Nekter å utlevere overvåkingsfilm av kriminelle handlinger – redd for at det vil gjøre mennesker til rasister

I San Francisco har man funnet en rar måte å beskytte sine innbyggere.

De nekter å løfte en finger når voldelige opptøyer finner sted, hvor venstreekstremister blant annet brenner ned offentlige bygninger, angriper uskyldige mennesker og demonstrasjoner utarter seg til rene voldsorgier.

Les også: Store opptøyer ved Milo-tale på universitetet i Berkeley

De nekter å overlevere ulovlige innvandrere som har blitt utvist fra landet hele fem ganger, til immigrasjonsmyndighetene. Kriminelle som deretter går ut på gaten og dreper uskyldige mennesker etter å ha blitt løslatt.

Les også: Ulovlig innvandrer utvist fem ganger – skjøt Kathryn (32) foran sin far

De sensurerer overvåkingsfilmer som viser ikke-hvite kriminelle gjenger som angriper og raner passasjerer på offentlig transport i byen deres.

Den siste avsløringen og skandalen kommer etter at TV-selskapet CBS lagde en sak ut av det.

Videoen skal vise hvordan såkalt «minoritetsungdom» ved minst tre anledninger de siste tre månedene har utført ran på Bay Area Rapid Transit, forkortet BART.

TRE ANGREP PÅ TRE MÅNEDER: Myndighetene i San Francisco har opplevd minst tre ulike episoder hvor kriminelle gjenger har angrepet passasjerer og/eller ranet dem på BART.

Et av angrepene, som fant sted den 22. april i år, skal ha involvert mellom 40-60 «ungdommer». (Ja, du leste riktig, opptil SEKSTI personer).

– Jeg tror mennesker er reellt bekymret – de er redde for historiene som har kommet ut etter de siste angrepene, overfallene og tyveriene, sier et styremedlem i BART, Debora Allen.

Allen satte spørsmål ved hvorfor myndighetene ikke ville løslate overvåkingsfilmene til media.

– Jeg forstår ikke hva slags rolle folks hudfarge skal bety i denne saken. Kan dere forklare dette, skrev hun i en epost til myndighetene.

Hun fikk svar fra direktøren i BART, Kerry Hamill:

– Hvis vi jevnlig skulle løslate overvåkingsvideoer av kriminelle handlinger på vårt offentlige transportsystem som involverer mistenkte med minoritetsbakgrunn, spesielt hvis de er mindreårige, så ville vi helt sikkert få spørsmål om hvorfor vi sensasjonaliserer relativt mindre forbrytelser og skaper falske stereotyper i prosessen.

Hamill sier at hun personlig mener at medias interesser av vidoene er å vise dem for befolkingen for å «få høyere seertall».

– De vet at videoer som viser slike hendelser skaper flere treff på på nettsidene deres og flere seere til TV-programmene, fordi folk blir motivert av frykt, skriver hun videre.

En talsperson for BART mener at siden ansiktene til ungdommene som er under 18 blir piksellert, så er videoene meningsløse å vise.

KRIMINELL HANDLING: Myndighetene i San Francisco sitter på detaljerte opplysninger om både tid og sted, samt videoer av hendelsene. Men de ønsker ikke å dele videoene med media, av frykt for hvordan befolkningen i byen vil reagere.

Men Debora Allen påpeker at minst en av gjerningspersonene er 19 år gammel.

– Hva er prioriteten til BART?, spurte Allen under et intervju med TV-kanalen KPIX-TV. Er det passasjerenes sikkerhet som er det viktigste, eller er det å ikke vise rasistiske fordommer?

Ifølge alternative nettsider og journalister som har gravd i saken så skal det ikke dreie seg om «minoriteter» fra Japan eller India. Det skal dreie seg om afroamerikanere. En avis i San Francisco skal i 2015 ha avslørt at rundt 70 prosent av de som er involvert i bråk og kriminelle handlinger på BART er afroamerikanere.

Ingen norske medier har valgt å omtale denne saken.

Det samme skjer i Norge og Europa

Frieord har skrevet om hvordan myndighetene i både Norge, Sverige, Danmark og Tyskland har skjult, løyet eller rett og slett nektet å rapportere om kriminalitet utført av innvandrere til befolkningen og media.

Norge: Oslo-politiet innrømmer mørklegging av voldtekter utført av innvandrere

Sverige: Her blir flyktningbarna arrestert for seksuelle overgrep i Sverige – media og politiet mørkla opprinnelsen

Danmark: Dansk politi anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

Tyskland: Sluttrapporten fra Køln klar – nesten alle overgriperne var asylsøkere og ulovlige innvandrere fra muslimske land

Ville drepe mange hvite mennesker – ropte «Allahu Akbar» mens han drepte

Drapene startet sist uke da Kori Ali Muhammad (39), skal ha drept en hvit sikkerhetsvakt ved et motell i byen.

På tirsdag skal han ha fortsatt drapene. Han gikk først frem til en arbeidsbil hvor to elektrikere satt og skjøt og drepte den 34-årige Zackary Randalls i passasjersetet.

Deretter gikk han bortover veien og drepte 37-årige Mark Gassett, som var ute på handletur med matvarer.

Til slutt skjøt og drepte afroamerikaneren den 58 år gammle David Jackson, som jobbet for hjemløse og syke i en bygning drevet av den katolske kirken.

Les mer: Afroamerikanere skjøt og drepte gravid småbarnsmor

Les også: Afroamerikanere knivdrepte småbarnsmor i bilvask – kjørte rundt med liket

DREPT: Bildene viser de fire mennene som ble drept av Kori Ali Mohammad.

Les mer: Mangemilliardæren George Soros finasierte raseopptøyene i USA

Ifølge politiet skal han ha brukt en revolver med kaliber 357 under alle drapene.

Han skal ha skutt mot ytterligere to hvite menn, men ikke truffet. Til sammen skal Muhammad ha avfyrt 16 skudd på litt under ett minutt på fire ulike plasser.

Ifølge vitner skal han ha unngått å drepe latinamerikanere som han pekte våpenet sitt mot, som forsterker det rasistiske motivet.

– Dette var uprovoserte angrep hvor gjerningsmannen mente å drepe, og de er rasistiske, fortalte politisjefen i Fresno, Jerry Dyer, til pressen etter pågripelsen.

Les mer: Fire rasister arrestert og siktet etter angrep på hvit mann (50) i Chicago

RASIST: Kori Ali Mohammad brukte ofte sosiale medier til å promotere sort overlegenhet og rasisme. Han uttalte også at han ønsket å drepe hvite mennesker. Det ble en realitet på tirsdag. (Foto: Facebook).

Les mer: Afrikansk student forsøkte å begå massemord med bil på universitet

Politiet hadde gått ut med informasjon bare kort tid før drapene på tirsdag, hvor de jaktet på Muhammad, som var bevæpnet og farlig og ettersøkt i forbindelse med drapet på sikkerhetsvakten på Motel 6 sist uke. Vakten skal ha vært 25-årige Carl Williams.

Etter å ha blitt arrestert skal Muhammad ha fortalt politibetjentene at han var personen de lette etter.

– Jeg gjorde det. Jeg skjøt dem, sa Muhammad.

Les også: Rasistisk hat- og torturvideo sjokkerer USA – hvit mann knivskåret og tvunget til å drikke toalettvann av afroamerikanere

SOSIALE MEDIER: Mohammad publiserte ofte rasistisk innhold på sosiale medier. Dette innlegget ble postet kun en uke før drapene i Fresno. (Foto: Facebook).

Les mer: VIDEO: Afroamerikanere angriper hvit person – «Vær så snill og ikke slå meg»

Han skal ha fortalt etterforskerne at da han fikk vite at politiet var på jakt etter ham for drapet på den hvite vakten så skal han ha bestemt seg for å drepe så mange hvite menn som mulig. Han skal ha fortalt at hvite menn var ansvarlige for å holde sorte mennesker nede.

Kori Ali Muhammad skal ha blitt født Cory Taylor, men skal ifølge kilder ha konvertert til islam under et fengselsopphold. Han skal også være en rapper og bruke artistnavnet «Black Jesus».

Her er en rap-video som Muhammad lagde før han ble arrestert for de fire rasistiske drapene. Teksten inneholder blant annet denne frasen: «Hollow point make a white devil body spin».

Les mer: Seks politimenn skutt i Baton Rouge i USA – minst tre drept

Les mer: VIDEO: Mytene om hvitt privilegium knuses – fakta vs følelser

«Hvite djevler»

På Muhammads Facebook-side skal ha ha postet #LetBlackPeopleGo og oppfordret «sorte krigere» til å «forberede seg».

Han skrev videre at «drapsraten øker betydelig på den andre siden» og snakket om «hvite djevler». Flere ganger skal ha også ha oppdatert statusen sin med frasen «Allahu Akbar», som betyr «Gud er stor» på arabisk.

Muhammad skal ha et langt rulleblad med påtaler for våpen, narkotika, kidnapping og terrortrusler. Han skal ha vært assosiert med gjengmiljøene i byen.

Les også: Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

TWITTER: Innleggene til Kori Ali Muhammad på sosiale medier var ofte preget av rasisme og hat mot Vesten. (Foto: Twitter).
STØTTET ANDRE RASISTER: Muhammad støttet andre rasistiske drapsmenn, som Micah Johnson, som var involvert i drapet på fem politimenn i Dallas i juli sist år.

Les også: 12 politimenn skutt – 5 drept – ved Black Lives Matter-demonstrasjon i USA

Hans advokat skal den gang ha brukt påstanden om at hans klient var mentalt ustabil med bisarre meninger, noe som ble bekreftet av en psykiater.

Kori Ali Muhammad skal ha bitt med i den rasistiske hatgruppen Nation of Islam og deltok på the Million Man March i hovedstaden med graden løytnant i 1995.

Muhammad skal ha uttalt at Martin Luther King «ønsket å klemme deres hender og være venner med dem, og slikke deres føtter, men at de fremdeles drepte ham».

Les mer: Hvit politimann i USA hardt skuddskadet i baholdsangrep – kan være rasistisk motivert

I etterkant av drapet skal moren til sikkerhetsvakten ha snakket med media om den tragiske hendelsen.

Hun skal av en eller annen grunn ha sagt til sin sønn at hun elsket ham, bare kort tid før han ble skutt og drept.

Jay Fayza fra den nettbaserte nyhetsstasjonen Rebel Media kommenterer hendelsen. Han påpeker at sorte rasister er like farlige og hatefulle som hvite rasister, kanskje tilogmed verre.

Les mer: Politidrapene i USA: «Jeg vil drepe hvite mennesker»

Les også: Hvit politikvinne drept første dag på jobb – afroamerikaner arrestert

Relatert:

Global oppvarming: Snøkaos og kulde stenger hoteller og skiløyper i USA

Kilde: USA Today

SNØKAOS: Steven Siig publiserte dette bildet på sin Twitter-profil fra Alpine, California. (Foto: Twitter).

Relatert:

Syed Farook (28) og Tashfeen Malik (27) bak massakren i San Bernadino

Politimyndighetene i California har identifisert Syed Farook  og Tashfeen Malik som to av de mistenkte skyterne som angrep et rehabiliteringssenter for handikappede barn i San Bernadino.

MASSAKRERTE USKYLDIGE: Syed Farook skal ha gått inn på et rehabiliteringssenter for handikappede barn og drept minst 14 mennesker. Politiet vet ennå ikke motivet for massedrapet, men man vet at Farook var dypt religiøs og en troende muslim som ba hver dag.
MASSAKRERTE USKYLDIGE: Syed Farook skal ha gått inn på et rehabiliteringssenter for handikappede barn og drept minst 14 mennesker. Politiet vet ennå ikke motivet for massedrapet, men man vet at Farook var dypt religiøs og en troende muslim som ba hver dag.

