Tagged: Bergen

Vitne: Det var en ikke-norsk gjeng som angrep dørvaktene på Tonga Bar i Bergen

Sist fredag helg var et det svært voldsomt bråk utenfor Tonga Bar i Bergen sentrum da ungdommer bevæpnet med kniv angrep dørvaktene. Tilsammen skal det ha vært opptil 20 personer til slutt som gikk til angrep. – Jeg har aldri vært med på noe lignende. Når det er kniv med i bildet, sier det seg selv at det er svært alvorlig, sier en av de ansatte i vekterfirmaet PSS Securitas. Lokalavisene i Bergen har vært nøye på å ikke omtale gjengens etniske bakgrunn, men en person som sier han var vitne til hendelsen forteller at det dreier seg om en ikke-etnisk norsk gjeng.

Bedrageridømt med huskeliste til alle «rasister»

I den siste tiden har en lenke fra den tidligere bedrageridømte Geir Ove Kvalheim versert på nettet. Innlegget er en «huskeliste for rasister» og utgir seg for å inneholde en del misvisende «fakta» Kvalheim mener «rasister» bør ha i mente.

Sigøynere sex-sjikanerte norske 12-åringer utenfor kjøpesenter i Bergen

To sigøyner-tiggere ble bortvist fra holdeplassen ved Lagunen kjøpesenter i Fana i Bergen på fredag ettermiddag. Sigøynerne skal ha kommet med seksuelle kommentarer, vært aggressive og svært klengete mot jenter helt ned i 12-årsalderen. Flere jenter skal uavhengig av hverandre ha klaget inn tiggerne til vektere ved kjøpesenteret, opplyser politiet.

Narkomafiaen får fritt spillerom av politiet i Bergen

VG Helg har i dag kommet med en avsløring som man knapt kunne tro var mulig. Politiledelsen i Bergen beskytter narkotikamafiaen byen og nekter spanere og etterforskere ved Seksjon for bekjempelse av organisert kriminalitet å pågripe og arrestere bakmennene.

To tenåringer siktet for voldtekt i Bergen

En 16 år og en 17 år gammel gutt er siktet for å ha voldtatt en tenåringsjente i Bergen. Voldtekten fant sted i september, men ingen av de to har vært fengslet. Jenta skal gå på samme skole som de to. Begge guttene får fortsatt gå på skolen, men politiet opplyser at man har gjort tiltak for å unngå at jenta møter gjerningspersonene i eller etter skoletid. Politiet er svært ordknappe og vil ikke gi noen informasjon om hva som har skjedd og hevder at overgriperne har krav på vern på grunn av deres unge alder.

Henlegger gjengvoldtekt-siktelse mot tre personer i Bergen

En mann av utenlandsk opprinnelse og to kvinner var tiltalt for å ha dopet ned og gjengvoldtatt en annen kvinne på et nachspiel i Bergen. Til tross for at den ene kvinnen har innrømmet å ha deltatt i voldtekten, velger nå riksadvokaten å frafalle siktelsen mot de tre. Saken er nå henlagt.

Pastor fra Rwanda dømt for overgrep mot kvinne i Hordaland

En pastor fra Rwanda med norsk statsborgerskap er dømt til fengsel i to år og fire måneder for flere seksuelle overgrep mot en da 18 år gammel kvinne. Han har flere barn og var nyskilt da han traff kvinnen, som oppsøkte ham for hjelp med psykiske problemer. Kvinnen var elev på en kristen internatskole i Hordaland. Pastoren hadde kontoret sitt i Oslo.

Bergen: Antirasistisk restaurant serverte mat ulovlig

Den såkalte antirasistiske restauranten "Aktivisten" i Bergen måtte stenge ned matserveringen sin umiddelbart da innehaverne ikke hadde registrert seg hos Mattilsynet. Restauranten som er drevet av den kriminelle og voldelige organisasjonen Nye SOS Rasisme, fjernet matreklamen på nett da Bergensavisen avslørte den ulovlige matserveringen. Seniorinspektør hos Mattilsynet Margrethe Wold sier at de ser svært alvorlig på saken. "Det viktige er jo også at man etter Matloven fortsatt står ansvarlig dersom man serverer mat og noen blir syke. Det er noe å tenke på", sier Wold.

Kvinne voldtatt i Bergen sentrum

En kvinne i 20-årene ble utsatt for en voldtekt i en leilighet i Bergen sentrum natt til onsdag. Politiet har pågrepet en 24 år gammel mann av utenlandsk opprinnelse.

Skole i Bergen må leie inn vekter etter voldtekt utført av mann med utenlandsk utseende

Fredag 29. juli skal en 17 år gammel jente ha blitt overfalt og voldtatt av en utenlandsk mann i 30-40-årene. Overgrepet skjedde rett ved Handelshøyskolen i Bergen og har ført til at skolen har leid inn en vekter fra Nokas for å passe på de kvinnelige studentene det første semesteret. Man skal også kutte trær og busker på skoleområdet. Voldtektsmannen er ikke tatt.

Bosnisk taxisjåfør dømt for voldtekt i Bergen

Den nå 38 år gamle bosnieren kom til Norge som flyktning i 1999. Ti år senere voldtok han en norsk kvinnelig passasjer etter å ha kjørt henne hjem fra byen. Mannen ble dømt for ugjerningen i 2010, men har hele tiden hevdet sin uskyld. Etter at saken hans ble gjenopptatt er han nå endelig dømt for ugjerningen i Agder lagmannsrett.

Bergensaviser mørklegger ransmanns etniske bakgrunn

Etter de massive overgrepene og skandalene i Køln og Stockholm de siste ukene, så har media og politimyndighetene fått sterk kritikk for å ha skjult hendelsene og overgripernes etniske bakgrunn. Dessverre ser det ikke ut til å endre måten våre medier skriver sine nyheter på. En leser gjorde oss oppmerksom på at begge Bergensavisene skjuler og fjerner relevant informasjon om et grovt ran i byen for sine lesere.

Naboer livredde for nytt asylmottak – lokalavisene hevder det derimot er jubelstemning

På den gamle lærerskolen på Landås i Bergen skal det fra neste uke av åpnes akuttmottak for et hundretalls asylsøkere. Mens Bergens Tidende og Bergensavisen hevder at naboene tar imot asylsøkerne med åpne armer, så har nabolagets kvinner allerede begynt å ta sine forholdsregler. På Kvinneguiden diskuterer de åpent sin frykt for asylmottaket, og praktiske selvforsvartips utveksles.

Flerkulturell nyhetsrunde, mandag 21. september, 2015

I denne utgaven kan vi lese om en 18 år gammel jente som ble antastet av to utenlandske menn i Hønefoss, om en utenlandsk serieraner fra Sarpsborg, om en afrikansk voldtektsmann fra Voss som nylig fikk fengselsdom og at politiet nå har arrestert sin 1.000 utenlandske kriminelle person på Østlandet.

Lot asylsøkere stjele varer fra Coop Mega-butikk for hundretusenvis av kroner

Bergensavisen kunne denne uken fortelle om en svindelsak hvor en ansatt på Coop Mega i Bergensområdet hadde latt asylsøkere få stjele varer for minst 150.000 kroner. Også to andre ansatte skal ha stjålet varer for de samme beløpene. Den hovedmistenkte som var deltidsansatt på butikken skal selv ha kommet fra et såkalt "krigsherjet land" og syntes synd på asylsøkerne.

Nordmann kastes ut av Norge idag

23 år gamle Steffen Riley fra Os i Hordaland må forlate Norge idag. Det har UDI bestemt. Han er født i Norge, døpt i Os kirke og har gått på skole i Norge. Men allikevel kvalifiserer han ikke til å få være i landet ifølge UDI.