VIDEO: Fullt intervju med Julian Assange 3.1.2017 – «Russland ikke bak data-angrep mot USA»

WIKILEAKS

WikiLeaks-gründer Julian Assange ble i går intervjuet av TV-journalisten Sean Hannity. Her bekrefter han igjen at Russland ikke sto bak data-angrepet mot USA. Han snakker også om Hillarys valgkampanje og Obamas politikk under valgperioden. - Vi publiserte eposter skrevet fra og til Hillary Clinton. Da folket fant ut hva de holdt på med, valgte det amerikanske folket å ikke velge henne som president, sier Assange i intervjuet.

(Det er en Windows-lyd som dukker opp endel ganger under intervjuet. Dette er fra opplasteren av videoen og ikke fra PC’en din!)

Assange påpeker at WikiLeaks kilde ikke er den russiske staten.

Det påpekes istedenfor at det var en person innenfor det demokratiske partiet som har vært lekkasjen til endel av informasjonen.

Assange sier også at Obama bruker advokatspråk når han omtaler WikiLeaks og lekkasjene av informasjonen.

– Han sier ikke konkret at WikiLeaks fikk sin informasjon fra Russland eller samarbeider med Russland. Han sier heller ikke at Russland har forsøkt å påvirke valget for Donald Trump.

– Det amerikanske folket leste vår informasjon og gjorde seg opp sin egen mening. Påvirket det situasjonen? Ser man på sosiale nettverk som Facebook og Twitter, så var det denne informasjonen som var mest lest og delt under valget.

– Ekte uttalelser var det som avgjorde valget.

Assange påpeker også hvordan det demokratiske partiet nå bygger opp under denne falske forestillingen om at Trump ikke er den reelle vinneren av valget, som følge av Russlands påståtte innblanding. Og at de vil følge denne linjen gjennom de neste fire årene, noe som er et stort feilsteg for demokratene.

– De bryr seg bare om kortsiktige løsninger uten innhold, fordi de tror de kan tjene noe på det, sier Assange.

– Folket ønsker seg mest mulig og sannferdig informasjon. Å angripe oss for det er galskap.

Sean Hannity spør så Assange om han ville ha løslatt denne type informasjon om det dreide seg om Donald Trump istedenfor.

– Absolutt, uten tvil, svarer Assange.

Assange påpeker også at WikiLeaks har publisert materiale i over 10 år uten å en eneste gang bli tatt i å lyve eller forfalske materiale.

– Vi har vunnet mange media-priser. Våre kilder stoler på oss. Det er et veldig verdifullt rykte å ha. Vi prøver å beholde det.

Hannity spør så Assange om hvorfor president Obama utviser russiske diplomater fra USA hvis han vet at Russland ikke er bak avsløringene. Og at Russlands president Vladimir Putin som respons inviterer de amerikanske diplomatene, sammen med barna sine, på julefest.

– Obama spiller et spill. Han oppfører seg igjen som en advokat. Han spiller et spill for å late som at Russland står bak valget i USA ved å hacke seg inn i valgmaskinene. Han påstår med dette at WikiLeaks står bak dette i et komplott. Det hele er en konstruksjon for å umyndiggjøre den innkommende presidenten.

Hannity forteller så om det påståtte data-angrepet mot en kraftstasjon i delstaten Vermont, som også ble skyldt på Russland. Dette er imidlertid offentlig innrømmet at ikke er sant.

Det påpekes videre at Hillary Clinton hadde en data-server som ikke var godkjent av myndighetene og som hun brukte til å sende graderte informasjon gjennom. Og at deler av informasjonen som hennes kampanjesjef John Podesta sendte, var så dårlig sikret at selv en 14-åring med en datamaskin kunne skaffet seg den.

Blant annet brukte han passordet «Passord».

Hannity sier at WikiLeaks sine avsløringer viser at riksmedia ikke har gjort jobben sin og mistet all respekt og troverdighet.

– Vi finner ut gjennom avsløringene om Hillarys eposter, om Clintons skandaløse fond, om deres korrupsjon, om hvordan man måtte betale dem for å få kontrakter fra myndighetene, om hvordan Bernie Sanders ble stukket i ryggen av det demokratiske partiet. Alt dette bel avslørt, men nesten ikke noe ble dekket av media.

Assange: – Det er veldig uærlig av media. Det er en etisk korrupsjon av media, for å være inne i varmen med makthaverne.

Assange forteller så hvordan det påstås at WikiLeaks avgjorde valget i november, men at han er glad for at de avslørte korrupsjonen og oppførselen til demokratene, blant annet behandlingen av Bernie Sanders.

– Vi har en agenda. Det er en filosofisk agenda. Vi avslører det andre folk ikke tør eller kan si. De beste myndighetene er de som blir undersøkt av media og er åpne om hva de driver med.

Hannity påpeker så at demokratene og venstresiden brukte sterke ord som rasist, homofob, islamofob og kvinnehater mot republikanerne og velgerne deres. Men avsløringene fra WikiLeaks avslørte at demokratene selv benyttet seg av slikt språk og ble avslørt gang på gang som rasister, homofober, islamofober og kvinnehatere. At venstresiden nå er misfornøyde fordi deres eget skittentøy kom ut.

– Er dette nå en ny realitet for fremtiden. At media vil bli avslørt i fremtiden hvis de fortsetter å skjule informasjon, spør Hannity.

– Jeg håper det, sier Assange.

Mot slutten av intervjuet forteller Assange hvordan informasjon WikiLeaks ga til media og journalister ble redigert før publikasjon for å beskytte politikere og blant annet oljeselskaper, fordi dette var mot disses interesser. Derfor har WikiLeaks etterhvert publisert ut informasjonen selv, fordi man ikke lenger kan stole på media.

Relatert: