OPPDATERT: Det har nå kommet frem at den utenlandske gjengen som er med i videoene alltid angriper unge norske menn.

Fra Dagbladet:

– Vi må kalle en spade for en spade – de er en gjeng. De opererer sammen hele tida – som regel på og ved utesteder, men nå også på skolen. De har alle utenlandsk bakgrunn, og ofrene er alltid unge etnisk norske menn, sier politiadvokaten. (Sitat slutt)

Det var i forrige uke at en norsk elev ved Charlottenlund videregående skole i Trondheim skal ha blitt lokket inn i garderoben på skolen.

I garderoben skal han ha blitt omringet av en gruppe på 6-7 utenlandske elever, flere med afrikansk bakgrunn. De skal ha ydmyket ham og ledd, mens hendelsen ble filmet med et mobilkamera.

Plutselig slår den mørkhudede eleven den hvite norske eleven i ansiktet med knyttet neve. Man ser at en større mengde blod begynner å renne ut på gulvet, som følge av at den norske eleven fikk nesen brukket. Det viser seg også at han ble påført hjernerystelse som følge av den grove volden.

Etter at overfallet er over, kan man høre innvandrerne uttale «oh shit!» og «niggeren»- et eller annet uforståelig, idet de nonchalant spaserer ut til fellesområdet, hvor andre elever befinner seg.

Under følger utklipp av de som var med på det brutale overfallet mot den norske skoleeleven.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

«MORO»: Det siste bildet viser hvordan de utenlandske elevene ler og morer seg mens de går ut til fellesområdet på skolen. I bakgrunn kan man se andre elever sitte intetanende om det brutale overfallet som nettopp fant sted i skolens garderobe.

Skole og politiet visste om gjengen

Ifølge Adresseavisen skal den utenlandske gjengen ved skolen ha terrorisert elever og ansatte i lenger tid, og politiet i Trondheim skal ha vært i kontakt med skoleledelsen om hvordan man skal takle gjengen. (Adressa omtaler den utenlandske gjengen kun som en «guttegjeng» og nevner ikke at offeret var norsk).

Fem-seks personer skal ha vært i politiavhør etter overfallet og politiadvokat Alf Rune Nilsen beskriver saken som stygg. NRK sammenligner saken med voldsepisoden i Namsos hvor en syrer ble slått av en nordmann. Man utelater imidlertid å nevne at det denne gangen var en norsk elev som ble slått av utlendinger. Ordet rasisme er også totalt utelatt i denne saken, mens det var en svært sentral del av nyhetsformidlingen i saken i Namsos.

I alt skal syv personer være mistenkte, men politiet leter ennå etter årsaken til hvorfor den utenlandske gjengen skal ha lokket med seg den norske eleven til garderoben og angrepet ham.

D
REKTOR NINA HOSETH: Rektor ved Charlottenlund videregående skole i Trondheim, Nina Hoseth, sier hun er bekymret for voldsmennenes fremtid og ønsker ikke at voldsvideoen hvor den norske gutten bankes til blods av innvandrergjengen skal spres til det norske folk. «Det kan ødelegge fremtiden deres», uttaler Hoseth. (Foto: Facebook).

Fra NRK:

Vi har et godt bilde av saken, og vil ta ut tiltale om kort tid – en meget alvorlig tiltale. Dette dreier seg om en guttegjeng som har pådratt seg flere voldssaker. Politiet har satt inn store ressurser på dette, sier Nilsen.

Voldsvideoen har spredt seg i sosiale medier. Elever, som i utgangspunktet ikke har noe med voldsepisoden å gjøre, har bidratt til at videoen er sett av mange. Rektor ved Charlottenlund videregående skole, Nina Hoseth, er sjokkert over voldsepisoden.

Lærerne har snakket med elevene om voldsepisoden. Et tema har vært at elevene må stoppe å spre videoen. Jeg frykter at den spres ytterligere. Selv om elevene opplever videoen som skremmende, har det ikke stoppet dem fra å spre den, sier Hoseth. (Sitat slutt).

Bekymret for voldsmennenes fremtid

Rektor ved skolen, Nina Hoseth, i lenger tid har hatt problemer med denne gjengen og har hatt møter med politiet om hvordan man skal takle situasjonen. Hun virker imidlertid mer bekymret for voldsmennenes fremtid enn offeret:

Flere av de involverte er unge og har framtida foran seg så lenge de endrer retningen de går i, sier rektoren til Adresseavisen. (Sitat slutt).

Hvordan det går med den norske eleven eller hans framtid nevner ikke rektor Nina Hoseth med ett ord til media.

Ifølge politiet skal den afrikanske eleven som utøvde volden være 18 år gammel og allerede være en kjenning av politiet i Trondheim. Han skal ha vært involvert i minst fire voldshendelser fra sist høst og vinter.

Det skal ligge minst to voldsvideoer på nettet hvor 18-åringen er gjerningsmann.

Norske medier vil ikke skrive om etnisitet eller rasisme

Ifølge politiet skal det ikke være noe grunn for volden annet enn at man legger ut videoene som trofeer på nettet. I utlandet kalles slike videoer for «knockout-videoer» og er i nesten samtlige tilfeller av personer av afrikansk opprinnelse som skader eller dreper hvite eller asiatere uten forvarsel på åpen gate.

Det er skrevet en rekke artikler om overfallet av blant annet NRK og Adressa.no, og ingen av dem nevner at offeret er norsk og overgriperne er utenlandske. Istedenfor snakker man om «ungdomsmiljøer», «guttegjenger», «gutter» og «elever».

Det var en annen tone da en syrisk ungdom ble overfalt av en gruppe nordmenn i Namsos ifjor. Da ble det slått stort opp at offeret var utenlandsk og overgriperne var nordmenn. Det ble vinklet at overfallet var rasistisk, ennå dette ble avvist av både gjerningsmann og offeret selv. NRK og TV2-nyhetene kjørte saken på nyhetene i flere dager. Det ble arrangert demonstrasjoner mot rasisme og vold i Trondheim.

NRK, NRK, Adressa, Adressa.

Frieord har tidligere lagt ut lignende videoer hvor innvandrere angriper og slår norske skoleelever, også dette har skjedd i Trondheimsområdet.

Relatert: