Det voldelige angrepet mot journalistene skjedde i slutten av februar, men først nå slipper 60 Minutes filmmateriale fra hendelsen før sendingen på søndag.
Den berømte reporteren Liz Hayes besøkte Rinkeby sammen med et kamerateam i forbindelse med at hun laget en reportasje om asylkaoset i Europa.
Men da Hayes gikk frem til en gruppe maskerte afrikanske menn og sa «hei», så resulterte dette i et voldsomt kaos.
En av mennene kaster en boks mot kameraet og kameramannen blir deretter mishandlet. Han begynner å blø etter å ha blitt slått i ansiktet.
D
ANGREP KAMERAMANN: Innvandrerne likte ikke at noen kom inn på «deres område» og gikk øyeblikkelig til fysisk angrep på TV-teamet fra 60 Minutes Australia. Ingen norske medier valgte å dekke overfallet på sine australske kolleger. (Foto: Friatieder.se).
Det fortelles også om at en afrikansk mann kjørte over kameramannens fot i forbindelse med besøket fra TV-teamet.
Fra Frieord sin artikkel i februar:
Et TV-team fra australske 60 Minutes var i ettermiddag i den innvandrertette forstaden Rinkeby, utenfor Stockholm. Etter besøket uttalte journalistene at de har vært i Somalia, Syria og Irak, men at de aldri har opplevd lignende tilstander som i Sverige. TV-teamet fikk et innblikk i det svenske flerkulturelle samfunnet som de aldri kommer til å glemme.

TV-teamet var i Stockholmsforstaden Rinkeby for å skildre masseinnvandringen til Sverige og ville blant annet ha intervjuer med lokale innbyggere. Teamet rakk så vidt å komme inn i Rinkeby før det smalt første gangen, skriver Avpixlat.

Les også: Svensk politi hemmeligstempler kriminalitet begått av flyktninger og asylsøkere

BILBRANNER: Rinkeby og andre innvandrertette områder har de siste tiårene slitt veldig med opptøyer og angrep på politi, ambulanse og brannvesenet som har kommet for å gjøre jobben sin. Man har også angrepet byningsarbeidere og varetransportører som må jobbe i ikke-gå sonene. Nå har et TV-team fra Australia fått føle innvandrernes vrede. (Foto: Innvandrerungdommer har antent biler på en parkeringsplass i Stockholm).
BILBRANNER: Rinkeby og andre innvandrertette områder har de siste tiårene slitt veldig med opptøyer og angrep på politi, ambulanse og brannvesenet som har kommet for å gjøre jobben sin. Man har også angrepet byningsarbeidere og varetransportører som må jobbe i ikke-gå sonene. Nå har et TV-team fra Australia fått føle innvandrernes vrede. (Foto: Innvandrerungdommer har antent biler på en parkeringsplass i Stockholm).

Da en kameramann fra 60 Minutes gikk ut av bilen kom plutselig en bil kjørende tett opptil han. Den afrikanske føreren av bilen begynte å bråke om hvorfor de skulle filme i Rinkeby. Etter noen minutter kjørte afrikaneren over foten til kameramannen, som ramlet i bakken og ble liggende med store smerter. En annen kameramann skal ha filmet hele hendelsen.

Kameramannen ble ikke alvorlig skadet og kunne fortsette jobben, men med betydelige smerter. Politiet kom til plassen 10 minutter senere og seks politimenn bevoktet TV-teamet som besto av tre kameramenn og programlederen Liz Hayes, samt Jan Sjunnesson fra Avpixlat som guidet dem i Rinkeby. Etter en stund bestemte australierne seg for å gå inn på Rinkeby Torg, men politiet måtte da stå igjen på utsiden for ikke å provosere innbyggerne.

– Vi provoserer dem om vi følger med, så gå inn så ser vi dere fra Rinkebyplan, sa en av politimennene til TV-teamet.

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Inne på Rinkeby Torg pratet TV-teamet med beboere som ikke virket aggressive, men som fortalte om hvor fint de hadde det i Rinkeby med så mange forskjellige kulturer. Alle sa at de trivdes der. Men da politiet plutselig forsvant, uten å si fra til TV-teamet, begynte en gruppe med maskerte afrikanske menn å sirkle rundt kameramennene.

En av kameramennene ble angrepet og ble slått med knyttet neve over munnen. En flaske ble så kastet på kameraet. Samtidig ble en annen kameramann angrepet og slått rett over haken, slik at en tann løsnet.

TV-teamet bestemte seg raskt for å forlate Rinkeby, med bilder og film på alt som hadde skjedd.

De fortalte journalisten fra Avpixlat at de har vært i Somalia, Syria og Irak, men at de aldri har opplevd noe lignende noe sted.

Relatert: