Ville drepe mange hvite mennesker – ropte «Allahu Akbar» mens han drepte

USA/RASISME

En afroamerikansk mann er arrestert i Fresno i California etter å ha drept fire hvite mennesker i det som omtales som et "rasistisk angrep". Et av ofrene var en tobarnsfar.

Drapene startet sist uke da Kori Ali Muhammad (39), skal ha drept en hvit sikkerhetsvakt ved et motell i byen.

På tirsdag skal han ha fortsatt drapene. Han gikk først frem til en arbeidsbil hvor to elektrikere satt og skjøt og drepte den 34-årige Zackary Randalls i passasjersetet.

Deretter gikk han bortover veien og drepte 37-årige Mark Gassett, som var ute på handletur med matvarer.

Til slutt skjøt og drepte afroamerikaneren den 58 år gammle David Jackson, som jobbet for hjemløse og syke i en bygning drevet av den katolske kirken.

Les mer: Afroamerikanere skjøt og drepte gravid småbarnsmor

Les også: Afroamerikanere knivdrepte småbarnsmor i bilvask – kjørte rundt med liket

DREPT: Bildene viser de fire mennene som ble drept av Kori Ali Mohammad.

Les mer: Mangemilliardæren George Soros finasierte raseopptøyene i USA

Ifølge politiet skal han ha brukt en revolver med kaliber 357 under alle drapene.

Han skal ha skutt mot ytterligere to hvite menn, men ikke truffet. Til sammen skal Muhammad ha avfyrt 16 skudd på litt under ett minutt på fire ulike plasser.

Ifølge vitner skal han ha unngått å drepe latinamerikanere som han pekte våpenet sitt mot, som forsterker det rasistiske motivet.

– Dette var uprovoserte angrep hvor gjerningsmannen mente å drepe, og de er rasistiske, fortalte politisjefen i Fresno, Jerry Dyer, til pressen etter pågripelsen.

Les mer: Fire rasister arrestert og siktet etter angrep på hvit mann (50) i Chicago

RASIST: Kori Ali Mohammad brukte ofte sosiale medier til å promotere sort overlegenhet og rasisme. Han uttalte også at han ønsket å drepe hvite mennesker. Det ble en realitet på tirsdag. (Foto: Facebook).

Les mer: Afrikansk student forsøkte å begå massemord med bil på universitet

Politiet hadde gått ut med informasjon bare kort tid før drapene på tirsdag, hvor de jaktet på Muhammad, som var bevæpnet og farlig og ettersøkt i forbindelse med drapet på sikkerhetsvakten på Motel 6 sist uke. Vakten skal ha vært 25-årige Carl Williams.

Etter å ha blitt arrestert skal Muhammad ha fortalt politibetjentene at han var personen de lette etter.

– Jeg gjorde det. Jeg skjøt dem, sa Muhammad.

Les også: Rasistisk hat- og torturvideo sjokkerer USA – hvit mann knivskåret og tvunget til å drikke toalettvann av afroamerikanere

SOSIALE MEDIER: Mohammad publiserte ofte rasistisk innhold på sosiale medier. Dette innlegget ble postet kun en uke før drapene i Fresno. (Foto: Facebook).

Les mer: VIDEO: Afroamerikanere angriper hvit person – «Vær så snill og ikke slå meg»

Han skal ha fortalt etterforskerne at da han fikk vite at politiet var på jakt etter ham for drapet på den hvite vakten så skal han ha bestemt seg for å drepe så mange hvite menn som mulig. Han skal ha fortalt at hvite menn var ansvarlige for å holde sorte mennesker nede.

Kori Ali Muhammad skal ha blitt født Cory Taylor, men skal ifølge kilder ha konvertert til islam under et fengselsopphold. Han skal også være en rapper og bruke artistnavnet «Black Jesus».

Her er en rap-video som Muhammad lagde før han ble arrestert for de fire rasistiske drapene. Teksten inneholder blant annet denne frasen: «Hollow point make a white devil body spin».

Les mer: Seks politimenn skutt i Baton Rouge i USA – minst tre drept

Les mer: VIDEO: Mytene om hvitt privilegium knuses – fakta vs følelser

«Hvite djevler»

På Muhammads Facebook-side skal ha ha postet #LetBlackPeopleGo og oppfordret «sorte krigere» til å «forberede seg».

Han skrev videre at «drapsraten øker betydelig på den andre siden» og snakket om «hvite djevler». Flere ganger skal ha også ha oppdatert statusen sin med frasen «Allahu Akbar», som betyr «Gud er stor» på arabisk.

Muhammad skal ha et langt rulleblad med påtaler for våpen, narkotika, kidnapping og terrortrusler. Han skal ha vært assosiert med gjengmiljøene i byen.

Les også: Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

TWITTER: Innleggene til Kori Ali Muhammad på sosiale medier var ofte preget av rasisme og hat mot Vesten. (Foto: Twitter).
STØTTET ANDRE RASISTER: Muhammad støttet andre rasistiske drapsmenn, som Micah Johnson, som var involvert i drapet på fem politimenn i Dallas i juli sist år.

Les også: 12 politimenn skutt – 5 drept – ved Black Lives Matter-demonstrasjon i USA

Hans advokat skal den gang ha brukt påstanden om at hans klient var mentalt ustabil med bisarre meninger, noe som ble bekreftet av en psykiater.

Kori Ali Muhammad skal ha bitt med i den rasistiske hatgruppen Nation of Islam og deltok på the Million Man March i hovedstaden med graden løytnant i 1995.

Muhammad skal ha uttalt at Martin Luther King «ønsket å klemme deres hender og være venner med dem, og slikke deres føtter, men at de fremdeles drepte ham».

Les mer: Hvit politimann i USA hardt skuddskadet i baholdsangrep – kan være rasistisk motivert

I etterkant av drapet skal moren til sikkerhetsvakten ha snakket med media om den tragiske hendelsen.

Hun skal av en eller annen grunn ha sagt til sin sønn at hun elsket ham, bare kort tid før han ble skutt og drept.

Jay Fayza fra den nettbaserte nyhetsstasjonen Rebel Media kommenterer hendelsen. Han påpeker at sorte rasister er like farlige og hatefulle som hvite rasister, kanskje tilogmed verre.

Les mer: Politidrapene i USA: «Jeg vil drepe hvite mennesker»

Les også: Hvit politikvinne drept første dag på jobb – afroamerikaner arrestert

Relatert: