Sjokkstudie: 90.000 kristne drept i 2016 – 1 hvert 6. minutt

DRAP PÅ KRISTNE: En kvinne gråter ved kistene av sine kjære etter et hatangrep mot kristne. Ni av de ti land der kristne forfølges i størst grad er muslimske.
HATET MOT KRISTNE

Kristne fortsetter å være de mest forfulgte troende med over 90.000 av dem drept i målrettede og rasistiske angrep i 2016.

Dette skriver den prominente italienske sosiologen og forfatteren Massimo Introvigne. Tallet er imidlertid ned fra 2015 da 105.000 kristne ble drept i hatangrep fra i all hovedsak muslimske grupper. Det skal også være så mange som 600 millioner kristne på ulike steder i verden som ikke kan vise sin tro offentlig uten frykt for represalier.

Se video: Muslimsk skole i England lærer elevene at ikke-troende og kvinner skal drepes

Kristne blir angrepet av to hovedgrunner, forteller Introvigne. «Først fordi de proklamerer fred, noe som plager voldelige grupper og for det andre som følge av deres sosiale læring om livet, familien og fattigdom, noe som motkjempes av mektige grupper».

I det forrige århundret ble kristne forfulgt av ateistiske kommunistiske regimer, men det geopolitiske landskapet har endret seg og i dag er det den «islamske ultra-fundamentalismen» som har tatt over forfølgelsen. (Legg merke til at både kommunismen/marxismen og islamismen har støtte hos rødgrønne politikere og velgere. Red. anm.).

Les mer: Australia: Politiet avverget muslimsk hat-angrep mot kristne under julen

BRENNER KRISTNE SYMBOLER: Det har blitt vanlig at kirker og kristne symboler blir ødelagt i muslimske områder og land. Respekten for andre sin tro og religion finnes ikke i muslimenes hellige bok.

I ni av de ti landene hvor kristne forfølges og drepes i størst grad, så er den muslimske befolkningen på 50 prosent eller mer.

Les mer: 100 år siden det muslimske folkemordet på kristne

Relatert: