Follopolitiet til innbyggerne: «Hjelp oss å bli kvitt britiske asfaltarbeidere»

BER OM HJELP: Ser du du såkalte ulovlige asfaltleggere med britiske skilt på bilene, eller har blitt kontaktet av slike, så si fra til politiet i Follo på telefonnummer 02800. (Foto: Frieord).
FOLLO/SVINDEL

Såkalte "Irish travellers" har igjen begynt å røre på seg i Norge nå som vinteren har gitt seg. På tre dager har Follo-politiet fått ikke mindre enn åtte henvendelser om huseiere som hadde fått besøk og tilbud om asfaltlegging. Nå ber politiet om hjelp. Det er som regel fattige og utnyttede britiske eller østeuropeiske menn som har blitt underlagt slavelignende forhold av de irske klanene, som utfører det ulovlige arbeidet. Bakmennene tjener så mye som rundt 100 millioner kroner i året på svindelen.

Kilde: Amta.no, Daily Mail, Wikipedia

Fra Amta.no:

– Dette er dessverre et gjentagende problem. Fjoråret var det litt stillere her, men det har sin årsak i at vi fikk gjort en grundig opprydding i 2015. Det tror jeg skremte dem litt, sier leder av ordensavdelingen ved Øst politidistrikt avdeling Follo, Kristoffer Haakonsen.

– Dette er skremmende. Flere av disse familiene er her i fem-seks måneder. Like lenge er flere av barna ute av skolen. Dette er ikke bra og viser at denne formen for svart arbeid i Norge har flere alvorlige sider, sier Haakonsen.

– Vi vet at arbeiderne britene har hyret inn, blir hente før arbeid hver eneste dag og kjørt tilbake igjen. De er ikke ønsket i deres egen camp. Det er et slags hierarki hvor britene skaffer arbeid og lar østeuropeere utføre jobben. Dette er en form for menneskelig utnyttelse, sier Haakonsen.

– Her trenger vi publikums hjelp. Skulle du oppdage plasser hvor du mistenker at britene har tatt opphold, må du melde ifra til politiet med en gang. Vi er på jakt etter dem, men de er ikke alltid like enkle å få tak på. I tillegg skulle det være unødvendig å si at du aldri skal si ja til slike tjenester. Svart arbeid er også ulovlig, sier Haakonsen. (Sitat slutt).