Uttalelsen kom på fredagen under en tale i den tyrkiske byen Eskisehir, ifølge New York Times.

Den tyrkiske presidenten mener at tyrkere som bor i Europa bør skaffe mange barn som hevn mot Vesten.

– Bo i bedre bydeler, kjør de beste bilene, bo i de fineste husene, oppfordrer den tyrkiske presidenten.

– Skaff ikke tre, men fem barn, siden dere er Europas fremtid. Det er det beste svaret på de urettferdigheter dere har blitt utsatt for!

Les også: 80 prosent av tyrkerne i Tyskland på sosialhjelp

Les også: Politiker: Bra at tyskere blir en minoritet i eget land

Erdogan påstår at tyrkere bosatte i Europa er undertrykte. Anledningen til uttalelsen kan kanskje spores til at mange EU-land har skjerpet sine innvandringslover i asylkaoset og at spenningene mellom EU og Tyrkia har vokst som følge av terrortrusler og voksende nasjonalisme i begge områdene.

Nylig ble en tyrkisk statsråd nektet å bedrive valgkamp i Nederland, der det allerede bor 500.000 tyrkere. Hendelsen førte til at Erdogan anklaget de nederlandske politikerne for «fascisme» og «nazisme».

Les også: «Å være tysk vil ikke lenger bety blå øyne og blondt hår – det vil bety å være muslim og bære hijab»

Les også: Halvparten av tyske kvinner er redde for å gå ut i sine egne nabolag

Ifølge New York Times er Erdogan ikke den første muslimske lederen som foreslår at befolkningen i Vesten skal byttes ut ved at muslimer bosetter seg på kontinentet og får mange barn. Pew Research Center, som NYT omtaler i sin artikkel, skriver blant annet at muslimer i Europa føder betraktelig flere barn enn ikke-muslimer gjør.

De lave fødselstallene blant Europas hvite kvinner, kun 1.6 barn per kristen kvinne og 1.4 barn blant de som betrakter seg som ateister, innebærer at Europas urbefolkning er på vei å bli utryddet.

Det bor per dags dato ca. 10 millioner tyrkere i Europa offisielt, de fleste i Tyskland (4 millioner), Frankrike (1 million), Bulgaria (600.000), Østerrike (500.000), Nederland (500.000), England (500.000) og Sverige (200.000).

Les også: Imam til flyktningene: «Få barn med europeiske kvinner og erobre deres land»

Les også: Den muslimske befolkningen i England og Wales nesten doblet på ti år

Relatert: