der bomben gikk av avviker nemlig for hvordan det pleier å se ut når islamister tar på seg ansvaret for terrorangrep.

Ordvalget er annerledes og brevet mangler IS- eller jihadistsymboler. Dessuten pleier terroristene å spille inn sine videofilmer der de tar på seg skylden, heller enn å legge igjen brev på attentatplassen.

Les også: Terror i England? Premier League-klubbene har fått advarsler om mulige terror-angrep

KNUSTE VINDUET: Bomben knuste og trykket inn glasset på spillerbussen. En spiller skal ha brukket håndleddet og fått glassplinter i armen. Det var flaks at det ikke gikk verre, uttalte påtalemyndighetene under pressekonferansen etter angrepet.

Kunne gått verre

De tre bombene som ble sprengt nær Borussia Dortmunds spillerbuss rundt kvart på syv på tirsdag kveld, var skarpe sprengladninger som antas å ha hatt en rekkevidde på over 100 meter.

De var fylt med metallbiter som ble spredt avgårde under eksplosjonen. En av disse metallbitene ble senere funnet inne i en av bussens hodestøtter.

– Vi kan være glade over at det ikke ble verre, sa Köhler under pressekonferansen.

RUTEN: Ifølge tysk politi skal bomben ha gått på veien mellom spillernes hotell og hjemmelagets arena, Signal Iduna Park.

Da bombene gikk av kastet spillerne seg ned på bussgulvet. En av dem, midtstopperen Marc Bartra, ble lettere skadet i armen og måtte opereres. Blant annet fikk han brudd i et ben i håndleddet og glassplinter i armen.

En politimann som eskorterte spillerbussen fikk hørsel- og sjokkskader.

Les også: Manchester United beskytter stadionet sitt mot muslimske terrorangrep

TYSKE MYNDIGHETER: Frauke Köhlr har ansvaret for etterforskningen av attentatet mot spillerbussen til Borussia Dortmund som hendte tirsdag kveld.

IS-medlem

Sky News og Reuters meldte i dag tidlig at man etterlyste et IS-medlem som skal ha vært involvert i angrepet mot spillerbussen.

IS-MEDLEM: Tyske myndigheter har utstedt en arrestordre på et IS-medlem som ankom Tyskland i januar i år. Irakeren mistenkes å ha forbindelse med attentatet mot spillerbussen. (Foto: Twitter).

Den 26-årige irakeren, omtalt som Abdul Beset A, skal ha kommet til Tyskland via Tyrkia i januar i år.

Han skal ha vært en lagfører for en kommandostyrke på 10 stykker som var involvert i kidnappinger, smugling, utpressing og drap.

Les også: Muslimsk fotballspiller nektet å håndhilse på kvinnelig reporter

Britisk avis: Omar Elabdellaoui sendte sex-meldinger til kvinne

Premier League og landslagspilleren Omar Elabdellaoui har i britiske aviser blitt avslørt med å sende sex-meldinger på Snapchat til fremmede kvinner. Flere av meldingene skal ha kommet mens han oppholdt seg med det norske landslaget London før kampen mot Nord-Irland.

Det avsløres at han skal ha invitert en kvinne til å komme til lagets hotell.

– Hull er ikke så fint, men jeg er fin og jeg er her. Hehe.

I en av meldingene skal Elabdellaoui ha bedt kvinnen sende bilder av seg selv:

– Vis meg bilder av deg nå…du får meg til å ikke bry meg om reglene og bare få deg til rommet mitt nå.

Kvinnen skal ha fornærmet og følt avsky for spilleren, ifølge The Sun.

AVSLØRT AV AVIS: Det er den britiske tabloidavisen The Sun som har lagt ut avsløringen av sex-meldingene til den norske landslagsspilleren. (Skjermbilde: The Sun).

Forsvarsspilleren skal ha oppholdt seg på et hotell i London med landslaget før kampen mot Nord-Irland sist uke.

Meldingen kom fra hans offisielle Snapchat-konto og skal ha inneholdt en invitasjon for kvinnen å komme til lagets firestjerners hotell «Pestana Chelsea Bridge». Han skal ha bedt kvinnen om å være forsiktig fordi spillerne ikke fikk lov å ha gjester på rommene.

En av meldingene hans beskrev følgende:

– Hvis noen ser deg her så er jeg ferdig. Jeg vil gjerne komme hit igjen, vet du.

Kvinnen uttalte til The Sun at hun var sjokkert av arrogansen i meldingene.

– Han skrøt av å være Premier League spiller hos Hull City.

– I begynnelsen var de ok og han sa han var respektfull fordi han var muslim.

– Jeg forventet ikke å motta nakenbilder fra hans Snapchatkonto. Jeg følte avsky.

SNAPCHAT: Det var på mobilappen Snapchat at kvinnen skal ha fått nakenbilder av den gifte fotballstjernen.

I sine meldinger til kvinnen skal Elabdellaoui brukt sin muslimske tro til unnskylde sin oppførsel.

Han skal ha giftet seg i oktober 2015, da han spilte for Olympiakos i Hellas. Da uttalte han følgende i et intervju:

– Når fotballen går bra, så går alt bra. Det går bra med mitt klubblag og det går bra med landslaget. Jeg har min kone her og det er ikke mye å klage over.

Etter at han ble gift uttalte Hull-spilleren at det finnes andre ting i livet enn fotball:

– Det var noe jeg ønsket å ha livet mitt i lang tid. Jeg er glad for det. Jeg er en en heldig mann.

GIFT OG MUSLIM: Omar Elabdellaoui er gift og praktiserende muslim. Allikevel sender han nakenbilder av seg selv og ønsker kontakt med fremmed kvinner på hotellrom der han oppholder seg med sine lagkamerater.

Elabdellaoui (25) signerte for Hull på lån fra den greske klubben Olympiakos i januar for å hjelpe Hull med å unngå nedrykk.

Omar Elabdellaoui begynte sin karriere i Skeid, før han ble hentet til Manchester City i 2007. Deretter gikk veien til Strømsgodset, Feyenoord, Eintracht Braunscweig, Olympiakos og Hull.

Han har 24 A-landskamper for Norge.

Ingen norske riksmedier har dekket saken.

 

Terror i England? Premier League-klubbene har fått advarsler om mulige terrorangrep

Brevene ble sendt ut etter hat-angrepet mot det kristne julemarkedet i Berlin i desember, som tok livet av 12 mennesker og skadet 50. Blant klubbene som har tatt affære er Manchester United som under sist ligakamp mot Middlesbrough gjennomsøkte flere biler utenfor stadion.

En fan forteller:

– Min bil ble stoppet og de søkte gjennom den på veien inn til stadion. De hadde lange speil som bombegruppa har og de brukte dem til å se under bilen min. Det hele var litt surrealistisk, men hvis det er det som må til for at  alle skal være sikre så får det så være.

Ledelsen har bedt klubbene om å øke sikkerheten rundt stadionene sine, men lar det være opptil hver klubb å bestemme hva slags tiltak de ønsker å innføre.

Det har vært terrorangrep mot fotballstadioner tidligere, blant annet den 10. desember, bare timer etter en Besiktas-kamp i Tyrkia, da en bilbombe gikk av og 44 mennesker omkom. De fleste var politimenn på oppdrag under kampen.

Tre selvmordsbombere skal også ha planlagt å angripe Stade de France i Paris under en vennskapskamp mellom Frankrike og Tyskland, men de endte opp med å begå selvmord utenfor stadion da de ikke klarte å komme seg inn.

Nordmenn bør også være observante da de er på tur. Hvert år reiser hundretusenvis av nordmenn til England på ferie og shopping, og svært mange av disse ser også fotballkamper.

Frieord har tidligere skrevet om hvordan Manchester United allerede har forsterket alle glassoverflater på stadionet sitt.

Fra Frieord:

De muslimske terrorangrepene i Europa har kommet med kortere mellomrom de siste årene. Terroristene har vist at de ikke går av veien for å drepe sivile eller angripe mål der hundrevis av mennesker samles til blant annet konserter.

I fremtiden frykter man at også idrettsarenaer kan angripes. Blant annet storklubber som Manchester United, som har en kapasitet på 75.000 tilskuere, pluss tusenvis av ansatte og vakter.

Manchester United har derfor økt sikkerheten på stadionet Old Trafford, ved å sette på bombesikker film på alle vinduene på stadionet.

MASSIVE VINDUER: Old Trafford har enorme vindusmengder. Nå skal de dekkes med bombesikker film, i tilfelle muslimske terrorister velger å utføre et terrorangrep mot stadionet. (Foto: Old Trafford).
MASSIVE VINDUER: Old Trafford har enorme vindusmengder. Nå skal de dekkes med bombesikker film, i tilfelle muslimske terrorister velger å utføre et terrorangrep mot stadionet. (Foto: Old Trafford).

I tillegg får tilskuere alle gjennomsøkt vesker og bager, samt blir kroppsvisitert når de skal inn på stadion. Dette ble innført etter det siste angrepet i Paris, hvor 130 mennesker ble massakrert av muslimske terrorister under en konsert i sentrum av byen.

Ifølge Daily Mail får alle supporterne en såkalt «full skanning», og noen av de ansatte og supportere blir også bedt om å ta av seg jakker på utvalgte deler av tirbunen.

STRENG SIKKERHET: Alle tilskuere på Old Trafford blir kroppsvisitert, samt må åpne vesker og bager. På enkelte deler av stadion må man også ta av seg jakker og frakker.
STRENG SIKKERHET: Alle tilskuere på Old Trafford blir kroppsvisitert, samt må åpne vesker og bager. På enkelte deler av stadion må man også ta av seg jakker og frakker.

Nasjonalstadionet, Stade de France, var et av målene som terroristene hadde sett seg ut. Dette terrorangrepet ble imidlertid stoppet av politiet.

Ifølge Manchester United sin (daværende red. anm.) trener, Louis Van Gaal, så skal flere av spillerne på laget ha blitt traumatisert etter vennskapskampen mellom Frankrike og Tyskland. Man kunne høre eksplosjonene utenfor stadion under kampen. Både Morgan Schneiderlin (Frankrike) og Bastian Schweinsteiger (Tyskland) spilte kampen.

Tusenvis av fans flokket seg ut på banen etter full tid, livredde for å gå hjem, mens blodbadet fant sted i hovedstaden.

Flere fotballkamper ble avlyst i tiden etter terrorangrepene i Paris, blant annet landskampen mellom Tyskland og Nederland. Man skal ha avslørt flere bombeplaner, og arrestert dusinvis av muslimer som i et tilfelle bare var 90 minutter ifra å gjennomføre angrepene.

En av måtene terroristene ønsket å utføre angrepet var å kamuflere en bil fullastet med eksplosiver som en ambulanse, og kjøre inn på stadionet.

14-årig norsk gutt slått ned av somalisk gjeng på Norway Cup – fikk hjernerystelse, blått øye og skader over hele kroppen

Norway Cup rystes av nok en alvorlig sak. Ikke før har en utenlandsk trener blitt arrestert, bøtelagt og utvist fra turneringen, for å ha forgrepet seg seksuelt på jenter i 14-16-års alderen, så kommer en ny historie om grov vold mot en 14 år gammel gutt.

Patrick spilte fotball med noen venner i en liten ballbinge nær G-sport-teltet da en større gjeng med somaliske (og mulig annen afrikansk bakgrunn) ungdommer kom bort til dem. Gjengen ønsket å komme inn, men det var ikke plass til alle sammen inni bingen. Patrick skal da ha sagt til gjengen at de snart var ferdige og at de da kunne ta over.

Les mer: 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp etter fotballtrening

Les mer: Jente (11) alvorlig banket opp av muslimske ungdommer på lekeland i Skien

D
OVERFALT OG SLÅTT: 14-årige Patrick fikk ødelagt sitt Norway Cup-opphold da en større gjeng med afrikanske ungdommer gikk til uprovosert angrep på ham. Kraftig hjernerystelse og et blått øye som var så hovent at Patrick ikke kunne se var resultatet. (Foto: Privat).

Dette ble ikke akseptert av «guttegjengen» som da aggressivt og svært voldelig gikk løs på 14-åringen.

Fra TV2.no:

– De sparket bort ballen Patrick skulle hente, før de dyttet ham ned i bakken. Deretter begynte de å sparke, slå og skalle ham i hodet, forteller moren til Patrick, Veronicka Ersvær Ruud, til TV 2.

Gjengen var på rundt ti gutter, og de gikk alle sammen løs på Patrick.

Patrick endte opp med både kraftig hjernerystelse, et blått øye som er så hovent at han ikke klarer å se på det, og vondt i rygg, nakke og fot. Som et resultat av voldsepisoden er Norway Cup nå over for hans del. Men moren frykter at det kunne gått langt verre dersom kvinnene ikke hadde grepet inn. (Sitat slutt).

Les mer: Oslo: Innvandrerungdommer knuste ansiktet til nordmann med murstein

Les mer: «Guttegjeng» slo ned og ranet 82-åring i Oslo sentrum

D
FELTSYKEHUS: Norway Cup har et eget feltsykehus på området, hvor både leger og ambulanser står klare til å hjelpe hvis skaden skulle inntreffe. (Foto: Frieord.no).

Politiet som har et eget område på Ekebergsletta fikk tak i noen av ungdommene som var involvert i det grove overfallet.

En 15-åring skal under avhør ha innrømmet å ha vært med. Politiet skal ha fått tak i flere av dem, men siden de er under straffbar lavalder, så vil de ikke kunne bli siktet eller fengslet for angrepet.

Les mer: Asylsøkere angrep dommeren under flerkulturell fotballturnering i Mandal

Fra TV2.no:

– Alle voldsepisoder er alltid prioritert, spesielt for de som gjelder så unge mennesker. Tiltale for femtenåringen kan ikke utelukkes, forteller påtaleansvarlig i Oslo politidistrikt, Shaista Jabeen Abid til TV 2.

Abid sier det er uklart hvor mange som deltok i selve voldshandlingene.

– Det kan ha vært ti stykker, men vi vet ikke hvor mange av dem som deltok i volden, sier Abid. (Sitat slutt).

Skadene som Patrick fikk under overfallet var så alvorlige at han ikke får lov til å spille noen flere kamper under Norway Cup og nå må se sine lagkamerater fra sidelinjen.

Les mer: Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp med lag fra Mortensrud

Les mer: Fotballtrener: «begynner å bli lei flerkulturell fotball»

Moren til Patrick har gått ut på sin Facebook-profil for å fortelle hva som skjedde og hvordan to kvinner som var i området reddet sønnen hennes fra en enda verre skjebne.

Vold Norway Cup

Vold på Norway Cup 2

Sikkerhetsansvarlig Løken

Nok engang er det sikkerhetsansvarlig for Norway Cup, Cato Løken, som må informere media og publikum om en ny grov hendelse på Ekebergsletta.

Løken mener imidlertid at sikkerheten er tilstrekkelig og at Norway Cup mest sannsynlig er det tryggeste stedet man kan være i Oslo denne uken.

Hva de fem jentene som ble seksuelt misbrukt av den utenlandske treneren tidligere denne uken, eller 14-årige Patrick, som må reise hjem med kraftig hjernerystelse og sår over hele kroppen mener om det, er en annen sak.

Overfallet på Patrick skal i tillegg ha skjedd bare 30 meter fra politiets stand, hvor det ifølge Løken skal være synlig uniformert politi.

Les mer: Skandale på Norway Cup – utenlandsk trener forgrep seg på mindreårige jenter – politiet ventet i to dager med pågripelse

Les mer: Mulig massevoldtekt på Norway Cup – brasiliansk lag i politiets søkelys

D
POLITISTAND: Oslopolitiet har et eget telt og utrykningskjøretøy på Ekebergsletta. Overfallet på Patrick skjedde kun 30 meter fra polititeltet. (Foto: Frieord.no).

Russisk lag utestengt etter slag og spark

Et russisk lag skal i tillegg være utestengt fra Norway Cup etter å ha gått til fysisk angrep på Herds G14 syverlag, med slag og spark.

Relatert:

Skandale på Norway Cup – utenlandsk trener forgrep seg seksuelt på mindreårige – politiet ventet i to dager med pågripelse

En trener for et utenlandsk lag ble igår ved midnatt pågrepet på en skole i Oslo, etter at han var anmeldt til politiet, skriver VG idag.

Den mest sjokkerende nyheten er at politiet har visst om overgrepene og fått gjentatte henvendelser over flere dager uten å pågripe den utenlandske treneren.

Fra VG.no:

– Vår jurist besluttet at vi skulle pågripe ham etter at vi har fått gjentatte henvendelser om mannen over flere dager, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt. Politiet opplyser at treneren er anmeldt for «sedelighetskrenkelser». (Sitat slutt).

Det skal dreie seg om «uønsket beføling og lignende».

Vaktleder ved Oslo-politiets kriminalvakt, Mona Nordby, forteller til VG at den utenlandske treneren er pågrepet for «seksuelt krenkende atferd».

Hvis politiet hadde tatt affære umiddelbart etter den første meldingen, så ville man ha unngått at flere mindreårige barn ble seksuelt misbrukt.

Den utenlandske treneren skal ikke ha noen tilhørighet til Norge. VG eller politiet vil ikke gå ut med informasjon om hvilket land treneren kommer fra.

Operasjonsleder Finn Belle vil ikke informere media om detaljene rundt saken.

Også ledelsen i Norway Cup visste om treneren og overgrepene, men foretok seg ingenting.

Sikkerhetssjef for Norway Cup Cato Løken har som politiet, ingen kommentarer.

Hvor gamle barna som ble misbrukt er informeres det ikke om i artikkelen. Norway  Cup har deltakere fra 6 til 19 år gamle.

Seksuelle overgrep og voldtekter på andre fotballcuper for barn og unge

Frieord har de siste ukene skrevet om hvordan både Dana Cup i Danmark og Gothia Cup i Sverige har opplevd seksuelle overgrep og voldtekter av mindreårige jenter som deltar i turneringene.

Fra Frieord.no:

En 15 år gammel norsk jente skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep under Dana Cup i Hjørring i Danmark på lørdag kveld.

Jenta har forklart til politiet at hun rundt 23.30-tiden var på vei til den sentrale bussholdeplassen som er satt opp for deltakerne i cupen, da hun ble overfalt av tre mørkhudede menn.

Mennene skal ha holdt jenta ned mens hun ble utsatt for det som av dansk politi omtales som «annen seksuell omgang enn samleie».

Les mer om den saken her:

Fra Frieord.no:

Det var under innvielsen av den største fotballturneringen i Sverige, Gothia Cup, at de seksuelle overgrepene fant sted.

En gruppe jenter i 15-16-års alderen sto utenfor stadion da de plutselig ble omringet av et guttelag fra Marokko, El Asmar, samt deres lagleder.

– De begynte å ta på dem og forsøkte å få sine hender under deres klær. De tok på deres kjønnsorgan. De kysset på dem og min datter fikk den voksne mannens tunge inn i munnen sin, forteller en av jentene sine mødre til SVT tidligere denne uken.

Les mer om den saken her:

SIKTET: Laglederen, Mohammed El Asmar (36) ble arrestert og varetektsfengslet da det fantes mulighet for at han skulle flykte fra Sverige. Han skal under avhør ha sverget ved Allah at han ikke visste hva alt oppstyret dreide seg om. (Foto: Politiet).
SIKTET: Laglederen, Mohammed El Asmar (36) ble arrestert og varetektsfengslet da det fantes mulighet for at han skulle flykte fra Sverige. Han skal under avhør ha sverget ved Allah at han ikke visste hva alt oppstyret dreide seg om. (Foto: Politiet).

Relatert:

Å håndhilse er vanskelig for muslimer og rødgrønne politikere

Vi får starte med muslimene. Det har på en litt rar og tolerant måte blitt akseptert at man ikke kan håndhilse på «rettroende» muslimer. En forklaring på hvorfor vises i denne videoen, hvor en muslimsk politiker fra det svenske Miljøpartiet måtte gå av, etter endel mediefokus.

Frieord skrev en sak i november om hvordan en muslimsk fotballspiller nektet å håndhilse på en kvinnelig journalist etter et TV-intervju i Nederland. Artikkel kan leses her og video fra nederlandsk TV er under bildet. (Gå på innstillinger på Youtube og velg engelsk oversettelse).

KVINNELIG FOTBALL-REPORTER: Den kvinnelige fotball-reporteren Helene Hendriks skal ha kommentert på direktesendt TV at Nacer Barazite, som er muslim, ikke håndhilser på kvinner.
KVINNELIG FOTBALL-REPORTER: Den kvinnelige fotball-reporteren Helene Hendriks skal ha kommentert på direktesendt TV at Nacer Barazite, som er muslim, ikke håndhilser på kvinner.

I England har det vært endel uro mellom muslimer og den kristne urbefolkningen de siste årene. Her kan vi se en muslimsk lokalpolitiker som håndhilser på en mann, men som så nekter å håndhilse på en kvinne rett etterpå.

Her kommer en kort video hvor det hele forklares. Imamen sier blant annet, enten fornærmer du kvinnen, eller så fornærmer du Allah. Valget er enkelt.

For sikkerhets skyld, så får vi her forklaring fra en annen muslimsk lærd mann, at det er lov å hilse på jenter, så lenge de ikke har fått mensen. Men dette gjelder ikke om du begjærer henne, selv om hun er 7 år (!) gammel. (Ja, dette er seriøst).

Men det er altså ikke bare muslimer som sliter med å integrere og assimilere seg i Vesten. Også rødgrønne politikere sliter med å respektere sine medmennesker og vise normal høflighet i hverdagen.

Vi starter med denne fra 2010, hvor partileder fra det kommunistiske Vänsterpartiet, Lars Ohly, viste hvordan voksne også kan leke som barnehagebarn.

Valgkampen gikk heller dårlig for ham og partiet, men desto bedre for Jimmie Åkesson og Sverigedemokraterna. Etter valgresultatet så nektet Ohly å i det hele tatt å være i samme rom som sin partileder-kollega. Det må også tillegges at rødgrønne politikere på den tiden tilogmed nektet å stå ved siden av Åkesson når man debatterte på TV. Åkesson sto for seg selv, mens de andre partilederne var samlet på sin side.

Her viser Miljøpartiets Åsa Romson sin inkluderende og tolerante side, som rødgrønne politikere snakker så mye om.

Og det er ikke bare i nabolandet man er så «høflig». I Tyskland har de rødgrønne den samme innstillingen mot det nasjonalvennlige partiet AfD, som nylig har vunnet store fremskritt under de siste valgene. Her er det ministerpresident for sosialdemokratene, Winfried Kretschmann, som nekter å håndhilse på den kvinnelige AfD-politikeren Dr. Christina Baum.

Hva kan man så konkludere med etter å ha sett ovenstående videoer, hvor det å håndhilse har blitt et problem i vårt samfunn. Tja, kanskje at både muslimer og rødgrønne politikere bør gå i seg selv og tenke på hva «inkludering», «mangfold» og «toleranse» virkelig betyr, og ikke bare bruke det som floskler i sin religiøse og politiske retorikk.

P.s. Denne saken er jo relevant med tanke på de siste dagenes mediehysteri over kunstneren Thomas Knarvik og hvordan den samlede venstrepressen unisont satt på samme gren i sin fordømmelse av tegningene. Da snakker de om at man skal vise respekt og toleranse i høye ordelag, med en prektig og prekende stemme. Men videoene over viser at det kun gjelder hvis det er snakk om deres egne verdier og meninger.

Tyrkiske fans ropte «Allahu akbar» under minutts stillhet for ofrene i Paris

Både Hellas sin statsminister, Alexis Tsipras, og den tyrkiske statsministeren, Ahmet Davutoglu, var på plass på Basaksehir Fatih Terim stadion i Istanbul på tirsdag.

Arrangørene ba publikum, rundt 11.000 fremmøtte, om å være stille i ett minutt for de 129 menneskene som ble drept i forrige ukes muslimske terrorangrep i Paris.

Les også: Tyrkia presser EU – kan bli åpne grenser helt til Norge

D
BUET OG SANG «ALLAHU AKBAR»: Tyrkiske supportere skjemte ut både sitt lag, sin nasjon, men også seg selv, da de buet og sang «Allahu Akbar» under det som skulle være ett minutts stillhet for ofrene etter terrorangrepet i Paris på fredag.

Men istedenfor å følge oppfordringen, valgte mange av de tyrkiske supporterne å bue og lage bråk. Supporterne ropte også «Allahu akbar», som betyr «Gud er større» på arabisk, skriver Daily Mail. Saken gjøres ikke bedre av at vitner til massedrapene sier at flere av terroristene skal ha ropt «Allahu Akbar», rett før de skjøt ned og drepte uskyldige i Paris på fredag.

Det tyrkiske landslaget sin trener, Fatih Terim, mener at det var feil av hans landsmenn å ødelegge det stille minuttet.

– Våre fans burde ha oppført seg, sier han til den britiske avisen.

Det er uklart om det europeiske fotballforbundet vil ta affære mot Tyrkia etter opptrinnet.

Les også: Nordmenn slått og knivstukket i Tyrkia

Bosniere skrek «Palestina, Palestina»

Men det var ikke bare i Tyrkia at muslimer ødela for minnesmarkeringen. Også i kampen mellom Irland og Bosnia, skal bosniske bortesupportere ha ropt slagord under markeringen.

De skal blant annet ha ropt ordene «Palestina, Palestina». De ble imidlertid møtt med buing fra de irske supporterne.

Les også: Tyrkisk mann dømt for overfallsvoldtekt av 17 år gammel norsk jente

Verdige markeringer i de andre kampene

Det skal ikke ha forekommet noe lignende i de andre landslagskampene som ble spilt denne uken. I England skal engelske og franske fans ha stått sammen og laget et verdig og minneverdig kveld. I videoen under her kan man se og høre de to nasjonenes nasjonalsanger, etterfulgt av ett minutts stillhet. (Markert rundt 11 minutter inn i videoen).

Les også: 100 år siden det tyrkiske folkemordet på kristne armenere

Muslimer bak terrorangrep i Paris – 130 drept – 368 skadet

OPPDATERT: Her er en av de muslimske terroristene.

D
AHMED ALMUHAMED (25), skal være en av terroristene som sto bak massedrapene i Paris på fredag kveld.
DREPTE TERRORISTER: Flere av de drepte terroristene var franske og belgiske statsborgere.
DREPTE TERRORISTER: Flere av de drepte terroristene var franske og belgiske statsborgere.

Ifølge den franske nyhetskanalen France24 så angrep personer bevæpnet med automatvåpen franskmenn på flere steder i Paris på fredag kveld.

D
TERROR I FRANKRIKE: Det skal ha vært minst syv koordinerte muslimske terrorangrep i Paris igår kveld. Minst 140 skal være drept i angrepene og over 200 er skadet. Dødstallene forventes å stige utover dagen. (Faksimile fra BBC).

Det mest omfattende angrepet var mot konserthallen Bataclan, der personer blant publikum ble skutt og hogget ihjel til politiet stormet hallen og skjøt ihjel tre gjerningsmenn.

Ved et sykehus skal en mann bevæpnet med en kalsjnikov ha åpnet ild og myrdet minst minst 18 sivile i tilknytning til en restaurant, med mange skadede.

Rett etterpå utbrøt det skuddsalver i nærheten av nasjonalarenaen Stade de France, hvor minst to selvmordsbombere skal ha slaktet mengder av franskmenn ved å utløse sine sprengladninger, samt ytterligere en fjernstyrt sprengladning skal ha drept ennå flere mennesker.

Samtidig skal hundrevis av mennesker ha blitt holdt som gisler i et konsertlokale i Bataclan i Paris, hvor minst 118 skal ha blitt henrettet kaldblodig og metodisk en etter en, før politiet fikk stoppet dem.

Ennå en massehenrettelse av tilfeldig valgte sivile franskmenn skal ha inntruffet rett etterpå på en T-banestasjon i tilknytning til et kjøpesenter.

På CNN snakker man om hvordan IS-terrorister lett kan blande seg inn i den flyktningstrømmen som nå pågår i Europa. Ifølge opplysninger kan attentatmennene ha kommet til Frankrike på denne måten.

Ropte «Allah akbar» under terroraksjonen

Øyenvitner fra Bataclan forteller for al Arabiya at de bevæpnede mennene under angrepene skrek «Allah akbar» og at «det vi har gjort er et svar på deres innblanding i Syria», før de drepte de første 15 menneskene på konserten.

Les også: Muslimer planla å sprenge Eiffeltårnet

Tidlige rapporter fortalte om minst 100 døde under angrepet mot konserten. Totalt ble det utført syv terrorangrep i byen iløpet av kvelden og de totale dødstallene er ifølge nyere opplysninger fra politiet steget til 140 drepte.

Blant annet skal det ved en bar utenfor fotballstadionet Stade de France nord i Paris, drept tre personer i eksplosjoner. Frankrike og Tyskland spilte en vennskapskamp der igår. Ifølge opplysninger skal det ha dreid seg om en selvmordsbomber.

Myndighetene oppfordrer pariserne å ikke forlate sine hjem, samtidig som landets president Francois Hollande har stengt grensene og erklært unntakstilstand.

– Jeg har bedt om hjelp fra militæret for å forhindre flere angrep, sier Hollande, ifølge NBC.

Bare 10 måneder siden angrepet mot Charlie Hebdo

Det muslimske terrorangrepet i Paris igår kommer bare 10 måneder etter at radikale islamister drepte 12 mennesker under flere terrorangrep mot blant annet satire-magasinet Charlie Hebdo og en kolonialbutikk.

Les også: Terrorangrep i Paris – 12 døde – politimann henrettet av islamister

Igår kunne man kunne også høre bombene gå av under fotballkampen mellom Frankrike og Tyskland inne på stadion:

En mer inngående analyse og bakgrunn for situasjonen kan høres har fra Stefan Molyneux:

Relatert:

Fotballspiller nektet å håndhilse på kvinnelig reporter

En spiller fra FC Utrecht skal etter kampen mot FC Twente ha nektet å håndhilse på en reporter fra TV-kanalen FOX. Ifølge spilleren har dette noe å gjøre med hans tro.

Den 25 år gamle angriperen Nacer Barazite, skåret det tredje målet til FC Utrecht, men det er ikke målet hans som idag er i nyhetene i treskolandet.

TV-kanalen FOX sendte direkte fra kampen og etter kampen skal spilleren ha blitt intervjuet av den kvinnelige reporteren Helene Hendriks. Etter intervjuet skal reporteren ha villet takke for intervjuet, men kommenterte istedenfor; «åja, du håndhilser ikke«. (Video kan sees i denne lenken).

D
KVINNELIG FOTBALL-REPORTER: Den kvinnelige fotball-reporteren Helene Hendriks skal ha kommentert på direktesendt TV at Nacer Barazite, som er muslim, ikke håndhilser på kvinner.

I ettertid skal reporteren ha Twitret at hun ikke har noe imot spillere som ikke ønsker å håndhilse på henne. Denne tweeten ble imidlertid fjernet senere på kvelden, og Hendriks skal da ha skrevet at noen hadde stjålet mobilen hennes og skrevet den meldingen.

Idag er Twitter og Facebook i Nederland i full fyr over hendelsen som ble sett av mange TV-seere.

På sosiale medier kommenteres det at fotballspillere er rollemodeller og forbilder og at det er en farlig trend hvis de nekter å håndhilse på kvinner, da dette kan gi dårlige signaler til barn og unge om at dette er en akseptabel oppførsel.

Andre igjen påpeker at denne religiøse tradisjonen setter kvinnekampen tilbake hundrevis av år.

Relatert:

– Fotballtrener: «begynner å bli lei flerkulturell fotball»

– Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

– VG-journalist: De norske håndballjentene er for hvite

 – Mulig massevoldtekt på Norway Cup

– Asylsøkere angrep dommeren under fotballturnering

– 11.5 millioner kroner til flerkulturell idrett

– 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp i idrettshall

Fotballtrener: «begynner å bli lei flerkulturell fotball»

Det var under 4. divisjonskampen mellom Ski og Klemetsrud på tirsdag at det ble amper stemning på banen.

Klemetsrud IL, med tilhørighet i Oslo syd, hadde reist på bortekamp til Ski kunstgress for å møte Ski. Ifølge Østlandets Blad markerte spillerne på Klemetsrud seg mer med dårlige holdninger, krangling internt i laget og overfall på motspillere, enn med sportslig innsats på banen.

D
SKI KUNSTGRESS: Det var under en kamp mellom Ski og Klemetsrud IL på tirsdag at en Ski-spiller fikk seg en springskalle og måtte på legevakten for å sy.

Det var etter at Ski skal ha gått opp til en 2-0 ledelse at Ski-spilleren Carlsen Strande fikk seg en springskalle rett under øyet. Dette medførte at han fikk en lang og stygg flenge som måtte behandles på legevakten.

Nå har blant annet Ski-treneren Stein Rasch fått nok og forteller til Østlandets Blad at de vil rapportere hendelsen til fotballforbundet, samt politianmelde overfallet.

Fra Oblad.no:

– Vi kommer til å rapportere dette og politianmelde spilleren. Han skaller ham ned, helt uprovosert. Klemetsrud byttet selv ut spilleren etter hendelsen, sier Rasch.

– Vi hadde en episode med 2. laget vårt i fjor også. Fotball skal være et sted for forbrødring og Fair Play. De fremmedkulturelle lagene lager så mye problemer at det nå snart må være nok. Jeg har alltid hatt et åpent syn på innvandrere, men nå har det blitt så mange episoder at jeg faktisk må jobbe med meg selv for ikke å stigmatisere dem. Det gjelder ikke alle, men svært mange har en total mangel på respekt. Fotballen i Oslo har spilt fallitt, og har ikke lyktes med å være et sted for integrering, mener Rasch. (Sitat slutt).

Kjevebrist, drapstrusler og bombetrusler

Frieord.no kunne i september ifjor skrive om en kamp mellom Oppegård 2 og Klemetsrud 2, som utartet seg til voldelige overfall, draps- og bombetrusler.

Nordstrands Blad kunne idag melde om et lite hyggelig oppgjør mellom Oppegård 2 og Klemetsrud 2 på Østre Greverud kunstgress, hvor sistnevntes spillere i sterk grad har fremmedkulturell bakgrunn.

Ifølge artikkelen skal to av Oppegård-spillerne ha blitt slått ned, den ene med kjevebrist som resultat. Flere av spillerne på Oppegård skal også ha fått bombetrusler og drapstrusler av Klemetsrudspillerne.

Dommeren var livredd

Ifølge observatører tilstede på kampen burde dommeren ha utvist flere av Klemetsrud 2 sine spillere, på grunn av trakassering. Men dommeren skal ha følt seg så truet at han ikke turte å dra opp det røde kortet. Selv ikke da en Klemetsrud-spiller skal ha slått ned en av Oppegård sine spillere turte dommeren å vise ham ut.

Angrep benken til Oppegård-spillerne

Heller ikke innbyttere og lagledere hos Oppegård 2 fikk være ifred. Klemetsrud 2 spillerne skal også ha angrepet innbytterbenken og truet med å «skjære ballene av laglederen og drepe ham». Dette også uten reaksjon fra dommeren, med tanke på den hatefulle stemningen hos Klemetsrud 2-spillerne.

