Syv personer skutt på ett døgn i Sverige

NYE SKYTEEPISODER: Svensk politi har mye å holde på med. På under ett døgn skal 7 personer ha blitt skutt. En skal være drept. (Foto: Drap på gaten i Sverige)
DET NYE SVERIGE

Frieord.no hadde på mandag en artikkel om det svært store antallet skuddepisoder og drap i den kriminelle underverdenen i svenske storbyer. Ikke før hadde vi publisert artikkelen, så eksploderer vårt naboland i nye skyteepisoder. På under 24 timer skal det ha vært hele syv personer som har blitt skutt, med en drept som resultat. En 70-årig uskyldig pensjonist som var inne på en pizzarestaurant når kuleregnet begynte, skal være en av de skadeskutte.

Frieord.no kunne på mandag rapportere om skremmende tall fra svenske storbyer, der man teller antall skuddepisoder i hundretallet hvert år. Dusinvis av dem ender med mord. I all hovedsak skal det dreie seg om oppgjør i den kriminelle underverdenen som består av innvandrere fra alle verdens hjørner.

Kun en dag etter at vi la ut artikkelen så kom de første rapportene om nye skyteepisoder inn. Det skal ha vært en restaurant i den utsatte bydelen Blackeberg i vestre Stockholm som var åsted for et blodig oppgjør i innvandrermiljøene i byen. En person skal ha blitt skutt ihjel og to andre personer måtte sendes på sykehus med skuddskader. Ifølge opplysninger til avisen Expressen, er en av de to skadede en uskyldig 70-årig pensjonist, som havnet midt i kuleregnet. Han skal ha blitt truffet av et skudd i hodet mens han ventet på sin pizza.

DRAP PÅ PIZZARESTAURANT: En person skal ha blitt skutt og drept på en pizzarestaurant. To andre, inkludert en uskyldig 70-år gammel mann måtte fraktes til sykehuset med skuddskader.
DRAP PÅ PIZZARESTAURANT: En person skal ha blitt skutt og drept på en pizzarestaurant i den svenske hovedstaden. To andre, inkludert en uskyldig 70-år gammel mann som tilfeldigvis befant seg i restauranten, måtte fraktes til sykehuset med skuddskader i hodet. (Illustrasjonsbilde).

Straks etter klokken tolv natt til onsdag kom meldingen om ytterligere tre personer som skal ha blitt beskutt i bydelen Lindängen. En dem skal oppgis å ha livstruende skader i brystet, en skal ha fått en alvorlig skuddskade i beinet, mens den siste kun hadde mindre skader etter å ha blitt skutt, rapporterer TT.

Også i den utsatte bydelen Vivalla i Örebro skjedde en mistenkt skuddepisode på tirsdag. Ifølge vitner begynte det hele med en slåsskamp mellom «en gjeng unge menn» midt på formiddagen. Vitner skal ha hørt ganske høye smell i området, men det finnes ingen opplysninger om skadde personer, ifølge lokalavisen Nerikes Allehanda. Politet har allikevel valgt å sperre av området for å lete etter blod og patronhylser.

I den flerkulturell byen Malmø skal det ved 14.40-tiden på Lorensborgsgatan i bydelen Bellevuegården, ha blitt avfyrt mellom 3-5 skudd. En ungdom i 16-17-års alderen skal ha blitt truffet i armen av ett av skuddene. Han ble kjørt til sykehus, men skal være utenfor livsfare. Flere av skuddene skal ha truffet et hus og knust en butikkrute i nærområdet.

109 SKYTEEPISODER: Malmø er en av de verst utsatte byene i Sverige. I 2012 opplevde byen 109 registrerte skyeepisoder.
109 SKYTEEPISODER: Malmø er en av de verst utsatte byene i Sverige. I 2013 opplevde byen 109 registrerte skyeepisoder. Det betyr en skyteepisode hver tredje dag. Hele året rundt.

Etter skyteepisoden skal en bil ha blitt observert kjørende fra plassen i høy hastighet. Verken politiet eller media i Sverige ønsker å gå ut med informasjon rundt hva som kan være årsaken til drapsforsøket på den unge gutten.