Det skal ifølge de første rapportene ha vært to, kanskje tre gjerningsmenn, som skal ha vært ikledd beskyttelsesvester og ha vært tungt bevæpnet.

De skal ha gått inn på the inland Regional Center og begynte å skyte løs på de som var inne i bygningen. Tilsammen skal minst 14 ha bli drept og 18 skal vær skadet som følge av skytingen.

Etter skytingen skal terroristene ha løpt ut og kjørt fra stedet i en svart SUV.

En av de mistenkte skal være identifisert av politiet som Syed Farook, som skal være amerikansk statsborger.

– De var kledd og utstyrt på en måte som gir inntrykk av at de var forberedt, sa politisjefen i San Bernadino Jarrod Burguan.

Politiets bombegruppe skal også ha vært tilstede for å desarmere det som nå beskrives som «en rekke bomber» i bygningen der de to gjerningsmennene begikk masskren.

Her er en video fra inne i bygningen hvor skytingen fant sted:

På onsdag ettermiddag skal politiet ha gjennomsøkt en adresse i Redlands, et hus som tilhører Farook-familien.

Politiet skal ha fulgt etter en bil som forlot adressen, med en mann og en kvinne sittende i bilen. Begge skal ha blitt skutt og drept av politiet etter en biljakt. I bilen fant politiet maskingevær og håndvåpen.

En politimann skal også ha blitt skadet i skytingen som foregikk under jakten på de to.

Se eksklusive videoer under her av jakten på gjerningsmennene:

Farooks far skal ha blitt intervjuet av media og fortalt at hans sønn er gift og har en sønn.

– Vi snakker ikke med hverandre fordi jeg og min kone ble skilt, og hun er den som har kontakt med ham.

– Han er veldig religiøs. Han gikk på jobb, gikk for å be og kom tilbake. Han er en muslim, fortalte faren til media.

2F1050C400000578-3345982-Suspect_A_university_ID_shows_Syed_Rizwan_Farook_He_has-m-38_1449253616096

ht_tashfeen_malik_float_jc_151204_12x5_1600
Ifølge faren skal Farook nylig ha reist til Saudi-Arabia, hvor han møtte Tashfeen Malik og tatt med henne hjem til USA. De skal ha hatt en seks måneder gammel baby, som er tatt var på av familien.

Politiet har ennå ikke utelukket terrorisme, men har påpekt at motivet for massakren ennå ikke er klar.

Relatert:

Ulovlig innvandrer utvist fem ganger – skjøt og drepte Kathryn (32)

Den ulovlige mexicanske innvandreren, Juan Francisco Lopez-Sanchez, (52), skjøt på onsdag ihjel en kvinne på en travel turistattraksjon langs vannkanten i San Francisco.

Kathryn Steinle, (32), var ute og gikk en tur med sin far og en venn av familien, sammen med andre turister og småbarnsfamilier, da Juan Francisco Lopez-Sanchez helt uten advarsel gikk opp til kvinnen og skjøt henne ihjel foran sin far og skrekkslagne vitner.

FG
SKUTT FORAN SIN FAR: Kathryn Steinle (32) ble skutt foran sin far. Faren forsøkte forgjeves å gi sin datter førstehjelp mens hun lå hardt skadet på bakken. Sjokkerte vitner rakk å ta bilder av drapsmannen før han løp fra åstedet.

Sanchez skal ha blitt utvist hele fem ganger av amerikanske myndigheter, og hadde blant annet syv dommer mot seg. En av disse skal ha vært for brudd på narkotikaloven.

Han siste utvisning var i 2009, men han skal ha kommet seg ulovlig tilbake inn i USA igjen.

Sanchez ble løslatt av politimyndighetene i byen, etter å ha blitt arrestert for narkotikaforbrytelser, selv om immigrasjonsmyndighetene hadde sendt ut en begjæring om å ikke gjøre dette på grunnlag av hans ulovlige oppholdsstatus.

Les også: – Ulovlig innvandrer drepte to politimenn

SKUTT OG DREPT: Kathryn Steinle ble bare 32 år gammel. Hun hadde en suksessfull karriere innen legemiddelindustrien og hadde nylig flyttet hjem til San Francisco. (Foto: Facebook).

Løslatelsen av Sanchez skjedde fordi de lokale myndighetene ikke aksepterer immigrasjonsmyndighetenes forespørsel om å holde på kriminelle hvor man har mistanke om ulovlig opphold i landet.

En av grunnene til dette er fordi man er redde for å skape fiendtlige relasjoner mellom innvandrerne i landet og politimyndighetene.

San Francisco er en såkalt «sanctuary city«, hvor politimyndighetene velger å ikke sjekke innbyggernes oppholdstillatelse eller borgerstatus, selv om det skulle kunne foreligge mistanke om at personen oppholder seg ulovlig i landet.

D
ULOVLIG INNVANDRER; Juan Francisco Lopez-Sanchez (52) hadde blitt utvist hele fem ganger fra USA. Han hadde også syv dommer. Allikevel lot lokale myndigheter ham slippe ut uten å kontakte immigrasjonsmyndighetene. Dette som følge av sterke politiske krefter i samfunnet som ønsker amnesti for alle ulovlige innvandrere i landet.

Kathryn Steinles mor gikk hardt ut mot de lokale myndighetene etter drapet på hennes datter:

– Han skulle aldri ha blitt løslatt, og nå er vår datter borte for alltid.

Vitner som var i nærheten da hendelsen fant sted tok bilder av Sanchez som forsøkte å løpe fra åstedet. Han ble funnet kort tid senere på bakgrunn av de bildene som ble tatt og vitner som pekte ut retningen han løp.

32-årige Steinle ble fraktet til sykehus men døde få timer senere av skuddskadene.

Faren til Kathryn Steinle, Jim Steinle, som sto ved siden av sin datter da hun ble skutt skal ha uttalt at datteren snudde seg mot ham og sa: «Hjelp meg pappa, hjelp meg».

– Jeg har ennå ikke forstått hva som har skjedd. Hun kjempet for sitt liv, avslutter faren i et intervju.

D
LYKKELIGE TIDER: Her er familien samlet for et foto. (Foto: Facebook).

Katryn’s bror skal ha uttalt at hans søster var verdens snilleste og mest omsorgsfulle jente:

– Hvis noen kan lære noe av dette, hvis man virkelig elsker noen, så fortell dem at du elsker dem.

D
I SORG: Kathryn’s bror, Brad Steinle, fortalte journalister at hans søster var den mest snille og omsorgsfulle personen han kjente.
D
MOR OG FAR: – Vi er en sterk familie. Sammen skal vi komme gjennom dette, fortalte Kathryn’s mor og far etter det meningsløse drapet på deres datter.

Nyhetskanaler i USA har satt fokus på det faktum at Juan Francisco Lopez-Sanchez, (52), hadde en utestående sak på seg fra immigrasjonsmyndighetene, men at de lokale politimyndighetene i San Francisco valgte å overse denne som følge av «the sanctuary act», da de løslot den ulovlige innvandreren etter et kortere fengselsopphold.

Det skal oppholde seg opptil 20 millioner ulovlige innvandrere i USA. Men enkelte har hevdet at dette tallet i realiteten er så høyt som 30 millioner.

Ingen norske medier har så langt valgt å skrive om saken.

Relatert:

– Republikanere advarer Obama i innvandringsspørsmålet

– Rockestjerne med brev til Obama om innvandring

– Hvite elever nå i minoritet i USA

– 10.000 i masseprotest mot ulovlig innvandring

– Ønsker å stille Obama for riksrett

– Far og sønn henrettet av afroamerikansk ranspar

– Drepte samboeren og hennes to barn

– Drepte hvite tenåringer – fordømmer rasisme mot svarte

– Torturdrapsmenn slipper dødsstraff

– Politiet på multikulturelle skoler i USA får militære automatvåpen

– Obama vil tvangsblande hvite forsteder

Ulovlig innvandrer drepte to politimenn

Firebarnsfaren Michael David Davis Jr, samt tobarnsfaren Danny Oliver, begge politimenn ble skutt og drept på fredag en såkalt "papirløs flyktning". (Foto: Politiet).
Firebarnsfaren Michael David Davis Jr, samt tobarnsfaren Danny Oliver, begge politimenn, ble skutt og drept på fredag av en såkalt «papirløs flyktning». (Foto: Politiet).

Den 34-årige ulovlige innvandreren fra Mexico ranet og kapret sammen med sin kone tre ulike bilister og biler på fredag formiddag. Etter det første ranet skjøt han ihjel den 47-årige politimannen og tobarnsfaren Danny Oliver med et skudd i pannen, etter at politimannen skal ha nærmet seg bilen da den så «mistenkelig» ut.

Luis-Enrique-Monroy-Bracamonte
MEXICAN-PRIDE: Kan drapene ha vært rasistisk motiverte? Luis Enrique Monroy-Bracamonte har en rasistisk tatovering på magen som sier «Mexican Pride«.

34-åringen fortsatte deretter sin blodige ferd der han, tilsynelatende uten motiv, ranet og kapret ytterligere to bilister for deres biler. En av dem, som til tross for trussel med våpen nektet å gi fra seg sin bil frivillig, ble i forbindelse med ranet skutt og pådro seg alvorlige skader.

Etter det brutale ranet i California ble en massiv politijakt satt igang på den «papirløse flyktningen» og hans kvinnelige medskyldige, skriver Daily Mail. I forbindelse med jakten skjøt 34-åringen ytterligere en politimann, den 42-årige drapsetterforskeren og firebarnfaren Michael David Davis Jr. Politimannen døde senere på sykehuset av sine skader.

Den første av ransparet som ble arrestert var kvinnen, mens mannen ble pågrepet senere, fem mil fra åstedet der han drepte den første politimannen. Med hjelp av tåregass tvang politiet ut dobbeltmorderen av huset og tvang ham til å gi opp.

Den nå anholdte 34-åringen har i avhør presentert seg som en «Marcelo Marquez» fra Salt Lake City, men hans fingeravtrykk er identiske med en to ganger utvist ulovlig innvandrer som heter Luis Enrique Monroy-Bracamonte. Monroy-Bracamonte ble utvist fra USA første gang i 1997 etter å ha blitt dømt for brudd på narkotikaloven og så igjen i 2001, ifølge Associated Press.

Luis-Enrique-Monroy-Bracamonte2A
«PAPIRLØS-FLYKTNING»: Luis Enrique Monroy-Bracamonte forskanset seg etter drapene på politimennene i et hus og måtte gasses ut av politiet.

Den arresterte kvinnen er hans hustru, 38-årige Janelle Marquez Monroy, som nå er siktet for mordforsøk og to tilfeller av bilkapring. Begge to har vært avhørt under helgen, men etterforskerne har ennå ikke klart å fremlegge noe motiv til deres handlinger. Ingen av dem var etterlyste av noen myndigheter, selv om de i egenskap av å være «papirløse flyktninger» oppholdt seg ulovlig i landet.

ll
DOBBELTDRAPSSIKTET: 38-årige Janelle Marquez Monroy og Luis Enrique Monroy-Bracamonte er nå fengslet etter å ha reist rundt på en ransbølge som endte med at to politimenn ble skutt og drept. (Foto: Facebook)

Danny Oliver etterlater seg en kone og to nå fedreløse døtre. Michael David Davis Jr. rapporteres å ha dødd eksakt på dagen, 26 år etter at hans egen far døde, også han som politimann i tjeneste.