Obama er den eneste presidenten i USAs historie som har fullført to fulle presidentperioder i Det hvite hus mens landet har vært i konstant krig gjennom alle de åtte årene.

Ikke bare det. Obama gikk til valg med slutt på kriger og konflikter som et av sine hovedmål, men i virkeligheten startet han ytterligere konflikter og kriger under sin tid som president. Ingen ble avsluttet.

Han er også den presidenten som har vært i militær konflikt med flest nasjoner samtidig. Hele syv nasjoner opplevde at amerikanske militære styrker hadde sitt nærvær innenfor deres grenser. Afghanistan, Irak, Syria, Pakistan, Jemen, Somalia og Libya.

Obama har også valgt å benytte seg av den moralsk tvilsomme bruken av droneangrep. Ifølge statistikk så dør sivile og uskyldige i 90 prosent av droneangrepene.

All bruken av militær kraft og invasjon av suverene nasjoner og stater har i så måte skapt mer konflikt, mer krig og mer uroligheter i de områdene Obama involverte seg. Til den grad at hans presidentskap står bak den største flyktningkrisen i moderne historie.

Allikevel fikk han altså fredsprisen før noen i det hele tatt fikk oppleve hans to perioder som president. Ville han fått prisen hvis han var kandidat i 2016?

Her er et lite sammendrag av andre påstander Barack Obama kom med, som senere ble avslørt som løgner. Det inkluderer at amerikanere kan beholde sine helseplaner og leger hvis de ønsket det under Obamacare, at han ville gjøre alle sine bestemmelser og lover tilgjengelige for folket, og at han ikke skulle skulle spionere på det amerikanske folket. Alle viste seg å være store løgner.