Dagens video – en beskjed til venstresiden

USA/FLERKULTUR

I det som må betraktes som et dolkestøt i ryggen på venstresiden, så fyrer TV-stjernen Bill Maher av noen kraftsalver som nok vil sjokkere enhver som er vant med å se den kjente TV-prateren. Man kan formerlig føle ubehaget i salen og blant gjestene i studio når Maher på fredag valgte å ta et oppgjør med idealismen hos de venstreorienterte i samfunnet, som mener at islam er en misforstått religion.

I en seks minutter lang tale river Maher istykker venstresidens idealisme og ideologi, som bygger på at vesten ikke har hegemoni på å produsere de beste samfunnene. Maher starter monologen sin med påstanden om at den liberale vestlige kulturen ikke bare er annerledes enn de andre, den er bedre.

– President Obama insisterer på ISIS ikke er islamsk, fortsetter Maher.

– Vel, kanskje de ikke praktiskerer den muslimske troen slik han gjør.

Det var nesten så man kunne høre den berømte nålen falle blant publikum. Heldigvis er de vant med å le av alt han sier, og lo også nå, om enn nervøst av vitsen. For hadde det vært noen andre enn Maher som sa dette på TV, så ville deres karrierer vært over.

Maher
POPULÆR: Bill Maher er venstresidens største komiker og kommentator på TV. Showet hans går ukentlig på HBO Nordic. Sist uke valgte han imidlertid å sette fokus på dobbeltmoralen hos venstresiden når det kommer til den politiske religionen islam.

Maher fortsatte:

– Vi hører mye om republikanernes «krig mot kvinnene». Det er ikke bra at Rush Limbaugh (konservativ radioprater red. anm.) kalte en kvinne for løsaktig. Ok. Men kvinner i Saudi Arabia kan ikke stemme, eller kjøre bil, eller ha en jobb, eller gå ut av huset uten en mann. En betydelig majoritet i ethvert muslimk land sier at en kone alltid må adlyde sin mann. Dette ser ut som et større problem enn om et evangelisk kristent bakeri nekter å lage homoseksuelle bryllupskaker.

Maher kritiserte også universitetet Yale sin ateistiske organisasjon, som var en av gruppene som klaget på at Ayaan Hirsi Ali, en kvinne født i Somalia, oppdratt som muslim og som har opplevd tradisjonell lemlestelse av kjønnsorganene sine, nylig fikk lov til å komme på besøk til universitetet og dele sitt kristiske syn på islam.

– Dere ateister, dere skulle angripe religion, ikke støtte folk som holder kvinner nede og misbruker dem, som dere tydeligvis forsvarer i multikulturalismens navn, sa en tydelig engasjert Maher.

Maher kom også med en generell utfordring til tilhengere av flerkultur som nøye følger med og kritiserer ordene og handlingene til jøder, kristne og ikke-religiøse grupper – men som ikke vil kritisere islam.

– Hvis vi ikke godtar intoleranse, burde vi ikke starte med lemlesterne og æresmorderne?