UDI reiser til Italia for å hente flyktninger til Norge

PÅ VEI TIL NORGE: UDI og Stortinget har nå besluttet å frivillig hente tusenvis av flyktninger fra Italia. Vedtaket kommer ikke etter krav fra EU, men som en "solidarisk aksjon" med de landene i Europa som tar inn større mengder med flyktninger. (Foto: Illustrasjonsbilde).
NORGE/INNVANDRINGSPOLITIKK

UDI reiser nå til Italia for å hente minst 1.500 flyktninger og bringe dem tilbake til Norge. De første 20 skal hentes allerede nå til uken.

Å hente flyktingene er ikke noe krav fra EU, men en frivillig og solidarisk beslutning gjort av Stortinget. Men det finnes også andre grunner til beslutningen.

UDI og norske myndigheter la ned store penger og investeringer i forbindelse med flyktningstrømmen i fjor, med blant annet et gigantisk mottakssenter i Østfold med plass til minst 1.000 mennesker.

Tiltakene kostet hundrevis av millioner av kroner. Men etter at det har kommet betydelig færre flyktninger i 2016, så ønsker UDI nå å hente inn flere med fly fra Italia for å fylle opp de tomme mottakssentrene.

Dette gjør man hovedsaklig for å slippe å legge ned flere asylmottak og si opp ytterligere ansatte. Man risikerer også å miste betydelig finansiering fra staten i fremtiden hvis flyktningstrømmen tørker opp.

Kilde: NRK Østfold

Relatert: