SV vil snakke med terrorgruppe som voldtar og dreper kvinner, barn og homofile

Kilde: NRK.no.

Fra NRK.no:

– Jeg synes den norske regjeringen skal intensivere arbeidet med å få til en fredsavtale i Syria. Til å bruke mer økonomiske ressurser på det, men også bruke bakkanaler og snakke med parter som kanskje ikke stormaktene kan snakke med, sier nestleder Bård Vegar Solhjell.

Flyktningehjelpens Jan Egeland støtter forslaget fra SV.

– Jeg vil si at man må gå i dialog med alle som kontrollerer befolkning og territorium. Norge har erfaring med å bringe ulike grupper til forhandlingsbordet, som aldri har vært i forhandlingssituasjon før, sier Egeland.

Utenriksminister Børge Brende sier til Dagsrevyen at han er overrasket over utspillet fra SV.

Brende mener det er en feilslutning å tro at IS er interessert i en dialog om fred.

Istedet bør den internasjonale innsatsen økes for å bekjempe IS og bringe de reelle dialogpartnerne til forhandlingsbordet, sier ministeren. (Sitat slutt).

Kommentar: Hvis Frieord hadde lagt ut bildene av de mutilerte barnekroppene, de voldtatte og henrettede kvinnene og måten IS tar livet av homofile på, så ville det kanskje satt saken i et bredere perspektiv. Nå skal vi ikke gjøre det av hensyn til våre lesere. (Og journalist som skriver dette og har en sart mage). Men de fleste som følger nyhetene i dag har ikke kunnet unngå å se noen av bildene eller filmklippene fra IS sine herjinger de siste årene. At noen ønsker dialog med slike «mennesker» er vanskelig å forstå.