Jeg har en pikk, hvit hud og elsker kvinner – hvorfor hater samfunnet meg?

I venstremedia som Vg og Dagbladet kan man ikke sjelden lese ord som «fitte», «fitta», «pikk», «knulle» og andre direkte og for noen støtende ord. Jeg tenkte jeg kunne slå til med litt av det samme, ikke fordi jeg bruker slike ord mye i hverdagen, men fordi det kanskje kan sørge for oppmerksomhet rundt et viktig tema.

Temaet er ganske enkelt; samfunnet hater hvite, streite menn. Og hvite guttebarn. Oss med et lem mellom beina som reagerer instinktivt positivt og kroppslig når vi ser vi en vakker kvinne på gaten eller jobben. Oss menn som er villige til å ofre både liv og helse for å vise oss frem for det motsatte kjønn. Og kanskje, hvis vi er heldige, så får vi parre oss med den peneste dama. Få unger med henne. Lage nye alfahanner som også de ønsker å parre seg med den peneste dama. Og slik går historien tilbake til da mennesket så dagens lys for første gang. Dette gjelder forøvrig for alle raser og sivilisasjoner, men det er kun hvite menn i Vesten som skal føle skyld for at vi oppfører oss slik.

I 2018 så finnes det en ikke ubetydelig del av samfunnet som misliker denne evolusjonære utviklingen hos den hvite mannen. Som vil bli kvitt ham. Han som har bygget de høyeste husene, de sikreste broene, laget de beste medisinene og som har blitt skutt ut i verdensrommet med en tre-trinns rakett festet til ryggen for å besøke nye verdener. Han som oppfører seg som en gentleman og som blir hos kvinnen etter at hun har født hans barn. Helt til han dør, gjerne blakk og sliten.

Dagens rødgrønne befolkningsmasse hater at det finnes slike menn. Evolusjonære vinnere. En som alltid gjør det riktige. En som har moral og verdier forankret i naturens evige syklus. Som har reddet verden fra mang en katastrofe, pest og krig. (Ja, vi startet kriger også i mange tilfeller – så vi er ikke feilfrie, men hvem er?).

Alt som er vondt i verden skyldes på hvite menn. Selv de hvite guttebarna blir brukt i hat-kampanjer om hvor mye vondt det er ute i verden. Det er spesielt legitimt å hate hvite menn som har passert 40. De blir regelmessig hetset i artikler, kampanjer, debatter og media. Utledd. Sett ned på.

Hvite streite menn takler alt, uansett hvilken bakgrunn de måtte ha eller hva de har gått gjennom i livet. For hvite streite menn dominerer. De jobber lengst og hardest. De ofrer mest. De kommer på jobb selv etter at de mistet huset og unga. Hvite streite menn har all rikdommen. Hvite streite menn dominerer på arbeidsplassen med arbeidsmoralen sin. Med etikken sin. Hvite streite menn liker bare å ha sex med hvite kvinner, helst de i sin egen alder. Hvite streite menn er snille og tar vare på barna sine, tar dem med på camping, på fjellet, på sjøen. Lærer dem å mekke sykler, snekre olabil og bygge trehus.

Hvite streite menn reparerer biler, bygger hus og installerer kjøkken. De reparerer mobilen din og sørger for at internettet ditt fungerer. Hvite streite menn er de beste kokkene, ingeniørene og arkitektene.

Hvite streite menn tar alltid telefonen og betaler gjelda si. De dukker alltid opp på dugnad og fotballtreninger. Hvite streite menn leverer inn den tapte lommeboka de fant på veien. Hvite streite menn sier (nesten) aldri nei hvis du spør dem om hjelp.

For dette bør hvite streite menn utryddes.

 

VIDEO: Se hvordan venstresiden feirer drap på babyer

Hatet mot de tradisjonelle vestlige verdiene presses stadig ut i etablerte medier. Kvinner skal ut i arbeidslivet og gi fra seg babyen så tidlig som mulig til statlig omsorg. Kjernefamilien skal splittes. Barn skal tvinges gjennom 12-årig skole styrt av den intellektuelle venstresiden. Abort skal hylles og presses på unge kvinner. Masseinnvandring løser opp samfunnslimet, og samholdet man før hadde med naboer og andre innbyggere forvitrer. Hvit flukt ut av storbyene har sørget for at de snart vil være utenforskapsområder med ghettoer og ikke-gå soner for norske myndigheter. Det har allerede funnet sted i Sverige og er et alvorlig problem.

Dette er en villet og ønsket utvikling fra politikere, NGO’er og myndighetene selv. Spørsmålet vi stadig stiller oss er, hvorfor?

Jeg, feministen?

Å kjempe for det tradisjonelle ekteskapet er å ære kvinnen

Å kjempe for et ufødt barn er å respektere kvinnen og kjempe for de som ikke kan forsvare seg selv

Å la kvinner styre hjemmet samt oppdra barn er å respektere kvinnen

Å skåne kvinner for arbeidslivets tøffe og brutale hverdag er å respektere kvinnen

 

Å ta livet av et ufødt barn er ikke kvinnekamp

Å kreve lik lønn for mindre arbeid er ikke kvinnekamp

Å destruere kjernefamilien er ikke kvinnekamp

Å angripe mannen og hans posisjon i samfunnet og familien, er ikke kvinnekamp

 

Dagens falske feminister driver kvinner til fortvilelse og psykiske problemer.

Dagens falske feminister river ned og ødelegger kjernefamilien

Dagens falske feminister er ensomme, bitre og hjernevaskede

Dagens falske feminister har gjort enorm skade på kvinners og familiers lykke

 

 

VIDEO: Barnevernet og politiet ankommer familiehus og henter 12-åring (Oppdatert kl. 21.00)

Familien som er bosatt i Ås, og består av en norsk far, canadisk mor og deres 12 år gamle sønn, forteller selv på sine sosiale medier at sønnen har mottatt trusler og blitt mobbet på skolen, og man har da valgt å holde ham hjemme.

Ifølge barnefaren, Leif Kristiansen, skal barnevernet ha ankommet med tre ansatte, mens tre patruljebiler med til sammen seks uniformerte politibetjenter bisto i aksjonen mot familien.

Frieord har i dag mottatt en forklaring fra faren til den 12 år gamle gutten og situasjonen familien nå befinner seg i. Den legger vi ut her.

Sønnen vår ble hentet på ettermiddagen igår. Jeg var ute for å hente posten da tre barnevern arbeidere samt 2 politi betjenter kom fra sitt skjule sted bak en bil. De bare valset inn uten noen lovlig grunn. Dette er en sak som startet da vi kom hjem til Norge igjen etter å ha bodd i Canada de siste årene. Vi kom hjem til Norge som økonomiske flyktninger. Det er en vanskelig økonomisk situasjon i Canada akkurat nå, så vi hadde ikke noe valg. Vi møtte opp på NAV i Ås kommune hvor jeg er født og oppvokst. I møte rommet var det to rådgivere fra NAV samt en fra barnevernet i Ås kommune. NAV hadde sendt en bekymrings melding pga den situasjonen vi hadde kommet i. Deretter ble vi plassert i en hytte i Vestby kommune, 10 kilometer sør for Ås. Dette var samtidig med at det var tog streik, så vi hadde ikke noen form for transport for å gå i møter hos NAV i Ås. Vi måtte gå helt til Ås for å klare det. Barnevernet og NAV i Ås viste ikke noen bekymring at vi måtte gå helt til Ås, og ingen bekymring for at vi bodde i en hytte uten noen form for skolegang for vår sønn, samt ingen sosialsering med andre barn. Etter en måned i en hytte fikk vi vår egen leilighet i Ås og vår sønn begynte på Åsgård skole. Det tok i lang tid før problemene startet igjen, men denne gangen var det skolen som begynte å trakasere oss med at vår sønn var urolig hele tiden. Vi prøvde å fortelle dem at han trengte oppfølging i norsk gramatikk og andre fag siden han hadde vært i Canada de siste årene. Så ble barnevernet varslet av skolen og alt startet igjen. Neglisjering av skole som ikke prøvde å forstå hva han trengte. Like før jul i fjor ble vi kalt inn til et skole møte hvor de forlangte at vi skrev under et brev til PP tjenesten i Ås. De sa at viss vi ikke skrev under ville de varsle barnevernet igjen. Jeg skrev under, men de hadde varslet barnevernet likevel. Barnevernet har vært hjemme hos oss flere ganger, og vi har vært i utallige møter med de i Ås. Da skolen startet igjen i januar tok vi vår sønn ut av skolen, og varslet skole og ansvarlig i kommunen at vi ville hjemmeskole vår sønn. Det var det som gjorde at de fattet vedtaket å ta våre sønn. De mente at vi ikke hadde fått noen formell godkjennelse fra kommunen og de var urolig for at vår sønn ikke fikk den viktige sosialseringen med andre barn.

Konservativ politikk mer populær i Europa – 47 prosent til PiS i Polen

Det polske nasjonalkonservative partiet PiS (Rett og rettferd) har aldri hatt en større oppslutning enn i dag. Over 47 prosent, nesten halvparten av velgerne i Polen, sier de støtter partiet.

Partiet har stengt grensene for islamsk terrorisme, velferdsflyktninger som ikke ønsker å jobbe og innført en mer familievennlig politikk. Landet nyter en historisk lav arbeidsledighet, stadige nyinvesteringer fra utenlandske selskap og en innvandring fra blant annet Ukraina, hvor mennesker kommer for å jobbe og integrere seg.

Denne kombinasjonen har nå sørget for at et rekordantall polske innbyggere har gitt sin tillit til partiet. Partiledelsen har også stått imot press fra EU og sentralstyret i Brussel, som har ønsket at Polen skal ta imot tusenvis av ikke-integrerbare og potensielle terrorister fra muslimske land. Man har også vist at man ønsker å reformere den gamle kommunistiske politikken som førte til at en liten elite tok til seg makt, penger og kontroll over blant annet landets rettsvesen.

ØNSKER STRENGE POLITIKERE: Dr. Ryszard Żółtaniecki uttalte i går til den polske TV-kanalen TVP at mennesker ønsker strenge og rettferdige politikere. Dette skal ifølge diplomaten være årsaken til at det nasjonalkonservative partiet PiS nå nærmer seg 50 prosent av stemmene i Polen. (Skjermbilde/Polsk TV).

En lignende fremgang kan man også se i nabolandene Ungarn, Tsjekkia og Slovakia. Men det er ikke bare i Sentral- og Øst-Europa at en konservativ og eurokulturell politikk nå etablerer seg.

I land som Østerrike, Sveits, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Nederland har eurokulturelle partier fått en stor oppsving de siste årene. Venstresidens destruksjon av kjernefamilien, samt åpne-grenser politikk som har ført til at tusenvis av mennesker har blitt utsatt for islamisme og muslimsk terrorisme, fører nå til at nasjonalkonservative partier, selv nystartede, nå ligger tett opptil og i enkelte tilfeller foran de sosialistiske og venstreorienterte partiene.

De store mediehusene forsøker febrilsk å hjelpe sine ideologiske brødre og søstre i de ulike regjeringene og partiene, men vanlige arbeidere på gater og torg i Europa har fått nok og stemmer nå inn det ene konservative partiet etter det andre til makten i sine respektive land.

Det har nok ikke gått den vanlige franskmann hus forbi at et besøk til byer som Budapest, Praha eller Warszawa, gir et innblikk i en fortid han eller hun nok gjerne skulle hatt tilbake i sitt eget land og kun husker fra sin barndom. Og den jevne sentral- og østeuropeer som besøker Paris, London og Berlin har nok heller ingen ønsker om å omgjøre sine byer til slumområder fulle av graffiti, uteliggere, afrikanske gjenger eller moskeér som signaliserer fredagsbønn gjennom 30 meter høye minareter på full styrke.

VG-JOURNALIST: Nora Thorp Bjørnstad mener at navnkalling og demonisering er den beste måten å formidle dagens politiske situasjon i Europa. (Skjermbilde/VG).

I VG i dag bruker Europa-korrespondent, Nora Thorp Bjørnstad, et rikt utvalg av ord for å demonisere de konservative politikerne og skremme norske lesere til å fortsatt holde fast ved det utopiske flerkulturelle samfunnet.

Her er noen av ordene Bjørnstad mente var viktig for norske lesere å få med seg i sin reportasje fra det østerrikske valget:

«Immigrasjonsfiendtlige», «høyrepopulisme», «glattkjemmet», «ytre høyre», «langt ute på ytre høyresiden», «ytterst på høyresiden», «helt ytterst på høyresiden», «ytre-høyrepopulistene», «nynazist», «nynazistisk bakgrunn», «nazi-parti».

Sånn, nå kan leseren gjøre seg opp en upartisk og objektiv mening om valget.

Bjørnstad glemmer enten med vilje eller av ren og skjær politisk vinkling å inkludere at sosialdemokratene og sentrumspartiene som har styrt i Europa i snart et helt århundre, var de som stemplet jødestjerner i passen til jødene, som tvangslobotomerte unge, syke og eldre uten rettmessig medisinsk grunnlag og som har sine røtter i kommunismen, med nære kontakter hos Stalins beryktede ledelse. Slik bakgrunn Arbeiderpartiet har i Norge og Socialdemokraterna har i Sverige.

Og for å ikke glemme, dette er partiene som har åpnet Europa opp for en tilbakestående religion hvor de mest ytterliggående tilbedernes mest hellige oppdrag er å drepe så mange som mulig av oss.

Men pass opp for smilende konservative familier på campingtur eller glattkjemmede politikere. Det er der den virkelige faren ligger for Europa. Visstnok.

Reisebrev fra Danmark: Tivoli i København – for alle aldre og alle mennesker!

Etter Sandfestivalen og Knud Rasmussens Hus i Hundested ville vår medarbeider oppleve litt mer fart og spenning. Turen gikk tilbake til København og det verdenskjente Tivoli.

En fantastisk opplevelse

Fornøyelsesparken Tivoli i København er ikke bare en turistmagnet og byens store trekkplaster, men også et historisk landemerke der soldater fra Danmark og Sverige utkjempet harde slag for hundrevis av år siden.

Tivoli har alt.

TIVOLI I KØBENHAVN: En garantert god opplevelse for alle fra uansett alder! Hovedinngangen til Tivoli er her sett fra Vesterbrogade. Tivoli er ikke bare gode restauranter, fantasifulle turer med hard tyngdekraft, konserter eller en inspirasjon for øyet. Det er alt det og mye mer! (Foto: Frieord.no).
HOVEDINNGANGEN:  Inngangen til Tivoli er her sett fra Vesterbrogade. (Foto: Frieord.no).

Ikke bare er det 28 turer å forlyste seg med, men det er et vell av premieboder, spillehaller og annet som gjør at mange barn nok kunne tenke seg å flytte inn permanent. Ledelsen i Tivoli vet hva som selger og har derfor gjennom årene gjort så mange endringer at det originale Tivoli er nær sagt borte.

Og prisene skremmer ingen. Det finnes flere prisnivåer og man har mulighet for å kjøpe ulike billetter ettersom hva man ønsker å benytte seg av.

Stemningen er alltid god og fornøyelsesparken har så mange attraksjoner at man trenger hele dagen og gjerne to, bare for å få med seg litt av alt.

Apropos dagens slutt; kl 22.45 hver kveld produseres en spektakulær lysforestilling, nærmest inspirert av Jean-Michel Jarre, og en relativt kort men fantastisk fyverkeriforestilling kl 23.45 hver lørdag.

Video

Vår medarbeider har satt sammen en liten film med sitt mobilkamera for å gi et overblikk av hva Tivoli kan tilby. (Video: Frieord.no).

Historie

Europa har en utrolig rik og lang historie. Kanskje man ikke umiddelbart tenker på Tivoli som en del av europeisk historie, men det er interessante ting ved fornøyelsesparken som fyller 173 år i år (Den åpnet i år 1843).

Som forlystelsespark ble Tivoli etablert på et landområde som svenskene hadde forsøkt å innta den 19. februar i år 1659. Innsjøen i Tivoli er faktisk restene av en vollgrav som ble bygget som beskyttelse mot svenskene som på den tiden hadde omringet København militært.

Ryktet forteller at restene av svenske soldaters skjeletter fra nevnte slag – hvor 600 svensker døde – ligger under grunnen til Tivoli!

Restene av vollgraven fra de svensk-danske krigene, 1563 til 1814, som begynte 40 år etter oppløsningen av Kalmarunionen. Historikere kjenner til minst ett slag som utspilte seg på denne grunnen, nærmere bestemt natt til 19. februar 1659. Svenskene var ikledt hvitt, som kamuflasje, og etter slaget ble det kommentert at det var godt svenskene hadde med sine egne likskjorter. Foto: Frie Ord.
INNSJØ: Restene av vollgraven fra de svensk-danske krigene, som utspilte seg fra 1563 til 1814, og som begynte 40 år etter oppløsningen av Kalmarunionen. Historikere kjenner til minst ett slag som utspilte seg på denne grunnen, nærmere bestemt natt til 19. februar 1659. Svenskene var ikledt hvitt, som kamuflasje, og etter slaget ble det kommentert at det var «godt svenskene hadde med sine egne likskjorter». (Foto: Frieord.no).

Danmarks best besøkte turistattraksjon

Tivoli er Danmarks best besøkte turistattraksjon, og Europas tredje best besøkte fornøyelsespark. I tillegg er den verdens nest eldste av slaget kun slått av «Dyrehavsbakken», like utenfor København.

Så man kan trygt si at Danmark har tradisjon for fornøyelsesparker. Grunnleggeren, Georg Carstensen, (1812-1857), var en entrepenør og offiser med mange idèer som skulle vise seg å prege København, også i årene etter hans død.

Han hadde store planer for den første sporvogn – bytrikk – i den historiske byen, men disse ble realisert først etter hans død, basert på hans idè.

Carstensen etablerte også to andre fornøyelsesesparker i København, men med årene har begge forsvunnet. Den verdenskjente danske dikteren og forfatteren H.C. Andersen kalte Carstensen «et geni».

Georg Carstensen opprettet flere fornøyelsesparker, hvorav kun Tivoli gjenstår. Han ble genierklært av den verdenskjente danske dikteren og forfatteren H.C. Andersen. Foto: Frie Ord.
GRUNNLEGGER: Georg Carstensen opprettet flere fornøyelsesparker, hvorav kun Tivoli gjenstår. Han ble genierklært av den verdenskjente danske dikteren og forfatteren H.C. Andersen. (Foto: Frieord.no).

Se vår guide til Tivoli og praktiske opplysninger, under bildeserien.

Det er mange restauranter å velge mellom. Ved inngangen kan man plukke opp en brosjyre med informasjon om prisnivået på disse, som ligger fra under kr DKK 100.- til over DKK 175.- per hovedrett. Klassisk dansk, fransk, tysk (Biergarten), italiensk og blandet nordisk er sammen med amerikansk og østasiatisk kokkekunst blant det du kan velge mellom. Som et eksempel på kvaliteten som er tilgjengelig har vi trukket frem den italienske restauranten «La Vecchia Signora». Restauranten er viden kjent for sin pizza, som skiltet sier, og befinner seg flere steder i Sverige og Danmark. Tradisjonell dansk og utenlands fast food er også tilgjengelig for ungdom med dårlig tid. Foto: Frie Ord.
GODT UTVALG AV MAT: Det er mange restauranter å velge mellom. Ved inngangen kan man plukke opp en brosjyre med tydelig informasjon om prisnivået på disse, som ligger fra under 100 danske kroner til over 175 danske kroner per hovedrett. Klassisk dansk, fransk, tysk, italiensk og blandet nordisk er sammen med amerikansk og østasiatisk kokkekunst blant det du kan velge mellom. Som et eksempel på kvaliteten som er tilgjengelig har vi trukket frem den italienske restauranten «La Vecchia Signora». Restauranten er viden kjent for sin pizza som skiltet på bildet sier og befinner seg flere steder i Sverige og Danmark. Tradisjonell dansk og utenlandsk fast-food er også tilgjengelig for ungdom med dårlig tid. Utvalget og bredden av matservering gjenspeiler Tivolis egenskap som egnet for alle aldre. (Foto: Frieord.no).

 

Akvariet ligger i kjelleren til konsertsalen, og fiskene mates kl 13:00, 15:00, 16:00 og 17:00 hver dag. Det var tydelig at dette frydet de minste barna og er vel verd den ekstra inngangsbilletten på DKK 25.- Akvariet inneholder 1600 fisk, fordelt på 110 arter i et saltvannsbasseng på 270.000 liter. Ekte fungerende biologisk mangfold i praksis. Foto: Frie Ord.
AKVARIUM: Akvariet ligger i kjelleren til konsertsalen, og fiskene mates kl 13.00, 15.00, 16.00 og 17.00 hver dag. Det var tydelig at dette frydet de minste barna og er vel verd den ekstra inngangsbilletten på 25 danske kroner. Akvariet inneholder 1.600 fisk, fordelt på 110 arter i et saltvannsbasseng på 270.000 liter. Ekte fungerende biologisk mangfold i praksis. (Foto: Frieord.no).

 

Akvariet. Guiden fortalte vår medarbeider at man er heldig hvis en stor morene viser seg. Han hadde åpenbart flaks denne dagen. Foto: Frie Ord.
MORENE: Guiden fortalte vår medarbeider at man er heldig hvis en stor morene vise seg. Han hadde åpenbart flaks denne dagen. (Foto: Frieord.no).

 

«Dæmonen» er ganske beskrivende for det du utsettes for på denne turen. Med en fart på 62 km i timen, en nedoverbakke som ser ut til å ende i asfalten og en tyngdekraft på over 4G, er det nok mange som tenker over om de kommer til å overleve. Ingen løse gjenstander er tillatt på denne turen, og det inkluderer sko! Foto: Frie Ord.
HYL OG SKRIK: «Dæmonen» er ganske beskrivende for det du utsettes for på denne turen. Med en fart på 62 km i timen, en nedoverbakke som ser ut til å ende i asfalten og en tyngdekraft på over 4G, er det nok mange som tenker over om de kommer til å overleve. Ingen løse gjenstander er tillatt på denne turen og det inkluderer sko! (Foto: Frieord.no).

 

«Pantomimeateret», en av de mange scenene i Tivoli. Det er forestilling hver kveld under sesongen. Det estetiske ved Tivoli kommer godt til syne i dette bildet på flere måter. Blant annet er de runde ornamentene hentet fra buddhistiske templer. Bygget i 1874 er dette den eldste bygningen i Tivoli og den er nå fredet som kulturminne. Foto: Frie Ord.
BUDDHISTISK TEMPEL: «Pantomimeateret», en av de mange scenene i Tivoli. Det er forestilling hver kveld under sesongen. Det estetiske ved Tivoli kommer godt til syne i dette bildet på flere måter. Blant annet er de runde ornamentene hentet fra buddhistiske templer. Bygget i 1874 er dette den eldste bygningen i Tivoli og den er nå fredet som kulturminne. (Foto: Frieord.no).

 

Påfuglene går fritt omkring blant publikum ved hovedinngangen. Vår medarbeider ga opp å forsøke å ta på dem, men var kun få centimeter unna. Han telte 5 påfugler av begge kjønn og forskjellige farger. Foto: Frie Ord.
PÅFULG: Påfuglene går fritt omkring blant publikum ved hovedinngangen. Vår medarbeider ga opp å forsøket å ta på dem, men var kun få centimeter unna. Han telte 5 påfugler av begge kjønn og forskjellige farger. (Foto: Frieord.no).

 

Gjennom sesongen arrangerer Tivoli flere rock-konserter. Foto: Frie Ord.
SCENE: Gjennom sesongen arrangerer Tivoli flere rockekonserter for de besøkende. (Foto: Frieord.no).

 

Med 4Gs kraft blir du, som bildet viser, satt på hodet i «Aquila», en av de aller nyeste forlystelsene. Navnet stammer fra den danske astronomen Tyco Brahes oppdagelse av stjernesystemet «Ørnen», fra slutten av 1500-tallet. Foto: Frie Ord.
NYE ATTRAKSJONER: Med en kraft på 4G blir du, som bildet viser, satt på hodet i «Aquila», en av de aller nyeste forlystelsene. Navnet stammer fra den danske astronomen Tyco Brahes oppdagelse av stjernesystemet «Ørnen», fra slutten av 1500-tallet. (Foto: Frieord.no).

 

Stille og rolig. I den vestre del av Tivoli finner man et nydelig parkanlegg med rader av benker man kan sitte i fred og ro og eventuelt parkere slitne besteforeldre. Man kan alltid være sikker på at Tivolis sitteplasser er rene og og godt utrustet med søppelkurver. Foto: Frie Ord.
FRED OG RO: Ønsker man litt stille og rolig kan man gå til den vestre del av Tivoli hvor man finner et nydelig parkanlegg med rader av benker hvor man kan nyte tilværelsen og eventuelt parkere slitne besteforeldre. Man kan alltid være sikker på at Tivolis sitteplasser er rene og godt utrustet med søppelkurver. (Foto: Frieord.no).

 

Bildetekst:. En enorm lekeplass, med «Rasmus Klump» som tema, er bygget i den sydvestre delen av Tivoli. Bildet fanger ikke hele dimensjonen av størrelsen til lekeparken, da det er mye mer bak hvalen, rett ved siden av det som er kjent som pannekakehuset. Pannekakehuset er tydelig merket med «forbudt for voksne», så dette er helt klart en spennende attraksjon for barn. Foto: Frie Ord.
LEKEPLASS: En enorm lekeplass, med «Rasmus Klump» som tema, er bygget i den sydvestre delen av Tivoli. Bildet fanger ikke hele dimensjonen av størrelsen til lekeparken, da det er mye mer bak hvalen, rett ved siden av det som er kjent som pannekakehuset. Pannekakehuset er tydelig merket med «forbudt for voksne», så dette er helt klart en spennende attraksjon for barn. (Foto: Frieord.no).

 

Veteranbilene har vært en del av Tivoli siden 1959. Dette er for små barn og for de som behøver å sitte litt etter mye gåing. Toppfarten er 6 km i timen. Foto: Frie Ord.
VETERANBIL PÅ SKINNER: Veteranbilene har vært en del av Tivoli siden 1959. Dette er for små barn og for de som behøver å sitte litt etter mye gåing. Toppfarten er behagelige 6 km i timen. (Foto: Frieord.no).

Praktisk informasjon:

Inngangspenger

Tivoli passer for alle aldre og er svært tilgjengelig for rullestolbrukere og det er blant annet flere stellerom for barnefamilier og utallige toaletter for de som måtte ha kost seg litt for mye med drikke.

Turene er alltid merket om de egner seg for rullestolbrukere eller ikke.

Inngangsbilletten koster 110 danske kroner dersom du ikke skal kjøre noen av turene. Dersom du skal ha «turpass», som gir deg adgang til å kjøre alle attraksjonene, så må du ut med 220 danske kroner.

Barn under åtte år får gratis inngang!

Dersom du kun skal delta på fredagskonsertene, (som pleier å være rockemusikk), kan du slippe inn med 150 danske kroner, etter kl 19.00.

Tivoli er åpen fra 11.00-24.00 på fredag og lørdag, men stenger en time tidligere de andre dagene i uken. Tradisjonen er at Tivoli alltid stenger med et brak – det vil si fyrverkeri.

Akvariet koster 25 danske kroner per person og barn under tre år kommer inn gratis!

Å komme seg dit

Å reise til Tivoli er enkelt. Selv om parkering kan være en liten utfordring i København sentrum, er det nok av parkeringshus innenfor gå- og rulleavstand til Tivoli.

I tillegg er det laget en egen lomme for de som skal slippe av passasjerer utenfor hovedinngangen.

S-toget (T-banen) i Københavnsområdet har hyppige avganger, og S-togsstasjonene Vesterport og Københavns Hovedbanegård er begge 2 minutters gange unna.

Både S-togene og stasjonene er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Spisesteder og mat

Tivoli har 40 spisesteder i alle prisklasser og nærmest et globalt matutvalg. Ellers er det nok av spisesteder både oppover og nedover i prishierarkiet og luksusfaktoren.

De 40 spisestedene inkluderer ikke 21 andre kiosker/spisesteder som kun selger søtsaker i form av pannekaker, vafler, isvafler og lignende.

Det er imidlertid tillatt å ha med matpakke og egen drikke. Denne kan nytes på områdets mange grøntarealer med benker og bord, et stykke bort fra hyl og skrik fra de største attraksjonene.

God tur!

Fransk mor og hennes tre døtre knivstukket på feriested – muslimsk mann arrestert

Frankrike rystes av nok et muslimsk terrorangrep. Denne gangen ble en kvinne og hennes tre døtre angrepet av en knivdesperado som mente at de ikke dekket seg til nok ifølge hans religiøse oppfatning.

Den muslimske mannen som er av marokkansk opprinnelse ble arrestert på feriestedet i Laragne i Hautes-Alpes i Sør-Frankrike etter drapsforsøkene.

Les mer: Flyktningbarn angrep togpassasjerer med øks i Tyskland – skrek «Allahu Akbar»

D
ALPENE: Knivangrepet mot den franske familien skal ha blitt utført på et feriested i de franske alpene. (Foto: Google maps).

Ifølge politiet skal den muslimske mannen ha rømt fra stedet rett etter knivangrepet som fant sted klokken 10 på formiddagen.

Den yngste jenta som kun var åtte år gammel måtte fraktes med luftambulanse til Grenoble, hvor hun ble behandlet for livstruende skader. Hun skal blant annet ha blitt knivstukket i lungen.

Hennes mor (46) og storesøstre på henholdsvis 12 og 14 år, ble behandlet på det lokale sykehuset i kommunen Gap. Deres skader var alvorlige, men ikke livstruende, ifølge ledelsen på sykehuset.

Les mer: Muslimer drepte 31 og skadet 250 i Belgia – eksplosjoner på t-bane og flyplass

D
ALVORLIG TILSTAND: Den yngste jenta i familien som ble knivstukket var bare åtte år gammel. Hun skal ha blitt stukket i lungen og måtte fraktes med luftambulanse til et større sykehus i Grenoble. Moren og de to storesøstrene fikk alvorlige skader, men kunne behandles på det lokale sykehuset. (Foto: Express).

De første rapportene som kom etter angrepet beskrev at moren og døtrenes lette kledsel skulle være motivet til den muslimske terroristen.

Ifølge værrapportene skal temperaturene i området ligge på rundt 30 grader midt på dagen.

Les mer: Muslimer planla å sprenge Eiffeltårnet

Raphael Balland som er aktor hos påtalemyndighetene i den franske kommunen Gap uttalte følgende til pressen:

– Jeg vil avvise påstanden og ryktene om at mannen ikke kom med uttalelser rettet mot familien som følge av deres kledsel.

Men den franske rikskringkasteren TF1 beskriver angrepet som «med mulige religiøse motiver». Terroristen, som blir omtalt som «Mohamed B», skal være 37 år gammel.

På tross av aktors påstand om at mannen ikke angrep av religiøse motiv, så videreformidler TF1 at angrepet kom som følge av jentenes bruk av shorts.

Les mer: Muslimer bak terrorangrep i Paris – 140 drept så langt

Moren til jentene skal endog ha hjulpet angriperen da han ble syk dagen før, ifølge nyhetskanalen.

Mohamed skal ha knivstukket døtrene mens de spiste frokost på feriehuset sitt og så gått inn i huset og knivstukket moren.

Borgermesteren i byen, Edmond Francou, uttalte at han «ikke ønsket å spekulere i motivet for angrepet», med henvisning til det muslimske terrorangrepet i Nice sist uke.

Den marokkanskfødte knivmannen skal ifølge politiet ha et rulleblad bestående av en rekke mindre kriminelle forhold.

Han skal ha vært på feriestedet med sin gravide kone og to barn. De to familiene bodde i hus ved siden av hverandre og knivmannens kone skal være «fortvilet» ifølge borgermesteren.

Les mer: Terrorangrep i Paris – 12 døde – politimann henrettet av islamister

Moren og døtrene skal være fra byen Nantes i vest-Frankrike og ofte reise på ferie til alpene.

Knivmannen skal være fra Paris.

Andre gjester i området skal motta hjelp fra psykolog etter angrepet.

OPPDATERT: Den muslimske mannen skal ha ropt «Allahu Akbar» da han ble avhørt av fransk politi etter knivstikkingen.

Frankrike opplever nå et større antall terrorangrep utført av muslimer. Det er knapt en uke siden en IS-tilhenger drepte 84 mennesker, blant dem 10 barn og en gravid kvinne, på en promenade i byen Nice.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

Relatert:

Alenemor i Finnmark kastet ut av kommunen – flyktninger skal flytte inn

Alenemoren Anne Lise Bakke ble sist tirsdag oppringt fra boligetaten og fortalt at hun og barna på 13 og 15 må forlate sitt hjem fordi kommunen har flyktninger som skal flytte inn.

Familien som bor i Loppa kommune, skal nylig ha blitt oppløst og er i en sårbar situasjon.

Les også: 77-årig pensjonist kastet ut i Vestby for å gi plass til flyktninger

KASTES UT AV HJEMMET SITT: Anne Lise Bakke og hennes to barn fikk en telefon sist tirsdag om at de må flytte ut av hjemmet sitt. Bakgrunnen er at kommunen har tatt inn 12 flyktninger som nå skal plasseres ut i de kommunale boligene i Øksfjord. Saken har skapt såpass sterke følelser hos lesere og innbyggere at Altaposten har måttet gå ut med advarsel mot språkbruk. (Foto: Skjermdump Facebook/Altaposten).
KASTES UT AV HJEMMET SITT: Anne Lise Bakke og hennes to barn fikk en telefon sist tirsdag om at de må flytte ut av hjemmet sitt. Bakgrunnen er at kommunen har tatt inn 12 flyktninger som nå skal plasseres ut i de kommunale boligene i Øksfjord. Saken har skapt såpass sterke følelser hos lesere og innbyggere at Altaposten har måttet gå ut med advarsel mot språkbruk. (Foto: Skjermdump Facebook/Altaposten).

Når Altaposten ringer rundt i kommunen for å få et svar om hvordan man kan kaste ut en småbarnsmor slik, får de bare beskjed om at kommunen følger politikernes avgjørelser.

Også ordføreren fra Høyre, Steinar Halvorsen, sier han forstår situasjonen, men er ifølge ham selv bundet på hendene. Han sier imidlertid at han har tiltro til administrasjonen og at de følger regelverket.

Les også: 90-åring nektes sykehjemsplass – kommunen ønsker asylmottak

STOLER PÅ ADMINISTRASJONEN: Ordfører fra Høyre, Steinar Halvorsen, sier han har tiltro på at administrasjonen i kommunen følger reglene i denne saken. (Foto: Loppa kommune).
STOLER PÅ ADMINISTRASJONEN: Ordfører fra Høyre, Steinar Halvorsen, sier han har tiltro på at administrasjonen i kommunen følger reglene i denne saken. (Foto: Loppa kommune).

Til Altaposten sier Anne Lise Bakke følgende:

Man gjør ikke sånn mot sine egne. Man føler at man ikke er verdt noe, kom­mer det stille fra Anne Lise Bakke. (Sitat slutt).

Nyheten har sendt sjokkbølger inn i det lille kystsamfunnet Øksfjord i Loppa kommune, med knappe 489 innbyggere.

Kommunen vedtok sist år å ta imot 12 flyktninger som da naturlig må bosettes blant de eksisterende boligene. Ifølge kommunens eget vedtak så skal flyktningene selv måtte skaffe bolig på det private markedet, dersom kommunen ikke har egnet tilbud.

Men dette viser seg nå ikke å være etterfulgt av verken rådmann Marion Høgmo eller ordfører i Øksfjord, Steinar Halvorsen.

Les også: AP-ordfører i Nordland: Sender hjem syk 92-åring fra sykehjem – ønsker 50 flyktninger til kommunen

D
INGEN MEDFØLELSE: Å kaste ut en småbarnsmor som trenger hjelp er ikke noe problem for rådmann i Loppa, Marion Høgmo. – Skal kommunen sørge for bolig til alle, spør hun Altaposten. Selv bor hun i gratis bolig fra nettopp kommunen. (Foto: Loppa kommune).

Når Altaposten ringer rådmann Marion Høgmo møter de en kald og avvisende stemme:

Skal kom­munen sørge for bolig til alle? Er det ikke naturlig at folk byg­ger eller leier bolig pri­vat, er reak­sjo­nen fra den 58-årige råd­mannen i Loppa.

Når Altaposten spør om rådmannens bruk av kommunal bolig som i tillegg er betalt av skattebetalerne i kommunen, så får de følgende svar:

Men jeg pendler.

Høgmo skal selv ha til salt på maten og fikk da hun ble tilsatt i stillingen en lønnsøkning på 140.000 kroner. Dette altså i tillegg til gratis bolig og diettpenger.

Reaksjonene fra lokalinnbyggerne og leserne av Altaposten har vært så sterke at avisen har måttet skrive en ekstra advarsel på sin Facebook-side hvor man ber om besinnelse og normal språkbruk.

Les mer: Bærum kommune vil kaste ut beboere i kommunale leiligheter for å bosette flyktninger

En av de som kaster seg inn i debatten er en Facebook-bruker ved navn Maria. Hun skriver følgende til rådmannen:

Makan til arroganse fra rådmann! Pendlende rådmenn får ta sine egne råd på alvor og komme seg ut på det private markedet sjøl og gi fra seg sin kommunale bolig til nykommere. Hun mener det er naturlig at folk bygger hus- det er det kanskje for folk med nærmere millionlønn, men for enslige eller lavtlønnede er vel det nærmest en utopi!! Snakk om å spytte på folk!!
Rådmann i Loppa, her skal du få et tilbud av meg: 3 roms leilighet med fantastisk utsikt og sentralt beliggende. 8000,- mnd+ strøm. Nå har du jo bodd kommunalt en stund, så kanskje på tide å finne leilighet selv på det private markedet, så kan nyinnflyttere få en forholdsvis rimeligere og barnevennlig leilighet.

Innlegget har fått 60 liker allerede.

Les også: Haugesund: Vil putte eldre på dobbeltrom for å hente inn flere flyktninger

En annen skriver følgende om hvordan flyktningene prioriteres også med husbanklån:

I andre kommuner, begynner det med at noen må flytte. Senere, når flyktningen får jobb, så skal hus kjøpes. Når huset skal finansieres, står det i kontrakten/finansieringsplan: 1. Loppa kommune (f.eks!), kr x xxx xxx,-, og hele kjøpesummen, føres på en linje. Startlån! Huset fullfinansieres, og uten krav til egenkapital. Men, men… godt for økonomien, sies det…

En Facebook-bruker sier at slik politikk vil kunne føre til mer rasisme og fremmedhat:

Når makt mennesker avler avmakt – da blir det ganske enkelt både stygt og hjerterått for de som rammes. Æ bare spør: Kan Loppa kommune leve videre etter det her – og da med tillit og troverdighet fra sine innbyggere??? Når en i neste perspektiv ser at kommunen rett og slett gir grobunn til rasisme og fremmedhat, bør denne saken taes videre til et høyere nivå i departementet…..For hvordan kan en si opp sine egne innbyggere, for så å gi boligene til flykninger…helt uhørt…

Les også: Svensk barnefamilie kastes ut for å lage rom for nyankomne flyktninger – barnefaren: «Jeg er helt tom»

OPPDATERT: Etter at det naturlig nok ble en storm rundt denne saken, så gikk ordfører i Loppa, Stein Halvorsen, ut i Altaposten og sa at det hele hadde vært en misforståelse. Etter et møte med rådmann Marion Høgmo, så ble det klart at leiekontrakten som alenemoren hadde, sto ved lag og ikke skulle brytes. Man skulle også se over rutinene slik at kommunen ikke lenger ringte til innbyggerne og fortalte dem at de skulle kastes ut.

Les også fra Altaposten.no: Blir ikke kastet ut

Relatert:

Dagens video: Tre søsken får familie i julegave

Videoen viser det amerikanske ekteparet Michael og Sarah Perks, som gir sine fosterbarn de gode nyhetene mens de sitter i sofaen og venter på å åpne julepresangene sine.

Det eldste barnet, en gutt, bryter sammen og gråter av glede når han åpner esken og finner adopsjonspapirene for ham selv og hans biologiske søsken.

Filmen ble tatt i julen 2014, og viser seks unge barn i like pysjamaser som sitter på en sofa i en stue dekorert med julepynt.

Faren i familien går opp til gutten som sitter i midten og gir ham en gave og sier «denne er til deg, deg og deg», mens han peker på guttens to biologiske søsken som sitter ved siden av ham.

2F37C22E00000578-3353233-image-a-22_1449696223329

Gutten løfter opp lokket på esken og begynner å gråte når han leser papiret, som bekrefter at adopsjonen deres har blitt akseptert.

Uten å si et ord så står gutten opp og gir sin nye far en klem. Faren kysser sin sønn på hodet og holder ham godt, mens han gråter.

2F37C21300000578-3353233-image-a-24_1449696276584

To av de andre barna høres i bakgrunnen si; «Du er en av oss nå». Faren legger til; «Du er offisielt en Perks».

Gutten går så over til sin mor, som filmer det hele. Faren tørker tårene fra øynene sine og tar over kameraet fra moren og filmer videre.

Moren sier så; «Vi fikk papirene for to dager siden. Akkurat i tide til å legge dem under juletreet. Er det ikke fantastisk?».

En av de unge jentene som også er blitt adoptert sniker seg inntil moren sin, mens man kan høre ett av barna si; «For evig og alltid».

2F37C1F700000578-3353233-image-a-29_1449696305917

Det må innrømmes at undertegnede som la ut denne saken følte det som å stå på kjøkkenet og skrelle en kilo løk når han så videoen første gang.

Relatert:

4. klassinger skal lære om sex i ny kampanje på norske grunnskoler

Den årlige kampanjen startet denne uka og kalles «Uke 6». Over 50.000 av landets grunnskoleelever vil få undervisning i temaer som seksuelle følelser, tekniske forhold ved samleie, ulike former for seksualitet og seksuelle identiteter.

D
OMFATTENDE PROGRAM: 50.000 av landets grunnskoleelever skal delta i informasjonskampanjen som strekker seg fra 4-10. klasse. Flott grafikk og promotion hører til.

Vanligvis har man rettet seg mot den øvre delen av grunnskoleelevene som går i 7-10. klasse, men nytt av året er at man har laget læringsmateriell tilpasset fra 4. klasse, altså for 10-åringer.

D
POSITIV: Helsedirektoratet ved Ellen Margrethe Carlsen stiller seg positive til sex-undervisningen for 10-åringer. (Foto: Selvhjelp.no).

Støttes av Helsedirektoratet

Avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Ellen Margrethe Carlsen sier at de støtter Sex og Politikk sin kampanje:

– Ungdommer ønsker mer konkret kompetanse i å forebygge og handle i seksuelle risikosituasjoner, og ønsker særlig mer kunnskap om forhold det er vanskeligst å snakke om – seksuelle følelser, tekniske forhold ved samleie, ulike former for seksualitet og seksuelle identiteter.

Helsedirektoratet støtter «Uke 6» fordi de gjør et viktig arbeid for å gi tilpasset seksualundervisning på ungdommens premisser. (Sitat slutt).

Skal lære om «nye familieformer»

Men det er ikke bare barnas seksualitet som skal diskuteres og undervises, men også andre temaer som «Familier». Ifølge læreplanen skal elevene fra og med 4. klasse få avklart gamle forestillinger om at en familie må ha en mor og far. Ny innsikt skal fortelle elevene at det nå finnes nye familieformer hvor barna kan ha to foreldre av samme kjønn.

Nytt av året er også en tverrfaglig innfallsvinkel, med vekt på drøfting av ulike emner knyttet til seksualitet, kropp, følelser, grenser og mellommenneskelige relasjoner. Hvilke seksuelle temaer og innfallsvinkler man har lagt opp for 4. klassingene er ikke presisert i Helseinfo.no.

Temaer

I tillegg til å lære barna om tekniske forhold ved samleier og nye familiekonstellasjoner så har kampanjen hvert år et eget tema. Tidligere temaer har vært «Kjønn, betyr det noe?» (2014), «Mine og dine grenser» (2013), «Å være seg selv» (2012) og «Ditt liv, ditt valg, din kropp» (2011).

Sex i alle fag

Seksualundervisningen skal nå blandes inn i den eksisterende timeplanen med det som kalles «en bred innfallsvinkel» som betyr at man kan undervise om sex i fag som naturfag, samfunnsfag, RLE og norsk. I tillegg er det øvelser som kan brukes i kunst og håndverk, og musikk.

D
SEX I ALLE FAG: Nå skal sexundervisningen implenteres i alt fra norsk til håndverk og musikk på timeplanen. Kun fantasien setter grenser for hvilke skolefag temaet sex ikke kan benyttes i.

Undervisningsmateralet skal være gratis for skolene og er betalt av Barne-, ungdoms og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet, og Helsedirektoratet.

Video: Snoppen og Snippan

Barn og grunnskoleelever blir ikke bare informert om sex på skolen, men også gjennom statsfinansiert TV. I Sverige har Sveriges Television (SVT) skapt en liten mediestorm når de sendte følgende video på Barne-TV i januar: