Utenriks

Småbarnsmor gikk kveldstur – ble gruppevoldtatt av flyktningbarn

mai 4, 2018 Redaksjonen

En småbarnsmor fra Kalmar ble overfalt og gruppevoldtatt av tre flyktningbarn. I forbindelse med voldtekten tok barna, som er fra Afghanistan, svært grove og krenkende bilder mens de poserte med den voldtatte kvinnen. Nå er to av barna dømt til kort ungdomstraff. Den ene har fått asyl, til tross for at han er å anse som voksen.

Utenriks

Hundrevis av nyfødte jentebarn funnet på søppeldynge

mai 3, 2018 Redaksjonen

345 babyer har blitt funnet i søpla i den pakistanske storbyen Karachi siden januar i fjor, opplyser menneskrettighetsgrupper i landet. 99 prosent av babyene som finnes er jenter, i et land der gutter er mer verdt kulturelt. I ett tilfelle ble en fire dager gammel jentebaby funnet med strupen kuttet over.

Dagens mem

Våpen og abort – venstresidens moralske dilemma

mars 27, 2018 Redaksjonen

Venstresiden har gitt seg selv klistrelappen «human» og «tolerant». Men samtidig som man ønsker å forby våpen for beskyttelse, og bruker barns sikkerhet som hovedargument, så ønsker de samme menneskene å tillate abort av fostre som er langt på vei i svangerskapet. Der våpen dreper hundrevis av barn årlig, så tar abort livet til millioner av barn. Har venstresiden et moralsk dilemma?

Dagens bilde

DAGENS BILDE: Saudi-Arabia tillater kvinner å kjøre bil

september 28, 2017 Alexander Halvorsen

Saudia-Arabia er så tilbakestående når det kommer til kvinner, barn og dyrs rettigheter som man kan komme i verden i dag. Kvinner blir stadig pisket eller halshugget på gaten. Barn blir slått, torturert og henrettet. Og dyr har man ingen følelser eller rettigheter for. Men nå har landets øverste leder, kong Salman, kommet frem til at kvinner skal få lov til å kjøre bil.

Innenriks

Terrorfrykt på 17. mai endrer rutinene ved Frogn-skolene

mai 12, 2017 Redaksjonen

Muslimsk terrorisme skaper nå frykt hos ledelsen ved skolene i Frogn i Akershus. Man vurderer blant annet å sette kjøretøy og andre fysiske sperringer inn mot skolegårder der barn skal marsjere på nasjonaldagen. Fra før har politiet begynt med bevæpning på 17. mai.