Ny skandale: Svensk storavis mørkla voldtekter under musikkfestival. Årsak? Gjerningsmennene var innvandrere

Enda et tilfelle av mørklegging av systematiske og kulturelt betingede seksuelle overgrep i forbindelse med en musikkfestival har blitt avslørt i Sverige.

Nettsiden «Granskning Sverige», har snakket med en frilansfotograf som forgjeves forsøkte å få den store dagsavisen Expressen/Kvällsposten å ta opp hvordan innvandrergjenger i forbindelse med en musikkfestival i Malmø sist sommer, bedrev seksuell trakassering og overgrep mot svenske jenter.

Les også: Politiet hemmeligstempler kriminalitet begått av asylsøkere i Sverige

D
«BIG SLAP»: Hvert år arrangeres festivalen «Big Slap» i sentrum av Malmö. Politiet gikk i 2015 ut og pågrep et større antall menn med innvandrerbakgrunn som hadde forgrepet seg seksuelt på svenske jenter. Når en frilansfotograf gikk til lokale medier i byen med opplysninger og bilder, så ble han avvist. (Foto: Big Slap i Malmø).

Det var på sensommeren at en festival fant sted i Poldammsparken i Malmø, kalt «Big Slap». Frilansfotografen Freddy Mardell var på plass og lyktes å fange overgrep, ran og dramatiske politiaksjoner med sitt kamera.

Rett etter at han tok bildene gikk han til den store dagsavisen Expressen sin filial i Malmø og tilbød dem bildene. Avisen pleier å kjøpe bilder av Mardell. Men denne gangen var ikke avisen interessert.

Årsak? Gjerningspersonene hadde asylrelatert innvandrerbakgrunn og ofrene var svenske jenter.

Les også: Media og politi skjulte massive seksuelle overgrep i Sverige

D
IKKE INTERESSERT: Da journalistene på Expressen/Kvällsposten fikk vite at overgriperne var innvandrere og ofrene svenske jenter, mistet de interessen for saken.

Dette passet rett og slett ikke inn i den tilrettelagte virkelighetsbeskrivelsen som avisen ønsker å formidle til det svenske folket, der agendaen er å fremstille den førte masseinnvandringspolitikken som berikende for Sverige og ikke-vestlige asylinnvandrere som enten en ressurs, eller som ofre for rasisme og fremmedfiendtlighet.

Det å fremstille innvandrere som gjerningspersoner som begår forbrytelser som har opprinnelse i kulturelle og religiøse verdier i deres hjemland, går helt på tvers med denne agendaen og risikerer å gi Sverigedemokraterna flere stemmer.

Derfor sa Expressen/Kvällsposten nei til Mardell sine tips og bilder og valgte heller ikke å sende ut sine egne reportere, eller å skrive om hva som foregikk, til tross for at politiet hadde pågrepet et stort antall personer.

Les også: Overgrepene på nyttårsaften og den øredøvende stillheten fra norske feminister

D
LIVREDDE FOR SVERIGEDEMOKRATERNA: Svenske medier er livredde for Sverigedemokraterna og deres store suksess. Det har gått så langt at man med vilje unngår å rapportere om innvandrerkriminaliteten i landet, da det kan øke oppslutningen om partiet ennå mer. (Foto: Sentio.se).

Takket være nettsiden «Granskning Sverige» avsløres nå Expressen sin mørklegging og i videoen ovenfor kan dere alle se og høre et utvalg av de dokumentasjonene som fant sted.

Mardell får i intervjuet nettsiden spørsmål om hva slags etnisitet overgriperne hadde. «Blandet», svarer mardell og utdyper at han med det mener at det fantes de som pratet arabisk, jugoslavisk og såkalt «Rosengårdssvenska» (Tilsvarende det som kalles «Kebab-norsk«, red. anm.).

Det var utelukkende unge menn med innvandrerbakgrunn. Ofrene beskriver Mardell som vanlige svenske jenter.

Les også: Selina fortalte om sex-mobben – henges ut som rasist

D
«RASISTER»: Ansvarlig utgiver for Expressen/Kvällsposten, Thomas Mattsson, mener at de som avslører massive seksuelle overgrep utført av innvandrere er «rasister».

Ansvarlig utgiver Thomas Mattsson

I et ferskt innlegg på sin blogg kommenterer Expressen og Kvällsposten sin ansvarlige utgiver, Thomas Mattsson, avsløringen av at avisen Dagens Nyheter har mørklagt lignende hendelser som de nevnt ovenfor under en musikkfestival i Stockholm sist sommer.

Mattsson innrømmer ingen skyld hos mediene, men kaller de som har avslørt mørkleggingen for «rasister» og «fremmedfiendtlige hatsider», «konspirasjonsteoretikere» og «mytespredere».

Mattsson er en kontroversiell avisleder som har hengt ut Sverigedemokrater og enkeltpersoner med innvandringskritiske meninger med navn og bilde i avisen. Dette førte blant annet til at en småbarnsfar tok sitt eget liv.

Han har også samarbeidet med en venstreekstrem voldsgruppe for å henge ut anonyme nett-debattanter. Flere av disse opplevde å bli angrepet i sine hjem etter at Mattsson og hans avis la ut deres personalia offentlig. En småbarnsfamilie fikk blant annet kastet en bombe inn gjennom brevsprekken som eksploderte bare meter fra datteren i huset sitt rom.

Mattsson er også dømt for brudd på våpenloven.

I 2015 sparket Mattsson en av sine mest populære skribenter, Marcu Birro, etter at Birro hadde uttalt at avisen kontrollerer sine journalister og hva de skal skrive om. Avisen skal også ha vendt ham ryggen da han ble drapstruet av islamister etter at han hadde uttalt seg kritisk om den svenske innvandringspolitikken og islam.

Les mer: Svensk journalist snakket kritisk om egen avis – fikk sparken

Relatert: