Danmark viser vei – fortsatt stopp for kvoteflyktninger

Den danske regjeringen har bestemt at landet fortsatt ikke kommer til å ta imot flyktninger gjennom FNs kvoteflyktningsystem. Utlendings- og integrasjonsminister fra det liberale regjeringspartiet Venstre, Inger Støjberg, motiverer beslutningen med at for mange flyktninger i Danmark ikke forsørger seg selv, ikke minst de kvinnelige flyktningene.

Inger Støjberg (Foto: Venstre.dk).

Danmark ønsker blant annet å etablere såkalte utreisesentre utenfor EU, der migranter so har fått avslag på sine asylsøknader skal kunne sendes. Støjberg håper på denne måten å bremse den enorme flyktningstrømmen til Europa.

Vi skal ødelegge menneskesmuglernes business-modell slik at flyktningene ikke gir seg ut på fra land i nærområdet, og så videre til farlige reiser over Middelhavet, for deretter å asylhoppe rundt i Europa, skriver Højberg i en pressemelding.

Den nye politikken og uttalelsene har allerede gjort utslag og i 2017 søkte rundt 3.500 personer om asyl i Danmark, det laveste antallet siden finanskrisen i 2008.

Daværende innvandrings- og integreringsminister fra FrP, Sylvi Listhaug, sa følgende etter et besøk en flyktningleir i Kenya i begynnelsen av 2018.

– For den samme kostnaden som 1.000 kvoteflyktninger årlig i Norge, kan vi hjelpe flere hundre tusen her nede hvert eneste år. Dette besøket har gitt meg utrolig drivkraft til å stå på videre for å få endret denne forståelsen. Målet må være at vi hjelper flest mulig. Det er etisk riktig, sa Listhaug til avisen.

 

DANMARK: By kjøper inn 10 eiendommer for 24 millioner kroner til flyktninger

Selv om den store flyktningstrømmen fra 2015 og 2016 har bremset opp, så fylles nordiske land stadig opp med titusenvis av flyktninger og migranter fra ikke-vestlige land. Og nå begynner for alvor effektene av familiegjenforening å vise seg, noe Danmark fikk føle nylig.

Da kom det nemlig frem at det er flere som kommer til landet på nettopp familiegjenforening enn som flyktninger og asylsøkere.

Les også: Asylsøkere i Danmark må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

Les også: Danmark: Innvandrerkriminaliteten er doblet på seks år

Denne stadige strømmen av mennesker fra muslimske land har skapt store problemer på boligmarkedene i Danmark. I våre naboland finnes det nemlig et system der man blir tildelt bolig etter behov og ansiennitet av kommunen. Det betales leie, som kontrolleres av myndighetene. Mange unge, syke og eldre står ofte i slik boligkø i mange år, og må ta til takke med den boligen de blir tildelt.

Masseinnvandringen har imidlertid kastet en ordentlig skiftenøkkel i maskineriet. De kommer uten penger eller mulighet til å betale leie. De kommer ofte i store familier. De kommer ofte i store grupper. Og et sted må de jo bo. Så da tar kommunen frem sine ventelister og etniske dansker blir deretter dyttet videre nedover, for å gjøre plass til de nyankomne.

Les også: Verdt å vite om innvandringen i Danmark

Les også: Det nye Danmark: Antallet voldtekter har eksplodert

Bare i år ankommer over 160 flyktninger til Aarhus, og dem har ikke kommunen plass til, sier den socialdemokratiske rådmannen, Kristian Würtz, til danske medier.

Så da må kommunen inn på det private boligmarkedet og kjøpe leiligheter og hus for å dekke behovet. Det fikk de støtte fra av den vanlige rødgrønne politiske kabalen. Kun tre partier var imot; Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

Les også: Syrisk flyktning ønsker sine 20 barn og 3 koner til Danmark

Les også: Dansk politiker rasende over kravmentaliteten, griskheten og mangelen på takknemligheten til innvandrerne 

Aarhus’ bystyre klubbet nylig igjennom et vedtak på 24 millioner danske kroner for 10 boliger til flyktninger. Og dette er ikke gamle, nedslitte boliger på siste holdeplass. Nei, her snakker vi sentrumsnære og ettertraktede områder i byen Aarhus. Der danskene bor.

– Husene skal ikke ligge i innvandrertette områder eller «utsatte boligområder». Det kan skade integrasjonen, står det i avgjørelsen.

Les også: Somalisk asylsøker fikk opphold og bolig i Danmark – drepte naboen med 160 knivstikk

Les også: Syrisk asylsøker drepte kvinne i leilighet i Danmark – tilbød naboen sex med døde liket

Det betyr at disse titalls flyktningene nå skal få bo sammen med dansker som har jobbet hardt og spart hele livet sitt for å bo i hus og boliger av høyere prisklasse og «finere områder». Det spørs hva disse sier når prisene nå plutselig går ned på deres eiendommer som følge av bråk, uro, forsøpling, narkotikasalg, kriminalitet eller i verste fall drap i boligene, slik Trondheim kommune opplevde denne uken.

De 24 millionene kommer selvfølgelig i tillegg de faste utgiftene til mat, klær, legebesøk, operasjoner, tannbehandling, terapeuter, psykologer, barnehage, skole, førerkort, språkkurs, tolker, advokater, hærverk, rettssaker, politiinnsats, fengsler og erstatning til de danske ofrene for volden flyktningene står bak. (Som igjen koster samfunnet i tapt skatteinntekt, arbeidsytelse, operasjoner, sykemeldinger, ødelagte liv og familier m.m.)

Les også: Danmark: Kaster innvandrerfamilier fra leilighetene sine

Les også: 80 prosent av alle som mottar sosialbidrag i Danmark er innvandrere

Det spørs hvor lenge en slik politikk fungerer før det hele imploderer i både samfunnslig og økonomisk kaos. Men så lenge danskene går til valgurnene og gir de rødgrønne politikerne sine stemmer, så får flyktningene boliger i millionklassen og et liv uten økonomiske bekymringer. Betalt av den danske skattebetaleren.

Det må gjøres klart at denne saken fra Aarhus ikke er et enkelttilfelle, men heller en regel og endel av en større politisk bevegelse som på alle plan gjør det vanskeligere og verre for nordmenn, svensker og dansker å leie eller kjøpe seg bolig. Og verst går det utover de svakeste i våre samfunn. Enslige foreldre, syke og eldre, blir ofte kasteballer og de første som blir ofret. De har ingen muligheter eller ressurser til å kjempe imot kommuner og myndigheter når de får brev eller beskjed om at de må flytte eller har mistet boligen sin.

Les også: Det kreves TOLV europeiske skattebetalere for å forsørge EN afrikansk migrant

Det kuttes også i matlevering, varm mat, dusjing, stell, medisiner, omsorg, operasjoner, behandling og tilsyn til de svakeste, sykeste og eldste innbyggerne. Alt for å kutte kostnader og «effektivisere». Samtidig er altså skattekisten til flyktninger, migranter og asylsøkere bunnløs, slik vi ser i Danmark, der titalls millioner kan bevilges til luksusboliger for asylsøkere helt uten videre på ett enkelt møte.

Under her legger vi ut en lang rekke lenker til nyhetssaker som viser at dette er en omfattende og konkret politikk som de rødgrønne partiene og politikerne fører. Dette er organisert. Dette er villet.

NORGE:

SVERIGE:

Europeiske venstrepolitikere: «Europeere eksisterer ikke»

Den kulturelle marxismen og postmoderne galskapen ser ikke ut til å avta hos de rødgrønne politikerne og partiene i Vest-Europa. Tvertimot så uttales sosialistiske og kommunistiske fraser stadig høyere og med mer tyngde, ettersom Europa synker ned i avgrunnen gjennom massiv innvandring, postmodernisme og sosiale eksperimenter.

Tankene går til orkesteret og kelnerne på Titanic som fortsatte å spille og servere selv etter at luksusbåten hadde truffet isfjellet og var i ferd med å synke.

Les også: Hvorfor er det populært å hate hvite mennesker, hvit kultur og hvit historie?

Les også: Italias nye regjering til migrantene: «Pakk kofferten – gratisoppholdet er over»

Denne uken har ikke mindre enn to fremtredende europeiske ledere – den franske statsministeren Emmanuel Macron og Tysklands president, Frank-Walter Steinmeier – gått offentlig ut med påstanden om at franskmenn og tyskere ikke eksisterer. Macron gikk endog et steg videre under sitt offisielle statsbesøk i Danmark og uttalte at «ekte dansker eksisterer ikke«.

Macron ble imidlertid ikke jaget ut til flyplassen under politieskorte, men fikk spise fem-stjerners middager og kjøres rundt i skuddsikker limousin med bevæpnede livvakter til besøket var over uten at verken tomater eller skandale fulgte ham. Han fikk derimot litt motstand i sitt hjemland for uttalelsene.

Den barneløse Macron hadde tidligere denne uken også angrepet Ungarns president Victor Orban og Italias innenriksminister Matteo Salvini for deres trofasthet til sine innbyggere og kristendommen. Macron mente de ikke omfavnet masseinnvandringen og EUs totalitære enstatsprosjekt, samt den kommende demografiske transformasjonen av Europa til et multikulturelt samfunn med massivt påfyll av mennesker fra afrikanske og arabiske nasjoner.

– Europa må bli en modell for en humanistisk og grunnleggende samfunnsendring i globalismens lys, sa Macron under den årlige konferansen for franske diplomater på mandag.

Les også: Frieord ser på venstrehatet del 2: Rasismen mot hvite

Les også: Polen vil heller gå ut av EU enn å åpne grensene for muslimske migranter

Macron sa også at kampen mot nasjonalstatene og nasjonalkonservativ politikk må dobles, slik at hele kontinentet kan bli en ansiktløs og identitetsløs grå masse uten kulturelt og historisk samhold.

Orban, som har fem barn, og Salvini som har to barn, har en bedre forståelse og et ansvar for fremtiden ikke bare for sine nasjoner, men også for sine barn og eventuelle barnebarn, noe Emmanuel Macron, Theresa May, Angela Merkel og resten av de barneløse EU-lederne ikke har. De vil dø alene og etterlate seg et Europa i brann.

Les også: Victor Orbán: Europas eksistens er i fare

Les også: Nobelprisvinner: «Muslimene oversvømmer, okkuperer og ødelegger Europa»

BARNELØSE. Svært mange av Europas toppledere er barneløse. Hvordan kan man lede et land og et kontinent hvis man ikke har noe ansvar for etterkommere?

Les også: Soros ber Europa ta opp lån på tusenvis av milliarder for å finansiere asylstrømmen

Les også: Tsjekkias statsminister til EU: «Vi vil ikke ha noen flyktninger til landet vårt»

Frieord har tidligere vist videoer og uttalelser fra europeiske politikere som ser positivt på utviskelsen av Europa og vår kultur.

Les også: Miljøparti-politiker: «Godt at tyskere blir en minoritet i et superkulturelt samfunn»

Les også: Miljøparti-politiker i Tyskland: «Det finnes ikke noe tysk folk»

 

Muslimsk politikvinne i Danmark nekter å håndhilse på menn

Det brygger opp til religiøs storm i vårt naboland i sør. Den politiansatte Asmaa Abdol-Hamid er i åpen konfrontasjon med sin arbeidsgiver, justisminister Søren Pape Poulsen (Det Konservative Parti).

De konservative har nettopp sammen med Dansk Folkeparti fremsatt et forslag om at man ikke kan få dansk statsborgerskap, hvis man under seremonien i hjemkommunen nekter å ta borgermesteren i hånden.

Les også: Nytt lovforslag i Danmark: Vil utvise muslimske ekstremister

Dette har skapt et anstrengt forhold til den fundamentalistiske muslimske politikvinnen, som tidligere har gjort seg bemerket ved å nekte å ta menn i hånden, som justisministeren tidligere har pålagt henne å gjøre som politiansatt.

Tvertimot har Asmaa kommet med offentlige uttalelser hvor hun direkte nekter å etterkomme justisministeren krav om å håndhilse som en del av sin arbeidshverdag.

Jeg setter hånden på hjertet. Det er slik jeg viser respekt. Det er et spørsmål om min personlige blyghet og intimsfære. Våre grenser ligger på forskjellige steder. Noens grenser går ved et kyss på kinnet og andre stopper når det skal gis en kroppsklem, sier Asmaa Abdol-Hamid til den danske avisen BT.

Les også: Kraftig vekst i antall moskeer i Danmark

Les også: Ayesha: «Jeg vil heller forlate Danmark enn å ta av nikaben»

KONFLIKT: Det har brygget opp til konflikt med den muslimske fundamentalisten Asmaa Abdol-Hamid og justisminister Søren Pape Poulsen. (Foto: Den Korte Avis).

Les også: Danmark innfører forbud mot burka og nikab på allmenn plass

Les også: Islamist som oppfordret til terror mistet sitt danske statsborgerskap

Men Asmaas forklaring om at det ikke har noe med religion å gjøre, passer ikke inn i de fundamentale kretsene hun beveger seg i og tilhører. Hun har blant annet vært på koranskole i jemen, som er et av de mest fundamentale islamsitiske landene i verden.

På Grimhøi-moskeen i Aarhus sammenligner imam og moskeens talsmann, Oussama El-Saadi, et håndtrykk med det samme som om å spise svinekjøtt.

For muslimer handler det ikke om manglende respekt. Det er vår religion, og det er faktisk full respekt fra oss, om man ikke håndhilser med en person av det motsatte kjønn, sier El-Saadi til Ekstra Bladet og understreker:

Vi kan heller ikke spise svinekjøtt. Men hvis valget var å spise det eller dø av sult, så ville jeg selvfølgelig spist det. Dette er det samme.

Les også: Nytt lovforslag gjør det lettere å kritisere islam i Danmark

Les også: Muslimske innbyggere fyller opp danske fengsler

Asmaa på sin side har vært ansatt som «koordinator» ved Fyns politi for å bygge bro mellom det svært invandrertette boligområdet Vollsmose og politiet.

Blekket var knapt tørket på ansettelseskontrakten før det internt i politite ble bråk rundt hennes islamistiske fremferd.

En evalueringsrapport som Den Korte Avis fikk innsyn i viste at «kolleger ved Fyns politi ga uttrykk for utilfredshet med nyansatt prosjektkoordinator (Asmaa Abdol-Hamid) ikke tok sine mannlige kolleger i hånden».

Justisministeren uttalte etter et møte med Folketingets integrationsudvalg, Pernille Bendixen at man som ansatt ved politiet skal utvise alminnelig høflighet og ta både menn og kvinner i hånden.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

VIDEO: Dansk partileder besøker dansk ghetto – da blir innbyggerne svært sinte

Eplet og treet

Nå er det ikke bare Asmaa som har havnet i danske aviser og fått problemer med politiet. Hennes bror, Tarek Abdol-Hamid, har tre dommer på seg for vold, tyveri og trusler.

Under et diskotekbesøk i Svendborg skal den muslimske mannen ha befølt en dansk fotomodell, ‘Sofie’ som var ute med venninnen sin. Han tar henne blant annet på rumpa og brystene. Da hun dytter ham vekk kaller han henne en «hore» og «kjerring». Den danske kvinnen velger da å forlate diskoteket med sin venninne. Men Asmaas bror følger etter dem ut på gaten. Her roper han ut drapstrusler mot familien hennes og skal endog ha løpt opp til kvinnen og skreket henne opp i ansiktet.

Les også: Asylsøkere i Danmark må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

Les også: Danmark: Kaster ut innvandrerfamilier fra leiligheter

DØMT KRIMINELL: Asmaas bror, Tarek Abdol-Hamid er dømt for grov vold mot en kvinne utenfor et diskotek i byen Svendborg. (Skjermbilde/DR).

Les også: Dansk politi anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

Les også: Hver tredje dømt for voldtekt i Danmark er innvandrer

Tarek dytter deretter fotomodellen kraftig bakover, slik at hun faller og slår hodet i asfalten og besvimer. Asmaas bror fortsetter volden ved å slå henne i ansiktet og sparke henne i magen selv mens hun ligger forsvarsløs på bakken.

Tarek blir pågrepet og blir dømt til seks måneders fengsel, hans tredje dom siden 2003.

Det lange rullebladet forhindret imidlertid ikke den venstreorienterte lisensfinansierte statskanalen Dansk Radio i å bruke ham som sannhetsvitne om muslimsk vold og uro under Eid-feiringen i Vollsmose i 2012.

Les også: Muslimsk feiring i Norge og Danmark endte i bråk, slåsskamper og skyting

Lignende debatt i Norge

Frieord har tidligere skrevet om hvordan muslimer i det norske Forsvaret har nektet å hjelpe det motsatte kjønn under førstehjelpsøvelser.

Relatert:

 

Antallet voldtekter mer enn doblet i Danmark på ti år

«Politiet etterlyser en ung mann med mørkt krøllete hår på siden og i nakken. Han er mørk i utseendet, 185 centimenter høy og har sorte bukser og hvit t-skjorte.»

Slik høres en etterlysning etter en voldtekt av en fjorten år gammel etnisk dansk jente ut. Overfallet og voldtekten fant sted under fotballturneringen Dana Cup den 27. juli.

Les også: Asylsøkere i Danmark må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

Les også: Danmark: Innvandrerkriminaliteten er doblet på seks år

Voldtekten fant sted bare to dager etter at en annen dansk 17-årig jente ble voldtatt under den samme fotballcupen. Også i det tilfellet etterlyser dansk politi en utenlandsk ung mann.

Danske medier skriver om «bølger av voldtekter i sommervarmen». En litt rar overskrift da man har den samme varmen – ja enda varmere vær i sentral- og øst-Europa, men der kommer ingen «bølger» av rapporter om voldtekter av unge jenter, slik man ser i vesten og Norden.

Les også: Norsk kvinne voldtatt i Danmark på nyttårsaften – politiet leter etter «utenlandsk mann»

Les mer: Det nye Danmark: Antallet voldtekter har eksplodert

Kan det være at det eksister en fellesnevner her som det offentlige ikke ønsker å ta fatt i?

I enda et tilfelle publiserte politiet i den danske byen et bilde av en mann med somalisk utseende etter en voldtekt den 7. juli.

Det som skremmer ehver person som leser om utviklingen er at dette ikke er uvanlige etterlysninger og informasjon fra politiet. Det er tvertimot typisk og noe som ikke lenger sjokkerer verken politimyndigheter eller innbyggerne i våre land. Heller ikke i Norge.

Les også: 13-årig jente voldtatt av utenlandsk ungdom i Danmark

Les også: Hver tredje dømt for voldtekt i Danmark er innvandrer

Siden første halvår i 2011 til første halvår i 2018 er antallet anmeldte voldtekter i Danmark mer enn doblet.

Under de første 6 månedene av 2009 mottok Danmarks politikretser 200 anmeldelser for voldtekt.

Under de første 6 månedene av 2018 mottok de over 511 anmeldelser.

Det er en økning på ikke mindre enn 155 prosent på ca. 10 år.

Les også: Asylsøker i Danmark tok seg inn i familiebolig og forsøkte å voldta 8-åring

Les også: Norsk jente gjengvoldtatt av mørkhudede menn under fotballcup i Danmark

Politiet har også mye arbeid med å få oversikt over alle voldtektene da de samme unge mennene med annen bakgrunn enn dansk er involvert i flere av gruppevoldtektene og andre former for seksuelle overgrep.

En sak som politiet i Midt- og Vestjylland jobber med  i dag er mot fire menn som er tiltalt for å ha begått voldtekt med andre seksuelle forhold enn samleie mot en 19-årig dansk kvinne. Kvinnen skal først ha blitt dopet ned av mennene før overgrepet fant sted.

Hun ble blant annet tvunget til å utføre oralsex før det skal ha blitt innført atskillige gjenstander i den unge kvinnens underliv.

Rettssaken starter i den danske byen Herning den 14. august. Alle de fire mennene nekter straffeskyld.

Det har heller ikke alltid kun med menneske- og kvinnesynet til overgriperne, men en dypere moralsk forfallenhet hos de utenlandske familiene og miljøene som en helhet. Dette kan observeres i et annet tilfelle der to 14-årige danske jenter ble gruppevoldtatt av seks ungdommer med ikke-vestlig bakgrunn i Kokkedal i slutten av 2017.  Før rettssaken kom opp i juni i år skal moren til en av de siktede påstått overfor danske aviser at anmeldelsen er å anse som rasistisk, da de er utenlandske og offeret er dansk. En av fedrene til de siktede sa at hvis overgrepet finner sted hjemme hos jenta så er det ikke å anse for voldtekt.

Da dreier det seg ikke lenger bare om at selve forbrytelsen fant sted, men at den også aksepteres av en kultur og et menneskesyn fra foreldre, slekt og nærmiljø som har bakgrunn fra ikke-vestlige og i svært mange tilfeller muslimske land.

Les også: 15 år gammel jente på vei hjem fra fotballtrening slått bevisstløs av mørkhudede i Danmark

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Les også: Dansk kjærestepar brutalt mishandlet med kjetting på julaften – afrikanere etterlyst

Les også: Danmark: 11 år gamle jenter truet med å bli knivstukket på lekeland

Relatert:

VIDEO: Dansk partileder besøker ghetto – da blir beboerne svært sinte

Advokat, debattør og partileder Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs, besøkte innvandrerghettoen i den danske forstaden Hundige, som ligger like utenfor København.

På plassen holdt han et møte hvor temaer som islam og innvandring ble tatt opp. Partiet er imot den stadige utbredelsen av islam i Danmark og hvordan flere og flere byer nå utvikler farlige og ghettolignende områder.

I partiprogrammet kan man lese at islam bør forbys i Danmark og at landet bør innføre en total stopp av innvandring fra ikke-vestlige land. Man ønsker samtidig en massiv hjemsendelse av allerede innvandrede ikke-vestlige migranter som oppholder seg i Danmark uten reelle beskyttelsesbehov.

Og det tok ikke lang tid før sinte unge innvandrere dukket opp til demonstrasjonen for å konfrontere partiformannen.

Hvor er han politikeren? spør en truende ung mann med innvandrerbakgrunn.

Skjellsordene og truslene ropes ut og flere av innvandrerne forsøker å komme seg frem til Paludan som filmer opptrinnet.

SINT: Flere av innvandrerne som dukket opp til partiets møte var svært hissige og truet partilederen, Rasmus Paludan. (Skjermbilde/Youtube).

Klok av skade hadde Rasmus Paludan fått politibeskyttelse, da han ved tidligere partimøter og valgkamp i det offentlige har blitt utsatt for trakassering, hets og drapstrusler fra både venstreekstremister og innvandrere.

Hvis det noensinne skjer at jeg kan holde et møte i en ghetto og det ikke er behov for politibeskyttelse så vil jeg lage en nyhetssak ut av det. Men det har ikke skjedd ennå, og det er jo en skandale at man ikke kan ytre seg fredlig uten å risikere å bli slått ihjel, sier partilederen til nettavisen sn.dk.

For de som ønsker å vite mer om partiet eller se flere videoer fra partiformannen og diverse angrep mot ham og partikollegene av både innvandrere og venstreekstremister så finner man et større utvalg på denne Youtube-kanalen.

Muslimske familier angrep politi og brannmannskap i Danmark under eid-fest – bråket og kastet stokker

Inntil 30 muslimer hadde slått opp telt i Gribskov på Nordsjælland hvor man feiret den muslimske helligdagen eid.

Man antente etterhvert et bål, selv om det var bålforbud i området på grunn av tørken. Flere dansker som gikk tur i området var bekymret og valgte å ringe brannvesenet.

Da brannvesenet ankom plassen forsøkte man å forklare for de 30 muslimene at et åpent bål med i tørketid raskt kan forårsake skogbrann og er en trussel mot både eiendommer og liv i området.

FARLIG: Besøkende i skogområder starter ofte bål og ild uten å tenke på at man kan miste kontrollen over ilden og skape farlige situasjoner. Her fra en annen situasjon. (Foto: Morten Pontoppidan – Frederiksborg Brand & Redning).

Dette forsto imidlertid ikke muslimene og begynte å krangle med brannvesenet. Det førte til at politiet ble tilkalt for assistanse, slik at brannmannskapet kunne få arbeidsro.

Det blir da beskrevet at flere av muslimene ble svært opprørte av tanken på at bålet skulle slukkes. Vitner sier til danske medier at muslimene da begynte å kaste greiner etter politiet og brannmannskapet.

Som jeg har fått referert for meg, så var flere temmelig opphissede. Vi vurderte det slik at vi skulle trekke oss tilbake, da vi ikke ønsker konfrontasjon med mennesker. Det var både kvinner og barn tilstede, sier Dan Houtved hos politiet på Nordsjælland til Ekstra Bladet.

EID-FERING: Ca. 30 muslimer hardde slått opp telt i Gribskov på Nordsjælland. (Foto: Ekstra Bladet).

Istedenfor har politiet bedt brannvesenet om å holde et ekstra øye med med området både under og etter at eid-festen er slutt.

Vaktsjefen hos politiet forteller til Ekstra Bladet at eid-festen begynte på formiddagen og at de hadde fått lov av den lokale skogsforvalteren å sette opp bålplass i skogen.

Dette var imidlertid innsatslederen hos brannvesenet noe uenig i, og man ønsket å slukke bålet uansett. Vi måtte deretter informere innsatslederen på plass at muslimene hadde fått tillatelse av skogsforvalteren – stikk i strid med bålforbudet i området, sier Houtved videre.

Om vi allikevel skulle følge brannvesenets oppfordring, så ville det ført til en konfrontasjon, som vi altså vurderte som ikke hensiktsmessig.

Det rapporteres om at det denne gangen ikke utviklet seg noen skogbrann som følge av den ulovlige bålbrenningen.

Det har heller ikke vært nødvendig å sikte eller pågripe noen for urolighetene, forteller vaktsjefen.

Det er også uklart etter denne saken om det lov å kaste gjenstander på politi og brannvesen i tjeneste i Danmark, uten å bli pågrpet og siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

I det artikkelen går i trykken på Frieord har det kommet flere artikler i danske medier om saken, blant annet fra opprørte politikere, inkludert den danske justisministeren, som ønsker en forklaring fra politiet om hvorfor man valgte å ikke inngripe og følge loven, men lot bålet få stå og ikke pågripe de voldelige deltakerne.

Under artikkelen har har man fått hele 1.200 kommentarer som viser at saken engasjerer. Her er et lite utvalg:

  • Hvis det var 30 danskere der havde lavet bål og nægtede at slukke når politiet kom, var de blevet anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Men der er åbenbart forskel på folk, visse grupper kan gøre hvad det passer dem, med politiets velsignelse, føj!!
  • Havde det været unge danskere havde de jo fået med kniplen og lagt i strips og sat i futtog…
  • De vælger at bevæbne sig med grene, når politiet kommer. Er vold virkelig den eneste mulighed, de kender til?
    Så kan jeg bedre forstå, at det går så godt i Mellemøsten. Og så foran børnene endda. Fremragende eksempel af fædrene.
  • Det er da riv ravende ligemeget,om det er en fest for buddah,johannes døberen,asa thor eller blå mandag.Når politi og brandvæsen siger «FORBUDT pga brandfare» så efterkommer man sgu den ordre.Slattent af politiet,og den skovfoged,der gav tilladelse,bør have et spark,ud af sin stilling og kommunen!!
  • Når det gælder muslimer er vore myndigheder, som sædvanlig, skide bange for at gøre det, der skal gøres. Det eneste, der burde være gjort var at få en vandkanon tilkaldt og slukket brandene.

Ayesha: «Jeg vil heller forlate Danmark enn å ta av nikaben»

Pakistanske Ayesha Haleem bærer det muslimske klesplagget nikab, noe hun har gjort i de seks årene hun har oppholdt seg i Danmark og levd av danske skattebetalere.

Inntil nå har hun kunnet bære det politiske og kvinnefiendtlige plagget uten at folk reagerte. Men de siste to månedene har ting endret seg.

Les også: Kraftig vekst i antall moskeer i Danmark

Plutselig opplever kvinnen at hun tiltrekker seg mye mer oppmerksomhet når hun er ute på gaten med sine to barn på ett og fem år.

Når jeg går på gaten så er det enkelte som stopper sine biler og roper, eller tuter på meg. De første gangene trodde jeg at de ville løpe etter meg.

Jeg har også blitt fortalt at folk ikke ønsker at jeg gikk i nikab og at jeg ikke behøver å gå med den. Jeg forteller alltid at det er mitt liv og at jeg kan gjøre hva jeg vil, så lenge det ikke skader andre, sier Ayesha Haleem til Dansk Radio.

Les også: Tyrkia bygger nye moskeer i Danmark

Det har hittil ikke være forbudt å børe nikab eller burka i det offentlige rom, men det blir det altså i fremtiden. Nylig stemte nemlig Folketinget ja til å innføre et tildekkingsforbud som trer i kraft fra 1. august.

Les også: Danmark innfører forbud mot burka og nikab på allmenn plass

Les også: Islamist som oppfordret til terror mistet sitt danske statsborgerskap

Et av argumentene for innføringen av loven har blant annet vært at burkaforbudet skal være et redskap for å bekjempe systematisk undertrykkelse av kvinner i «enkelte miljøer». (Les: Muslimske miljøer).

Jeg synes det er viktig at vi får et lovforslag som fungerer i praksis og som stopper bruken av burka og nikab, sa rettsordfører for Socialdemokratene, Trine Bramsen.

Les også: Nytt lovforslag gjør det lettere å kritisere islam i Danmark

Ayesha Haleem, som bor med sin mann og to barn i Kongens Lyngby, avviser at hun tvinges til å gå med nikab.

Mange tror at menn tvinger oss til å gå med nikab eller burka. Det er helt feil. Hvis jeg ble tvunget til det så ville jeg ikke gått med den hvis ikke min mann var tilstede.

Les også: Muslimske innbyggere fyller opp danske fengsler

På spørsmålet om hva hun vil gjøre nå som det er forbudt å gå tildekket ute svarer Ayesha følgende:

Da blir jeg hjemme, med mindre det er noe viktig. Jeg vil ikke kaste min religion ut på grunn av loven. Jeg respekterer den danske loven, men min religion kommer i første rekke (sic!), sier hun og poengterer at det kan føre til at hun og familien forlater Danmark.

Jeg vil heller forlate landet enn å ta av min Nikab.

Folk burde lære å venne seg til den og respektere at andre mennesker har lov å gjøre hva de vil så lenge de ikke skader andre, sier den pakistanske kvinnen til Dansk Radio.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

(Grafikk: dr.dk)

Relatert:

DANMARK: Sykepleier voldtok kvinnelig pasient på akuttmottak

Det er ingen tvil om at jeg skammer meg og har dårlig samvittighet, sa den muslimske sykepleieren under rettsmøtet torsdag denne uken.

33-åringen har innrømmet overgrepet mot kvinnen, men nektet for at det hele endte i en fullbyrdet voldtekt.

Han ble på fredag dømt til to års fengsel av København Byret.

Mannen fratas også retten til å jobbe som sykepleier.

Utgangspunktet er ett år og to måneder for denne type voldtekter. Men jeg synes at dette var vesentlig mer alvorlig. Derfor krevde jeg to og et halvt år, men dette er urørt land. Vi har ikke sett noe lignende før, sa aktor i saken, Søren Harbo.

Den dømte har anket avgjørelsen.

Overgrepet fant sted tidlig på morgenen den 9. desember i fjor. Kvinnen hadde kommet inn på sykehuset, og ifølge sykepleieren var hun svært beruset.

Jeg berørte henne et par ganger, men hun reagerte nærmest ikke – annen enn noen mumlelyder, sa Loai Khalil Al-Alami i retten.

Les også: Sykepleieren Abukar Gedhi dømt for voldtekt av pasient på Ahus

KØBENHAVN BYRET: Den unge kvinnen skal ha kommet til akuttmottaket på Rigshospitalet i København tidlig en desember morgen i fjor. Den mannlige muslimske sykepleieren som hadde ansvar for henne la den forsvarsløse kvinnen i stabilt sideleie. Deretter voldtok han henne. – Vi har ikke sett noe lignende før, sier aktor i København Byret. (Foto: Frieord.no).

Les også: Ali Abdullah (38) lurte seg inn på sykehus og forgrep seg på fødende kvinne

Han gikk deretter gjennom den unge kvinnens kropp for skader, innen han la henne i stabilt sideleie, slik at hun ikke skulle kveles av sitt eget oppkast.

Den 33-årige muslimske sykepleieren forklarte detaljert hvordan han befølte sin pasient med hendene:

Men så tenker jeg, at det er noe svineri jeg holder på med. Plutselig vender hun seg mot meg og peker på meg. ‘Jeg dreper deg’. Det svarer jeg ikke på, for jeg vet godt at jeg har dummet meg ut, sa Khalil Al-Alimi i retten.

Les også: Diskriminerende at fremmedspråklige sykepleiere må på språkkurs

Til tross for lammelsen sa kvinnen at hun visste hvor hun var og hva som skjedde under overgrepet. Samlet sett skal det hele ha foregått i over 10 minutter.

Han berører meg analt og i skjeden. Det er ikke noe en sykepleier skal gjøre mot meg. Jeg er i sjokk. Han prøver å flytte meg ut til kanten av sengen, sa hun og forklarte om berøringene og at han stoppet når det kom personer inn på sykestua.

Hver gang personalet forlot sykestua fortsatte han berøringene ifølge kvinnen.

Til slutt utviklet det hele seg til en voldtekt.

Les også: Sykehjem i Stavanger ville ikke godta hijab som arbeidsantrekk – mistet kontrakt med kommunen

Loai Khalil Al-Alami er en svært troende sjia-muslim som er medlem i gruppen «Unge muslimer» på Facebook, holder foredrag om religiøse temaer og har skrevet i islamske tidsskrifter.

Han skal være kjent i sjia-muslimske kretser som en person med dyp innsikt i koranen.

Les også: Utenlandsk sykepleier tiltalt for overgrep mot fire pasienter i Bergen

Les også: Mannlig sykepleier av utenlandsk opprinnelse dømt for overgrep og voldtekt av pasienter i Bergen

TALTE PÅ ISLAMSKE MØTER: Loai Khalil Al-Alami er en aktiv deltaker i det sjia-muslimske samfunnet i København. (Foto: Billetto.dk/2016).

Les også: Innvandrere drapstruer sykepleiere og jordmødre på sykehus i Sverige

DET NYE DANMARK: Antallet voldtekter har eksplodert

Danmark har opplevd en dramatisk økning i antallet anmeldte voldtekter de siste årene. I 2010 registrerte danske myndigheter 439 anmeldte voldtekter, mens man i 2017 opplevde 944, noe som gjør at tallet har doblet seg på kun åtte år.

Les også: Asylsøkere i Danmark må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

I 2010 ble 55 personer dømt for voldtekt. 23 av disse hadde ikke-vestlig bakgrunn, tre var fra andre vestlige land, mens 29 var danske. 41.8 prosent var altså fra ikke-vestlige land. Et bemerkelsesverdig tall, med tanke på at bare 6.7 prosent av den danske befolkingen hadde ikke-vestlig bakgrunn på den tiden.

Les også: Norsk kvinne voldtatt i Danmark på nyttårsaften – politiet leter etter «utenlandsk mann»

DET NYE DANMARK: Vårt naboland har opplevd en dobling i antall anmeldte voldtekter de siste åtte årene. Ikke-vestlige innvandrere står for en klar overvekt av forbryterne i forhold til sitt folketall. (Foto: Frieord.no).

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Les også: Dansk kjærestepar brutalt mishandlet med kjetting på julaften – afrikanere etterlyst

I 2016 ble 66 personer dømt for voldtekt – av dem hadde 28 (eller 42.5 prosent) ikke-vestlig bakgrunn, til tross for at deres andel av befolkningen bare var 8.5 prosent.

Av de ikke-vestlige etnisitetene som blir anmeldt og dømt for voldtekter i Danmark, kommer somaliere verst ut. I perioden 2010 – 2016 stod somaliere bak de aller fleste voldtektene i gruppen med ikke-vestlig opprinnelse. Hele 18 somaliere ble dømt for voldtekt under disse årene. På «andre plass» kom irakere med 15, deretter tyrkere med 13, libanesere med ti og iranere med ni dømte.

Les også: Innvandrervolden sjokkerer danskene

Personer med vestlig bakgrunn kommer langt ned på voldtektslisten. I perioden 2010 – 2016 ble bare tolv personer fra denne kategorien dømt for voldtekt. Åtte av dem kom fra Øst-Europa.

Når det gjelder danske voldtektsmenn, så kjenner offeret og overgriperen nesten alltid hverandre. Derfor oppklares disse forbrytelsene raskt. Det kan derfor antas at utlendingenes andel av voldtektmennene er ennå høyere, om man hadde klart å oppklare dem like raskt.

Les også: Kvinne voldtatt under gatefest i København

Relatert:

Somaliere og andre utlendinger fyller opp danske fengsler – må bruke verksteder og besøksrom som celler

Danske fengsler er nå så fulle at man har måttet ta i bruk ukonvensjonelle metoder. Såkalt overbelegg er enkelte steder på 111 prosent.

Man har rett og slett ikke plass til de mange innsatte, hvor over en fjerdedel ifølge dansk kriminalomsorg siste statistikk fra 20. november i 2016, skal være utlendinger.

Les også: Danmark: Innvandrerkriminaliteten doblet på seks år

Det opplyses ikke om hvor mange utlendinger med dansk statsborgerskap som dekker opp for ytterligere plasser i fengslene.

Blant de største innvandrergruppene finner man somaliere, tyrkere og libanesere, som utgjør over 1.048 innsatte av de utenlandske innsatte på i alt 3.012 personer ifølge siste utregning.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Konkret har 32 fengsler og såkalte «arresthus» et belegg på over hundre prosent og i gjennomsnitt ligger belegget for alle Kriminalomsorgens institusjoner på 99.8 prosent, skriver Fængselsforbundet i en pressemelding.

En av de som skiller seg ut mest negativt er Vejle Arrest, som har plass til 32 innsatte, men hvor man for øyeblikket har 35 fanger. Det vil si en overbeleggsprosent på 111.

Les også: Danmark: Kaster ut innvandrerfamilier fra leiligheter

Her er både besøksrom og verksted nå tatt i bruk som celler.

Vi er et nytt fengsel og vi har derfor flere besøksrom. De har vi nå fylt opp, og verkstedet har fått dobbelt belegg. Det er utelukkende personalets oppfinnsomhet og kreativitet som har løst disse problemene, opplyser arrestens tillitsrepresentant, Jan Bruun.

Les også: Dansk politi anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

Også politiet får store problemer

Overbelegget gir ikke kun problemer for kriminalomsorgens personale.

Også politiet belastes, hver gang de står med en pågrepet, som de på grunn av plassmangel bak murene har vanskeligheter med å få innlåst.

Les også: Hver tredje dømt for voldtekt i Danmark er innvandrer

Et eksempel på hvordan problemene tårner seg opp er en sak der fire sigøynere fra Romania var krevd utlevert fra Danmark av rumenske myndigheter i forbindelse med en menneskehandelssak. Dette nektet danske myndigheter å etterkomme, ettersom høyesterett i Danmark mente at fengselsforholdene i Romania brøt med menneskerettighetene.

Også i Norge opplever myndighetene at utlendinger fyller opp fengslene. Det har endog gått så langt at fengselsansatte har slått alarm om den økende volden og truslene mot ikke-muslimer i norske fengsler.

Les også: Muslimer tar over norske fengsler – truer, slår og tvinger islam på medfanger

Kraftig vekst i antall moskeer i Danmark

Det har resultert i en kraftig økning av antallet moskeer og islamske bedehus, skriver Den Korte Avis. På bare ti år har det kommet til 55 nye moskeer og muslimske forsamlingssteder i Danmark.

Vårt naboland har nå 170 moskeer mot 115 i 2006. Det tilsvarer en økning på om lag 50 prosent og tilsvarer omtrent økningen i antall muslimer i Danmark.

Tallet vises i den nye kartleggingen «moskeer i Danmark», som professor i sosiologi og religion, Lene Kühle fra Aarhus Universitet, har gjennomført i samarbeid med forskningsassistent, MA. Malik Larsen, skriver det danske Kirkedepartementet i en pressemelding.

Den nye kartleggingen er kommet som et krav fra Dansk Folkeparti, som en del av en avtale fra mai 2016 om religiøse erklæringer, inngått mellom regjeringen, sosialdemokratene, Dansk Folkeparti og det konservative folkepartiet. Partene ble enige om at det var behov for en oppdatering av en lignende undersøkelse som ble foretatt i 2006.

Undersøkelsen viser også at moskeer blir brukt mer i dag, hvor sju til ni prosent av danske muslimer forventes å delta i fredagsbønn, i motsetning til for ti år siden. Da deltok fem til syv prosent i fredagsbønner og enda færre i daglige bønner.

Norsk kvinne voldtatt i Danmark på nyttårsaften – politiet leter etter «utenlandsk mann»

Politiet på Nord-Jylland i Danmark hadde en rekke utrykninger på nyttårsnatten.

En av disse kom i forbindelse med at en norsk kvinne skal ha blitt overfalt og voldtatt på gaten i Ålborg.

Den 19-årige norske kvinnen skal ha befunnet seg nær havnefronten i Ålborgs midtby da en person av «annen herkomst enn dansk», skal ha voldtatt henne.

Hendelsen fant sted klokken 02.55 på natten. Politiet ankom plassen med hunder og foretok søk i området. Vaktsjef Henrik Beck opplyser at man mandag morgen fremdeles står uten resultat eller pågripelse av gjerningsmann.

ÅLBORG: Voldtekten av den norske 19-årige kvinnen fant sted i den nordlige byen Ålborg. (Foto: Google Maps).

Barneskole i Danmark droppet julegudstjeneste – feiret «Syria-uken» for innvandrere

Det har gått hett for seg mellom skoleledelsen, foreldre, politikere og lokale prester på den danske øya Nordsjælland.

Det var etter at skoleledelsen på Gribskolen valgte å avlyse den svært tradisjonsrike julegudstjenesten at det hele havnet helt i internasjonale medier.

Skoleledelsen på sin side sier at avslysningen ikke har noe å gjøre med skolens muslimske elever, og påpeker at de har hele åtte ulike livssyn representert blant elevene. Men talsmann for blant annet Jehovas Vitner, som har elever på skolen, har sagt at de ikke har blandet seg inn i hva skolen bedriver under julen og at man bare tar sine elever ut når det er protestantiske juleprekener.

Les også: Barneskole i Haugesund gjeninnfører julegudstjeneste

Skoleledelsen sier også at nye lover har kommet hvor man ikke lenger skal ha forkynnende religion på skolen og at dette var årsaken til avlysningen.

Det hele har imidlertid ikke falt i god jord hos lokale prester, foreldre, helseministre og selveste statsministeren, Lars Lokke.

En forelder sa følgende til media:

– Jeg ser ikke hvorfor våre tradisjoner skal bli tatt fra oss, bare fordi noen andre på skolen tror på noe annet.

– Jeg kommer fra et lite samfunn, hvor kirken er viktig, og disse tradisjonene er vakre.

– Jeg husker jeg koste meg med dem selv som barn, og de var en grunnleggende del av julen.

Skolen har i tillegg til kritikken for å ha avlyst julegudstjenesten også blitt anklaget for dobbeltmoral og hykleri, da de tidligere i år arrangerte en såkalte «Syria-uke» for å feire kulturen til de nyankomne innvandrerne som har bosatt seg i byen.

Relatert:

Danmark: Kraftig økning i vold mot offentlige tjenestemenn

Hver dag blir offentlig ansatte som bussjåfører, parkeringsvakter eller kontrollører, utsatt for skjellsord, trusler, psykisk vold eller fysisk vold, skriver Den Korte Avis.

Dansk TV2 har i en programserie fulgt busskontrollører og parkeringsvakter i deres daglige arbeid for å dokumentere hva de blir utsatt for. Derimot dokumenterer de ikke hvem som utfører volden, mener den Korte Avis. Det ene programmet ble sendt mandag kveld. Der vises flere brutale voldsepisoder.

Gjerningsmennene har fått ansiktene sladdet, slik at man ikke kan se hvem de er. Men, skriver avisen, det fremgår likevel i flere tilfeller at de har en annen etnisk bakgrunn enn dansk. En snakker engelsk, en heter Omar, og andre snakker gebrokkent. Men TV2 har valgt å kalle programmet «De respektløse danskene».

I dansk TV2s program «De respektløse danskene» dokumenteres vold mot personale i kollektivtrafikken. Her fra Vesterport-stasjon i København. Foto: Frieord.no

Den Korte Avis refererer til et eksempel på voldsutøvelse mot en bussjåfør, som ble utsatt for vold ved et stoppested i innvandrerghettoen Vollsmose:

Ved stoppestedet stod tre unge menn. De påstod de var under 15 år og nektet å kjøpe billetter. Bussjåførene trodde ikke på dem, og forlangte at de skulle betale. Da begynte en av dem å løpe frem og tilbake gjennom bussen. En annen av dem stakk en tikrone opp under sjåførens nese og trykte den inn. Sjåføren trykket på alarmknappen til politiet. Han ble spyttet i ansiktet, fikk en knyttneve i tinningen og flere slag i ansiktet. Og ingen hjelp fra andre passasjerer.

Omsider kom politiet og han ble kjørt til sykehuset. En uke senere var han igjen i arbeid. Men så kom angsten. Han var nervøs når det kom passasjerer. Til slutt fikk han diagnosen PTSD (Posttraumatisk stressyndrom), og måtte førtidspensjoneres.

Dansk Folkeparti vil flytte avviste asylsøkere til øde øyer

Dansk Folkeparti har i lang tid ønsket å få gjennom forslaget som går ut på at asylsøkere som har fått avslag på asylsøknadene skal plasseres på en av landets 300 ubebodde øyer.

Forslaget får nå en viss støtte av utlendings- og integreringsminister Inger Støjberg. Til avisen Berlingske sier hun at hun skal se nærmere på bra løsninger for hvordan kontrollen av utvisningene kan forbedres, som inkluderer Dansk Folkepartis forslag.

Støjberg ser allikevel visse praktiske problem med en slik løsning, som at plasseringen på en øde øy kan gjøre utvisningene vanskeligere, samt at det kan bli kostbart.

– Kanskje vi kan finne en øy der det allerede er en viss bebyggelse. Men ellers kan det jo handle om alt fra containerboliger til teltleire, sier partitalsmann Martin Henriksen.

Også Sverigedemokraterna i Sverige har kommet med lignende forslag i sitt land.

Land som Australia benytter seg allerede av øyer for opphold for ulovlige innvandrere.

DANMARK: Somalisk asylsøker fikk opphold og bolig – drepte naboen med 160 knivstikk

Det er reist tiltale mot en 27-årig somalisk mann for drap og drapsforsøk i Danmark.

Asylsøkeren som hadde fått opphold, hadde også fått tildelt bolig i den danske bydelen Valby, vest for København sentrum. I 7-tiden på morgenen den 17. mai i år, tok somalieren seg inn til naboen sin og knivstakk ham ihjel med 160 knivstikk. De fleste knivstikkene var i ansiktet og brystet.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

ÅLSTRUPVEJ: Et større oppbud av politi og media var tilstede den 17. mai i Valby, der drapet fant sted. (Skjermbilde Ekstra Bladet video).

Les også: Innvandrervolden sjokkerer danskene

Somalieren gikk deretter til andre etasje i blokken og tok seg inn hos en tidligere kjæreste, som han dyttet i bakken og satte seg på. Deretter stakk han kvinnen 84 ganger – blant annet i ansiktet, halsen, nakken og brystet. Kvinnen kjempet imidlertid kraftig imot og fikk flere ganger stoppet knivstikkingen, slik at drapsforsøket ble stoppet.

Aktor i saken, Jakob Buch-Jepsen, ønsker ikke å gå ut med det de tror er motivet i saken. Somalieren på sin side nekter all skyld.

Les også: Skoleeleven Mads (17) stukket ned og drept av tre innvandrere

AKTOR: Jacob Buch-Jepsen skal føre saken mot den 27-årige somalieren. (Foto: Privat).

Les også: Syrisk flyktning drepte kone og to barn – gjemte dem i fryseren

Politiet ble tilkalt til Ålstrupvej i Valby klokken 07.54. Inne i blokken fant betjentene den da 26-årige somalieren, samt drapsvåpenet.

En akuttlege erklærte knivofferet død på stedet.

Den danske avisen Ekstra Bladet snakket med en nabo etter den dramatisk hendelsen, som omtales som Daniel. Han forteller at det var to politimenn på plass først. En politimann sto nede med den anholdte somalieren, som hadde blitt påført håndjern. Den andre politimannen gikk inn i  blokken.

Plutselig hørte man bråk inne fra blokken, og betjenten på gaten ba Daniel om å passe på den pågrepne somalieren, mens han løp opp for å hjelpe kollegaen.

Les også: Syrisk asylsøker drepte kvinne i Danmark – tilbød naboen sex med døde liket

VALBY: Hendelsen fant sted i bydelen Valby, vest for København sentrum. (Foto: Google Maps).

Les også: Kvinne voldtatt under gatefest i København

Daniel skal ifølge eget vitneutsagn kun ha stått i nattøyet, og passet på den blodinnsmurte somalieren som lå på bakken.

Plutselig rullet somalieren rundt og kom seg opp på panseret av politibilen.

Så begynte han gå mot meg. Han ropte at han skulle slå meg ihjel. Det var en meget utrygg situasjon, så jeg forlot plassen, forteller Daniel.

Les også: Dansk kjærestepar brutalt mishandlet med kjetting på julaften – afrikanere etterlyst

Somalieren skal deretter ha løpt fra plassen. Han skal derimot ha blitt pågrepet igjen kort tid etterpå.

Relatert:

VIDEO: Dansk integrasjonsminister jaget av asylsøkere – måtte hoppe i bilen og kjøre fra plassen

Voldelige og aggressive asylsøkere på et asylsenter i Nordsjælland, gikk til fysisk angrep på den danske integrasjonsministeren, Inger Støjberg (V). sist uke.

Det var under et møte satt opp av Danmarks Radio for et program at hendelsen fant sted.

Les også: Asylsøkende somalisk ektepar angrep Røde Kors-arbeidere med brostein – nå utvises de fra Danmark

Ministeren og TV-teamet hadde kommet for å snakke med en familie og forholdene for barn på utreisesenteret, da stemningen plutselig ble aggressiv.

Ministerens livvakter måtte raskt bringe Støjberg ut av bygget og inn i en ventende bil som raskt fikk forlatt plassen. På vei til bilen kan man se ministeren bli omringet av folkemengden og flere forsøker å fysiske få tak i Støjberg.

Les også: Nytt lovforslag i Danmark: Vil utvise muslimske ekstremister

Les også: «Spiser du svinekjøtt?» – dansk kjærestepar brutalt mishandlet av muslimer

MÅTTE FLYKTE: Den danske integrasjonsministeren fikk et ublidt møte med illsinte asylsøkere. Til slutt måtte livvaktene eskortere henne inn i en ventende bil. (Foto: Youtube).

En hysterisk kvinne løp etter bilen og skal ha fått mindre skader under opptrinnet.

Det fortelles at da ministeren snakket med barnefamilien inne på senteret skal de andre beboerne ha ropt og sparket mot dørene inn til rommet der ministeren og familien befant seg.

Les også: Danmark: Kaster ut innvandrerfamilier fra leiligheter

VIDEO: Imam i dansk moské sjokkerte med Hadith-sitater

Relatert:

Dansk kvinne gruppevoldtatt av fire marokkanere på Gran Canaria

Det er den spanske avisen El Pais som informerer om at fire menn med marokkansk bakgrunn nå er pågrepet på Gran Canaria. De skal ha stått bak en grov gruppevoldtekt av en kvinnelig dansk turist i fjor som fant sted på andre juledag.

Den danske kvinnen skal ha vært ute på byen og blir beskrevet som betydelig beruset da hun bestemte seg for å avslutte kvelden.

Det var i Puerto Rico, ikke langt fra landsbyen Puerto Mogan, at hun ble hun stoppet av en ukjent gjerningsmann. Mannen tvang kvinnen med seg bak noen toaletter i nærheten av et kjøpesenter, hvor han voldtok henne.

Les også: Afrikaner tiltalt for voldtekt mot norsk 16-åring på Gran Canaria

Kvinnen skal ha mistet bevisstheten underveis og da hun våknet lå en annen mann over henne. Hun fikk imidlertid vridd seg unna og kommet seg fri.

Den danske kvinnen meldte om hendelsen til politiet.

Den innledende etterforskningen viste at kvinnen hadde blitt utsatt for en voldsom gruppevoldtekt, hvor flere menn hadde skiftet på å misbruke den bevisstløse kvinnen.

Ifølge El Pais så viste overvåkingsvideo fra stedet at fire menn voldtok kvinnen innen en femte mann også forsøkte.

Les også: Arabere voldtok norsk jente på nattklubb i Kroatia – media kaller dem «australiere»

Det var da den femte mannen skal ha forsøkt å voldta kvinnen at hun våknet opp. Kvinnen kjempet i flere minutter før hun til slutt klarte å komme seg fri.

De fire pågrepne er alle marokkanere i alderen 26 til 32 år gamle. Politiet leter stadig etter den femte mannen. Flere av de pågrepne skal være ulovlige innvandrere i Spania.

Les også: Pensjonert italiensk ektepar voldtatt og drept av afrikansk flyktning

Det bor ca. 16.000 marokkanere på Kanariøyene, som ligger ca. 100 kilometer vest fra den afrikanske nasjonen. Mange av dem jobber ulovlig på nattklubber og restauranter. Mange av dem innleder også kjæreste- og seksuelle forhold til vestlige jenter og kvinner som reiser på ferie dit.

Det imidlertid ikke bare seksuelle overgrep og ulovlig opphold som bekymrer spanske myndigheter på ferieøyene. Politiet på Kanariøyene skal i januar i år ha pågrepet marokkanere som har bedrevet islamistisk aktivitet.

Les også: Norsk barnefamilie slått og knivstukket på ferie i Tyrkia

Samtidig i Italia står to menn, en med marokkansk bakgrunn og en kongolesisk mann, klare for retten etter å ha brutalt ha overfalt og gjengvoldtatt et polsk ektepar på stranden i Rimini i september i år.

Les også: Asylsøkere arrestert etter den brutale gjengvoldtekten av turistpar i Italia

Relatert:

Tyrkia bygger nye moskeér i Danmark

Det er ikke bare røde pølser, havfruen og Legoland som nå dominerer det danske landskapet. Nytt på listen er en rekke moskeér med tilhørende minaret og kuppel.

Ifølge Ekstrabladet har en splitter ny moské i Allehelgensgade i Roskilde dukket opp. Det som i tillegg til den raske ekspansjonen av moskeér i flere danske byer bekymrer menneskerettighetsaktivister, er hvem som står bak finansiering og eierskap.

Det gjør nemlig den tyrkiske staten.

Diyanet heter Tyrkias religiøse statsorgan som bidrar med ekspansjon av en konservativ og menneskefiendtlig versjon av islam. Tyrkia har gitt hele 7 millioner kroner til byggingen av den nye moskeén og står formelt som eier av bygget.

Innbyggerne i Roskilde trodde at moskeén kom på plass med innsats og arbeide fra Roskilde Kulturforening og menighetens egne medlemmer, men nå viser det seg altså at det finnes sterke og skruppelløse krefter fra en diktaturstat i Midtøsten som presser på en ekspansjon av islam i Danmark.

Og det er ikke bare i Roskilde det bygges med Diyanets bunnløse pengesekk. Også Ringsted, Holbæk, Fredericia og Aarhus har fått oppført moskeér med finansiell støtte fra Erdogan og Tyrkia.

Ifølge Samim Akgönul, en fransk professor ved universitetet i Strasbourg, så er moskéutvidelsene endel av en aktiv islamsk ekspansjon i Europa basert i Tyrkia.

Det er en generell trend i hele Europa, at Diyanet ekspanderer både fysisk med nye moskeér og dermed også ekspanderer religiøst, politisk og kulturelt, sier Akgönul til Kristeligt Dagblad.

Han har også gått gjennom de fredagsbønnene som Diaynet sender rundt til moskeér i Europa hver uke. Gjennomgangen viser at imamenes preken er preget av politiske og nasjonale budskap, som støtter den tyrkiske diktatoren Erdogans styre.

Professoren ser moskéutvidelsene som et ledd i Diyanets og Erdogans religiøse prosjekt som fremmer en mer konservativ tolkning av islam. Han sier også at budsjettet til Diyanet har steget svært mye de siste årene.

Erdogan er kjent for å ha kommet med et mye delt sitat som i så måte passer inn i Tyrkias finansiering av moskeér i Europa.

Moskeéne er våre brakker, kuplene er våre hjelmer, minaretene er våre bajonetter og de troende våre soldater, skal diktatoren ha sagt under en tale i 1998.

I Danmark virker det derimot som myndighetene og de ikke-muslimske religiøse lederne ikke ser de nye moskeéne for hva de er.

Den siste moskeén i Roskilde har blant annet fått moralsk støtte fra biskop Fischer-Møller og borgermesteren i byen, Joy Mogensen (S), som begge var tilstede da første spadetaket ble satt under en åpningsseremoni sist år.

SPADETAK: Borgermester i Roskilde, Joy Mogensen, fra partiet Sosialdemokratiet, bidrar med å sette det første spadetaket på tomten der den nyåpnede moskeén står i dag. Mange ser derimot på seremonien som et symbol på at Danmark er i ferd med å grave sin egen grav.

Moskeén skal totalt ha kostet minst 19 millioner kroner, hvorav en betydelig del altså kommer fra Diyanet.

Men ikke alle deler imidlertid byens offisielle kirkelige og politiske talspersoners begeistring. En gudstjeneste i Roskilde Domkirke ble for noen uker siden avbrutt av aktivister fra «Stop Islamiseringen af Danmark».

Aktivistene hadde en megafon skjult i en ryggsekk under gudstjenesten, og flere ganger spilte de såkalt muslimske bønnerop som gjorde at biskop Peter Fischer-Møller, ikke fikk sagt et eneste ord.

Saken skal ha blitt politianmeldt av kirken og politiet etterforsker saken.

Andre aktivister skal ha dukket opp til borgermesterens private adresse med et bærbart stereoanlegg og spilte bønneropene rett utenfor hennes inngangsdør.

Det skal ifølge Ekstrabladet være aktivistenes mening at Ayasofya-moskeén i Roskilde vil få tillatelse til å avspille bønnerop fra minaretene. Aktivistene mener at innbyggerne i byen ikke er tjent med å opptil fem ganger om dagen måtte høre på arabiske bønnerop fra høyttalere plassert utenfor moskeén.

Saken har fått stor oppmerksomhet i Danmark og Ekstrabladet sin artikkel alene nærmer seg 1.000 kommentarer.

DANMARK: 52-årig kvinne dømt for å ha sex med mindreårig asylsøker

Den 52-årige danske kvinnen jobbet på et hjem for såkalte «enslige flyktningbarn», da hun innledet et seksuelt forhold til en 17-årig asylsøkende gutt.

Les også: Kvinnelig mottaksleder i Sverige hadde sex med asylsøkere på mottaket

Det er en dårlig skjult sannhet at det er et problem innen asylindustrien med kvinner som med vilje begynner å jobbe med flyktninger og asylsøkere for å innlede romantiske forhold og ha sex. Det er som regel eldre og venstreorienterte kvinner som hører til den rødgrønne politiske sfæren og har jobbet i ulike stillinger innen asylindustrien, slik at de vet hvordan og hvem de skal innlede forhold med.

Kvinnene har fått den lite flatterende tittelen asylheks/kulturheks.

VIDEO: Svenske kvinner og afghanerguttene – bråk og gråt da flyktningene måtte forlate Sverige

Les også: 17-åring på flyktninghjem seksuelt misbrukt av kvinnelig eier

LIKER UNGE GUTTER: I Skandinavia og Sverige spesielt har eldre kvinner stått på barrikadene for å hente inn unge gutter og menn til landet. Det finnes flere tilfeller der de også tar med seg flyktningbarna hjem og har sex med dem. Nå har en 52-årig kvinne i Danmark blitt dømt til betinget fengsel for seksuell omgang med en 17 år gammel flyktning. (Foto: Facebook).

Les også: Ansatt på flyktninghjem for gutter ga mindreårige lapdance

Les også: Eldre vestlige kvinner misbruker og leder flyktningbarn inn i prostitusjon

Den 52-årige kvinnen innrømmet skyld i retten, men mener at det seksuelle forholdet skjedde frivillig mellom henne og 17-åringen.

Flyktningbarnet hevder på sin side at han ikke turte å gjøre noe annet enn å ha sex med kvinnen av frykt for å bli utvist fra landet. Det er ikke klart om kvinnen har truet gutten med dette for å få ham i seng.

– Jeg hadde vært i Danmark i en og en halv måned og kunne ikke snakke dansk. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre eller hvem jeg skulle snakke med, har 17-åringen sagt ifølge nyhetsbyrået TT.

Les også: Mange frivillige arbeidere drar til flyktningleire for å ha sex med asylsøkerne

Den 52-årige kvinnen har nå blitt dømt til tre måneders betinget fengsel.

Asylboligen der overgrepet fant sted stengte i fjor etter at den 52-årige kvinnen, samt enda ytterligere en kvinne, hadde blitt anklaget for seksuelle overgrep mot asylsøkerne på hjemmet.

Les også: Kvinnelig venstreaktivist gjengvoldtatt av sudanesere i asylleir i Italia – bedt om å tie stille av medaktivister

Les også: Mona Bentzen bak angivere til afghanske myndigheter

VIDEO: Skandinavias historie fra år 200 til 2017 på kartet

Tallene på kartet i videoen beskriver følgende områder:

1. Slöinge 2. Uppsala 3. Sparbyggjaland 4. Eynaland 5. Verdølaland 6. Skeynaland 7. Strindaland 8. Stjørdølaland 9. Gauldølaland 10. Orkdølaland 11. Vista 12. Tveta 13. Kinda 14. Vedbo 15. Njudung 16. Aspeland 17. Handbörd 18. Ringerike 19. Vingulmark 20. Grenland 21. Land 22. Heinamark 23. Voss 24. Hardanger 25. Toten 26. Birka 27. Fjärdhundra 28. Attunda 29. Oppland 30. Haddingjadal 31. Numadal 32. Innherred 33. Sirkas 34. Jokkmokk 35. Luokta 36. Suondavara 37. Peldojärvi 38. Kautokeino 39. Lappijärvi 40. Aviovara 41. Tenoby 42. Sodankylä 43. Kemijärvi 44. The Victual Brothers 45. Wismar

Lettere å kritisere islam i Danmark

Det er nå lov å kritisere religioner i Danmark uten frykt for å bli fengslet. Det er klart etter at et flertall i Folketinget for en uke siden stemte for å avskaffe den danske blasfemiparagrafen, skriver Dansk Radio. Alle de danske partiene, med unntak av Sosialdemokratene, stemte for lovforslaget som var fremmet av det venstreorienterte partiet Enhetslisten.

«Det er gledelig at et stort flertall nå ønsker å avskaffe paragrafen. Det kan bety at vi kan få en mer fri og fordomsfri diskusjon om religioner. Vi mener at religiøs tenkning som alle andre tenkesett skal kunne utsettes for kritikk,» sier folketingsmedlem Bruno Jerup fra Enhetslisten til Dansk Radio.

Les også: Nytt lovforslag i Danmark: Vil utvise muslimske ekstremister

Folketinget i Danmark ble etablert i 1849. Foto: frieord.no

Les også: Nederlandsk partileder: «Islam og ytringsfrihet er inkompatible ting»

«Vi setter ytringsfriheten høyest. Vi skal ikke straffe folk for å gjøre noen tåpelige ting. Man skal ha lov til å ytre seg,» sier den danske justisministeren Søren Pape. «Jeg ser det slik at vi skal beskytte mennesker, ikke guder. Det er mennesker vi skal verne om, og det er litt spesielt, dette med at folk som brenner en koran skal straffes,» legger han til.

Les også: Vil ha bøter på 50 millioner for å ikke fjerne hatmeldinger på internett

Ifølge Dansk Radio er det ekstremt sjelden at den danske blasfemiparagrafen har vært tatt i bruk, men debatten fikk ny næring da 42 år gamle John Salvesen fra Jylland i februar ble tiltalt for å ha lagt ut en video på Facebook som viste at han brant et eksemplar av koranen.

Salvesen sa den gangen at han gjorde det fordi han hadde lest den og funnet ut at den er en hatmanual. «Jeg kan ikke se noe galt i at man brenner sine egne eiendeler dersom man har lyst til det,» sa han. Nå har Folketinget vedtatt å fjerne den lovparagrafen han er tiltalt etter.

Les også: Tyskland: Fengsel for «den som forsøker å manipulere den politiske diskusjonen»

Umulig å utvise sigøynere

Ansatte i kirken må rydde opp hver morgen og fjerne ekskrementer og annet avfall. De er blitt tilbudt et vaksinasjonsprogram mot smittsomme sykdommer, skriver Den Korte Avis.

Årsaken er horder av sigøynere (romfolk) som de siste årene har herjet visse bydeler i København med ekskrementer og hauger av avfall, uansett hvor de holder leir. Noen steder representerer de en reell risiko for smitte av byfolk som også er plaget av tiggere og tyver, skriver den danske nettavisen. Men det er umulig for politiet å kaste dem ut av landet.

Les også: Sigøynere angrep hjemløse dansker på gaten – slo mann bevisstløs med flaske

EU-regler og folketingsflertallet beskytter dem. Siden det er EU-borgere, primært fra de tidligere østeuropeiske landene, er de underlagt reglene om EU-borgeres bevegelsesfrihet. Disse reglene gir dem rett til å oppholde seg i alle EØS-land i tre måneder. Dersom politiet ønsker å kaste dem ut av landet, må politiet kunne dokumentere at de har bodd her i mer enn tre måneder. Men det er ofte umulig siden de ikke har papirer på seg som dokumenterer ankomsten. Dessuten finnes det ingen grensekontroll der innreisene blir registrert.

Dansk Folkeparti foreslo nylig nå å endre loven slik at den enkelte sigøyner plikter å dokumentere at vedkommende har oppholdt seg i Danmark i mindre enn tre måneder. Kan sigøyneren ikke gjøre det skal han/hun kunne deportere, mener partiet, ifølge Den Korte Avis. Forslaget ble imidlertid nedstemt mot partiets egne stemmer.

Alle andre danske partiet ga dermed sigøynerne i prinsippet muligheten til å bo ubegrenset i Danmark, mener avisen.

VIDEO: Imam siterte ordrett fra hadith i København-moske – danske politikere sjokkert

Reaksjonene blant danske politikere da talen til imamen ble kjent i begynnelsen av denne måneden var sjokk. Judith Bergman i tenketanken Gatestone Institute finner det interessant at politikerne er overrasket over å bli konfrontert med islams grunnleggende prinsipper, som bare har vært offentlig tilgjengelig i 1400 år.

Den siterte hadith er en av de aller mest kjente. Han sa: «Det vil snart komme et kalifat som vil pålegge Allahs sharia og gjenopplive Hans profetens sunna som vil føre jihad for Allah som vil forene den ellers oppløste islamske nasjon, som vil frigjøre Al-Aqsa-moskeen fra den sionistiske skitt, så profeten Muhammeds ord kan gå i oppfyllelse: «dommens dag vil ikke komme før muslimene kjemper mot jødene og dreper dem. Jødene vil gjemme seg bak steiner og trær, men steiner og trær vil si:’. Oh muslim, Oh tjener av Allah, det er en jøde bak meg, kom og drep ham»

En hadith er en nedskreven fortelling om hva profeten Muhammed sa og gjorde, eller unnlot å gjøre. Ordet Hadith betyr tale, eller fortelling, referat eller beretning. En hadith kan hjelpe med å forstå innholdet i Koranen. Sammen med Koranen regnes Hadith som den viktigste kilde til islamsk rettsvitenskap (fiqh), og Koranen og Hadith omtales derfor samlet som usul al-fiqh, «lovens røtter». En hadith er med andre ord en vesentlig del av islamsk teologi.

For Frieords journalist er ikke denne hadith helt ukjent. Han satt ved en anledning i en drosje i Tel Aviv, kjørt av en muslimsk tsjetsjensk drosjesjåfør. Sjåføren oppfattet Frieords journalist og hans følge som muslimer, hvilket ingen av dem var, og følte seg derfor fri til å si omtrent følgende: «Se på alle disse jødene på gatene. Det står skrevet at jødene vil gjemme seg bak steiner og trær, men steiner og trær vil si: det er en jøde bak meg, kom og drep ham.» Han frydet seg åpenbart over hva som ville skje med de gjenlevende jødene etter Hitlers Holocaust.

Hvordan reagerte så andre danske muslimer på den libanesiske imamens tale i Masjid Al-Faruq moskeen om å drepe jødene. Moskeen selv la den ut på youtube. En reporter fra dansk TV2 som nylig tilbrakte to timer ved Masjid Al-Faruq moské, kunne ikke finne en eneste muslim som var villig til å fordømme imamen.

«Jeg tror ikke han mente noe vondt med det,» sa den kvinnelige studenten Bayan Hasan, skriver Judith Bergman i sin artikkel. En annen dansk muslim, Mohammed Hussein mente et det måtte være feil «I islam, må man ikke drepe noen.» Koranen vers 08:12, for å nevne ett eksempel blant mange, sier noe annet: «… Jeg vil sette en frykt i livene til de vantro. Klem dem over nakken. Klem dem over hver finger,» skriver Bergman. Muslimske organisasjoner og imamer har vært helt tause om emnet.

Masjid Al-Faruq-moskeen i København.

En senior imam: Naveed Baig fra Dansk Islamsk Senter, avviste bare prekenen: «Islam som religion kan ikke være anti-semittisk fordi islam i seg selv er en semittisk religion,» sa han.

Men Judith Bergman påpeker at Koranen og Hadith er fylt med formaninger om å drepe jøder og andre «vantro» og krever jihad (krig for å spre islam), og trekker frem Sure 3:151 som et eksempel: «Vi vil vekke terror i hjertene til de vantro … brannen vil bli deres herberge. For et elendig tilholdssted for de som gjør urett!»

Med hensyn til bestemte passasjer om jødene, nevner Koranens vers 5:60 og 7: 166 jøder som «forbannet av Allah forvandles til aper og svin». Det er grunnen til at det i dag i store deler av den muslimske verden er vanlig å kalle jøder aper og griser.

Derfor er det ikke noe uvanlig at imamer oppfordrer til drap på jøder i enkelte moskeer, selv i Vesten, skriver hun. I Canada resitere en imam for eksempel i 2016 i Montreal Dar Al-Arqam moské den samme hadith om steiner og trær som sier «Det gjemmer seg en jøde bak meg, kom og drep ham»

Dansk biskop: «Kristne er ikke bedre enn muslimer»

Men det forhindrer ikke biskopen i København i å mene at kristne ikke er bedre enn muslimer. «Terror kan begås av mennesker fra alle religioner,» sier han til dansk TV2. Vi kan ikke anta at terroristene er muslimer. «Det er voldspotensiale i alle religioner», mener han.

Uttalelsen fra Københavnbiskopen Peter Skov-Jakobsen kom etter at Sverige ble rammet av terror, utført av en muslim. Han blir spurt av den danske TV-kanalen om angrepet like gjerne kunne vært utført av en kristen, og velger å ta historien til hjelp i sitt svar: ”Hvis man kikker etter i historien så finnes det den slags mennesker, som ikke har respekt for deres medmenneskers liv, i alle religioner. De finnes innenfor religion, politikk og kultur,” svarer han. ”Kristne har ikke alltid været fredelige,” legger han til.

”Hvor mange islamister skal begå terror før du sier at det må ha noe med islam å gjøre”, spør intervjueren. Biskopen står på sitt: ”Det har jeg ikke rett til å si. Hvis man kikker kirkehistorien etter så må jeg jo si at kristne mennesker heller ikke alltid har vært de mest fredelige,” svarer han. Biskopen forteller at han har vennet seg av med å anta at terrorister mest sannsynlig er muslimer, og bruker engangstilfellet Behring Breivik som bevis: ”Det har jeg ikke gjort siden det største terrorangrepet i Norden, nemlig Breivik. Her viste det seg å være en av våre egne,” sier Peter Skov-Jakobsen.

Selv om flere terrorister de siste årene har ropt ”Allah er stor” mens de har drept uskyldige mennesker, nekter biskop Peter Skov-Jakobsen altså å sette likhetstegn mellom terror og islam, skriver dansk TV2. ”Det er ikke islam. Vi gjør fornuftig i å la vår rasjonalitet sette spørsmålstegn ved om det er muslimer eller bare noen som hevder å være det. De vet nok at hvis de roper den Islamske Staten sitt navn så får de oppmerksomhet,” sier Københavnbiskopen.

Relatert:

Danske skolebarn oppfordret til å kaste gjenstander mot bilde av Donald Trump

Det skjedde i forbindelse med et tema-arrangement om verdens land arrangert for elever, foreldre og lærere ved Vestre Skole i Silkeborg, skriver den danske nettavisen 24NYT. Avisen har fått tak i en kort video som beviser hendelsen.

Danske skoler går nye veier for å undervise barna i utenrikspolitikk. Undervisningsministeriet i Danmark. (Foto: Frieord.no)
Danske skoler går nye veier for å undervise barna i utenrikspolitikk. Undervisningsministeriet i Danmark. (Foto: Frieord.no)

Kastingen av gjenstander mot bilde av USAs president foregikk på en stand som skulle fortelle elevene om Mexico. Der var det lagt til rette for at barna kunne vise deres avsky mot Donald Trumps planlagte mur mot Mexico, som han ønsker å bygge for å forhindre ulovlig innvandring.

De danske skolebarna kunne vise sin motstand mot den amerikanske presidentens politikk ved å få den «onde» Trump til å velte ned fra toppen av en Mexico-mur. Noe elevene gjorde etter beste evne til oppmuntrende tilrop fra foreldre og lærere, skriver nettavisen, som forgjeves har forsøkt å få en kommentar fra skoleledelsen.

Ikke-vestlig innvandring – et dansk tapsprosjekt

”Katastrofalt”, mener lederen for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl. Studien, som viser hvor stor innflytelse henholdsvis innvandrere og deres etterkommere i og utenfor arbeidsmarkedet har på offentlige finanser, ble lagt frem mandag.

«Man bør tenke seg at hvis vi ikke har disse utgiftene til ikke-vestlige innvandrere, så hadde vi egentlig ingen diskusjon om vi hadde råd til bedre eldreomsorg og sykehus. Dette er noe som vi må ta svært alvorlig, sier Kristian Thulesen Dahl til Dansk Radio.

Rapporten, basert på tall fra 2014, viser også at etniske danskers nettobidrag til finansieringssystemet er 56 milliarder, mens innvandring fra andre vestlige land gir et pluss på nesten fem milliarder kroner.

Grunnen til at ikke-vestlige innvandrere og etterkommere koster veldig mye for den danske statskassen er blant annet at færre er i arbeid. En del av forklaringen er også at en stor andel av gruppen er under 25 år, og dermed i en aldersgruppe som tradisjonelt ennå ikke er i arbeidsmarkedet og derfor ikke betaler skatt, skriver Dansk Radio.

Ny rapport fra finansdepartementet i Danmark viser at ikke-vestlige innvandrere koster mye penger. (Foto: Frieord.no)

Men det er også slik at innvandrere er mer ustabile på arbeidsmarkedet. Mens etniske dansker gjerne er tapsbringende før de er ferdig utdannet og når de blir pensjonister, er dansker med innvandrerbakgrunn gjerne også tapbringene i perioden mellom fordi de enten er arbeidsledige, trygdemottakere eller går inn og ut av arbeidslivet.

Mens politikere fra Radikale Venstre mener løsningen ligger i å hjelpe flere med innvandrerbakgrunn inn i det danske arbeidslivet, stiller Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti seg tvilende til om det er en mulig løsning. Han vil gå mer drastisk til verks.

Forskjellige syn. Radikal Venstre mener at rapporten skal tas med «en klype salt». Avbildet er Radikal Venstres representant, Zenia Stampe, fra talerstolen på Folketinget. (Foto: Frieord.no)
Forskjellige syn. Radikal Venstre mener at rapporten skal tas med «en klype salt». Avbildet er Radikal Venstres representant, Zenia Stampe, fra talerstolen på Folketinget. (Foto: Frieord.no)

«Jeg tror at løsningen er svært enkel. Det er rett og slett at det må bli færre her med ikke-vestlig bakgrunn. Vi må bli flinkere til å forstå at ikke-vestlige mennesker ikke fungerer i det danske samfunnet og hjelpe dem tilbake til deres hjemland», sier han til Dansk Radio. Dansk Folkeparti ble Danmarks største parti ved sist folketingsvalg, men valgte å stå utenfor regjeringen.