Svensk kommune kjøper gårdshotell for 16.5 millioner kroner til nyankomne innvandrerfamilier

Frieord har skrevet tidligere om hvordan svenske kommuner bruker titalls millioner på å kjøpe dyre villaer, leiligheter og eiendommer for å huse nyankomne migranter fra den tredje verden.

Denne gangen er det Lomma kommune som åpner pengsekken og legger hele 16.5 millioner kroner på bordet for et større gårdshotell der de nyankomne kan bo i sus og dus som mange svensker bare kan drømme om.

Kommunen begrunner milliondrysset med at man «må løse den akutte boligkrisen for de nyankomne». På gårdshotellet skal inntil 40 migranter få plass, som til nå har kostet svenske skattebetalere en månedlig kostnad på 65.000 kroner for en enkelt familie alene.

 – Jeg synes det er en fantastisk bra løsning. Dette innebærer at vi kan ta ut de som i dag bor på hotell. Familiene kan flytte rett inn på Borgenby gårdshotell, sier Robert Wenglén fra Moderaterna, som sitter i kommunestyret i Lomma til nettavisen hemhyra.se.

Lomma kommune blir kun i år påtvunget 89 migranter som alle skal ha et sted å bo. I følge avisen Hem & Hyra så er trykket fra innvandringen stort over hele Skåne, som under året har tatt imot 1.800 migranter. De fleste av disse, 345 stykker, har Lunds kommune måttet ta imot. Der har man istedenfor å kjøpe eksisterende gårdshotell, villaer og leiligheter, valgt å bygge helt nye boliger til migrantene. 32 nye boliger er ventet å settes opp i den lille byen Genarp. Byggingen starter allerede nå til høsten og alt skal stå klart til april, neste år. Alle utgifter vil bli betalt av kommunen de første fem årene, for deretter bli tatt over av innvandrerfamiliene selv.

I lenkene under her kan du lese om hvordan svenske skattekroner pøses ut i milllionklassen, mens migranter får innkvartering på slott, herskapshus, villaer og gårder. Man kaster også ut eldre og pleietrengende fra sine hjem, for så å pusse dem opp og gi dem til migranter, samt legger ned fødeklinikker slik at man nå har opplevd at svenske mødre føder i veikanten og parkeringsgarasjer midt på vinteren da man ikke rekker frem til sykehuset. Men fortvil ikke, svenske myndigheter gir nemlig nå kurs i hvordan man føder i en bil. 

Og skulle du ikke ha lest Frieord tidligere og tro at dette kun eksisterer i vårt naboland, så kan du ta en titt på lenkene her:

Og i Danmark:

Europeere slaktes av afrikanere og arabere i sine egne land – hvor er opprøret?

I Sverige skar den egyptiske migranten Suleman Suleman (30) halsen av en svensk student den 27. april i år. Suleman fikk nylig 17 års fengsel i Umeå tingrett. Egypteren hadde et langt og alvorlig rulleblad med hele 23 ulike forbrytelser for blant annet ran, overfall, drapstrusler, biltyveri og mishandling.

Svenske domstoler valgte i flere tilfeller å ikke gi Suleman fengselsstraff, men å dømme ham til tvungen psykiatrisk behandling.

Les også: Tysk by i sjokk etter voldtektsdrapet på 14-årig jødisk jente – asylsøkere pågrepet

Drapsofferet Albin (28) var en god student som var få uker fra å fullføre sitt masterstudie, men finansierte sin narkotikaavhengighet ved å selge stoff. Suleman var i studenten Albins  leilighet med flere andre menn, men hadde ikke penger til å kjøpe narkotika og ønsket å rane 28-åringen istedenfor. Suleman stakk Albin 13 ganger og skar halsen av ham kort tid etter at de ankom studentens leilighet.

Drapet var svært brutalt og unødvendig, da studenten allerede var alvorlig skadet og ute av stand til å forsvare seg selv da Suleman skar halsen av ham. Det kommer også ut fra etterforskningen at Suleman kun valgte ut svenske ofre når han ranet og begikk kriminalitet.

Les også: Sverige anno 2018 – skyting, drap, bomber, ran, bilbranner, skyting, drap

Denne rasistiske fremgangsmåten bekreftes av forskeren i sosiologi, Petra Åkesson, og hennes studie fra 2006, der hun intervjuer ransmenn i Sverige som har innvandrerbakgrunn. Det kom frem at innvandrerne valgte ut svenske ofre for å «vise makt overfor svenskene».  

Les også: Ettåring halshugget på T-banestasjon i Tyskland av båtflyktning – myndighetene mørkla drapet

Et kart med skader på den svenske studentens ansikt og hals. (Grafikk: Politiet).

Les også: Jonna (17) voldtatt, tent på og drept av asylsøker

Lignende drap på finsk kvinne

Nyheten om det brutale og rasistiske drapet på den svenske studenten Albin i Sverige kommer samtidig som et annet og like brutalt drap i nabolandet Finland.

En 28-årig irakisk mann sitter nå siktet for drap på en kvinne som fant sted i Åland den 16. september i år.

Asylsøkeren skal ha knivskåret kvinnen slik at «nakken helt eller delvis var skåret av». Egypteren skal også ha tent på leiligheten der drapet fant sted.

– Jeg kan si så mye at hendelsen etterforskes som mord, på grunn av handlingens særskilte brutale karakter, sa kriminaletterforsker Erik Salonsaari til lokalavisen Ilta-Sanomat.

Les også: Syrisk asylsøker amok med machete på gaten i Tyskland – gravid kvinne hakket ihjel

Det er nettsiden Ålands Nyheter som skriver om det brutale drapet. Innvandreren og kvinnen skal ha kjent hverandre. Irakeren måtte ha tolk under avhøret. Flere andre mistenkte skal ha blitt tatt inn til avhør, men ble senere sluppet løs.

Les også: Afghansk flyktning pågrepet for drapet på på Maria (19) i Tyskland

Knivterror i Finland

Finland ble den 21. august sist sommer lamslått av et islamsk terrorangrep der den marokkanske asylsøkeren Abderahman Bouanane (18) knivstakk åtte kvinner og to menn på et torg i den finske byen Åbo. To av kvinnene døde.

Asylsøkeren skal ha vært i flere andre europeiske land, blant annet Sverige, før han kom til Finland. Marokkaneren skal ha fått avslag på alle sine asylsøknader, både i Sverige og Finland. Han finansierte oppholdet sitt i Europa med skattepenger og salg av narkotiske stoffer på gaten.

Les også: Muslimsk terrorist kjørte inn i kristent julemarked – 12 drept – 56 skadd

18-åringen skal ha vært radikalisert og politiet i Finland fikk mange tips om hans islamske fundamentalisme, men valgte å ikke pågripe eller utvise ham fra landet. Tre andre muslimer, alle fra Marokko, ble også pågrepet for å ha deltatt i planleggingen av terrorangrepet.

Bouanane ble i juni år dømt til livstids fengsel for to drap, åtte drapsforsøk, samt islamsk terrorisme. 

Les også: Høygravide Maria (19) brent ihjel levende av to tyrkere i Tyskland

Abderahman Bouanane (18) knivstakk åtte kvinner og to menn på et torg i den finske byen Åbo. To av kvinnene døde.

Les også: Linn (32) fra Tromsø var kjæreste med en afrikansk asylsøker – ble knivdrept i sitt eget hjem

SOMMER I OSLO: Drapsforsøk, knivangrep, gateran, pistoler, macheter, bilbranner, masseslagsmål, beføling av kvinner og ran av turister

Drapene har ikke ført til at noen nye lover eller endringer i innvandringspolitikken har kommet på plass. Tusenvis av ulovlige og radikale muslimer får fremdeles gå fritt rundt på gater og torg i Europa – I Norge – uten at verken norske myndigheter eller politiet gjør noe med saken.

Den neste gangen kan det bli din kjære eller venn som mister livet.

Les også: Syrisk flyktning hyllet som «rollemodell for integrering» – forsøkte å skjære strupen på sin arbeidsgiver

Relatert:

Tyske myndigheter ønsker å bruke millioner av euro på privatfly for å deportere ulovlige migranter

Ministerpresident i delstaten Bavaria, Markus Söder, har flere ganger langet ut mot Angela Merkel for hennes svært løsslupne innvandringspolitikk og har lovet at han vil ta harde grep mot de migrantene som kommer til den konservative sørlige tyske delstaten.

MARKUS SÖDER (CSU). (Foto: Wikipedia).

På tirsdag sa Söder at han hadde planer om å gjøre noe med asylsøkerne, etter at skandalen om de 1.200 ulovlige asylsøkerne som hadde fått opphold som følge av korrupte statsansatte ble lekket ut.

Målet er å sette opp farten med ventetiden i asylprosessen og starte hjemsending av de som ikke kvalifiserer til beskyttelse av den tyske staten. Bavaria ønsker også å sette igang egne flyruter for å depoertere migrantene.

Söder sa at de ville ha strenge krav til kontantutbetalinger til migranter og planer om å øke hjemsendelsene. Man ønsker også å innføre strengere regler for å kunne holde asylsøkerne på mottakene.

Ministerpresidenten sa videre:

Vi ønsker å vise at loven faktisk fungerer her i Bavaria og kan bli en modell for resten av Tyskland.

Herr Söder er ikke ukjent for å kjempe for sin regions kultur og historie, og støttet i april en lov som gjorde det påbudt for alle offentlige bygninger å ha et kristent kors, som han kalte «et fundementalt symbol på vår bavariske livsstil».

Les også: Asylsøkere ankom til Sverige i privatjet

HJEMREISE: De avslåtte asylsøkerne kan forvente seg jetfly med de luksusgodene som et slikt transportmiddel tilbyr. Her fra en Embraer Lineage 1000. Det er uklart hvilke flymodeller den bavariske delstatspresidenten har tenkt på å benytte for å uttransportere asylsøkerne. (Foto: Illustrasjonsbilde/Wikimedia).

Italiensk parti ønsker å utvise 500.000 ulovlige innvandrere

500.000 ulovlige migranter skal ut av landet innen fem år hvis Lega Nord vinner valget, inkludert 100.000 det første året, sa talsmannen i mars.

Parlamentsvalget gikk bra for Lega Nord, som sammen med det høyrepopulistiske «Femstjernersbevegelsen», Forza Italia og Fratelli d’Italia tilsammen fikk rundt 70 prosent av stemmene. Lega Nord gikk mest frem med hele 13.59 prosentpoeng til 17.69, et enormt byks blant velgerne.

Les også: Italiensk jente (18) drept og kuttet opp i biter – ulovlig asylsøker fra Nigeria arrestert

Les også: De spiste hjertet hennes – nigeriansk mafia koloniserer Italia

Det venstreorienterte demokratiske partiet var den største taperen med kun 18.9 prosent av stemmene, en tilbakegang på 6.5 prosent.

Nå er det bare å se om man kan gjøre alvor av lovnadene til det italienske folket.

Les mer: Sjokkrapport: Italia tok imot nesten 200.000 migranter i 2016

Les også: FN-rapport: Færre enn TRE PROSENT av migrantene som ankom Italia ble klassifisert som flyktninger

Repatrieringen av de ulovlige innvandrerne vil også stanse all fremmedhat og rasisme som påstås eksisterer i landet.

Den eneste vaksinen til rasismen er å kontrollere og regulere innvandring. Det er millioner av italienere som befinner seg i en vanskelig økonomisk situasjon. Italienere er ikke rasister, men ukontrollert innvandring bidrar til en negativ utvikling i samfunnet. Vi ønsker å forhindre dette, sa Matteo Salvini.

Les også: Oppfordrer muslimer i Italia til å stemme sentrum-venstre

Les også: Asylsøkere arrestert etter den brutale gjengvoldtekten av turistpar i Italia

Italia har store problemer med å ta vare på og kontrollere de enorme mengdene med ulovlige innvandrere som oppholder seg i de store byene. I hovedstaden alene skal det være anslagsvis 180.000(!) asylsøkere uten lovlig opphold. Disse livnærer seg på frivillige organisasjoners hjelp, prostitusjon, narkotikasalg, tyveri, menneskesmugling og ulovlig arbeide der de kan finne det.

Les også: Demonstrasjoner i Italia – men media i Vesten er helt stille

Les også: Kraftige protester i Italia etter innvandrerkriminalitet

I tillegg til den ekstremt høye innvandringen sliter Italia med svært høy gjeld (fjerde mest i verden), den fjerde høyeste arbeidsledigheten i EU, svært høy arbeidsledighet blant unge (20 prosent) og antallet mennesker i Italia som lever under det som omtales som «ekstrem fattigdom» har kommet opp i 12 prosent.

Les også: Pensjonert italiensk ektepar voldtatt og drept av afrikansk flyktning

VIDEO: Kvinnelig italiensk journalist angrepet på direkte-TV av asylsøkere

Se videoen øverst for en inngående analyse om situasjonen i landet og omtale av Matteo Salvini.

STOPP INVASJONEN: Lega Nord-klistremerker kan ses på en offentlig holdeplass i hovedstaden, Roma. (Foto: Frieord.no).

Les også: Asylsøkere i Italia krever merkeklær: «Vi vil ha Armani og Hugo Boss»

Les også: Afrikansk asylsøker ramponerte fire kirker i Italia

VIDEO: Migranter river ned stort juletre i Italia

 

Den svenske regjeringen vil bryte grunnloven – fremmer forslag om permanent opphold for 9.000 enslige flyktningbarn

ENSLIGE FLYKTNINGBARN: Sveriges statsminister poserer her med en gruppe enslige flyktningbarn som har søkt opphold i landet. (Foto: Ukjent).

VIDEO: Etiopisk asylsøker uten pass får føle sørafrikansk sinne

Eldre kastes ut av hjemmene sine i Stockholm – skal bli boliger for asylsøkere

Svenske politikere og kommuner har nok engang vist hvilke mennesker som betyr mest i samfunnet. Og det er ikke de eldre som har jobbet og slitt et helt liv.

Det er i stedenfor de nyankomne innvandrerne fra ikke-vestlige land som skal kunne skumme fløten og bo fint og sentralt i «Hemmet for de gamla», som nå er omdøpt til «Hemmet for de nya».

– Behovet av gjennomgangsboliger for nyankomne er stort og vi jobber stadig med å få oversikt over hvilke lokaler som kan være aktuelle som midlertidige boliger og nå ble denne eiendommen aktuell, forklarer Anna Mölgård, som har tittelen «samordner for boliger til nyankomne» hos Stockholm by, til Stockholm Direkt.

Les også: Sverige: Handikappede kastes ut av boligene sine – erstattes av flyktninger

Les også: Sverige: Funksjonshemmede kastes ut – flyktninger flytter inn

Helt tilfeldig har også byens egen myndighet Arbeidsmiljøverket kommet frem til at eiendommen ikke lenger er egnet som eldrehjem. Med det argumentet kan man kaste ut de eldre og bygge om lokalene for nyankomne migranter. Hva som plutselig etter 130 år gjorde at bygget ikke lenger var egnet, informeres det ikke om.

Heller ikke hvorfor man ikke kunne bruke pengene på å gjøre bygget beboelig for de eldre istedenfor de nyankomne.

Saken dreier seg heller ikke om å etablere midlertidige asylboliger til migranter som venter på beskjed om oppholdstillatelse, men om leiligheter som gis til migranter som allerede har fått oppholdstillatelse og får disponere sine egne boliger i flere år. De kalles for «gjennomgangsboliger» ettersom tanken er at migrantene etterhvert skal finne og flytte til andre boliger.

Les også: Svensk kommune kansellerte julemiddagen syke og eldre fordi julaften falt på en lørdag

Les også: Sjokktall fra Sverige: 32.800 kroner i måneden i bidrag for en innvandrerfamilie

Problemet er bare at det omtrent er umulig å finne ledige boliger i Stockholm og vanlige skattebetalende svensker ikke sjelden står i både 10 og 20 år i såkalt boligkø for å få en leilighet i hovedstadsområdet. Prisene er også svært høye, noe som gjør dem omtrent uoppnåelige for yngre mennesker.

Men situasjonen er altså en helt annen for de nynakomne migrantene som i tusentallet innvilges oppholdstillatelse og får tildelt såkalte «gjennomgangsboliger» omtrent umiddelbart. Ettersom problemet med å finne migrantene permanente og egne boliger er omtrent umulig, blir migrantene boende i disse boligene i lang tid. Svenske myndigheter konfiskerer, kaster ut barnefamilier, eldre og syke, eller bygger deretter nye boliger til det neste kullet med nyankomne migranter.

Les også: Sverige: Kastet ut eldre og pleietrengende – flytter inn hundrevis av flyktninger

Les også: 90-åring fikk ikke plass på eldrehjem i Sverige – tok sitt eget liv

IKKE EGNET FOR ELDRE: Da lokale myndigheter i Stockholm bestemte seg for å gjøre den tradisjonsrike og ærverdige bygningen til asylbolig, fikk man hjelp av Arbeidsmiljøverket som stemplet papirene og fikk kastet ut de eldre. Hvorfor man ikke valgte å pusse opp bygningen for de eldre vites ikke. (Foto: «Hemmet för gamla» i Enskedalen blir nå «Hemmet för de nya»).

Les også: Svensk barnefamilie kastes ut for å gjøre plass til flyktninger – faren: «Jeg er helt tom»

Les også: Kaster ut pensjonister, syke og småbarnsfamilier for å gjøre plass til asylsøkere

Hvor de gamle svenskene må ta veien når kommunen hvert år forsyner seg med eldreboligene og gir dem til de ikke-vestlige asylsøkerne er ikke klart. Eiendommen omtalt i denne saken er bare en i en lang rekke lignende boliger som nå huser de nyankomne.

Ikke sjelden blir både luksushoteller, herregårder og slott tatt i bruk (Les: Konfiskert/betalt ut/presset).

Les også: Sverige i krise: Svenske Lotti (52) måtte vente 50 timer for å få hjelp på akutten

Les også: Sverige: 72-årig ektemann lå ved siden av død kone i sin egen avføring i fire dager – ble nektet behandling og døde selv

At de eldre mister både bolig, trygghet, nærområde og sine bekjente på sine siste dager har ikke vært noe de folkevalgte og kommuneansatte har tatt i betraktning når de gjennomfører prosjektene. Mange spør seg nå hvorfor de eldre har blitt andrerangs borgere etter å ha slitt i tunge jobber og betalt skatt i et langt liv.

En mye omtalt valgkampfilm fra Sverigedmokraterna i 2010 har blitt mer aktuell enn mange tør å innrømme.

Les også: 15.000 svenske pensjonister risikerer å sulte ihjel

Les også: 500 asylsøkere innkvarteres på luksushotell i Sverige med spa-anlegg og nattklubb

Les også: Svensk bank advarer mot Sveriges masseinnvandring: «De gyldne tidene er over»

Les også: 91-åring kastes ut av eldrehjem i Sverige etter at kona (88) døde

Relatert:

Det er ikke bare i Sverige at eldre, syke og de svakere stilt blir utnyttet av politikere og kommuner. Også i Norge har denne sykdommen tatt plass i vårt samfunn.

 

Flere livstruende skadet etter masseslagsmål mellom flyktninger

Byen har lenge vært tilholdssted for store grupper med asylsøkere og innvandrere som har ønsket å komme videre til Storbritannia.

Innvandrere fra Afghanistan og Eritrea slåss og skjøt mot hverandre. Minst 17 ble skadet, flere av dem er ifølge den tyske avisen Bild Zeitung livstruende skadet.

Ifølge politiet skjedde de første voldelige sammenstøtene om ettermiddagen, da rundt hundre innvandrere i forbindelse med et måltid begynte å kaste steiner på hverandre. Det ble deretter brukt skytevåpen og fire innvandrere fikk livstruende skuddsår. Mer enn et dusin andre ble skadet av jernstenger. Politiet rykket inn og fikk adskilt gruppene. Det var i utgangspunktet uklart hva som utløste volden og hvem som skjøt.

I Calais anslår hjelpeorganisasjoner at det for tiden er rundt 800 innvandrere. De lever i elendige forhold. Mange prøver å komme til Storbritannia skjult ombord på lastebiler, til sjøs eller gjennom Eurotunnelen.

Får ikke lenger bruke psykologiske tester for å finne ut om asylsøkere er homofile

Det er sterk mistanke om at denne muligheten misbrukes av mange velferdsinnvandrere som utgir seg for å være homofile uten å være det. Derfor bruker flere land ulike psykologiske tester for å finne ut om de snakker sant. Det vil ikke lenger være mulig, har EU-domstolen bestemt.

EU-domstolen avgjorde på torsdag at psykologiske tester om en persons seksuelle legning ikke er nok til å avvise asylsøknader for mennesker som er på flukt fra land hvor homofili er ulovlig, skriver Euronews.

Domstolens konklusjon kom i forbindelse med en sak om en nigerianer. Den uidentifiserte mannen sendte inn en søknad om asyl i den ungarske byen Szeged i april 2015, en periode hvor Ungarn mottok mange ulovlige innvandrere fra Afrika, skriver telegrambyrået Reuters. Den statlig oppnevnt ungarske psykologen som studerte saken konkluderte med at den nigerianske asylsøkeren ikke var homofil, noe som resulterer i avvisning av søknaden. Avslaget ble anket.

EU-domstolen mente at det ble lagt for mye vekt på den sakkyndiges uttalelse, og at den alene ikke kunne danne grunnlag for avslaget. Retten la derimot til at «Myndighetene må kunne bestemme påliteligheten til en persons påstander».

I desember 2014 behandlet EU-domstolen et lignende tilfelle i Nederland, og i 2013 fastslo domstolene at homofile asylsøkere kunne kreve flyktningstatus på grunn av frykt for forfølgelse for deres seksuelle orientering i hjemlandet.

AVSLØRT: Over 11.000 somaliere uten klar identitet fikk svensk statsborgerskap

Den svenske nettsiden Samnytt kan nå fortelle hvordan gruppen Gransking Sverige avslørte hvordan en somalisk statsborger fikk svensk statsborgerskap mens han satt i fengsel mistenkt for deltakelse i en grov gruppevoldtekt. Dette førte til at det ble umulig å legge til utvisning i tiltalen.

Gransking Sverige antok at saksbehandleren hadde gjort en feil når han innvilget statsborgerskap til mannen, ettersom utenlandske statsborgere som er mistenkte eller dømt for forbrytelser får en karantenetid for å søke statsborgerskap avhengig av forbrytelsens alvorlighet.

Men Samhällsnytts gransking viser allikevel at saksbehandleren har fulgt reglene i henhold til gjeldende lov – og siden 2010 har 40.000 ikke-vestlige statsborgere fått svensk statsborgerskap på samme måte.

Den generelle regelen er at utenlandske statsborgere som vil bli svenske statstborgere må kunne oppfylle et antall krav stipulert ved Lov om statsborgerskap som finnes på blant annet Migrationsverkets hjemmeside.

Disse kravene inkluderer blant annet at man skal kunne styrke sin identitet, at man har bodd i landet i minst 5 år, samt ha levd et lovlydig og ryddig liv. Dette kontrolleres ved å sjekke personens informasjon i politiets register, samt be om en uttalelse fra sikkerhetspolitiet, Säpo.

Det finnes allikevel en annen måte å få svensk statsborgerskap. Ved å si at man er et barn. Da går alle krav svært drastisk ned, inkludert krav om botid i Sverige, plettfri vandel, samt kravet om styrket identitet. Mellom 2010 og 2017 har nærmere 40.000 ikke-vestlige statsborgere fått svensk statsborgerskap på denne måten.

Av disse har 11.338 somaliere fått svensk statsborgerskap. I de fleste tilfellene dreier det seg om såkalt familiegjenforening eller barn av somaliere som har fått oppholdstillatelse i Sverige. Oftest gjennom asyl.

Dette betyr at en person fra Somalia kan ankomme den svenske ambassaden i Nairobi, Kenya, som behandler blant annet familiegjenforening. Da hjemlandet mangler både sentralstyre og ikke gir ut ID-papirer, så finnes det ingen måte for Migrationsverket og ambassaden å kontrollere om opplysningene personen oppgir er korrekte. Man må ta rett og slett ta personen på ordet om navn, alder og identitet. Det eneste som kan brukes er en DNA-test om det finnes konkrete slektninger i Sverige.

Men det stopper ikke der. Personen som har dukket opp i Nairobi, får i tillegg et provisorisk fremmedpass av svenske myndigheter, som kan benyttes som godkjent legitimasjon ved ankomst til Sverige. I det står opplysningene som personen selv oppga til svenske myndigheter i Kenya.

Når personen ankommer Sverige blir så disse opplysningene registrert hos de offentlige svenske skattemyndighetene og Migrationsverket starter sin prosess med behandling av asylsøknaden.

En person kan dermed ha skapt seg selv en helt ny identitet og opphold i Sverige for resten av livet, med tilgang til alle sosiale rettigheter og velferdsgoder. Alt basert på hva personen sa til saksbehandleren i Afrika.

 

Bowling, klovner, hiphop og kampsport – 31 skattemillioner til unge i mottak

Det er organisasjoner over hele landet som nå kan tilby barn og unge i mottak ulike aktiviteter gjennom året. Det er alt fra seiling, fotball og golf til teater, tegning og musikk.

Denne tilskuddsordningen skal bidra til at barn og unge får en meningsfull hverdag og en så normalisert barndom som mulig. Målet er at barna skal være i fysisk aktivitet og at de skal tilegne seg ulike ferdigheter.

Se hele listen her.

80-åring har stått på venteliste for bolig i Frogn kommune i 13 år – politikerne gir boligene til flyktninger istedenfor

Gunnhild Bakk er snart 80 år gammel og plages av gikt. Et langt og fysisk arbeidsliv innen omsorgsbransjen med skiftarbeide ved sykehjem ble avsluttet i 2003. Siden 2005 har Gunnhild søkt om en kommunal leilighet. Hun er pensjonist, sliter med sykdom og har ingen nær familie.

Takket være en eldre sommerhytte har 80-åringen hatt et sted å bo. Men den er ikke isolert for kulde og den ligger svært alene til nede ved vannet i Bunnefjorden, langt fra både nabo og de mest nødvendige helsetilbudene.

Les også: Politikere ønsket å legge ned populær ungdomsskole i Frogn for å ha råd til flyktninger

Fra Amta.no:

Ja, allerede i 2005 søkte jeg Frogn kommune om kommunal leilighet fordi det begynte å bli svært tungvint å bo her, og sommerhytta fra 1948 har jo ikke akkurat blitt varmere med åra, humrer Gunnhild som har et uoppslitelig humør tross all motgangen hun har hatt i livet. (Sitat slutt).

Kvinnen forteller til lokalavisen at hun mistet den eneste sønnen sin til kreft for nesten 30 år siden og at hun opplevde et fall sist sommer. Men hun brukte ikke trygghetsalarmen, sier hun stolt.

Jeg vil klare meg selv, sier hun til lokalavisen.

Hennes nærmeste nabo bor ca. 1 kilometer unna. Der står også postkassen hennes. Den er ikke lett å komme til da hun bor i bunnen av en lang bakke ved Bunnefjorden. På vinteren er veien dekket av is.

ISOLERT: Knardal i Nordre Frogn er idyll på sommeren, men på vinteren kan det både bli svært kaldt og vanskelig fremkommelighet i de bratte bakkene ned mot Bunnefjorden. En dårlig isolert sommerhytte er ikke et egnet sted å bo for en giktsyk 80-årig enslig kvinne. Frogn kommune har derimot nektet kvinnen en kommunal leilighet i over 13 år. Postkassene står over en kilometer fra pensjonistens hus. (Foto: Google Streetview).

Da lokalavisen kontakter Frogn kommunes boligkonsulent, Ragnhild Mamen, så nekter Mamen konsekvent å kommentere 80-åringens sak om hvorfor kvinnen ikke har fått tildelt bolig med hele 13 år på venteliste, til tross for høy alder, sykdom og enslig tilværelse.

Før jul steg imidlertid håpet for den giktplagede 80-åringen da hun var på visning i Drøbak på en leilighet og søkte om å få den tildelt. Men kommunen valgte nok engang å gi den til en annen person.

Fra Amta:

Ja, da var jeg på visning en søndag i en leilighet i Råkeløkkveien i Drøbak sentrum, som jeg likte. Men dessverre var det en annen som fikk tilbudet et par dager senere. Så nå må jeg søke på nytt dersom det blir en ny leilighet tilgjengelig, bekrefter Gunnhild med beklagelse. (Sitat slutt).

Samtidig i Frogn

Mens 80-åringer med et livslangt arbeidsliv og slitasje, samt livets tunge påkjenninger med død og sykdom sliter med å få et trygt og varmt sted til sine siste dager, har Frogn kommune istedenfor valgt å tilby ledige boliger og hus til asylsøkere og flyktninger.

Lokalpolitikerne fra Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet og Sosialistisk Venstreparti, har konsekvent stemt for en sjenerøs flyktningpolitikk i kommunen som over det siste tiåret har hatt en kostnadsramme i hundremillioners-klassen. Det eneste partiet som har bedt om en stans i bosettingen av asylsøkere og flyktninger er FrP.

Siden 2006 har Frogn kommune bosatt ca. 14 enslige flyktningbarn og tilsammen 321 flyktninger med familieinnvandrede. Men ikke én gang i løpet av disse årene har kommunen funnet det riktig å gi Gunnhild et sted å bo.

INNVANDRING TIL FROGN: Lokalpolitikerne og kommunen i Frogn har vært gjestmilde med lommeboka og velferden til innvandrere, asylsøkere og flyktninger siden tusenårsskiftet. (Skjermbilde/IMDi).

Betalte over 12 millioner for flyktninghus

Men der pengesekken er lukket for pensjonister og nordmenn med ulike livsutfordringer, så er den desto mer åpen for nyankomne innvandrere fra andre deler av verden.

Det toppet seg sist år da avsløringen kom om at Frogn kommune hadde brukt over 12 millioner kroner på et byggeprosjekt for mellom fem til åtte enslige flyktningbarn fra Afghanistan. Det ble imidlertid skår i gleden hos de folkevalgte da det viste seg at entreprenøren gikk konkurs og la på ytterligere millioner kroner på toppen av sluttsummen.

Huset står fremdeles ubrukt, nesten ett år etter at entreprenøren forlot byggeplassen.

Frieord skrev om saken i mai, 2017:

I lokalavisen Amta omtales prosjektet som «Oslofjordens best beliggende leiligheter for flyktninger». I området rundt bygget selges leiligheter og hus for titalls millioner kroner per stykk.

Millionprosjekt – hvor kommer pengene fra?

Etter å ha kjøpt opp eiendommen for det som må være en svært høy sum, kastet Frogn kommune ut tre familier som hadde leid der av Forsvaret. Deretter ble hovedbygget på tomten omgjort som bolig for enslige mindreårige flyktninger i 17-19-års alderen.

Prisen for oppussingen var satt til 7.5 millioner kroner. Tilsammen var budsjettet på hele 12.2 millioner som skulle brukes til å gjøre leilighetene klare for flyktningene. Her skulle det ikke spares på noe.

Les også: Eritreisk mann tiltalt for drapet på sin etiopiske kone i Drøbak

Fra Amta.no:

De gamle mannskapsbrakkene på Kopås i Drøbak pusses nå opp for millioner for å ta imot mindreårige flyktninger.

Anne Bollestad forteller til Amta at de mindreårige flyktningene vil bli bosatt i et stort toetasjes hus i Vindfangerveien i løpet av 2017.

Planen er at åtte mindreårige flyktninger i alderen fra 17 til 19 år skal bosettes i det som tidligere var leiligheter for Forsvaret.

– De aller fleste av dem som kommer til å bo her kommer fra Afghanistan, forteller Bollestad. (Sitat slutt).

Les også: 100.000 innvandrere i Akershus – doblet på 10 år

ORDFØRER: Odd Haktor Slåke (H) er ordfører i Frogn. Det er lov å håpe at han tar tak i saken og gir en 80-årig dame et verdig liv. (Foto: Frogn kommune).

Den gamle mannskapsbrakka skal da altså ha inntil 6 leiligheter for de enslige flyktningbarna fra i all hovedsak Afghanistan som vil få et liv få kan drømme om.

Dette innebærer gratis mat og utdannelse. Datamaskiner, mobiltelefoner, klær og alt av skoleutstyr som ransler, kalkulatorer og annet. De vil i tillegg få gratis busskort og de som nærmer seg 18 vil få gratis/sterkt subsidiert førerkort.

Tilbake på Knarvik måtte 80 år gamle Gunnhild altså feire jul i sitt trekkfulle hus, nederst i en isete bakke, med gikten og trygghetsalarmen sin.

Kanskje 2018 blir et bedre år for den gamle kvinnen. Men med historikken til Frogn kommune og lokalpolitikerne dokumentert ovenfor, så må nok Gunnhild belage seg flere vintre i sommerhytta si.

Les også: Frogn FrP: «Ikke flere flyktninger i 2018!»

Relatert:

UDI la ned 100 asylmottak i 2017

UDI har i tillegg sagt opp kontrakten med flere av de rundt 50 mottakene. Ved utgangen av mars 2018 vil UDI derfor ha 27 ordinære mottak, inkludert fire integreringsmottak, og åtte mottak for enslige mindreårige – i tillegg til ankomstsenteret og transittmottak.

– Vi planlegger for ytterligere nedbygging av mottakskapasitet i 2018, sier UDI-direktør Frode Forfang.

3546 asylsøker i 2017

I 2017 kom det 3 546 asylsøkere til Norge, hvorav 1 252 som ble hentet fra Italia og Hellas gjennom EUs ordning med relokalisering. De siste månedene i 2017 har asylankomstene vært så lave at man må tilbake til 1995 for finne sammenlignbare tall.

Hvis man ser bort fra de som ble relokalisert, var det i 2017 en nedgang i antall asylsøkere fra 2016. Dette gjelder for alle større nasjonalitetsgrupper med unntak av tyrkere, som hadde en klar økning.

Seks av 10 fikk opphold

UDI behandlet i fjor 7 489 asylsøknader fra asylsøkere som har kommet de siste årene. Av disse fikk 59 prosent oppholdstillatelse i Norge. Hvis man holder utenfor de som kom fra et land i Dublin-samarbeidet, trygt tredjeland eller fikk saken sin henlagt, fikk 67 prosent opphold.

4 703 familiemedlemmer fikk i 2017 tillatelse til å bli gjenforent med flyktninger i Norge. 2 687 av disse kom fra Syria.

Usikkert fremover

Norge har i likhet med andre nordiske land opplevd en kraftig nedgang i antallet asylsøkere etter 2015, og alle unntatt Finland ligger på et lavere nivå enn før 2015. Samtidig fikk søreuropeiske land flere asylsøkere i 2017 enn i 2015. Mens Tyskland og andre land som fikk mange asylsøkere i 2015, er ankomstene nå på nivå med, eller høyere, enn de var før 2015.

– Situasjonen i andre europeiske land viser at det fortsatt er mange asylsøkere i Europa. Det er derfor grunn til å understreke usikkerheten om asylankomstene til Norge i årene fremover. Det er likevel ingenting foreløpig som tyder på at ankomstene til Norge vil endres vesentlig på kort sikt, sier Frode Forfang.

Pave Frans oppfordret til økt asylinnvandring under midnattsmessen

Den argentinsk-fødte pave Frans fortsatte sitt korstog for å avkristne Europa og Vesten med nye uttalelser i natt.

Dagens asylsøkere er som Josef og Maria, som forsøker å ta seg til Betlehem.

Les også: Syrisk nonne: «Den muslimske invasjonen av Europa er organisert»

Med disse ordene holdt pave Frans sin midnattsmesse på julaften, og påpekte at den kristne troen er velkommen mot fremmede okkupasjonsreligioner.

Vi ser spor av millioner av mennesker som ikke selv velger å flykte, men som drives fra sitt land og tvinges å forlate sine nære og kjære, sa han.

«FLYKTNINGER»: Den absolutte majoriteten av flyktninger og asylsøkere er i realiteten økonomiske migranter og voksne menn. Svært få syke, eldre, kvinner og barn har kommet til Europa. Tilbake sitter de ekte flyktningene, uten penger eller ressurser, mens de sterke mennene i militæralder har forlatt dem. (Foto: Getty images).

Les også: Paven: «Europa er utsatt for en arabisk invasjon – og det er bra»

Uten å nevne noen navn, så sammenlignet han de statslederne som ifølge ham er skyldige for «flyktningkrisen», med Herodes den store i bibelen, som lot alle nyfødte guttebarn bli drept, etter å ha fått vite at Jesus skulle bli født.

Det handler om millioner av mennesker som tvinges å flykte fra dagens Herodes, han som forsøkte å skaffe seg mer makt og rikdom, og ikke ser noen feil med å la uskyldige menneskers blod flyte.

Les også: Dalai Lama: «Flyktningene må reise hjem og bygge opp sitt land»

Les også: Dalai Lama kritiserer masseinnvandringen: «Tyskland kan ikke bli et arabisk land»

Pave Frans er ikke ukjent med å oppfordre verdens ledere til å «åpne sine dører» for de millionene av asylsøkere som ønsker å komme til Vesten.

Det har imidlertid blitt bevist at den absolutt største majoriteten av de innvandrerne som kommer fra Afrika, Asia og Midtøsten til Vesten, inkludert de som kommer med båter over Middelhavet, er «økonomiske migranter». Mennesker som ønsker et bedre liv og som ser på Europa som en et paradis fylt med melk og honning.

Les også: Nobelprisvinner: «Muslimene oversvømmer, okkuperer og ødelegger Europa»

Pave Frans sa også at «Gud er nærværende hos den uvelkomne besøkeren», og at mennesker ikke skal være redde for å ta imot asylsøkerne.

Julen er en tid for å forvandle redselen til velgjørenhetens kraft, sa pave Frans.

Det er imidlertid uklart om det er den samme guden som pave Frans ber til eller krigsguden Allah som den besøkende tilber og adlyder, som er nærværende.

Les også: Rabbiner: Flyktningene er ikke syrere, de er ikke flyktninger og det er ikke noen krise

GJØR SOM JEG SIER, IKKE SOM JEG GJØR: Pave Frans ber om åpne grenser og massiv innvandring fra muslimske land til Europa. Selv har ikke Vatikanstaten tatt imot eller huset noen flyktninger eller asylsøkere. Pave Frans lever også langt fra hverdagen, med bevæpnede livvakter, skuddsikre biler og privatfly, noe vanlige borgere ikke har tilgang til. (Foto: Frieord.no).

Paven har imidlertid selv fått kritikk for å gjemme seg bak Vatikanstatens enorme murer, omgitt av væpnede vakter og utilgjengelig for den alminnelige person. Han har selv ikke latt noen asylsøkere få søke tilflukt i den svært rike og overdådige staten, men ønsker samtidig at andre stater og nasjoner skal åpne sine grenser.

Les mer: Paven ønsker åpne grenser til Europa – gjemmer seg bak høye murer og bevæpnede vakter

Les også: Bill Gates: «Europa vil bli overveldet hvis ikke migrantstrømmen stoppes»

Det er bare litt over ett og et halvt år siden en av disse muslimske «flyktningene» ble pågrepet med sprengstoff i Polen, med planer om å gjennomføre et terrorangrep mot pave Frans’ besøk i landet i 2016.

Les også: Irakisk terrorist planla massedrap på kristne under pavebesøk i Polen

Men det er ikke bare paven som ønsker åpne grenser og masseinnvandring, og som ikke lever som de lærer. Les mer om hvordan kjendiser har blitt avslørt med den samme retorikken.

Les også: Harry Potter-forfatterinne J.K. Rawling utfordret – «Vil du åpne dine hus for flyktninger?»

Polens svar til EU: «Vi kommer ikke til å ta imot muslimske innvandrere»

Vi vil ikke ta imot muslimske innvandrere ettersom vi verner om polakkenes sikkerhet, sier en talsperson for det polske regjeringspartiet, ifølge Reuters.

Under onsdagen besluttet EU-kommisjonen å aktivere Lisboa-traktatens artikkel syv mot Polen. Det innebærer at Polen kan miste sin stemmerett i EUs ministerråd.

Artikkel syv kalles iblant for «atombomben» da meningen er som siste utvei å skremme et medlemsland til stillhet.

Les også: Ungarn truer med å forlate EU – sammenligner det med Sovjetunionen

TVANG: Lisboa-traktaten har innebygde artikler for å presse medlemslandene til å følge sentralmakten, uansett hvor anti-demokratisk og drakonisk den måtte være.

Les også: Østeuropeiske land krever gransking av forbrytelser begått av kommunistiske diktaturer

Vil ikke ha kommunistiske dommere

Det som har provosert EU er at Polen har stemt ja til et lovforslag om å reformere sitt rettsvesen og la landets parlamentariske forsamlinger, Sejmen og senatet, få rett til å velge nye dommere.

EU-kommisjonen hevder at Polen bryter mot unionens såkalte «demokratiske prinsipper», til tross for at mange av EUs medlemsland utser dommere på politisk bakgrunn. I Norge blir foreksempel høyesterettsdommere ansatt bak lukkede dører uten innsyn for verken publikum eller media. I Sverige krever man ikke engang parlamentets godkjenning – slik som man ønsker å innføre i Polen – istedenfor utses svenske dommere direkte av regjeringen. Dette gjelder også for Høyesterett, mens de fleste av de lavere domstolene har dommere som selv har politiske karrierer bak seg.

Årsaken til at Polen vil endre loven er fordi den polske dommerstanden ble innsatt under kommunisttiden og nå fungerer omtrent som et kastesystem, der medlemmene anser seg å stå over den polske loven. Den polske dommerstanden består nesten utelukkende av gamle kommunister og av deres barn og barnebarn, da det kommunistiske diktaturet i Polen ga dommerne privilegiet å selv utse sine etterfølgere.

Les også: Studie: Majoriteten av europeere ønsker forbud mot innvandring fra muslimske land

Bryr seg ikke om truslene fra EU

Men nå informerer Polen at man ikke bryr seg om EUs truende oppførsel og sabelrasling. Polens justisminister, Zbigniew Ziobro, sier at hans land er rettssikkert og hevder at EU-kommisjonens beslutning egentlig handler om politikk, oppgir Europaportalen. Polen har sammen med blant annet Ungarn klart nektet å gå med på EUs asylkvoter.

Dette kan være en effekt ikke bare av opposisjonens opplysninger (om Polen til EU), men også at vi ikke skal ta imot migranter. Men vi vil ikke ta imot muslimske innvandrere ettersom vi verner polakkenes sikkerhet, sier PiS’ talskvinne, Beata Mazurek, til Reuters.

Les også: Nobelprisvinner: «Muslimene oversvømmer, okkuperer og ødelegger Europa»

Også Polens president, Andrzej Duda, har ignorert EU-kommisjonens beslutning om å aktivere artikkel syv og undertegnet i går de lovendringene i landet som EU vil stoppe.

Lov og rettferd (PiS) er et nasjonalkonservativt parti som fikk absolutt majoritet i såvel Sejmen og senatet, i Polens parlamentsvalg i 2015. Dette har skremt deler av EU, og den polske regjeringens politikk har blitt sammenlignet med Viktor Orbáns nasjonalistiske styre i Ungarn.

Relatert:

Tsjekkias statsminister til EU: «Vi vil ikke ha noen flyktninger»

«Kommisjonen kan trekke vedtaket når som helst. Vi må forhandle om dette og tilby ulike modeller, som å bevare grensen eller hjelpe til i andre land. Men vi vil ikke ha noen flyktninger», sa Babis i et intervju med den tsjekkiske avisen Pravo, gjengitt av telegrambyrået Reuters.

Polen, Ungarn, Slovakia og Tsjekkia har nektet å ta imot asylsøkerne og begrunnet det med sikkerhetshensyn. I stedet har de etablert et felles initiativ for å styrke beskyttelsen av den libyske grensen. Dette vil innebære opptil 35 millioner euro. Den tsjekkiske republikken og andre har allerede gitt midler til å hjelpe til med å trene den libyske kystvakten.

Tsjekkia deltar også i et fellesprosjekt med Italia som involverer Elfenbenskysten. Tsjekkia har gitt 26 millioner tsjekkiske koruna for å hjelpe til med å returnere innvandrerne og å gi helsetjenester.

Fire personer skadet i slagsmål med kniv og slagvåpen ved asylbolig på Randaberg

Fra Stavanger Aftenblad:

– Tre av personene vil bli tatt inn til avhør i ettermiddag eller kveld, sier vaktleder Margareth Leedal i politiet.

– Det kom flere meldinger inn til politiet om et har vært et større slagsmål og at det ble brukt kniv og slagvåpen. Politiet var relativt raskt på stedet. Vi har kontroll nå og prøver å nøste i trådene. Det er 5–6 involverte personer som vi har kontroll på, opplyste innsatsleder Vidar Olsen i politiet til Aftenbladet.

Slik vi ser det akkurat nå er det ikke noen alvorlige skader. Det er folk med kuttskader og risp, og folk med slagskader, muligens fra en metallstang. Det er minst tre personer som er kjørt til sykehus for sjekk, og vi har kontroll på de andre personene, sa innsatslederen onsdag kveld. (Sitat slutt).

Flere lesere har imidlertid sendt Frieord mail med informasjon om at det i denne veien eksisterer en såkalt omsorgsbolig for ikke-vestlige innvandrere med asylstatus. Det blir også påpekt at ingen av lokalavisene har villet gå ut med denne informasjonen til sine lesere og at man valgte å fjerne kommentarfeltet under artikkelen i blant annet Stavanger Aftenblad, etter at lokale lesere begynte å kommentere hva som faktisk hadde skjedd.

Stavanger Aftenblad har heller ikke villet dele saken på sosiale medier som Facebook, der leserne kan kommentere.

ASYLBOLIGER: Ifølge e-poster Frieord har mottatt skal dette ha vært lærerboliger tidligere, før kommunen ved helse og omsorg overtok dem. I dag skal de være brukt av mennesker med asylrelatert bakgrunn. På onsdag kveld skal det ha vært et større bråk på gaten utenfor boligene hvor det ble brukt kniver og slagvåpen. (Foto: Google Streetview).

Dyrt og vanskelig å integrere 1 million muslimer

Til tider kom mer enn 10.000 mennesker hver dag. Frem til i dag har man bare klart å skaffe arbeid til 16 prosent av flyktningene, skriver Euronews.

Det koster penger for den tyske staten. En enkelt asylsøker som ikke lenger bor i et mottak, mottar offisielt 354 euro, rundt 3.500 norske kroner, i måneden fra regjeringen, mens en person som formelt er gitt flyktningstatus får 409 euro, ca. 4.000 kroner, ifølge lokale tjenestemenn. Men når man regner med leie-, helseforsikring og administrasjonskostnader, er tallet nærmere 1.000 euro, ca. 10.000 kroner.

«Det er antipati blant noen mennesker. Jeg lytter til det hver dag», sier Harald Sauer, som driver en bar utenfor markedsplassen i den lille byen Hassloch, med 21.000 innbyggere, til NBC News. «De ser flyktninger som går forbi med Nike sko og klager på at de får gratis penger fra staten.»

Rundt 150 flyktninger og 32 asylsøkere bor i byen, ifølge tjenestemenn. Antallet har svingt de siste to årene, med så mange som 260 asylsøkere på et tidspunkt.

Mens de fleste asylsøkere og flyktninger som snakket med NBC News, sier at de føler at deres fremtid ligger i Tyskland, innrømmer flertallet at de ennå ikke hadde en følelse av tilhørighet.

«Det faktum at du ikke føler deg som flyktning i landsbyen, viser at integrasjonen fungerer», sier Ralf Trösch, lokalansvarlig for integreringen i Hassloch. «Men», legger han til: «Det har ikke vært lett. En hjemløs mann ble drept av en asylsøker, og det har vært påstander om narkotikamisbruk.»

HEIA NORGE: Asylsøkere jukset på alderen og fikk avslag – Oslo tingrett opphevet avslaget pga «uriktig bevisvurdering»

Fem afghanske asylsøkere ankom Norge i 2015. De opplyste, som svært mange gjør, at de var mindreårige. I dette tilfellet påstod de at alderen var mellom 15 og 16 år. Dette betyr i det norske regelverket at man kan søke som mindreårig og sjansen for opphold er betydelig større.

Utlendingsnemda på sin side vet at svært mange av de enslige asylbarna i virkeligheten har passert 18 år, og i flere tilfeller har man påtruffet menn med høyt hårfeste, grått skjegg og en reell alder på over 40, som påstår at de er barn.

FLYKTNINGBARN: Ifølge svenske medier så er dette barn i alderen 14-18 år. Ingen hos verken myndigheter eller statsstøttede svenske medier setter spørsmålstegn ved dette. Også i Norge har det blitt avslørt storstilt juks av alder ved asylsøknader. Kostnaden for norske skattebetalere er i milliardklassen. (Foto: Montasje fra svenske medier).

Les også: Halvparten av flyktningbarna er voksne – mange har grått hår og skjegg

Les også: Flyktningbarnet Muhammed som knivhogg politimann er mulig 25 år gammel

UNE har dermed benyttet seg av en såkalt alderstest som sjekker håndledd og tenner på asylsøkerne for å bekrefte deres alder.

I dette tilfellet så viste det seg at kun en av de fem enslige «asylsøkerbarna» var under 18 år gammel. Deres søknader ble derfor avslått og de ble beordret å reise hjem til Afghanistan.

Les også: Danmark: Tre av fire flyktningbarn var voksne

Les også: Asylbarna kan koste samfunnet 27 milliarder kroner

Advokatfimaet Elden tok saken for de fem og anket avgjørelsen til retten.

I dag kom dommen fra Oslo tingrett som fastslår at UNE ikke hadde rett til å aldersteste de voksne afghanerne.

Les også: Flyktningbarnet som drepte ansatt på asylmottak i Sverige er voksen

Les også: Enslige flyktningbarn søker om gjenforening med kone og barn fra hjemlandet

Fra VG:

Retten konkluderer med at UNEs avgjørelser i samtlige saker er basert på uriktig rettsanvendelse, feil faktum, og uriktig bevisvurdering. De påpeker også at det er innhentet aldersundersøkelser uten at det var rettslig grunnlag for dette.

– Det vi lurer på nå er hva staten kommer til å gjøre. Dommen er ganske sensasjonell, med tanke på at utlendingsmyndighetene har basert seg på disse undersøkelsene i mange år – og så viser de seg å være ugyldige.

– Det blir en stor hodepine for den norske staten når det viser seg at man har risikert å sende mindreårige til krigsherjede områder som er utrygge for barn, sier han til VG. (Sitat slutt).

Media i Norden vet om svindelen

Frieord skrev i mars i år om hvordan afghanske «flyktningbarn» som ble sendt hjem innrømmet at de var voksne og kun ønsket å utnytte velferdssystemet i Europa.

Les også: Skandale – svenske aviser innrømmer falske nyheter om flyktningbarn

I desember, 2016, skrev vi om hvordan 9 av 10 asylsøkere i Norge lyver på alderen sin.

Fra Frieord.no:

Enda høyere tall i Norge

I Norge skrev VG i 2009 om hvordan tanntester av asylsøkere avslørte at 9 av 10 løy på alderen sin. I kun 7.7 prosent av tilfellene så stemte den oppgitte alderen og alderen fra tanntestene, ifølge en rapport fra Odontologisk fakultet ved Universitetet i Oslo.

Halvparten av de som sa de var mindreårige, var egentlig 20 år eller eldre.

UDI skal ha oppdaget at noen av de som hevdet de var mindreårige var helt opp i 30-årene.

– De utnytter et system som rammer andre enslige mindreårige som trenger beskyttelse, sier Sigrid I. Kvaal, som er førsteamanuensis ved odontologiske fakultetet ved UiO, og har laget rapporten for UDI.

Artikkelen påpeker at selv om de blir tatt i å lyve på alderen, så får de allikevel bli i Norge. Årsaken er at de kommer fra land som Somalia, Irak og Afghanistan, hvor norske myndigheter har store problemer med å returnere ulovlige asylsøkere. (Sitat slutt).

Les også: Fostermor fikk sjokk da hun fant at ut at 12 år gammel flykting var 21 år gammel jihadist

Rapport: Kriminaliteten i Sverige er rekordhøy etter flyktningstrømmen

Antall svensker som har blitt utsatt for kriminalitet noen eller alle typer kriminalitet som kollektivt blir omtalt som «kriminalitet mot enkeltmennesker», har økt kraftig de siste to årene.

Dette forteller den nasjonale sikkerhetsundersøkelsen (NTU), som er laget av Brå. (Brottsförebyggande rådet).

Les også: SwedenWatch: Ny nettside som avslører virkelighetens Sverige

Disse forbrytelsene inkluderer overfall, trusler, seksuelle overgrep, gateran, svindel og trakassering.

Ifølge undersøkelsen så har 15.6 prosent av den svenske befolkingene blitt utsatt for noen eller alle disse typer av kriminalitet i 2016, noe som er hele to prosent høyere enn året før. Brå påpeker at statistikken var forholdsvis stabil i årene 2005 – 2014, og lå da på 11 – 13 prosent.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også:Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

De nye tallene er de høyeste siden Brå startet sine undersøkelser og statistikkføring på området. Det var spesielt trakassering, seksuelle overgrep og svindel som har skutt i taket. Av de seks kategoriene som er omtalt i undersøkelsen, så har fem nådd det høyeste nivået i 2016. Overfall nådde sitt andre høyeste nivå på over ti år.

Seksuelle overgrep økte fra mindre enn 1 prosent til 2.5 prosent.

Unge kvinner i alderen 16 – 24 er den gruppen som er mest utsatt for seksuelle overgrep, hvor 14 prosent av unge kvinner har sagt at de ble utsatt for minst én kriminell handling i 2016.

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Ifølge Brå så blir svært få av hendelsene rapportert til politiet.

Bare 11 prosent av de som utsettes for seksuelle overgrep sier fra til politiet. Årsaken skal ifølge undersøkelsen være at ofrene ikke tror at en anmeldelse vil føre til oppklaring eller dom, sier Thomas Hvitveldt, en avdelingsleder på Brå.

Les også: Svensk politimann gikk ut med sannheten om kriminaliteten – ble politianmeldt

POLITIET: Ifølge undersøkelsen så har mennesker svært liten tillit til at politiet skal finne og oppklare kriminelle handlinger. Bare 11 prosent som opplever seksuelle overgrep melder i fra til politiet i Sverige. (Foto: Frieord.no).

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Undersøkelsen gir imidlertid ingen indikasjon eller årsaksforklaring til økningen i kriminaliteten. Det henvises bare til at «ytterligere analyser» kreves for å bedre forstå årsaken til økningen.

Undersøkelsen er basert på intervjuer med ca. 12.000 mennesker mellom 16 og 79 år. Den har blitt utført årlig siden 2006.

Det har vært flere store skandaler i Sverige de siste årene der både politiet og media har blitt avslørt i å hemmeligholde kriminalitet utført av ikke-vestlige innvandrere og asylsøkere, da man fryktet at informasjonen skulle kunne misbrukes politisk av høyresiden.

Les også: Svensk politi hemmeligstempler kriminalitet begått av flyktninger og asylsøkere

Les også: Media og politi skjulte massive overgrep i Sverige

VIDEO: Dansk integrasjonsminister jaget av asylsøkere – måtte hoppe i bilen og kjøre fra plassen

Voldelige og aggressive asylsøkere på et asylsenter i Nordsjælland, gikk til fysisk angrep på den danske integrasjonsministeren, Inger Støjberg (V). sist uke.

Det var under et møte satt opp av Danmarks Radio for et program at hendelsen fant sted.

Les også: Asylsøkende somalisk ektepar angrep Røde Kors-arbeidere med brostein – nå utvises de fra Danmark

Ministeren og TV-teamet hadde kommet for å snakke med en familie og forholdene for barn på utreisesenteret, da stemningen plutselig ble aggressiv.

Ministerens livvakter måtte raskt bringe Støjberg ut av bygget og inn i en ventende bil som raskt fikk forlatt plassen. På vei til bilen kan man se ministeren bli omringet av folkemengden og flere forsøker å fysiske få tak i Støjberg.

Les også: Nytt lovforslag i Danmark: Vil utvise muslimske ekstremister

Les også: «Spiser du svinekjøtt?» – dansk kjærestepar brutalt mishandlet av muslimer

MÅTTE FLYKTE: Den danske integrasjonsministeren fikk et ublidt møte med illsinte asylsøkere. Til slutt måtte livvaktene eskortere henne inn i en ventende bil. (Foto: Youtube).

En hysterisk kvinne løp etter bilen og skal ha fått mindre skader under opptrinnet.

Det fortelles at da ministeren snakket med barnefamilien inne på senteret skal de andre beboerne ha ropt og sparket mot dørene inn til rommet der ministeren og familien befant seg.

Les også: Danmark: Kaster ut innvandrerfamilier fra leiligheter

VIDEO: Imam i dansk moské sjokkerte med Hadith-sitater

Relatert:

DANMARK: 52-årig kvinne dømt for å ha sex med mindreårig asylsøker

Den 52-årige danske kvinnen jobbet på et hjem for såkalte «enslige flyktningbarn», da hun innledet et seksuelt forhold til en 17-årig asylsøkende gutt.

Les også: Kvinnelig mottaksleder i Sverige hadde sex med asylsøkere på mottaket

Det er en dårlig skjult sannhet at det er et problem innen asylindustrien med kvinner som med vilje begynner å jobbe med flyktninger og asylsøkere for å innlede romantiske forhold og ha sex. Det er som regel eldre og venstreorienterte kvinner som hører til den rødgrønne politiske sfæren og har jobbet i ulike stillinger innen asylindustrien, slik at de vet hvordan og hvem de skal innlede forhold med.

Kvinnene har fått den lite flatterende tittelen asylheks/kulturheks.

VIDEO: Svenske kvinner og afghanerguttene – bråk og gråt da flyktningene måtte forlate Sverige

Les også: 17-åring på flyktninghjem seksuelt misbrukt av kvinnelig eier

LIKER UNGE GUTTER: I Skandinavia og Sverige spesielt har eldre kvinner stått på barrikadene for å hente inn unge gutter og menn til landet. Det finnes flere tilfeller der de også tar med seg flyktningbarna hjem og har sex med dem. Nå har en 52-årig kvinne i Danmark blitt dømt til betinget fengsel for seksuell omgang med en 17 år gammel flyktning. (Foto: Facebook).

Les også: Ansatt på flyktninghjem for gutter ga mindreårige lapdance

Les også: Eldre vestlige kvinner misbruker og leder flyktningbarn inn i prostitusjon

Den 52-årige kvinnen innrømmet skyld i retten, men mener at det seksuelle forholdet skjedde frivillig mellom henne og 17-åringen.

Flyktningbarnet hevder på sin side at han ikke turte å gjøre noe annet enn å ha sex med kvinnen av frykt for å bli utvist fra landet. Det er ikke klart om kvinnen har truet gutten med dette for å få ham i seng.

– Jeg hadde vært i Danmark i en og en halv måned og kunne ikke snakke dansk. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre eller hvem jeg skulle snakke med, har 17-åringen sagt ifølge nyhetsbyrået TT.

Les også: Mange frivillige arbeidere drar til flyktningleire for å ha sex med asylsøkerne

Den 52-årige kvinnen har nå blitt dømt til tre måneders betinget fengsel.

Asylboligen der overgrepet fant sted stengte i fjor etter at den 52-årige kvinnen, samt enda ytterligere en kvinne, hadde blitt anklaget for seksuelle overgrep mot asylsøkerne på hjemmet.

Les også: Kvinnelig venstreaktivist gjengvoldtatt av sudanesere i asylleir i Italia – bedt om å tie stille av medaktivister

Les også: Mona Bentzen bak angivere til afghanske myndigheter

Norske 13-åringer ble kontaktet av afrikanske asylsøkere på Snapchat – endte opp som voldtektsofre

Voldtektene skal ha funnet sted tidligere i år i Grimstad.

SNAPCHAT: De to 13 år gamle norske jentene skal ha kommet i kontakt med de to nordafrikanske asylsøkerne på mobilappen Snapchat. (Foto: Snapchat).

Asylsøkerne og de norske jentene skal ha kommet i kontakt med hverandre på mobilappen Snapchat. Gjennom appen skal de nordafrikanske mennene på 17 og 19 år ha mast på jentene om å komme til en bolig der voldtektsmennene oppholdt seg.

Da de to 13-åringene dukket opp, voldtok asylsøkerne dem.

I retten skal den eldste voldtektsmannen ha skyldt på kulturforskjeller og at han ikke visste at den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den andre voldtektsmannen hevdet at han trodde 13-åringen var over 16 år gammel.

Les også: Asylsøkere sendte sex-meldinger og fulgte etter barneskolejenter i Bardu

Les også: Afrikaner pågrepet og siktet for voldtekt av tenåringsjente i Førde

Det er ikke klargjort hvilke land i Nord-Afrika de to asylsøkerne kommer fra.

Aktor i Aust-Agder tingrett, Beate Rullestad-Jansen, la ned påstand om fengsel i fire og et halvt år fengsel for den 19 år gamle asylsøkeren. Han skal ha voldtatt begge jentene.

For den 17 år gamle asylsøkeren skal Rullestad-Jansen ha bedt om to års ungdomsstraff.

Les også: 12 år gammel norsk jente antastet av asylsøkere i Alta

Les også: Afrikanere dømt for grov gjengvoldtekt av 14-årig norsk jente i Oslo

Ifølge Fædrelandsvennen så skal ungdomsstraff være et alternativ for fengsel for ungdom mellom 15 og 18 år. De skal blant annet delta på møter med berørte parter, politi, barnevern og andre instanser og tilbys kriminalitetsforebyggende tiltak, står det i loven som trådte i kraft i 2014.

