Tagged: asylsøkere

Afghanere som får avslag på asylsøknaden i Sverige reiser til Norge

I en artikkelserie i den svenske avisen Expressen forteller afghanske asylsøkere at de etter avslag i Sverige reiser til Norge. – Många får avslag nu. Några åker till Norge och försöker där i stället. Några andra jag känner har stannat kvar, men gått under jorden. De bor hos någon kompis och väntar på att söka igen, forteller Ahmed (21). Han forteller at ingen han kjenner som har fått avslag har reist hjem til Afghanistan.

Kaos i Norge: Asylsøkere forsvinner fra norske mottak i tusentall

Tusenvis av asylsøkere har forsvunnet fra norske asylmottak. De ender opp som ulovlige innvandrere enten i Norge eller i andre land i Europa, der mange livberger seg av kriminalitet. Problemstillingen har vært kjent siden 90-tallet, uten at det er innført noen ordning med lukkede asylmottak.

Porsgrunn får ny svømmehall – alle må dusje med klærne på

Den nye svømmehallen som skal stå ferdig i 2019 vil kreve at alle besøkende må stå med klærne på og dusje. Man er også redde for overgrep inne i garderobene som nå er flyttet ut til bassengområdet og vil ha lave skillevegger. Ideen er hentet fra Nederland der man visstnok har en tradisjon for å dusje med klærne på.

15.291 flyktninger bosatt i 2016

Det settes stadig rekorder på asylfronten. Rekordmange flyktninger ble bosatt norske kommuner i 2016, og aldri før er det blitt bosatt så mange mindreårige som i fjor.

Hvor kan nordmenn reise for å få et bedre liv?

Innvandring - hvor nødvendig er den? Er den bra for de landene som mister og de landene som mottar disse innvandrerne? Finnes det en annen måte å hjelpe enn å flytte flyktninger og mennesker i nød halvveis over jordkloden? Og hva er egentlig logikken med å akseptere økonomiske migranter, som utgjør det betydelige flertallet av de som kommer til Vesten nå.

Unge jenter befølt og seksuelt antastet i Rogaland

Det lille tettstedet Ølen har opplevd flere ubehagelige episoder etter at man fikk flere hundre asylsøkere i 2015. På lørdag skjedde det igjen, da tre unge jenter ble holdt igjen og antastet av en større gruppe menn. Politiet skal ha pågrepet seks menn i alderen 17-20 år. Jentene var så unge som 15-16 år gamle og forteller at det hele var ubehagelig og skremmende.

Afrikanske gjenger herjer i Australia – raner butikker og barnefamilier

Den australske byen Melbourne har opplevd hele åtte gullsmedran på under et halvt år og ranerne bruker macheter og pistoler under ranene. Også væpnede hjemmeran har blitt et stort problem og innbyggerne i byen har nå begynt å samle seg i nabolagspatruljer da politiet ikke klarer å beskytte dem. - Dette er det mest lovløse samfunnet jeg har sett, sier en person som sammen med sin kone og barn var vitne til et av ranene.

I disse landene forfølges kristne

De landene hvor det er verst å leve som kristen er også de samme landene som Norge mottar flest muslimske flyktninger og asylsøkere fra.

Syrisk nonne: «Den muslimske invasjonen av Europa er organisert»

Human Rights Service skriver om en syrisk nonne som jobber med syriske flyktninger, både i og utenfor Syria. Nonnen hevder Europa er utsatt for en organisert invasjon av muslimer. Hun sier videre at radikal islam ikke er en religion, men et politisk program som ønsker seg hegemoni i religionens navn.

Vil nekte UDI å frata uærlige asylsøkere norsk statsborgerskap

Arbeiderpartiet, SV, Miljøpartiet, Senterpartiet og Venstre ønsker å endre reglene slik at UDI ikke lenger kan frata statsborgerskapet til asylsøkere som har løyet om sin identitet. Hvis KrF nå går inn for forslaget kan asylsøkere lyve seg til norsk statsborgerskap, uten fare for å miste det hvis de blir avslørt.

SJOKKRAPPORT: Italia tok imot nesten 200.000 migranter i 2016

Italienske myndigheter har sluppet tall på hvor mange migranter som ankom landet under fjoråret. Offisielt kom 181.436 migranter, en oppgang på hele 18 prosent fra 2015, da 154.000 kom. Mørketallene er imidlertid betydelige, slik at tallet i realiteten er godt over 200.000. 85 prosent av de som kom var menn og fire prosent var enslige mindreårige. Migrantene kom fra land som Nigeria, Eritrea, Sudan, Gambia, Elfenbenskysten, Guinea, Somalia, Mali, Senegal og Bangladesh.

Sverige: 150 elever i masseslagsmål på innvandrertett skole

"Jeg har aldri sett noe lignende", sier skoleområdesjef i Ronneby, Knut Hahnsskolan til SVT. Det skal ha vært ulike grupper fra flere skoler som barket sammen og stemningen skal ha vært hatsk. - Det ble truet og mange slåss og det var veldig utrivelig. Det tok hele 20 minutter før politiet var på plass og det tok nesten 40 minutter før de fikk roet ned bråket. På sosiale medier blir det meldt at det skal dreie seg om to ulike religiøse grupper som slåss. Skolesjefen forteller at man bør satse på å ansette mennesker som kan ulike språk for å forhindre lignende hendelser i fremtiden.

SSB: Hver tredje nordmann skeptisk til innvandrere

Statistisk sentralbyrå la frem tall i dag som viser at nordmenn har blitt mer skeptiske til innvandring. Det er særlig arbeiderklassen som nå ser at jobbene og mulighetene deres forsvinner med masseinnvandringen som reagerer. Kvinner som ikke berøres av hverdagsinnvandringen er mer positive ifølge rapporten.

NAV-rapport: Masseinnvandringen skader Norge

Den nye NAV-rapporten "Fattigdom og levekår i Norge 2016" fastslår at Norges svært generøse innvandringspolitikk har skapt en underklasse av fattige mennesker. På bare tre år har antallet mennesker med vedvarende lavinntekt økt fra 7.7 til 9 prosent. Nå slår blant annet menneskerettighetsorganisasjonen HRS alarm.

Asylaktivister pumpet ut oppholdstillatelser før lovendring

Migrationsverkets – tilsvarende det norske UDI – løsning for å få slutt på venstreekstremister som demonstrerte utenfor deres lokaler var å ansette dem. Og innen asyl-innstrammingene til den svenske regjeringen trådde i kraft, jobbet disse asylaktivistene på høygir for å innvilge så mange permanente oppholdstillatelser som mulig.