Tagged: Finnmark

Hvem står bak? Slagsmål og drapstrusler ved barneskole i Vadsø

NRK skriver i dag en artikkel med overskriften "Skolebussen har blitt skrekken selv: - Drapstrusler, slagsmål, biting og mobbing. Det er ved barneskolen i Vadsø at det nå har blitt som en "ubehagelig film" i følge en forelder. Men hvorfor har det blitt slik? Det informerer ikke NRK sine lesere om.

For dyrt å gjøre om hotell til elevhybler – blir i stedet asylmottak

Kystpartiet i Alta raser mot Arbeiderpartiet, som de mener ikke bryr seg om 150 husløse norske elever. AP vil nemlig ikke bruke Nordlys Hotell til elevhybler, istedet vil de gjøre om hotellet til asylmottak. Fylkesmannen i Finnmark mener at det vil bli for dyrt å gjøre om hotellet til elevhybler, men har allerede godkjent at det skal gjøres om til asylmottak.

11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp

Avisen Nordlys kunne på tirsdag formidle en sak fra Finnmarkshallen, hvor en mørkhudet gutt i 13-14 års alderen skal ha ropt rasistiske ord etter to norske 11-åringer og deretter fysisk ha gått til angrep på en av dem.

Nordkapp påtvunget asylmottak mot sin vilje

Kommunestyret i Nordkapp vedtok i november ifjor at de ikke ønsket å etablere et asylmottak i kommunen sin. Nå har Fylkesmannen, Gunnar Kjønnøy (67), omgjort kommunens vedtak. Dermed må Nordkapp kommune etablere et asylmottak mot sin vilje. Frieord.no skrev tidligere denne måneden om Høyanger, som også opplevde noe lignende, da UDI gikk bak ryggen på kommunen for å etablere et desentralisert asylmottak i den lille bygda.