Les også: Etterlyser mørkhudet mann etter overfallsvoldtekt i Grimstad

Les også: Asylsøker ville ta «selfie» under voldtekt av kvinne i Grimstad

Foreldre bør være varsomme med nye apper

Mobilappen Snapchat kan være en morsom og underholdende app, men den kan også være farlig for barn og unge som ikke forstår konsekvensene av bruken. Les her om bruken av appen og hva foreldre og barn bør passe på når man bruker appen.

PASS PÅ: Snapchat har en ny kart-funksjon som kan gjøre at folk kan finne hverandres posisjon helt ned til gatenivå. Det var slik de nordafrikanske voldtektsmennene fant de to norske 13-åringene og senere voldtok dem. (Foto: Snapchat).

Les også: Asylsøkere antastet mindreårige jenter på badeland

Les også: Ungjenter sex-trakasseres – men ordføreren ønsker gigantmottak velkommen

Polen trosser EUs dom – nekter å ta imot asylsøkere

Forrige uke besluttet EU-domstolen at den europeiske unionen har rett til å tvinge medlemsland til å ta imot et bestemt antall asylsøkere fra den tredje verden.

Slovakia og Ungarn ønsket at EU-domstolen skulle avvise Europarådets beslutning om tvangskvoter, men domstolen avslo dette ønsket.

Ifølge dommen har Europarådet ikke gjort noen feil i sin beslutning om å tvinge gjennom den mislykkede asylpolitikken og skape kaos hos de landene i Europa som ennå ikke har blitt ødelagt av masseinnvandringen.

Men uansett hva EU sier, og uansett hvilke tiltak unionen truer med, så vil Polen fortsatt nekte å gjøre sitt land etnisk multikulturelt. Man kommer aldri til å fylle landet med ikke-vestlige og muslimske innvandrere.

– Polens sikkerhet er viktigere enn EUs grunnløse beslutning vedrørende flyktningspørsmål, sier Polens utenriksminister Witold Waszczykowski, ifølge nettsiden Breitbart.

KLAR TALE: Polens utenriksminister, Witold Waszczykowski sier at landet setter sine innbyggeres sikkerhet og fremtid foran EUs tvang og krav om skadelig flerkulturell innvandring fra lovløse terrorstater i Midtøsten og Afrika.

Waszczykowski får støtte av landets statsminister, Beata Szydlo, som mener at EU-domstolens beslutning «absolutt ikke endrer den polske regjeringens syn når det gjelder innvandringspolitikken».

Tidligere har også Ungarns statsminister, Viktor Orbán sagt at han ikke ville etterkomme EUs ordre.

Her holder Beata Szydlo en tale til den polske riksforsamlingen tidligere i år, i forbindelse med EU-debatten om påtvungen innvandring.

Polen er åpen for innvandrere

Polen på sin side har åpnet grensene sine, ikke for migranter med fremmed kultur og religion fra andre siden av jordkloden, men for nabolandene i øst.

Over 1.3 millioner ukrainere har kommet til Polen det siste tiåret for å jobbe. Ukrainerne har kommet som følge av konflikten med Russland, hvor både jobber og økonomi har gjort livet vanskeligere.

Dette har sørget for at tomrommet etter de rundt 2 millioner polakkene som reiste vestover for å jobbe i blant annet Tyskland, England og Norge fylles opp.

Ukrainerne på sin side er både kulturelt, språklig og etnisk nærmere polakkene enn for eksempel somaliere, tyrkere eller syrere, som for tiden oversvømmer EU.

Ukrainerne er også i mange tilfeller godt utdannet, arbeidsomme, samt respektfulle som nye borgere. Over 30.000 av dem har skrevet seg inn på høyskoler og universiteter over hele Polen.

ARBEIDSKRAFT: Den tryggeste og mest stabile måten å lede en nasjon er å ha en kontrollert innvandring, helst fra naboland med lik kultur, historie og språk. Et eksempel på dette er hvordan ukrainere har kommet til Polen de siste årene. Økonomien går godt, arbeidsledigheten er historisk lav og ingen nyhetssaker kommer ut om konflikter relatert til etnisitet, religion eller rasisme. Polen har heller ikke måttet bekymre seg over radikalisering eller terrorfrykt fra sine nye ukrainske migranter. Dette ønsker nå EU å endre på. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Polen nyter for øyeblikket en 4 prosents årlig økonomisk vekst, samt har en historisk lav arbeidsledighet. Det vil i så måte være galskap å åpne grensene for store folkegrupper som aldri vil bidra mer enn de tar fra fellesskapet, slik det er med ikke-europeiske migranter.

Et annet aspekt er at man nå ser en retur av de polske utflytterne som reiste for å jobbe i Vesten de siste tiårene. De kommer hjem med oppsparte midler som vil bli introdusert til den allerede gode polske økonomien.

Ukrainerne på side vil også med tiden reise hjem, når situasjonen med årene blir bedre og mer stabil der. Også de med penger og kunnskap, som de vil investere i ukrainsk økonomi.

I Vest-Europa blir de ikke-integrerbare, ulønnsomme ikke-vestlige migrantene og asylsøkerne i all hovedsak et sort hull, hvor penger og velferd suges inn i for aldri å bli tilbakebetalt. De vil heller aldri reise hjem til sine opprinnelsesland, halve kloden borte.

Det har vist seg at ethvert europeisk land som har sitt folk og nasjons beste hensikter, og trosset EUs krav og beslutninger om tvangsinnvandring av mennesker fra ikke-europeiske land, har unngått både etnisk og religiøst betinget uro, samt terrorangrep.

Utdanningsforbundet nekter å si fra om asylsøkere som reiser på ferie til hjemlandet

Dette etter at det ble avslørt at minst 78 asylsøkerfamilier skal ha reist på ferie til hjemlandet sitt, etter å ha søkt om opphold i Norge som følge av forfølgelse og uro i det samme landet. Utdanningsforbundet ønsker imidlertid ikke å hjelpe til med å avdekke den omfattende svindelen.

Tiltro, ærlighet, sannhet – dette er ord og verdier som er grunnlaget for det norske tillitsamfunn og en viktig grunnstein for at våre sosiale og trygdesystemer fungerer.

Les også: Flyktninger har rett på sosialbidrag for å reise på ferie til hjemlandet

Men mange asylsøkere og flyktninger utnytter systemet og  ønsker kun å benytte seg av muligheten for et liv uten arbeide og med velferdsgoder man bare kan drømme om i sine egne hjemland. Dette koster norske skattebetalere milliarder av kroner i uberettigede bidrag og ytelser til mennesker som ikke oppfyller kravene for hjelp og støtte fra den norske staten.

Nå avsløres det at UDI jobber med minst 78 saker der familier med asylsøknader/asylbakgrunn har reist tilbake til sine hjemland på ferie.

Med til historien hører også det faktum at mange av disse familiene tar barna med seg hjem for å gjennomgå omskjæring, gå på koranskole eller bli tvangsgiftet.

Les også: Somalisk familie flyktet fra krig – krever å få reise tilbake på ferie

FULLE FLY: Hver uke går fulle fly til Midtøsten og Afrika fra Norge, Sverige og Danmark og andre land i Europa. Det avsløres nå at mange av de som reiser hjem har søkt om asyl fra nettopp de landene de reiser hjem på ferie til. Å avsløre denne dyre og umoralske svindelen er viktig for norske myndigheter. Utdanningsforbundet nekter imidlertid å hjelpe til med å finne ut hvem som jukser. (Foto: Flyselskapet Ethiopian).

Les også: Sjokktall fra Sverige: 32.800 kroner i bidrag i måneden for en innvandrerfamilie

Les også: Asylsøkere ankom Sverige i privatjet

Det fikk innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug til å reagere. Hun ønsker nå at skoler og utdannelsesinstitusjoner hvor man oppdager at barn og elever plutselig reiser hjem på ferie, skal rapportere dette bedrageriet til myndighetene.

På lik linje som skolene og institusjonene har plikt å informere om vold og overgrep, samt andre alvorlige kriminelle forhold hos elevene til myndighetene.

Les også: Flyktninger med opphold har fått 45.000 familiemedlemmer til Norge

Nå setter imidlertid Utdanningsforbundet foten ned og sier nei til Listhaugs ønske:

Fra TV2.no:

– Jeg har bare én melding til Sylvi Listhaug: Norske lærere kommer ikke til å gjøre dette, sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet til NRK.

– Vi rapporterer ikke til myndighetene om hva barn forteller på skolen, med mindre det er snakk om liv og helse, fortsetter han. (Sitat slutt).

Les også: Norske politikere ønsker titusenvis av migranter til Norge hvert år – NAV ber nordmenn sove i telt

Sylvi Listhaug på sin side er ikke imponert over Handals uttalelse:

Fra TV2.no:

– Her har Utdanningsforbundet misforstått. Dette handler ikke om «angiveri». Det handler om rettferdighet og tillit i asylsystemet. Akkurat som at vi ikke aksepterer trygdejuks eller skattefusk, kan vi heller ikke akseptere at personer misbruker noe av det mest sjenerøse vi kan gi dem ved å dra på ferie til landet de flyktet fra. Fortsetter dette problemet, vil det bidra til å undergrave asylsystemet, sier Listhaug og avslutter innlegget med å spørre sine lesere om de er enige. (Sitat slutt).

Les også: Rødgrønne politikere vil nekte UDI å frata uærlige asylsøkere norsk statsborgerskap

Disse 78 familiene som er under etterforskning misbruker systemet og tar fra like mange ekte asylsøkere og trengende muligheten til å kunne unnslippe tortur, forfølgelse og i verste fall drap.

Da har både systemet og samfunnet feilet.

Les også: Krise i Oslo-skolen: 1.700 førsteklassinger forstår ikke norsk

Relatert:

Mor inviterte flyktningbarn hjem – da ble familiens 14-årige datter voldtatt

Kvinnen er bosatt i et tettsted på Västmanland, sammen med sine barn. I huset skal et såkalt enslig flyktningbarn også ha bodd tidligere.

I november i fjor kom flyktningbarnet sammen med sin bror og tre andre menn i 20-25-års alderen på besøk til familien. De ble i to netter og etter oppholdet politianmeldte kvinnen at hennes 14-årige datter hadde blitt voldtatt av en av mennene, en 25 år gammel syrisk mann.

Les også: Flyktninger sex-trakasserer skolejenter i Malmø

Les også: Norske myndigheter ber familier åpne sine hjem for flyktningbarn

Mammaen: «Det er nok bare klining»

Voldtekten fant sted på 14-åringens jenterom etter at mannen hadde tilbydt henne sprit. Jenta var mer eller mindre bevisstløs av rusen og har bare svake minner fra hendelsen, men hun minnes hvordan hun ba araberen å slutte da han var i ferd med å voldta henne.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Les også: Voldtektsmenn får fortsette på offerets skole – rektor: «De er også ofre»

Mammaen, som sov under voldtekten, ble vekket av at jentas søster slo opp soveromsdøren og slo alarm om hva som var i ferd med å skje. Mammane nektet først å tro på det datteren sa, men da hun fikk se at et av flyktningbarna hadde skrevet om det på Facebook, gikk hun til jentas soverom og hørte «kysselyder». Flyktningbarnet sa da at «det bare var litt kyssing», ifølge dommen.

Men da moren åpnet døren til rommet, luktet hun «både svette og alkohol», og ut kom 25-åringen. Inne i rommet lå datteren naken, utslått og bevisstløs.

Les også: Svensk jente (16) knivskåret i ansiktet av flyktning da hun nektet å ha sex

Les også: Syrisk flyktning sparket 9 år gammel svensk skolejente i hodet – fikk tre måneder fengsel

VÄSTMANSLAND LÄN: Det grove overgrepet skjedde i et område i Midt-Sverige kalt Västmansland.

Les også: Svensk jente voldtatt med pistol i munnen av innvandrere

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

«Best å passe på»

Da araberen kom ned til de andre flyktningene etter å ha voldtatt 14-åringen oppfordet flyktningbarnet som tidligere hadde bodd hos familien araberen å gå opp igjen og voldta henne en gang til, «ettersom det var best å passe på». Dette forteller moren til retten ifølge domspapirene.

Les også: «I’m gonna fuck you Swedish girl» – så overfalt og voldtok asylsøkeren henne

Les også: Afghansk flyktning voldtok og drapstruet barn – fikk 30 dagers fengsel

Den 14-årige jenta har etter det grove overgrep følt seg veldig dårlig og vært borte fra skolen i flere måneder.

Västmanslands tingsrett har dømt den 25-årige syrieren til to år og ti måneders fengsel for voldtekt mot barn. Han må også betale 115.000 kroner i erstatning til jenta. Araberen nekter fremdeles straffeskyld.

Les også: Somalier voldtok 12-år gamle Ida – fikk 22 timers samfunnstjeneste

Les også: Ida (13) trakasseres av somalisk miljø etter brutal voldtekt

OVERGREP: Såkalte flyktningbarn begår svært mange seksuelle overgrep i de landene de kommer til . I Sverige har voldtektsstatistikken gått gjennom taket. Mange av de som blir voldtatt er mindreårige jenter som må omgås med flyktningbarna enten i nærområdet sitt der de bor eller på skolen sin. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Les også: Ung kvinne ga husly til ulovlig asylsøker – ble brutalt voldtatt og drept

Les også: Innvandrere omringet mor og datter – slikket på datterens hals og mishandlet moren

Selv hevder han at han ikke har hatt sex med 14-åringen. DNA-spor i form av sæd ble forklart at han ble «opphisset» tidligere på dagen da jentene hadde danset i korte shorts mens han satt i sofaen. Han påstod at han deretter hadde berørt sitt kjønnsorgan mot et par truser – en forklaring tingretten helt avfeier.

Les også: Flyktningbarn dømt for grov gjengvoldtekt i Sverige

Les også: Kvinne åpnet sitt hjem for asylsøker – ble voldtatt mens hun sov

«Skal ikke utvises»

Den kvinnelige aktoren i saken har ikke krevd at 25-åringen skal utvises hjem til sitt hjemland.

– Det beror på omstendighetene i saken. Det fantes en uttalelse fra Migrationsverket og utifra det hadde aktor gjort en bedømmelse at det ikke skulle kreves utvisning, og jeg holder med henne i dette, sier fungerende påtalesjef Frieda Gummesson.

Les også: Khalid (21) dømt for voldtekt av 14-åring

Les også: Svensk kvinne voldtatt på tog: «Det er så synd på ham for han er flyktning»

VIL IKKE UTVISE VOLDTEKTSMANN: Frieda Gummesson mener at det er riktig at en flykting med midlertidig oppholdstillatelse ikke utvises etter å ha blitt dømt til voldtekt av barn. (Foto: Expressen.se).

Les også: Voksent flyktningbarn fikk bo på ungdomsklinikk – voldtok umiddelbart ung jente

Les også: Sverige: Småbarnsmor brutalt voldtatt på parkeringsplass utenfor kjøpesenter

Gummesson henviser til såkalte problemer med utvisning.

– Man kan rett og slett ikke utvise personer til enkelte områder, hvor de skulle ende opp om de ble utvist fra Sverige. Da blir de ikke utviste, sier hun.

Ifølge Migrationsverkets beskjed kom 25-åringen til Sverige fra Syria under asylkaoset høsten 2015. Han har fått bevilget tidsbegrenset oppholdstillatelse til den 23. desember 2019, og oppgir å ha hustru og datter i Irak.

Les også: Flyktningbarn pågrepet for voldtekt av mindreårig gutt

Les også: 10 år gamle svenske jenter voldtatt av muslimer på skolen

VIDEO: Her blir flyktningbarna pågrepet for seksuelle overgrep på festival i Sverige

Polen vil heller gå ut av EU enn å åpne grensene for muslimske migranter

Spørsmålet er egentlig ikke aktuelt, siden de europeiske traktatene gir medlemslandene retten til å godta migranter de selv velger til å komme innenfor sine grenser, unntatt migranter fra andre EU-land som følge av bevegelsesfriheten gjennom Schengen-avtalen.

Store deler av Sentral- og Øst-Europa har medlemsskap, men dette hindrer ikke Polen og de andre nasjonene å være kritiske til EU-prosjektets mange overgrep. Og nå viser det seg at hvis polakkene skal måtte velge mellom å ta inn ikke-vestlige og muslimske migranter eller å gå ut av EU, så velger de det siste.

Les også: Titusenvis deltok på nasjonalistisk marsj i Polen

Les også: Opptil 70.000 marsjerte mot EU og masseinnvandring i Polen

VIL IKKE HA MUSLIMSKE FLYKTINGER: Statsminister i Polen, Beata Szydlo, sier at den polske regjeringen ikke ønsker å ta imot noen flyktninger etter de muslimske terrorangrepene i Brussel, Paris, Nice, London, Manchester, Stockholm, København, Berlin og München de siste årene.

EU på sin side har raslet med sablene og truet med å holde igjen økonomiske bidrag til land som Polen, Tsjekkia og Ungarn, noe som er ulovlig ifølge EUs egne statutter.

Les også: Ungarn bygger mur mot masseinnvandringen

Les også: Ungarn truer med å forlate EU – sammenligner EU med Sovjetunionen

En undersøkelse gjort av IBRi for det venstreekstreme og EU-positive magasinet Polityka, og som ble publisert den 5. juli viser følgende resultat:

Spørsmål 1: «Burde Polen nekte å ta imot flyktninger fra muslimske land, selv om dette betyr tap av subsidier fra EU?»

Svar: JA, 56.5 prosent. (48.6% enig, og 7.9% ganske enig).

NEI, 40.4 prosent. (31.4% ikke enig, og 9% ganske uenig).

Spørsmål 2: «Burde Polen nekte å ta inn flyktninger fra flyktninger fra muslimske land selv om dette ville føre til at man valgte å gå ut av den europeiske unionen?

Svar: JA, 51.2 prosent. (33.4% enig, og 17.8% ganske enig).

NEI, 37.6 prosent. (27.6% ikke enig, og 10% prosent ganske uenig).

(Resterende prosenter svarte «vet ikke». Undersøkelsen ble gjort av 1.000 mennesker).

Les også: Polsk ukemagasin: Islams voldtekt av Europa

Les også: Polsk leder med kraftig kritikk av Angela Merkel

Her er en video av uavhengighetsmarsjen som avholdes den 11. november hvert år i alle større polske byer. 

Avisen som publiserte undersøkelsen er som nevnt en tilhenger av åpne grenser, massiv innvandring, samt det multikulturelle samfunnet. Dette medførte at spørsmålene ovenfor ikke var spesifikke nok, som blant annet at man spurte intervjuobjektene om «flyktninger» og ikke «asylsøkere». De fleste som ville kommet til land som Polen, Tsjekkia og Ungarn, ville vært nettopp asylsøkere, ettersom dette gir en større sjanse for opphold og de fleste fyller ut papirer med dette som bakgrunn.

Les også: Soros ber Europa ta opp lån på tusenvis av milliarder for å finansiere asylstrømmen

Les også: Slovakias statsminister: «Muslimer hører ikke hjemme i landet vårt»

Det vil derfor være sannsynlig at tallene for de som er negative til innvandringen og som ville ønsket en løsrivelse fra EU ville vært enda høyere, med en mer spesifikk begrepsbruk.

Dette er ikke den første gangen man har spurt befolkningen i Polen om dette temaet og om hvor villige polakkene er til å gå imot innvandring og multikulturalisme, slik EU og Vest-Europa ønsker å implementere.

I mai i år skal OBOP-instituttet ha gjennomført en undersøkelse som ble publisert av Polens statlige TVP, som viste at 73 prosent av polakkene var imot å åpne for muslimsk innvandring (flyktninger og/eller migranter). 46 prosent var svært imot og 27 prosent var imot.

Les også: Polen: Fire muslimer stakk ihjel 21-årig polsk mann utenfor kebab-kiosk

Les også: Slovakia vedtar lov som hindrer Islam i å bli registrert som religion

Disse tallene reflekteres i Polens valg i 2015, hvor det nasjonalkonservative partiet PiS fikk 41 prosent av stemmene, mens det EU- og innvandringsvennlige partiet PO (Med Donald Tusk), kun fikk 26 prosent.

Valgseieren kom samtidig som EU-kommisjonen hadde lansert sanksjoner mot Polen, Tsjekkia og Ungarn for å nekte å følge EUs migrasjons og relokasjonsprogram.

Les også: Ungarn og Slovakia til sak mot EU over flyktningkvoter

Les også: Ungarns statsminister vil åpne grensene for europeere som flykter fra flerkulturen

Seieren til PiS viser at EUs politikk vil sørge for at de nasjonalkonservative partiene i Øst-Europa vil sitte ved makten i lang tid, endog få klar majoritet til å regjere uten kompromisser med sentrum/venstre.

Sentrum/venstre-partiene har blitt slått ut som følge av sin vinglete og EU-avhengige partipolitikk, hvor man først ønsket å ta imot migranter og asylsøkere, før man forsto at befolkningene ville straffe dem for det og deretter fremsto mer moderate. Men da var det for sent og makten glapp fra dem.

Resultatet var da PO, under EU-vennlige Donald Tusk, som senere ble tildelt stillingen som president for Det europeiske råd, tapte så det suste i det polske valget i 2015. Partiet hadde da inngått en avtale med EU om å ta imot 7.000 migranter under relokasjonsprogrammet, og sørget dermed for at de nasjonalkonservative for første gang siden kommunismens fall i 1989 fikk et rent flertall i parlamentet.

Les også: Polen viser vei – EU- og innvandringskritisk parti vant valget

Les også: Nobelprisvinner: «Muslimene oversvømmer, okkuperer og ødelegger Europa»

EU-BYRÅKRAT: Den tidligere partilederen for det EU- og innvandringsvennlige PO, Donald Tusk, ble betalt med en toppjobb i EU-byråkratiet. Men hjemme i Polen ble partiet kastet ut av regjeringskontorene av velgerne.

PiS, med partileder Beata Szydlo, har med dette all interesse av å vise motstand mot EU når det gjelder migrasjonspolitikken. Dette gjelder også partilederne i de andre sentral- og østeuropeiske landene, som har den samme innstillingen blant befolkningen.

Polen og Visegrad-landene fikk stor og sterk støtte av USAs president Donald Trump, da han nylig besøkte hovedstaden Warszawa den 6. juli. Under en tale oppmanet han befolkningen i Europa å kjempe for sine familier, sine hjemland, sin sivilisasjon og for gud.

Les også: Studie: Majoriteten av europeere ønsker forbud mot innvandring fra muslimske land

Les også: Tysk polititopp: Å leve med terrortrusler er «den nye normalen» i Europa

Les også: Muslimsk borgermester i London: «Terrorangrep er endel av det å bo i byen»

Hele talen til president Trump kan høres her:

Relatert:

Tyskland: Innvandrere voldtar 9 tyskere hver dag

Det fremkommer av årsrapporten – Kriminalitet i forbindelse med migrasjon (Kriminalität im Kontext von Zuwanderung) – utgitt av Bundeskriminalamt, BKA, 27. april i år. Rapporten viste at innvandrere (Zuwanderer, definert som asylsøkere, flyktninger og ulovlige innvandrere) begikk 3,404 seksualforbrytelser i 2016. Dette er en økning på 102% fra 2015.

I 2015 stod innvandrere bak 1,683 seksualforbrytelser – rundt fem per dag. Til sammenligning begikk innvandrere 949 seksualforbrytelser i 2014, rundt tre per dag; Og 599 seksualforbrytelser i 2013, rundt to per dag. Ifølge rapporten var seksualforbryterne i 2016 fra: Syria (opp 318,7% fra 2015); Afghanistan (opp 259,3%); Irak (opp 222,7%); Pakistan (opp 70,3%); Iran (opp 329,7%); Algerie (opp 100%); Og Marokko (opp 115,7%).

Søren Kern, som er medarbeider i den amerikanske tenketanken Gatestone Institute, skriver i en artikkel at mange mener at tyske myndigheter ikke tar voldtektskrisen på alvor. Tusenvis av tyske kvinner og barn har blitt seksuelt misbrukt siden kansler Angela Merkel tillot rundt to millioner innvandrere fra Afrika, Asia og Midtøsten å komme til Tyskland.

Krisen forverres også av de lave straffereaksjonene for slike overgrep i Tyskland, mener han. I mange tilfeller blir personer som er arrestert for seksualkriminalitet sluppet fri etter å ha blitt stilt noen spørsmål fra politiet, mange slipper også varetekt. Det har muliggjort nye overgrep fra de samme personene.

Søren Kern viser til et eksempel fra Hamburg, der en 29 år gammel afghansk asylsøker begikk overgrep mot en 15-årig jente mens hun sov i et rom på et lokalsykehus. Afghaneren hadde blitt tatt inn på sykehusets beredskapsrom. Uovervåket gikk han først inn på rommet til en 29 år gammel kvinne, men hun klarte å få han ut av rommet. Han gikk da inn på 15-åringens rom og utførte seksuelle handlinger på henne. 29-åringen ble arrestert og sluppet løs. Politiet uttalte at de ikke hadde nok grunnlag for å fengsle han.

I Hamburg besluttet en domstol 8. juni at Ali D., en 29 år gammel innvandrer fra Irak, som voldtok en 13 år gammel jente i byens tunnelbanestasjon Jungfernstieg, ikke kunne være skyldig i anklagene for seksuelt misbruk av barn (Sexueller Missbrauch von Kindern). Årsaken var at han ikke kunne ha kjent til at jenta var under 14.

Ettersom han ikke ble tiltalt for seksuelt misbruk av et barn, ble Ali D. bare dømt for en normal voldtekt, som i dette tilfellet har en maksimal straff på fire år i fengsel. Retten viste tilgivelse fordi Ali D. – som flyktet til Ungarn etter forbrytelsen, og ble utlevert til Tyskland 2. mars – innrømmet å ha voldtatt jenta. Retten sa også at Ali D. hadde «redusert ansvar» fordi han var full når han voldtok sitt offer.

Kirkerådet: «Vi må tåle lavere levestandard og velferdskutt for å ta inn innvandrere»

Fra Kirkerådets Høringsbrev:

«Kirkerådet vil i et høringssvar som dette understreke betydningen av alle de faktorer som ligger «utenfor» økonomien når det gjelder vår behandling av mennesker som kommer til landet som resultat av flukt. Vår forpliktelse overfor mennesker i en utsatt posisjon er alltid en prioritet, og noen ganger kan det gå på bekostning av et forbruk og en livsstil som vi tar for gitt og som vi av og til forveksler med velferd. Det må vi kunne tåle. Velferdssamfunnet vi har bygget opp over lang tid i Norge er det verdt å opprettholde og bygge videre på. Det ønsker vi at alle som bor i landet skal kunne bidra til å nyte godt av.»

«Det ønsker vi at alle som bor i landet skal kunne bidra til og nyte godt av.»

«Kirkerådet stiller seg kritisk til bruken av sanksjoner. Når det gjelder aktivitetskrav som allerede ligger i en rekke velferdsytelser, bør de innrettes på en slik måte at de motiverer til innsats. Selv om det ligger muligheter for økt bruk av betingelser og sanksjoner i lovverket i dag, bør slike virkemidler benyttes med forsiktighet, særlig i møte med dem som står lengst fra arbeidsmarkedet.»

«De økonomiske vilkårene må ikke gjøres vanskeligere for utsatte innvandringsgrupper.» (Sitat slutt).

Les også: Sviket mot det norske folk – hvordan masseinnvandringen har forandret Norge for alltid

ØNSKER TITUSENVIS TIL NORGE: Venstresiden i politikken og Den Norske Kirke ønsker titusenvis av migranter fra den tredje verden til Norge. Økonomiske modeller og utvalg har konkludert med at dette vil rive ned både velferdsstaten og tryggheten i det norske samfunnet. Dette mener imidlertid Kirkerådet er en pris vi må være forberedt på å betale. (Foto: Migranter på vei til Europa).

Les mer: Avslørt: Norge trengte ikke arbeidsinnvandringen på 60- og 70-tallet

Kirkerådet mener imidlertid at det er verdt å opprettholde og bygge videre på det norske velferdssamfunnet, men har ingen konkrete økonomiske eller politiske løsninger på hvordan dette skal gå til.

Det snakkes også om tillit og det viktige «samfunnslimet» som spesielt nordiske land har hatt som bakgrunn for sine trygge og stabile samfunn. Dette er i all hovedsak basert på etnisitet og religion, og ikke noe man kan bygge opp ved hjelp av støtteordninger eller politiske planer.

Her følger noen utdrag fra Høringsbrevet som belyser Kirkerådets syn på innvandringspolitikken til Norge.

Les mer: Flyktninger med opphold har fått 45.000 familiemedlemmer til Norge

Fra Kirkerådets Høringsbrev:

«Et annet felt vi ønsker å trekke fram innledningsvis er vanskeligheten med å regne «en til en» hva gjelder kostnadene og inntektene ved innvandring. Vi har behov for arbeidskraft i Norge.»

«Innvandringsregnskapet» vil ikke alltid gå i pluss, men innvandring vil likevel kunne bidra til å opprettholde velferdssamfunnet gjennom f.eks. arbeid i omsorg for våre eldre.

«Kirkerådet verdsetter den grundige utredningen som foreligger og slutter seg i all hovedsak til utredningens hovedkonklusjoner. Kirkerådet setter særlig pris på beskrivelsen av samhold og tillit i et integreringsperspektiv i kapittel 9, og vil understreke betydningen alle samfunnsaktører har i arbeidet med å opprettholde tillitsnivået i det norske samfunn. Kirkerådet vil understreke at velferdssamfunnet dreier seg om flere verdier enn økonomi, det dreier seg også om fellesskap, verdighet, solidaritet og medborgerskap. Forskning på feltet er svært viktig, både for å finne
årsakene til at noe lykkes og til det som går feil. Kirkerådets hovedinnvendinger gjelder forslaget om økt bruk av betingelser og sanksjoner som nevnes under kapittel 10».

«Det er en utfordring at Norges velferdsytelser per dags dato tilsynelatende ikke er tilpasset den nye migrasjonsmønsteret. Kirkerådet mener at dersom velferdsordningene må endres noe, må formålet være å realisere en bærekraftig og rettferdig velferdsordning som omfatter flere enn det dagens ordninger er i stand til. Dette kan føre til en fremtid hvor befolkningen som helhet må belage seg på en nedgang i velferdsgoder for å kunne inkludere våre nye landsmenn. Samfunnet blir ikke nødvendigvis fattigere av den grunn.»

«I «Integrasjon og tillit» brukes den forskning som vektlegger fire pilarer innen høytillitssamfunn: historiske faktorer, tilstedeværelse av en rettsstat og et legitimt politisk system, et sterkt sivilsamfunn og en følelse av «delt skjebne» i befolkningen. Det vises videre til at høy grad av etnisk mangfold i nyere forskning (Wollebæk) tilsynelatende medfører liten svekkelse av generalisert tillit, mens den lokale tillit svekkes i betydeligere grad. Hva som ligger bak disse funnene er mindre klart,
men at det er mange og sammensatte årsaker er det liten tvil om. Kirkerådet vil også i møte med tematikk i dette kapittelet peke på behovet for forskning innen feltet.
Vi trenger forskning fra ulike fagfelt og tverrfaglige analyser som gjør oss i stand til å forstå grunnlag  for et så viktig felt som tillit i samfunnet.» (Sitat slutt).

Les mer: Finansavisen: Norge drukner økonomisk av innvandringen

Les mer: 20.000 utlendinger mottar norsk trygd uten noen gang å ha vært registrert bosatt i Norge

Kirkerådet stiller seg i hovedsak bak følgende av de foreslåtte virkemidlene:

– Tiltak som bidrar til integrering bør starte allerede i asylmottakene for å utbytte ventetid og motvirke passivisering. Norskopplæring, informasjon om det norske samfunn og kompetansekartlegging bør innbefatte de som venter på utfallet v asylsøknaden.

– Anbefalingen om å utrede muligheten for en beredskapsordning som sikrer at flyktninger kan flytte ut av mottak innen rimelig tid.

– Bosetting av flyktninger med relevant kompetanse i kommuner/regioner der kompetansen deres er etterspurt.

– Forslaget om at myndighetene gjennomfører en helhetlig analyse av sammenhenger,
flaskehalser og samordningsbehov med sikte på en mer rasjonell og effektivt system slik at asylbehandlingen, slik at Norge best mulig kan håndtere store og til dels raske svingninger i antall asylsøkere og flyktninger.

– Utvalgets forslag til hvordan barrierer i utdanningssystemet, som barn og unge innvandrere møter, bør bygges ned.

– Lokal tilpasning og spissing av moduler i introduksjonsprogrammer tilpasset den enkelte innvandrers behov for introduksjon.

– Økt satsning på arbeidsretting i introduksjonsprogrammet med praksis i arbeidslivet.

– Forslaget om å tilrettelegge for et mer effektivt kvalifiseringsløp med verdsetting av den kompetansen innvandreren kommer til Norge med, gjennom blant annet komplimentering av innvandrerens utdanning.

– Forslaget om å sørge for at det utvikles alternative dokumentasjons og
godkjenningsordninger, særskilte opptaksmuligheter og fleksible og differensierte tilbud med integrert opplæring.

– I større grad å integrere språkopplæring i annen kvalifisering og kompetansepåbygging og på arbeidsplass.

– Øke bruken av lønnstilskudd som arbeidsrettet bistand.

– Tilrettelegge for økt bruk av praksis i arbeidslivet etter introduksjonsprogrammet og øke kunnskapen rundt effekten av bruk av dette gjennom systematisk utprøving av alternative modeller ved forskning.

– Utvikle særskilte stillingstyper med tilpasset lønn hvis store grupper av innvandrere som blir stående utenfor arbeidslivet. (Sitat slutt).

Les mer: Nav-rapport: Masseinnvandringen skader Norge

Les mer: Norges politiske og folkelige selvmord

Masseinnvandringen til Europa har foregått i over et halvt århundre og enn så lenge har den vært mislykket fra Hellas i sør til Norge i nord. Mislykket i den form at den er en økonomisk byrde og utgiftspost, at den har skapt en ny underklasse av mennesker, økt kriminalitet, økt utenforskap, økte spenninger mellom etnisiteter og religioner og som utredet av Brochmann II-utvalget, vil føre til at europeere vil miste sine velferdsstater.

Les mer: Norge sender milliarder av bistandskroner til diktatur-stater og land som pisker, torturerer og dreper homofile, kvinner og barn

FUNGERER IKKE: Selv ikke de mest åpne og gjestmilde europeiske nasjonene klarer å få til et flerkulturelt samfunn. Sverige har over 2 millioner ikke-etniske svensker og et svært utviklet velferdssystem. Allikevel opplever vårt naboland et ekstremt stort utenforskap, ghettofisering, samt økning i kriminalitet som voldtekter, drap på åpen gate og angrep på ordensmakten. Man har nå over 60 områder som myndighetene klassifiserer som «utenforskapsområder» der ordensmakten har mistet kontrollen. De siste årene har man også opplevd terroraksjoner med sivile tap. (Foto: NRK).

Les mer: Sjokkavsløring fra Finansavisen: Asylsøkerne i 2015 vil koste norske skattebetalere 300 milliarder kroner

Les mer: Familie må ta barna ut av barnehagen for å betale eiendomsskatt – kommunen trenger penger til masseinnvandring

Du kan lese alle Høringssvarene fra ulike organisasjoner, kommuner og departement her.

Relatert:

Verver narkotikalangere i asylmottak

Samtidig er det lett å ta seg inn i mottakene. Et av resultatene er at kriminelle bander i Berlin bruker asylmottakene til å rekruttere nye narkotikahandlere fra innvandrerbefolkningen, skriver Breitbart.

En tidligere ansatt ved et av mottakene i Berlin, Andreas Meyer, forteller til den tyske avisen Die Zeit om limousiner tilhørende arabiske klankriminelle som parkerer utenfor mottak om nettene, og om bandemedlemmer som forsøker å rekruttere 18-20 år gamle asylsøkere til narkotikahandel.

Meyer sier ifølge Breitbart at møtene mellom gangstere og innvandrere varte rundt en halv time og innvandrerne ble gitt narkotika som marihuana eller heroin for å selge. «Mediene vil ikke snakke om problemet», la han til i samtale med Die Zeit. Benjamin Jendro fra Berlins politiunion er enige med Meyer: «De unge flyktningene har ingen her som kan stoppe dem. De ser jevnaldrende som kjører en Audi Q8 og hører hvor lett det er å komme dit, og de vil også ha det. Du kan ikke klandre dem.»

Ifølge Die Zeit er det også en fordel for forbrytergjengene å rekruttere innvandrere, da de ikke har en kriminell forhistorie i Tyskland, og hvis de er mindreårige, vil de ikke dømmes på samme måten som voksne. «For de arabiske klanene er det ingen risiko», sier Jendro. De fleste innvandrerne vil aldri bli innført i organisasjonens indre sirkel. Selv om de blir arrestert, vil de ikke ha noen meningsfull informasjon å gi myndighetene».