– Heldigvis kunne jeg våkne dagen etter, uten at noen hadde bombet huset mitt eller forsøkt å ha tatt livet av meg. Men følelsen av truslene satt i da jeg la meg for kvelden, forteller en Oppegård-spiller, som ønsker å være anonym.

D
OVERFALL OG TRUSLER: Laget fra Oslo Syd skal ha påført motstanderspillere kjevebrudd, samt uttalt draps- og bombetrusler mot både spillere og lagledere under et oppgjør mellom Oppegård 2 og Klemetsrud 2, på Øvre Greverud kunstgressbane i september i fjor. (Foto: Øvre Greverud kunstregressbane).

Det ble da påpekt fra ledelsen i Klemetsrud Fotball at klubben har et ufortjent dårlig rykte. Klubben valgte etter denne hendelsen å trekke laget fra serien.

Denne gangen er det altså A-laget som er i fokus.

D
MÅ TÅLE LITT VOLD: ARS sin leder, Rune Berglund Steen, mener at det å bli slått ned og drapstruet av flerkulturelle lag ikke er noe å klage over. Å klage over volden er derimot uakseptabelt.

Antirasistisk senter veier inn

Av en eller annen grunn har den statsstøttede meningsorganisasjonen Antirasistisk senter blitt involvert i saken mellom Ski og Klemetsrud.

Daglig leder i ARS, Rune Berglund Steen, skal ifølge Nettavisen.no «reagerert sterkt» når han blir informert om hendelsen og sier at Ski-trenerens uttalelser om at flerkulturell fotball er i ferd med å miste sitt glansbilde er generaliserende. At en spiller ble overfalt og måtte til legevakten for å behandles, nevner Berglund Steen ikke med ett ord.

Fra nettavisen.no:

– Dette var en tåpelig og generaliserende utblåsning. Fotballen er en del av oppveksten til svært mange ungdommer i Oslo, også med minoritetsbakgrunn. At Ski har hatt noen dårlige erfaringer med enkeltspillere med minoritetsbakgrunn, gjør det aldri greit med generaliseringer som dette, sier leder i Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen til dittOslo.no, og fortsetter:

– Ski-trenerens uttalelser vil nok gjøre at en del vil kvie seg for å spille for ham. Dermed er det ikke Oslo-fotballen som har spilt fallitt, men Ski-fotballen. (Sitat slutt).

Relatert:

– Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

– 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp

– VG-journalist: De norske håndballjentene er for hvite

 – Mulig massevoldtekt på Norway Cup

Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

Nordstrands Blad kunne idag melde om et lite hyggelig oppgjør mellom Oppegård 2 og Klemetsrud 2 på Østre Greverud kunstgress, hvor sistnevntes spillere i sterk grad har fremmedkulturell bakgrunn.

Ifølge artikkelen skal to av Oppegård-spillerne ha blitt slått ned, den ene med kjevebrist som resultat. Flere av spillerne på Oppegård skal også ha fått bombetrusler og drapstrusler av Klemetsrudspillerne.

Dommeren var livredd

Ifølge observatører tilstede på kampen burde dommeren ha utvist flere av Klemetsrud 2 sine spillere, på grunn av trakassering. Men dommeren skal ha følt seg så truet at han ikke turte å dra opp det røde kortet. Selv ikke da en Klemetsrud-spiller skal ha slått ned en av Oppegård sine spillere turte dommeren å vise ham ut.

Angrep benken til Oppegård-spillerne

DÅRLIG STEMNING: Laget fra Oslo Syd skal ha lagt igjen Fair Play holdningen hjemme på Klemetsrud ifølge Nordstrand Blad. (Foto: Tribunen på Øvre Greverud kunstgressbane).
DÅRLIG STEMNING: Laget fra Oslo Syd skal ha lagt igjen Fair Play holdningen hjemme på Klemetsrud ifølge Nordstrand Blad. (Foto: Tribunen på Øvre Greverud kunstgressbane hvor kampen ble spilt).

Heller ikke innbyttere og lagledere hos Oppegård 2 fikk være ifred. Klemetsrud 2 spillerne skal også ha angrepet innbytterbenken og truet med å «skjære ballene av laglederen og drepe ham». Dette også uten reaksjon fra dommeren, med tanke på den hatefulle stemningen hos Klemetsrud 2-spillerne.

– Heldigvis kunne jeg våkne dagen etter, uten at noen hadde bombet huset mitt eller forsøkt å ha tatt livet av meg. Men følelsen av truslene satt i da jeg la meg for kvelden, forteller en Oppegård-spiller, som ønsker å være anonym.

Klemetsrud beklager

Nestleder i Klemetsrud fotball, Glenn Støldal sier til Nordstrand Bland at det hele er beklagelig.

– Vi behandler dette som en internsak, og tar det naturligvis opp med den aktuelle lagledelsen. Vi må få klarhet i hva som har skjedd, sier Støldal – og legger til det er leit at klubben igjen havner i utenomsportslig fokus.

– På generelt grunnlag vil jeg si at Klemetsrud har et ufortjent dårlig rykte. Det skjer mye bra i klubben, og vi fokuserer mye på gode holdninger, sier Støldal.

Trekker laget

Oslo fotballkrets har vært i kontakt med Klemetrud fotball og kommet frem til at det beste for alle vil være å trekke laget fra årets serie.